|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Znalazłam ogłoszenie o idealnej dla mnie pracy - na część etatu więc nawet w pisaniu nie przeszkodzi
.. Podjęłam działanie - juz wysłałam podanie - proszę o trzymanie kciuków![]() Hmmm czy to jest normalne że teraz czuje .. lęk? W ogole jakos tak dziwnie mi z tym że zrobiłąm cos od razu Troche wierzyc mi się nie chce zeby coś z tego wyszło - ale poniekąd juz wysłanie cv-ki bez zastanawiania sie tydzień jest sukcesem ... Pozostaje tylko odebrać ewentualny telefon i nie spanikować
|
|
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kciuki trzymam Chorym zdrowia |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć poniedziałkowo!
Cytat:
Dziękuję za życzenia Da się jakoś wygrzebać z tych kłopotów? Co Cię blokuje? Joanno, super, że zadziałałaś od razu. Próbuję zdrowieć. |
|
|
|
|
#1174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z gór - było pięknie! Nogi bolą mnie tak, że mam ochotę je sobie odciąć - czuję każdą kosteczkę i mięsień i mam nawet 2 sine paznokcie
), nie wiem jak mój TŻ mnie znosi, serio...A teraz nadrabiam... Emi - spóźnione, ale szczere, najlepsze życzenia dla Ciebie - żebyś czuła się spełniona i w pełnej równowadze życiowej! Żywiec - bardzo współczuję choroby pieska ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja nie mam jakichś przejść dziwnych z mamą, tzn. raczej takie standardowe i też mam porównanie do wychowania syna jej pierworodnego, a mego brata, który pewnie dał jej "moc fallusa" ![]() Artykuł później przeczytam, może to tylko wyrwane z kontekstu tak dziwnie brzmi ![]() Cytat:
Ja tam nie wiem...w sumie i córkę i syna fajnie mieć, inaczej to na pewno wygląda i generalnie to np. mało wiem o chłopcach z perspektywy wychowania...może to się Tobie wydaje takie trudne? Masz siostrę, nie miałaś jak popatrzeć na dorastanie chłopca (ja mam brata, ale też tak średnio popatrzyłam, bo jednak starszy jest o kilka lat - zanim ja uruchomiłam postrzeganie to on już wyrósł ). Wtedy to się wydaje takie...obce i dziwne.A co do Tygryska...to mnie zasmuciło to wyautowanie Niech tu wraca i pisze do nas, a nie się zamyka ![]() Cytat:
Zdolna jesteś kobita noo! I zainspirowałaś mnie tymi starymi filmami...może też jakieś pooglądam w oryginale ![]() Cytat:
|
|
#1175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Praktycznie tu nie bywasz, czyżbyś zwalczyła pro? ![]() Matko jedyna, a czego Ty mi gratulujesz? Nie dostałam się na ten wymuszony staż...nie pasowałam do działu, tak jak myślałam, a do tego gdzie bym pasowała nie mają miejsc chwilowo...A w przypadku drugiego, to po zadaniu zdalny nie wróżę sobie sukcesu ![]() Cytat:
Przeważnie jest tak, że synek jest mamusi, a córeczka tatusia...tak jakoś wychodzi, chociaż wiadomo, że nie zawsze ![]() Cytat:
A co do listy, to moja w sumie też by była podobna...ale daj spokój, zmiana siebie wymaga dobrych wielu lat pracy nad sobą. I warto zacząć, ale to trochę za ogólne No, zresztą wiesz o tym dobrze, dziewczyny Ci już napisały ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Też ostatnio zareagowałam tak od razu i wysłałam...byłam z siebie dumna ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dobra, przeczytałam ten artykuł o matkach...tylko ten zacytowany fragment jest w brzmieniu dziwny (oraz zwrot "podobny na" - ktoś zna taki twór? Aż w oczy kłuje ). Ale te cytaty...koszmar Boże, mam nadzieję, że nie będę taką matką
|
|
#1176 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Jak tam piesio dzisiaj?
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... trochę lepiej - nie jestem tak fizycznie bezwładna, choć zasadniczo nic mi się nie chce...
Inhalacja trochę pomogła wczoraj i dziś. Chociaż opanowałam siemieniem żołądek, to i tak nie odważyłam się wziąć nic przeciwzapalnego ani na gorączkę... Piję herbatę z imbirem, parzony majeranek, psikam tantum verde... |
|
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Przynajmniej ja rozumiem i się zgadzam.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||
|
|
|
#1179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie super, że tak zrobiłaś, moim zdaniem to krok w dobrą stronę, niezależnie od tego, co z niego wyniknie
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weekend opiekowałam się psem rodziców pod ich nieobecność. Obejrzałam w sobotę o 18 Cezara Millana - historię jego życia. Program cały czas siedzi mi w głowie. Nocą moja córka wymiotowała kilka razy. Nie poszła do szkoły. Ja dziś zaczęłam szkolenie w Urzędzie Pracy. Nastawiam się na dużą aktywizację i pomoc z ich strony. Zapowiada się dobrze. Może wieczorem popracuję dalej nad czapką z portugalskim tutorialem. Daję radę, bo oprócz tego, ze mówi, to jeszcze filmuje swoje ręce cały czas, nie spuszczam oka zanim nie zatrybię. Pasek jest wyzwaniem. :/
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wychoruj się i poleniuchuj może pod szyldem "Jestem chora" a potem wrócisz do zwyczajowej sprawności codziennej
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytulam Cię. Matki nie powinny mówić takich rzeczy i porównywać do innych na naszą niekorzyść. ![]() Czasem jest dół, no tak to już jest. Ale może warto traktować to jako przejściowe. Nie jesteś beznadziejna, nie mów tak Może mamy wspólną mamę? Trzymaj się dzielnie i nie myśl o sobie źle.
|
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyciagnij z tego, ile się da!Co do czapki, dla mnie nawet z filmikiem to czarna magia, jestem tak niezdolna w kwestiach prac ręcznych i podziwiam wszystkie dziewczyny, które potrafią wyczarowywac takie cuda
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżywam pobudki drastyczne również, może nie tak wcześnie, ale zawsze z pretensjami i awanturką - dzień czy noc. Bo woda nie da się odkręcić, bo miś zaginął pod kołdrą, bo mi śmierdzi z buzi, bo ja to bym tylko chciała spać. ![]() Nawet w weekend nie pospałam. :/ ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() Popłynęłaś z falą, SUPER!!!!! Jakiś cytat mi się przypomniał: "Szybko, szybko, zanim do nas dotrze co robimy" czy jakoś tak. ![]() Myślę, że lęk jest normalny jeśli zrobiłaś coś z biegu, dopiero zaczyna do Ciebie docierać rzeczywistość. ![]() Przynajmniej ja bym tak reagowała na 100%.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-10-07 o 14:33 |
||
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć gdybym miała gorączkę, to bym się nie zawahała.W zasadzie leniuchuję, snuję się po domu, jem (bez smaku), leżę, ale jednak trochę próbuję pracować, załatwiłam kilka żabek online. |
||
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zamierzam.
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Pochwalę się, że dzisiaj jestem już po trzech zajęciach, dwa razy ćwiczenia raz wykład. Notowałam i byłam obecna nie tylko ciałem ale i duchem.
Pracę którą wysłałam w piątek mam zaliczoną, dr wpisał mi ocenę w indeks ![]() Zorientowałam się, że oprócz braku zaliczenia jednego przedmiotu potrzebuję jeszcze dostać wpis (formalność) od gościa z innego wydziału, wrrrrrr, to taki typ nieuchwytny a ja jakoś przegapiłam że się jeszcze musze o to postarać :-( ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Jadę po dzieci a potem, o ile się zdecyduję, to idę na warsztat. Dobrego dnia Dziewczyny! Cieszę się, że Was tutaj mam
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bura kocurko z tym tekstem o traceniu syna i zyskiwaniu córki - chodzi o to że syn żeniąc się wchodzi jakby do rodziny żony , oddala się od matki ktora juz nie jest najważniejszą kobietą jego życia bo to żona zajmuje to miejsce ,,, Natomiast córka na ogół bardziej trzyma się domu i poniekąd "ściaga" męża do niego .. Jakoś chyba tak
![]() Mam co do tej teorii pewne wątpliwosci - i jakby prztyczkiem w nos była przytoczona mi rozmowa mojego ojca z moją teściowa (przy okazji życzeń) - mój tata stwierdził ze owszem satysfakcję z dzieci już ma a w ogóle to cieszy się bo nawet zyskal nowego syna (sic!) Już pomijając szok że mój ojciec werbalizuje tego typu emocje to qurcze wątpię żeby moja teściowa miała poczucie że ma we mnie córkę Patri fajnie ze masz takie pozytywne wrażenia - w ogóle wieje ostatnio od ciebie zefirkiem optymizmu A o poranku (przed pierwszą kawą) jestem wredną jędzą i mam ochotę zabijać - lepiej mnie nie budzic (a kiedyś byłam skowronkiem- na starosć stałam się wściekłą sową )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może faktycznie jest to związane z tym ze na ogół bardzo długo myślę , rozważam , przygotowuję się zanim podejme działania ...Może tak należy działac - nie myslec tylko działać od razu Wydawało mi się że bezrefleksyjność jest zła (nieprzemyślane działania i ich konsekwencje) ale ostatnio obserwuje jak nadrefleksyjność wprowadza mnie w stan niemocy i stuporu No koniec przerwy
|
|||
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie spadl dzis grad obowiazkow, musze sie skupic, ogarnac, bo nadchodzace tygodnie to bedzie masakra, cyrk na kolkach, osiol w trampkach, tygrys w ognistej obreczy i cuda na kiju z marchewka wlacznie. Przepraszam, wylaczam sie na czas jakis z watku, ale postaram sie co pare dni cos skrabnac Walczcie ![]() PS. z pozytywnych rzeczy, o ile sie uda wyrobic z praca przylatuje do mnie maz w niedziele na 2 dni i akurat tak sie sklada, ze w ciagu jego pobytu bedzie jeden z 7 seansow w Glasgow Don Giovanniego Mozarta. Kiedys juz o tym rozmawialismy, ze chcielibysmy zobaczyc jego opery....niewiele myslac, nabylismy dwa bilety, gdzies kolo kolumny, co by nie wydac 200£, a zaledwie 40 wiec idziemy i bedziemy obcowac z jedna z ciekawszych oper, zwlaszcza majac w glowie powod jej stworzenia (kompleks ojca). Nie moge sie doczekac!
Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-10-07 o 16:44 |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cenne:
http://www.youtube.com/watch?v=PzT_SBl31-s O tym, że nikt nie jest w stanie nas zdenerwować bez naszej "zgody" na to. Neuroscientist Jill Bolte Taylor: "The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain" In english of course. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Zrobić a potem pomyśleć to jedyna szansa, żeby nie odczuć lęku przed robieniem Nie wiem czy jasno przekazuję myśl. Zbieranie odwagi i walka z lękami jest okropna. Przy takiej spontanicznej akcji lęk przychodzi, kiedy akcja jest zakończona. Teraz tylko oswoić telefon, gdy dzwoni z obcym numerem na wyświetlaczu.
|
|
|
|
#1192 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, na szybowcach bylo swietne. Bylam przerazona, ale udalo mi sie pokonac strach, poznalam tez swietnych ludzi. Zastanawiam sie, czy sie nie zapisac do klubu, wprawdzie nie bede mogla szybowac co weekend (pracuje w soboty), ale co 2-3 tygodnie mogloby mi sie udac i podejrzewam, ze byloby fajnie. Udalo mi sie takze sprzedac pare podrecznikow, wiec sie ciesze, bo wpadlo troche kase Ogolnie - u mnie dosyc pozytywnie. Nawet bylam dzisiaj w bibliotece 3 godziny, robiac cwiczenia, czytajac i tak dalej
|
|||
|
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obnóża dobre, jednak niesmaczne. ![]() I co, i co? Robiłaś już? ![]() Cytat:
![]() I poza tą kwestią. Podziwiam podejście do pracy: napisanie z zapasem czasowym i prośbę o krytykę niezależnie od oceny. ![]() Piątek: * przerabianie pigwy na sok * śniadanie czekoladowo-kawowe * pakowanie paczki * ogarnięcie kuchni * obiad z upieczonego kuraka * pakowanie się * odżywka na włosy * bilety, dojazdy * poczta, sklep spożywczy, apteka * wspólna kolacja * podawanie deseru * obczajanie przepisów na imprezę * rozczyn i pieczenie ciabaty * budowanie tortu z A. * impreza-niespodzianka Sobota: * eksperymenty na paznokciach z A. * śniadanie * mail do K. * korki z matmy dla G. * uroczysty obiad * pomoc w sprzątaniu * sesja 4 TDPŚ * korespondencja allegrowa * rozliczenia finansowe * wielka sterta grzanek z piekarnika * Star Wars * sprzątanie kuchni W niedzielę robiłam NIC.
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wow, Grey - podziwiam Cię za te szybowce
Cytat:
Może kiedyś dawno temu tak było, że córki ciągnęły do domu i jeszcze chciały może mieszkać w domu rodzinnym, ale to się raczej już zmieniło ![]() Cytat:
![]() Powodzenia z obowiązkami A plany operowe brzmią super Czy to jest to samo co pyłek pszczeli? W takich grudkach pozlepianych dziwnych (i niesmacznych)?
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
I dzielę się z Wami widoczkami górskimi
|
#1197 | ||
|
Raczkowanie
|
Piękne widoki...
A gdzie to jest? 1. - pomyślałam Pieniny, 2. i 3. - Bieszczady, 4 - ? Taki ze mnie znawca ![]() A ja spakowana jutro lecę do Polski na 10 dni. Oczywiście wizje katastroficzne już się uaktywniły. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizje katastroficzne samolotowe? Też mam takie różne przed podróżą...to takie moje lęki, samochodem też się boję jechać w gruncie rzeczy, bo tyle wypadków Ale jeżdże (jako pasażer oczywiście), co zrobić...
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już jaką doliną najpierw szliśmy przekraczało moje zdolności pamięciowe do nazw geograficznych, musiałam dopytywać ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Zdołowałam się...moja kariera zawodowa nie potrafi się narodzić Pójdę mieszkać pod most...wypisałam się w klubie
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

.. Podjęłam działanie - juz wysłałam podanie - proszę o trzymanie kciuków

Na dziś zasada, której normalnie nie stosuję - pomyślę o tym jutro.
), nie wiem jak mój TŻ mnie znosi, serio...

Ale ja nie mam jakichś przejść dziwnych z mamą, tzn. raczej takie standardowe i też mam porównanie do wychowania syna jej pierworodnego, a mego brata, który pewnie dał jej "moc fallusa" 

Zdolna jesteś kobita noo! 
ciężko to widzę.
Boże, mam nadzieję, że nie będę taką matką