Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 09:35   #1861
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie przed spankiem bylam dzis z Leo na sprawdzianie na 6 tyg i moj klusek wazy 5,5kg i mierzy 59cm
ja dostalam antki wiec mozna by poszalec ale i tak musze zajrzec wczesniej do ginki i zrobic przeglad podwozia co by wiedziec ze wsio ok
dla klociszka

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Wczoraj był kryzys. Myślałam, ze Adasia nie wyciagna juz z tego Kazali nam wyjść. Rodzina innej dziewczynki siedziała z nami i nas wspierała.
Musieli ściągać konsultantów do Młodego. Adasia podpieli pod rozrusznik. Nic to nie dało. Rozrusznik narzucal swoje tempo a Adasia serce swoje.
Cudem, po paru godzinach jakoś serce poddało sie rytmowi takiemu jak lekarze chcieli. Problem w tym, ze jak Adasia chociaż troszkę wybudzaja to serce zaczyna wariowac więc póki co czekamy. Nie wiem jak długo to potrwa ;(
Ja powoli zaczynam wariowac. Śpię ze zdjęciem Adasia, w nocy budze sie i szukam go koło siebie... Ale jego nie ma ;( ;( ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cynamonku mocno trzymamy kciuki. Naprawde wierze ze wszytsko zakonczy sie szczesliwie. Jestesmy z caly czas z Wami!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
zniknął mi post, którego pisałam
jeszcze raz:

EV, mam nadzieję, że Antek nie wysadzi mi dziś niespodzianki w przychodni

aaaa Agrafka jak stopa?

----
Pięknie wyniosłyscie Surkę, bede teraz klikać ile zdążę przed wyjściem, choć trochę zawsze coś

Jeszcze raz łądnie proszę o kciuki za szczepienie i reakcje po nim, oby się nic nie działo

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43172927]A i ja też oczywiście klikam!!!!

My dzisiaj na drugie szczepienie Jestem cała chora :/[/QUOTE]

Dla Was tez

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Cynamonku przytulamy cie mocno i wierzymy ze bedzie dobrze,
Twee ja tez tak mam ze czuje sie jak kura domowa tylko ze ja to lubie ale lubie tez sobie wyskoczyc do ludzi i pogadac o czyms normalnym a nie o kolkach i kupkach no i tego tez mi brakuje. Nawet z mała mogłabym wyskoczyc ale mieszkamy na odludziu9 wiec nawet do sklepiku nie moge leciec) a autobusem nie chce z mała jezdzic zwłaszcza ze teraz sezon grypowy. wiec dla mnie tez swieto wyskoczyc samochodem do miasta po spozywke. Dla siebie to nie byłam pozakupy z 3 miechy nie mówiac o fryzjerze czy kosmetyczce no i wczoraj wieczorem tez focha strzeliłam poryczałam sie i poszłam spac. TZ wzioł wczoraj wolny dzien zeby z rodzina spedzic bo od miesiaca go praktycznie w domu nie ma i z całego dnia spedzilismy razem 40 min na spacerze. Krew mnie wieczorem zalała i tyle. No to sie wyzaliłam.

Kciuki za wszystkie szczepienia.
Mela zdrowiej
Agrafka oby refluks nie wrócił
ev jaka masc ci przepisała? I tak zazdroszcze ze cos z nabiału mozesz jesc

A my noc mielismy jakas masakryczna . Nie wiem czy to skok czy co ale mała od 22 matudziła. Niby brzuszek ale baki szły. Wzielismy ja do łózka bo nie miałam juz siły jej smoka podawac i mała całą noc mi na cyckach wisiała. Dwa flaczki rano wisiały. O 6 poszła kupa ale dalej marudzi i wisi na cyckach. Teraz kimneła wiec sie ubiore zjem i tradycyjnie o 10.30 spacerek to moze pospi jak zawsze do 2- 2.30
I zeby nie było klikam
Trzymam kciuki zeby to byla pierwsza i ostatnia taka noc

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:41   #1862
surka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Napisze dużymi

DZIEWCZYNY NIE MOŻECIE MIEĆ MOJEGO LINK W podpisie tak mi się wydaje.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
3 letni chrześniak mojego tż trafił wczoraj do szpitala 41 stopni gorączki, wymioty, biegunki-diagnoza- rotawirus a dopiero co poszedł do przedszkola...

żeby szybko wrócił do zdrowia.

Cytat:
U nas dzis dzien pod znakiem krotkich drzemek ale co sie dziwic ze dziecko marudne jak i matke i ojca tak mulilo ze sama mialamochote marudzic na caly regulator.
Jutro szczepienie nr 2 czyli 6 w 1 + pneumo chyba wezmiemy.
Prosimy ladnie o kciuki

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Wyniesiemy Surke na szczyt!!!

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Weszlam normalnie na wizaz nie apka i mi nie pokazuje "glosuje". Ja protestuje!

prawie jak surka na prezydenta

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:49   #1863
ona8686
Zakorzenienie

Cynamonku ściskam Cię bardzo mocno i wierzę w to, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

I jeszcze mam dwie sprawy:

- mój syn rozwija się dobrze. Nic Mu nie jest ale nie wyciąga rączek po zabawki...oczywiście jak coś Mu dam to to trzyma...coś jest nie tak??

- czy rozważacie jakieś wczasy z maluszkami???? My chcemy jechać maj-czerwiec i trochę się boje...
- według mnie wszystko jest ok może Cię zaskoczyć z dnia na dzień
- na przełomie lipiec-sierpień

Kocurku
Ty masz pościel od sprzedawcy Juramba, czy to wypełnienie jest miękkie czy raczej sztywne i pościel jest z takiego samego materiału co ochraniacz?

Czrownico, Persephone

Dzień dobry
Dzisiejsza noc nie była tak piękna jak wczorajsza Chol.erne bąki i ściskający tyłeczek mojego syna

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:57   #1864
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dzoan czyli to TZ winny że nic nie możesz kupić w galerii moj mąż sobie chwali zakupy z Mają bo już nie musi wchodzić ze mną do sklepów i odpowiadać na niewygodne pytania np jak w tym wyglądam a tak to siedzi z małą na ławeczce i dziobie coś w iPhonie. Choć pewnie gorzej by było gdyby Maja marudziła
Aaaa i jeszcze lubi siąść z Mają w Empiku i czytają książki
nasze dziecię jakieś bardziej upierdliwe po swoim ojcu pewnie.. wyobraź sobie dwóch spacerujących ze sobą upierdliwców..tragedia

Cytat:
Zabierz i powiedz że oszczędzasz, rękaw ma
A ja wysłałam TZ po rajtuzki dla Mai do Lidla, ale rozmiary od 68 były. Wziął 2 pary bardzo ładnych, trudno bedą na pózniej. Tanie niesamowicie bo 7,99 a w Kaphal ostatnio widziałam po 30 zł
W ogóle jakie tam są cuda dla dziewczynek brałabym wszystko, tylko ceny jak dla mnie kosmiczne. Sukieneczki cieniutkie 50 zł

jak Olka jeden jedyny raz w niedzielę ubrałam w rajtuzki, to cały dzień słuchałam, że jest Robin Hoodem wg mnie ładnie wyglądał w granatowych opindupkach

Cytat:
tak,trochę mu zbili gorączkę,ale nadal pod kroplówkami jest i nic nie je bidulek
biedne maleństwo..

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
dzoan, ze mnie też taka dupa, sama bym się nie odezwała Ale iorąc pod uwage fakt, ze tez chory, t chyba powinien sie cieszyc ze jednak o nim pomyslalas, a nie opierniczac
teraz mu nie dam..sama zeżrę 150 kapsułek

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tylko na szybko na poprawę humoru
cała prawda

Cytat:
witam sie przed spankiem bylam dzis z Leo na sprawdzianie na 6 tyg i moj klusek wazy 5,5kg i mierzy 59cm
ja dostalam antki wiec mozna by poszalec ale i tak musze zajrzec wczesniej do ginki i zrobic przeglad podwozia co by wiedziec ze wsio ok

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 09:57   #1865
surka
Zakorzenienie

Cytat:

My dziś mieliśmy mieć szczepienie, ale młody ma wciąż jakieś pozostałości po katarze wiec będziemy się szczepić za 2 tygodnie.

- mój syn rozwija się dobrze. Nic Mu nie jest ale nie wyciąga rączek po zabawki...oczywiście jak coś Mu dam to to trzyma...coś jest nie tak??

- czy rozważacie jakieś wczasy z maluszkami???? My chcemy jechać maj-czerwiec i trochę się boje...
1. Moja też nie wyciąga, nawet jak jej coś dam to nie za bardzo jest zainteresowana, żeby to trzymać. Ale myślę, że dzieci różnie się rozwijaą i nie ma się co tym zamartwiać.

2. Bardzo chciałabym wybrać się gdzieś na wczasy, ale nie wiem jak będziemy stali finansowo
Stary 2013-10-08, 09:59   #1866
taribari
Zadomowienie

Hej hej

Cynamonku- mocno wierzę, że to ostatnie ciężkie chwile. Trzymam mocno kciuki za to malutkie serduszko, które walczy żeby bić dla kochanej mamy.

Co do rozwoju dzieci- nam babka na rehabilitacji mówiła, że nie ma co się martwić opóźnieniami. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie i może np. ominąć jakiś etap, a być już przy następnym. Ja np. nie raczkowałam tylko od razu zaczęłam biegać. Oczywiście teraz wmawialiby mamie że będę mieć przez to problemy z mową i dysleksję, a ja zaczęłam gadać w wieku 8 miesięcy i w szkole brałam udział we wszystkich konkursach ortograficznych

Co do wakacji z maluszkami to my na pewno się gdzieś wybierzemy. Koleżanka pierwszy raz do Chorwacji wyjechała z 3 miesięczną córką, a teraz jak byliśmy w Grecji było chyba z 10 maluchów od pół roku do roku. Trzeba wybrać tylko odpowiedni hotel

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:00   #1867
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a teraz cos o nas:

bylam z mlodym u lekarza i tak: krosty na buzi - skaza bialkowa,ale nie ze nie moze jesc mleczka, tylko jak za duzo bialka dostaje do organizmu to go wysypuje - cokolwiek to znaczy i na to dostalismy masc. Oprocz tego z jedzeniem, kazala mu ustalic pory jedzenia i trzymac sie dobowego schematu jedzenia. Czyli powinien jesc 780 ml na dobe i tak to rozlozyc zeby tego nie przekroczyc, jesli chcialby wiecej dawac wode do picia. I na to jego karmienie jakis syrop ale on ma tez pomoc na ta wysypke na buzi. Wazy 6320 g i wg pani dr wygladem i wzrostem jest na pieciomiesieczniaka ponadto dzwiga glowke poprawnie i mam sie nie martwic. Tzn. dzis go bardzo czesto kladlam na brzuszek wiec juz zaczal sobie ja fajnie podnosic.
za wagę

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
kiedy zmienia się kolor oczu u dzieci? wszystkie wasze dzieciaczki mają jeszcze niebieskie?
mój najpierw miał ciemne a teraz mu jaśnieją, mama mi mówiła że do 2 lat się zmieniają, moje dwukolorowe to ponoć jak miałam 1,5 roku się unormowały
Cytat:
Dzoan to rób jak ja w galerii. Dzieciaczek z mężem przed sklepem spacerują a ja z kartą TZ wydaje w ciszy pieniądze

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Marcelek jutro kończy dwa miesiące i waży już 6200 czyli +2 kg klopsik jeden ;D
pięknie dźwiga główkę obraza się z brzuszka na plecki a wczoraj pierwszy raz obruciłsię z plecków na boczek jestem mega dumna z mojego syneczka

Ide trochę poczytać was bo w temacie nie jestem

Cytat:
3 letni chrześniak mojego tż trafił wczoraj do szpitala 41 stopni gorączki, wymioty, biegunki-diagnoza- rotawirus a dopiero co poszedł do przedszkola...
mam nadzieje że będzie tylko lepiej

Cytat:
U nas dzis dzien pod znakiem krotkich drzemek ale co sie dziwic ze dziecko marudne jak i matke i ojca tak mulilo ze sama mialamochote marudzic na caly regulator.
Jutro szczepienie nr 2 czyli 6 w 1 + pneumo chyba wezmiemy.
Prosimy ladnie o kciuki

Cytat:

Cytat:
Wczoraj był kryzys. Myślałam, ze Adasia nie wyciagna juz z tego Kazali nam wyjść. Rodzina innej dziewczynki siedziała z nami i nas wspierała.
Musieli ściągać konsultantów do Młodego. Adasia podpieli pod rozrusznik. Nic to nie dało. Rozrusznik narzucal swoje tempo a Adasia serce swoje.
Cudem, po paru godzinach jakoś serce poddało sie rytmowi takiemu jak lekarze chcieli. Problem w tym, ze jak Adasia chociaż troszkę wybudzaja to serce zaczyna wariowac więc póki co czekamy. Nie wiem jak długo to potrwa ;(
Ja powoli zaczynam wariowac. Śpię ze zdjęciem Adasia, w nocy budze sie i szukam go koło siebie... Ale jego nie ma ;( ;( ;(

dużo siły , cały czas trzymam

Cytat:

mój też nie trzyma zabawek i nie wyciąga rąk
wczasy tak, zanim znajdę jakąś nową pracę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:02   #1868
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
nasze dziecię jakieś bardziej upierdliwe po swoim ojcu pewnie.. wyobraź sobie dwóch spacerujących ze sobą upierdliwców..tragedia

jak Olka jeden jedyny raz w niedzielę ubrałam w rajtuzki, to cały dzień słuchałam, że jest Robin Hoodem wg mnie ładnie wyglądał w granatowych opindupkach
Ja tam lubię jak Franek ma rajtuzy i to właśnie takie granatowe

Co do cen rajstopek, ostatnio siostra kupiła w Auchanie 2 pary po 10zł nie są złe, ale jakościowo różnią się od tych które mam za 19zł (kupowałam na chrzciny) i wole te droższe, bo i fajnjesze w dotyku i fajnie się naciągają no ale cena jednak robi swoje

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:07   #1869
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Cynamonku spójrz jak Adaś walczy.. silny z niego chłopak.. serduszko w końcu zacznie pikać jak powinno..jeszcze chwilka!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:08   #1870
taribari
Zadomowienie

Cytat:

Rajtuzy to najgorsze wspomnienie z dzieciństwa. Ten ekran na tyłku, wyciągnięte stopy i te przekręcające się na nogach prążki...dramat. Na allegro widziałam super kalesonki

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-08, 10:12   #1871
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Rajtuzy to najgorsze wspomnienie z dzieciństwa. Ten ekran na tyłku, wyciągnięte stopy i te przekręcające się na nogach prążki...dramat. Na allegro widziałam super kalesonki

I podciagane az po pachy

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-08, 10:12   #1872
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jeżeli chodzi o wakacje z dzieckiem to ja jestem jak najbardziej za. Na pewno pojedziemy we trójkę. Tż postanowił pokazywać Michałowi świat od najmłodszych lat.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:15   #1873
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
ja juz bylam i na przyszly rok tez mysle intensywnie nad jakas podroza.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:15   #1874
karolajn1987
Wtajemniczenie

Co do wakacji to my zamierzamy do Bulgarii polecieć z mala jeszcze zanim skończy sie moj macierzyński. Tz ma jeszcze zalegle tacierzynskie 2 tyg.
Chcemy we własnym zakresie lecieć bo duzo taniej

Stary 2013-10-08, 10:26   #1875
Anulka_p
Zakorzenienie

Wszystkie chcecie jechać/ lecieć i to nawet za granicę, a ja jakaś bojaźliwa i w Polskę boję się wyruszyć. Muszę z mężem przedyskutować i się też może odważę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:27   #1876
taribari
Zadomowienie

Ahhh najchętniej już bym się spakowała i pojechała gdzieś do ciepłych krajów Młody już ma dmuchane kółko dla niemowlaków do pływania hehe

Ptyś padł bawiąc się na macie i wygląda jakby jechał tramwajem, bo trzyma wiszące kółko od pluszowej pszczoły hehe

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-08, 10:30   #1877
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wszystkie chcecie jechać/ lecieć i to nawet za granicę, a ja jakaś bojaźliwa i w Polskę boję się wyruszyć. Muszę z mężem przedyskutować i się też może odważę.
W Polske to tym bardziej malemu dziecku powinno sie zmieniac klimat zeby nabywalo odporność. Raz w gory, raz nad morze

Stary 2013-10-08, 10:31   #1878
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzien dobry Żabcie

Wczorajsze spacery mnie wykonczyły bo jeszcze z Tzem byłam bo sie pogodzilismy Przeprosił mnie Alleluja przyznał sie ze to on zaczął i sie mnie uczepił ....

No i poszłam spac przed 21

Laura wlasnie zasneła ale spłakała sie bo sama nie wiedziała czy ma isc spac czy brnąć dalej w marudzenie Ale poddała sie.
Stary 2013-10-08, 10:32   #1879
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ptyś padł bawiąc się na macie i wygląda jakby jechał tramwajem, bo trzyma wiszące kółko od pluszowej pszczoły hehe
Musi wyglądać rewelacyjnie. Cyknij mu fotę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:43   #1880
yevele
Zadomowienie

cześć

cynamonku, jesteś strasznie dzielna! cały czas zaciskam kciuki za Adasia

co do wyjazdu to bym chciała gdzieś w Polskę pojechać, a w 2015 gdzieś za granicę bo zwykle do lat 2 się nie płaci za dziecko w biurach podróży, ale jak to wyjdzie to się okaże

trzymam kciuki za szczepienia

u nas nocka okropna, młoda zasnęła po 21 i pobudka o 2.30 i leżała i się cieszyła ale jak tylko odchodziłam to ryk, w końcu zasnęła o 4.30 więc myślałam że mam spokój, jakże się pomyliłam gdy się obudziła o 5.30 i znów to samo....a jak już zasnęłam ok 7 to mnie teściowa obudziła noż kurna....
Stary 2013-10-08, 10:44   #1881
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dobrze, ze tesciowa ie oświeciła swoja drogą faajna jest
No niee?
Cytat:
Dzwoniłam do położnej, tak jak piszecie, najprawdopodobniej kolki właśnie
póki co daję espumisan, zwiększe ilość kropelek a nuż choc troche pomoze, nosze ciagle, brzuszek masuje, suszarka na chwile jest ok, ale ten ryk mi serce rodziera Widac ze sie meczy strasznie, jeszcze tz za niedlugo na probe idzie ja pierd
Biedactwo....
Cytat:
To u nas też może od śliny. Bo ciumka te łapki i zaraz rozciera te śline na buzie aż cała mokra chodzi
Czasem jak czytam co Maja robi iw wogóle to mam przed oczami Laure Moze to bliźniaczki?
Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki,Ciotki kochane
Za dużo papierologii mają lekarze podczas badania dzieciątek przed szczepieniem,o połowę rzeczy nie zdążyłam zapytać,czego bardzo żałuję.
Synek przybrał 355 g w ciągu dwóch tygodni-dla nas to jest całkiem niezły wynik,bo dzieci z chorymi serduszkami męczą się w czasie jedzenia i dalej jeść nie chcą.
Szczepienie-koszmar.Dajcie spokój,ja-matka prawie dorosłej już córki prawie z płaczem wyszłam z gabinetu,tak mi się Pierożek rozwył.
A teraz pytanie-do kiedy mogą się odbywać patronażowe wizyty położnych?
I jeszcze jedno-co stosujecie na ropiejące oczka poza solą fizjologiczną?
Ja tez tak prezżyłam pierwsze szczepienie.Prawie sie poryczałam.To super ze mały przybiera pomimo problemów ze zdrówkiem.
U mnie mówiono ze w ciągu 6 tyg. po porodzie są wizyty.Ja miałam 4 bo nie było potrzeby więcej
Ja oczko tylko solą przemywałam i pomogło.
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Tweed-biedny ten nasz Alik...u nas na kolki pomagal Espumisan 10 kropli przed każdym karmieniem a jak byl twardy brzusio to windi..
No i jeszcze bujanie do muzyki rnb :p
U nas na wyciszenie do spania tez właśnie tylko to. Teraz akurat bujam sie do One Direction Counting Stars tz sobie polazl na urodziny a ja za przeproszeniem walcze zazygana z Hania

W ogóle nie wiem o co kaman znowu ale domaga sie cyca co 1-1, 5 i tak dziko sie rzuca ze jestem pogryziona i mam siniaki na brodawkach

niech jej szybko mina te ciężkie dni
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki

Ledwo na tyłku siadłam. Antoniuszowi się zachciało rozwijać na potęgę i nie ma że sobie poleży w łóżeczku czy wózeczku u popatrzy na stare zabawki. Teraz noś mnie po mieszkaniu i nowe rzeczy pokazuj książeczki z obrazkami pokazuj rozmawiaj ze mną słuchaj jak pokrzykuję piszczę i przenajróżniejsze dźwięki wydaję
Ja nie wiem skąd to moje dziecko ma tyle energii. Coraz mniej śpi. Karmienia dalej są cieżkie nie chce ssać ani cyca z butlę na siłę. Wykręca się i już jak jest meeega głodny to trochę pociapie. Martwi mnie to mocno.

Poza tym polecam film Sęp. Naprawdę dobry mimo, że polski film. Trzymający w napięciu zaskakujący i oryginalny

Na razie tylko o sobie bo idę nadrabiać dopiero co u Was
To się chłopak zywotny zrobił i ciekawy świata
za karmienie
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Bioderka ok, tylko czegoś nie widać, ale to ponoć za mały jest i kolejna wizyta za 3 miesiące
my idziemy 26 listopada na bioderka ale bioderka przy okazji,bardziej skuli głowki która leci Laurce za bardzo w lewo
Cytat:
Obiecane były czekoladowe mikołaje

.
Hahaha nie zdziwie sie jak moj Tz wróci dzis do domu z Mikołajem bo ma isc do Lidla po pracy a on lubi słodkie
Cytat:

Pytanko: czy można wymienić ciuszek w smyku w innym mieście? czy muszę w tym konkretnym gdzie go kupiłam?
Takie fajne misiowe wdzianko na spacery w cieplejsze dni i do auta mu kupiłam, a kurde jest w sam raz..2 tyg i już będzie za krótkie a znowu jechać 25km w jedną stronę, żeby wymienić nie uśmiecha mi się..choć nie mam pewności, że w naszym mieście w smyku jest identyczny pajacyk..normalnie pech
A to Wam dzonek zleciał.
Kochana co do SMyka to tam moi tesciowie kupowali wózek-na Sląku a u mnie w miescie tez jest smyk.No i wozek ma gwarancje i tesc pytał czy w razie czego musimy z paragonem jechac na Sląsk czy załatwimy to u siebie i pani mu powiedziała ze w jakimkolwiek Smyku da rade.
Cytat:
nam Esputikon nie pomógł

Wydaje mi sie ze jednym pomaga innym nie.Zalezy od dziecka.
Stary 2013-10-08, 10:54   #1882
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Cynamonku,cała moja rodzina wspiera Was modlitwą,musi być dobrze !
Perse-kciuki za szczepienieJa po wczorajszych spać w nocy nie mogłam,cały czas czuwałam,ale Jaśko tylko trochę cieplutki się zrobił,herbatkę popijał i mu przeszło.Na razie gorączki tfu,tfu nie ma.Teraz leży na kanapie i uśmiecha się przez sen
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 10:54   #1883
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

bylam z mlodym u lekarza i tak: krosty na buzi - skaza bialkowa,ale nie ze nie moze jesc mleczka, tylko jak za duzo bialka dostaje do organizmu to go wysypuje - cokolwiek to znaczy i na to dostalismy masc. Oprocz tego z jedzeniem, kazala mu ustalic pory jedzenia i trzymac sie dobowego schematu jedzenia. Czyli powinien jesc 780 ml na dobe i tak to rozlozyc zeby tego nie przekroczyc, jesli chcialby wiecej dawac wode do picia. I na to jego karmienie jakis syrop ale on ma tez pomoc na ta wysypke na buzi. Wazy 6320 g i wg pani dr wygladem i wzrostem jest na pieciomiesieczniaka ponadto dzwiga glowke poprawnie i mam sie nie martwic. Tzn. dzis go bardzo czesto kladlam na brzuszek wiec juz zaczal sobie ja fajnie podnosic.
Aleks konkret chłopak to super ze z głowką ok.Kładź go czesto w ciągu dnia na brzuszek nadal.Lekarka mi powiedziała ze Laura super głowke dzwiga i widac ze ja na brzuszek dajemy.I fajnie sobie dzieki temu cwiczy Z resztą co ja amatorka bd tłumaczyc-jestes doswiadczona mamą
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43167487]S

Pisalam jakis czas temu ze taki okres u wszystkich dzieci ciezko im sie skupic na jedzeniu i świrują

.[/QUOTE]
Moje dziecko wczoraj wieczorem przy jedzeniu bawiło sie ręką i noga machałało i było to bardziej interesujace od cycka
Cytat:

kiedy zmienia się kolor oczu u dzieci? wszystkie wasze dzieciaczki mają jeszcze niebieskie?
Tak.Nic nie wskazuje poi co ze Laurce ściemnieją.
Cytat:
Dzoan to rób jak ja w galerii. Dzieciaczek z mężem przed sklepem spacerują a ja z kartą TZ wydaje w ciszy pieniądze

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci też nie lubią jak im się dotyka klatkę piersiową? Mój wtedy podnosi ją tak do góry i widać, że mu się to nie podoba A mnie się nie podoba, jak tak robi
Dodatkowo zaczął się dźwigać do siadania nie mogę go zostawić nawet na chwilę w leżaczku, bo próbuje usiąść.
Szalony,juz siedziec chce
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było, ale jakoś czasu brak i szczerze mówiąc jakoś się wbić w rozmowę nie mogę... mam chyba jakąś depresję wizazową

Marcelek jutro kończy dwa miesiące i waży już 6200 czyli +2 kg klopsik jeden ;D
pięknie dźwiga główkę obraza się z brzuszka na plecki a wczoraj pierwszy raz obruciłsię z plecków na boczek jestem mega dumna z mojego syneczka

Ide trochę poczytać was bo w temacie nie jestem
piekna waga.
Cytat:
. TŻ się nabija że klata jak u pirata

Cytat:
NIe mam Canal +
ja tez nie
Cytat:
[

A ja ostatnio ku swojemu ogromnemu zdziwieniu stwierdziłam że mogłabym zostać kurą domową strasznie mi fajnie z Gulonikiem w domu Niby lubię swój zawód i w ogóle, ale nie miałabym nic przeciwko żeby siedzieć z Antosiem jak najdłużej
Czasem fajnie mi sie w domu siedzi a czasem chce spylać do pracy jak najszybciej..zalezy od dnia i humoru
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Pochwalę się (tfu tfu tfu) od soboty Michał nie miał żadnego oznaku refluksu Jedynie krzywi się od czasu do czasu, ale nic po za tym. Jejku jakbym chciała żeby nie wróciło

oby nie wrócił
Stary 2013-10-08, 11:04   #1884
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o oczkach- dobry okulista zrobi to bezboleśnie w 5 minut. Niestety niewielu jest takich, trzeba poszukać opinii na necie.

Mój syn nie potrafi jeszcze przewracać się z brzucha na plecy, ale dziś sam przewrócił się na bok i z boku na plecy. Zaczął łapać też zabawki, ale tylko te wiszące nad nim na macie. Trzyma już pewnie głowe leżąc na brzuchu (najlepiej jak mu podłożę poduchę lub rogala pod pachy). I gada całymi zdaniami po japońsku chyba. Dziś mnie taki wykład obudził o 4 rano I stał się taki ciekawski, że ciężko go karmić, bo kręci głową raz w lewo raz w prawo i wybałusza gały :P

Laura turla sie z brzucha na plecki jak szalona.Na brzuszku ładnie lezy ale zabawek na razie tak konkretnie nie chwyta.Czasem jej sie zdarzy.
[QUOTE=eveewe;43168906]

Aaaaa i pani dr kazala mi albo wieszac mokra pieluche na grzejnik, albo nawilzacz powietrza wlaczyc, bo suche powietrze powoduje obrzek w nosku i temu sie wydaje, ze jest on "zapchany" choc wcale nic w nim nie ma.[COLOR="Silver"]

/QUOTE]
My wieszamy bo tez mam wrazenie ze mała ma nosek zapchany a tam pusto
Cytat:
a ja ku mojemu zdziwieniu stiwerdzam, ze kompletnie sie nie nadaje
brakuje mi ludzi, nawet krotkich wyjsc, strasznie zazdroszcze tztowi, ze normalnie pracuje, zaczal studia, ma swoje zespoly, a ja tylko w domu siedze o juz powoli psychicznie wysiadam

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
J

wiecie co mnie wkurza? Jak stoję to brzuch jest praktycznie już normalny- płaski. Ale jak tylko się zegne lub usiade to czar pryska i falda wita świat :/
)

witaj w klubie
Cytat:
Oby nie wrócił refluks

Mi też brakuje wyjść i pracy też...Zdziczałam w tym domu konkretnie. Jakieś badziewne seriale zaczęłam oglądać i psychicznie jestem zmęczona. To nic że mąż zajmuje się Mają wieczorami bo ja przecież jestem w domu, obok, dalej jestem z dzieckiem. Potrzebuje zresetować mózg.
Tak więc jutro idę na 3 godziny do pracy rozmawiałam z szefem i opowiadał jaki sajgon teraz mają i jakoś tak wyszło że sama zaproponowałam że wpadne, pomogę mąż zostaje z Mają. O nich się nie martwię bo super sobie radzą beze mnie. Ale stresuje się powrotu do firmy, nigdy nie miałam takiej przerwy w pracy. No i pól dnia spędziłam przed szafą
Ale Ci dobrze z ta p[racą.Mnie by zaspokoiły takie 3-4 h dziennie.Odżyłabym!!!!!!! !!!!!!!!!!!
Cytat:
tak,trochę mu zbili gorączkę,ale nadal pod kroplówkami jest i nic nie je bidulek

Cytat:

Cytat:

Boże Cynamonku trzymam i nie puszczam.Musi byc dobrze.Adas to silny chłopczyk i bedzie dobrze
Stary 2013-10-08, 11:04   #1885
surka
Zakorzenienie

Ja kupiłam Lilce rajtuzowe getry tylko musi do nich dorosnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $T2eC16N,!zEE9s3!WpIbBR-nRhd9zw~~60_35.jpg (18,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg $(KGrHqZ,!lIFJFzhYn3hBSUL8!UFPQ~~60_3.jpg (54,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-10-08, 11:06   #1886
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Jeśli chodzi o wizyty położnych...Dziewczyny moje kochane-Jaś w sobotę skończył siedem tygodni i nikt mnie nie odwiedził do tej pory ani razu.Wczoraj po szczepieniach,kiedy dziecię mi wyje wniebogłosy,pani zadaje pytanie,kiedy może przyjść.Pytam-po co teraz?Na diabła mi ta wizyta,jak mały już odchowany,bardzo zadbany wg pani doktor,no i ja już mama z doświadczeniem.Kolor zasłon chce mi w domu oglądać?
Dzięki za rady n/t ropiejącego oczka.Solą próbowałam już kilka dni;wczoraj mieliśmy dostać receptę na coś lepszego od pani doktor,ale zapomniała nam wypisać,a ja nie sprawdziłam,że na recepcie czegoś brakuje.Spróbuję rumiankiem.
Elaine-blath:waga odpowiednia dla Jasia to przynajmniej 4,5 kg,ale wiadomo-im więcej,tym lepiej
Surka-wczoraj moja córka Oleńka na Ciebie głosowała cały wieczór zamiast mnieUczyła się niemieckiego i co parę minut-klik
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:08   #1887
surka
Zakorzenienie

A jeszcze coś z życia wzięte

Stary 2013-10-08, 11:12   #1888
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

Cynamonka - caly czas mysle o Was, wysylam mase pozytywnych fluidow i sil bardzo ale to bardzo zycze Wam aby to sie juz skonczylo i zebyscie szczesliwi wyszli ze szpitala... oby sie polepszylo!!

Cytat:
CYNAMONKI lzy sie cisna do oczu ale nie poleca! Ale nie ma co sie mazgaic ... Bedzie dobrze!!! Slemy mnostwo pozytywnej energii, pamietaj innej opcji nie ma...

ANGELAK jaklikam bezinteresownie

-----
Pierwsze.
Jest mi tak goraco ze mokra jestem. W domu wcale tak cieplo nie jest.
Kocisko od Mamy spi dzis z nami. Wlasnie siedzi kolo nas i mruczy jak Zetor ona jestspokojna i milusinska wiec sie nie boje o Antka.
Jak to mowi Tz predzej sobie cos zrobi niz dziecku.
Ide sie przebrac i goraczke zmierze.

za odwiedziny kotka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43172820]Cynamonku - nie wyobrażam sobie, co musicie przechodzić...
Przytulam mocno i ciepło myślę. Oby serduszko Adasia szybko wróciło do normalnego trybu!!!!!!!!!!!!!

U mnie wczoraj tata wziął Małego na spacer i nagle dostałam 5 par rąk. Pranie, gotowanie, ogarnianie...
A wieczorem standardowo kłótnia z TŻem, ale już mi się tak nie chciało, że mu powiedziałam, że mi szkoda czasu na enty raz przerabiania tych samych tematów i wolę iść spać i tak też zrobiłam o 21.

W Lidlu kupiłam Małemu ogrodniczki i ciepłą bluzę [/QUOTE]

Tez mamy podobnie, a mi sie nie chce juz rozmawiac, wiec dobrze ze sobie pojechal a ja odpocznę

Cytat:
Cynamonku..po każdym poście od Ciebie przypominam sobie jak ważne jest w życiu to co mamy..

Czasem kłócimy się o pierdoły, wściekamy.. a to wszystko to takie NIC!

Jesteśmy z Tobą ja, mój Tż i Marcelek...modlimy się za Was i za to małe serduszko, żeby wróciło na dobry tor.

Tyle, już w życiu przeszłaś i wygrałaś tyle razy walkę o Adasia...i teraz też musi się udać

Surka - ja tez klikam ile mogę

My dziś mieliśmy mieć szczepienie, ale młody ma wciąż jakieś pozostałości po katarze wiec będziemy się szczepić za 2 tygodnie.

Ja juz bylam z malizną w lipcu na pierwszych wakacjach a za rok lecimy na bank gdzies daleko daleko... Ze starszakiem bylismy pierwszy raz w grecji jak mial 1,5 i bylo super wiec glowa do gory, da sie

Rocky - moj odrywa sie.. Patrzy na moja bluzke albo pieprzyki ktorych mam duzo, potem chwile je, potem znow sie patrzy... Ehhh i tak bez przerwy..

Czarownica, Perse - kciuki za szczepienia!!

Dzoan - a ja uwielbiam maluchy w rajstopkach, rozczulaja mnie na maksa

Gusia - brawa za wage !! ... Ciekawe ile moj wazy...

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-08 o 11:19
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:23   #1889
iwona335
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43172820]\

U mnie wczoraj tata wziął Małego na spacer i nagle dostałam 5 par rąk. Pranie, gotowanie, ogarnianie...
A wieczorem standardowo kłótnia z TŻem, ale już mi się tak nie chciało, że mu powiedziałam, że mi szkoda czasu na enty raz przerabiania tych samych tematów i wolę iść spać i tak też zrobiłam o 21.

W Lidlu kupiłam Małemu ogrodniczki i ciepłą bluzę [/QUOTE]
eheh cos kiepsko tam z tym waszym zwiazkiem, moze spróbujie jakos znaleź czas dla siebie,pogadac, czy cokolwiek?? tyle przeszlisie razem,trudna ciaza i teraz kłótnie... niedobrze

Cytat:

Jeszcze raz łądnie proszę o kciuki za szczepienie i reakcje po nim, oby się nic nie działo
jak po szzepieniu?? mam nadzieje, ze niebedzie zadnych niepotrzebnych niedobrych reakcji

Cytat:
ha ha ha - takie rzeczy to moze tylko moj robi a kciuki zacisniete. My jutro bysmy szli, ale przelozylam na przyszly tydzien.
ee nie ttylko Twoj, Zuza narobila w momencie wchodzenia do gabinetu lekarza, nie wiedzieiałam czy mam wejsc z ta śmierdzaca kupa czy najpierw przewinac

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Cynamonku
Twee ja tez tak mam ze czuje sie jak kura domowa tylko ze ja to lubie ale lubie tez sobie wyskoczyc do ludzi i pogadac o czyms normalnym a nie o kolkach i kupkach no i tego tez mi brakuje. Nawet z mała mogłabym wyskoczyc ale mieszkamy na odludziu9 wiec nawet do sklepiku nie moge leciec) a autobusem nie chce z mała jezdzic zwłaszcza ze teraz sezon grypowy. wiec dla mnie tez swieto wyskoczyc samochodem do miasta po spozywke. Dla siebie to nie byłam pozakupy z 3 miechy nie mówiac o fryzjerze czy kosmetyczce no i wczoraj wieczorem tez focha strzeliłam poryczałam sie i poszłam spac. TZ wzioł wczoraj wolny dzien zeby z rodzina spedzic bo od miesiaca go praktycznie w domu nie ma i z całego dnia spedzilismy razem 40 min na spacerze. Krew mnie wieczorem zalała i tyle. No to sie wyzaliłam.

Kciuki za wszystkie szczepienia.
Mela zdrowiej
Agrafka oby refluks nie wrócił
ev jaka masc ci przepisała? I tak zazdroszcze ze cos z nabiału mozesz jesc

A my noc mielismy jakas masakryczna . Nie wiem czy to skok czy co ale mała od 22 matudziła. Niby brzuszek ale baki szły. Wzielismy ja do łózka bo nie miałam juz siły jej smoka podawac i mała całą noc mi na cyckach wisiała. Dwa flaczki rano wisiały. O 6 poszła kupa ale dalej marudzi i wisi na cyckach. Teraz kimneła wiec sie ubiore zjem i tradycyjnie o 10.30 spacerek to moze pospi jak zawsze do 2- 2.30
I zeby nie było klikam
u nas ten wspólny czas też tak ubogo wyglada, momo ze Tzt bardzo sie stara
u nas nocki ostatnio tez tak wygladaja, najgorsze wstawanie co 1,5h, jestem nieprzytomna juz od tygodnia

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Rany my chyba tez skok albo cholera wiec co.
Cycek co 1, 5h wiec musiała spac ze mna a od 5 ryk i spanie tylko na rekach a kręgosłup mam juz w strzepach

witam w kubie, nie jestes sama. Ja mówie ze ZUza to terrorystka i nalezy do alkaid i przyjedzie aldżazira nakrecic z nia film (nie wiem jak sie pisze to poprawnie)

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
No i Igor jednak nie zasnal dalej o 6tej..tylko pięknie się do mamy zacieszal. Ale luz spal od 21 z przerwa na karmienie o 3 i potem o 6tej właśnie. Może teraz drzemkę trzasnie. Miłego dnia
mały uwodziciel, zamiast spac to podrywa mamusie

Cytat:

ja bym sie nie przejmowala, czasami chwytanie zabawek przychodzi nagle z godizny na godzine

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziś właśnie się nad tym zastanawiałam. Pomyślałam o otwarciu w ramach naszego "małżeńskiego" konta drugiego konta oszczędnościowego na wakacje. Jedno jest Michasiowe, a na drugim odkładalibyśmy sobie coś na wyjazd w lato, ale nie wiem kurcze czy z takim rocznym ledwo chodzącym maleństwem to nie za szybko.
moze ja tez otworze takie konto, tylko że liczylabym na przelewy na nie od kolezanek wizazowyh

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Kocurku [/B]Ty masz pościel od sprzedawcy Juramba, czy to wypełnienie jest miękkie czy raczej sztywne i pościel jest z takiego samego materiału co ochraniacz? [B]

Dzień dobry
Dzisiejsza noc nie była tak piękna jak wczorajsza Chol.erne bąki i ściskający tyłeczek mojego syna
wypelnienie jest mieciutkie, material jest taki sam na poscieli i ochraniaczu, ale wypelnienie ochraniacza jest ciute sztywniejsze

Cytat:
przepraszam, wybacz... ale wyglada to tak jakby dziecko mialo mamusie i tatusia w dupce

Cynamonku nadal zacisniete, modle sie za Was, bądzcie silni!!. Niech głosy które nabijamy surce beda taka naoczna oznaka naszych cieplych mysli w waszym kierunku!!

czy nikt nie widział pomyslu od Eliath??? wrzucamy wage i wymiary brzdaców ok 3 m-ca życia???

nadrobilam!!

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-10-08 o 11:27
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 11:26   #1890
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
fajne i dobry pomysł jak ma sie dużo skarpetek tak jak my zapas na cały miesiąc przy codziennym zmienianiu

Cytat:
A jeszcze coś z życia wzięte

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości