Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 10:39   #1231
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a to musi samo ustapić? czy jakoś musisż ćwiczyć, kurcze ....

Ellmi, fajny ten sweter!
niestety samo nie ustapi, chodze na zabiegi np. elektrostymulacje, laser no i na masaz, i w domu sama cwicze sobie miesnie twarzy... ogolnie troche pracy przy tym jest, czoło mi sie jeszcze nie marszczy po tej jednej stronie no i nos tez nie. I tak mam jedno z najlzejszych porazen bo na pierwszy rzut oka nic nie widac, a moglo mnie wykrzywic....

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:39   #1232
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, nie odpuszczaj baby. Straszne przeżycie ;(

Misia, jeśli wymioty się nie powtórzyly to wg mnie było jak pisalam, przypadek, naciśnięcie brzuszka, a nic poważnego, nie robiląbym diety.

Któraś mi napisze co z tym sutkiem?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:46   #1233
aska27adopcje
Zadomowienie

Laseczki pojade dzis wymieic kurteczke z 5-10-15 moze sie uda, kurde nie mam paragonu niestety, ale jest z metkami, moze sie uda .. kuwa kupilam rozm 68 debil, bedzie za mala na zime, a narazie jest za cieplo, zeby ja nosic
Stary 2013-10-07, 10:51   #1234
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wręcz przeciwnie! gdybym sama miała chociaż minimum zdolności artystycznych

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Mieliśmy jedną taką noc i też panikowalam, młody chlustał kilka razy, w dużych ilościach. Ale rano był zdrów jak ryba i szaja pisała, żeby obserwować, że być może coś mu zaszkodziłoo i w ten sposób sobei organizm oczyszcza.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

marsi - Straszna sytuacja, aż mnie ciarki przeszły. Ale najgorsze zachowanie tej kobiety, tak po prostu uciec i udawać że nic się nie stało? No i co dalej z tym psem? Przecież sytuacja może się powtórzyć.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To ubierz Kubusia i wyjdz z nim na 5minut. Chodzi o wydzielanie sie hormonow regulujacych rytm snu i czuwania pod wplywem swiatla slonecznego. Czysta fizjologia, nie ma bata, zeby mu sie nie zachcialo spac wieczorem

marsi ale mialas nieprzyjemne zajscie! Jak sie czujesz? Szczescie, ze Twoich chlopcow przy tym nie bylo

dziękuję kochane
trochę mnie boli ale ogólnie ból to dla mnie nie problem, tak jak pisałam nadal bardzo przeżywam psychicznie, ciągle widzę tego psa jak skacze na mie i te jego kły ech......

no a pies jest na przymusowej kwarantannie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ale jestem wkur...a na tych lekarzy!!!!
Dalej mam te oczy spuchnięte. Więc postanowiłam iść do okulisty i co? OCZYWIŚCIE nie ma już zapisów na ten rok. Powieki mnie strasznie swędzą, puchną i mam suche (jakby się łuszczą) a lekarz może mnie przyjąć w przyszłym roku ... no nic tylko
Muszę iść prywatnie A u nas teraz krucho z kasą

A jak kogoś tak nie stać na wizyty prywatne to co ma zrobić jak ma chore oczy??????!! Co za popieprzony kraj.......
Idę nadrabiać.
ja bym pojechała na IP na okulistykę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:52   #1235
s i l v e r
Zakorzenienie

misiaeel,dobrze że z Hanią już lepiej
neti , kurcze przykro mi z powodu Tż współczuję
ezzo,aśka ,zdrówka życzę
marsi, o kurde! Strasznie mi przykro Dobrze że dzieci tam nie było. MASKARA!!!!
Co za babsztyl!!! Ja bym walczyła o odszkodowanie!!
A jak Ty się dziś czujesz?????
ellmi, super że szef się zgodził na pracę w domu !

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Ah pochwale się Krzysiulek ostatnio dwa dni spał w nocy odpowiednio 6 i 5 h )))) Ale czym to było spowodowane licho wie.

Cytat:
No to ja bym wsadzila w lozeczko i niech sobie gada i broi do woli siedz przy nim rozmawiaj z nim ale w lozeczku żeby wiedział ze to już pora spanka.
Wiem ze pewnie masz dość i najchętniej byś poszła spac
Czytałam gdzieś kiedyś ze jak dziecko nie chce spać takie starsze to nie kłaść go na siłę do łóżka i nakrywac koldra tylko pozwolić mu nie spać ale tylko w obrębie swojego pokoju.
Na hanie to działało godzinę brykala ale potem padała jak mucha.
Ja tak samo robię i też to działa na Darię.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
A w ogóle to Ewa ostatnio się tak nieśmiało uśmiecha, Wasze dzieci też tak robią?
Siedzi u mnie na rękach, patrzy na Babcię i się niepewnie uśmiecha, jak się odwzajemni uśmiech to wtedy już się cieszy całą sobą Strasznie to jest rozczulające
Daria też tak robi

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
śliczna Daria i są nawet ruchy Dżejkoba

Cytat:
ooo właśnie, bo sobie przypomniałam, dwa pytanka
- piszecie, że Wasze maluchy same zasypiają, co to znaczy:
czy wychodzicie i one same zasypiają czy siedzicie z nimi ale zasypiają same bo ich nie nosicie, nie lulacie, nie dajecie smoczka? Czy to, że leżę sobie koło Kubusia a on się wierci, ja go przytulam a on zasypia, można uznać za samodzielne usypianie? Czy usypianie ze wspomaganiem?
- po czym poznać, że dziecko mówi świadomie "mama" "tata"?
-My mamy kawalerkę więc Daria śpi z nami w pokoju. Wieczorem jest tak że ją kąpiemy, potem mleczko i odkładam ją do łóżeczka. Czasem zasypia w momencie a czasem wierci się nawet godzinę ale w końcu sama zasypia.
Zdarza się też tak (ale to rzadko) że jak ją odkładam to płacze. Wtedy biorę ją na ręce, chwilę tulę, huśtam i zasypia.
- ja też nie wiem jak poznać te świadome "mama", "tata"

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
i weekend zakończony. Wczoraj tzt miał być w szkole.. ale no nie dojechał, bo popił w sobote. Więc powinniśmy spędzić niedziele razem, no ale niestety. Ja o 8 rano poszłam z Amelką do t. i siedziałam cały dzień a tzt spał. Zostałabym ale.. w sobote w nocy przyjechał i zaczął mi się burzyć!! to se myślę 'siedz se dziadu sam' ............. Ale to nie koniec... mój szwagier.........rozwalił mój samochód!!!!!!!! laski, jestem wsciekła... naprawa ok 1000zł...ale co najlepsze, mój tzt z nim gadał wieczorem przez tel i mówił mu ile kasy ..........a słuchajcie co mój szwagier odpowiedział........
"życie" no qrwa laski........ zadzwoniłam do niego i mu powiedziałam parę słów!..... nie wspomne że juz nam jednego tysiaaka wisi...
JEZU! DELI! Ja to bym tego szwagra
NIE DAJ SIĘ!!! Qrde!! To nie jest 10 zł tylko 1000!!! MASAKRA!!! A co Twój Tż na to????????

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane. Obudziłam się dzisiaj z bólem głowy. Nie wiem jak przeżyje ten dzień. Jestem zmęczona i nic mi się nie chce. Jak Oskar pójdzie na drzemkę to też się kładę. Jestem flak

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiem że w dużej mierze to wina właściciela. Co nie zmienia faktu że nie przepadam za nimi. A mąż chce psa właśnie do domu

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Mój Tż też powiedział że chce psa... Pff ale chcieć to on se może. Wybiłam mu to z głowy. Ja siedzę całymi dniami sama z Darią i ledwo daję radę a jeszcze psem miałaby się zajmować i z nim wychodzić?? I co? Tu pies , tu dziecko i nie wiem jak miałabym to niby robić

Cytat:
Byłam rano w lidlu, ale kupiłam tylko body, żałuje że tylko jedną parę, ale w sklepie zdawał mi się materiał tych body taki ciulaty, a okazało się że cąłkiem spoko

Wam też zmienili otwarcie z 7 30 na 8? czekałam 15 minut jak głupek...
Ja dopiero pójdę do lidla. Po 14 idę odebrać Darii wyniki z moczu (oby było wszystko ok ) no i po drodze mam lidla.

Cytat:
a co bierzesz na te spuchnięte oczy? Może spróbuj na IP iść...
Lekarka przepisała mi tabl "Rupafin" na te oczy (to są tabl na alergie). Ale nie pomagają :/ Mam też krople do oczu ale też nie widzę żeby pomagały
Lekarka powiedziała że jak po 3 dniach tabl nie pomogą to żeby do okulisty iść.
Jak już pisałam , zapisów do okulisty nie ma na ten rok!!
Więc zadzwoniłam prywatnie i zapisała mnie na 14 października. Wizyta - 80 zł.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-07 o 10:55
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:53   #1236
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

na moją to chyba nie działa

Kochana, bo to się idzie normalnie do przychodni i w okienku się mówi, że wstałaś rano i masz spuchnięte oczy, jako nagły przypadek przyjmuje Cię od razu. A jak pielegniarka ma wonty to wchodzisz do gabinetu po pacjencie i mówisz co i jak i czy Cie przyjmie.

Dzień dobry
Cudny weekend za Nami Pobawię się z Oleńką i wrócę ponadrabiać
To musi zadzialac, a w ogole probowalas?
U nas po 10 dniach sie wyregulowalo. Wedlug mnie warto sprobowac
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:03   #1237
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
dzieki ze pytasz

ucho juz dobrze, slysze znacznie lepiej jutro ide na kontrole wiec sprawdze jeszcze co i jak...
wiec fizycznie ok, psychicznie troche gorzej ale jestem dobrej mysli, usmiech juz ladniejszy, oko latwiej sie zamyka, z dnia na dzien jest jakas poprawa - niestety trzeba czasu i to pewnie duzo...
Najważniejsze, że zabiegi dają poprawę. Będzie dobrze, tylko musisz się uzbroić w cieprliwość

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
zdrówka dla Was
no i brawa za nockę
Dziękuję

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:03   #1238
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Kochana, bo to się idzie normalnie do przychodni i w okienku się mówi, że wstałaś rano i masz spuchnięte oczy, jako nagły przypadek przyjmuje Cię od razu. A jak pielegniarka ma wonty to wchodzisz do gabinetu po pacjencie i mówisz co i jak i czy Cie przyjmie.
Ale okulista przyjmuje w różnych godzinach. Pójdę a akurat nie będzie lekarza. Hmm.
Mówiłam tej babie przez telefon że mam spuchnięte powieki , swędzą , a ona że nic nie poradzi i że zapisów w tym roku już nie ma.
No nic. Juz zapisałam się prywatnie ale dopiero na przyszły tydzień

Cytat:
niestety samo nie ustapi, chodze na zabiegi np. elektrostymulacje, laser no i na masaz, i w domu sama cwicze sobie miesnie twarzy... ogolnie troche pracy przy tym jest, czoło mi sie jeszcze nie marszczy po tej jednej stronie no i nos tez nie. I tak mam jedno z najlzejszych porazen bo na pierwszy rzut oka nic nie widac, a moglo mnie wykrzywic....
kurcze tulę mocno

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43158993]

Któraś mi napisze co z tym sutkiem?[/QUOTE]

Ja nie wiem

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laseczki pojade dzis wymieic kurteczke z 5-10-15 moze sie uda, kurde nie mam paragonu niestety, ale jest z metkami, moze sie uda .. kuwa kupilam rozm 68 debil, bedzie za mala na zime, a narazie jest za cieplo, zeby ja nosic
Trzymam kciuki żeby się udało. Ale z doświadczenia wiem że w mało którym sklepie przyjmują towar bez paragonu.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-07 o 11:05
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:06   #1239
mala_19kw
Zakorzenienie

Synek był tak wyrozumiały dla mnie że pospaliśmy dwie godziny. Już lepiej się czuje. Jeszcze potrzebuje kofeiny i już całkiem będzie ok.

Marsi-k.wa co za babsztyl!!! Żeby się nie zainteresować czy nic Ci nie jest
Tule Cię mocno

Silver-spróbuj na Ip a potem prywatnie. Co za kraj k.wa! Człowiek oślepnie ale nie... Wizyta za rok Patałachy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:21   #1240
YellowSheep
Rozeznanie

Szaja - u nas był taki guzek jak mały miał miesiąc zdaje się. Lekarka mówiła, że to przez hormony które mama przekazuje dziecku i zeby nic z tym nie robić, zniknęło samo po ok. 3 tygodniach.

Marsi- masakra z ta babą - ja dla zasady bym ją podała o odszkodowanie, żeby rozumu ja nauczyć...

Aska zdrowiej bidulko... a tż baty... przecież on Cię zaraził a teraz takie teksty... faceci są czasem beznadziejni
Ale jeśli Cie to pocieszy mój jest chory, tzn umierający i prosiłam go żeby się trzymał z daleka to tak jak Twój, na czułości mu się zebrało no i co? Boli mnie gardło już i z nosa cieknie. Muszę coś wziąć bo też się boje żeby małego nie zarazić...

Dziewczyny czy Wasze dzieci piszczą tak po cichu? Mój tak robi, po cichutku jak myszka takim cienkim głosikiem, rany jakie to słodkie
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:32   #1241
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
szklanko Yae tez sie niesmialo usmiecha. To jest takie slodkie: usmiecha sie, by momentalnie odwrocic glowke w druga strone i tak kilka razy do czasu az sie nie oswoi.
Sezam mozesz juz wprowadzic; radzilabym zmielony i ostroznie, bo czasami uczula.
szklanko jak sie robi ciasteczka z kleiku ryzowego?
Dzięki, to spróbuję dać troszkę sezamu to części tych ciasteczek.

A z przepisu korzystam tego http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leiku-ryzowego

Marsi strasznie współczuję z tym psem Masakra totalna :/ trzymaj się!

Aśka zdrowiej!

Ewadylewska jak myślicie, że to może być z refluksu to zróbcie usg w tym kierunku najpierw. Ja też bym miała opory przed tym rezonansem, a trochę w tym siedziałam

Nawijko jeszcze my! Ale u nas zawsze ze spaniem szopki

Yellow moja tak popiskuje jak się niecierpliwi
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:34   #1242
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mojaaaaaa
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Jeszcze my bez cycusia nie ma spania chociaz w ubieglym tygodniu usnal tz przy butli, ale to wyjatek potwierdzajacy cycusiowa regule
i Ty, szklanko:
zamierzacie jakos oduczac tego czy czekacie az dziecko samo bedzie gotowe?

Cytat:
moj jak ma ostatnia drzemke do 16.30 to 19.30 juz spi, widocznie taki spioch, Twoj moze potrzebuje wiecej pobrykac
Zazdroszcze
A Tobie zdrowka zycze!!

Cytat:
Nawijko , Ninagg wstawiłam filmik do klubu jak Zuzka się zapowietrza. Nie wiem czy widziałyście mojego posta wczoraj
Ninagg czy Twoja robi tak samo ?????
Widzialam. Moj robi bardzo podobnie.
Ostatnio tak intensywnie jak Zuzia. Znow mu sie przypomnialo, a 3 tyg byla cisza...

Cytat:
To ubierz Kubusia i wyjdz z nim na 5minut. Chodzi o wydzielanie sie hormonow regulujacych rytm snu i czuwania pod wplywem swiatla slonecznego. Czysta fizjologia, nie ma bata, zeby mu sie nie zachcialo spac wieczorem
I to koniecznie musi byc rano?

Cytat:
a może u Was ten lęk separacyjny?
Tez mi to przeszlo przez mysl....

marsi, co za baba
Nie dziwie sie, ze dalej to przezywasz

silver, ja bym sie na IP wybrala...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-07 o 11:39
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:35   #1243
marta00537
Raczkowanie

Witam się po 3 tygodniowej nieobecności (w klubie było usprawiedliwienie ), ale melduje się tylko na chwile. Dalej jestem u rodziców, wymyśliliśmy sobie remont mieszkania, mąż zaczął jak był na urlopie i jeszcze nie skończył więc musze siedzieć u rodziców a tu z netem kiepściutko. Nawet nie mam koncepcji co zrobić z mieszkaniem, jak pomalować, jakie meble nic. rzuciliśmy się na ten remont jak szczerbaty na suchary
Tak pokrótce napisze co u nas (przepraszam, ze tylko o nas, ale nawet nie ma szans żebym nadrobiła wątek), Filipowi wyszły kolejne 2 zęby czyli mamy już osiem, wszędzie wejdzie, zaczął już chodzić przy meblach, włazi po schodach, robi papa, daje cześć, mówi bababa, daadada, ałaałała no to chyba tyle z nowości

to moze tylko napisz
Marsi całę szczęscie, że nic poważniejszego się nie stało. I ja bym babie nie odpuściła, tfu tfu, a jak by to było jakieś dziecko nie koniecznie Sami i jak on znów zaatakuje. matko az niechce myśleć co by się mogło stać. Dobrze, ze powiadomiłaś policje.
Mnie tez kiedyś ugryzł pies, w tyłek jak byłam u babci na wakacjach jakiś pimpek mnie ugryzł. Zgłosiliśmy na policje, ja dostałam jakiś zastrzyk i po sprawie.

Bokeh ja też chce się nauczyć tak profesjonalnie szyć, iść na kurs. Moja mam też by chciała. Coś tam szyjemy, ale to takie wiadomo, nie wszystko się dobrze uszyje. Jak byśmy blisko siebie mieszkały to byśmy razem poszły

Buziaki dla Was ogromne, mam nadzieję że remont się szybko skończy i będe mogła do Was wrócić, jeju jak ja nie lubie nie wiedzieć co tam u Was słychac

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:39   #1244
jakajakaja5
Raczkowanie

Ufff jakoś przeżyliśmy ale małemu pokitrasiły się dzemki i teraz mam mega maruda ale to chyba przedostatni raz z nim na giełdzie ....

Ocho zasnął !!!!!:j upi:

Marsi Kochana bardzo jesteś pogryziona?? No i zostanie taka trauma! w takich przypadkach zrobione jest już wszystko co można w prawie. jeśli pies będzie wykazywał oznaki niepohamowanej agresji mogą go uśpić. U mojej sąsiadki tak było. A swoją drogą bardzo chamska sąsiadka! Wypadałoby przyjść i przeprosić! Gdyby wykazała choć odrobinę emaptji to spoko bym odpuściła ale jak ona uciekła przed Wami to tylko sądownie można to załatwić. Ale to moje zdanie

Bokeh powiedzmy że musiałabym spędzić jeden dzień lub krócej na przypomnieniu fachu ale te podstawowe czynności potrafię do dziś czyli cos bardzo prostego z biegu bym zrobiła ale wymyślne ściegi i kroje wymagają trochę uwagi

Deli ale pech!!! No kurczę nieładnie!!!

Misia ja uważam że po takim wypadku dziś powinno być coś lekkiego dla żołądka Hanci z samej racji że wczoraj coś go podrażniło. Ale oczywiście bez przesady żadna tam dieta

Silver a nie ma u Was ostrego dyżuru okulistycznego ?Po mojemu to przypadek ostry a nie przewlekłe leczenie . Treselleo rację ma i dobrze radzi!!!! tu nie chodzi o wizytę u okulisty tylko IP

Jako ze mały śpi ja też idę bo spałam tylko 3 h w nocy. buziole!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:44   #1245
nancykenator
Zakorzenienie

silver ja tak jak pisałam, spróbowałabym wieczorem na IP, nie mogą Ci przecież odmówić pomocy...
nawijko jak tylko napisałaś, że 5-6 m-c był spokój to od razu mi się to nasunęło
szklanko jakie u Was były objawy, że kazali przetykać kanaliki?

co do piszczenia to mój piszczy głośno, aż uszy więdną
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:49   #1246
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze nie zdążyłam pójść na wizytę do dentysty (tak długo się czeka do mojej) a znowu mam zapalenie okostnej Spuchniete dziąsła,gorączka i ból niesamowity
.
o kurcze, biedna Ty

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mlody nocke calkiem ladnie by przespal (to tulenie jest wybawieniem!!! Dzisiaj obral za cel malza, zarzucil lapke na szyje M.i tak spali malz sie prawie poplakal ) pobudka o 8.20 ale, zeby nie bylo za cudownie - pisalam, ze sie wczoraj zle czuje po tym bieganiu, a ze ten kumpel z ktorym smigalam na kacu i tez padl, otoooooooz, dwie mundre istoty nie zorientowaly sie, ze to grypa zoladkowa jak zaczelam o 1,20 wymiotowac skonczylam o 6, do tego biegunka okropna i apogeum bylo jak siedzialam na kibelku i nachylac sie musialam nad brodzikiem bo jednoczesnie mnie dopadlo
Próbowałam Twojego sposobu z tulenem nocnym, ale u Oli to nie przechodzi
Zdrówka
Cytat:
Na dworze zimno... Nie wiem czy iść dziś na spacer.

Wychodzicie na spacer?? Na jak długo????
wychodzimy codziennie rano ok. 8:00 na jakies pół godz. Później albo jeszcze koło obiadu i wieczorem po TŻ (czasem tylko 2 razy)

Cytat:
u nas jeszcze jest tak, nie wiem czy robi to specjalnie jak nie chce już jeść bo potem nagle spanie jej przechodzi. Ale daje jej słoiczek a ona nagle zazyna pchac łapki do buzi i trzeć oczy. Czyli wiecie cała w zupce
no ale właśnie mi się zdaje, że on w cąłości z daleka jest ladny ale jakby robić tam sesje to same kamienne sciany....
U nas Olka to samo A co do sesji (jeszcze nie doszłam jaka to ma być), polecam jezioro paprocańskie
https://www.google.pl/search?q=jezio...&bih=799&dpr=1

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam się z moim 8-miesięczniakiem
ale ładnie!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
laskiiiiiii jak mi smutnooooo tzn powinnam sie cieszyc, ale mi smutno

babelek dzisiaj zjadl na sniadanie pol kromki z lurpakiem, na obiad rosolek z mieskiem marchewka i ziemniaczka troche plus makaronik a na kolacje kaszke bananowa, do tego popijal wody sporo (nauczyl sie pic z lovi 360) i.....po kaszce zasnal na noc!!!!!!! bez cyca!!!!!!!!! moj maly duzy chlopczyk
fakt, dzisiaj wiecej byl na piersi niz np wczoraj, ale kurcze, on.....je!!!!!! ahh
heh, malz przyszedl i mowi, napisz dziewczynom na forum, ze to JA dzisiaj malego karmilem i ja go uspalem hehe wiec pisze
Łobuz Ci dorasta A tż powiedz, że jesteśmy pod wrażeniem
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:51   #1247
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Yellow..my też mieliśmy takie sutki..dziwnie to wyglądało-zniknelo po miesięcu.. półtora-i to właśnie od hormonów mamy..

Dziewczyny padam juz...nie mam sily-nie dość że małego sama ogarnac..to tzowi pomoc się ubrać...umyc..zrobić kanapkę..pomoc sie polozyc..w międzyczasie kilka razy odnieść małego we właściwe miejsce..w domu syf-płakać mi sie chce-to dopiero jeden dzień a mi chyba psychicznie za ciezko.

Do tego właśnie teraz mamy dwa zlecenia na pranie w środę-choc ja tyko kilka razy pralam to tz jedzie ze mną ..ale będę pytac..boję się-mimo że wiem co i jak-ale inaczej sobie, albo jak robiłam to u nas niz u kogoś w domu,ale teraz przy mojej pensji i jego ZLA...te 300 zl .to raj jak wpadnie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:04
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:59   #1248
hje
Zakorzenienie

Hej ho, witam się polikendowo!

Mała, jeśli chodzi o skarpetki na lewej stronie, to mi to lotto, bo sama tak robię Zresztą wszyscy sobie sami sortują bieliznę, więc ich problem.
Ale w☠☠☠☠ia mnie, jak na lewej stronie są ciuchy do prasowania Kiedyś obracałam, ale teraz mam w i prasuję, jak są
Lady, moja ciotka też pierze i suszy na lewej, bo właśnie wtedy tak szybko nie wyblekają kolory

Co do pomadek, toście mnie zszokowały, bom była przekonana, że to słowo ogólnopolskie U nas na czekoladki z bombonierki nie mówi się inaczej, jak tylko "pomadki".

Silver, dla Darusi za pełzanie A Pola też tak do raczkowania schodzi, tylko że dupka jeszcze za ciężka i od razu na brzuch leci
A sytuacji z okulistą nie skomentuję

Fewciu, Twój tż z Marsa My ręcznie pierzemy tylko rajstopy i inne ich pochodne, no i ciuchy, których w pralce po prostu nie wolno, np. jakieś sukienki.
A jak zapalenie? Mam nadzieję, że dzisiaj już mniej boli

Marsi, ojacierpiędolę Ten psiur Cię tylko "poszczypał" czy masz też jakieś głębsze rany?? Ja bym chyba na zawał zeszła na Twoim miejscu I faktycznie wielkie szczęście, że Sami jednak nie poszedł, bo nie wiadomo, jakby się wtedy skończyło...
Tej tępej piździe nie odpuszczaj, sucz jedna

Neti, oby tż się bez problemu wykurował w te 6 tyg.
Mój brat 2 lata temu spadł na budowie z dachu, jakieś 8 metrów, cud się stał, że na samochód, tak to by niego plama została. I też miał bark wybity, ale do tego złamaną łopatkę i jeden krąg mu wyszedł w kręgosłupie, więc jemu całe zdrowienie + rehabilitacja zajęły cały rok...

Marta, za 8 Fifkowych zębów!!
A na remont to chyba dobrze, że tak się zdecydowaliście "z głupa", bo pewnie tak to byście się nie mogli zebrać
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:00   #1249
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Szaja - u nas był taki guzek jak mały miał miesiąc zdaje się. Lekarka mówiła, że to przez hormony które mama przekazuje dziecku i zeby nic z tym nie robić, zniknęło samo po ok. 3 tygodniach.

Marsi- masakra z ta babą - ja dla zasady bym ją podała o odszkodowanie, żeby rozumu ja nauczyć...

Aska zdrowiej bidulko... a tż baty... przecież on Cię zaraził a teraz takie teksty... faceci są czasem beznadziejni
Ale jeśli Cie to pocieszy mój jest chory, tzn umierający i prosiłam go żeby się trzymał z daleka to tak jak Twój, na czułości mu się zebrało no i co? Boli mnie gardło już i z nosa cieknie. Muszę coś wziąć bo też się boje żeby małego nie zarazić...

Dziewczyny czy Wasze dzieci piszczą tak po cichu? Mój tak robi, po cichutku jak myszka takim cienkim głosikiem, rany jakie to słodkie

moja szepta tak cichutko pod noskiem coś do siebie
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

Witam się po 3 tygodniowej nieobecności (w klubie było usprawiedliwienie ), ale melduje się tylko na chwile. Dalej jestem u rodziców, wymyśliliśmy sobie remont mieszkania, mąż zaczął jak był na urlopie i jeszcze nie skończył więc musze siedzieć u rodziców a tu z netem kiepściutko. Nawet nie mam koncepcji co zrobić z mieszkaniem, jak pomalować, jakie meble nic. rzuciliśmy się na ten remont jak szczerbaty na suchary
Tak pokrótce napisze co u nas (przepraszam, ze tylko o nas, ale nawet nie ma szans żebym nadrobiła wątek), Filipowi wyszły kolejne 2 zęby czyli mamy już osiem, wszędzie wejdzie, zaczął już chodzić przy meblach, włazi po schodach, robi papa, daje cześć, mówi bababa, daadada, ałaałała no to chyba tyle z nowości

to moze tylko napisz
Marsi całę szczęscie, że nic poważniejszego się nie stało. I ja bym babie nie odpuściła, tfu tfu, a jak by to było jakieś dziecko nie koniecznie Sami i jak on znów zaatakuje. matko az niechce myśleć co by się mogło stać. Dobrze, ze powiadomiłaś policje.
Mnie tez kiedyś ugryzł pies, w tyłek jak byłam u babci na wakacjach jakiś pimpek mnie ugryzł. Zgłosiliśmy na policje, ja dostałam jakiś zastrzyk i po sprawie.

Bokeh ja też chce się nauczyć tak profesjonalnie szyć, iść na kurs. Moja mam też by chciała. Coś tam szyjemy, ale to takie wiadomo, nie wszystko się dobrze uszyje. Jak byśmy blisko siebie mieszkały to byśmy razem poszły

Buziaki dla Was ogromne, mam nadzieję że remont się szybko skończy i będe mogła do Was wrócić, jeju jak ja nie lubie nie wiedzieć co tam u Was słychac
o szkoda eh :P

Zamówiłam sobie 3 materiały zobaczymy

A powiedzcie mi czy Wasz e dzieciaki patrzą Wam często w oczy, bo u mnie żeby nawiązać kontakt wzrokowy z Hanią lub wogole skupić na chwilkę na czymś jej uwagę to treba się troche pomęczyć. I nie wiem czy się martwić
Stary 2013-10-07, 12:07   #1250
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A co do prania i prasowania...rzeczy takie lepsze tzw.wyjsciowe piore i prasuje po lewrj stronie, zeby nie wyblakly przy suszeniu i zeby od zelazka nie bylo sladow.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:09   #1251
hje
Zakorzenienie

Tżcik dziś pojechał, ale wraca już w piątek wieczorem i przez tydzień będą robić w Polsce

U nas pogoda piękna przez weekend, dziś też
W sobotę popołudniu była tak ciepło, że Pola na dworze w tym, co w domu miała ubrane. Jeszcze o godz. 19 było 17 stopni

Wczoraj byliśmy u tż, w sensie u t-ów
Jego mama jest taką choleryczką, że Wszystko musi wiedzieć, wszystko powinno być po jej myśli, do wszystkiego musi dorzucić swoje 3 grosze.
Prawi wszystkim morały o porządku w domu, a sama nie sprzątnie ziemi z kwiatka za łóżkiem, który jej spadł przy zmywaniu okien na Wielkanoc
Szwagierka już lekko zaokrąglony brzuszek ma i rzyga jak kot

A taki oto widok oglądaliśmy wczoraj rano Co najlepsze, młoda nie płakała, tylko normalnie do siebie gadała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00011[1].jpg (38,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-10-07, 12:09   #1252
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43158993]
Misia, jeśli wymioty się nie powtórzyly to wg mnie było jak pisalam, przypadek, naciśnięcie brzuszka, a nic poważnego, nie robiląbym diety.

Któraś mi napisze co z tym sutkiem?[/QUOTE]

dzięki, diety jakieś specjalnej nie będzie, ale z brokulów zrezygnuję
a co do sutka, to ja nie wiem:/

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Kochana bez paragonu to ciężko będzie:/ nawet jak ma metki

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

tak piszczy jak się bawi

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Yellow..my też mieliśmy takie sutki..dziwnie to wyglądało-zniknelo po miesięcu.. półtora-i to właśnie od hormonów mamy..

Dziewczyny padam juz...nie mam sily-nie dość że małego sama ogarnac..to tzowi pomoc się ubrać...umyc..zrobić kanapkę..pomoc sie polozyc..w międzyczasie kilka razy odnieść małego we właściwe miejsce..w domu syf-płakać mi sie chce-to dopiero jeden dzień a mi chyba psychicznie za ciezko.

Do tego właśnie teraz mamy dwa zlecenia na pranie w środę-choc ja tyko kilka razy pralam to tz jedzie ze mną ..ale będę pytac..boję się-mimo że wiem co i jak-ale inaczej sobie, albo jak robiłam to u nas niz u kogoś w domu,ale teraz przy mojej pensji i jego ZLA...te 300 zl .to raj jak wpadnie..

trzymajcie się

Cytat:
moja szepta tak cichutko pod noskiem coś do siebie

o szkoda eh :P

Zamówiłam sobie 3 materiały zobaczymy

A powiedzcie mi czy Wasz e dzieciaki patrzą Wam często w oczy, bo u mnie żeby nawiązać kontakt wzrokowy z Hanią lub wogole skupić na chwilkę na czymś jej uwagę to treba się troche pomęczyć. I nie wiem czy się martwić
Hanię jak na ręcę biorę to mi się w oczy wpatruję, jak się bawi i zawołam to też.
a co do szycia to mi sie wydaję, że sobie poradzisz masz fajne wyczucie smaku, a to już coś

miałyśmy iść na spacer, ale jakaś taka senna mi sie zrobiła to uśpiłam;p a na spacerze by nie zasnęła

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:10   #1253
hje
Zakorzenienie

Bokeh, Pola się patrzy na mnie tylko wtedy, jeśli chce się dobrać do moich okularów, albo ogólnie czegoś chce No i jak płakusia i chce, żeby ją przytulić
Stary 2013-10-07, 12:12   #1254
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Ale okulista przyjmuje w różnych godzinach. Pójdę a akurat nie będzie lekarza. Hmm.
Mówiłam tej babie przez telefon że mam spuchnięte powieki , swędzą , a ona że nic nie poradzi i że zapisów w tym roku już nie ma.
No nic. Juz zapisałam się prywatnie ale dopiero na przyszły tydzień
.
Nawet w ustawie jest, że lekarz musi przyjąć nagły wypadek, ale jezeli nie chce Ci sie wykłocać to faktycznie idz prywatnie. Ja tam jednak zawsze 'walcze' o swoje właśnie, dlatego, że place składki a na prywatne leczenie mnie nie stać. Jak pielegniarki to mur to wchodze do gabinetu. Raz musiałam pielegniarke nastraszyc przepisami, bo była bardzo niegrzeczna (a tego nie znosze). i rozmową z przełożoną.

Cytat:
My teraz kapiemy co 2 dzień

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
my tez
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak WY to robicie, ze Wasze dzieci zasypiaja po kapaniu przed 20?

Wykapałam Kubusia po 19, a ten dran dalej nie spi. Tylko ciagle "łyyy", "jeee", "guguuu", "lalalaaa" i inne hity z listy przebojow
Dodam tylko, ze w dzien spał 1x1h i 1x20min (obudzil sie ok 16:30)

A mi sie taaaak chce spac
my zawsze myjemy lbo kapiemy o 19, czasem usnieprzy cycku, czasem poje i bierze ja na zabwy i tak 1h gada, chodzi po łóżku, jak zaczyna marudzic to znowu przykładam (czasem troche to trwa), ale specjalnie nigdy nie usypiam. Chyba, ze ide sie kapac i tz przejmuje małą to ją usypia na rekach.

Cytat:
Ale Kuba zasnal sam tylko 2 razy, jak mial gdzies 3-4 miesiace...
A tak to nie potrafi sam zasypiac. Jak jest zmeczony to trze oczka, marudzi, az w koncu zaczyna plakac, ale nie zasnie, nie ma szans.

Ja robie tak, ze na sile nie zmuszam go do spania, nie usypiam, itp.
Po prostu co jakis czas podejmuje probe (np przystawiam go albo biore na rece), jednego dnia zalapie i zasypia, ale jak widze, ze sie rozglada albo wyrywa to odkladam i niech dalej szaleje.
Dzis z 5 takich prob podjelam... Czasem sie na 1 jednej konczy.

Spiiiiiii. Ja tez ide
właśnie u Nas podobnie. Sama zasnęła 1 (słownie raz)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny przepraszam za moją nieobecność ale miałam bardzo przykre przeżycie otoż pogryzł mnie pies sąsiada
poszłam z małym na spacer po mojej ulicy, wcześniej zrobiłam drobne zakupy i miałam je w koszyku, gdzieś mi wypadły na polnej drodze, zostawiłam malego z tatusiem, chciałam żeby Samek poleciał ale coś robił i nie mogł (Bóg go uchroniłł) wyszłam bez kurtki, w croksach bo to blisko, mijam sąsiadkę widzę brama otwarta, no ale baba stoi więc byłam spokojna, wracam- patrzę a ten pies (wielki bo to mieszanka z podhalańskim więc bydle ) a ten pies prosto na mnie skacze i do ataku coś mi w głowie zaświeciło jak Samek miał szkolenie w szkole co robić w razie ataku, wieć schowałam głowę i kark więc on w dupę i po nogach zaczał gryżć, wszystko to widziała właścicielka nie mogła zapanować nad psem w końcu jakoś nad nim zapanowała ale ten pies drugi raz się rzucił na mnie prawie już przy moim domu tylko tym razem lekko złapał za rękę a ja dałam mu kopa
dziewczyny chyba nie muszę Wam mowic co ja przeżylam, nie wspominając że to Samuel miał iść a 10 min wcześniej w tym samym miejscu szlam z moim Leosiem
oczywiście zero reakcji właścicielki ja cała zapłakana poleciałam po TZ ale ona wsiadła w samochod i odjechala
pojechaliśmy na pogotowie, opatrzyli mnie, dostałam szczepienie i wezwaliśmy policje no bo co? przeciez mam dzieci a pies juz jest znany ze swojego zachowania

chyba jeszcze nie moge się uspokoic, czuję się fatalnie, fizycznie nie bo nie ma tragedii ja twarda baba jestem ale moja psyche lekko ucierpiala

wiecie co? ta baba mieszka dwa domu na przeciwko, nawet nie zapytała mnie czy coś mi się stało, czy się dobrze czuję
polijant powiedział,że mogę wystapić o odszkodowania ale ja chyba nie chce się szarpać chciałabym tylko zeby oddała mi siano za spodnie ale ja do baby nie pojde, nie wiem jak to załatwić

poza tym pies jest teraz na obserwacji a baba zapłaciła mandat

przepraszam ze nie cytuje ale przeczytalam tylka tą stronę, nie mialam sil na wizazing
sorry też za brak przecinkow poprawie się potem

lady potem znajde producenta mojegp łóżka to podrzuce linka
jakaja mi też bardziej w listopadzie pasuje spoktanie bo pazdziernik mam z lekka napięty
U Nas była taka historia, że pies bez smyczy i kaganca napadł na pinczera mojej mamy ugryzł go główkę i Nasz Pikuś nie widzi na jedno okoByła policja, sparawa w sądzie, ale to się ciągło i ciągło, w międzyczasie grozili mojemu młodszemu bratu (dzielniaca gdziemieszkają moi rodzice nie jest najbezpieczniejsza) długa historia, a tego psa i tak widują bez kagańca... Najlepsze, ze sasiedzi mowili, ze dobrze trzeba walczyc z takimi, ale jak widza to zaden strazy miejskiej nie wezwie, tylko mowią, że widzieli
Mój tż biega i tez zawsze mowi, że spotyka bezmózgów z psami po lesie bez smyczy, i tez sie boi, bo jak młodego kopnie gdy taki go zaatakuje to co zrobi z wiekszym bydlem? A jeszcze Ci własciciele mowiacy, ze ich nie gryzie, nosz ku... Żaden nie gryzie dopoki nie pogryzie A u Nas psy bez smyczy to plaga.

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:13
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:15   #1255
hje
Zakorzenienie

Szaja, Pola miała takiego guzka już dawno, tylko że nie pod, a normalnie na piersi. Zszedł jej sam chyba po niecałych 2 tygodniach.
Stary 2013-10-07, 12:15   #1256
bokeh
Zakorzenienie

tzn patrzy mi w oczy wle wtedy kiedy ona chce.

A zajmują ją w siedzeniu tylko czytaie książeczek i to nie za długo.

Dziewczyny macie baby hair? ja mam przy grzywce takie że wygląda jakbym se obcięła włosy nożyczkami i teraz strerczą masakra to wygląda
Stary 2013-10-07, 12:18   #1257
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
tzn patrzy mi w oczy wle wtedy kiedy ona chce.

A zajmują ją w siedzeniu tylko czytaie książeczek i to nie za długo.

Dziewczyny macie baby hair? ja mam przy grzywce takie że wygląda jakbym se obcięła włosy nożyczkami i teraz strerczą masakra to wygląda
może Twoje oczy nie są hipnotajzing
mam baby hair na samym czole, tzn jak mam kitke do tyłu to odstają i wkurzają;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:29   #1258
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

przy grzywce? to się ciesz, bo ja mam pół głowy, nie da się normalnie uczesać bo odstają, teraz dopiero widzię ile mi włosow wypadlo
smaruje cały czas skórę głowy wcierką Jantar na przemian z Rzepą z Joanny, myślę,że po tym tak mi wlaśnie mega rosną

Dziewczyny, w końcu mój Leo się rozgadał, wola tata, dada( do psa) dzidzia. Wogole na punkcie TZ to ma świra, dziś obudziliśmy się, pytam gdzie tata, a ten zaczał kołdrę podnosić i szukać
kumaty się robi jak diabli, jak widzi szczotkę do próbuje naśladować czesanie, telefon przykłąda do ucha a jak znalazł ostatnio suszarkę to dziad próbował wtyczkę wsadzić w kontakt (zabezpieczone na szczeście)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:34   #1259
e_vel
Wtajemniczenie

Przeleciałam Was na szybciocha

Z tego co zapamiętałam:

Black dziękuję Ci za odpowiedź. Fajnie to wygląda No i za 3 w sumie kosmetyki to cena nie wygórowana I to jeszcze z Cocolita a mierzę się z zakupem z tego sklepu jeszcze pędzla Hakuro H51 i paletki Sleek Oh So Special

Szaja poszalała ?! chciałam małą podpowiedź a nie pierdylion pomysłów, przez który jeszcze bardziej zgłupiałam ale dzięki

Silver brawa dla Darusi

Marsi jejku dobrze, ze Ci nic poważnego nie zrobił. A baba okropna

Eff, mam nadzieję, że całkiem się wykurujesz
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:35   #1260
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

-My mamy kawalerkę więc Daria śpi z nami w pokoju. Wieczorem jest tak że ją kąpiemy, potem mleczko i odkładam ją do łóżeczka. Czasem zasypia w momencie a czasem wierci się nawet godzinę ale w końcu sama zasypia.
Zdarza się też tak (ale to rzadko) że jak ją odkładam to płacze. Wtedy biorę ją na ręce, chwilę tulę, huśtam i zasypia.
- ja też nie wiem jak poznać te świadome "mama", "tata"

JEZU! DELI! Ja to bym tego szwagra
NIE DAJ SIĘ!!! Qrde!! To nie jest 10 zł tylko 1000!!! MASAKRA!!! A co Twój Tż na to????????

.

No wkurzony, ale ja bardziej!!!! ;[[[[[[[
Cytat:
i Ty, szklanko:
zamierzacie jakos oduczac tego czy czekacie az dziecko samo bedzie gotowe?

Zazdroszcze
A Tobie zdrowka zycze!!

Widzialam. Moj robi bardzo podobnie.
Ostatnio tak intensywnie jak Zuzia. Znow mu sie przypomnialo, a 3 tyg byla cisza...

I to koniecznie musi byc rano?

Tez mi to przeszlo przez mysl....

marsi, co za baba
Nie dziwie sie, ze dalej to przezywasz

silver, ja bym sie na IP wybrala...
Nie myslalam jeszcze nad tym a Ty?;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości