Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 07:59   #1201
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko pytałaś, jak robimy, że Bąble po kąpieli usypiają... u nas w sumie tak było od zawsze, kąpiel, pierś, spanie, kiedyś usypiał przy piersi, teraz natomiast zje, wypluwa u, kładę go na naszym łóżku, chwilę sobie pogada ale ja już nic do niego nie mówię, tak sobie leżymy, tylko przy lampce nocnej, chwilę się przytuli do mnie, ja go pogłaskam, potem się do mnie pupskiem odwraca i śpi. Z tym, że zawsze czuwam nad tym, żeby kąpiel iprzygotowania do niej wyglądały identycznie. I oczywiście o ile chichramy się podczas kąpieli, normalnie gadamy, tak przy karmieniu już jest cichutko.
U nas tak to wygladalo gdzies do 5-6 miesiaca. Kuba zjadal butle, poprzytulalismy sie i zasypial na naszym lozku ok 20.
A potem? Wzielo go na uu i bez tego ani rusz... (wczesniej nie chcial slyszec o uu przed snem, szarpal sie i odwracal).

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nawijko moze probujesz Kubusia za wczesnie klasc? Ile przed snem go kapiesz? Zeby zasnac musi obnizyc sie temperatura ciala... A jak wygladaja Wasze poranki? Polecam zaraz po wstaniu wystawic Kubusia na 5minut na dzialanie promieni slonecznych - zadziala fizjologia i ile, by w dzien spal czy nie spal, wieczorem zrobi sie senny, po 14h to bylo? Nie pamietam dokladnie...
Kochana, ale ja go nie probuje klasc na sile.
Kapie ok 19, potem na noc dostaje mm, odkladam go na lozko i zaczyna sie szlenstwo. Gadanie, chichranie i inne takie kompletnie niezwiazane ze spaniem I tak przynajmniej do 21:30 nam schodzi...

Nie mamy mozliwosci wystawic go do slonca - mieszkanie jednostronne, slonce rano jest po II stronie bloku A tak w ogole co daja promienie sloneczne w tym przypadku?
Tak, mniej wiecej 14,5h...

Widze, ze coraz wiecej dzieci usypia samodzielnie
Ile nas jeszcze zostalo z cycusiem w paszczy?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:01   #1202
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka laseczki. nie wiem czy mnie jeaZcze ktoras pamieta .... jestem dalej chora ;( ... czuje sie jak wielka kups. nos zapchany gile mi z niego kapia. gardlo boli non stop goraczka.... tz juz powoli zdrowy i chodzi i.mi mowi zebym sie nie zblizala bo go zaraze, ☠☠☠.ani.ec jeden ... najwazniejsze ze mala sie nie zarazila. moja silna dziewczynka ...
Stary 2013-10-07, 08:04   #1203
Delicjanka
Zakorzenienie

FEWCIU- Przepis na bułki, szybki, prosty, pyszny------->> http://www.mojewypieki.com/przepis/p...ki---slimaczki

i weekend zakończony. Wczoraj tzt miał być w szkole.. ale no nie dojechał, bo popił w sobote. Więc powinniśmy spędzić niedziele razem, no ale niestety. Ja o 8 rano poszłam z Amelką do t. i siedziałam cały dzień a tzt spał. Zostałabym ale.. w sobote w nocy przyjechał i zaczął mi się burzyć!! to se myślę 'siedz se dziadu sam' ............. Ale to nie koniec... mój szwagier.........rozwalił mój samochód!!!!!!!! laski, jestem wsciekła... naprawa ok 1000zł...ale co najlepsze, mój tzt z nim gadał wieczorem przez tel i mówił mu ile kasy ..........a słuchajcie co mój szwagier odpowiedział........
"życie" no qrwa laski........ zadzwoniłam do niego i mu powiedziałam parę słów!..... nie wspomne że juz nam jednego tysiaaka wisi...

źle mi;(((

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:05   #1204
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane. Obudziłam się dzisiaj z bólem głowy. Nie wiem jak przeżyje ten dzień. Jestem zmęczona i nic mi się nie chce. Jak Oskar pójdzie na drzemkę to też się kładę. Jestem flak
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:06   #1205
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Mojaaaaaa

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:11   #1206
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry

Marsi dobrze, ze ci sie nic powaznego nie stalo, a co do sasiadki to jednak pomyslalabym o jakims odszkodowaniu, moze zapamieta lepiej i taki pies nie zrobi juz nikomu krzywdy.

Cytat:
U nas tak to wygladalo gdzies do 5-6 miesiaca. Kuba zjadal butle, poprzytulalismy sie i zasypial na naszym lozku ok 20.
A potem? Wzielo go na uu i bez tego ani rusz... (wczesniej nie chcial slyszec o uu przed snem, szarpal sie i odwracal).

Kapie ok 19, potem na noc dostaje mm, odkladam go na lozko i zaczyna sie szlenstwo. Gadanie, chichranie i inne takie kompletnie niezwiazane ze spaniem I tak przynajmniej do 21:30 nam schodzi...

Nie mamy mozliwosci wystawic go do slonca - mieszkanie jednostronne, slonce rano jest po II stronie bloku A tak w ogole co daja promienie sloneczne w tym przypadku?

Jeszcze my bez cycusia nie ma spania chociaz w ubieglym tygodniu usnal tz przy butli, ale to wyjatek potwierdzajacy cycusiowa regule
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:22   #1207
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to teraz trochę o sobie

udało mi się przekonać szefa, że lepiej będzie jak będę w domu pracować i na szczęście poszedł na to także teraz jak młody wstaje, to mama go zabiera na dół, a ja kawka i zasiadam przed komputerem i tak do 11 jak się uda; na razie jest ok, tylko jak wspominałam muszę nadrobić braki

w tygodniu byłam na zakupach, co by wykorzystać ten fundusz od TŻ i jak zwykle jak mam kasę, to nic nie ma chciałam kurtkę na jesień, a wszystkie już praktycznie zimówki są, a jak jedna mi w końcu wpadła w oko, to prawie trzy stówy kosztowała, a tyle to nie dam za jesienną; zimowych jest dużo i też będę musiała kupić, ale stwierdziłam, że to jeszcze za wcześnie; a TŻ się śmieje, że jak w końcu stwierdzę, że już czas, to w sklepach same wiosenne już będą
ale zamiast tego kupiłam dżinsy, koszulkę i bluzo-sweter taki http://carry.pl/ona/12-sweter.html , no i obkupiłam Filipa w tesco, bo -30%

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

dobra, jesteśmy umówione
a z tym szyciem, to fajny pomysł, tylko rzeczywiście ktoś znający się na rzeczy musiałby Ci pokazać jeszcze Ty taka twórcza, to cudeńka by były

co do TŻ, to fajnie było, zachowywał się super i był taki, jak dawniej dawniej tylko nie wiem, czy to tak na chwilę po tej kłótni, czy już tak zostanie
a dla Ciebie przytulaswspółcz uję kłótni i tych kilku słów za dużo, bo ciężko potem o nich zapomnieć jak cholera
super że się zgodził szef (kontrol krzyżową miał, czy jak to się nazywa )
z zakupami to normalka jak kasa jest to nic nie ma
cieszę się, że z TZtem ok
jak Wam się z bokeh trafią powtórki płciowe, to przecież się wymienicie, boszsz co za problem

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Niektore z Was pytaly co u nas\

wiec tak w niedziele wyjechalismy auto cale obladowane ze szok i jeszcze pies ale wiadomo normalka Nati po przejechaniu 70km zasneła i obudziła 25km przed celem

Mieszkanko w domu w malej miejscowosci 2 pokoje, tzn. 3 ale w tym trzecim okno zamurowane on taki w sumie malutki wiec sluzy jako korytzrzyk i miejsce do suszenia ubran na odkurzacz itp łazienka i kuchnia na pietrze obok nas mieszka para niemeicka z psem na dole po jednej stronie niemiec rozwodnik po drugiej niemiec co na wyplate po kasynach jezdzi
mili sa jak na razie raz ktos schowal mi wozek jak zaczal deszcz padac

Pierwszt dzien mialam stres a wiec
pierwszego dnia jak maz byl w pracy o 9:30 przyszedl jego szef tutaj i puka ja myslalam ze to M i otwieram w pizamie a tu zonk a On do mnie po angielsku ze jest meza szefem, ze musimy pojechac i mnie i dzidzie zameldowac (zrozumialam hehe) odpowiedzialam Mu ze ok ale moje dziecko spi teraz to On pyta kiedy przyjsc za godzine czy dwie ja mowie ze za godzine szybko sie ubralam umalowalam dzidzia wstala i czekamy przyszedl po 1,5 godzinie i pojechalismy bo drodze troche rozmawialismy po ang i jestem w szoku, ze potrafilam sie dogadac ale stresa mialam strasznego a i w Niemczech tydzien pracy 37 godzin i pracuja sobie w biurach do 13 w piatki do 12 tylko w czwartki dluzej, na miejscu w biurze glupio sie czulam bo oni szwargotali po niemiecku a ja nic nie rozumialam,
super!!!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny przepraszam za moją nieobecność ale miałam bardzo przykre przeżycie otoż pogryzł mnie pies sąsiada
poszłam z małym na spacer po mojej ulicy, wcześniej zrobiłam drobne zakupy i miałam je w koszyku, gdzieś mi wypadły na polnej drodze, zostawiłam malego z tatusiem, chciałam żeby Samek poleciał ale coś robił i nie mogł (Bóg go uchroniłł) wyszłam bez kurtki, w croksach bo to blisko, mijam sąsiadkę widzę brama otwarta, no ale baba stoi więc byłam spokojna, wracam- patrzę a ten pies (wielki bo to mieszanka z podhalańskim więc bydle ) a ten pies prosto na mnie skacze i do ataku coś mi w głowie zaświeciło jak Samek miał szkolenie w szkole co robić w razie ataku, wieć schowałam głowę i kark więc on w dupę i po nogach zaczał gryżć, wszystko to widziała właścicielka nie mogła zapanować nad psem w końcu jakoś nad nim zapanowała ale ten pies drugi raz się rzucił na mnie prawie już przy moim domu tylko tym razem lekko złapał za rękę a ja dałam mu kopa
dziewczyny chyba nie muszę Wam mowic co ja przeżylam, nie wspominając że to Samuel miał iść a 10 min wcześniej w tym samym miejscu szlam z moim Leosiem
oczywiście zero reakcji właścicielki ja cała zapłakana poleciałam po TZ ale ona wsiadła w samochod i odjechala
pojechaliśmy na pogotowie, opatrzyli mnie, dostałam szczepienie i wezwaliśmy policje no bo co? przeciez mam dzieci a pies juz jest znany ze swojego zachowania

