Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 11:57   #4771
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Znów spacer konczy sie na rekach. Wysiada mi odcinek ledzwiowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:05   #4772
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Znów spacer konczy sie na rekach. Wysiada mi odcinek ledzwiowy

A myślałaś o chuście albo nosidełku? Ja wczoraj zakupiłam nosidełko i czekam z niecierpliwością aż przyjdzie
Stary 2013-10-07, 12:09   #4773
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Kurde ale się wkurzyłam ostatnio mam znajoma, ma dwojkę dzieci, brak swojego mieszkania, żyją z jednej pensji, jest mi winna kase i nie tylko mi. Głupio mi sie uppominać, bo wiem że im ciężko, jak dzieci choruja i kupia leki to już na jedzenie nie mają. Tłumaczylam jej że aby się wygrzebac z tego bagna ona musi iść do pracy tym bardziej że jest teraz okazja, starsza córa poszła do szkoły, młodszy do przedszkola. Obiecałam pomóc i poleciłam jej pracę na produckji, siedzącą, za małą kase ale zawsze. I pisze jej o tym a ona.. że ona do pracy nie pójdzie bo jest w 3 ciąży To już nie chodzi o te moje pieniądze, ale ręce opadają bo ona chyba specjalnie to zrobiła
Myślę, że to leniwa kobieta i wolała zajść w ciąże niż iść do pracy. Może myśli, że z becikowego długi pooddaje.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na razie szepczę to tylko ciuchutko, ale chyba nam się udało masażem odetkać oczko. Nie jestem pewna, póki co ropka nie leci, nawet jak płacze, a jak robię wieczorem masaż ( na razie robię 1x dziennie od kilku dni bo się Daro mocno wkurzał) to właściwie też nic nie leci, a jak zakraplam to nie widzę by ta kropelka w oku stała. 14.10 wizyta u okulisty to nam potwierdzi, ale mam nadzieję, ze się udało. Trzymajcie kciuki

Dziewczyny może by każda na tej grupie na FB napisała swój nick z wizażu bo ja połowy nie kojarzę. 26 osób
Stary 2013-10-07, 12:12   #4774
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Myślę, że to leniwa kobieta i wolała zajść w ciąże niż iść do pracy. Może myśli, że z becikowego długi pooddaje.

Ale jakby się zastanowić to opieka nad 3 dzieci raczej nie jest łatwiejsza niż pracowanie...jednak następny bobas to jest wyzwanie. Chyba nie przemyślała sobie tego
Stary 2013-10-07, 12:16   #4775
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ale jakby się zastanowić to opieka nad 3 dzieci raczej nie jest łatwiejsza niż pracowanie...jednak następny bobas to jest wyzwanie. Chyba nie przemyślała sobie tego
Tak, ale siedzi sobie w domku. Chce idzie na spacer, nie chce nie idzie. Urobi dziecko, posadzi przed telewizor, dostanie z opieki parę groszy, rodzinne jakieś dodatki na wyżywienie. W pracy wiadomo stresy, 8 godzin w pracy za marny grosz to ona woli to od państwa wydoić.
Stary 2013-10-07, 12:18   #4776
nuna2
Zakorzenienie

Ok narazie nadrobiłam tyle:
u axell w mieście był wielki pożar mebli... Przypuszczam, że ktoś chciał po prostu pozbyć się konkurencji, albo były potyczki... i że robiłaś pyszne muffinki

pojawiła się u was ciemieniucha
-u nas na razie była delikatna raz nad noskiem, ale zeszło i odpukać narazie nie ma.

diabli super stylizacje-genialne!! co potem robicie z ciuszkami??

