![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cześć wszystkim
![]() Po dzisiejszym megakołtunie rzuciłam Babydream w kąt. W domu mam tylko jeden inny szampon na wykończeniu. I siłą rzeczy muszę jutro kupić jakiś. Znacie jakieś ogólnodostępne w drogeriach szampony bez silikonów, alkoholu, ale z silniejszym detergentem o przyzwoitej cenie? Mam teraz taakie mięciutkie włosy i nie potrafię powiedzieć, czy to sprawka odżywki, czy raczej oleju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
Ja Ci polecam Pomarańczową Isanę
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem nią zachwycona ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny u mnie dzisiaj tradycyjnie już: olejowanie na mokro ![]() mycie:mydełkiem Sesa + Radical maska: Placenta (ostro denkuję) odżywka b/s:ultralekka odżywka Marion-poprostu się w niej zakochałam. Planuję zakręcić znów włosy metodą na 3papiloty. Włosy są ekstra-pierwszy raz byłam zadowolona z takich loków. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
NIe pije soku z aloesu tylko traktuje go jak odżywkę bez spłukiwania. W maju stosowałam go i byłam z niego bardzo zadowolona, a teraz do niego powróciłam ponieważ slyszałam że zapobiega elektryzowaniu się wlosów, a ja z tym mam duży problem w sezonie grzewczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Metoda kremowania włosów "na głupiego" - jaki krem pod ręką, tqkim nakremuję, najczęściej wychodzi mix różnych balsamów o zadowalającym składzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Mnie sie skonczylo moje serum z mariona wiec do kapki ktora zostala na dnie dolalam
Mleczko pszczele Olej lniany Olej kokosowy Olej palmowy ![]() I mam nowe "serum" :p Teraz leze w lozku i wlasnie naolejowalam pazurki Bd. Ladnie blyszcza. Jutro mycie bo juz grzywka tak obciazona ze brzydko wyglada. Aha dzis juz 5 dzien pilam olej lniany. Wali stara ryba ale w szklance soku z woda wypity duszkiem jest do przelkniecia. Dzis pilam tez siemie lniane w ziarenkach. To akurat lubie. ![]() Aha i wyczulam dzis krociutkie baby hair z przodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2013-10-06 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Oto moje włoski
![]() Edytowane przez iwonaa1993 Czas edycji: 2013-10-06 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ładne i jakie długie, powodzenia w dążeniu do wymarzonych włosów ![]() [/COLOR]Dziękuję ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-07 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43158007]Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() "tylko" 10cm ![]() ![]() ![]() ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Witam włosomaniaczki
![]() ja chyba też powoli się w nią zamieniam, i postanowiłam dołączyć jeśli mnie zechcecie ![]() krótki opis ![]() Coś mnie ostatnio ubodlo dokładnie w sierpniu jak przeszła obok mnie dziewczyna z burzą ślicznych długich włosów. Nie gustuję w kobietach ale ta była przepiekna, przede wszystkim przez włosy, i ja też chce ![]() Od miesiąca piję drożdże, łykam CP, stosuję odżywkę Wax, wcierke jantar i olejuje kiedy tyko mogę ![]() Wczoraj zmierzyłam i jestem bardzo zmotywowana bo przyrost po miesiącu 2,5 cm ![]()
#166 | |
Raczkowanie
|
Hej Wam dziewczyny
![]() Ostatnio nie miałam czasu w ogóle Was czytać bo zaczęłam pierwszy rok studiów (znów ![]() Ostatnio strasznie zaniedbałam włosomaniactwo (głównie przez brak nieszczęsnej suszarki), spałam w mokrych, a już na pewno wilgotnych włosach, dwa razy je przeprostowałam na 150 stopniach (niestety taką mam najniższą temperaturę w mojej prostownicy, a że bardzo dużo mnie kiedyś kosztowała to nie będę jej wymieniać), na maski to prawie w ogóle czasu nie było, bo jak o 18 umyłam głowę, to akurat włosy mi do 6 rano wyschły. Takie o moje perypetie ![]() Dlatego dzisiaj nałożę sobie olej na włosy, wykańczam alterrę migdałową, potem zafunduję sobie mycie alterrą granatową plus maska miodowa z kallosem al latte (wszystko wykańczam do cna!). Mam nadzieję, że tym razem nie zaniedbam ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
No, ja również dołączę!
![]() Najwyższy czas, bo włosomaniaczką jestem od kwietnia (wcześniej miałam wzloty i upadki, rozstania i powroty, jeśli chodzi o naturalną pielęgnację), a wizaz podglądam od jakiegoś czasu. Powinnam napisać tu krótki opis moich włosów (widziałam, iż inne dziewczyny tak robią), ale szczerze mówiąc - nie mam pojęcia, co napisać. Jeśli chcecie coś wiedzieć, to zadawajcie mi pytania - będzie łatwiej i przyjemniej. ![]() A teraz wkleję mój dzisiejszy włosowy plan: Wcierka: własnorobiona ![]() Odżywnianie przed myciem: a) na długość - maska Biovax - naturalne oleje. b) na skalp - Sesa. Zestaw ten będę trzymała 30 minut. Wyczytałam na jakimś blogu, iż włosy trzeba stopniowo przyzwyczajać do olejowania skalpu - chciałabym spróbować, zwłaszcza, iż w łazience stoi cała buteleczka - oczywiście nie wiem, czy owa blogerka miała rację, aczkolwiek... Mycie: Alterra Granat i Aloes. Płukanka: najpierw strumień zimnej wody, później z pokrzywy i orzecha włoskiego. Odżywka b/s: Joanna z lnem. Rozczesywanie: na mokro, oczywiście. Najpierw delikatnie grzebieniem, potem TT. Serum na końcówki (po wyschnięciu włosów): serum Radicala. To tyle ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
kinia8900
![]() Unelma napisz nam może jaki jest twój włosowy cel, do czego dążysz i jakie miałaś włoski na starcie ![]() Przyjechałam do polski i na ulicy widuję bardzo dużo pięknych włosow ! Bardzo się cieszę,bo tam gdzie mieszkam na codzień bardzo trudno o taki widok, sztucznie przedłużane włosy królują ![]() Polki już niedługo będą słynąc z pięknych, zdrowych włosóws ![]() ![]()
marzec 2017 - Zostane mama Nelki ![]() ![]() ![]() 03.2015 - wkladki 475 cc ![]() ![]() 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ![]() ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza ![]() instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-07 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
hejka
ja dziś się biorę za moje włosy bo przez chorobę je zaniedbałam;/ także dziś olejowanie ostre i maska na dłużej... kinia- wow 2,5 na miesiąc to super, mi kiedyś tez tak szybko rosły a teraz...od 22.06 mam 3 cm tylko;/ mimo łykania rózności i dbania o włosy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43161867]Widziałam wczoraj Rosjankę. Ale miała włosy... Piękne, falowane do łokci... Ach...
![]() Przede mną we wtorek przez cały dzień na wykładach siedziała dziewczyna z pięknymi, prostymi naturalkami. Miała takie sypkie i piękne te włosy, że aż mnie korciło żeby je zmacać, ale się powstrzymałam ![]()
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43162285]Doskonale Cię rozumiem
![]() I jeszcze ta długość... Normalnie do pasa jak nic! Żaden najmniejszy włosek nie odstawał, no jestem w szoku że takie włosy istnieją... ![]()
![]() |
#176 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Mogę się dołączyć? Już parę lat temu zaczęłam się interesować bardziej tym co nakładam na włosy, problem był tylko w tym, że używałam po każdym myciu prostownicy, często też na nie do końca suche włosy..Chwilę po wyprostowaniu wygladaly ok, ale juz po godzinie wykrzywiały sie i dzielily na pasma. Właściwie to teraz mam bardziej proste włosy niż kiedyś po wyprostowaniu.
Odstawiłam prostownice w styczniu. I w sumie mogę powiedzieć, że od wtedy dbam o włosy. Sorry za jakość zdjęć, ale mam pokój od północnej strony i nigdy nie ma dobrego światła 1. zdjęcie z dziś (kolor trochę przekłamany, mam bardziej ciepły, złoty) , świeżo po rozczesaniu Tangle Teezer, takie włosy chcialabym miec, problem w tym, że najczesciej wyglądają jak na zdjęciu 2, zbijają się w strąki, prawdopodobnie chcą się kręcić. Może to też dlatego ze od ramion w dół pamietaja prostownicę Cel: Gładkie włosy do pasa.
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze w Biedronce beda kosmetyki od czwartku. Hej, ja mam bardziej miodowy blond. Zawsze mi się podobały ciemne włosy, ale zaakceptowałam swój kolor ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.