chyba jeszcze nie moge się uspokoic, czuję się fatalnie, fizycznie nie bo nie ma tragedii ja twarda baba jestem ale moja psyche lekko ucierpiala

wiecie co? ta baba mieszka dwa domu na przeciwko, nawet nie zapytała mnie czy coś mi się stało, czy się dobrze czuję
polijant powiedział,że mogę wystapić o odszkodowania ale ja chyba nie chce się szarpać chciałabym tylko zeby oddała mi siano za spodnie ale ja do baby nie pojde, nie wiem jak to załatwić

poza tym pies jest teraz na obserwacji a baba zapłaciła mandat

przepraszam ze nie cytuje ale przeczytalam tylka tą stronę, nie mialam sil na wizazing
sorry też za brak przecinkow poprawie się potem

lady potem znajde producenta mojegp łóżka to podrzuce linka
jakaja mi też bardziej w listopadzie pasuje spoktanie bo pazdziernik mam z lekka napięty
ja ☠☠☠☠☠☠☠e Marsii dobrze, że nic Ci się poważniejszego nie stało i dzieci w pobliżu nie było! wiem, że nie chcesz kłótni ale ja bym wzięła TZta i poszła do niej!

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:

Ciekawe czemu... Ja Dawida kąpię ok. 20:00, ubieramy piżamkę, TZ przynosi butlę jemy i od razu oczka zamyka i za chwilę śpi. Chyba, że coś jest nie tak w sensie boli coś albo np. miał drzemkę później niż o o 17:00.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:40   #1208
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

Hania już w nocy nie wymiotowała przespała cała, myślałam, że obudzi się na jedzenie skoro tyle zwróciła, ale nie. Obudziła się przed 8 ja tylko co chwilę w nocy się budziłam i sprawdzałam czy wszystko w porzadku

neti ale się porobiło:/ wspołczuję

jaka na pewno sobie poradzicie, trzymam kciuki!

nancy Hania zasypia różnie, raz sama odłożona do łóżeczka, pobawi się i padnie, ale chyba częściej zdarza się Jej zasnąć przytulona do mojej ręki

elllmi zakupy udane fajny ten sweter, widziałam go

marsi o matko dobrze, że nic powazniejszego Ci się nie stało a co do sasiadki

Lady ale cudeńka na tym blogu

aska zdrówka

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:48   #1209
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Brawo dla Piotrunia ! ehh... nasze dzieciorki dorośleją

Debrah odezwij się do nas ! Jak Amelcia i Ty przetrwałyście szkołe?

Dziewczyny napaliłam się, chciałabym nauczyć się szyć uważacie że to głupie? chciałabym móc szyć Haniulce stroje
wręcz przeciwnie! gdybym sama miała chociaż minimum zdolności artystycznych

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
no właśnie nie ma, czoło zimne

Mieliśmy jedną taką noc i też panikowalam, młody chlustał kilka razy, w dużych ilościach. Ale rano był zdrów jak ryba i szaja pisała, żeby obserwować, że być może coś mu zaszkodziłoo i w ten sposób sobei organizm oczyszcza.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

marsi - Straszna sytuacja, aż mnie ciarki przeszły. Ale najgorsze zachowanie tej kobiety, tak po prostu uciec i udawać że nic się nie stało? No i co dalej z tym psem? Przecież sytuacja może się powtórzyć.
Stary 2013-10-07, 08:55   #1210
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

Mieliśmy jedną taką noc i też panikowalam, młody chlustał kilka razy, w dużych ilościach. Ale rano był zdrów jak ryba i szaja pisała, żeby obserwować, że być może coś mu zaszkodziłoo i w ten sposób sobei organizm oczyszcza.
tylko raz u Was tak się zdarzyło tak?
mam nadzieję, że u Hani tez to jednorazowy wybryk

Dziewczyny bo chciałam Jej dzisiaj brokuły ugotować? nie za ciężkie? może samą marchewkę Jej dzisiaj dac?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-07, 09:04   #1211
eff8
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny

ja powoli wracam do zycia... jeszcze tydzien rehabilitacji mi zostal ale ciut lepiej jest, wiem ze potrzeba czasu i powtorki zabiegow no ale nadzieje mam...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
wiesz co ja mu już od miesiąca daje te jogurciki dla dzieci. raz jadł deser z twarożkiem. Kaszki ryżowe, bo przestawiamy się na zwykłe mm od ponad tygodnia w zasadzie pojutrze już będzie na samym mm zwykłym tylko. Mam problem. Na początku Hippa kupiliśmy bo przed pepti mu smakował, ale wydawało mi się że go wzdyma bo nie raz w nocy pierdział i budził się. W ciągu dnia było ok. Zmieniłam na Bebilon. No i w ciągu dnia ok, a dziś w nocy pierdki i troszkę raz zapłakał. Rano srulki potem zbita gęstsza kupa.
I teraz nie wiem, czy skaza go trzyma czy mu mleko nie podchodzi? I dalej zmieniać próbować?
no wlasnie ja tez sie mialam Was pytac dziewczyny... No bo musialam przestac kp i wprowadzilam mm najpierw hipp teraz zmienilam na bebilon ale maly mimo to starsznie czesto robi kupki i rzadkie, i teraz nie wiem co robic? zmienic jeszcze na inne? czekac wiecej czasu? ile razy dziennie wasze dzieci na mm robia kupke?
Dodam ze kaszki na mm maly je i jadl i bylo ok.

Cytat:
Poki co robilam z kasza jaglana i kukurydziana.
Z makaronem nie.
ja robilam z jaglana no i z manna czesto robie, makaronu tez jeszcze nie dawalam.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny jeszcze nie zdążyłam pójść na wizytę do dentysty (tak długo się czeka do mojej) a znowu mam zapalenie okostnej Spuchniete dziąsła,gorączka i ból niesamowity
wspolczuje kochana jak sie czujesz?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam się z moim 8-miesięczniakiem
pieknosci

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Witam sie, wczoraj bylam u neurologa w wawie z Mala, wiec doktor stwierdzila, ze to MIGRENY...u takiego malucha...polecila zrobic rezonans dla pewnosci, tylko, ze rezonans ma byc pod narkoza...nie wiem czy sie zdecydujemy, boje sie tej narkozy a z drugiej strony fajnie byloby miec pewnosc, ze jest dobrze wszystko.
migreny faktycznie dziwne, no i zdecydujecie sie na ten rezonans?

Cytat:
Jak WY to robicie, ze Wasze dzieci zasypiaja po kapaniu przed 20?

Wykapałam Kubusia po 19, a ten dran dalej nie spi. Tylko ciagle "łyyy", "jeee", "guguuu", "lalalaaa" i inne hity z listy przebojow
Dodam tylko, ze w dzien spał 1x1h i 1x20min (obudzil sie ok 16:30)

A mi sie taaaak chce spac
moj jak ma ostatnia drzemke do 16.30 to 19.30 juz spi, widocznie taki spioch, Twoj moze potrzebuje wiecej pobrykac

Cytat:
hej dziewczyny przepraszam za moją nieobecność ale miałam bardzo przykre przeżycie otoż pogryzł mnie pies sąsiada
poszłam z małym na spacer po mojej ulicy, wcześniej zrobiłam drobne zakupy i miałam je w koszyku, gdzieś mi wypadły na polnej drodze, zostawiłam malego z tatusiem, chciałam żeby Samek poleciał ale coś robił i nie mogł (Bóg go uchroniłł) wyszłam bez kurtki, w croksach bo to blisko, mijam sąsiadkę widzę brama otwarta, no ale baba stoi więc byłam spokojna, wracam- patrzę a ten pies (wielki bo to mieszanka z podhalańskim więc bydle ) a ten pies prosto na mnie skacze i do ataku coś mi w głowie zaświeciło jak Samek miał szkolenie w szkole co robić w razie ataku, wieć schowałam głowę i kark więc on w dupę i po nogach zaczał gryżć, wszystko to widziała właścicielka nie mogła zapanować nad psem w końcu jakoś nad nim zapanowała ale ten pies drugi raz się rzucił na mnie prawie już przy moim domu tylko tym razem lekko złapał za rękę a ja dałam mu kopa
dziewczyny chyba nie muszę Wam mowic co ja przeżylam, nie wspominając że to Samuel miał iść a 10 min wcześniej w tym samym miejscu szlam z moim Leosiem
oczywiście zero reakcji właścicielki ja cała zapłakana poleciałam po TZ ale ona wsiadła w samochod i odjechala
pojechaliśmy na pogotowie, opatrzyli mnie, dostałam szczepienie i wezwaliśmy policje no bo co? przeciez mam dzieci a pies juz jest znany ze swojego zachowania

chyba jeszcze nie moge się uspokoic, czuję się fatalnie, fizycznie nie bo nie ma tragedii ja twarda baba jestem ale moja psyche lekko ucierpiala

wiecie co? ta baba mieszka dwa domu na przeciwko, nawet nie zapytała mnie czy coś mi się stało, czy się dobrze czuję
polijant powiedział,że mogę wystapić o odszkodowania ale ja chyba nie chce się szarpać chciałabym tylko zeby oddała mi siano za spodnie ale ja do baby nie pojde, nie wiem jak to załatwić

o kurde marsi wspolczuje, a baba zachowala sie okropnie, jak sobie nie umie z wlasnym psem poradzic to po co go jeszcze ma

gratuluje pierwszych kroczkow Leosia - wybacz ze dopiero teraz

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane. Obudziłam się dzisiaj z bólem głowy. Nie wiem jak przeżyje ten dzień. Jestem zmęczona i nic mi się nie chce. Jak Oskar pójdzie na drzemkę to też się kładę. Jestem flak

oby szybko minal

Miki nie raczkuje nadal i nie siada za to wstaje jak sie da przy kanapie przy fotelu - tylko by stal, oczywiscie nie moge go z oka spuscic bo puszcza sie bez opamietania

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2013-10-07 o 09:05
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:13   #1212
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nawijko , Ninagg wstawiłam filmik do klubu jak Zuzka się zapowietrza. Nie wiem czy widziałyście mojego posta wczoraj
Ninagg czy Twoja robi tak samo ?????

Marsii współczuję przeżyć. Masakra.......... Dobrze, że nic się nie stało.
I że dzieci tam nie było.
Dlatego ja nie lubię psów :/
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:14   #1213
charlizz
Zadomowienie

Halo

Melduje tylko, że żyje,ledwo ale jednak.
Nie odzywałam się, bo mi tak głupio było nic w domu nie robić w tej chorobie i jeszcze przy kompie siedzieć. co by nie wykorzystywać sytuacji niby, wiecie.

Jadę właśnie na uczelnie, mam 3 wykłady, jeju ostatni raz na wykładzie byłam na 1. roku Ola oczywiście jak ja muszę wstać to ona śpi dłużej niż zwykle, ale jak spuściłam wodę w toalecie to się obudziła

Od samego rana boli mnie głowa, przez co umalowałam się, ale zapomniałam o rzęsach no cóż kupię po drodze tusz, i tak miałam to zrobić.

O zgrozo!! Odkryłam, że mam powysuwane kręgi w kręgosłupie! U mnie wszyscy wyczuleni na to, bo mama z bratem jeżdżą co pół roku do takiego specialist co im maca i nastawia i mówi jak dbać o to itd. No i pasowałoby mi jechać, ale ja to taki głupi człowiek jestem, że dopóki tak bardzo mi nie dokucza to będę z tym zwlekać,bo jak sobie pomyśle, że będzie mi ktoś przez 40 minut gniotł plery a to taki bol że hej to ja dziękuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-10-07 o 09:15
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:21   #1214
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko raz u Was tak się zdarzyło tak?
mam nadzieję, że u Hani tez to jednorazowy wybryk

Dziewczyny bo chciałam Jej dzisiaj brokuły ugotować? nie za ciężkie? może samą marchewkę Jej dzisiaj dac?

Tak, jedną taką noc mieliśy, też nie miałam pojęcia o co chodzi.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nawijko , Ninagg wstawiłam filmik do klubu jak Zuzka się zapowietrza. Nie wiem czy widziałyście mojego posta wczoraj
Ninagg czy Twoja robi tak samo ?????

Marsii współczuję przeżyć. Masakra.......... Dobrze, że nic się nie stało.
I że dzieci tam nie było.
Dlatego ja nie lubię psów :/
Przepraszam ale to takie głupie gadanie.
Akurat zawsze winien jest właściciel a nie sam pies.
Stary 2013-10-07, 09:26   #1215
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Tak, jedną taką noc mieliśy, też nie miałam pojęcia o co chodzi.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Przepraszam ale to takie głupie gadanie.
Akurat zawsze winien jest właściciel a nie sam pies.
Wiem że w dużej mierze to wina właściciela. Co nie zmienia faktu że nie przepadam za nimi. A mąż chce psa właśnie do domu

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:29   #1216
Ewik86
Zakorzenienie

Marsi o matko, aż ciary miałam. A zachowanie baby to aż żal komentować

Mąż w nocy dostał ataku grypy żołądkowej Mnie na razie brzuch troszkę pobolewa, ale nic więcej i oby tak zostało. Domcię moi rodzice zabierają do siebie.

aaaa w ogóle chciałam się pochwalić jaką piękną noc miałyśmy z soboty na niedzielę - tylko jedna pobudka o 2 na mleczko i spanie do 6 I ani jednej pobudki na smoczek Dziś już gorsza noc, ale może to tylko zapowiedź zmian na lepsze?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:31   #1217
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

To ubierz Kubusia i wyjdz z nim na 5minut. Chodzi o wydzielanie sie hormonow regulujacych rytm snu i czuwania pod wplywem swiatla slonecznego. Czysta fizjologia, nie ma bata, zeby mu sie nie zachcialo spac wieczorem

marsi ale mialas nieprzyjemne zajscie! Jak sie czujesz? Szczescie, ze Twoich chlopcow przy tym nie bylo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:40   #1218
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
migreny faktycznie dziwne, no i zdecydujecie sie na ten rezonans
nie wiemy jeszcze, napisałam do Miki,może ona mi coś rozjaśni...ale jestesmy raczej na nie. Jeszcze możliwe, ze te wymioty u niej to od refluksu przydałby się gastrolog chyba.
Nie wiem już jesteśmy skołowani, nikt nam konkretnie nie może podpowiedzieć, a pewnie nic jej nie jest...
Stary 2013-10-07, 09:42   #1219
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to teraz trochę o sobie

udało mi się przekonać szefa, że lepiej będzie jak będę w domu pracować i na szczęście poszedł na to także teraz jak młody wstaje, to mama go zabiera na dół, a ja kawka i zasiadam przed komputerem i tak do 11 jak się uda; na razie jest ok, tylko jak wspominałam muszę nadrobić braki

SUPER !!!
w tygodniu byłam na zakupach, co by wykorzystać ten fundusz od TŻ i jak zwykle jak mam kasę, to nic nie ma chciałam kurtkę na jesień, a wszystkie już praktycznie zimówki są, a jak jedna mi w końcu wpadła w oko, to prawie trzy stówy kosztowała, a tyle to nie dam za jesienną; zimowych jest dużo i też będę musiała kupić, ale stwierdziłam, że to jeszcze za wcześnie; a TŻ się śmieje, że jak w końcu stwierdzę, że już czas, to w sklepach same wiosenne już będą
ale zamiast tego kupiłam dżinsy, koszulkę i bluzo-sweter taki http://carry.pl/ona/12-sweter.html , no i obkupiłam Filipa w tesco, bo -30%[COLOR="Silver"]

no mi się podoba taka :
http://www.pullandbear.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pullandbearpl/pl/pullandbear/29015/2629636/BUDRYSOWKA%2BZ%2BWE%C5%81 NY

ale ogólnie też nie ma zbytnio nic fajnego jak dla mnie....

dobra, jesteśmy umówione
a z tym szyciem, to fajny pomysł, tylko rzeczywiście ktoś znający się na rzeczy musiałby Ci pokazać jeszcze Ty taka twórcza, to cudeńka by były

dzięki myślałam o kursie, ale drogie to

co do TŻ, to fajnie było, zachowywał się super i był taki, jak dawniej dawniej tylko nie wiem, czy to tak na chwilę po tej kłótni, czy już tak zostanie
a dla Ciebie przytulaswspółcz uję kłótni i tych kilku słów za dużo, bo ciężko potem o nich zapomnieć jak cholera
no i mam nadzieję, że tż już taki zostanie...

no, wiem, że powiedział na złość mi to, ale jakoś tak

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane juz mi duzo lepiej, ale wieczorem kryzys byl, z tymze to z glodu raczej, bo prawie nic nie jadlam i strasznie zle sie czulam, ale dzisiaj jest ok

Sarah widzisz, nie jest tak zle, dasz rade a z czasem i jezyka sie nauczysz, i prace znajdziesz, teraz bierz do reki slownik i wkuwaj slowka

Dziewczyny zakochalam sie, absolutnie sie zakochalam, juz kiedys myslalam o miekkim zaglowku ale ceny powalaja, a jak bedziemy mieli kase to zaryzykuje i chyba sama z malzem zrobie, zobaczcie jakie cudownosci

MARSI widzialas bloga tej dziewczyny??? Z czego co kojarze w sypialni macie mega wielkie lozko z zaglowkiem???
Zamarzyla mi sie wlasnie sypialnia w takim bardzo romantycznym stylu

http://www.housemaniaczka.blogspot.c...-ozka.html?m=1

Ahh marzenia

Ciekawe, jak debrah

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Bokeh, Ty masz taka artystyczna smykalke ze na pewno Ci super pojdzie z szyciem a jakis taki podstawowy kurs???

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Chyba idzie nam kolejny zab

no jest takie coś za 850 zł więc muszę to przemyśleć, ja jestem taka że muszę coś zobaczyć, żeby sie nauczyć. Czytanie czy ogladnie yt to nie dla mnie.

Cytat:

przepraszam ze nie cytuje ale przeczytalam tylka tą stronę, nie mialam sil na wizazing
sorry też za brak przecinkow poprawie się potem

lady potem znajde producenta mojegp łóżka to podrzuce linka
jakaja mi też bardziej w listopadzie pasuje spoktanie bo pazdziernik mam z lekka napięty

Masakra !!!!!!! współczuję strasznie, jak teraz wyjśc z dziećmi na spacer !!!

ja bym ją zaskarżyła!!! i niestety ale w momencie kiedy właściciel nie potrafi zapanować nad swoim psem i wychowął go tak a nie inaczej, jestem za uśpieniem zwierzęcia (nie można właściciela niestety...) i powiem szczerze, że ja np boje się psów tzn takich na smyczy z kagańcem nie ale czasem zdarzyło mi się minąć takieg co to bez smyczy, kagańca i bez właściciela.... to obawiam się (oczywiście nie takich typu jork)

Ściskam Marsi
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jak Wam się z bokeh trafią powtórki płciowe, to przecież się wymienicie, boszsz co za problem

no w sumie

Byłam rano w lidlu, ale kupiłam tylko body, żałuje że tylko jedną parę, ale w sklepie zdawał mi się materiał tych body taki ciulaty, a okazało się że cąłkiem spoko

Wam też zmienili otwarcie z 7 30 na 8? czekałam 15 minut jak głupek...
Stary 2013-10-07, 09:43   #1220
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ale jestem wkur...a na tych lekarzy!!!!
Dalej mam te oczy spuchnięte. Więc postanowiłam iść do okulisty i co? OCZYWIŚCIE nie ma już zapisów na ten rok. Powieki mnie strasznie swędzą, puchną i mam suche (jakby się łuszczą) a lekarz może mnie przyjąć w przyszłym roku ... no nic tylko
Muszę iść prywatnie A u nas teraz krucho z kasą

A jak kogoś tak nie stać na wizyty prywatne to co ma zrobić jak ma chore oczy??????!! Co za popieprzony kraj.......
Idę nadrabiać.
Stary 2013-10-07, 09:46   #1221
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

Cytat:
Hehe Ellmi to jak bede mieć chłopca to ok :P

A z materiału sukienka albo bluzka, jeszcze jeden chce w ogole chciałabym jej uszyc sukienkę, bluzkę, spodnie takie luźne i kombinezon Haha wiem.... Marzenia.

Ems a jak po weekendzie z tz?

My się akurat poklocilismy i poszło parę niemilych słów
Ehh... Dobranoc !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przytulam
dla TżBokeh
Cytat:
nancy mysle, ze u Was jest zasypianie samodzielne. Trudno oczekiwac, zeby tak malutkie dziecko zasnelo zupelnie samo samo.
dziękuję
Cytat:
o kurdę, chyba bym tego psa rozszarpała a babę i jeszcze zero reakcji z jej strony :/ dobrze, że mandat chociaż dostała.
Jak mnie denerwuje jak właściciel psa mówi, że jego pies jest taki spokojny, że w ogóle nikomu krzywdy by nie zrobił :/ a co by było gdybyś szła z Małym ale Sami by sam szedł
Cytat:

a może u Was ten lęk separacyjny?
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
FEWCIU- Przepis na bułki, szybki, prosty, pyszny------->> http://www.mojewypieki.com/przepis/p...ki---slimaczki

i weekend zakończony. Wczoraj tzt miał być w szkole.. ale no nie dojechał, bo popił w sobote. Więc powinniśmy spędzić niedziele razem, no ale niestety. Ja o 8 rano poszłam z Amelką do t. i siedziałam cały dzień a tzt spał. Zostałabym ale.. w sobote w nocy przyjechał i zaczął mi się burzyć!! to se myślę 'siedz se dziadu sam' ............. Ale to nie koniec... mój szwagier.........rozwalił mój samochód!!!!!!!! laski, jestem wsciekła... naprawa ok 1000zł...ale co najlepsze, mój tzt z nim gadał wieczorem przez tel i mówił mu ile kasy ..........a słuchajcie co mój szwagier odpowiedział........
"życie" no qrwa laski........ zadzwoniłam do niego i mu powiedziałam parę słów!..... nie wspomne że juz nam jednego tysiaaka wisi...

źle mi;(((
no chyba bym rozszarpała :/
Cytat:
dzień dobry

Hania już w nocy nie wymiotowała przespała cała, myślałam, że obudzi się na jedzenie skoro tyle zwróciła, ale nie. Obudziła się przed 8 ja tylko co chwilę w nocy się budziłam i sprawdzałam czy wszystko w porzadku

neti ale się porobiło:/ wspołczuję

jaka na pewno sobie poradzicie, trzymam kciuki!

nancy Hania zasypia różnie, raz sama odłożona do łóżeczka, pobawi się i padnie, ale chyba częściej zdarza się Jej zasnąć przytulona do mojej ręki

elllmi zakupy udane fajny ten sweter, widziałam go

marsi o matko dobrze, że nic powazniejszego Ci się nie stało a co do sasiadki

Lady ale cudeńka na tym blogu

aska zdrówka
właśnie miałam pytać jak Hania. Dobrze, że w nocy było spokojnie, to pewno ta zupka musiała jej gdzieś na żołądeczku siąść najważniejsze, że już w porządku buziaki dla Małej

nasza noc... co godzina pobudka z bujaniem, noszeniem, cycem w paszczy,szuszaniem o 5:30 obudził się i zaczął gadać, ale jakoś go uspałam

Debrah odezwij się
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 09:49   #1222
bokeh
Zakorzenienie

eff, jak się czujesz??
Stary 2013-10-07, 09:50   #1223
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Dalej mam te oczy spuchnięte. Więc postanowiłam iść do okulisty i co? OCZYWIŚCIE nie ma już zapisów na ten rok. Powieki mnie strasznie swędzą, puchną i mam suche (jakby się łuszczą) a lekarz może mnie przyjąć w przyszłym roku ... no nic tylko

A jak kogoś tak nie stać na wizyty prywatne to co ma zrobić jak ma chore oczy??????!! Co za popieprzony kraj.......
Idę nadrabiać.
a co bierzesz na te spuchnięte oczy? Może spróbuj na IP iść...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:07   #1224
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Idę nadrabiać.
co za masakra ! płacisz te pieprzone składki i po co???? normalnie ale mam w☠☠☠☠!!!!!!!:mad :
Stary 2013-10-07, 10:18   #1225
aska27adopcje
Zadomowienie

Marsi przeczytalam o pogryzieniu .. Masakra, co za baba ... ciekawe czy pies przejdzie obserwacje ... pewnie juz bedziesz miala uraz do niego na zawsze ... biedulko
Stary 2013-10-07, 10:20   #1226
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
eff, jak się czujesz??
dzieki ze pytasz

ucho juz dobrze, slysze znacznie lepiej jutro ide na kontrole wiec sprawdze jeszcze co i jak...
wiec fizycznie ok, psychicznie troche gorzej ale jestem dobrej mysli, usmiech juz ladniejszy, oko latwiej sie zamyka, z dnia na dzien jest jakas poprawa - niestety trzeba czasu i to pewnie duzo...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:22   #1227
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Jak WY to robicie, ze Wasze dzieci zasypiaja po kapaniu przed 20?

Wykapałam Kubusia po 19, a ten dran dalej nie spi. Tylko ciagle "łyyy", "jeee", "guguuu", "lalalaaa" i inne hity z listy przebojow
Dodam tylko, ze w dzien spał 1x1h i 1x20min (obudzil sie ok 16:30)

A mi sie taaaak chce spac
Nada też ostatnio miała taki wybryk, ze po kapaniu zasnęła po 22, a zawsze zasypia o 20, ale ja włozylam ją do łóżeczka i sie bawiła dotąd aż się zmęczyła i sama padła, od tamtej pory już normalnie jest.
Cytat:
Hej.

Idę nadrabiać.
I po co te składki płacic jak i tak trzeba kasę wydawać na prywatnego. Chory kraj !

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-07, 10:27   #1228
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
dzieki ze pytasz

ucho juz dobrze, slysze znacznie lepiej jutro ide na kontrole wiec sprawdze jeszcze co i jak...
wiec fizycznie ok, psychicznie troche gorzej ale jestem dobrej mysli, usmiech juz ladniejszy, oko latwiej sie zamyka, z dnia na dzien jest jakas poprawa - niestety trzeba czasu i to pewnie duzo...
a to musi samo ustapić? czy jakoś musisż ćwiczyć, kurcze ....

Ellmi, fajny ten sweter!
Stary 2013-10-07, 10:35   #1229
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
To ubierz Kubusia i wyjdz z nim na 5minut. Chodzi o wydzielanie sie hormonow regulujacych rytm snu i czuwania pod wplywem swiatla slonecznego. Czysta fizjologia, nie ma bata, zeby mu sie nie zachcialo spac wieczorem
na moją to chyba nie działa
Cytat:
Hej.

Idę nadrabiać.
Kochana, bo to się idzie normalnie do przychodni i w okienku się mówi, że wstałaś rano i masz spuchnięte oczy, jako nagły przypadek przyjmuje Cię od razu. A jak pielegniarka ma wonty to wchodzisz do gabinetu po pacjencie i mówisz co i jak i czy Cie przyjmie.

Dzień dobry
Cudny weekend za Nami Pobawię się z Oleńką i wrócę ponadrabiać

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-10-07 o 10:37
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:37   #1230
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Marsi o matko, aż ciary miałam. A zachowanie baby to aż żal komentować

Mąż w nocy dostał ataku grypy żołądkowej Mnie na razie brzuch troszkę pobolewa, ale nic więcej i oby tak zostało. Domcię moi rodzice zabierają do siebie.

aaaa w ogóle chciałam się pochwalić jaką piękną noc miałyśmy z soboty na niedzielę - tylko jedna pobudka o 2 na mleczko i spanie do 6 I ani jednej pobudki na smoczek Dziś już gorsza noc, ale może to tylko zapowiedź zmian na lepsze?
zdrówka dla Was
no i brawa za nockę

Cytat:
Byłam rano w lidlu, ale kupiłam tylko body, żałuje że tylko jedną parę, ale w sklepie zdawał mi się materiał tych body taki ciulaty, a okazało się że cąłkiem spoko

Wam też zmienili otwarcie z 7 30 na 8? czekałam 15 minut jak głupek...
będe miała to na uwadze bo też do lidla się wybieram, tylko po południu. mam nadzieję, że coś jeszcze zostanie

Cytat:
Hej.

Idę nadrabiać.
ale Wy się namęczycie z tymi lekarzami
no polska służba zdrowia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

właśnie miałam pytać jak Hania. Dobrze, że w nocy było spokojnie, to pewno ta zupka musiała jej gdzieś na żołądeczku siąść najważniejsze, że już w porządku buziaki dla Małej

nasza noc... co godzina pobudka z bujaniem, noszeniem, cycem w paszczy,szuszaniem o 5:30 obudził się i zaczął gadać, ale jakoś go uspałam
Dziękuję
cięzka noc za Wami:/ wspołczuje

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości