|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Dla przyzwoitości - pomysł nie mój, pochodzi stąd: http://www.wiedzmabloguje.com/2013/0...-vs-senes.html
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-10-07 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
ja stosowałam na mokre, po umyciu włosów. Przygotowywałam sobie porcję na 2-3 dni, a potem robiłam nową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Rozeznanie
|
dziś moje locze rano i po całym dniu, odpuściłam im oliwę z oliwek bo się strasznie po niej plątały, możliwe to?
![]() rano są miękkie i zdefiniowane, w ciągu dnia się plączą i rozwalają :c chyba będę musiała jakimś "utwardzaczem" je traktować, żeby przeżywały cały dzień... dwa pierwsze zdj z rana, ostatnie po całym dniu Edytowane przez wikaa24 Czas edycji: 2013-10-07 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Przyczajenie
|
Moje wlosy przeszly prawdziwa odzwyczai upiekszajaca metamorfoze po odzywkowaniu granierem AiK i plunkingu a no i potem na wilgotne zel mrazacy
![]() ![]() Niestetymoj lupiez nie dajeza wygrana.. Umyłam włosy 2 razy ketokonazolem w zeszlym tygodniu idzisiaj Nizoralem i mam wrazenie ze jest tylko gorzej i bardziej swedzi. Ide do dermatologa w srode..Mam nadziejeze chociaz bedzie jakis ogarniety i da mi cos co pomoze i nie poniszczy wlosow.. Nigdzie nie moge znalezc zadnego sensownego szamponu ani odzywki do mycia na codzien... Widzialam Isane z Babassu kilka dni temu, ale nie kupilam, bo chcialam kupic Fitomed. Fitomedu nie znalazlam, Ziaji mietowej tez nie, a Isana zniknela zmojego Rossmana. I nie wiem co kupic,bo NIC NIE MA!! Myje jakimis SLESowymi albo podkradam siostrze szampon Biovaxu do blond włosów(bez sles). A no i do tego Alterre morelowa tez widzialam kilka dni temu i nie wzielam i dzis juz nie bylo. Zalapalam sie na Alterre z granatem i aloesem -jest na niepromocja w rossmanie, sa za 5zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I faktycznie spróbuj podziałać z żelem/pianką, bo rano skręt świetny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Raczkowanie
|
balsam
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-keratyna.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-herbata.html ja stosuję albo ten z linku z keratyną (różowa zakrętka) lub z aloesem (zielona), przy czym nie jestem w stanie stwierdzić, którą wolę (choć na wizażu rózowa ma gorsze opinie z tego co widzę), jest jeszcze kilka wersji, których niestety nie próbowałam. Dostępny np. w Cerrefour z około 7-8zł. W moim wypadku sprawdza się zarówno jako bardzo lekka odżywka (kiedy robię włosom detoks), jako b/s (z braku czego innego pod ręką) oraz jako szampon (oleje zmywa, choć czasem zostawia niedomyte pasma w moim wypadku, co akurat mi nie przeszkadza - i tak nie widać w tym gąszczu). Trochę takie uniwersalne mazidło, które dodatkowo sprawia, że mogę rozczesać włosy. //nie jestem pewna, czy one nie mają parabenów w składzie, mi nie przeszkadzają, ale są neizgodne z CG - tu musisz patrzeć do listy zanalizowanych kosmetyków
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-10-07 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Raczkowanie
|
Pottersy są super. Ja uwielbiam ten z aloesem. Z pozostałych testowałam ten z melisą (także zielona zakrętka, ale w innym odcieniu) i nie był zły, ale w porównaniu z aloesem zdecydowanie gorszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |||
Rozeznanie
|
Może przy innych odżywkach, maskach, żelach skręt się poprawić, mam wrażenie że twoje włoski chcą się bardziej pokręcić choć mogę się mylić, a nawet jeśli mają być fale to i tak będzie ładnie, fale też są super ![]() Cytat:
Ja np dążę do tego żeby moje włosy były długie, bo zazywczaj miałam włosy w skręcie do ramion i raz w życiu chcę mieć piękne zadbane i długie włosy. Nie uważam że krótkie są złe czy zaniedbane, bardzo wiele fryzur zakręconych i prostych też podoba mi się w wydaniu krótkim, ale zawsze marzyłam żeby mieć raz włosy do pasa w skręcie i dążę do tego celu, a włosy widzę jak się układają i wiem jak je obcinać żeby były długie a jednocześnie ładnie się ukladały. Cytat:
Ja zawsze wcieram kozieradkę w suche włosy, no a w mokre to tylko zaraz po myciu. Na początku przygotowywałam codziennie nową, ale później zaczęłam przygotowywać troszkę większą ilość i przez tydzień zużywałam i tak jest mi wygodniej a Ty możesz robić jak Ci wygodniej ![]() Cytat:
Włoski mają różne odpały więc możliwe że miałaś splątane ![]() Ładne loczki rano miałaś szkoda że się rozprostowały, dajesz żel ?? Żaliłam się wam niedawno że moje włoski nie rosną mimo wcierek i w ogóle, jak się okazało rosną ale... oczywiście musi być jakieś ale,nie rosną mi wszystkie, bardzo urosła mi pierwsza warstwa, 2, ale ostatnia nie... Nie jest zniszczona, jest zadbana jak wszytskie inne warstwy moich włosów ale warstwa najdłuższa ostatnia na której wzroście mi najbardziej zależy nie chce się ruszyć... To jest poprostu niemożliwe ![]() ![]() ![]() Załamać się można po prostu ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-07 o 21:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I pewnie, że krótkie włosy mogą mieć wiele wcieleń tak jak długie, tylko muszą pasować do buzi i do osobowości. Ale czy większy potencjał? Raczej mniej możliwości upięć ![]() Włosy z tego bloga- nonszalanckie i nietuzinkowe ![]() Ale ja i tak zapuszczam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale ja zażywam też tabletki hormonalne, które mogą wzmagać ten problem.
![]() |
#1662 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cena Senesu jak najbardziej zachęca. Ja właśnie miałam problem ze zmieleniem. Próbowałam w młynku do kawy, ale jest to już podstarzały okaz, więc i miesiąc kręcenia by nie wystarczył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Efekt porównywalny do Cassi, komfort nakładania i spłukiwania nieporównywalnie mniejszy ( głupi blender ![]() ![]() ![]() Cytat:
Im bardziej będą nawilżone tym mniej się będą plątać i dłużej lepiej prezentować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fitomed kupiłam w zielarskim, jest też na DOZie. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() U mnie sprawdza się też do reanimacji w mgiełce ![]()
CG- od 01.07.2012r ![]() Edytowane przez AgusiA753 Czas edycji: 2013-10-07 o 22:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio myję tym szamponem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-witamin.html I o ile przy myciu Joanną zdarzało mi się, że skóra głowy swędziała czasem, to tą Barwą myję już chyba z miesiąc i nie było ani jednej takiej sytuacji. Jeszcze mnie na suchą skórę głowy pomagała maska drożdżowa z BingoSpa, nakładałam na 1-2h przed myciem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to mam kichę z Bingo, bo u mnie w Tesco nie ma. Raz dorwałam w zielarskim tą z zieloną glinką, innych nie było. Umyłam nią głowę i co? Jeszcze gorzej. Po jakimś czasie dałam drugą szansę i to samo ![]() ![]() A Ty wiesz co Cię podrażnia?
![]() |
#1665 |
Zadomowienie
|
Nie wiecie, czy to prawda że alterrowa odżywka ma powrócić? Ta, którą wycofali.
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tę maskę drożdżową może spróbuj nałożyć przed myciem, tak jak ja nakładałam - na 1-2h. Pewnie lepiej pomoże niż po myciu i zaraz spłukana. Chyba że długo trzymasz przed spłukaniem... Bingo z zieloną glinką próbuj mieszać z ciężkimi odżwykami jak Garnier AiK i stosuj normalnie jako d/s. Albo spróbuj zużyć do olejowania na odżywkę. Tylko może nakładaj ją dalej od skalpu. Mnie nic bardzo mocno nie podrażnia. Nie było to nigdy jakoś okropnie uciążliwe, a przed zmianą pielęgnacji na "cg" w ogóle żadnych problemów ze skórą nie miałam. O podrażnienie podejrzewam wcierkę Jantar (a raczej dużą ilość ziół) lub szampon Babydream (może betaina kokamidopropylowa?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale raczej tak - typu skrętu nie zmienisz ![]() Cytat:
![]() Ja jak ściełam włosy za dużo to od razu straciły cały potencjał, i najbardziej mnie wkurzały problemy ze związaniem (na szczeście już zniknęły) poza tym zawsze można na różne sposoby długie spiąć, wystylizować, zapleść, koka zrobić, no wszystko. Nie przeszkadzają w uprawianiu sportu. No i moje dłuugie miały lepszy skręt. Wraz ze stratą długości trudno mi coś z nich wydobyć. Czy odmładzają - zależy, tak jak PannaLokowana napisała... Nie popieram chodzenia w warkoczu w wieku 50 lat ![]() ![]() Bob jest ok, ale pierwsze co mi przyszło do głowy po zobaczeniu dziewczyny z bloga - to jakby ładnie wygladała w dłuższych włosach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nikt mi o arganie nie odpowiedział - Myszko może Ty bo Ty wszystkich olei próbujesz... Chociaż wydaje mi się już że to nie argan... ze to b/s Farmony z lnem jest winowajcą....
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-10-08 o 09:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Raczkowanie
|
Do codziennika wrzuciłam zdjęcia po Cassi i moje dziewicze włosy
![]() ![]()
#1671 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym bingaczem to chyba raczej spróbuję do golenia ![]() Mnie Jantar też wysusza. W szamponie Babydream jest złe ph, więc może przez to? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Też zauwarzyłaś, że mamy podobne włosy? ![]() I dziękuję ![]()
![]() |
#1673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę złe PH w szamponie dla dzieci? ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-10-08 o 13:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Raczkowanie
|
Aaaaa! Mam kryzys włosowy. Wyglądowy typowo, bo pielęgnacja super, wyglądają świetnie, szczególnie dziś jest mru i miau. Ale mają taką nijaką długość (tak, ja z frakcji zapuszczających, bo chciałabym wreszcie mieć włosy dłuższe niż do ramion). Rozpuszczone jakoś tak zwisają nijak, na upięcia mam dokładnie zero pomysłu, a internet mnie zawodzi, w warkocze się nie łapią, generalnie nie wiem co z nimi robić. Foch i bu i w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wątpię ![]() Cytat:
![]() |
#1676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubiłam przy krótkiej fryzurce nosić takiego miniaturowego kucyka, trzeba było sporo podpinać tych włosów, co były za krótkie, ale to nawet dodawało fryzurze uroku, można było wolno puścić niektóre kosmyki i nie było dzięki temu żadnego ulizu i płaskiej zwykłej fryzury. Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przechodzisz teraz przez okres przejściowy czyli tak jak mówisz ani długie włosy ani krótkie nie wiadomo jak się za nie zabrać (swoją drogą najdurniejszy okres ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Przeglądałam filmiki włosowe i znalazłam taki sposób ścinania http://www.youtube.com/watch?v=h82TGzqfmWw Któraś z was może tak ścina włosy ? Co myślicie o tym sposobie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tnę tak tylko, jak nie miałam wcześniej żadnych warstw i dopiero muszę je zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W weekend byłam w kilku R. i w żadnym nie widziałam Alterry. Cytat:
![]() Właśnie też się zastanawiam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.