|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Nie częściej niż 3 razy w tygodniu. Jeśli masz grubszą skórę może się wydawać na początku, że nic się nie dzieje kiedy tak naprawdę naskórek nie ma czasu na regenerację, czyli jest narażony na czynniki zewnętrzne.
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że te najniższe nie dają dobrej ochrony spf, a już wogóle przed UVA (jesli dają jakąkolwiek). Efekty widoczne są po latach w postaci starzenia, plam starczych...
|
|
|
|
#185 |
|
Moderator forum
|
Ja w lecie używam 50, bo nie robię często makijażu, jak już to na wieczór. Tez się różnie dzieje, już była na ten temat dyskusja że wiele zależy od genów.
|
|
|
|
#186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Efekty będą po 40stce. |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Właśnie. Zresztą teraz słonce operuje znacznie agresywniej niz parnaście/ dziesiąt la temu... Badania jasno mówią że promienie powodują starzenie. Kiedyś solaria podobno powstały bo uważano, że promieniowanie UVA nie jest szkodliwe (bo po naswietlaniu na skórze nie było rumienia jak po UVB). Teraz wiadomo, że to bzdura. |
|
|
|
|
#189 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#190 |
|
Moderator forum
|
Ja chronię swoją skórę, ale bez przesady. Bo wybuchła mania na filtry, i teraz jak ktoś nie używa ich, to jest wielki krzyk.
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-10-08 o 16:24 |
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że głównie chodzi o to, żeby nie smażyć się bez umiaru. Nie ma co świrować i sprowadzać całego życia do ochrony przed zmarszczkami, które i tak są nieuniknione. Z drugiej strony jeśli można przez jedną małą czynność, jak niesmażenie się, opóźnić ich powstawanie, to czemu nie
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O proszę bardzo, np, ten kierowca, gdzie po jednej stronie słońce trafiało prosto w jego twarz. Pan nie używał filtrów, gdyby na połowie twarzy ich używał, różnica byłaby jeszcze większa. Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-10-08 o 16:26 |
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Ale wymieniłam swój krem na dzien, na filtr. Smażenie też jest oczywiscie nie zdrowe, ale jak juz pisałam to efekt UVB a nie UVA.
|
||
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nie będę tego negować, że ktoś ich nie używa, ale nawet dla własnego zdrowia spf 20-30 powinno być - słońce jest coraz bardziej niebezpieczne. |
|
|
|
|
#196 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Czasami nawet moje młodsze znajome mówią mi, że zazdroszczą mi tego iż mam tylko kurze łapki (ale to ze śmiechu)Kiedyś jak byłam przed 20 to często było tak, że spędzałam dużo czasu na słońcu nad morzem bo jeździłam na wakacje do rodziny i całe dnie spędzałam na plaży Wtedy nie smarowałam się niczym po 20 troszkę to się zmieniło ale przed wyjściem na plaże smarowałam się tylko balsamem nawilżającym i to wszystko. Tak robię do dzisiaj i jakoś dobrze się z tym czuję
|
||
|
|
|
#197 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
. Ja kiedyś się tak poparzyłam, że miałam dosłownie czerwoną skórę na ramionach, bo mi na twarzy mało łapie słońce, bardziej na plecach i rękach.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam dwa razy poparzenie (to chyba już drugi stopień) z ropnymi pęcherzami - ale wiem, że to była moja wina, zasnęłam na słońcu + udar słoneczny. Leżałam sparaliżowana przez ponad dwa tygodnie, a wstanie na własnych nogach nie było możliwe. Może przesadzam z filtrami, ale wolę mieć wampirzy wyraz niż przeżyć coś takiego po raz kolejny.
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam wiadomość od marki Lirene, że wszystkie ich filtry spełniają wymóg Unii (UVA ma mieć min. 1/3 spf) więc moja 30 ma min. 10 ... Są lepsze, ale dobrze że spełniaja wymogi
Także przy spf 6 czy 10 ochrona przed spf jest nikła... |
|
|
|
#202 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=missmarta;43177062] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do starzenia się od słońca to w sumie grawitacja też ma wpływ na niektóre zmarszczki z tego co słyszałam, ale i tak słabszy niż słońce, jednak przed tym ciężej się uchronić. |
|||||||
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A odnosnie grawitacji to mozna troszke wspomoc skore poprzez masaze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Sabriel_ Czas edycji: 2013-10-08 o 18:19 |
||||
|
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy raz i dwa w tygodniu to za mało, to kwestia indywidualna dla skóry Jak napisałam każdy musi wybadać swoją i zobaczyć kiedy osiaga najlepsze efekty.---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#206 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do masażu to ja wykonuję od dość dawna już i może minimalne efekty są, czyli może nawet można nim trochę te procesy odwrócić. Poza tym dużo jest takich masaży, a ja tylko jeden stosuję. |
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Prawie ze wszystkimi rzeczami się zgadzam oprócz nabiału. Mam koleżanki, które bardzo mają bogatą dietę-Brazylijki i dieta nie jest jedynym lekiem na trądzik. Tak samo w przypadku Chinek, które nie jedzą nabiału. Oni też borykają się z trądzikiem.
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

więc wiedza ludzi się zmienia

. Ja kiedyś się tak poparzyłam, że miałam dosłownie czerwoną skórę na ramionach, bo mi na twarzy mało łapie słońce, bardziej na plecach i rękach.

Jak na Was wpływa słońce?