|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Znów spacer konczy sie na rekach. Wysiada mi odcinek ledzwiowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4773 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny może by każda na tej grupie na FB napisała swój nick z wizażu bo ja połowy nie kojarzę. 26 osób ![]()
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
Tak, ale siedzi sobie w domku. Chce idzie na spacer, nie chce nie idzie. Urobi dziecko, posadzi przed telewizor, dostanie z opieki parę groszy, rodzinne jakieś dodatki na wyżywienie. W pracy wiadomo stresy, 8 godzin w pracy za marny grosz to ona woli to od państwa wydoić.
#4776 |
Zakorzenienie
|
Ok narazie nadrobiłam tyle:
u axell w mieście był wielki pożar mebli... Przypuszczam, że ktoś chciał po prostu pozbyć się konkurencji, albo były potyczki... i że robiłaś pyszne muffinki ![]() pojawiła się u was ciemieniucha-u nas na razie była delikatna raz nad noskiem, ale zeszło i odpukać narazie nie ma. diabli super stylizacje-genialne!! ![]() PS. nie boicie się dawać na takie forum prywatnych zdjęć?? cynamoniątko miało już operację... Oby się wszystko udało ![]() nadrabiam dalej
#4777 |
Wtajemniczenie
|
odkryłam że moje dziecko potrafi pić z niekapka <taki dołączony do laktatora z avent> zrobiłam test z sokiem zmieszanym z wodą, z butli za nic nie potrafił wyssać a z niekapka pił jak stary - czyli mogę mlodego zostawić z babcia i iść do kina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa za wszystkie obroty, przewroty i rozwiązania języka ![]() Magusia u nas też chyba skok... Powiem wam, że książki swoją drogą życie swoją... Przeczytałam Tracy Hogg i powiem tak: usypianie i klepkanie u nas działa... ale że np dziecko powinno jeść co 2,5-3 h... no moja tak jadła... ale jak się od 3 dni drze i wiem, że do cycka, bo jak jest głodna, to się tak kuli w stronę cycka jak mam na rękach, to co mam jej nie dać, po powinna jeść co 2,5-3 h?? Albo że nie brać do siebie do łóżka-jak widzę, że mnie potrzebuje to biorę.
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
nuna ja tam wlasnie nie dam sobie wmowic, co ile moje dziecko ma jesc, ani tez nie pozwole sobie zabronic mlodego brac do mnie do lozka. nam sie bardzo dobrze spi razem - czy to w przystawce, czy na moim materacu a chocby i przy cycu
![]() ![]() nie wiem o co chodzi... mlody spal do 9tej (niewazne ze co dwie godziny cyc), potem 10:30-11.00 i po 12tej mi znow marudzil. no to po jakims czasie padl i spi... az zdazylam zrobic obiad i go zjesc ![]()
#4780 |
Raczkowanie
|
tak na dzisiejszym usg ![]() ![]() ![]() jeszcze zęby się przebiły, moja mała pirania mnie pogryzła aż skóra zeszła z palca, ale to akurat słodkie jest ![]() ![]() @ się zbliża bo nerwowa jestem od wczoraj, wszystkich bym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Kupiłam książeczkę z biedry ze zwierzątkami co polecałyście, Adi już ja oglądał 2 h i przeprowadzał poważna rozprawę filozoficzną z nimi i się wściekał że zwierzątka nie odpowiadają
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- oczywiście zdrówko przybite mm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Barwineczek- mam do Ciebie pytanie, jak wygladalo u Was rozszerzanie diety? Bo z tego co pamietam Tobie pediatra tez zalecala rozpoczac od jablka i chcialam porownac jak to u Was wyglada.. Bosh... Alez nie chce mi sie dzis nic gotowac... Sobie na szybko zrobilam mega ambitny obiad mrozonke, a dla meza chcialabym cos zrobic ale albo nie mam pomyslu albo nie chce mi sie isc do sklepu, ja- mama mam dzis dzien marudy hehehe ![]() ![]()
![]() |
#4784 | ||
Zadomowienie
|
Szprotka ja też planuję casting na synową
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() chyba będzie dzisiaj to http://www.ladiva.pl/przepisy/keks-warzywny/246 jako baza i cyc kurzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za oczko !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() matko Młody zaś śpi a ja w efekcie mam prawie cały ranek-wczesne popołudnie dla siebie ... z nadmiaru czasu zaś spędzam czas przy kompie ![]() idę poczytać ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie normalnie inwigilacja ![]() ![]() Mam za mało body na 62 na długi rękaw a L.zaczęła mi strasznie rękawki ślinić i muszę ciągle zmieniać. Ale wiesz słaby był towar także możesz mieć rację pisząc, że nie mogłaś tam trafić fajnych rzeczy bo jak widać nie zawsze ładna dostawa jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() Barwineczku dzisiaj pierwszy raz moja Hela zrobiła mi na spacerze taką masakrę ![]() Rzeczywiście 'trochę' niewygodnie jest nieść dziecko na rękach i jeszcze próbować jakoś wózek prowadzić ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- [QUOTE=Elusiek85;43162267]Kupiłam książeczkę z biedry ze zwierzątkami co polecałyście, Adi już ja oglądał 2 h i przeprowadzał poważna rozprawę filozoficzną z nimi i się ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie pozdrowienia i buziaki od Happy i od Helenki.
Dobrze im tam, tylko nie mają internetu i Happy korzysta z roamingu i boi się rachunku ![]() ![]()
#4791 |
Zakorzenienie
|
To lekarz co daje pozwolenie do pracy na danym stanowisku decyduje co masz zrobić a co nie.
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też wreszcze usnęła...najpierw się darła na spacerze, zjadła i w domu znowu darcie. Ale to moja wina bo pochwaliłam ją przez tel jak z mamą na spacerze rozmawiałam i pewnie stwierdziła że mam za lekko i musi dać czadu ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4793 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej, my dalej chorzy
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aa w przychodni spotkałam dziewczyne z którą leżałam na patologi, urodziła w 34 tygodniu, dziewczynkę 1100 g ![]() piszecie o tym popijaniu, a ja włanie zdałam sobie sprawę, że mały pił o 9, póżniej jadł marchewę o 12 i nie dałam mu popić, a teraz śpi, mam wyrzuty i ochotę go obudzić i dać się napic ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- dziewczyny ze śląska, wyrabiałyscie już dyskietki dzieciom?, bo ja olałam sprawę i dzisiaj dostałam z☠☠☠ke, że do 3 miesiąca może być bez ![]() ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-10-07 o 14:21 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4795 | ||
Zakorzenienie
|
A to my byliśmy na spacerku wcześniej (mąż miał wolne
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heloł ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kartę nfz? ![]() ![]() Przemek nadal śpi ... dziś od 10 ciągle z dwugodzinną przerwą ... jak był noworodkiem tyle nie spał ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wasza pediatra kazała Wam najpierw dawać warzywka a potem mięso? moja nic mi o mięsie nie mówiła i nie wiem kiedy wprowadzać ![]() ![]() ![]() Super masz męża! Mój by pewnie coś posprzątał jak byłam w szpitalu po porodzie ale siedział od rana do nocy ze mną bo nie mogłam się ruszać a ktoś musiał się dzieckiem zająć ![]() No właśnie - lepiej już po prostu nie pożyczać - ja umiem odmówić, gorzej z mężem ![]() też uwielbiam kupować rzeczy małej, tak kupowałam w tym miesiącu że na koncie zostało 10 zł ![]() ![]() Nie budź dziecka!! Biedne maleństwo, tak szybciutko się urodziło, dobrze, że już ok. Ja wyrabiałam jakieś 3 tygodnie temu czyli mała też już miała więcej niż 3 miesiące i nic się nie podziało. Mąż zawiózł dokumenty i od ręki to załatwił. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Karta chipowa do lekarza - bez niej Cię nie przyjmą na NFZ ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A nie ma gorączki? Byłaś u lekarza z nim? Czy już lepiej z tym katarkiem?
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
to dlaczego nikt mi o tym nie powiedzial
![]() ![]() nie chwaliłam się chyba jeszcze, że Kuba w końcu nauczył się odwracać na brzuszek ![]()
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Chciałam dzisiaj załatwić papiery z pracy zeby miec do becikowego... No i jak szukaliśmy z mężem tych wszystkich ruma i umów to Wojtuś byl mega upierdliwy i nie dał nam nic znaleźć.oczywiscie spać nie poszedł. A jak się w koncu wybrałam do roboty - makijaż, ubranko, spakowałam wszystko co trzeba, umówiłam się ze zaraz będę, nakarmilam, odłożyłam na chwile to zasnął i spi do tej pory.. prawie 3 godziny!!! No i czy to nie jest terrorysta??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.