|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje kciuki mają zbawienną moc
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#904 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rybka jak cos da znać pisąłam jej dziś rano że trele w akcji ![]() Cytat:
nasza nadal w pywnicy fajne są takie wypady pamiętam jak poprzednio 2 dni przed porodem byliśmy w kinie i na kręglach ![]() Cytat:
każdy ma swoje plusy i minusy, ale z doświadczenie wiem ze jak debile na chodnikach parkują to nie raz cięzko przejść z pojedyńczym wózkiem, a co dopiero z takim gdzie sa dwa siedziska/gondole obok siebie ![]() ja tam uwielbiam być w ciąży, obie bez mdłości, bez jakich cięższych dolegliwości teraz troche plecy bolą, ale bez ciąży tez mi sie to zdarza ![]() Cytat:
Cytat:
ja z natalką miała +23 kg a o dziwo ogólnie nie przybrałam dużo, tylko brzuch, reszta to pewnie woda była ![]() teraz mam jakies plus 12 kg o ile pamiętam dobrze ![]() Lamaze jest świetne, cena nienajniższa, ale uważam że warto ja może jeszcze sie skusze na jakąś lale czy coś w tym rodzaju z ffajnych gadżetów to jeszcze konik morski z fisher price'a jest świetny do uspokajania i zasypiania ![]() Cytat:
ja tez mam problemy z dosiągnięciem w te miejsce :d musze prosić własnie tż żeby mis stópki tarką machnął bo ja prędzej zadyszki dostane, a z takimi rodzić nie jade ![]() Lece do lumpka zobaczyć, może wyczaje jakieś cudeńka |
||||||
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Brzuchatki i Mamusie!
![]() Za mną intensywny weekend, po którym pozostały mi zakwasy na nogach od chodzenia i bolące gardło. ![]() Nie mogę za Wami nadążyć. Widzę, że Trela wylądowała na porodówce, już niedługo będzie na świecie długo wyczekiwana Majeczka! Trzymam za Was kobietki mocno kciuki! Zrobię śniadanko i wracam do Was nadrabiać.
|
|
|
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby np. ogolić nogi, to mam ze dwie przerwy na posiedzenie- to taki przykłąd z wczoraj, ale tak jest na każdym krokuTrele daj znać co i jak ![]() Lineczka śniłąś mi się dziś u mnie na kawce
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pójdę siku zrobić i wracam i dysze bo się już zmęczyłam ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ooo jak ja kawy nie pijam mi się za to śniła Ktosiula, ale co tam było to nie pamiętam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój dzieć dzisiaj jakiś spokojny, chyba muszę sięgnąć po coś słodkiego bo mnie zaczyna martwić
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapomniałam wczoraj pisać, jak miałam ktg, to Hanulka tak oszaląła, że mi się chyba przez dni tyle nie rusza, co przez te pół godziny się juz zastanawiałam czy nie zblokować przycisku od ruchów i nie kimnąć sobie ![]() Maoami może to cisz przed burzą
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla niej to chyba lepiej takie coś załatwić, niż iść na taki wymuszony poród sn, bo nie ma innego wyjścia. Podczas sn ważna jest współpraca z położną a jak ona będzie spanikowana/ na "nie" to jeszcze jej się jakieś komplikacje przyplątają i potem na jej zdrowiu/ na dziecku się odbije Ja sama już mam tak w głowie przestawione, że dziwi mnie jak ktoś dobrowolnie decyduje się na sn, z jego wszystkimi zagrożeniami i "atrakcjami" Cytat:
![]() [ Cytat:
widze że bardzo się przejmuje pacjentkami ![]() ,a jak dziewczyna po porodzie, jak wspomina?
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,hej mamuśki
Widzę,że u Trele coś ruszyło 3mam mocno kciuki czekamy na wiadomości!!! ![]() Idę sprzątać w szafie,miałam już to zrobić w zeszłym tygodniu ale lenistwo mnie załatwiło Będe co jakiś czas poodglądać czy są jakieś wieści.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo to już lepiej
![]() Cytat:
![]() poza tym jej się nie da wytłumaczyć pewnych rzeczy bo ona wie lepiej i tyle, ona nawet zdanie męża ma daleko w poważaniu
|
|
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie powoli mogłaby już się zastanowić nad opuszczeniem tego lokum, na polku ładna pogoda więc nie ma co się bać. W sumie wczoraj trochę się zaczełam zastanawiać czy coś nie rusza bo mnie złapała mała biegaczka ale chyba fałszywy alarm mi się podniósł
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Od rana głowa mi pęka, zresztą mam tak od piątku i idzie osiwieć - kawa nie pomaga :/ Trele - trzymam mocno kciuki, aby Maja w końcu zachciała wyjść ![]() A my weekend spędziliśmy w Zawoi. Spacery, grzyby, byliśmy tez na Słowacji - ogólnie bardzo fajnie weekend spędzony ![]() Od wczoraj mam jakiś dziwny nastrój - tzn brak akceptacji samej siebie Czuje się jak wieloryb - nie przytyłam wiele od początku ciąży, bo tylko 10kg i poszło tylko w brzuch, no ale cóż........To chyba normalny stan u kobiet w ciąży... Zbieram się do Pepco, a potem Szkoła Rodzenia
|
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
hyhyhy
![]() Do różnych dziwnych ciążowych trudności dokładam - zakładanie rajstop. Dzisiaj się nasapałam założyłam jedne, a tam za chwile dziura na palcu i oczko, to zdjęłam. Zakładam drugie oczko idzie od kroku w dół, no to zdejmuję i zakładam trzecie, cała już zasapana w pozycji "żółwia leżącego na skorupie" - na szczęście się udało i żadnego oczka nie ma. Ale zdziwiona byłam bo rajstopy miałam przebrane po ostatniej jesieni/zimie i myślałam, że wszystkie uszkodzone wywaliłam, a tu taka niespodzianka. Dzisiaj kurier ma przyjechać z koszulami dla mnie, a ja muszę max za pół godziny wyjść z domu Pewnie przyjedzie jak już wyjdę gr...
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Też miałam sprzątać w szafie już w tamtym tygodniu, dzisiaj mam wizytę i jeszcze ubezpieczenie auta musimy jechać załatwić bo się jutro kończy więc nie będę sprzątać, ale już jutro nie mam nic zaplanowane więc jutro się za to wezme
|
#921 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurier przyjechał
Miłego dnia! Wpadnę wieczorkiem
|
#925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dzwoni do Ciebie kurier zanim przyjedzie ? Do mnie zawsze dzwonią wcześniej. On musi dostarczyć tą paczkę więc się nie martw ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
A może akurat w okolicach terminu Maleńka wyskoczy
|
||
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Znowu słabo spałam w nocy,spociłam się standardowo jak świnka ![]() Brzuch nie bolał/boli i jestem teraz w czarnej dziurze co robić ![]() Właśnie dzwonił kurier,przyjechało łóżeczko za wizytujące dzisiaj dziewczynyLamaze maja świetne zabawki,wczoraj oglądałam w Smyku,kolorowe ,szeleszczące,urozmaicone .Cena około 50 zł za sowę która tak mi się spodobała ![]() Trele Ciekawe czy zaraz doczytam że Maja jest już na świecie Lineczka Poczekaj jeszcze zrodzeniem ![]() AAby Wzięłam 3,w razie czego oddam a opłacało się z tym kodem i to bardzo Co prawda mały był wybór rozmiarów,ale coś udało się wybrać http://www.intymna.pl/p1381,150,1,44...tte-biustonosz http://www.intymna.pl/p1381,150,1,43...nosz-soft-mm31 http://www.intymna.pl/p1381,150,1,34...nosz-soft-1270 |
|
|
|
#928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
AAAllee emocje!!
|
||
|
|
|
#929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego dnia! Cytat:
![]() Ja chyba jestem dziwna, ale porodu jako takiego się nie boję. Boję się natomiast bólu, który będzie mi towarzyszył po porodzie i tego jak dam sobie radę z taką maleńką istotką. |
||
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuśki
![]() Ale mnie w nocy brzuch bolał ale stracha miałam, co się dzieje, że ból mnie buzi ![]() Po wczorajszych zakupach tak mnie bolała głowa, że nie dawałam rady cały dzień Ale przynajmniej kupiliśmy masę rzeczy Kuchnia czeka na skręcenie, tylko blat muszę zamówić Wczoraj też skręciliśmy Nasze sypialniane łoże na pół pokoju Tylko skręcić łóżeczko i sypialnia gotowa I lepiej niech Leo poczeka do tego końca ![]() Zostało skręcić kuchnię, przykręcić listwy i umyć podłogi/szafki I w końcu PRZEPROWADZKA Jejku, jak się cieszę Tylko te skurcze mnie niepokoją, zobaczymy co ginek powie w piątek na wizycie Bo może mam jeszcze 3 tygodnie, a się stresuję, że to już Trele bardzo mocno trzymam za Was kciuki!! daj znać jak wygląda sytuacja
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

pisąłam jej dziś rano że trele w akcji
, a jeszcze mały gdzieś pod żebra się wypychał i jak raz zasadził kopniaka to mi się, ąż gwiazdeczki pokazały
a o dziwo ogólnie nie przybrałam dużo, tylko brzuch, reszta to pewnie woda była 

widze że bardzo się przejmuje pacjentkami 

Czuje się jak wieloryb - nie przytyłam wiele od początku ciąży, bo tylko 10kg i poszło tylko w brzuch, no ale cóż........
za wizytujące dzisiaj dziewczyny
ale stracha miałam, co się dzieje, że ból mnie buzi