|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spałam dzisiaj do 11:00 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() w końcu nadrobiłam ![]() gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() oraz zwierzaków - zdjęcia rewelacja ![]() ![]() ![]() ![]() napisałam długiego posta i mi skasowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mo synek w 20 tygodniu miał jeszcze mega dużo miejsca, nóżki wyprostowane, mam zdjęcie wygląda jakby sobie biegał, ciekawe jak teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
To idąc na l4 trzeba coś do zusu składać? Czy już pracodawca wszystko przesyła?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
Powiem Ci że sama się zastanawiam nad oddaniem Nufika. Boje się że zrobi chłopcom krzywde, chociaż zwykle jak łapie Alka to boleśnie ale na tyle lekko żeby nie zrobic mu krzywdy. Ale ja ciagle na niego krzycze, bo on warczy na Alka np jak on biega po domu i przebiega gdzieś koło niego, albo jak mały się rozbiera do mycia to nasz pies dostaje jakis spazmów, trzęsie się, piszczy, próbuje lizać go po pupie, wchodzi nam pod nogi jak pijany, kilka razy już bym się przez niego zabiła, tym bardziej teraz z tym brzuchem. Nie mozemy czasem sobie z nim poradzić, a rodzice mojej koleżanki chętnie by go przygarneli bo bardzo im się spodobał i mieszkał by w domu z podwórkiem do biegania i wiem że byłby tam oczkiem w głowie co bardzo by mu pasowało. I jestem w kropce , bo uwazam ze pies to jednak członek rodziny, ale z drugiej strony nie wiem czy to by nie było najlepsze wyjscie póki Nufik jest jeszcze młody
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możliwe też, że jeżeli tż dostanie wymarzoną pracę już w listopadzie to w grudniu przeprowadzimy się do Lubina, więc pewnie tam bym urodziła ![]() ![]() Moja położna mówi, że fajnie jest też na Chałbińskiego. Znalazłam coś takiego https://www.facebook.com/questions/519443278103224/ Jak masz fb to mozesz sobie zobaczyć. Ehhh miejsce mojego porodu to jedna wielka niewiadoma ![]() Jakbym teraz zaczęła rodzić to pojechałabym pewnie na Kamieńskiego ![]() W niedalekiej przyszłości planuję poczytać opinię o szpitalach i wtedy pewnie zdecyduję na 100 % ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-08 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jest tak że albo sama składasz, albo zajmuje się tym pracodawca. Tylko musisz pracodawcy dać nr konta na które ZUS ma przelewać kasę oraz donosić czy wysyłać druki L4 (ja wysyłam ale zawsze robię sobie ksero w razie czego)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Zresztą to nie jedyne problemy z naszym Nufikiem, nie pozwala sobie obciąć pazurów (gryzie i to dość boleśnie) nie pozwoli sobie założyć kagańca (a jeździ czasem pociagiem i powinien wtedy mieć chociaż opaske na pyszczku) Mnie kiedys ugryzł jak próbowałam go wyczesać. Ta jego nieobliczalność najbardziej mnie przeraża. Bo normalnie na codzień sie słucha i mnie i męża, wykonuje polecenia, ale czasem wyskoczy z czymś takim |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
Może jest zazdrosny psiak
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
No pies i na moje to ewidentnie ma syndrom jedynaka, a w połączeniu z jego charakterkiem robi sie nieprzyjemnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
Akkma - Dziś też zgaga męczy? Mnie na szczęście nie (być może jeszcze nie
![]() Allle super zdjęcia zwierzaków ![]() Ja mam psa, i trzy koty. Też się pochwalę :P [czarny prezent od męża, jeszcze za dawnych czasów, a dwa ktoś nam podrzucił... i nie mogliśmy znaleźć im innego domu, a więc zostały..] n866 179.jpgDSC06162.jpgDSC06115.jpg
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle sobie nie wyobrażam naszej rodzinki bez niej, jest z nami 4 lata, kocha nas a my ją i wiem że jak pojawi się problem to będziemy szukać pomocy u specjalistów. Wiem jak pies potrafi tęsknić za swoja rodziną(za stadem) czasami potrafi tygodniami a nawet miesiącami nie jeść, jest smutny, nawet przysmaki nie pomagają... ![]()
![]() |
#1037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę o 16 na wykład, większość jeszcze nie wie o mojej ciąży więc jak wpadnę z brzuchem to pewnie zrobię niezłe show ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W Lubinie mieszkałam całe życie, ale jakoś nie mam przekonania do tamtego szpitala, dlatego na ten moment myślę, że pojadę rodzić do Wrocławia lub Wałbrzycha. Jeżeli jednak zdecyduję się rodzić na miejscu to wybiorę Lubin. Mam tam też namiar na szkołę rodzenia i w Lubinie byłam na USG genetycznym i jadę również na połówkowe ![]() Myślałam, że wszyscy jednak wyjeżdżają z tego miasta i przenoszą się do większych miejscowości, a tutaj piszesz, że Twój mąż chciałby dostać tam pracę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tak wrzucacie zdjęcia swoich pupili to ja też się pochwalę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Rozeznanie
|
A ja znów zdołowana
![]() ![]() ![]() I oczywiscie juz wbijam sobie do glowy, ze te moje skurcze to pewnie od tych bakterii:[
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Rozeznanie
|
Napisałam wcześniej długiego posta o wychowaniu wśród kotów, ale mi go wcięło to teraz tak w skrócie, bo wolę się nie denerwować ciasnotą umysłową opartą na zabobonach
![]() Ile to ja się nasłuchałam przez ciążą że będę/jestem NA BANK bezpłodna przez spanie z kotem ![]() ![]() ![]() Już nie wspomnę teraz w ciąży o głupkowatych podtekstach ![]() ![]() ![]() Wyobrażam sobie po porodzie, każde kichnięcie dziecka zapewne będzie "przez kota" ![]() Większość tych obrabiaczy tyłka nie powiedziało mi tego w twarz, tylko dowiadywałam się przypadkiem. I to mnie najbardziej wkurza. Pewnie, że nie należy lekceważyć toxoplazmozy (apropo moja ś.p ciotka miała przez próbowanie surowego mięsa przy przygotowaniu kotletów mielonych, dwie ciąże poroniła ), ale obwiniać za to tylko koty, kiedy najczęstsze są też z owoców prosto z krzaka i warzyw.... bez komentarza. Zresztą ja takie owoce i warzywa jadłam od dziecka wraz z wszytskimi znanymi mi dzieciakami, spałam z wychodzącymi, nieszczepionymi kotami, całowałam je po brudnych pyszczkach którymi kilka godzin wcześniej konsumowały złapaną myszę czy ptaka i nie mam ani nigdy nie miałam toxoplazmozy. Ani żadna ze znanych mi dziewczyn, które wychowały się ze zwierzętami. heheh teraz tak sobie myślę, jakież to straszne musiało być zjedzenie NIEUMYTEGO ![]() ![]() ![]() pisałyście wcześniej też o podkładach poporodowych i majtkach... moja znajoma miała siatkowe i jest zadowolona są przewiewne i nie uciskają jak te z flizeliny, można je odwijać, dobrze trzymają podkład. Te flizelinowe miała kobitka obok i strasznie narzekała, pokazywała mi ślady na tyłku i brzuchu jak ją cisną, one się nie rozciągają. podkłady-podpaski w szpitalu są bez ograniczeń, bardzo dobre i chłonne typowo ginekologiczne, zmieniałam koleżance jak leżała i nie przeciekało, zresztą pod tyłkiem jest jeszcze podkład z tą ceratką. Raz tylko jak wstała to z niej chlusnęło na podłogę, ale była wtedy bez majtek z samym podkładem i cewnikiem, pościerało się i tyle. Koszulę podwijałam jej wyżej tyłka jak leżała żeby nie zakrwawić. Rano do mnie dzwoniła i miała pierwsze karmienie piersią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajna taka pomoc już w szpitalu i dobrze że darmo, nie opłacała żadnej położnej a są mega pomocne z tego co zauważyłam to do każdej pacjentki. Jak dla mnie jedyna i największa wada tego szpitala to że jest typowo ginekologiczno położniczy. Na szczęście jest specjalny oddział dla neatologiczny i oiom w razie komplikacji. Ale to dla dzieci, nie trzeba się martwić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zadomowienie
|
lidkaa82 doskonale rozumiem Twoje przemyślenia. Dla mnie mój pies to jak moje pierwsze "dziecko", ale też były myśli czy go nie oddać. i wiem jak strasznie ciężko jest podjąć się w ogóle myślenia o tym. Mój pies cierpi na bardzo silny lęk separacyjny i nie jesteśmy w stanie zostawić go samego w domu, więc wszędzie, dosłownie wszędzie jeździ z nami. Na początku było to tak wykańczające psychicznie, że myślałam, że wyskoczę przez okno, teraz jest lepiej, na przyjście dziecka do domu jest przygotowywany od kilku mcy. A co do specjalistów, byłam na spotkaniach z wieloma i śmiem twierdzić, że wszyscy zachowywali się jakby czytali jedną książkę, w ogóle nie myśleli. w końcu sami z Tż rozpoczeliśmy żmudną pracę z psem, zobaczy co będzie jak Marysia się pojawi w domu, ale wierzę, że dobrze,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję. ![]() Cytat:
Byłam u lekarza, wszystko pięknie, tylko Adaś chyba się wystraszył, że znowu będą go podglądać i szalał od 5 rano. No i pielęgniarka nie mogła znaleźć żyły i kłuła mnie dwa razy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty aktualnie mieszkasz w Lubinie?
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Że tak się wtrącę Głogów pozdrawia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy już po USG...będzie dziewczynka
![]() ![]() ![]() Wszystko ok...mała waży 590g. Jedyne co to moja szyjka...trochę się skraca ma 28mm. Jutro mam jeszcze wizytę taką na fotelu i lekarz oceni jak ona tam wygląda i ma zrobić posiew czy nie ma infekcji. Tak mi wygniótł brzuch tą głowicą od USG, bo mała nie chciała pokazać buźki, że teraz mnie wszystko boli.
![]() |
#1049 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() forester: miałaś rację mały musiał się jakoś inaczej ułożyć bo wczoraj wieczorem już hulał jak nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zadomowienie
|
O! Witam serdecznie
![]() Ja do mojego psa od paru lat mówię per 'synek', tak to się przyjęło, że teraz jak szczeka to zwracam się do niego 'synek nie krzycz, bo siostrę obudzisz' ![]() Opycham się naleśnikami! Mega pycha! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.