Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 21:40   #331
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Nałożyłam jednak Seboradin z żeń-szeniem, i właśnie upajam się zapachem moich włosów

ja farbowałam włosy ostatnim razem w marcu czekam na moje naturalki

ale...

jestem w szoku, nie dość, że wypadło mi mnóstwo włosów podczas mycia, to jeszcze przy rozczesywaniu, na 100% ponad 200 włosów mi wypadło.

Będę łysa

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2013-10-08 o 21:42
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:44   #332
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
JA jestem z natury brunetką, Przez ostatnie 10 lat farbowałam włosy granatowa czernia a przez ostatni rok wyprowadziłam włosy do ciemnego brązu więc takiej tragedii nie ma jak sa odrosty...gorzej było odrosty widac przy czarnych włosach
U mnie też z odrostami tragedii nie ma, bo mój naturalny kolor to taki totalnie nijaki brąz Może nie tyle jest brzydki, co bardzo mi się znudził Od jakiegoś czasu farbuję na 'orzechowy brąz', który na moich włosach wychodzi delikatnie ciemniejszy od naturalnych, z rudawym połyskiem

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:44   #333
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
J

za wytrwanie
ja ostatnio 3msc wytrwałam, a teraz z racji tego że do Polandii sie wybieram to nie wytrzymałam... nie chce straszyć rodaków
dziękuję
mam nadzieję, że wytrzymam, bo ostatnim razem nie farbowałam włosów przez 9 miesięcy. No, ale była to brązowa szamponetka i odrosty tak bardzo nie rzucały się w oczy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:46   #334
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja w czerwcu ostatni raz farbowałam i postanowiłam sobie odpuścić na jakiś czas. Ciekawe jak długo wytrzymam.
na razie jest ok, bo odrosty fajnie pokrywają się z rozjaśnianymi włosami
Ja farbowałam ostatni raz włosy 18 marca. Zauważyłam, że mam już trochę siwków, a mój kolor naturalny nie jest ładny. Ostatnio miałam chwilę słabości. Już nawet chciałam zamawiać farbę na allegro. Na szczęście się opamiętałam. Zresztą jako fanka naturalnej pielęgnacji zrobiłabym sobie kuku. Mam spory zapas szamponów, odżywek i innych specyfików do włosów, a te naturalne przy farbowanych chemią włosach niestety nie sprawdzają się u mnie.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:48   #335
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Ja farbowałam ostatni raz włosy 18 marca. Zauważyłam, że mam już trochę siwków, a mój kolor naturalny nie jest ładny. Ostatnio miałam chwilę słabości. Już nawet chciałam zamawiać farbę na allegro. Na szczęście się opamiętałam. Zresztą jako fanka naturalnej pielęgnacji zrobiłabym sobie kuku. Mam spory zapas szamponów, odżywek i innych specyfików do włosów, a te naturalne przy farbowanych chemią włosach niestety nie sprawdzają się u mnie.
a może farbowanie henną, albo szamponetką?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:49   #336
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Farbowanie, odrosty... jak to dobrze, że mnie nie dotyczy <3

Mi tam się mój naturalny blond względnie podoba. Jak mam mokre włosy, to fajnie to widać - mam pasemka rudości, miodowego blondu, jasnego blondu, sporo czarnych włosów, a brązowe też znajdę..
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:52   #337
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość

Mi tam się mój naturalny blond względnie podoba. Jak mam mokre włosy, to fajnie to widać - mam pasemka rudości, miodowego blondu, jasnego blondu, sporo czarnych włosów, a brązowe też znajdę..
Mnie równiez nie dotyczy
Mój blond też mi się podoba, ale ciemnieje
Stary 2013-10-08, 21:54   #338
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Siwki to idealne określenie do koloru moich odrostów gdy jeszcze farbowałam się na czarno... bo tak właśnie prezentowały się moje odrosty

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:54   #339
Visomya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

Ten z bawełną?
Tak.
Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
A pomarańczowy też jest w promocji, czy tylko migdał i papaja? Ja go chyba nie widzę
Tylko migdał i papaja.
Visomya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:58   #340
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:

łoooo, istny naturalny balayage

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:03   #341
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a może farbowanie henną, albo szamponetką?
Gdybym chciała mieć rude lub brązowe włosy to sięgnęłabym po hennę, a jestem blondynką i nie chcę zmieniać radykalnie koloru. Co prawda miałam już wszystkie kolory na głowie ale najlepiej wyglądam mimo wszystko w blond. Blondynki mają chyba najgorzej bo przy siwych włosach zostaje tylko farba. Co prawda jest roślinna w 100% naturalna farba do włosów w proszku czyli tzw. henna z dodatkami w kolorze złoty blond marki Logona ale kolor niezbyt ładnie wychodzi. Kiedyś miałam okazję ją przetestować.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:12   #342
201607111040
Konto usunięte

Ja nawet jak mam naturalne to mam odrosty U nasady mam ciemne a potem są ciemny blond/jasny brąz w kierunku rudego i te pytania dlaczego nie farbujesz odrostów?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:21   #343
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Mnie równiez nie dotyczy

Ponoć nasz blond z wiekiem ściemnieje..
Babcia (mama taty) opowiadała mi, że jak była w moim wieku, to też miała takie jasne jak ja, ale po urodzeniu dzieci (siódemki, tak nota bene) zrobiły się jej ciemnobrązowe
Stary 2013-10-08, 22:23   #344
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Ponoć nasz blond z wiekiem ściemnieje..
Babcia (mama taty) opowiadała mi, że jak była w moim wieku, to też miała takie jasne jak ja, ale po urodzeniu dzieci (siódemki, tak nota bene) zrobiły się jej ciemnobrązowe
Oj ściemnieje, już to widzę na swoich włosach
Oby nie na ciemnobrązowo..nieeee
Załamka będzie
Stary 2013-10-08, 22:33   #345
iwonaa1993
Raczkowanie

Ja zapomniałam wziąć na wakacje odżywki (porażka) i włosy były tak suche, że poszłam do sklepiku i tak patrze tyle tych odżywek a dodam że nie byłam wtedy taka włosomaniaczką i wzięłam pierwszą lepszą, która okazała sie strzałem w 10 a mianowicie Garnier ultra doux awokado i masło karite włosy były mięciutkie, a mój chłopak zapytał czy mi to coś daje, a ja mu mówie żeby sam spróbował i spróbował i do końca pobytu używał jej i mówił że ma takie miękkie włosy śmiać mi się z niego chciało taki odkrywca.
Stary 2013-10-08, 22:35   #346
Unelma
Przyczajenie

Moją jedyną farbą była henna i bardzo sobie chwalę ten zabieg - włosy były mocne, lśniące, lepiej się układały... marzenie! Kolor wyszedł idealny, bo czerwony (tak tak, uzywałam Khadi) z chłodnym połyskiem, tak więc wszystko się idealnie komponowało z moim typem urody - ciemna/chłodna zima. Ale teraz, po dwóch miesiącach od farbowania kolor stał się rudy. No dobra - kasztanowy i kłóci się z naturalnym kolorytem skóry i oczu. Widzę odrosty, całkiem spore (włosy mi rosną ok. 2,5/1,5 cm na miesiąc - nie potrafię w końcu zdecydować ile tego jest ) oraz czekam na bardziej dogodny moment, aby zafarbować... myślę tym razem o ciemnym brązie Khadi.

Widziałam, iż wiele z Was narzeka na wypadające włosy - nie jesteście same, ja również mam ten problem ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - wykombinowałam przepis na wcierkę (która na moim skalpie sprawdza się znakomicie). Mogłabym podać, jeśli któraś z Was by chciała!

Przy okazji - jak Wasz skalp reaguje na alkohol denat. we wcierkach? Oraz: Seboradin (chodzi mi o wcierki) ma alkohol denat, tak?

Wcześniej (dobrych parę stron wcześniej) jedna z Was poprosiła mnie, abym scharakteryzowała swoje włosy. No dobra, same się prosiłyście ;P
Długość: centymetr lub dwa za taką wystajacą kostkę pod potylicą (kiedy zginamy kark jest ona wyraźnie wyczuwalna - i wybaczcie mi brak fachowej nazwy )
Grubość: jak dzisiaj mierzyłam, było 9 centymetrów w obwodzie kucyka ^^
Struktura: falowane 2a/2b
Porowatość: średnia w kierunku niskiej (oprócz grzywki - tam wysoka. Nie mam pojęcia dlaczego ;__
Na co narzekam: na wypadanie, naturalną suchość i niepodatność na wszelkie zabiegi stylizacyjne.
Co uwielbiam: grubość, fale, szybki przyrost.
Inne: farbowane henną.
Bez czego nie mogą się obyć (oprócz typowych, higienicznych zabiegów ): bez olejowania! Najlepiej co drugie mycie, na odżywkę, pozostawione na parę dobrych godzin
Wiem, że w porównaniu do innych dziewczyn jest to mało, ale mam nadzieję, iż mimo wszytko nie jest AŻ TAK źle. Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania, to śmiało naprawdę nie przepadam za charakterystykami

I jeszcze jedno pytanie do Was: czy picie siemienia lnianego i skrzypokrzywy nie "kłóci się" ze sobą? (pytanie nowicjuszki ;__

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Unelma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:40   #347
kochaneczka7
Zadomowienie

Cytat:
Ja też

Kwas mlekowy - jak to działa, z czym to się miesza? A mocznik za co uwielbiasz i do czego dodajesz?
Korund mam, jest świetny tak samo mleczan sodu i B3.

Pewnie tak, za często też nie można
Kwas mlekowy będę miała pierwszy raz, miałam już kwas glikolowy Na jesień robię sobie serie peelingów AHA, muszę się pozbyć przebarwień potrądzikowych Kwas mlekowy będę mieszła z wodą destylowaną i kwasem hialuronowym
Wiem też, że kwasik ten może mieć zastosowanie włosowe. Poczytam i może go wykorzystam i wten sposób
Mocznik cudownie nawilża i nabłyszcza włosy Szczypta do maski lub odżywki wystarczy i odrazu czuć różnicę. Dodawałam go zawsze do tych " mniej lubianych" produktów i poprawiał ich działanie na moich włosach.
10.04.2017 - licooooowki dr.KOBA
??.??.2017 - ckn (szukam lekarza )

instagram. kochaneczka7

Edytowane przez kochaneczka7
Czas edycji: 2013-10-08 o 22:44
kochaneczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 23:03   #348
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie równiez nie dotyczy
I mnie również nie ale nie straszcie tym ciemnieniem
Cytat:
Napisane przez Visomya Pokaż wiadomość
Tak.

Tylko migdał i papaja.
No właśnie, szkoda.

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Kwas mlekowy będę miała pierwszy raz, miałam już kwas glikolowy Na jesień robię sobie serie peelingów AHA, muszę się pozbyć przebarwień potrądzikowych Kwas mlekowy będę mieszła z wodą destylowaną i kwasem hialuronowym
Wiem też, że kwasik ten może mieć zastosowanie włosowe. Poczytam i może go wykorzystam i wten sposób
Mocznik cudownie nawilża i nabłyszcza włosy Szczypta do maski lub odżywki wystarczy i odrazu czuć różnicę. Dodawałam go zawsze do tych " mniej lubianych" produktów i poprawiał ich działanie na moich włosach.
I to taki tonik, z tym kwasem? Na wieczór? A rano filtr, czy niekoniecznie? Też bym chciała coś na przebarwienia
Mocznik zamówię na pewno, dzięki z opisu wydaje mi się, że podobnie działa mleczan sodu, wystarczy kropla do szamponu i już włosy mega miękkie itd twarz też tak samo mocno nawilża.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 23:17   #349
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Trzeba będzie ten proces zaatakowac maskami z miodu i płukankami rumiankowymi ;> Albo korzeń rzewienia..hmm
Stary 2013-10-08, 23:28   #350
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeba będzie ten proces zaatakowac maskami z miodu i płukankami rumiankowymi ;> Albo korzeń rzewienia..hmm

No chyba, że mi ściemnieją do bordo to zaakceptuję

Stary 2013-10-08, 23:31   #351
kochaneczka7
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie, szkoda.

I to taki tonik, z tym kwasem? Na wieczór? A rano filtr, czy niekoniecznie? Też bym chciała coś na przebarwienia
Mocznik zamówię na pewno, dzięki z opisu wydaje mi się, że podobnie działa mleczan sodu, wystarczy kropla do szamponu i już włosy mega miękkie itd twarz też tak samo mocno nawilża.
Tak, będę robiła tonik z tego właśnie przepisu

Tonik 15% kwasu mlekowego
woda do iniekcji - 15 ml
kwas hialuronowy - 3 ml
kwas mlekowy - 3,5 ml

a po zużyciu toniku, spróbuję już wyższe stężenie do peelingu mleczan sodu zamówiłam do regulowania PH, ale dzięki za podpowiedz, na pewno wypróbuję go w tej formie

instagram. kochaneczka7
Stary 2013-10-09, 00:10   #352
xdarling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mulankasia Pokaż wiadomość
wow ale widzę ogromną zmianę, wcześniej piórka a teraz już wyglądają na takie "pełne. Na ostatnim zdjęciu masz koczek na donacie czy jakoś inaczej?

O kurde, ja miałam nadzieję, że takie odreagowywanie na zdrowi potrwa 2 - 3 tyg ;/ chociaż może masz rację, u mnie po problemach ze zdrowiem cera wygląda fatalnie, włosy wypadały (teraz też lecą, ale znacznie mniej). A już jestem prawie 3 tyg po zabiegu, a pryszcze jak były tak są. Myślałam, że wszystko zacznie się normować a tu mijają kolejne dni i nic.
Tak, koczek na wypełniaczu, robiłam też sama kiedyś na skarpecie ale ze względów i problemów technicznych, takich że nie podniosę ręki - na razie nie mogę a z wypełniaczem robie z głową spuszczoną w dół no mi wlaśnie po operacji też nawyskakiwało pryszczy gdzie nigdy (!!) ich nie miałam.. sypie się jak stara babcia
xdarling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 00:33   #353
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Tak, będę robiła tonik z tego właśnie przepisu

Tonik 15% kwasu mlekowego
woda do iniekcji - 15 ml
kwas hialuronowy - 3 ml
kwas mlekowy - 3,5 ml

a po zużyciu toniku, spróbuję już wyższe stężenie do peelingu mleczan sodu zamówiłam do regulowania PH, ale dzięki za podpowiedz, na pewno wypróbuję go w tej formie
Dzięki a co z filtrami?

Stary 2013-10-09, 01:26   #354
Martii=*
Zadomowienie

Dziewczyny, używałam już oliwy z oliwek, oleju sezamowego, sesy i kokosowego i wszystko było fajnie. Kupiłam ostatnio BDFM i jakoś mi nie podchodzi... dlaczego, że za lekki, czy jak? Mam na myśli, że końcówki są takie niespecjalnie odżywione i strasznie suche, a jak użyję innego oleju to jest różnica.
Stary 2013-10-09, 02:31   #355
kochaneczka7
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki a co z filtrami?

Filtry oczywiście muszą być... ja stosuję filtr 50 dermedic i polcam

instagram. kochaneczka7
Stary 2013-10-09, 05:52   #356
CrystalNatasha
Rozeznanie

ten szampon Babydream kompletnie się u mnie nie sprawdził :c Mam wrażenie,że włosy są tłuste.

I na dodatek farba mi się już wypłukuje i muszę pofarbować. Tym razem wezmę ciemniejszy-nie mam innego wyjścia..
Stary 2013-10-09, 07:00   #357
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Dlaczego moje kłakocze są takie szorstkie? Przecież nie przedobrzyłam im odżywkami..
Stary 2013-10-09, 08:44   #358
kinia8900
Raczkowanie

Hej Ależ się nie wyspałam, moja latorośl postanowiła nie spać w nocy ech....

Naolejowałam na noc włosy mieszanką olejków (arganowy, rycynowy i trochę oliwy z oliwek). Wczoraj kupiłam naftę kosmetyczną, która jest bardzo zachwalana i planuję użyć tylko jeszcze nie wiem jak. Może strzelę sobie maseczkę z jajka i nafty.

edit:
zrobiłam fotkę dokładnie miesiąc temu, pokazuję efekty. Nie udało się niestety zrobić identycznie zdjęcia ale widać co trzeba, i jeszcze fotka bejbików po miesiącu, aczkolwiek one pewnie wcześniej były tylko teraz zaczęły szybciej rosnąć bo są dosyć spore, nie możliwe że tyle urosły w miesiac.
Ogólne jestem bardzo zadowolona z przyrostu , nie umiem mierzyć ale na pewno około 2,5 cm.

Edytowane przez kinia8900
Czas edycji: 2013-10-09 o 10:33
kinia8900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:26   #359
kochaneczka7
Zadomowienie

edytah10 Mam to samo

kinia8900 Ale Ci urosły Przypomnij co stosowałaś

instagram. kochaneczka7

Edytowane przez kochaneczka7
Czas edycji: 2013-10-09 o 11:28
Stary 2013-10-09, 11:31   #360
_Remember
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinia8900 Pokaż wiadomość
zrobiłam fotkę dokładnie miesiąc temu, pokazuję efekty. Nie udało się niestety zrobić identycznie zdjęcia ale widać co trzeba, i jeszcze fotka bejbików po miesiącu, aczkolwiek one pewnie wcześniej były tylko teraz zaczęły szybciej rosnąć bo są dosyć spore, nie możliwe że tyle urosły w miesiac.
Ogólne jestem bardzo zadowolona z przyrostu , nie umiem mierzyć ale na pewno około 2,5 cm.
Marzę o tym, żeby mi włosy tak szybko rosły

A ja wczoraj umyłam włosy Alterrą Papaja i Bambus, nie nakładałam żadnej odżywki, tylko jedwab Musiałam go w końcu przetestować, bo nawet nie wiedziałam jak działa (zawsze po nim używałam jakiejś maski/odżywki)

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości