|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cześć wszystkim
![]() Po dzisiejszym megakołtunie rzuciłam Babydream w kąt. W domu mam tylko jeden inny szampon na wykończeniu. I siłą rzeczy muszę jutro kupić jakiś. Znacie jakieś ogólnodostępne w drogeriach szampony bez silikonów, alkoholu, ale z silniejszym detergentem o przyzwoitej cenie? Mam teraz taakie mięciutkie włosy i nie potrafię powiedzieć, czy to sprawka odżywki, czy raczej oleju
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Ci polecam Pomarańczową Isanę
|
|
|
|
#154 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem nią zachwycona Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny u mnie dzisiaj tradycyjnie już: olejowanie na mokro liwa z oliwek+ olej kokosowy+3kropelki glicerynymycie:mydełkiem Sesa + Radical maska: Placenta (ostro denkuję) odżywka b/s:ultralekka odżywka Marion-poprostu się w niej zakochałam. Planuję zakręcić znów włosy metodą na 3papiloty. Włosy są ekstra-pierwszy raz byłam zadowolona z takich loków. |
||||||||||
|
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
NIe pije soku z aloesu tylko traktuje go jak odżywkę bez spłukiwania. W maju stosowałam go i byłam z niego bardzo zadowolona, a teraz do niego powróciłam ponieważ slyszałam że zapobiega elektryzowaniu się wlosów, a ja z tym mam duży problem w sezonie grzewczym.
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aktualnie nie mam gliceryny, ale jak tylko wrócę do domu to odrazu spróbuję Może uszczęsliwię moje włosięta ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Metoda kremowania włosów "na głupiego" - jaki krem pod ręką, tqkim nakremuję, najczęściej wychodzi mix różnych balsamów o zadowalającym składzie
|
|
|
|
#158 |
|
Rozeznanie
|
Mnie sie skonczylo moje serum z mariona wiec do kapki ktora zostala na dnie dolalam
Mleczko pszczele Olej lniany Olej kokosowy Olej palmowy ![]() I mam nowe "serum" :p Teraz leze w lozku i wlasnie naolejowalam pazurki Bd. Ladnie blyszcza. Jutro mycie bo juz grzywka tak obciazona ze brzydko wyglada. Aha dzis juz 5 dzien pilam olej lniany. Wali stara ryba ale w szklance soku z woda wypity duszkiem jest do przelkniecia. Dzis pilam tez siemie lniane w ziarenkach. To akurat lubie. ![]() Aha i wyczulam dzis krociutkie baby hair z przodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2013-10-06 o 23:24 |
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Oto moje włoski
Edytowane przez iwonaa1993 Czas edycji: 2013-10-06 o 23:32 |
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ładne i jakie długie, powodzenia w dążeniu do wymarzonych włosów ![]() [/COLOR]Dziękuję
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-10-07 o 07:18 |
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Ale mam nadrabiania. Dzisiaj na szczęście mam wolne Mierzyłam wczoraj włoski i z moich notatek wynika, że po miesięcznej kuracji drożdżami urosły 3 cm Teraz mają 55 cm i do wymarzonej długości jeszcze ''tylko'' 10
|
|
|
|
#162 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43158007]Dzień dobry
Ale mam nadrabiania. Dzisiaj na szczęście mam wolne Mierzyłam wczoraj włoski i z moich notatek wynika, że po miesięcznej kuracji drożdżami urosły 3 cm Teraz mają 55 cm i do wymarzonej długości jeszcze ''tylko'' 10 [/QUOTE]"tylko" 10cm znam to Najlepsze jest to,że im są dłuższe, tym moja długość docelowa również się wydłuża Mam wrażenie też,że włosy dłuższe wolniej rosną. Dobiłam do 63 cm i od pół roku stoją w miejscu
|
#164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Witam włosomaniaczki
![]() ja chyba też powoli się w nią zamieniam, i postanowiłam dołączyć jeśli mnie zechcecie ![]() krótki opis Włosy, krótkie, beznadziejne na dodatek rozjaśnane....hmmCoś mnie ostatnio ubodlo dokładnie w sierpniu jak przeszła obok mnie dziewczyna z burzą ślicznych długich włosów. Nie gustuję w kobietach ale ta była przepiekna, przede wszystkim przez włosy, i ja też chce Od miesiąca piję drożdże, łykam CP, stosuję odżywkę Wax, wcierke jantar i olejuje kiedy tyko mogę ![]() Wczoraj zmierzyłam i jestem bardzo zmotywowana bo przyrost po miesiącu 2,5 cm
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam dziewczyny
Ostatnio nie miałam czasu w ogóle Was czytać bo zaczęłam pierwszy rok studiów (znów ) i trochę się wkręcam. Dzisiaj wolne, więc pierwsze co to poleciałam do Rossa po suszarkę i dorwałam taką z chłodną temperaturą, przyciskiem zimnego powietrza, dyfuzorem, no full wypas za 42 złote, ciekawe jak długo mi posłuży ;DOstatnio strasznie zaniedbałam włosomaniactwo (głównie przez brak nieszczęsnej suszarki), spałam w mokrych, a już na pewno wilgotnych włosach, dwa razy je przeprostowałam na 150 stopniach (niestety taką mam najniższą temperaturę w mojej prostownicy, a że bardzo dużo mnie kiedyś kosztowała to nie będę jej wymieniać), na maski to prawie w ogóle czasu nie było, bo jak o 18 umyłam głowę, to akurat włosy mi do 6 rano wyschły. Takie o moje perypetie ![]() Dlatego dzisiaj nałożę sobie olej na włosy, wykańczam alterrę migdałową, potem zafunduję sobie mycie alterrą granatową plus maska miodowa z kallosem al latte (wszystko wykańczam do cna!). Mam nadzieję, że tym razem nie zaniedbam ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#168 |
|
Przyczajenie
|
No, ja również dołączę!
Najwyższy czas, bo włosomaniaczką jestem od kwietnia (wcześniej miałam wzloty i upadki, rozstania i powroty, jeśli chodzi o naturalną pielęgnację), a wizaz podglądam od jakiegoś czasu. Powinnam napisać tu krótki opis moich włosów (widziałam, iż inne dziewczyny tak robią), ale szczerze mówiąc - nie mam pojęcia, co napisać. Jeśli chcecie coś wiedzieć, to zadawajcie mi pytania - będzie łatwiej i przyjemniej. ![]() A teraz wkleję mój dzisiejszy włosowy plan: Wcierka: własnorobiona ![]() Odżywnianie przed myciem: a) na długość - maska Biovax - naturalne oleje. b) na skalp - Sesa. Zestaw ten będę trzymała 30 minut. Wyczytałam na jakimś blogu, iż włosy trzeba stopniowo przyzwyczajać do olejowania skalpu - chciałabym spróbować, zwłaszcza, iż w łazience stoi cała buteleczka - oczywiście nie wiem, czy owa blogerka miała rację, aczkolwiek... Mycie: Alterra Granat i Aloes. Płukanka: najpierw strumień zimnej wody, później z pokrzywy i orzecha włoskiego. Odżywka b/s: Joanna z lnem. Rozczesywanie: na mokro, oczywiście. Najpierw delikatnie grzebieniem, potem TT. Serum na końcówki (po wyschnięciu włosów): serum Radicala. To tyle Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
kinia8900
Unelma napisz nam może jaki jest twój włosowy cel, do czego dążysz i jakie miałaś włoski na starcie ![]() Przyjechałam do polski i na ulicy widuję bardzo dużo pięknych włosow ! Bardzo się cieszę,bo tam gdzie mieszkam na codzień bardzo trudno o taki widok, sztucznie przedłużane włosy królują ![]() Polki już niedługo będą słynąc z pięknych, zdrowych włosóws
marzec 2017 - Zostane mama Nelki 03.2015 - wkladki 475 cc 02.05.2016 - teosyal kiss dr. Świebocka 10.04.2017 - licooooowki ??.??.2017 - ckn (szukam lekarza instagram. kochaneczka7 Edytowane przez kochaneczka7 Czas edycji: 2013-10-07 o 13:10 |
|
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ja dziś się biorę za moje włosy bo przez chorobę je zaniedbałam;/ także dziś olejowanie ostre i maska na dłużej... kinia- wow 2,5 na miesiąc to super, mi kiedyś tez tak szybko rosły a teraz...od 22.06 mam 3 cm tylko;/ mimo łykania rózności i dbania o włosy;/ |
|
|
|
#171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43161867]Widziałam wczoraj Rosjankę. Ale miała włosy... Piękne, falowane do łokci... Ach...
[/QUOTE]Przede mną we wtorek przez cały dzień na wykładach siedziała dziewczyna z pięknymi, prostymi naturalkami. Miała takie sypkie i piękne te włosy, że aż mnie korciło żeby je zmacać, ale się powstrzymałam
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43162285]Doskonale Cię rozumiem
[/QUOTE]I jeszcze ta długość... Normalnie do pasa jak nic! Żaden najmniejszy włosek nie odstawał, no jestem w szoku że takie włosy istnieją...
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Mogę się dołączyć? Już parę lat temu zaczęłam się interesować bardziej tym co nakładam na włosy, problem był tylko w tym, że używałam po każdym myciu prostownicy, często też na nie do końca suche włosy..Chwilę po wyprostowaniu wygladaly ok, ale juz po godzinie wykrzywiały sie i dzielily na pasma. Właściwie to teraz mam bardziej proste włosy niż kiedyś po wyprostowaniu.
Odstawiłam prostownice w styczniu. I w sumie mogę powiedzieć, że od wtedy dbam o włosy. Sorry za jakość zdjęć, ale mam pokój od północnej strony i nigdy nie ma dobrego światła 1. zdjęcie z dziś (kolor trochę przekłamany, mam bardziej ciepły, złoty) , świeżo po rozczesaniu Tangle Teezer, takie włosy chcialabym miec, problem w tym, że najczesciej wyglądają jak na zdjęciu 2, zbijają się w strąki, prawdopodobnie chcą się kręcić. Może to też dlatego ze od ramion w dół pamietaja prostownicę Cel: Gładkie włosy do pasa.
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale walczę z nimi i staram się zużywac i rozważniej kupować. Jeszcze w Biedronce beda kosmetyki od czwartku. Hej, ja mam bardziej miodowy blond. Zawsze mi się podobały ciemne włosy, ale zaakceptowałam swój kolor kiedyś kupowałam szampony do brązowych włosow, teraz kupuję do blond
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Te wszystkie kosmetyki,które używałam rok temu i byłam nimi zachwycona, w tym roku już się nie sprawdzają ;( A tak się cieszyłam na ten przyjazd i shopping w Polsce

I po zdjęciach z przodu widzę, że jesteś przepiękną dziewczyną 

liwa z oliwek+ olej kokosowy+3kropelki gliceryny

) i trochę się wkręcam. Dzisiaj wolne, więc pierwsze co to poleciałam do Rossa po suszarkę i dorwałam taką z chłodną temperaturą, przyciskiem zimnego powietrza, dyfuzorem, no full wypas za 42 złote, ciekawe jak długo mi posłuży ;D