PS. nie boicie się dawać na takie forum prywatnych zdjęć??

cynamoniątko miało już operację... Oby się wszystko udało

nadrabiam dalej
Stary 2013-10-07, 12:30   #4777
ankaaa206
Wtajemniczenie

odkryłam że moje dziecko potrafi pić z niekapka <taki dołączony do laktatora z avent> zrobiłam test z sokiem zmieszanym z wodą, z butli za nic nie potrafił wyssać a z niekapka pił jak stary - czyli mogę mlodego zostawić z babcia i iść do kina

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 12:41   #4778
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
tak w bioderkach, jeśli nie wytworzy się do grudnia czeka go kolejna rehabilitacja załamka, najpierw przepuklina i operacja, potem napięcie mięśniowe, teraz to
trzymam kciuki, żeby się rozeszło
Cytat:
Oj dużo zdrówka dla Ciebie i męża!
A mała pewnie skok ma?
Nie nadrabiaj tylko się kuruj i zajmuj małą bo pewnie teraz jest absorbująca bardziej niż zwykle.
teraz śpi... aż się boję rehabilitacji... jak będzie tak marudzić...

Brawa za wszystkie obroty, przewroty i rozwiązania języka

Magusia u nas też chyba skok...

Powiem wam, że książki swoją drogą życie swoją...

Przeczytałam Tracy Hogg i powiem tak: usypianie i klepkanie u nas działa... ale że np dziecko powinno jeść co 2,5-3 h... no moja tak jadła... ale jak się od 3 dni drze i wiem, że do cycka, bo jak jest głodna, to się tak kuli w stronę cycka jak mam na rękach, to co mam jej nie dać, po powinna jeść co 2,5-3 h?? Albo że nie brać do siebie do łóżka-jak widzę, że mnie potrzebuje to biorę.
Stary 2013-10-07, 12:51   #4779
cloche
Zakorzenienie

nuna ja tam wlasnie nie dam sobie wmowic, co ile moje dziecko ma jesc, ani tez nie pozwole sobie zabronic mlodego brac do mnie do lozka. nam sie bardzo dobrze spi razem - czy to w przystawce, czy na moim materacu a chocby i przy cycu przynajmniej oboje sie wyspimy...

nie wiem o co chodzi... mlody spal do 9tej (niewazne ze co dwie godziny cyc), potem 10:30-11.00 i po 12tej mi znow marudzil. no to po jakims czasie padl i spi... az zdazylam zrobic obiad i go zjesc to chyba pogoda...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:58   #4780
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

o ja ale to wyszlo z usg?

tak na dzisiejszym usg a potem babka do mnie z tekstem bym dziecka w gabinecie nie ubierała bo ona ma 10 minut na pacjenta szukam gdzieś prywatnie lekarza bo na ten nfz tylko zwodzą człowieka

jeszcze zęby się przebiły, moja mała pirania mnie pogryzła aż skóra zeszła z palca, ale to akurat słodkie jest

@ się zbliża bo nerwowa jestem od wczoraj, wszystkich bym a podobno po ciąży pms się zmniejsza- znowu ściema

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:00   #4781
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
A myślałaś o chuście albo nosidełku? Ja wczoraj zakupiłam nosidełko i czekam z niecierpliwością aż przyjdzie
W nosidelku na kurtke to mało wygodnie. Tak czy siak kregodlup obrywa

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:07   #4782
Elusiek85
Raczkowanie

Kupiłam książeczkę z biedry ze zwierzątkami co polecałyście, Adi już ja oglądał 2 h i przeprowadzał poważna rozprawę filozoficzną z nimi i się wściekał że zwierzątka nie odpowiadają

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Aaaa, Z dzis konczy 5mc

oczywiście zdrówko przybite mm

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:18   #4783
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam z pediatrą spotkanie 09.10 na szczepieniu na pneumokoki to zapytam, a dziś znów jak co miesiąc jedziemy kontrolnie do rehabilitanta to też zapytam.
Daro miał lekką asymetrię chyba nadal lekką ma, ale już taką mini mini moim zdaniem.
A co do tego zachowania- u nas to samo i trochę jestem załamana. Nie wiem o co chodzi, ale on naprawdę jest głodny średnio co 1,5-2,5h. A to 2,5 to od święta. Coś się pozmieniało i nie wiem czy to chwilowe czy za mało mam w cyckach, ale ciężko mi w to drugie uwierzyć bo przecież nawet jakby tak było to przy tak częstym przystawianiu powinno się znów poprawić. A on mi tak pije już od 3-4 dni.
Jakkolwiek łudzę się, że to skok, bo do tego picia dochodzi nagły brak umiejętności zostawania dłużej samemu ( wcześniej potrafił sobie na macie pogadać i 40 min, a teraz jest 5 min na plecach, przewrót na brzuch-5 min na brzuchu, zaczyna się próba przemieszczania i tym samym darcie bo średnio mu wychodzi), więcej noszenia na rękach. Ale do tego za to właśnie posiadł umiejętność przewracania, widzę, że lepiej wyciąga i chwyta rzeczy...więc może to ten skok 14-17 i minie...a przynajmniej mam taką nadzieję, bo nie wyobrażam sobie karmienia go co 1,5-2h do 6 mc.

A tak to ja nigdy nie zrobiłam. Nigdy nie podłożylam mu poduchy pod plecy, siedzi albo na mnie albo w leżaczku- bujaczku i w dodatku kładę go w takiej pośredniej pozycji, nie najbardziej siedzącej.
Swoją drogą poradźcie mi, myślicie, że mogę ustawiać go w tej najbardziej siedzącej? Tu macie przykłady poziomów
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ti...344818450.html

Tam niżej są pokazane pozycje, ja póki co kładę go w tej pośredniej i zastanawiam się czy mogę już w tej najwyższej

Axella dla Zu za 5 miesięcy

No przy okazji trze i ma tam łysinkę, ale ogólnie po prostu obraca głową w prawo i lewo, normalnie jak opętany.
Ale widzę, że sporo dzieciaczków tak robi, więc chyba to normalne.

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale chyba większość facetów tak ma. Mój TŻ jest kochany, ale jestem pewna, że gdybym poprosiła go o wysprzątanie mieszkania i zrobienie kilku innych rzeczy podczas mojej nieobecności to albo nie zrobiłby nic albo zostawił wszystko na ostatnią chwilę i np. wysprzątanie mieszkania to byłoby tylko odkurzenie i umycie podłóg, przy czym to drugie niekoniecznie.

Dziewczyny, na razie szepczę to tylko ciuchutko, ale chyba nam się udało masażem odetkać oczko. Nie jestem pewna, póki co ropka nie leci, nawet jak płacze, a jak robię wieczorem masaż ( na razie robię 1x dziennie od kilku dni bo się Daro mocno wkurzał) to właściwie też nic nie leci, a jak zakraplam to nie widzę by ta kropelka w oku stała. 14.10 wizyta u okulisty to nam potwierdzi, ale mam nadzieję, ze się udało. Trzymajcie kciuki
Na czym polegala ta lekka asymetria u Was?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Barwineczek- mam do Ciebie pytanie, jak wygladalo u Was rozszerzanie diety? Bo z tego co pamietam Tobie pediatra tez zalecala rozpoczac od jablka i chcialam porownac jak to u Was wyglada..

Bosh... Alez nie chce mi sie dzis nic gotowac... Sobie na szybko zrobilam mega ambitny obiad mrozonke, a dla meza chcialabym cos zrobic ale albo nie mam pomyslu albo nie chce mi sie isc do sklepu, ja- mama mam dzis dzien marudy hehehe czekam az Nelcia wstaje i zbieramy sie na spacer :ziew:
Stary 2013-10-07, 13:33   #4784
karota11
Zadomowienie

Szprotka ja też planuję casting na synową nie wiem jak ja się pogodzę z tym,ze będę musiała dzielić się moim Kubuniem

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nuna ja tam wlasnie nie dam sobie wmowic, co ile moje dziecko ma jesc, ani tez nie pozwole sobie zabronic mlodego brac do mnie do lozka. nam sie bardzo dobrze spi razem - czy to w przystawce, czy na moim materacu a chocby i przy cycu przynajmniej oboje sie wyspimy...

nie wiem o co chodzi... mlody spal do 9tej (niewazne ze co dwie godziny cyc), potem 10:30-11.00 i po 12tej mi znow marudzil. no to po jakims czasie padl i spi... az zdazylam zrobic obiad i go zjesc to chyba pogoda...
chyba tak, bo ja pół garderoby posprzątałam, bo mój tak śpi teraz cyc i znowu go muli

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Na czym polegala ta lekka asymetria u Was?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Barwineczek- mam do Ciebie pytanie, jak wygladalo u Was rozszerzanie diety? Bo z tego co pamietam Tobie pediatra tez zalecala rozpoczac od jablka i chcialam porownac jak to u Was wyglada..

Bosh... Alez nie chce mi sie dzis nic gotowac... Sobie na szybko zrobilam mega ambitny obiad mrozonke, a dla meza chcialabym cos zrobic ale albo nie mam pomyslu albo nie chce mi sie isc do sklepu, ja- mama mam dzis dzien marudy hehehe czekam az Nelcia wstaje i zbieramy sie na spacer :ziew:
oj ja też nie mam weny na gotowanie
chyba będzie dzisiaj to http://www.ladiva.pl/przepisy/keks-warzywny/246 jako baza i cyc kurzy
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:34   #4785
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak to ja nigdy nie zrobiłam. Nigdy nie podłożylam mu poduchy pod plecy, siedzi albo na mnie albo w leżaczku- bujaczku i w dodatku kładę go w takiej pośredniej pozycji, nie najbardziej siedzącej.
Swoją drogą poradźcie mi, myślicie, że mogę ustawiać go w tej najbardziej siedzącej? Tu macie przykłady poziomów
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ti...344818450.html

Tam niżej są pokazane pozycje, ja póki co kładę go w tej pośredniej i zastanawiam się czy mogę już w tej najwyższej

ja myślę że na razie lepiej w pośredniej.

trzymam mocno kciuki za oczko !!!

Cytat:
jakie kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odkryłam że moje dziecko potrafi pić z niekapka <taki dołączony do laktatora z avent> zrobiłam test z sokiem zmieszanym z wodą, z butli za nic nie potrafił wyssać a z niekapka pił jak stary - czyli mogę mlodego zostawić z babcia i iść do kina
dzielny

matko Młody zaś śpi a ja w efekcie mam prawie cały ranek-wczesne popołudnie dla siebie ... z nadmiaru czasu zaś spędzam czas przy kompie
idę poczytać

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 13:47   #4786
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Tak, ale siedzi sobie w domku. Chce idzie na spacer, nie chce nie idzie. Urobi dziecko, posadzi przed telewizor, dostanie z opieki parę groszy, rodzinne jakieś dodatki na wyżywienie. W pracy wiadomo stresy, 8 godzin w pracy za marny grosz to ona woli to od państwa wydoić.
No tak..patrząc na to jakie niektórzy mają podejście - że dziecko bach przed tv albo kompa i święty spokój, to rzeczywiście to lepsze niż stres w pracy.
Stary 2013-10-07, 13:50   #4787
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hhehe a no ja raz zaryzykowalm z buta do stwra i jakos dalismy rade hehe

A znowu Cie widzialam jak pomykalas z biala torba w strone bertiego hehe chyba ze to nie ty hehhe pewnie na ciuchach bylas
No my tam byliśmy kilka razy na spacerze ale to jeszcze w czasach jak Młoda chętnie w wózku jeździła

No nie normalnie inwigilacja I tak masz rację byłam w lumpku
Mam za mało body na 62 na długi rękaw a L.zaczęła mi strasznie rękawki ślinić i muszę ciągle zmieniać. Ale wiesz słaby był towar także możesz mieć rację pisząc, że nie mogłaś tam trafić fajnych rzeczy bo jak widać nie zawsze ładna dostawa jest.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:57   #4788
deb
Zakorzenienie

Cytat:
A takie maluchy mogą już z niekapka pić? Pytam bo lekarka jak zaczeniemy rozszerzać dietę kazała dawać też do picia wodę albo herbatkę a nie chce dawać z butelki.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
W nosidelku na kurtke to mało wygodnie. Tak czy siak kregodlup obrywa

Proszę Cie nie strasz!

Barwineczku dzisiaj pierwszy raz moja Hela zrobiła mi na spacerze taką masakrę i to daleko od domu byłam a ona jak się wydarła! Jak chciałam ją zatkać smoczkiem to jeszcze większy ryk...masakra, zacznę się bać z własnym dzieckiem wychodzić.
Rzeczywiście 'trochę' niewygodnie jest nieść dziecko na rękach i jeszcze próbować jakoś wózek prowadzić

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

[QUOTE=Elusiek85;43162267]Kupiłam książeczkę z biedry ze zwierzątkami co polecałyście, Adi już ja oglądał 2 h i przeprowadzał poważna rozprawę filozoficzną z nimi i się
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Stary 2013-10-07, 13:57   #4789
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No my tam byliśmy kilka razy na spacerze ale to jeszcze w czasach jak Młoda chętnie w wózku jeździła

No nie normalnie inwigilacja I tak masz rację byłam w lumpku
Mam za mało body na 62 na długi rękaw a L.zaczęła mi strasznie rękawki ślinić i muszę ciągle zmieniać. Ale wiesz słaby był towar także możesz mieć rację pisząc, że nie mogłaś tam trafić fajnych rzeczy bo jak widać nie zawsze ładna dostawa jest.
Haha no widzisz tak to juz jest hii ja po parku pomykam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 13:57   #4790
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziewczyny macie pozdrowienia i buziaki od Happy i od Helenki.

Dobrze im tam, tylko nie mają internetu i Happy korzysta z roamingu i boi się rachunku Helena pięknie zniosła lot i podróż pociągiem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:58   #4791
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny na badania wstępne jak nie ma czynników szkodliwych to trzeba wyniki krwi i moczu przynosić?? Pierwsze słysze

Edit: już wiem że nie
To lekarz co daje pozwolenie do pracy na danym stanowisku decyduje co masz zrobić a co nie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:01   #4792
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jakie kupiłaś?

matko Młody zaś śpi a ja w efekcie mam prawie cały ranek-wczesne popołudnie dla siebie ... z nadmiaru czasu zaś spędzam czas przy kompie
idę poczytać
http://nosidelkaergonomiczne.pl/produkty,eco.html takie

Moja też wreszcze usnęła...najpierw się darła na spacerze, zjadła i w domu znowu darcie. Ale to moja wina bo pochwaliłam ją przez tel jak z mamą na spacerze rozmawiałam i pewnie stwierdziła że mam za lekko i musi dać czadu

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To lekarz co daje pozwolenie do pracy na danym stanowisku decyduje co masz zrobić a co nie.
aha no widzisz. Bo w jednej przychodni kazali zrobić krew i mocz a w drugiej nie - to dla męża, umówiłam go do tej drugiej
Stary 2013-10-07, 14:18   #4793
salviae
Zadomowienie

Hej, my dalej chorzy dzisejsza noc była lepsza, mały zbudził się dopiero o 3, ale nie spał do 4:30 byliśmy u lekarza i pediatra stwierdziła, że mam się wziąść za siebie bo wyglądam gorzej niż Kuba i jak zwykle Nasivin, jakieś syropy i paracetamol w kropelkach bo mały ma gorączke, pytałam o rozszerzanie diety (od soboty jemy marchewke) i mówiła, że jak chce zjeść cały słoik to dać cały, a po tygodniu mam już dać mięso, po dwóch wprowadzić owoce, z glutenem czekać, mały zrobił dzisiaj pierwszą nie płynna kupe

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dzięki, już też sobie wyguglowałam zapinacie się obie?
ja mam taką jedną luźną, ciekawe czy się zmieścimy pod koniec ciąży dawała radę

Ash: http://www.modaciazowa.com/odziez_ci..._tyl,p960.html
fajny pomysł z ta kurtka, ale co do wzorów to mogli się trochę bardziej postarać na 300 zł
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
P.S. A tak wyglądało chore dziecko przed wizytą u lekarza miała tak zapchany nos, że przy niej czuję się jak w jacuzzi
słodka, też mamy fajny sweterek przez głowę, w skandynawskie wzory, ale strasznie niewygodnie się go wkłada
Cytat:
No dlatego ciężko uwierzyć, że taka chorutka i się męczy nawet oddychaniem
nasz też tak się męczy, cały czas nos zatkany widze, że dużo dzieciaków rozłorzyło
Cytat:
kolejna nocka z głowy .... niby mąż wstawał ale mały tak kaszlał nad ranem że też od 4-5 nie śpię teraz zasnął jeszcze. poobserwuje go dziś i może do pediatry pójdziemy ale z drugiej strony ja też przy/po katarze zawsze kaszlę.
ja bym poszła do pediatry, czy osłuchowo jest ok, a u nas ostatnio katar po jednym dniu na uszy poszedł
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
No i Adi nie ma jeszcze wykształconego jądra kostnienia może delikatna kropka się wykształciła ale to mało widoczna ma leżeć na żabce, ale kurde cały czas go kładę i nic

Cytat:
pamietam jak leżałam w ciązy na patologi 2 tygodnie i wróciłam do domu - zastałam taki syf że głowa mała, i też w zlewie leżał mój kubek sprzed 2 tyg
eee to mój posprzątał. tak, ze jak ja byłam w domu to nie było toak czysto
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Dzis powinnam dostac info kiedy kumpel odda hajs. I co? Cisza.
Ok, jest wczesnie no ale.. Czekalam miesiac.. Ponad.. Zamiast 'kilku dni'
I chciej czlowieku dobrze, pomoz komus w potrzebie i.. Zostan olany
Jestem chyba człowiek-pech
ja tam wole nikomu nie porzyczać, bo później włassnie tak to wygląda
Cytat:

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No coś Ty! Ja Kubula nie oddam żadnej babie A jak już to zrobię casting!

Dokładnie!
Mi większą frajdę sprawia oglądanie i kupowanie ciuszków dla Kuby niż dla siebie.

.
, ja też uwielbiam małemu kupować, ciuszki, zabawki, kiążeczki

aa w przychodni spotkałam dziewczyne z którą leżałam na patologi, urodziła w 34 tygodniu, dziewczynkę 1100 g maleństwo, teraz ma 8 miesięcy i waży niecałe 6 kg, przy niej mój Kuba to wielkolud, ale jest z nią już wszystko ok
piszecie o tym popijaniu, a ja włanie zdałam sobie sprawę, że mały pił o 9, póżniej jadł marchewę o 12 i nie dałam mu popić, a teraz śpi, mam wyrzuty i ochotę go obudzić i dać się napic

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

dziewczyny ze śląska, wyrabiałyscie już dyskietki dzieciom?, bo ja olałam sprawę i dzisiaj dostałam z☠☠☠ke, że do 3 miesiąca może być bez muszę się tym zając
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-07 o 14:21
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:29   #4794
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
dziewczyny ze śląska, wyrabiałyscie już dyskietki dzieciom?, bo ja olałam sprawę i dzisiaj dostałam z☠☠☠ke, że do 3 miesiąca może być bez muszę się tym zając
Dziewczyna z ZAGŁĘBIA już wyrobiła dawno

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:36   #4795
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no widzisz tak to juz jest hii ja po parku pomykam
A to my byliśmy na spacerku wcześniej (mąż miał wolne ), zjedliśmy obiad a teraz zasłony skracam

Cytat:

Dobrze im tam, tylko nie mają internetu i Happy korzysta z roamingu i boi się rachunku Helena pięknie zniosła lot i podróż pociągiem
Super że Helenka taka dzielna w podróży Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy

Cytat:
Co to za dyskietki

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:40   #4796
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym soczkow nie dawala dzieckuu wogole, wedlug mnie to zbedne kalorie, lekarka mi mowila zeby tylko wode dawac
jeśli to naturalny sok zamiast owocka to w zasadzie bez różnicy

Cytat:
Nie pamietam kiedy ostatni raz przespalam ciagiem 3 godz. Jak bylam u rodzicow to byli zalamani jak wygladam i jak bardzo jestem zmeczona zwlaszcza rano. Trzy- planowalam karmic 5-6 miesięcy i zadanie wypelnilam
Nie chcę Cię martwić ale czasem mimo mm dzieci się budzą wieeele razy w nocy, oby Was to ominęło
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jestem tego samego zdania

Cytat:

Cytat:
już daaaawno

heloł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:47   #4797
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ale że o co chodzi?
kartę nfz? jeśli o to, to zaraz po urodzeniu

Przemek nadal śpi ... dziś od 10 ciągle z dwugodzinną przerwą ... jak był noworodkiem tyle nie spał

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 14:58   #4798
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, my dalej chorzy dzisejsza noc była lepsza, mały zbudził się dopiero o 3, ale nie spał do 4:30 byliśmy u lekarza i pediatra stwierdziła, że mam się wziąść za siebie bo wyglądam gorzej niż Kuba i jak zwykle Nasivin, jakieś syropy i paracetamol w kropelkach bo mały ma gorączke, pytałam o rozszerzanie diety (od soboty jemy marchewke) i mówiła, że jak chce zjeść cały słoik to dać cały, a po tygodniu mam już dać mięso, po dwóch wprowadzić owoce, z glutenem czekać, mały zrobił dzisiaj pierwszą nie płynna kupe

eee to mój posprzątał. tak, ze jak ja byłam w domu to nie było toak czysto

ja tam wole nikomu nie porzyczać, bo później włassnie tak to wygląda

, ja też uwielbiam małemu kupować, ciuszki, zabawki, kiążeczki

aa w przychodni spotkałam dziewczyne z którą leżałam na patologi, urodziła w 34 tygodniu, dziewczynkę 1100 g maleństwo, teraz ma 8 miesięcy i waży niecałe 6 kg, przy niej mój Kuba to wielkolud, ale jest z nią już wszystko ok
piszecie o tym popijaniu, a ja włanie zdałam sobie sprawę, że mały pił o 9, póżniej jadł marchewę o 12 i nie dałam mu popić, a teraz śpi, mam wyrzuty i ochotę go obudzić i dać się napic

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Po pierwsze: dużo zdrówka dla Was!!

Wasza pediatra kazała Wam najpierw dawać warzywka a potem mięso? moja nic mi o mięsie nie mówiła i nie wiem kiedy wprowadzać
za kupala

Super masz męża! Mój by pewnie coś posprzątał jak byłam w szpitalu po porodzie ale siedział od rana do nocy ze mną bo nie mogłam się ruszać a ktoś musiał się dzieckiem zająć

No właśnie - lepiej już po prostu nie pożyczać - ja umiem odmówić, gorzej z mężem

też uwielbiam kupować rzeczy małej, tak kupowałam w tym miesiącu że na koncie zostało 10 zł dobrze że 10go wypłata, oby mąż się nie dowiedział

Nie budź dziecka!!
Biedne maleństwo, tak szybciutko się urodziło, dobrze, że już ok.

Ja wyrabiałam jakieś 3 tygodnie temu czyli mała też już miała więcej niż 3 miesiące i nic się nie podziało. Mąż zawiózł dokumenty i od ręki to załatwił.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Co to za dyskietki
Karta chipowa do lekarza - bez niej Cię nie przyjmą na NFZ

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
ale że o co chodzi?
kartę nfz? jeśli o to, to zaraz po urodzeniu

Przemek nadal śpi ... dziś od 10 ciągle z dwugodzinną przerwą ... jak był noworodkiem tyle nie spał
A nie ma gorączki? Byłaś u lekarza z nim? Czy już lepiej z tym katarkiem?
Stary 2013-10-07, 15:10   #4799
salviae
Zadomowienie

to dlaczego nikt mi o tym nie powiedzial
nie chwaliłam się chyba jeszcze, że Kuba w końcu nauczył się odwracać na brzuszek
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:12   #4800
maarchewka
Zakorzenienie

Chciałam dzisiaj załatwić papiery z pracy zeby miec do becikowego... No i jak szukaliśmy z mężem tych wszystkich ruma i umów to Wojtuś byl mega upierdliwy i nie dał nam nic znaleźć.oczywiscie spać nie poszedł. A jak się w koncu wybrałam do roboty - makijaż, ubranko, spakowałam wszystko co trzeba, umówiłam się ze zaraz będę, nakarmilam, odłożyłam na chwile to zasnął i spi do tej pory.. prawie 3 godziny!!! No i czy to nie jest terrorysta??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości