Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 22:44   #871
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Lineczka tak "bo chce" to na ładne oczy nikt nie zrobi, trzeba dać coś od siebie już nawet w prywatnych klinikach chcą żeby przynieść lewy świstek od jakiegoś specjalisty, żeby mieć podkłądkę

zawsze mi się przypomina odnośnie tego tematu jak lata temu rodziła się moja koleżanka z podstawówki, opieka była jaka była, matka urodziła, wstała poszła i po jakimś czasie pospacerowała sobie do łazienki i urodziła Madzi siostrę bliźniaczkę

Ryba pozdrawiamy dobrze, że wszystko dobrze

Basiaaaaaa też mnie tak Mała "szczypie" albo gryzie może paskudne uczucie

A to ci niespodzianka

Łoo rajuśku piszesz jakbyś 70 na karku miała

Ps.Basia Fajny wóz

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Dobranoc

Ciekawe czy nad ranem dowiemy się czy Majeczka już na świecie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:42
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:46   #872
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

A to ci niespodzianka

Łoo rajuśku piszesz jakbyś 70 na karku miała

Ps.Basia Fajny wóz

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Dobranoc

Ciekawe czy nad ranem dowiemy się czy Majeczka już na świecie
Nie chciałam tego pisać

A Ty widziałas w takim stylu czy obok siebie? jak sie prezentował?

Dobranoc ja tez zmykam bo zaraz piesu sie obudzi i bedzie chciał na dwór
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:46   #873
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Własnie nie odczuwam jeszcze bardzo bolesnych ruchów, ale jak mały zasadzi w żebro oj to wtedy widzę całą konstelację gwiazd może też ich ułozenie jakos wplywa, bo maluchy mają główki wiadomo na dole, ale ich niżki spotykają się na środku, trozkę nizej niżej niz srodek piersi
A no i jakoś mam odczucie, że czasami mała mnie szczypie w pipkę, ale chyba to nie jest mozliwe tak jakby puszczała- chwytała

Spać nie mogę, tzn mogę ale budzę się na siku co 2 h z zegarkiem w reku wydaje mi się ze nie dojdę, a tu raptem parę kropelek leci, wracam do łózka nie zdarzę się ułożyć a tu znowu się chce
Oj te kopniaki w żebra są mocno nieprzyjemne no i po pęcherzu

Mi mała właśnie tak wariuje, aż mnie wszystkie wnętrzności bolą Nie wiem czy dotrwam do tego listopada

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:58   #874
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chciałam tego pisać

A Ty widziałas w takim stylu czy obok siebie? jak sie prezentował?

Dobranoc ja tez zmykam bo zaraz piesu sie obudzi i bedzie chciał na dwór
Właśnie w takim stylu jak wkleiłaś jedna gondola przed drugą.
Fajnie i zgrabnie wyglądał,jedną ręką go babeczka pchała

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 23:25   #875
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Chcemy używany, bo jak nowy to cały komplet ok 4 tys, w sensie gondole, spacerowki, nosidełka. Uparłam się na konkretny model i czekam na okazję na tabliy albo alllegro.
Taki:
http://tablica.pl/oferta/wozek-blizn...s-ID3O07w.html

Teoretycznie mogłabym wyskubać te 4 tys, ale jak za 1500 mozna miec w całkiem dobrym stanie to myślę, ze wtedy mi szkoda tych 4 tys, gdzie mogę przeznaczyć pieniązki na coś innego dla maluchów. A że wydatki podwojne, to nie wymyślam.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

też tak myślę, i nie wzbraniam sie przed tym, tylko to dojście do siebie mnie martwi, bo ja chciałabym być już monter dla nich po ok 4-5 h a nie lezec i czekać aż mnie spionizują.....
Fajny ten wozek, na zywo widzialas/macalas? Wyglada naprawde niezle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zerknelam w grafice na googlach,ze mozna na wiele sposobow go ustawiac.no nic ide spac chyba,bo czas najwyzszy.moze rano jakies wiesci od Trele beda spokojnej nocy wszystkim

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-10-06 o 23:38
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 02:19   #876
Trele_Morele
Zakorzenienie

Info z porodowki
Jeszcze nie urodzilam ale dostalam juz epidural . Chca zebym pospala ale totalnie mi sie nie chce. Rozwarcie mialam na 6cm jakas godzine temu .. Mam nadzieje ze rano sie przywitamy z Majeczka

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 05:26   #877
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Info z porodowki
Jeszcze nie urodzilam ale dostalam juz epidural . Chca zebym pospala ale totalnie mi sie nie chce. Rozwarcie mialam na 6cm jakas godzine temu .. Mam nadzieje ze rano sie przywitamy z Majeczka

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 06:02   #878
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam info od Ryby. Kacperkowi się nie spieszy, 3 dni bez fenka i nic się nie dzieje. Może we wtorek wyjdzie jeśli przepływy będą ok, bo ostatnio coś tam było nie tak. No i leży w Bytomiu a nie w rudzie śląskiej, ale opieka jest całkiem inna niż poprzednio i jej nastawienie się zmieniło. Dowiedziała się też dużo o opiece porodowe i poporodowej. I kazała wszystkich pozdrowić
myślałam wczoraj o Rybie że może już ylki Kacperka
Cytat:
Pani doktor mowi, że jak na moją wage i ich wagę, to ważą bardzo ładnie

Ginka mówiła, ze jakby ona robiła mi ciecie, to nie pozwoliłaby mi rodzic naturalnie. Bo bliźniaki to już powód do ciecia według niej, ale moze sie trafić lekarz kory za wszelka cenę będzie próbował naturalnie, bo są ułożone prawidłowe. Chciałabym naturalnie, ale boje sie np o niedotlenienie jednego, albo ze urodzę jedno, a drugie i tak cesarka. Naturalnie szybciej bym doszła do siebie.
ale wiez przy bliźniakach to też trochę inaczej jest bo musiałabyś mieć więcej siły na rodzenie sn
Cytat:
Ciekawa jestem, czy bo "chce" ma jakieś znaczenie. Myślę, że musiałaby faktycznie koperte dać chyba ze sobie załatwi papiur od neurologa, bo z tego co slyszałam to cukrzyca nie jest wskazaniem do CC (tak mowili na oddziale jak byłam) ale juz papiur od neurologa jest i nikt nie bedzie ryzykował zeby rodzic naturalnie.
oni koperty nie dadzą (chyba) więc mam nadzieję że będzie rodzić sn :P
Cytat:

Chyba na własne życzenie bez koperty to raczej nie ale z kopertą to całkiem możliwe że
z kopertą to na pewno by się zgodzili :p
Cytat:
Chcemy używany, bo jak nowy to cały komplet ok 4 tys, w sensie gondole, spacerowki, nosidełka. Uparłam się na konkretny model i czekam na okazję na tabliy albo alllegro.
Taki:

Teoretycznie mogłabym wyskubać te 4 tys, ale jak za 1500 mozna miec w całkiem dobrym stanie to myślę, ze wtedy mi szkoda tych 4 tys, gdzie mogę przeznaczyć pieniązki na coś innego dla maluchów. A że wydatki podwojne, to nie wymyślam.
Basia, a nie wolałabyś wózka który gondole mają obok siebie?masz widok na dwójke dzieciaczkó a nie tylko na jedno bo tak musisz się zatzymywać zaglądać do drugiej gondoli i w ogóle
Cytat:
Info z porodowki

myślałam że już jest na świecie trzymam kciuki dalej

heja!
witam się z rana z... biegaczką mam nadzieję że to nie jest oznaka oczyszczającego się organizmu przed porodem bo ja nie mogę jeszcze teraz wylądować na porodówce
napisałam TŻ'towi a ten przerażony że mam nie rodzić, że mam dziecku przetłumaczyć że jeszcze nie teraz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:07   #879
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry po weekendzie

zamiast spać już jestem po śniadaniu i zastanawiam się co tu zrobić... jest dużo możliwości (tzn. sprzątania :P)

my w weekend całą sobotę spędziliśmy we dwoje, byliśmy na super fajnym spacerze i pizzy i zobaczyliśmy film i bardzo się cieszę bo w ciągu tygodnia na nic nie ma czasu... wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi (mieli bardzo podobny wózek bliźniaczy) i znajoma ma rodzić na dniach ale wcale nie wygląda jakby miało to szybko nastąpić a mają 3 dzieci i wszyscy niecierpliwie czekają na rozwiązanie.

o i przyszedł nasz wózek! maci cosi elea brązowy - stwierdzam że jest bardzo ładny i chętnie bym już sobie pojeździła
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:10   #880
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Heeej jestem wreszcie i ja

Ach Beatka i Paulina GRATULUJĘ WAM Z CAŁEGO SERCA córeczek!!

No i czekamy na Majeczkę!!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:23   #881
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dziewczyny współczuję wam złego samopoczucia, boli,skurczy, cmienia i wszystkich niedogodności...jak was tak czytam to się zaczynam zastanawiać jakim prawem ja czasem narzekam na jakieś drobiazgi. Mam mega szczęście ze tak dobrze się czuję i mam nadzieję że już tak zostanie...
Miałam ostatnio pisać dokładnie to samo! Nawet czasami zastanawiam się, czy może ja w jakimś 6-7 m-cu nie jestem, bo - odpukać!! - nie męczą mnie w sumie żadne dolegliwości z końca ciąży. W ogóle poza tą cholerną rwą (która odpukać! od 2 tygodni jak ręką odjął ) od początku ciąży nie mogę narzekać: zero mdłości, zero wymiotów, żadnych krwawień, zero wizyt w szpitalu... Nina baaardzo mnie oszczędza
I teraz też - nie wiem, co to ból kręgosłupa (ok, czasem poboli, ale przy tylu dodatkowych kg dziwne, żeby nie był zmęczony), co to ból pachwin, rozchodzące się spojenie... Czaaaaasem biodro zaboli ale tylko wtedy, kiedy długo na nim leżę.
Aaa, no i nie jest mi ciężko chodzić, po CH hasam dość żwawo...

Noce może ostatnio mam nieprzespane, ale generalnie jak czytam o Waszych problemach, to ja powinnam milczeć!
Aż strach zachodzić w drugą ciążę

Mam za to upartą, nieobracającą się córkę

Cytat:
Mało się udzielam, ale wynika to z lenistwa, wole czytać niż pisać.
Postępy u nas nawet ładne, malutka waży w 32 tyg 1.7 kg a mały 2 kg
prawdopodobnie cesarka 31 października mam zalecenie zeby rodzic w szpitalu referencyjnym o III stopniu, czyli Katowice Ligota albo Ruda Śląska Godula (musze podpytać bo chyba RYBA jest na Goduli) dlatego, że tam są patologie noworodka, a moje maluchy mają oboje problemy z nerkami ale póki co sie nie stresuje, bo nie chce im zaszkodzić, po porodzie bedziemy sie martwic.
I niby cesarka 31, ale oba polozone juz główkowo, wiec nie wiem czy nie beda czekac na naturalne rozpoczęcie akcji
Hej Kochana! Super, że u Was wszystko ok. I ogromne za wagę - zarówno Twoją, jak i Maluchów
za nereczki

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
bo tak zaczęłam się zastanawiać nad tą moją szwagierką, bo ona strasznie chce mieć cesarkę, bo boi się sn, nie wiem jak z tą jej cukrzycą jest bo jedno mówią że ją ma, kazali jej się insulinować i mierzyć cukier, pojechała do innego szpitala okazało się że nie potrzebnie się kłuje bo ta dawka co ona przyjmowała nic nie wnosiła i tylko mierzy cukier, i myślę jakie jest prawdopowobieństwo że zrobią jej cesarkę, bo ona chce.. i też mi się wydaje że jeżeli da w łapę do może jej zrobią i czy ewentualnie gdyby obeszło się bez koperty czy z racji tego ze chce to by jej zrobili
Wydaje mi się, że to zależy od lekarza, na którego trafisz w szpitalu. Mojej przyjaciółki kuzynka trafiła kilka dni temu na porodówkę ze skierowaniem na cc od swojego lekarza - też podpis za kopertę, po prostu panicznie bała się sn i wyprosiła skierowanie. Jej nieszczęście, że w szpitalu trafiła na mojego gina - a ten powiedział "Ale ja nie widzę wskazania do cc, rodzimy sn"
Ostatecznie więc zapłaciła i guzik z tego miała

Cytat:
Dzięki za ten kod A skąd go miałaś tak w ogóle?

Zakupiłam 3 staniki zobaczymy jak wypadną rozmiarowo.Ale dopiero za 11 dni będą dostępne.
Z Elle
Jakie wzięłaś? Jak dostępne za 11 dni, to pewnie też ten, co ja
Ja wzięłam Kostara MM22 beżowy. Fajnie by było, gdyby był dobry

Cytat:
Taki:
Bardzo ładny, bardzo mi się podoba

Cytat:
Info z porodowki

za szybki rozwój! Może już masz Majeczkę na rękach

Cytat:
Basia, a nie wolałabyś wózka który gondole mają obok siebie?masz widok na dwójke dzieciaczkó a nie tylko na jedno bo tak musisz się zatzymywać zaglądać do drugiej gondoli i w ogóle
Mnie się wydaje, że taka gondola za gondolą jest praktyczniejsza ze względu choćby na mieszczenie się na chodnikach czy w sklepach

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
o i przyszedł nasz wózek! maci cosi elea brązowy - stwierdzam że jest bardzo ładny i chętnie bym już sobie pojeździła
Czekamy na foty!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 06:52   #882
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ten drugi właśnie mam

[FONT="Arial Narrow"]Ooo, super info! Dziękuję!
W tym tygodniu zamówię

No ja uznałam, że czapka jest dla picu - przynajmniej właśnie o tej porze roku. Chyba, że po kąpieli - ale moje dziecko zapowiada się łyse, więc czapa będzie pewnie leżeć
Ale komplet i bez czapy fajny

W cm 62 to chyba przyjmuje się 0-3 m o ile się nie mylę. Ale niech któraś mama może to zweryfikuje
z rozmiarem zazwyczja tak jest chociaż w h&m to powiedziałabym że 62 raczej jest tak po 3 miesiącu

z czapeczkami kto jak lubi, niektórzy zakładają po kąpieli zawsze bez względu na ilośc włosków. Ja tam takiej teorii nie wyznaje akurat

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Znajoma ma ten zielony z sówką i fioletowy z sarenką, oba genialne
ja się śmiałan że upie jeden komplecik na 62, jeden na 68, jeden na 74
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przyznam, że nie nadrabiałam, ale oczy mi sie kleją jak się gapię w telefon
Wpadam z dobrymi wieściami Majcia dostała przy urodzeniu 9 pkt. wczoraj zmieniałam jej pieluszkę a dzisiaj dostałam małą na klatę ale cudownie przytulić to małe ciałko Jak poczuła moją skórę to od razu zaczęła ciumkać Tatuś też dostał córcię na chwilę, choć bał się
Od wczoraj próbuję rozbujać laktację i dziś po południu udało się odpompować pare kropelek, przed chwilą już ciut więcej

Ja się czuję świetnie ale cały czas mnie faszerują lekami...

Pozdrawiam

cudoooownie ciesze sie bardzo!

za laktację
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej, na intymnej nic mi nie odpowiada tak och ach. Duzobiusciaste nie kupujcie tego Roxy. Mam go z poprzedniej ciąży i fason był fajny i ułożenie sexy przez pierwsze 3 dni. Poza tym to sa biustonosze różnych firm a rozniarowka wspolna? Wg mnie nie halo.

Witek wczoraj kilka razy kichal i pokaslywal. I szlag mnie trafia jak sobie pomysle ze ktoras nieodpowiedzialna pielegniarka ze smarkami (a sa tam takie) go zarazila. Co jak co ale w takim miejscu regula "chory nie podchodzi" powinna obowiazywac wszystkich.

I kurna jakoś mnie nie cieszy ani kompletowanie wyprawki ani te wszystkie przygotowania .

W szpitalu spotkalam dziewczynę ktora leżała ze mna na poczatku. Teraz lezy ze względu na ciśnienie. Jej pierwszy syn był wczesniakiem (miała rzucawke) i wazyl 900g. Teraz ma 5 lat.
serio zasmrakane chodzą? przy takich wcześniaczkach osłabionych, nosz nic tylko w łepetyne dać

nie dziwię się że przygotowania wprowadzają Cię w taki nastrój, mmo że wiesz że pobyt Witusia w przedszkolu jest dla jego dobra to jednak bardzo chciałabys być z nim non stop przecież. Dacie rade kochana, jeszcze troszke
Cytat:
A miałaś może do czynienia z biustonoszami Alles do karmienia? Mierzyłam kilka w sklepie i fajne są ale się zastanawiam czy "na długo są fajne".

Czemu Cię przygotowania nie cieszą? Jakiś spadek nastroju? Jeszcze troszkę i Witusia wypiszą ze szpitala i będzie z Wami!

Wiecie co odebrałam tą Zebre z Bright Stars i trochę jestem nią rozczarowana.. myślałam, że będzie mieć jakieś szeleszczące elementy np. nogi, albo piszczałkę gdzieś a z takich hałasiarzy to ma tylko grzechotkę.... jakoś tak nie jestem zachwycona...
jeżeli chodzi o zabawki któe mają takie rózne fajne rzecyz dka maluszków - szelszczącce, listerką, różne faktury to świetne są z firmy Lamaze My mamy motylka po natalce i jest super

biustonosze Alles bardzo często kupuję i są świetne, ale niestety tych typowych do karmienia nie miałam. Za to jak karmiłam nosiłam zwykłe allesy i dawąły rade ( w ogóle nie używałam tych staników do karmienia).
Cytat:
Info z porodowki

trzymaj się dzilenieeeee
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:53   #883
iloneczka91
Raczkowanie

Dzień dobry!

Trele mam nadzieję, że akcja się rozwinęła
Beatka, Paulinka Gratuluję Księżniczek

Ja już od 3 nie śpię, Tak mnie spojenie i biodra bolały, że się nie mogłam przekręcić na drugi bok , a jeszcze mały gdzieś pod żebra się wypychał i jak raz zasadził kopniaka to mi się, ąż gwiazdeczki pokazały

W biedronce mają być pieluchy tetrowe 10 sztuk za 21,99 tylko nie wiem kiedy i pajacyki za 12,99.

No i chwalę się łóżeczkiem http://allegro.pl/096-lozeczko-mater...493926300.html kolor łóżeczka miodowy, kolor pościeli miś żółty z rączką

Miłego dnia
iloneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:59   #884
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Info z porodowki

same dobre wieści z rana

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
też mamy elee z tym że czerwona i my kupiliśmy używaną
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:01   #885
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Info z porodowki

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja już od 3 nie śpię, Tak mnie spojenie i biodra bolały, że się nie mogłam przekręcić na drugi bok , a jeszcze mały gdzieś pod żebra się wypychał i jak raz zasadził kopniaka to mi się, ąż gwiazdeczki pokazały

W biedronce mają być pieluchy tetrowe 10 sztuk za 21,99 tylko nie wiem kiedy i pajacyki za 12,99.

No i chwalę się łóżeczkiem http://allegro.pl/096-lozeczko-mater...493926300.html kolor łóżeczka miodowy, kolor pościeli miś żółty z rączką

Miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 07:47   #886
niunia32
Zakorzenienie

Trele jak tam?? kciuki zacisniete

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 07:53   #887
babku
Zadomowienie

Cytat:
Info z porodowki
Ciekawe czy to już... Kciuki cały czas zaciśnięte.

Cytat:

Miłego dnia
Wybierałam pomiedzy tym sprzedawcą, a moim. Że też nie zdecydowałam się na tego co Ty
Śliczna pościel.

Dzień dobry, nie będę chyba już żalić się na nieprzespaną nockę, bo to się robi nudne
Ewidentnie czas się przyzwyczaić.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:09   #888
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak już zostałam wywołana to może coś skrobnę
Jestem na bieżąco we wszystkim

Trele- trzymam kciuki bedzie maluszek

Mało się udzielam, ale wynika to z lenistwa, wole czytać niż pisać.
Postępy u nas nawet ładne, malutka waży w 32 tyg 1.7 kg a mały 2 kg
prawdopodobnie cesarka 31 października mam zalecenie zeby rodzic w szpitalu referencyjnym o III stopniu, czyli Katowice Ligota albo Ruda Śląska Godula (musze podpytać bo chyba RYBA jest na Goduli) dlatego, że tam są patologie noworodka, a moje maluchy mają oboje problemy z nerkami ale póki co sie nie stresuje, bo nie chce im zaszkodzić, po porodzie bedziemy sie martwic.
I niby cesarka 31, ale oba polozone juz główkowo, wiec nie wiem czy nie beda czekac na naturalne rozpoczęcie akcji

To, że plecy bolą jak cholera, biodra równueż to już nie bede mówić
Super że maluchy fajnie rosną i że wszystko u Was dobrze, a nereczkami maluszków narazie się nie denerwuj, urodzą się, lekarze napewno o nie zadbają
Cytat:
Mam info od Ryby. Kacperkowi się nie spieszy, 3 dni bez fenka i nic się nie dzieje. Może we wtorek wyjdzie jeśli przepływy będą ok, bo ostatnio coś tam było nie tak. No i leży w Bytomiu a nie w rudzie śląskiej, ale opieka jest całkiem inna niż poprzednio i jej nastawienie się zmieniło. Dowiedziała się też dużo o opiece porodowe i poporodowej. I kazała wszystkich pozdrowić
Super że u nich wszystko dobrze, Kacperkowi jest cieplutko i milutko w brzusiu.

Cytat:
Info z porodowki

Aaaaaaaaaaaaaaaa ciekawe czy Majusia już jest przy Tobie.
Kurde ale się podjarałam, w końcu doczekałaś się córeczki, już jej się znudziło siedzenie w brzuchu. Poświeciłaś latarką??

Dzień doberek ja już nie śpię, ostatnio jakoś tak mi się dobrze sypia, budzę sie w nocy dwa razy na siku i raz nad samym ranem. Zuza ładnie daje spać mamusi w nocy

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:09   #889
peppermint patty
Rozeznanie

Anoula wkradl sie blad chyba jakis (moze to ja namieszalam), ale USG mam jutro

pepper 08.10 -USG 12:15

najchetniej juz dzis bym poszla podejrzec jak tam Tymus lezy,ile wazy itp.

zostalo 7dni!!!

Trelowa Majeczko- czekamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 08:11   #890
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Mamusie !

Witam się z Wami i ja Właśnie wróciłam z Lidla , zakupiłam dla Leosia dresik welurowy szary z kapturkiem i tą bluzę misiową z uszkami granatową w paski Dresik jakościowo jakoś du.py nie urywa ale za 27 zł stwierdziłam że wezmę - wizualnie jest ok. Za to bluza misiowa super !
Chciałam jeszcze rajtki, ale były od 62/68 i jakieś kolosalne się wydawały

Trele pewnie już tulisz Majeczkę
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:23   #891
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Ale u mnie była mgła z rana, ręki na wyciągnięcie nie widać. W jakimś takim dole się pobudowaliśmy, że na jesień często tak jest... Ale już się słoneczko zaczyna przebijać więc pewnie będzie całkiem miły dzień.
Dzisiaj wizytuję u ginki, niestety nie mojej prowadzącej bo ta jest na urlopie. Ciekawe jak przebiegnie wizyta... trzymać kciuki.
Właśnie się zważyłam, żeby nie paść trupem u lekarza iw ciągu miesiąca prawie 3 kg mnie przybyło, ogólne bilans +7 kg, więc się chyba w 10 nie zmieszczę, a miałam taką nadzieję...

Cytat:
Info z porodowki
Pewnie już tulisz Majunię kochaną, mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku! Czekam z niecierpliwością na wieści! I ciągle zaciskam kciuki, tak na wszelki wypadek.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
z rozmiarem zazwyczja tak jest chociaż w h&m to powiedziałabym że 62 raczej jest tak po 3 miesiącu

jeżeli chodzi o zabawki któe mają takie rózne fajne rzecyz dka maluszków - szelszczącce, listerką, różne faktury to świetne są z firmy Lamaze My mamy motylka po natalce i jest super

biustonosze Alles bardzo często kupuję i są świetne, ale niestety tych typowych do karmienia nie miałam. Za to jak karmiłam nosiłam zwykłe allesy i dawąły rade ( w ogóle nie używałam tych staników do karmienia).

trzymaj się dzilenieeeee
Ja kupiłam ostatnio taki welurowy komplecik kaftanik + półśpiochy w HM na rozmiar 62 i wydaje mi się bardzo malutki właśnie, raczej na 56 cm, ale ja się jeszcze nie znam tak dobrze na tych rozmiarach :P Chciałam to założyć na święta młodemu, tak by słodko wyglądał - ciekawe czy będzie wtedy dobre...Może to jakiś wyjątek, bo tak własnie słyszałam, że ta rozmiarówką w HM wychodzi zwykle na większe dzieciątko.

Widziałam na allegro właśnie tego motylka z Lamaze i się zastanawiam nad nim. Wczoraj oglądałam zabawki tej firmy w Smyku i właśnie fajne są. Tylk bym musiała tą zebrę sprzedać, bo po co mi dwie....może na all wystawię.

Cytat:
Dzień dobry!

Miłego dnia
Super zestaw! Łóżeczko mam albo takie samo albo baaardzo podobne tylko białe. Jest śliczne - proste, takie jak lubię. I materacyk też mam taki, wyjmij go z folii jak przyjdzie i dobrze przewietrz, najlepiej na świeżym powietrzu jak będzie ładnie, bo dziwnie pachnie :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:28   #892
lineczka1989
Zakorzenienie

witam sie po raz kolejny ze śniadankiem

mam plan uprzątnąć pokoik małej, umalować parapet i chciałam umyć okno zobaczymy jak mi pójdzie

w ogóle to mnie tak stopy swędzą że nie mogę się nie drapać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-07, 08:34   #893
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry! Ale u mnie była mgła z rana, ręki na wyciągnięcie nie widać. W jakimś takim dole się pobudowaliśmy, że na jesień często tak jest... Ale już się słoneczko zaczyna przebijać więc pewnie będzie całkiem miły dzień.
Dzisiaj wizytuję u ginki, niestety nie mojej prowadzącej bo ta jest na urlopie. Ciekawe jak przebiegnie wizyta... trzymać kciuki.
Właśnie się zważyłam, żeby nie paść trupem u lekarza iw ciągu miesiąca prawie 3 kg mnie przybyło, ogólne bilans +7 kg, więc się chyba w 10 nie zmieszczę, a miałam taką nadzieję...
za wizytę !

Kochana + 7 kg ? przecież to tyle co nic , sam dzidziol + wody + macica i łożysko to już spokojnie z 5 kg. Naprawdę nie masz się czymś przejmować

Na SR położna nam mówiła że w ciąży sama macica osiąga wagę 1 kg a po porodzie ta waga zmiejsza się do ok 50 g.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:

mam plan uprzątnąć pokoik małej, umalować parapet i chciałam umyć okno zobaczymy jak mi pójdzie

A sięgasz do nich bez problemu? Bo mi się np. skarpetki bardzo ciężko ubiera
Stary 2013-10-07, 08:35   #894
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

To prawda, Lamaze ma super zabawki .
I tiny love też. Mamy jabłko Andy i ciesze się ogromnie, że nie sprzedałam . Mieliśmy też łuk do fotelika, który robił furorę i karuzelkę turystyczną za którą Alisa pierwszy raz się obróciła z plecków na brzuszek.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:37   #895
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
A sięgasz do nich bez problemu? Bo mi się np. skarpetki bardzo ciężko ubiera
chyba żartujesz jak mam sięgnąć do stóp przy 125 cm brzuchu [mierzyłam wczoraj i przybyło mi 5 cm ]? drapię się na leżąco albo jak siedzę po turecku :P jak mam z założeniem i zawiązaniem butów problem nie wspomnę o zakąłdaniu skarpetek :P

wczoraj TŻ zapowiedziałam ze będzie mnie chyba mył bo ja ledwo co się umyłam

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-07, 08:39   #896
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

No sprzątnij trochę ten pokoić i się pochwal w końcu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:40   #897
kyte
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Basia super fura
Lineczka żeby biegaczka przeszła
Iloneczka bardzo ładne łóżeczko!
Trele ciekawe czy Majeczke już tulisz
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 08:41   #898
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
chyba żartujesz jak mam sięgnąć do stóp przy 125 cm brzuchu [mierzyłam wczoraj i przybyło mi 5 cm ]? drapię się na leżąco albo jak siedzę po turecku :P jak mam z założeniem i zawiązaniem butów problem nie wspomnę o zakąłdaniu skarpetek :P

wczoraj TŻ zapowiedziałam ze będzie mnie chyba mył bo ja ledwo co się umyłam
Ja sobie do zakładania butów kupiłam taką mega długą łyżkę w ikei i daje radę - ale gorzej ściągnąć
Mi też ciężko z myciem bo mamy wannę i to do tego pod skosem ,prysznic był by teraz zbawieniem
Stary 2013-10-07, 08:41   #899
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
sie robi za wizyte, samych dobrych info, no i milej ginki (co by cisnienia nei podnosila )
Stary 2013-10-07, 08:45   #900
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No sprzątnij trochę ten pokoić i się pochwal w końcu
to fotki wrzucę jutro bo meble tam na środku stoją więc mało co będzie widać
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Lineczka żeby biegaczka przeszła
przeszła

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja sobie do zakładania butów kupiłam taką mega długą łyżkę w ikei i daje radę - ale gorzej ściągnąć
Mi też ciężko z myciem bo mamy wannę i to do tego pod skosem ,prysznic był by teraz zbawieniem
mi gorzej idzie wiązanie też mamy u mamy wannę i stwierdziłąm ze albo TŻ będzie mi pomagał albo będę siadała na brzegu wanny i dopiero się będę myła

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości