|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() A to ci niespodzianka ![]() Łoo rajuśku piszesz jakbyś 70 na karku miała ![]() Ps.Basia Fajny wóz ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Dobranoc Ciekawe czy nad ranem dowiemy się czy Majeczka już na świecie
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-06 o 23:42 |
|
|
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
A Ty widziałas w takim stylu czy obok siebie? jak sie prezentował? Dobranoc
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mała właśnie tak wariuje, aż mnie wszystkie wnętrzności bolą Nie wiem czy dotrwam do tego listopada
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie i zgrabnie wyglądał,jedną ręką go babeczka pchała |
|
|
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Zerknelam w grafice na googlach,ze mozna na wiele sposobow go ustawiac.no nic ide spac chyba,bo czas najwyzszy.moze rano jakies wiesci od Trele beda spokojnej nocy wszystkim
Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-10-07 o 00:38 |
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Info z porodowki
Jeszcze nie urodzilam ale dostalam juz epidural . Chca zebym pospala ale totalnie mi sie nie chce. Rozwarcie mialam na 6cm jakas godzine temu .. Mam nadzieje ze rano sie przywitamy z Majeczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki dalej ![]() heja! witam się z rana z... biegaczką mam nadzieję że to nie jest oznaka oczyszczającego się organizmu przed porodem bo ja nie mogę jeszcze teraz wylądować na porodówce ![]() napisałam TŻ'towi a ten przerażony że mam nie rodzić, że mam dziecku przetłumaczyć że jeszcze nie teraz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry po weekendzie
![]() zamiast spać już jestem po śniadaniu i zastanawiam się co tu zrobić... jest dużo możliwości (tzn. sprzątania :P) my w weekend całą sobotę spędziliśmy we dwoje, byliśmy na super fajnym spacerze i pizzy i zobaczyliśmy film i bardzo się cieszę bo w ciągu tygodnia na nic nie ma czasu... wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi (mieli bardzo podobny wózek bliźniaczy) i znajoma ma rodzić na dniach ale wcale nie wygląda jakby miało to szybko nastąpić a mają 3 dzieci i wszyscy niecierpliwie czekają na rozwiązanie.o i przyszedł nasz wózek! maci cosi elea brązowy - stwierdzam że jest bardzo ładny i chętnie bym już sobie pojeździła
|
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
Ach Beatka i Paulina GRATULUJĘ WAM Z CAŁEGO SERCA córeczek!! No i czekamy na Majeczkę!!!
|
|
|
|
#881 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz też - nie wiem, co to ból kręgosłupa (ok, czasem poboli, ale przy tylu dodatkowych kg dziwne, żeby nie był zmęczony), co to ból pachwin, rozchodzące się spojenie... Czaaaaasem biodro zaboli ale tylko wtedy, kiedy długo na nim leżę. Aaa, no i nie jest mi ciężko chodzić, po CH hasam dość żwawo... Noce może ostatnio mam nieprzespane, ale generalnie jak czytam o Waszych problemach, to ja powinnam milczeć! Aż strach zachodzić w drugą ciążę ![]() Mam za to upartą, nieobracającą się córkę ![]() Cytat:
za wagę - zarówno Twoją, jak i Maluchów ![]() za nereczki Cytat:
![]() Ostatecznie więc zapłaciła i guzik z tego miała Cytat:
![]() Jakie wzięłaś? Jak dostępne za 11 dni, to pewnie też ten, co ja ![]() Ja wzięłam Kostara MM22 beżowy. Fajnie by było, gdyby był dobry ![]() Cytat:
Cytat:
za szybki rozwój! Może już masz Majeczkę na rękach Cytat:
Cytat:
|
|
#882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż w h&m to powiedziałabym że 62 raczej jest tak po 3 miesiącu ![]() z czapeczkami kto jak lubi, niektórzy zakładają po kąpieli zawsze bez względu na ilośc włosków. Ja tam takiej teorii nie wyznaje akurat ![]() ja się śmiałan że upie jeden komplecik na 62, jeden na 68, jeden na 74 Cytat:
za laktację ![]() Cytat:
przy takich wcześniaczkach osłabionych, nosz nic tylko w łepetyne dać ![]() Cytat:
My mamy motylka po natalce i jest super ![]() biustonosze Alles bardzo często kupuję i są świetne, ale niestety tych typowych do karmienia nie miałam. Za to jak karmiłam nosiłam zwykłe allesy i dawąły rade ( w ogóle nie używałam tych staników do karmienia). Cytat:
trzymaj się dzilenieeeee
|
|||||
|
|
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Trele mam nadzieję, że akcja się rozwinęła ![]() Beatka, Paulinka Gratuluję Księżniczek Ja już od 3 nie śpię, Tak mnie spojenie i biodra bolały, że się nie mogłam przekręcić na drugi bok , a jeszcze mały gdzieś pod żebra się wypychał i jak raz zasadził kopniaka to mi się, ąż gwiazdeczki pokazały ![]() W biedronce mają być pieluchy tetrowe 10 sztuk za 21,99 tylko nie wiem kiedy i pajacyki za 12,99. No i chwalę się łóżeczkiem http://allegro.pl/096-lozeczko-mater...493926300.html kolor łóżeczka miodowy, kolor pościeli miś żółty z rączką ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tym że czerwona i my kupiliśmy używaną |
||
|
|
|
#885 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna pościel. Dzień dobry, nie będę chyba już żalić się na nieprzespaną nockę, bo to się robi nudne Ewidentnie czas się przyzwyczaić. |
||
|
|
|
#888 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde ale się podjarałam, w końcu doczekałaś się córeczki, już jej się znudziło siedzenie w brzuchu. Poświeciłaś latarką?? Dzień doberek ja już nie śpię, ostatnio jakoś tak mi się dobrze sypia, budzę sie w nocy dwa razy na siku i raz nad samym ranem. Zuza ładnie daje spać mamusi w nocy
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
Anoula wkradl sie blad chyba jakis (moze to ja namieszalam), ale USG mam jutro
pepper 08.10 -USG 12:15 najchetniej juz dzis bym poszla podejrzec jak tam Tymus lezy,ile wazy itp. zostalo 7dni!!! Trelowa Majeczko- czekamy
|
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie !
Witam się z Wami i ja Właśnie wróciłam z Lidla , zakupiłam dla Leosia dresik welurowy szary z kapturkiem i tą bluzę misiową z uszkami granatową w paski Dresik jakościowo jakoś du.py nie urywa ale za 27 zł stwierdziłam że wezmę - wizualnie jest ok. Za to bluza misiowa super ! Chciałam jeszcze rajtki, ale były od 62/68 i jakieś kolosalne się wydawały ![]() Trele pewnie już tulisz Majeczkę |
|
|
|
#891 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Ale u mnie była mgła z rana, ręki na wyciągnięcie nie widać. W jakimś takim dole się pobudowaliśmy, że na jesień często tak jest... Ale już się słoneczko zaczyna przebijać więc pewnie będzie całkiem miły dzień.
Dzisiaj wizytuję u ginki, niestety nie mojej prowadzącej bo ta jest na urlopie. Ciekawe jak przebiegnie wizyta... trzymać kciuki. Właśnie się zważyłam, żeby nie paść trupem u lekarza iw ciągu miesiąca prawie 3 kg mnie przybyło, ogólne bilans +7 kg, więc się chyba w 10 nie zmieszczę, a miałam taką nadzieję... Cytat:
Cytat:
Widziałam na allegro właśnie tego motylka z Lamaze i się zastanawiam nad nim. Wczoraj oglądałam zabawki tej firmy w Smyku i właśnie fajne są. Tylk bym musiała tą zebrę sprzedać, bo po co mi dwie....może na all wystawię. Cytat:
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie po raz kolejny ze śniadankiem
![]() mam plan uprzątnąć pokoik małej, umalować parapet i chciałam umyć okno zobaczymy jak mi pójdzie ![]() w ogóle to mnie tak stopy swędzą że nie mogę się nie drapać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę !Kochana + 7 kg ? przecież to tyle co nic , sam dzidziol + wody + macica i łożysko to już spokojnie z 5 kg. Naprawdę nie masz się czymś przejmować ![]() Na SR położna nam mówiła że w ciąży sama macica osiąga wagę 1 kg a po porodzie ta waga zmiejsza się do ok 50 g. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, Lamaze ma super zabawki
.I tiny love też. Mamy jabłko Andy i ciesze się ogromnie, że nie sprzedałam . Mieliśmy też łuk do fotelika, który robił furorę i karuzelkę turystyczną za którą Alisa pierwszy raz się obróciła z plecków na brzuszek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
]? wczoraj TŻ zapowiedziałam ze będzie mnie chyba mył bo ja ledwo co się umyłam
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() Basia super fura Lineczka żeby biegaczka przeszłaIloneczka bardzo ładne łóżeczko! Trele ciekawe czy Majeczke już tulisz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też ciężko z myciem bo mamy wannę i to do tego pod skosem ,prysznic był by teraz zbawieniem |
|
|
|
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizyte, samych dobrych info, no i milej ginki (co by cisnienia nei podnosila )
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
to fotki wrzucę jutro bo meble tam na środku stoją więc mało co będzie widać
![]() przeszła ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
też mamy u mamy wannę i stwierdziłąm ze albo TŻ będzie mi pomagał albo będę siadała na brzegu wanny i dopiero się będę myła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

rodziła się moja koleżanka z podstawówki, opieka była jaka była, matka urodziła, wstała poszła i po jakimś czasie pospacerowała sobie do łazienki i urodziła Madzi siostrę bliźniaczkę
paskudne uczucie 

spokojnej nocy wszystkim
KCIUKI DLA ANI 

trzymam kciuki dalej
mam nadzieję że to nie jest oznaka oczyszczającego się organizmu przed porodem bo ja nie mogę jeszcze teraz wylądować na porodówce 
Czaaaaasem biodro zaboli ale tylko wtedy, kiedy długo na nim leżę.
ale póki co sie nie stresuje, bo nie chce im zaszkodzić, po porodzie bedziemy sie martwic.
za wagę - zarówno Twoją, jak i Maluchów 

przy takich wcześniaczkach osłabionych, nosz nic tylko w łepetyne dać