|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hello!!
Kolejna niemal bezsenna noc ![]() ![]() Beatka- ![]() Trele- fajnie, ze wszystko dobrze ![]() Lineczka0 śliczny pokoik! ![]() U nas dziś 34/36 tydzień się zaczyna... |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam.
Beatko a pracujesz laktatorem? Polecam metode 7-5-3 czyli na zmiane trzeba stymulowac prawa piers 7 minut, lewa piers 7, prawa 5, lewa 5 itd. W sumie cykl trwa około pil godziny i powtarza sie go co 3h. W ciągu 24h mleczarnia jak ta lala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1324 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja...za niedlugo musze sie ogarnac i jechac do lekarza na to usg.wlasciwie czeka mnie wycieczka przez cale miasto (autobusowa) bo maz niestety pol polski dalej :/ naszczescie jednodniowy wyjazd i dobrze,bo leciuchny stres mnie lapie,ze cos zacznie sie dziac akurat podczas jego nieobecnosci (tymbardziej,ze od rana biegaczka),ale to moze przez wizyte?chociaz nie mam sie czym stresowac wlasciwie...jeszcze dzis musze grzecznie do wieczora wytrwac,a pozniej niech sie dzieje co chce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
Hejka witam sie i zmykam.Dzisiaj mase spraw do zalatwienia.
Trzymam kciuki za wizyty,Pepper ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z niecierpliwością czekamy na fotkę i jakieś relacje od Ciebie ![]() Cytat:
Ja L4 zawsze miałam od wizyty do wizyty wystawiane ![]()
![]() |
#1327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję! ![]() Beatka, ładne imię ![]() ![]() wpuściłąm Ryśka do pokoju Neli ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Trele, super, że już dzisiaj będziecie z małą w domku
![]() lineczka, a na tej ścianie, której nie widać na zdjęciach - tej naprzeciwko ściany żółtej z sówkami to co jest? ola, no to raczej ciężko Ci teraz będzie synka wyeksmitować z sypialni. Bo gdybyś go wyeksmitowała, a wprowadziła łóżeczko maluszka, to mógłby to odebrać jako odsunięcie. Z drugiej strony to nie jest dobry pomysł, żeby dwójka dzieci spała z Wami w sypialni - młodszy będzie płakał, jadł i pewnie starszy synek będzie się też przy tym budził. Chyba, że spróbuj już od zaraz starszego synka wyprowadzić z pokoju - może uda się bez większych przebojów ![]() Beatka, super, że już z domu! Czekamy na więcej informacji od Ciebie i maluszka!
#1329 |
Wtajemniczenie
|
lineczka sliczny pokoik
![]() ![]() colorady jak tam u ciebie samopoczucie?idziemy podobnie ![]() a my nie wiem czy dzis czy jutro ale 34 tydzien zaczynamy ![]() ![]()
#1330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam na jednym zdjeciu widać naszą komodę, która będzie tam stała i kawałek szafy która wyląduje w naszej sypialni jak będzie zrobiona już ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-08 o 08:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Wtajemniczenie
|
wiem,poprawilam sie
![]() ![]()
![]() |
#1332 | |||
Zakorzenienie
|
hello!
ja już na nogach bo tż ma w dupie wkładkę do buzi na chrapanie.... wyciąga ją co chwile, pal licho że ja chce spać. już finalnie zdecydowałam, mam dość spania z nim i jak się wyprowadzimy z tego domu, śpię z dzieckiem z daleka od niego. I zadne argumenty mnie nie przekonają że to szkodzi związkowi, w dupie to mam ![]() ![]() normalnie mam dość. nie pamiętam kiedy przespałam całą noc ciągiem do rana, bez żadnych pier*** pobudek. dość, jak ja mam dość, najchętniej zatłukłabym go za to chrapanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() więcej na nie, niż na tak zawałyło o losach rożka. Mamy tyle misiowych pajacyków, super kocyk, drugi kocyk, ogrzewanie nielimitowane na szczęście, że w sumie ten rożek to taki zbędny gadżet będzie... jeszcze jakieś strasznie sztywne się wydają te z matą kokosową, coś mi się zdaje że nie poręczne to będzie w moich rękach.
![]() |
#1333 | |
Wtajemniczenie
|
Beatka super,że już w domku,łądne imię-niepospolite i szlachetne
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja bym wolała iść dzień wcześniej, ewentualnie zadzwonić do lekarza/położnej i się upewnić co zrobić w takiej sytuacji, bądź tak jak pisała ktosiula, poszłabym do innego lekarza po L4 na ten tydz Beatko super, że już w domu jesteście i ![]() próbuj laktatorem... tak jak pisała Dzidzia.... ja po porodzie miałam problem po kilku dniach z jedną piersią... mała przez 2 dni piła tylko z jednej, z drugiej nie chciała/nie leciało nie wiem... pomógł właśnie laktator. odrobinkę odciągnęłam i poszło ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dziś u mnie szok, tylko raz wstawałam do toalety w nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się w 33 tygodniu. Już pierwsze pranie wstawiłam ![]() No i teraz zapomniałam co miałam napisać. Mam mało miejsca w brzuchu. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze te 7 tyg. Uciekam się myć, ubrać i ogarnąć trochę chałupkę. Co do chrapania to też mam ten problem. Tylko u mnie mąż nie chrapie jak nie pali, a on ostatnio pali jak smok ![]()
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę kupić taki kufer na zabawki bo już ich trochę mam a nie mam gdzie trzymać więc taki kufer to będzie dobre rozwiązanie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a masz osłonki na piersi? może lepie by Ci było i nie bolały by Cię tak piersi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zadomowienie
|
Witam i od razu się chwalę, że względnie się wyspałam
![]() Trele Ty też nastrajasz pozytywnie człowieka do porodu ![]() ![]() Jeszcze raz ![]() ![]() Lineczka bardzo fajny, słoneczny pokoik. Cytat:
Piękne imię. Gratuluję jeszcze raz wydania maleństwa na świat ![]() A ja mam sasasa. W końcu wczoraj się za to zabrałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dalej się zastanawiam jaki laktator spakować ręczny czy elektryczny ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||||
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Cytat:
![]() Trele pasują na nią te najmniejsze ubranka na 56 ? daj znać ![]() Super że do domku idziecie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Liwia ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | ||
Konto usunięte
|
Trele gratuluję i cieszę się bardzo, że tak sprawnie poszło
![]() Szybko wracacie do domu - niby wiem, że na wyspach to normalka, ale jak sobie przypominam swój pobyt w szpitalu po porodzie i różne sytuacje to jednak wolę zostać 3 dni żeby porobili dziecku i mi szczegółowe badania. Cytat:
![]() Coś musi być przyczyną tego chrapania - warto to sprawdzić. Beatka - Liwia- prześliczne imię ![]() Lineczka - ale pokoik piękny!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do łóżeczka to u nas podobnie jak u niuni32 - łóżeczko będzie najpierw u nas w sypialni bo ja po cc nie będę biegała do innego pokoju, a poza tym w 2 pokoju śpi Ola i niech się wysypia choć trochę. Ale jak tylko skończymy karmienia co około 3h to łóżeczko Miśka idzie do Oli. Poprzednio zrobiłam tak, że najpierw nauczyłam Olę samodzielnie usypiać (bez cyca, kołysania, noszenia), a potem wynieśliśmy łóżeczko i szłam tylko na karmienie, a jeszcze później to raz w nocy z butelką. Oby i tym razem przyszło nam to rak lekko ![]() Co do synka to próbuj go przekonać - u nas sprawdził się trik z tym, że "ach och jaki masz piękny pokoik! Mało kto taki ma!" i takie tam, córcia się zachwyciła, dostała pościel taką jak chciała, malutką lampeczkę na dotyk i chętnie śpi u siebie. Tylko musi być rytuał: kąpiel, czytanie bajek z tatą (już w swoim łóżku), ja w tym czasie się kąpię, potem przychodzę zaśpiewać kołysankę, modlimy się do Aniołka żeby cała noc ją pilnował i gaszę lampkę. Jeszcze 15 buziaków i wychodzę. Niczego nie może zabraknąć bo inaczej jest tup tup tup i na nowo ![]() Ajjj i dla Rybki wielkie gratulacje!!! ![]() Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-10-08 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tą herbatkę zamierzam właśnie dziś kupić. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Póki co torba też jeszcze nie spakowana, jutro mam wizytę więc w weekend zamierzam ją już spakować ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam ![]() U mnie dziś kiepska noc... obudzilam się o 3 w nocy bo się mega wierciłam,siusiu mi się chciało i wszystko razem,mały tak napiera jak by zaraz miał wyjść...o ale zasnęłam...,po 9 listonosz bombardował do drzwi więc już wstałam na dobre ![]() Po weekendzie już bym mogła rodzić ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Wtajemniczenie
|
lineczka a podobno polozne nie lubia jak kobiety do porodu ida z mega torbami
![]() dzis jestem jakas zmeczona...nie wiem ale wydaje mi sie ze to przez to wstawanie do malej...mamy maly/duzy -problem a min mala majac 2lata 3 miesiace nie nosi juz pamperow w dzien ladnie wola siku i kupe a na noc niestety lubi robic niespodzianki ![]() colorady,rozumiem cie bo mam podobnie..druga ciaza to juz nie to co pierwsza,nie ma czasu polezec poleniuchowac..ahhhh
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też masz z mamą czasem takie problemy:P ja już się nie mogę momentami doczekać aż się zagrodzimy ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43174538] Lineczka - ale pokoik piękny!!! ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] dziękuję! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Pakować , ale już
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle to dziś zaczynamy 36 tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43174538]
Co do synka to próbuj go przekonać - u nas sprawdził się trik z tym, że "ach och jaki masz piękny pokoik! Mało kto taki ma!" i takie tam, córcia się zachwyciła, dostała pościel taką jak chciała, malutką lampeczkę na dotyk i chętnie śpi u siebie. Tylko musi być rytuał: kąpiel, czytanie bajek z tatą (już w swoim łóżku), ja w tym czasie się kąpię, potem przychodzę zaśpiewać kołysankę, modlimy się do Aniołka żeby cała noc ją pilnował i gaszę lampkę. Jeszcze 15 buziaków i wychodzę. Niczego nie może zabraknąć bo inaczej jest tup tup tup i na nowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.