Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 20:22   #1651
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A no to widzicie, ile mam tyle opinii Bo ja opinie zebrałam od 2 szwagierek, które odstawiły przewijak max po pół roku, bo jak dzieciaki im zaczęły się obracać, to czuły się mało bezpiecznie przebierając je na przewijaku - oczywiście, nie ma mowy o zostawianiu dziecka na nim samego. No to, jak tyle z Was go poleca, to pewnie z powrotem wrzucę go na listę do rozważenia
Mi się wydaję, że nawet jak dziecko zacznie się już przekręcać to taki przewijak można sobie rzucić na łóżko czy inny obiekt na który dziecko może się przekręcić Lepsze to niż bezpośrednie przebieranie, w razie wpadki szybko można wyczyścić

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Wiemy już wiemy
Nasz Maluch okazał się być HANIĄ czyli wbrew przepowiedniom wszelakim, wróżbom z kształtu brzucha, ładnej cerze i dobrym wyglądzie, braku wymiotów itd. będzie CÓRA
Mała zdrowa, rozwija się prawidłowo ma już 288g i jest ponoć większa niż termin z OM, wg. USG ma wyskoczyć już 02.03
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Będziesz moją motywacją

Żeby nie stoczyć się tak jak ja?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

A dzisiaj mój małżonek tak mi podniósł ciśnienie, że o mało nie wyszłam z siebie i stanęłam obok. Chodziło o pieniądze. Może w innej sytuacji, innego dnia tak bardzo bym się nie wkurzyła, ale dzisiaj mam wrażenie, że nic tylko same wydatki w tej ciąży Za każda wizytę co 3 tygodnie płacę 120, za badanie z krwi dzisiaj dałam 90, wcześniej 70 za badanie awidności, leki na toxo też nie są tanie zwłaszcza, że ostatnio nie można dostać ich w tańszej wersji mocniejszej dawki tylko trzeba brać podwójne dawki słabszych, które wychodzą dużo drożej, a przecież czeka mnie ich kupowanie przez następne pół roku... I jeszcze dzisiaj wykupił mi młotek jeden receptę na 100% mimo, że powinnam zapłacić ze zniżką Dałam taki popis, że wrócił do apteki i wynegocjował, że jutro stawię się z nową receptą i zwrócą mi połowę, ale że nie pomyślał o tym wcześniej....
Jakoś w połowie października ma się pojawić rovamycine 3 mln także nie rób za dużo zapasów 1,5 mln
Rozumiem twój ból, bo mi też antybiotyk idzie jak woda. W dodatku mój żołądek odmawia już posłuszeństwa
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:23   #1652
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
A dzisiaj mój małżonek tak mi podniósł ciśnienie, że o mało nie wyszłam z siebie i stanęłam obok. Chodziło o pieniądze. Może w innej sytuacji, innego dnia tak bardzo bym się nie wkurzyła, ale dzisiaj mam wrażenie, że nic tylko same wydatki w tej ciąży Za każda wizytę co 3 tygodnie płacę 120, za badanie z krwi dzisiaj dałam 90, wcześniej 70 za badanie awidności, leki na toxo też nie są tanie zwłaszcza, że ostatnio nie można dostać ich w tańszej wersji mocniejszej dawki tylko trzeba brać podwójne dawki słabszych, które wychodzą dużo drożej, a przecież czeka mnie ich kupowanie przez następne pół roku... I jeszcze dzisiaj wykupił mi młotek jeden receptę na 100% mimo, że powinnam zapłacić ze zniżką Dałam taki popis, że wrócił do apteki i wynegocjował, że jutro stawię się z nową receptą i zwrócą mi połowę, ale że nie pomyślał o tym wcześniej....
Mnie też sie wydaje, że to nie wina Tż... Co na recepcie było napisane? Jak była recepta z refundacją, to zawaliła farmaceutka, jak recepta źle wypisana, to lekarz Więc chyba się niesłusznie oberwało Tżowi

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej mamusie,
Można się dołączyć bo bardzo fajny ten wątek
Ja też będę mamusią Obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży. Jak na razie nie wiadomo czy to męski czy damski rozbójnik szaleje w moim brzusiu

teQiba
jakby można było wpisać mnie na pierwszą stronę to byłabym bardzo wdzięczna (o ile przyjmiecie mnie oczywiście do swojego grona):
agunia4ever(Aga, 27 lat) - OM 28.06, TP 7.04 [1 ciąża, Łódź]
gratulacje
Ale jaja, kolejna mama z terminem na 7 marca

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
No i okazalo sie, ze moja intuicja jest do bani Zdrowa dziewczyneczka. Rosnie idealnie
Haha, nie tylko intuicja, bo pamiętam, że wspominałaś, że jak robiłaś sobie USG to wydawało Ci się, że małe klejnotki widziałaś
Przybiera nas, mamuś ujawnionych dziewczynek

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:24   #1653
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
ja po wizycie.
wszystko wporządku. Dzieciaczek ma 7 cm(od czubka głowy do dupci ), serce bije jak dzwon pęcherz miał dzidziuś pełny i żołądek było widać, no super ... córcia była ze mną i teraz też zachwycona. przybyło mnie 3 kg jak narazie i ciśnienie 90/50 ... dr mówiła że słabe i nic więcej. Wyniki krwi i moczu świętne. na następną wizytę krew, mocz i tokso ...
gratuluje udanej wizyty
Cytat:
No i okazalo sie, ze moja intuicja jest do bani Zdrowa dziewczyneczka. Rosnie idealnie
gratuluje dziewczynki

agunia4ever witaj
Stary 2013-10-08, 20:26   #1654
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mnie tez kolezanka dziewczynke kracze, czym mnie strasznie wkurza - oby dzidzia jej utarla nosa i byla chlopcem
Lekarz twierdzi, że widzi najprawdopodobniej chłopaka, to komu wierzysz?

Drugie serce
Stary 2013-10-08, 20:32   #1655
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Po zdjęciu uchwytu i wsunięciu nosidełka Quadrolift do spacerówki, dziecko może z tego wózka korzystać od pierwszego dnia po narodzinach. Stąd zdanie wyjęte: http://www.emmaljunga.com/pl/Akcesor...olift-878.html
I mnie zastanawia wyrazenie wsunięcie... To wszystko? Zaznaczam od razu, że nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale czy to jest jakoś przymocowane? A co gdy są jakieś wertepy, wjazdy po schodach? Czy nie ma szans, że to się ześliźnie?
Tak, jak napisałam, mnie zwykła gondola, najlepiej sztywna, wydaje się bezpieczniejsza.
Ja też na żywo nie widziałam Wiem tylko z opinii znajomych i koleżanki która pracuje w żłobku.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Lubię DIY Mój tż z chęcią pewnie by takie coś skleił Dech mamy od groma, bo ostatnio dwudziestoletnią meblościankę rozbieraliśmy, gąbke mam, tylko pokrowiec zostaje do uszycia
Też uwielbiam takie robótki, przeróbki. Mam gdzieś link do instrukcji zrobienia zabawki - karuzelki dla noworodka, jak odszukam to wkleję.
Stary 2013-10-08, 20:33   #1656
teQiba
Moderator

Cytat:
Lekarz twierdzi, że widzi najprawdopodobniej chłopaka, to komu wierzysz?
Troche mnie martwi slowo prawdopodobnie Jak 3 raz to uslysze na polowkowym to zaczne wierzyc Ale Wasze kciuki musza byc silniejsze niz krakanie kolezanki
Stary 2013-10-08, 20:41   #1657
margo80
Zakorzenienie

gratuluję ujawnionych dziewczynek

witam nowe mamuśki

i tyle póki co - mimo, że jestem na zwolnieniu, niektóre papierowo-internetowe rzeczy musze dla przedszkola robić, bo beze mnie sobie nie radzą. zmykam. do jutra

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 20:50   #1658
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katemousse Pokaż wiadomość

Hmm dziewczyny z łódzkiego - zatem poradźcie gdzie najlepiej udać się rodzić w Łodzi? Mieszkam tu naprawdę od niedawna i tak czytałam o CZMP i Madurowiczu i z tych dwojga typów postawiłam na Madurowicz - nie wiem czy dobrze?
Moją ciążę prowadzi również Pani doktor tam pracująca, ale opinie zarówno o jednym jak i o drugim krążą różne...
Ja zastanawiam się między CZMP a Salve. Jeśli chodzi o CZMP to opinie są różne jeśli chodzi o poród. Jednak to co jest wg mnie najważniejsze to mają najlepszy sprzęt jeśli chodzi o noworodki i najwięcej specjalistów, których nie ma w innych szpitalach. Chodzi tu o przypadki gdy coś się dzieje z dzieciątkiem po porodzie. Więc jeśli nawet nie są specjalnie mili (ja na razie nie mogę złego słowa powiedzieć na CZMP) to dla mnie nie ma to znaczenia. Ważne żeby dziecko było w szpitalu gdzie mają najlepszy sprzęt i najlepszych specjalistów. Salve natomiast rozpartuje ze względu na moją wadę wzroku. Jest to spora wada ale nie na tyle żeby kwalifikowała się do cc, a ja się boję, że wzrok może mi się osłabić w wyniku porodu naturalnego. W moim przypadku niestety byłby to dramat. Niektórzy twierdzą, że się pogarsza, inni że nie. Dlatego jeszcze nie wie jaką decyzję podejmę. Sporym minusem Salve jest oczywiście cena porodu, gdyż jest to klinika prywatna. Cc kosztuje koło 3500 zł.
To taka moja opinia o szpitalach, ale nie rodziłam jeszcze więc pewnie przekonam się w kwietniu 2014 Mam nadzieję, że trochę pomogłam.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:56   #1659
teQiba
Moderator

Chyba kazdy publiczny szpital w Polsce ma tyle samo dobrych i zlych opinii - najlepiej chyba nie zaglebiac sie w to co mowia inni i po prostu isc, urodzic i wyrobic sobie wlasne zdanie. Nie stresowac sie na zapas
Stary 2013-10-08, 20:57   #1660
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
nie bardzo mam kiedy czytac , bo moj synek ząbkuje, a to masakra:/ placze po nocach nie śpi a z nim i ja, w dzien za to marudny straszliwie.a ja nawet z nim na spacer wyjsc nie moge bo zakaz od lekarza -musialabym go wnosic na 4 te pietro, nie mamy windy.
co do przewijaka, u nas przydał sie krotko, bo mały szybko rósł, ale i tak polecam, ja mialam taki przenosny, ale leżal na lozeczku i jak malay zaplakal, wykladalam na przewijak hop siup i juz i spowrotem do wyrka.
co do płci mi obojętne, choć rodzinie meza nie.oni chcą dziewczynke i ciągle to powtarzają. w pierwszej ciązy o plci dowiedzialam się bodajże w 16tym tyg, ale to wtedy tak pi razy oko, a na polowkowym było potwierdzenie.ale ja wtedy od początku czułam chlopca, teraz nic nie czuje
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:01   #1661
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Na pocieszenie dla dziewczyn, które są złe, bo za dużo przytyły. Dodam, że wg ostatniego USG to 11t4d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To jesteś dla mnie tą pociechą ja jestem w 13t i mam taki sam, albo większy... chyba zrobię w końcu foto bo jeszcze nie mam ani jednego

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
To moja jedna przyjemność kawka z mojego ekspresiku bez którego moje życie nie ma sensu...teraz to mnie się udziela depresja...bo kawki to chyba nie powinnam w ciąży...

Na dodatek wszystkie macie brzuszki a ja nie mam...to pewnie przez to tyłozgięcie. Jest 19 tydzień od dziś a ja mam brzuch jakbym wczoraj się o ciąży dowiedziała. Jak założę obcisłą bluzkę to wyglądam jakbym po prostu nie miała płaskiego brzucha, dopiero jak założę jakiś ciążowy worek dla lepszego samopoczucia to niektórzy mówią "jakbyś się już zaczynała zaokrąglać". Jestem tylko 2,5kg na plusie i nie wiem gdzie to dzieciątko się we mnie schowało chyba noszę je na plecach.
Nie przesadzaj z tą kawą, niby dlaczego nie powinnaś pić? Ja w pierwszej ciąży nawet dwie dziennie piłam, bo bardzo lubię. Teraz tylko jakoś przestała mi smakować...
Co do brzucha to ja Ci akurat zazdroszczę, choć pamiętam że w pierwszej również nie mogłam się go doczekać. Ale jak przytyłam 23kg to dziękuję bardzo, było mi bardzo ciężko... Niestety teraz będzie podobnie chyba, jeżeli natychmiast nie wezmę się za swoją dietę Jestem beznadziejna, bo z jednej strony narzekam że szybko tyję a z drugiej obżeram się jak głodomór

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kasami pierwszeństwa. Wiadomo, że ciężarna powinna być obsłużona bez kolejki ale najczęściej przy takich kasach ustawiają się normalni klienci. Co w takiej sytuacji? Powiedzieć ładnie 'przepraszam' i domagać się zabrania swoich zakupów z taśmy?
Ja jakoś nigdy nie miałam odwagi, żeby poprosić aby mnie ktoś przepuścił, ale było miło jak ktoś sam z siebie to zrobił. Raz pani ekspedientka otwierając nową kasę podeszłą do mnie specjalnie i poprosiła mnie jako pierwszą fajne to było.

A teraz o wizycie mojej Bejbik ma 7 cm i jest niesforny, ponieważ nie chciał się ułożyć do foto. Kombinowaliśmy z ginkiem jak tu zrobić badanie dopochwowe, ale nie dało rady, nic się nie dało zmierzyć ani zrobić zdjęcia sensownego. Zrobił przez brzuch, ale żadnego ładnego foto nie dostałam, takie byle jakie gdzie słabo widać. No i podejrzeć płci również się nie dało. Ale to nieważne, najważniejsze że dziecko zdrowe, wszystkie parametry w normie Bardzo się cieszę
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:02   #1662
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba kazdy publiczny szpital w Polsce ma tyle samo dobrych i zlych opinii - najlepiej chyba nie zaglebiac sie w to co mowia inni i po prostu isc, urodzic i wyrobic sobie wlasne zdanie. Nie stresowac sie na zapas
zgadzam sie, po pierwszym porodzie jakoś bardziej lajtowo podchodze i tak naprawde to jakos sie nie wzglebiam w ten temat, zdecyduje w końcowce ciązy, prawda jest taka ze wszedzie jest podobnie.no chyba, że w prywatnych, to faktycznie tam pewnie wygląda to inaczej.ja rodzilam w normalnym i opieka przed porodem super, po już była tragedia na noworodkowym, długo by opowiadac, spedzilam tam trzy dni rycząc. Tymek ryczał, nie najadal sie moim mlekiem, sutki mailam pociachane, bolało mnie wszystko, nie dosc ze wspollokatorki narzekaly ze przez moje dziecko sie wyspac nie mogą to jeszcze mi pielegniarki wmawialy ze klamie, ze maly sie nie najada , sciskaly mi sutki przy wszystkich itd.ale podobno trafilam na wyjątkowo jędzowate dyżury, bo inne moje kumpele byly zadowolone.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:04   #1663
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak dla pośmiania się z tego jacy ludzie są głupi...
Poraziło mnie to... po co iść skoro się w ogóle nie zna???
lałam dzisiaj z tego pół dnia

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dokladnie tak samo zamierzam rozwiązać tą kwestię Myślę o kupnie komody kąpielowej, ona ma właśnie taki przewijak i mam zamiar umieścić ten "kombajn" w łazience
Podoba mi się coś takiego:
http://allegro.pl/komoda-kapielowa-p...566771275.html
Wygląda solidnie, a i kółeczka mogą być przydatne. Koleżanka ma i bardzo sobie chwali.
Ooo nigdy czegoś takiego nie widziałam

Cytat:
Hej mamusie,
Ja też będę mamusią Obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży. Jak na razie nie wiadomo czy to męski czy damski rozbójnik szaleje w moim brzusiu Ale nie ma to znaczenia choć ciekawość trochę mnie zżera.
Hejo

Ja ostatnio mam przeczucie na córę, zobaczymy za 2 tygodnie

teqiba - please, wpisz mnie na 24.10 g.15:00 usg 3d, g.16:15 standardowa wizyta
Stary 2013-10-08, 21:10   #1664
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
zgadzam sie, po pierwszym porodzie jakoś bardziej lajtowo podchodze i tak naprawde to jakos sie nie wzglebiam w ten temat, zdecyduje w końcowce ciązy, prawda jest taka ze wszedzie jest podobnie.no chyba, że w prywatnych, to faktycznie tam pewnie wygląda to inaczej.ja rodzilam w normalnym i opieka przed porodem super, po już była tragedia na noworodkowym, długo by opowiadac, spedzilam tam trzy dni rycząc. Tymek ryczał, nie najadal sie moim mlekiem, sutki mailam pociachane, bolało mnie wszystko, nie dosc ze wspollokatorki narzekaly ze przez moje dziecko sie wyspac nie mogą to jeszcze mi pielegniarki wmawialy ze klamie, ze maly sie nie najada , sciskaly mi sutki przy wszystkich itd.ale podobno trafilam na wyjątkowo jędzowate dyżury, bo inne moje kumpele byly zadowolone.
Biedactwo
Za te krzywdy nalezy Ci sie drugi porod jak z bajki
Stary 2013-10-08, 21:14   #1665
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
U mojej siostry pamiętam, że było podobnie. Do porodu ok a po porodzie to personel był tak miły, że doprowadził ją do łez I wtedy dopiero zrozumiały że troszkę przegięły.
Ja to wszystko tak przeżywam że masakra Czasem trochę tego wylajtowania by mi się przydało. No ale wszystko jest dla mnie nowością w temacie ciąży

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-10-08, 21:23   #1666
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzien dobry
zycze milego weekendu

bezpieczna dawka kofeiny w ciazy 200 mg do 300 mg, czyli okolo 2-3 filizanek (zalezy od zrodla informacji)
ja tez pije kawe w ciazy, tylko nie co drugi dzien, a codziennie i wyrzutow sumienia nie mam

brzuch na pewno sie pojawi, nie zamartwiaj sie tak
ja mam podobny do amelki i meczy mnie tlumaczenie, ze spodziewam sie dziecka w marcu, a nie np w grudniu, szczegolnie, ze codziennie spotykam sie w szkole Antosia z innymi mamami, ktore sa w ciazy. Jedna ma termin na luty i nie widac kompletnie nic, powiedzialam mi tylko w sekrecie. Druga na grudzien i wyglada slicznie z takim malym brzuszkiem, oczywiscie myslala, ze bede rodzic dziecko przed nia. Ja z kolei moglam nosic ubrania ciazowe spokojnie od 10 tygodnia i to bylo troche zalosne
W pierwszej ciazy mialam tak samo, w 23-24 tc ludzie pytali mnie czy "juz" rodze
Tak wiec to sa zawsze dwie strony medalu
Ja w pierwszej ciąży często słyszałam: a to jeszcze nie urodziłaś? No nie, bo jeszcze nie termin Ale jakoś mnie to mocno nie wkurzało, aczkolwiek wiem, że byłam duża.

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość

no i zdjęcie mojego jakże ciążowego brzucha.
Ja taki miałam przed ciążą
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:37   #1667
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A teraz o wizycie mojej Bejbik ma 7 cm i jest niesforny, ponieważ nie chciał się ułożyć do foto. Kombinowaliśmy z ginkiem jak tu zrobić badanie dopochwowe, ale nie dało rady, nic się nie dało zmierzyć ani zrobić zdjęcia sensownego. Zrobił przez brzuch, ale żadnego ładnego foto nie dostałam, takie byle jakie gdzie słabo widać. No i podejrzeć płci również się nie dało. Ale to nieważne, najważniejsze że dziecko zdrowe, wszystkie parametry w normie Bardzo się cieszę
Uparte dziecko ale super, że wszytsko w normie

Cytat:
O matko
Ja mam nadzieję, że trafię na ludzi fajnych. W tej chwili rozważam poród w szpitalu dalszym ode mnie, choć na miejscu mam 2 inne, bo własnie jakość opieki - ja do tego zaliczam stosunek personelu do mnie - jest bardzo ważna. Ale wiem też, że mają tam stanowiska do intensywnej opieki noworodka itp.
Z tym że nie jestem jeszcze pewna.

Drugie serce
Stary 2013-10-08, 21:45   #1668
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Żeby nie stoczyć się tak jak ja?
Wyobraź sobie, że nie
raczej, że startujemy z tej samej wagi, mamy te same tygodnie ciąży a przytyłaś mniej
Cytat:
Dokładnie ostatnio kuzynka G mnie zapytała czy jestem pewna i świadoma wyboru szpitala. I powiedziałam jej to samo

Cytat:

Gratki

Idę spac, cieżko mi siedzieć już, brzuch mi ciąży

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:03   #1669
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też sie wydaje, że to nie wina Tż... Co na recepcie było napisane? Jak była recepta z refundacją, to zawaliła farmaceutka, jak recepta źle wypisana, to lekarz Więc chyba się niesłusznie oberwało Tżowi
bardzo słusznie
na recepcie było 50% ale recepta była na rovamycine 3 mln, a on wziął podwójne dawki 1,5 mln płacąc 100%, przy tym nie zadzwonił i nie zapytał, czy wziąć... a dawka 1,5 mln sama w sobie wychodzi drożej niż 3 mln na zniżkę, więc wyobraź sobie ile zapłacił za 100% a wystarczyło, żebym jutro przeszła do gina z tymi receptami, wypisałby mi nowe na 1,5 mln ze zniżką

Trisdom a tak stawiałaś na syna pewnie siusiak odpadł gdzieś po drodze, tak sie ostatnio zdarza na tym wątku gratulacje

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-08 o 22:05
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 22:30   #1670
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Piszecie o pieluchach ze trzeba min 25 szt.
Ja mam 5 tetrowych i 5 flanelowych i na razie wiecej nie bede kupowac.
Moja kolezanka ma 2 dzieci. Mowila mi ze przy córce prawie wcale tetry nie uzywala ale przy synku tak bo bardzo ulewal.
Wiec w zaleznosci jak bedzie to po prostu dokupie i tyle.
w 1 ciazy tez tak miałam i mi wystarczyło

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj sie wkurzylam Tak wyszlo, ze Tz dzwonil do gina po moje wyniki z toxo i wiecie co mu te mlode siksy powiedzialy, ze nie moga mu udzielic informacji bo jest tylko mezem no wiekszej glupoty w zyciu nie slyszalam Wscieklam sie i pojechalam osobiscie po nie i powiedzialam im do sluchu Na dodatek wieczorem byli u nas brat tzta z zona - ona tez jest w ciazy w tym samym tyg co ja - i miala wczoraj wizyte u tego gina - tez prowadzi jej ciaze - i sie okazalo, ze wszystkie nasze papiery i wyniki byly pomieszane przyniosla mocz a pytaja sie po co jak juz oddala, pytaja sie jak mdlosci, a ona w ogole nie ma itd Taki burdel maja tylko dlatego ze mamy te same nazwiska i daty porodu podobne

Ale co tam, wynik z toxo jest negatywny normalnie spadl mi kamien z serca
ale pindy , dobrze ze toxo wyszło negatywne

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Często podglądałam Wasz wątek, gdyż również spodziewam się dzidziusia 5 kwietnia 2014 roku. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu, abym sobie u Was troszkę pogościła. Pochodzę z łódzkiego, w tym roku w marcu poroniłam w 10 tygodniu. Tym razem wszystko zmierza ku dobremu, wyniki genetyczne bardzo dobre, lekarz cesarkę
Pozdrawiam Was serdecznie i Wasze słonecka
witaj , a dlaczego cesarka?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A ja mam znowu inny problem z wagą - od 2 tygodni nic nie przytyłam. Wcześniej tyłam systematycznie, od początku ciąży waga wzrosła o ok. 4-5 kg. A ostatnio nic
Zaczynam się martwić, może powinnam wybrać się na dodatkowe usg? Bo już się naczytałam że to może być źle funkcjonujące łożysko albo nie wiadomo co jeszcze.
Czy któraś z Was miała albo ma tak, że waga się zatrzymała?
Ważę się co dzień rano na czczo i od 2 tygodni jest tyle samo - waha się o kilkaset gramów, ale nic poza tym
waga az tak sie nie przejmuj wazne co by wyniki dobre były orzeciez dziec rosnie i coraz wiecej ssie od ciebie potem nastapi moment kiedy znów sobie bedzie tylko pływał i przygotowywał sie do porodu mniej sie bedzie ruszał i bedzie mniej jadł co a tym pojdzie ty bedzie rosnac na wadze ... ja schudłam 2kg moja kolezanka schudła 20 kg tak 20 a urodziła zdrowego synka z ponad 3600 waga

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

znalazłam takiego linka o fotelikach samochodowych http://osiemgwiazdek.blogspot.com/search/label/0-13 całkiem ciekawie opisane.

A powiedzcie mi, bo moja koleżanka ma do sprzedania wózek HiTreec (pisze że 5w1) no i ja sie zastanawiam czy warto, czytałyście coś o nim? bo mam takie mieszane uczucia, jednak fotelik samochodowy chciałabym kupić taki porządny
nie wiem co to za wózek wiec nie pomoge ale musisz wziasc pod uwage gdzie mniej wiecej bedziesz sie poruszać chodzi o koła wielkosc i ciezkosc wózka

co do fotelika ja mam po mlodej z tako jumpera fotelik i nie zamierzam go zmieniac chodz nie wiem czy wogóle ma jakas gwiazdke , mocuje sie go jak inne foteliki jest zrobiony z tego samego czaem mysle ze płcimy za gwiazdki tylko dlatego ze to firmy x badz y zrobione ..

dla starszej mam maxi cosi priori i tez jest bezpieczny ....tu tez duzo zalezy gdzie jest zamontowany i jak dziec jest zapiety o ile wogóle jest zapiety

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

znalazłam takiego linka o fotelikach samochodowych http://osiemgwiazdek.blogspot.com/search/label/0-13 całkiem ciekawie opisane.

A powiedzcie mi, bo moja koleżanka ma do sprzedania wózek HiTreec (pisze że 5w1) no i ja sie zastanawiam czy warto, czytałyście coś o nim? bo mam takie mieszane uczucia, jednak fotelik samochodowy chciałabym kupić taki porządny
nie wiem co to za wózek wiec nie pomoge ale musisz wziasc pod uwage gdzie mniej wiecej bedziesz sie poruszać chodzi o koła wielkosc i ciezkosc wózka

co do fotelika ja mam po mlodej z tako jumpera fotelik i nie zamierzam go zmieniac chodz nie wiem czy wogóle ma jakas gwiazdke , mocuje sie go jak inne foteliki jest zrobiony z tego samego czaem mysle ze płcimy za gwiazdki tylko dlatego ze to firmy x badz y zrobione ..

dla starszej mam maxi cosi priori i tez jest bezpieczny ....tu tez duzo zalezy gdzie jest zamontowany i jak dziec jest zapiety o ile wogóle jest zapiety

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Przy okazji tematu pieluch - bedziecie uzywac oryginalnych pampersow? Bo ja planuje uzywac biedronkowej dady
ja przy 1 kupowałam gagi z tesco lepsze sa tzn sa delikatniejsze dady były twardawe ale nie ustepuja tez rossmanowskie tylko nie pamietam nazwy cienkie i chłonne a pamietajmy ze na poczatku dziec dziennie pzry cycu potrafi i 10 kupsztali zrobić

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:35   #1671
maaaambaaaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny ja też pod koniec marca będę mama jak wszystko dobrze pójdzie jestem po 3 promieniach, ale mam nadzieję ze tym razem będzie wszystko ok. Przechodzila ktoras z was w ciąży gryge?właśnie mnie złapała i jedtem mega zestresowana i zmartwiona co to będzie,cxy bedxie ok

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

"Izabla"mamy taki sam termin porodu i OMp

maaaambaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:42   #1672
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Przewijaka używa się tylko 4 miesiące? A dlaczego tak? Przecież dziecko ciągle załatwia się w "majty" Czy wyrasta już z przewijaka?
Ja chciałam przewijak, bo można go sobie zarzucić na ramę łóżeczka i jest wysoko i wygodnie. I łatwo dbać o czystość. Znajoma żaliła mi się jak przewijała dziecko na łóżko i jej ubrudziło całą pościel Ja tak nie chcę, a przecież nie będę ceraty rozkładać
tylko na takim 4ms brzdacem trudniej zapanowac cwiczyc bedzie turlanie na boczki wiec istnieje obawa ze moze sie sturlac .. bezpieczniej dla mnie bylo na tapczanie zreszta zawsze mloda zostawialam kilka minut z gołym tyłkiem a radochy ile było a ta swoboda ruchów

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:

Co do wózka ja również jestem w rozterce, mój kolega (świeżo upieczony tato) przebąkiwał mi, że poleca zakup tylko spacerówki, bo z gondoli tak naprawdę mało skorzystam... I teraz już sama nie wiem czy faktycznie nie ograniczyć się do spacerówki.

.
nie słuchaj kolgi w spacerówce dziec sie zgubi za małe jest jak masz mało kasiorki teraz jest piekny wysyp uzywanych wozkow za mało kupisz a jeszcze sie uda szybko sprzedac i kupic potem spacerówke

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:56   #1673
agunia4ever
Zadomowienie

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad trójkołowymi wózkami?

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-10-09, 07:10   #1674
margo80
Zakorzenienie

Koleżanka miała 3-kolowca i odradza. Choćby ze względu na fakt, ze wejście do klatki miała po schodkach, a te metalowe rynny zrobione jako podjazd do wózków kompletnie nie pasowały do rozstawu kol.
Jeśli nie masz podobnych barier architektonicznych w okolicy, to możesz spróbować. Wydaje mi się jednak, ze 3-kolowce są mniej stabilne od standardowych wózków.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:42   #1675
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Koleżanka miała 3-kolowca i odradza. Choćby ze względu na fakt, ze wejście do klatki miała po schodkach, a te metalowe rynny zrobione jako podjazd do wózków kompletnie nie pasowały do rozstawu kol.
Jeśli nie masz podobnych barier architektonicznych w okolicy, to możesz spróbować. Wydaje mi się jednak, ze 3-kolowce są mniej stabilne od standardowych wózków.
No faktycznie. Nie pomyślałam. Architektonicznie może być to problem. Jednak najbardziej zastanawia mnie stabilność. Bo tak na zdrowy rozum to wydaje się że 3 koła nie dadzą stabilności 4 kół :p Mogę dostać za free 3-kołowy ale mój Tż jest przeciwny bo boi się o stabilność. Jakby były 2 wózki na rynku to człowiek by się szybciej zdecydował A tak to oszaleć można :p

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-10-09, 08:05   #1676
111kicia111
Raczkowanie

Czesć dziewczyny!
Kilka dni mnie nie było a wy tyle napisałyście.

Witam nowe dziewczyny i gratuluje poznania pułci!

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
ja po wizycie.
wszystko wporządku. Dzieciaczek ma 7 cm(od czubka głowy do dupci ), serce bije jak dzwon pęcherz miał dzidziuś pełny i żołądek było widać, no super ... córcia była ze mną i teraz też zachwycona. przybyło mnie 3 kg jak narazie i ciśnienie 90/50 ... dr mówiła że słabe i nic więcej. Wyniki krwi i moczu świętne. na następną wizytę krew, mocz i tokso ...

ide was nadrobić
za udana wizytę! Ja w pierwszej ciazy miałam zawsze cisnienie 90/60 i było ok za to teraz mam około 140/90

Cytat:
Gratuluje córeczki!

Nie było mnie kilka dni bo miałam męża w domu i nawet nie włanczałam komputera. Powiedzielismy rodzinie i przyjaciołom że bedziemy mieli synka. Mąz jak wszystkim mówił to był taki dumny! Teraz wiem że on chciał synka a wczesniej nie chciał mi sie przyznac chyba zeby sie nie rozczarować i zawsze mówił obojetnie zeby było zdrowe. Jego błysk w oczach bezcenny!

Dzisiaj rano troszke sie przestraszyłam bo miałam taki brzuch twardy jak kamień. Pomasowałam troche rozruszałam sie i przeszło. W piatek mam wizyte u połoznej to jej o tym powiem.

Maluszek kopie intensywnie. i coraz mocniej.

Odnosnienie przewijaka to przy pierwszym dziecku go nie miałam a teraz zastanawiam się nad kupnem.
Przez pierwsze 4 miesiące uzywałam pieluch jednorazowych tylko jak szłam z dzieciem do lekarza a tak zakładałam pieluszki tetrowe. Dziecko nie miało zadnych odparzeń no i przedewszystkim musiałam małą szeroko pieluchowac ze wzgledu na bioderka. Teraz zastanawiam sie nad uzywaniem pieluszek tetrowych chociaz przy jednorazowych jest duża swoboda.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:10   #1677
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Tylko mężem? to kim aż by trzeba być żeby podały wyniki?
Dobrze, że im osobiście powiedziałaś co o nich myślisz
tez chcialabym wiedziec

Cytat:
Hej mamusie,
Ja też będę mamusią Obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży. Jak na razie nie wiadomo czy to męski czy damski rozbójnik szaleje w moim brzusiu Ale nie ma to znaczenia choć ciekawość trochę mnie zżera. Dzidzia na razie nie kopie a już tak bym chciała kopniaki poczuć W każdym razie byłam na badankach i z dzieciątkiem wszystko jest ok mimo że okazało się, że mam niedoczynność tarczycy Skąd to się wzięło to nie wiem. Na szczęście dzidzi to nie zagraża i to jest najważniejsze
witaj

Cytat:
gratulacje

Cytat:
super, ze wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez maaaambaaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja też pod koniec marca będę mama jak wszystko dobrze pójdzie jestem po 3 promieniach, ale mam nadzieję ze tym razem będzie wszystko ok. Przechodzila ktoras z was w ciąży gryge?właśnie mnie złapała i jedtem mega zestresowana i zmartwiona co to będzie,cxy bedxie ok
witamy ale marcowek nam przybywa, normalnie jak grzybow po deszczu
napewno bedzie wszystko ok Co do grypy to nie przypominam sobie zeby ktoras zlapala, pamietam przezebienia, a na 1 stronie sa fajne linki jak z tym walczyc w ciazy

Cytat:
Dziewczyny a zastanawiałyście się nad trójkołowymi wózkami?
ja sie nie zastanawialam, bo mi sie nie podobaja

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:52   #1678
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Jestem pi wizycie i... Na dwoje babka wróżyła pierwsze co jak przyłożyła usg pewne "dziewczyna" a potem już same wątpliwości...coś tam miedzy nogami sie pokazało ale nie wiadomo czy to pepowina, czy wargi sromowe czy siusiak ona jest bardziej za dziewczyna ale pewności nie ma

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:56   #1679
Ela87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Lecicie z tymi płciami, że nie nadrabiam. Wpisywać się na pierwszą stronę, bo przynajmniej będę mogła sobie poprzypominać co jest ;P

za wizyty, ruchy

witam nowe mamuśki W czerwcu i lipcu była ładna pogoda, to pewnie na łonie natury wszystkie płodziłyśmy ?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:09   #1680
teQiba
Moderator

Cytat:
bardzo słusznie
na recepcie było 50% ale recepta była na rovamycine 3 mln, a on wziął podwójne dawki 1,5 mln płacąc 100%, przy tym nie zadzwonił i nie zapytał, czy wziąć... a dawka 1,5 mln sama w sobie wychodzi drożej niż 3 mln na zniżkę, więc wyobraź sobie ile zapłacił za 100% a wystarczyło, żebym jutro przeszła do gina z tymi receptami, wypisałby mi nowe na 1,5 mln ze zniżką
Nie gniewaj sie na niego - na pewno chcial dobrze, wolal wiecej zaplacic niz zebys bez lekow zostala

Wedlug mnie to farmaceutki nawalily bo jak nie maja jakiegos leku to powinny zamowic, a jak daja zamiennik to tez powinien byc refundowany.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Jestem pi wizycie i... Na dwoje babka wróżyła pierwsze co jak przyłożyła usg pewne "dziewczyna" a potem już same wątpliwości...coś tam miedzy nogami sie pokazało ale nie wiadomo czy to pepowina, czy wargi sromowe czy siusiak ona jest bardziej za dziewczyna ale pewności nie ma

Na nastepnej wizycie moze bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Lecicie z tymi płciami, że nie nadrabiam. Wpisywać się na pierwszą stronę, bo przynajmniej będę mogła sobie poprzypominać co jest ;P
Co wylapuje to staram sie uzupelniac Ale moze kogos przeoczylam to mowcie - tylko wczorajsze nowinki powinny byc jeszcze nieuzupelnione.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości