|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
witam się po całym dniu nieobecności
wczoraj szukaliśmy zawzięcie rano auta i nic nie było wartego kupna potem byliśmy u mamy i tak jakoś wyszło, że w 1 pokoju spały 4 śledzie (ja, tż, piotruś i mój brat) mama się śmiała, że fote cyknie tak to fajnie wygląda byliśmy jeszzcze u znajomych tż, wracajac zaliczyliśmy spacerek i jak wszyliśmy przed 8 z domu to trafiliśmy na 19 dziś mamy drugą wizytę z bioderkami, prosimy o kciuki
|
|
|
|
#1592 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Rota 2x320.
U nas wspaniała, przespana noc. Teraz czekam na nianieeeee eee tatę :P i mykam do Lidla obczaic dresiki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też lubie duże samochody, najlepiej takie gdzie się wysoko wsiada, ale akurat jak coś mi się podobało to dla tż nie, a razem będziemy jeździć, więc trzeba było iść na kompromis no i rozkręciłam rozmowe o autach Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak to położna w SR powiedziała "od brudu jeszcze nikt nie umarł" więc ogarniam zazwyczaj jak tż jest i zajmuje się synem |
||||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybaczcie nieobecność, ale wczoraj chrzciliśmy się
i było w związku z tym pełno roboty. Organizowaliśmy uroczystość w domu, więc zmywania, sprzątania, gotowania było w brud. Na szczęście wszystko się pięknie udało. W kościele większość mszy Michaś przespał, a kiedy ksiądz polewał mu głowę wodę chichrał się do chrzestnego. ![]() Dostaliśmy troszkę kaski, którą odłożymy Misiowi na konto i piękny kocyk z wyszytym imieniem, datą i godziną urodzenia, wagą i wzrostem. Przeleciałam was tylko w poszukiwaniu info od Cynamonki. Cieszę się ogromnie, że operacja się udała. Ciągle trzymam kciuki za Adasia.
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
po kąpieli o 19,40 myślałam, że mała przysnęła na chwilkę, bo spała od 17 do 19, więc czekałam jak ten jeleń i o północy położyłam się spać... a mała wstała o 1 ![]() Teraz świruje w łóżeczku pokrzykując do karuzeli, pszczółki i laleczki A ja muszę zabierać się za prasowanie Nie chce mnie ktoś wyręczyć???Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43157401]Rota 2x320.
U nas wspaniała, przespana noc. Teraz czekam na nianieeeee eee tatę :P i mykam do Lidla obczaic dresiki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] u nas rota 300zł. Surka klikam ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Nam kazał przybyc po 3 msc... |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Nam po dwóch i kolejną mamy już 16 października.
|
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo ktos mnie zauwazyl i pamieta jupiii ja ze sprzetem grajacym czyli laktatorem przy cycku i lzach w oczach bo brodawki bola - chyba dlatego ze masztna ciagnie a malo mleka leci
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My zyjemy. Jestesmy u ciotki. Probowalam nadrobic, ale nie bylo jak. Ciagle cos. Maly moj ma mega sucha podrazniona skore. Zaczelo sie od tej ciemieniuchy pieprzonej Ma takie suche placki na buzce i wyglada jakby to egzema byla Pod szyjka ma jakby odparzone. Jakby sie zjaral na sloncu ostrzej. Pod paszkami tez i na zgieciach pod lokciami i troszke kolankami. Nawet w pepuszku ma na zgiecie skorki czerwone. Mowie Wam jakas porazka. W aptece babka mi piwiedziala, ze ciemieniucha to rodzaj grzybka ze jak nie zginie w ciagu kilku dni to do lekarza trzeba. Kupilam emolium emulsje do ciala i szampon oraz linomag masc czy cos takiego. Pl kosmetyki w USA kosztuja fortune. Za te emolium zaplacilam $55 ![]() Zwykly krem ziaja na rozstepy $11. Ceny sa podrojne. Ja zjadlam dzis burgera z kotletem z czarnej fasoli i maly takie baki sadzil, ze szok. Ja nie lepsze. Odpoczelam bo pospalam, ale tesknilam za malym zeby byc sam na sam. I ciesze sie ze jutro wszyscy ida do prac i szkol a my sami bedziemy. Za Tz nie tesknie o dziwo moglby sobie na wiecej pojechac. Wisi mi to.Mela- widzialam ze zatoki Cie mecza? Jak bylam w ciazy to bralam na to dlugie gorace kapiele gdzie ten ostry strumien lecial mi na twarz. Dokladnie na plat zatokowy. Do tego olejek peper mint i eukaliptus po kropelce do wrzatku i glowa nad miska i parowki takie z recznikiem. Smarowalam tez na zywca pepermint miedzy brwiami na noc. No i masaz. Masujesz okreznymi ruchami nad oczami i zjezdzasz palcami po bokach nosa do dolu do ust. Robisz to opuszkami. Nalepiej jakby ktos Ci robil. Do tego wyczytalam, ze to jest tez sprawa mozgu. Chodzi o jakies sygnaly i ze trzeba glowe pichylic do dolu i potrzesc w jedna i druga strone. Smieszne to, ale mi dzialalo ![]() I ta sol fizjologiczna jest dobra. A i przedewszystkim to nie smarkaj nosa mocno. Keciutko i najlepiej w reke nad zlewem i umyc od razu. Bo od takiego smarkania naczynia krwionosne w zatokach sie podrazniaja i jest jeszcze gorzej. Do tego od dlubania husteczka robi sie infekcja i jest masakra. Wspolczuje bo chyba nie ma nic gorszego niz zatoki i zawalony nos. Ja mam z tym dosc czesto problem bo mialam pekniety i mam przestawiona przegrode wiec jest masakra. Do tego mialam swira na punkcie czystego nosa i tak dlubalam ze az do krwi normalnie Moze pozniej uda sie nadrobic. Pozdrawiam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pogonionego diabełka![]() Ja mam dylemat...nie mam sie w co ubrac na chrzest ![]() Wczoraj pierwszy raz wyszlam bez małego na 3 godz. w celu poszukiwania kreacj....wróciłam z czarna sukienką.....i zastanawiam sie czy wypada na chrzest na czarno...tzn z jasnym dodatkami.....itp... Moze uda mi sie jeszcze cos dokupić,ale czasu mało... |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Sam dzięki. Kurcze ja nie mogę nie smarkać bo inaczej się uduszę. trzecia rolka papieru toaletowego od pt idzie.
Inhalacje wczoraj wieczorem robiłam. Ale o 13 i tak jestem umówiona do lekarza bo mnie to ucho zaczęło boleć. Teraz wsadziłam sobie do ucha czosnek owinięty w wacik i troszkę lepiej.
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dzwonila do mnie kolezanka. Ta dziewczynka 2,5 letnia z Kielc (moze slyszalyscie) co ja matka utopila chodzila z Marysia do żłobka. Do innej grupy, ale zawsze ja przyprowadzała o tej samej porze co ja i stad ja kojarze.
jezu ryczec mi sie chce. A matka to mi sie rzucila w oczy w pierwszy dzien bo przyszla ze swoja matka, a babcia malej i ta matka malej wygladala mi na osobe po depresji. panie w zlobku uplakane, bo w ten dzien zadzwonila i powiedziala ze mala jest przeziebiona.....
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Evewe ja naprawdę nie wiem co się dzieje z tymi kobitami u nas ostatnio. Prawie codziennie słychać o jakimś morderstwie na dziecku. Jak można topić własne dziecko i patrzeć jak umiera? Ja debilka chodzę 5 lat i sprawdzam czy Małgosia oddycha! Nie wspominając o Alicji.
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
O i widzialam ze gadacie o autach. Ja BMW nie lubie bo mi sie z drechami kojarzy sorry
![]() Merole moga byc, ale te stare wersje. Moj typ to Ford Mustang. Jezdze Hunday elanta touring. Wczesniej honda civic biegowka i jak poszlam robic tutaj prawko to egzaminatorka zapytala mnie czy jestem pewna, ze umiem tym jezdzic Jednak jak kupila Elke to wolalam automata bo od zmieniania biegow na kazdej przecznicy przy znaku stop swira mozna dostac. Moj Tz automatow nie uznaje i musi miec biegowke jak jego brat tez. Ogolnie wole motory ciezkie ![]() Spadam spac. Dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, u was te przecznice to są porąbane. Jak byłam w Kanadzie to w Brampton (obok Toronto) ciężko było się zgubić bo wszystko w kwadracie i co przecznica to stop.
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki babciny sposob. Ewee- w glowie sie nie miesci ![]() Mela ma racje. Popierd sa te baby Biedne dziecko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ---------- Cytat:
![]() Moja ciotka mieszkala kiedys obok kwiaciarni i przed chalupa stal taki wielki kosz kwiatow zawsze i wzieli go zabrali jedego dnia i wyobraz sobie, ze ona do domu nie mogla trafic Tak jak w Pl mi wspollokator pomalowal drzwi od wejscia i jak poparzona latalam gdzie jest moja klatka Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#1607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzieliśmy passata i mówił, że nawet ok, wróciliśmy do niego i wpatrzył spaw pod maską i że był zalany Cytat:
za bioderkaa teściwie ehhhh szkoda gadać moja wczoraj gada z tż i pyta kiedy do kardiologa, ten odpowiada ze 17go, a ta do niego czemu tak późno Cytat:
Cytat:
![]() musze zapisać bo mam naturalnie straszne cienie |
||||
|
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka super, że chrzciny się udały. I taki kocyk to ekstra prezent
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajny prezent ten kocyktak, pierwszą mieliśmy w sierpniu |
||
|
|
|
#1611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Chatka ogarnięta,pranie nastawione.Laura zaraz idzie spac a pozniej spacerek ![]() Cytat:
Ciesze sie ze Tz jakoś sie dogadała ale po konkfiktach z rodzina (przynajmniej w moim przypadku) niesmak pozostaje zawsze..... Zdrówka dla Mery ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Tza na pewno razem spiskują ![]() Cytat:
lubie Twe zyciowe mądrosci ujete w skrócie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43155382]A u nas byli znajomi, jak to miło pogadać nie tylko o kupach! Artuś grzeczniutki jak zawsze, ponosiłam na rękach, na pół h usnął, a potem o 20 nakarmiony zasnął w łóżeczku i śpi do teraz. U nas identycznie, więc to musi być jakiś etap rozwojowy, ale powiem o tym lekarce przed szczepieniem. We wtorek..... Już się boję [/QUOTE]Ależ z nami tez nie gadasz tylko o kupach O skokach,jedzonku,sikach itp. (żartuje) wiem jakie to wspaniałe uczucie byc wsrod ludzi i rozmawiac nie tylko o kupach Cytat:
wbijaj do dyskusji.I dla kryzysuCytat:
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, gratki za udane chrzciny
![]() ale jestem leń, od paru dni wystawiam małą na taras na stacjonarny spacer, a sama siedzę w domu
|
#1613 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mediamarkt.pl/lodowka-hot...m_campaign=xml lodówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
coś potwornego. Nie potrafię tego pojąć....
|
|
|
#1614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
super ze sie udałotaki kocyk to bardzo fajna pamiatka Cytat:
Ja dzis nie mam weny do niczego.Wszystko mnie drażni........... Cytat:
Cytat:
|
|
#1615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do francuzów my nigdy ich nie będziemy mieć, wg tż za bardzo naszpikowane elektroniką Do tej pory tż robił w motoryzacji (elektryk), więc się go słucham A od grudnia będzie służył społeczeńctwu300 zł za jedną dawkę, trzeba się orientować w aptekach, bo w aptece koło mojej chatki rota 390 zł Cytat:
Prawie gardło mnie nie boli, to przyczepiły się do mnie zielone gluty |
|||
|
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Idzie do woja?
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie o której wczoraj mój śpioch się obudził? Zasnęła na spacerze o 19 a obudziła się o 2:30
oczywiście nie poszłam spać bo czekałam kiedy się obudziNie wiem czy się chwaliłam ale odważyłam się przenieść Mai łóżeczko....na drugi koniec sypialni gdy przywieźliśmy ją ze szpitala przysunelismy łóżeczko do naszego łóżka bo musiałam ją mieć na oku![]() Ale teraz obie dorosłysmy do tego żeby Maja spała w swoim kąciku
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Faajnie
![]() Cytat:
krok naprzó ku dorosłości ![]() Mykam.Laura chce jesc i spac bd wieczorkiem albo pojawie sie z telefonu ![]() Miłego dnia!
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za męską decyzję ![]() u nas łóżeczko nadal jest blisko mojej strony w łóżku. ale my od razu rzucimy się na głęboką wodę, czyli przeniesiemy ją do pokoju obok
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

cały czas albo spała albo sobie lezała na macie.
i było w związku z tym pełno roboty. Organizowaliśmy uroczystość w domu, więc zmywania, sprzątania, gotowania było w brud. Na szczęście wszystko się pięknie udało.
Nie chce mnie ktoś wyręczyć???

ze jak nie zginie w ciagu kilku dni to do lekarza trzeba.
moglby sobie na wiecej pojechac. Wisi mi to.

12.06.2010
pokaze wszytskie poprawki i szpachle na aucie
Ale dzwoniła wtedy do tż i chciała mnie do telefonu, bo ja "nie mam chyba zasięgu"
za bioderka
dobrze ze jutro wizyta u mojej ulubionej pediatry, to wszystko naswietle. 
dla kryzysu