Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 19:26   #151
Smerfetka22
Raczkowanie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Dziewczyny zaczynam Was nadrabiać

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:09   #152
Visomya
Raczkowanie

Cześć wszystkim
Po dzisiejszym megakołtunie rzuciłam Babydream w kąt. W domu mam tylko jeden inny szampon na wykończeniu. I siłą rzeczy muszę jutro kupić jakiś. Znacie jakieś ogólnodostępne w drogeriach szampony bez silikonów, alkoholu, ale z silniejszym detergentem o przyzwoitej cenie?

Mam teraz taakie mięciutkie włosy i nie potrafię powiedzieć, czy to sprawka odżywki, czy raczej oleju
Visomya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:16   #153
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Ja Ci polecam Pomarańczową Isanę
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 20:54   #154
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Nie wiem co wszyscy widzą w tym płynie micelarnym z Biedronki... Taki boom się na niego zrobił to kupiłam z ciekawości i muszę powiedzieć,że nie używałam gorszego. Ten produkt nie jest w stanie zmyć do końca jednej warstwy mascary... Już nie mówiąc o tym,że szczypie niemiłosiernie i wysusza okolice oczu...
Ja też używałam tego płynu przed dłuższy czas i byłam bardzo zadodolona. Był to jedyny micelar, który właśnie nie podrażniał mi oczu, no ale do czas...Obwiniam go o masakryczną alergię, którą miałam tylko na twarzy-oczy najabrdziej. Dziś mija 4 tydzień jak biorę leki. Po mega swędzącej wysypce nie ma już śladu,ale musiałam zainwestować kupę kasy w kosmetyki dla alergików. Można używać,ale nie cały czas, tylko zminiać

Cytat:
Napisane przez marttynka Pokaż wiadomość
Można dołączyć?
Ja o moje włosy staram się dbać już od 2 lat i nie powiem,mam wrażenie,że one mnie nie lubią... niby ładne,ale sypią się ostatnio strasznie
Łykam skrzyp,CP,wcieram wodę brzozową,radical,albo eliksir z GP,ostatnio zaczęłam olejować,a one ani nie rosną,ani baby hair nie przybywa... zobaczymy,może w końcu ruszą...
Jak myślicie czy podcięcie coś da,czy nie warto? Przyznam,że trochę mi szkoda,bo są już takie do pasa,niedawno podcięłam końcówki,ale mama zasugerowała,że może włosy są zbyt ciężkie i to dlatego tyle ich leci... co o tym myślicie?
Może sięgnij po coś mocniejszego, np duet Revitax: szampon i serum?? Ja na Twoim miejscu oprócz wcierek nie nakładałabym nic więcej na skórę głowy: mnie np najbardziej leciały jak wcierałam w skalp oleje, a po nafcie to była taka masakra,myślałam że łysa będę.

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
ja się znów melduję. W ostatniej części się zaniedbałam ale obiecuję poprawę.

Wczoraj kupiłam dla moich wcierkę Joanny Czarna rzepa, odżywkę z cece, sok aloesowy i skrzypowitę bo moje włosy zaczęły mi ostatnio wypadać.

Dziś dla moich włosów zrobiłam to że przepłukałam w płynie do płukania mój komin żeby mi się włoski nie elektryzowały.
Jak się u Ciebie sprawdza sok aloesowy?? Pijesz go-zastanawiam się czy nie zamówić buteleczki.

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam litrową Stapiz Sleek Line,pierwszy raz użyłam po roku i jestem zawiedziona Te wszystkie kosmetyki,które używałam rok temu i byłam nimi zachwycona, w tym roku już się nie sprawdzają ;( A tak się cieszyłam na ten przyjazd i shopping w Polsce

Nie sprawdziła się do tej pory

-Amla
-Stapiz Sleek line
- zwykły wax( ten z SLS)

Za to pokochałam odżywkę Garniera- avokado i karite
Od roku nie mogę znaleść maski,która by mnie zadowoliła. Nie wiem już co mam kupowac
Spróbuj Pleneta Organica, https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iu-wlosow.html

Ja jestem nią zachwycona

Cytat:
Nie są w dobrej kondycji Końcówki są starsznie suche i się rozdwajają Jestem tydzien po ścieciu, a już widzę rozdrwojenia. Nie wiem czego chcą, ale czegoś im brakuję... Po garnierze są niemalże idealne, ale tylko od mycia
do mycia a ja chciałabym coś bardziej treściwego, jakąś maskę regenerującą, odbudowującą czy wzmacniająca ... tylko do tej pory moje włosy żadnej nie tolerują Kapryśne
Up up

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Nadrabiam poprzedni wątek, więc już cytować nie mogę:
Smerfetka22, śliczna to grzywka i w ogóle cięcie, zazdroszczę fryzjera. Układasz czymś [szczotką itd] te włosy na bok, czy same się tak cudnie wywijają?
Prince Polo, piękne masz włosy, cięcie i kolor super
Kochaneczka7, cześć Masz piękne włosy I po zdjęciach z przodu widzę, że jesteś przepiękną dziewczyną
Jace, bardzo fajne te fale
Chelsea91, ja kozieradkę kupuję w aptece za 2,30 zł.
Wntstudentka, cześć i ładne włosy.
Grzywkę układam na dużej szczotce. Najpierw modeluję ją w przeciwną stronę niż normalnie noszę, a później ją przekładam-jest fajnie odbita i właśnie taka wywinięta

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia włosów, w różnych oświetleniach, miałam dodać zdjęcia od razu po podcięciu ale nie miałam aparatu, tu są miesiąc po. Trochę potargane i odgniecione po nocnym koczku. Kiepska jakość...
Przepiękne-jestem zachwycona

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Chciałabym dodać zdjęcie moich kłacząt, ale...cenzura nie zezwala
Mycie: szampony Isana, zamiar dokupienia BD lub Timotei Złote Refleksy. Ewentualnie Garnier Ultra Doux z awokado i masłem karité
Odżywka d/s: Garnier z awokado i masłem karité
Odżywki b/s: Joanna Naturia z lnem, odżywki Ziaji
Maski: Biovax do suchych i zniszczonych, Kallos Latte
Płukanki: octowa, rumiankowa, lniana
Dodatkowo: serum do końcówek Marion, jedwab Biosilk

Moje włosy nie tolerują aloesu :/ i przedobrzyłam im wczoraj odżywkami b/s, są teraz okropne. Jutro muszę umyć.
Włosy myję w poniedziałek, środę i sobotę. Po każdym myciu płukanka. W soboty kremuję metodą 'na głupiego', w poniedziałki lub środy maska - naprzemiennie.

Zamiary:
- zacząć pić skrzypokrzywę
- zacząć wcierać Jantar (tak stoi smętnie w szafce) lub wodę brzozową
- zlikwidować puszenie się włosów - w dalszym ciągu nie wiem, dlaczego
- dostać olej i rozpocząć olejowanie kłakoczy

Szukam pomocy
Co to za metoda "kremowanie na głupiego"

Cytat:
Napisane przez Roslina xD Pokaż wiadomość
Może to głupie pytanie, ale jak wcieracie wcierkę?
Ja nabieram strzykawką i kilka kropel na palec/skalp i wcieram ok 5 sekund. Nie za krótko?
Ja mam taką szczotkę Lenę-z włosiem dzika.Najpierw wykonuję nią masaż, nakładam wcierkę najczęściej poprzez spsikanie, a później znów masaż moją Lenką. Dzięki temu nie wyrywam sobie włosów nieumiejętnym masażem

Cytat:
Napisane przez paulina1347 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jeśli nakłada się odżywke d/s to można po niej nałożyć b/s?
Można, a nawet trzeba. U mnie najlepiej sprawdzają się te w spryskiwaczu typu GlissKur czy Marion. Tradycyjne odżywki b/s jak np Joanna poprostu się nie sprawdzają-zawsze miałam wrażenie tłustych włosów/.

Dziewczyny u mnie dzisiaj tradycyjnie już:
olejowanie na mokroliwa z oliwek+ olej kokosowy+3kropelki gliceryny
mycie:mydełkiem Sesa + Radical
maska: Placenta (ostro denkuję)
odżywka b/s:ultralekka odżywka Marion-poprostu się w niej zakochałam.
Planuję zakręcić znów włosy metodą na 3papiloty. Włosy są ekstra-pierwszy raz byłam zadowolona z takich loków.

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-10-06, 21:16   #155
201607111040
Konto usunięte

NIe pije soku z aloesu tylko traktuje go jak odżywkę bez spłukiwania. W maju stosowałam go i byłam z niego bardzo zadowolona, a teraz do niego powróciłam ponieważ slyszałam że zapobiega elektryzowaniu się wlosów, a ja z tym mam duży problem w sezonie grzewczym.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:28   #156
kochaneczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość

Dziewczyny u mnie dzisiaj tradycyjnie już:
olejowanie na mokroliwa z oliwek+ olej kokosowy+3kropelki gliceryny
Ciekawa metoda muszę wypróbowac aktualnie nie mam gliceryny, ale jak tylko wrócę do domu to odrazu spróbuję Może uszczęsliwię moje włosięta

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
NIe pije soku z aloesu tylko traktuje go jak odżywkę bez spłukiwania. W maju stosowałam go i byłam z niego bardzo zadowolona, a teraz do niego powróciłam ponieważ slyszałam że zapobiega elektryzowaniu się wlosów, a ja z tym mam duży problem w sezonie grzewczym.
Mialam litrową butlę, używalam do płukanek, mgiełek, metody kubeczkowej z szamponem i powiem szczerze, że mnie nie zachwycił -dla mnie zbędny gadżet,więcej nie kupię ;p chyba że do picia
10.04.2017 - licooooowki dr.KOBA
??.??.2017 - ckn (szukam lekarza )

instagram. kochaneczka7
kochaneczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 21:31   #157
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Metoda kremowania włosów "na głupiego" - jaki krem pod ręką, tqkim nakremuję, najczęściej wychodzi mix różnych balsamów o zadowalającym składzie
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 22:21   #158
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Mnie sie skonczylo moje serum z mariona wiec do kapki ktora zostala na dnie dolalam
Mleczko pszczele
Olej lniany
Olej kokosowy
Olej palmowy
I mam nowe "serum" :p
Teraz leze w lozku i wlasnie naolejowalam pazurki Bd.
Ladnie blyszcza.
Jutro mycie bo juz grzywka tak obciazona ze brzydko wyglada.

Aha dzis juz 5 dzien pilam olej lniany. Wali stara ryba ale w szklance soku z woda wypity duszkiem jest do przelkniecia.
Dzis pilam tez siemie lniane w ziarenkach. To akurat lubie.
Aha i wyczulam dzis krociutkie baby hair z przodu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:24
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 22:27   #159
iwonaa1993
Raczkowanie

Oto moje włoski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.10,,.jpg (84,1 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez iwonaa1993
Czas edycji: 2013-10-06 o 22:32
iwonaa1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 06:11   #160
barylka666
Zadomowienie

Dzień dobry Pewnie dopiero po szkole tu zawitam także miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez iwonaa1993 Pokaż wiadomość
Oto moje włoski
Ładne i jakie długie, powodzenia w dążeniu do wymarzonych włosów

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Przepiękne-jestem zachwycona
Dziękuję

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-10-07 o 06:18
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 08:34   #161
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry Ale mam nadrabiania. Dzisiaj na szczęście mam wolne Mierzyłam wczoraj włoski i z moich notatek wynika, że po miesięcznej kuracji drożdżami urosły 3 cm Teraz mają 55 cm i do wymarzonej długości jeszcze ''tylko'' 10
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 10:14   #162
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawa metoda muszę wypróbowac aktualnie nie mam gliceryny, ale jak tylko wrócę do domu to odrazu spróbuję Może uszczęsliwię moje włosięta

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Mialam litrową butlę, używalam do płukanek, mgiełek, metody kubeczkowej z szamponem i powiem szczerze, że mnie nie zachwycił -dla mnie zbędny gadżet,więcej nie kupię ;p chyba że do picia
Tak dla sprostowania-olejuję w misce. Najwygodniejsza dla mnie metoda.

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Pewnie dopiero po szkole tu zawitam także miłego dnia!

Ładne i jakie długie, powodzenia w dążeniu do wymarzonych włosów

[/COLOR]

Dziękuję
Potwierdzam-moje to takie strzępy. Jakoś nie mogę takiej fajnej gładkości osiągnąć

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-10-07, 10:44   #163
kochaneczka7
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43158007]Dzień dobry Ale mam nadrabiania. Dzisiaj na szczęście mam wolne Mierzyłam wczoraj włoski i z moich notatek wynika, że po miesięcznej kuracji drożdżami urosły 3 cm Teraz mają 55 cm i do wymarzonej długości jeszcze ''tylko'' 10 [/QUOTE]

"tylko" 10cm znam to Najlepsze jest to,że im są dłuższe, tym moja długość docelowa również się wydłuża Mam wrażenie też,że włosy dłuższe wolniej rosną. Dobiłam do 63 cm i od pół roku stoją w miejscu

instagram. kochaneczka7
Stary 2013-10-07, 11:38   #164
Konto usunięte

Cytat:
"tylko" 10cm znam to Najlepsze jest to,że im są dłuższe, tym moja długość docelowa również się wydłuża Mam wrażenie też,że włosy dłuższe wolniej rosną. Dobiłam do 63 cm i od pół roku stoją w miejscu
Mnie się marzą takie za piersi. Chociaż takimi do talii/łokci też bym nie pogardziła
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 11:42   #165
kinia8900
Raczkowanie

Witam włosomaniaczki
ja chyba też powoli się w nią zamieniam, i postanowiłam dołączyć jeśli mnie zechcecie

krótki opis Włosy, krótkie, beznadziejne na dodatek rozjaśnane....hmm
Coś mnie ostatnio ubodlo dokładnie w sierpniu jak przeszła obok mnie dziewczyna z burzą ślicznych długich włosów. Nie gustuję w kobietach ale ta była przepiekna, przede wszystkim przez włosy, i ja też chce tym bardziej że mój małż uwielbia długaśne.

Od miesiąca piję drożdże, łykam CP, stosuję odżywkę Wax, wcierke jantar i olejuje kiedy tyko mogę

Wczoraj zmierzyłam i jestem bardzo zmotywowana bo przyrost po miesiącu 2,5 cm bardzo się cieszę, i chcę wytrwać

kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:02   #166
Ephee
Raczkowanie

Hej Wam dziewczyny
Ostatnio nie miałam czasu w ogóle Was czytać bo zaczęłam pierwszy rok studiów (znów ) i trochę się wkręcam. Dzisiaj wolne, więc pierwsze co to poleciałam do Rossa po suszarkę i dorwałam taką z chłodną temperaturą, przyciskiem zimnego powietrza, dyfuzorem, no full wypas za 42 złote, ciekawe jak długo mi posłuży ;D
Ostatnio strasznie zaniedbałam włosomaniactwo (głównie przez brak nieszczęsnej suszarki), spałam w mokrych, a już na pewno wilgotnych włosach, dwa razy je przeprostowałam na 150 stopniach (niestety taką mam najniższą temperaturę w mojej prostownicy, a że bardzo dużo mnie kiedyś kosztowała to nie będę jej wymieniać), na maski to prawie w ogóle czasu nie było, bo jak o 18 umyłam głowę, to akurat włosy mi do 6 rano wyschły. Takie o moje perypetie
Dlatego dzisiaj nałożę sobie olej na włosy, wykańczam alterrę migdałową, potem zafunduję sobie mycie alterrą granatową plus maska miodowa z kallosem al latte (wszystko wykańczam do cna!). Mam nadzieję, że tym razem nie zaniedbam

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
Witam włosomaniaczki
ja chyba też powoli się w nią zamieniam, i postanowiłam dołączyć jeśli mnie zechcecie

Coś mnie ostatnio ubodlo dokładnie w sierpniu jak przeszła obok mnie dziewczyna z burzą ślicznych długich włosów. Nie gustuję w kobietach ale ta była przepiekna, przede wszystkim przez włosy, i ja też chce tym bardziej że mój małż uwielbia długaśne.

Od miesiąca piję drożdże, łykam CP, stosuję odżywkę Wax, wcierke jantar i olejuje kiedy tyko mogę

Wczoraj zmierzyłam i jestem bardzo zmotywowana bo przyrost po miesiącu 2,5 cm bardzo się cieszę, i chcę wytrwać
zapraszamy do wątku, witaj
Stary 2013-10-07, 12:02   #167
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
Witam włosomaniaczki

Witamy
Stary 2013-10-07, 12:04   #168
Unelma
Przyczajenie

No, ja również dołączę!
Najwyższy czas, bo włosomaniaczką jestem od kwietnia (wcześniej miałam wzloty i upadki, rozstania i powroty, jeśli chodzi o naturalną pielęgnację), a wizaz podglądam od jakiegoś czasu.
Powinnam napisać tu krótki opis moich włosów (widziałam, iż inne dziewczyny tak robią), ale szczerze mówiąc - nie mam pojęcia, co napisać. Jeśli chcecie coś wiedzieć, to zadawajcie mi pytania - będzie łatwiej i przyjemniej.

A teraz wkleję mój dzisiejszy włosowy plan:
Wcierka: własnorobiona
Odżywnianie przed myciem:
a) na długość - maska Biovax - naturalne oleje.
b) na skalp - Sesa.
Zestaw ten będę trzymała 30 minut. Wyczytałam na jakimś blogu, iż włosy trzeba stopniowo przyzwyczajać do olejowania skalpu - chciałabym spróbować, zwłaszcza, iż w łazience stoi cała buteleczka - oczywiście nie wiem, czy owa blogerka miała rację, aczkolwiek...
Mycie: Alterra Granat i Aloes.
Płukanka: najpierw strumień zimnej wody, później z pokrzywy i orzecha włoskiego.
Odżywka b/s: Joanna z lnem.
Rozczesywanie: na mokro, oczywiście. Najpierw delikatnie grzebieniem, potem TT.
Serum na końcówki (po wyschnięciu włosów): serum Radicala.

To tyle Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Unelma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:05   #169
kochaneczka7
Zadomowienie

kinia8900

Unelma napisz nam może jaki jest twój włosowy cel, do czego dążysz i jakie miałaś włoski na starcie

Przyjechałam do polski i na ulicy widuję bardzo dużo pięknych włosow !
Bardzo się cieszę,bo tam gdzie mieszkam na codzień bardzo trudno o taki widok, sztucznie przedłużane włosy królują
Polki już niedługo będą słynąc z pięknych, zdrowych włosóws Przegonimy nawet rosjanki !

instagram. kochaneczka7

Edytowane przez kochaneczka7
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:10
Stary 2013-10-07, 12:35   #170
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
ja dziś się biorę za moje włosy bo przez chorobę je zaniedbałam;/ także dziś olejowanie ostre i maska na dłużej...

kinia- wow 2,5 na miesiąc to super, mi kiedyś tez tak szybko rosły a teraz...od 22.06 mam 3 cm tylko;/ mimo łykania rózności i dbania o włosy;/
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:38   #171
Konto usunięte

Cytat:
kinia8900

Unelma napisz nam może jaki jest twój włosowy cel, do czego dążysz i jakie miałaś włoski na starcie

Przyjechałam do polski i na ulicy widuję bardzo dużo pięknych włosow !
Bardzo się cieszę,bo tam gdzie mieszkam na codzień bardzo trudno o taki widok, sztucznie przedłużane włosy królują
Polki już niedługo będą słynąc z pięknych, zdrowych włosóws Przegonimy nawet rosjanki !
Widziałam wczoraj Rosjankę. Ale miała włosy... Piękne, falowane do łokci... Ach...
Stary 2013-10-07, 12:59   #172
Ephee
Raczkowanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43161867]Widziałam wczoraj Rosjankę. Ale miała włosy... Piękne, falowane do łokci... Ach... [/QUOTE]

Przede mną we wtorek przez cały dzień na wykładach siedziała dziewczyna z pięknymi, prostymi naturalkami. Miała takie sypkie i piękne te włosy, że aż mnie korciło żeby je zmacać, ale się powstrzymałam
Stary 2013-10-07, 13:01   #173
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
hejka
ja dziś się biorę za moje włosy bo przez chorobę je zaniedbałam;/ także dziś olejowanie ostre i maska na dłużej...

kinia- wow 2,5 na miesiąc to super, mi kiedyś tez tak szybko rosły a teraz...od 22.06 mam 3 cm tylko;/ mimo łykania rózności i dbania o włosy;/
Odnoszę wrażenie, że im bardziej dbam tym wolniej rosną. Kiedyś musiałam robić odrost po 1,5 miesiąca bo miałam 2-3 cm odrost. A teraz mam taki po 3 miesiącach od farbowania

30.09.2013-tran
01.10.2013-Radical
Stary 2013-10-07, 13:04   #174
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Przede mną we wtorek przez cały dzień na wykładach siedziała dziewczyna z pięknymi, prostymi naturalkami. Miała takie sypkie i piękne te włosy, że aż mnie korciło żeby je zmacać, ale się powstrzymałam
Doskonale Cię rozumiem
Stary 2013-10-07, 13:16   #175
Ephee
Raczkowanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43162285]Doskonale Cię rozumiem [/QUOTE]

I jeszcze ta długość... Normalnie do pasa jak nic! Żaden najmniejszy włosek nie odstawał, no jestem w szoku że takie włosy istnieją...
Stary 2013-10-07, 13:20   #176
Konto usunięte

Cytat:
I jeszcze ta długość... Normalnie do pasa jak nic! Żaden najmniejszy włosek nie odstawał, no jestem w szoku że takie włosy istnieją...
Trochę cierpliwości Niedługo też będziemy takie miały (nadzieja na takie trzyma mnie przy życiu)
Stary 2013-10-07, 13:47   #177
CarmenSandiego
Raczkowanie

Mogę się dołączyć? Już parę lat temu zaczęłam się interesować bardziej tym co nakładam na włosy, problem był tylko w tym, że używałam po każdym myciu prostownicy, często też na nie do końca suche włosy..Chwilę po wyprostowaniu wygladaly ok, ale juz po godzinie wykrzywiały sie i dzielily na pasma. Właściwie to teraz mam bardziej proste włosy niż kiedyś po wyprostowaniu.
Odstawiłam prostownice w styczniu. I w sumie mogę powiedzieć, że od wtedy dbam o włosy.
Sorry za jakość zdjęć, ale mam pokój od północnej strony i nigdy nie ma dobrego światła
1. zdjęcie z dziś (kolor trochę przekłamany, mam bardziej ciepły, złoty) , świeżo po rozczesaniu Tangle Teezer, takie włosy chcialabym miec, problem w tym, że najczesciej wyglądają jak na zdjęciu 2, zbijają się w strąki, prawdopodobnie chcą się kręcić. Może to też dlatego ze od ramion w dół pamietaja prostownicę

Cel: Gładkie włosy do pasa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06922.jpg (76,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06915.jpg (63,2 KB, 39 załadowań)

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:48   #178
kropelkaa
Zakorzenienie

witam wszystkie nowe Dziewczyny

aż ciężko wbić się w rozmowę

jest nowa gazetka z Rossmanna są m.in. olejki Alterry w promocji może któraś będzie zainteresowana
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:49   #179
Ephee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
Mogę się dołączyć? Już parę lat temu zaczęłam się interesować bardziej tym co nakładam na włosy, problem był tylko w tym, że używałam po każdym myciu prostownicy, często też na nie do końca suche włosy..Chwilę po wyprostowaniu wygladaly ok, ale juz po godzinie wykrzywiały sie i dzielily na pasma. Właściwie to teraz mam bardziej proste włosy niż kiedyś po wyprostowaniu.
Odstawiłam prostownice w styczniu. I w sumie mogę powiedzieć, że od wtedy dbam o włosy.
Sorry za jakość zdjęć, ale mam pokój od północnej strony i nigdy nie ma dobrego światła
1. zdjęcie z dziś (kolor trochę przekłamany, mam bardziej ciepły, złoty) , świeżo po rozczesaniu Tangle Teezer, takie włosy chcialabym miec, problem w tym, że najczesciej wyglądają jak na zdjęciu 2, zbijają się w strąki, prawdopodobnie chcą się kręcić. Może to też dlatego ze od ramion w dół pamietaja prostownicę

Cel: Gładkie włosy do pasa.
Witaj, śliczny blond !
Stary 2013-10-07, 13:58   #180
CarmenSandiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
witam wszystkie nowe Dziewczyny

aż ciężko wbić się w rozmowę

jest nowa gazetka z Rossmanna są m.in. olejki Alterry w promocji może któraś będzie zainteresowana
o a własnie mi się migdał papaja kończy, teraz chyba kupię pomarańczowy. 70% moich kosmetyków to te do włosow, ale walczę z nimi i staram się zużywac i rozważniej kupować.
Jeszcze w Biedronce beda kosmetyki od czwartku.

Cytat:
Witaj, śliczny blond !
Hej, ja mam bardziej miodowy blond. Zawsze mi się podobały ciemne włosy, ale zaakceptowałam swój kolor kiedyś kupowałam szampony do brązowych włosow, teraz kupuję do blond

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości