|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() senira666 ![]() Wczoraj na zgagę pomogły mi orzechy włoskie! dziele się patentem, może akurat
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście ja wysoka jestem i talie mam ładna i cycki tez były ok wiec nie miałam problemów z samoakceptacja. Jak zachorowałam na jelita to pojechałam z waga prawie 25 kg ( nic fajnego byłam wrakiem) no a potem antybiotyki potem sterydy i znów byłam duża. Zawsze ginekolog mi mówiła ze po ciazy wszystko sie unormuje bo ciaza zmienia gospodarkę hormonalna , ale mówiła tez ze w ciąże naturalnie to ja nie zajdę wiec raczej jej nie wierze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wyjaśnijcie mi proszę jak działa i jak się używa tej pasty cukrowej? Normalnie traktuję się depilatorem a bikini maszynką ale na łydkach właski mi wrastają i muszę się jakoś ratować
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Rozeznanie
|
cześć
nadrobiłam.... w końcu ![]() Gratuluje udanych wizyt Idę dzisiaj na warsztaty "dobra mama" https://pl-pl.facebook.com/dobra.mama zobaczymy jak będzie...Wczoraj podpatrzyłam sobie to przystawianie u koleżanki i jestem w szoku że dziecko tak łapczywie chwyta, szuka sutka i jak się denerwuje kiedy nie może złapać Inna położna pokazała też jak można dziecko uspokoić piersią żeby ciumkało i faktycznie od razu po taaaaaaaaaaaaaaaaaaaakim płaczu - aniołek! Dokarmiają też butelką i próbowali na kapturku, bo jej sutki pogryzł . Natomiast dieta matki karmiącej mnie powaliłakukurydzianaa strasznie dużo masz tych leków... dziwne przy niezagrożonej ciąży A już najdziwniejszy jest ten duphanson i luteina - razem.senira666 miałam chyba identyczny brzuch w 24tc jak Ty i też mówili (kobiety) mi że mały, gdzie schowałam dziecko więc na wizycie u lekarza powiedziałam mu o tych "życzliwościach" to kazał je wysłać do niegoCytat:
wcale się facetowi nie dziwię... wiele kobiet zapomina, że dziecko ma też ojca, który ojcostwo przeżywa na swój sposób, który nie zawsze jest zgodny z wizją matki. Moim zdaniem to też "zasługa" mediów różnych durnych artykułów w stylu "co KAŻDY ojciec powinien" i zakłamania wśród otoczenia "dzieciowego" (kobiety, mężczyźni) które nie mówi o problemach bo WSTYD i pokazuje macierzyństwo/ojcostwo jako wieczną sielankę i cudowny obrazek. Albo straszą nie mówiąc o konkretach ![]() np jak słyszę zdania typu "noooo teraz to się skończy" "teraz to się wam zmieni" i pytam: "ale co??" dostaję odpowiedź w stylu: "zobaczysz" "ach już niedługo sama się dowiesz" ![]() ![]() ![]() A jak dopytuję "ale co konkretnie się zmieniło u Was? jakie momenty były najgorsze? co czuliście? po co mnie straszysz?" to odpowiedzi nie uzyskuję tylko "aaaaaa zmieniło się wszystko" ![]() Większość po prostu wstydzi się mówić o problemach jakie były, stwarzają jakieś pozory żeby nie zarzucić im złego wychowania chyba ![]() Na szczęście w otoczeniu mam tą koleżankę, która nie koloryzuje i nie udaje... |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Forester podziękuj ode mnie rodzicom za radę. Będę szukać takiego pasa. Zaraz będę dzwonić do przychodni, żeby się umówić na wizytę do ortopedzia. Jutro muszę też iść do internisty, bo kaszel mi się w nocy rozszalał i nawet mówić przez niego nie mogę. Z dobrych wieści - zamontowali nam dzisiaj meble w łazience
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny orientujecie się, w której gazecie jest teraz karta rabatowa 20 zł do h&m?
|
|
|
|
#1302 |
|
Przyczajenie
|
magnusia, jakie piękne kolory ma ta Twoja kotka! cudo
![]() Jeśli chodzi o H&M to korzystałam ze 3 razy z rabatu 25% za zapisanie się do ich newslettera. |
|
|
|
#1303 | ||
|
Rozeznanie
|
magnusia piękny kotek!!!!
Cytat:
![]() zresztą.... nie cierpię jeździć do hipermarketów a tylko w takich są kolejki z pierszeństwem. A jak już jeżdżę to z mężem na większe zakupy i to ON stoi w kolejce a ja idę usiąść na ławeczkę przed albo do auta. Chyba zapłacić i zapakować umie... Sama tam nie chodzę, bo nie uśmiecha mi się taszczyć siat a mniejsze zakupy żywnościowe robię w małych sklepikach. Cytat:
teraz będzie ten weekend "zakupowe szaleństwo" i jest dużo kuponów w TS do różnych sklepów i jeszcze Grazia bierze udział, ale czy jest tam karta na 20zł to nie wiem.
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-09 o 11:52 |
||
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
![]() Dziękuję za wszystkie gratki i miłe słowa Ja dziś na wizycie byłam, w sumie nic ciekawego, zważyli (+1,3kg ), wypisali zwolnienie i sprawdzili puls malucha. Nast. wizyta 31.10, kurczę niedługo. Teraz to już tak cały czas będzie co 2-3tyg? Bo kolejną mam mieć 14 listopada, taką z usg (bo to będzie 32 tydz).Negrid, uwierz mi, nie chcesz fretki. Mój ślubny miał kiedyś, dawno temu jak jeszcze z rodzicami mieszkał. Dostał ją ode mnie. Fretka była okropna, nienawidziła wszystkich oprócz mego męża. Za każdym razem jak u niego byłam to czekała tylko na moment kiedy zaczniemy się obcałapiać i wtedy zaczynała swoje harce po klatce No nie szło wytrzymać. Poza tym, śmierdziała okropnie, pomimo kąpieli i sprzątania klatki. Cały dom był terroryzowany przez tego zwierza Może to tylko ta jedna była taka niesympatyczna? Nie wiem, innej nie spotkałam.Co do seksowności to ja już dawno zapomniałam co to jest ![]() Dziś załatwiałam również receptę na leki mojej mamie. Czekam sobie w kolejeczce (miałam wejść zaraz po wyjściu ludzi, którzy byli w gabinecie, tzn byłam nast. w kolejce) i czekam i czekam.. A w gabinecie 3 osoby, cholerka, dyskusje sobie urządzają a to o finansach a to o tym jakie ciśnienie jest dobre a jakie niekoniecznie... Wszystko było słychać przez ścianę o czym mówili. "A pani doktór, a co to są te bóle naczyniowe?", " a pani doktór, co pani myśli o witaminach, brać?", "a pani doktór, badania na wątrobę to kiedy się powinno robić? A na oczy?" A my wszyscy w kolejce piana na ustach... Nienawidzę takich ludzi, siedzą w gabinecie i sto pytań do. A że głodna byłam to tym bardziej mnie ruszało to czekanie
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, oglądałam właśnie ciuszki na stronie hm, są śliczne.
|
|
|
|
#1306 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja łykam Euthyrox, Jodid, kwasy DHA, Magnezin i Aspargin (nie mam twardnień, ale biorę ze względu na drżenia mięśni). Duphaston brałam tylko wtedy kiedy miałam plamienia do ok. 14 tygodnia. Cytat:
teściowa za każdym razem jak mnie widziała powtarzała, że na 100% będzie miała wnuka, chyba nawet koleżankom tak mówiła W poniedziałek mam połówkowe i mam nadzieję, że Lence nie wyrosła żadna antenka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Grazia, Twoj styl. Tam są kupony, i karty.
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
zapisz się do tego newslettera i będziesz miala 25% na jedna rzecz. Do tego jeśli masz karte mastercard citibanku to masz zniżkę 25% na drugą rzecz tylko wtedy bez zniżki na newsletter. Ja miałam dwa kupowy i 5 rzeczy do kupienia i zrobiłam to na 3 paragony aby z każdej zniżki skorzystać. Ciuszki w HM są fajne i dobre jakościowo tylko niektóre dość drogie są. Jeśli masz CA to w CA są bardzo fajne bodziaki i pajace (pakowane w wielopaki) po dobrych cenach i z bawełny
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź z tą pastą
![]() hmm.. to serio na tyle trudne żeby isc do kosmetyczki? ja zawsze ale to zawsze sama się skubałam a kosmetyczkę odwiedzam tylko na kawitację i jakoś nie chce znaleźć następnego powodu do zostawiania tam więcej pieniędzy choć pani Sylwia jest przemiłą osobą i zabiegi są super no ale na nadmiar pieniążków teraz nie narzekam ![]() pilotka niestety dieta mamy karmiącej w wielu szpitalach to jeszcze dramat, ktos komus cos kiedys powiedział i teraz młoda mama musi przez miesiące jeść tylko rosół albo co tam akurat położna wymyśli. Zmienia się to jednak chyba na gazecie.pl jest forum dot. karmienia, w pierwszej ciąży dużo z niego czerpałam bo była tam dietetyczka bardzo ogarnięta i mądra dziewczyna i wiele mi wyjaśniło podczytywanie choć sam pobyt na forum trudny
|
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak mam nadzieję, że mi się poukłada z tymi hormonami po ciąży, że zgubię chociaż część tych nadprogramowych kg i trądzik mi nie wróci. Takie marzenie
|
|
|
|
|
#1311 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Na początku mojego wywodu napiszę Wam, że macie wszystkie cudne zwierzaki Ja wychowywałam się zawsze w mieście, ale (na szczęście!) kilka lat mieszkałam na obrzeżach Wawy (relacja Anin-Falenica) i tam mogłam poznać koty, psy (było też dużo bezpańskich ) i inne zwierzaki.Żałuję, że nie miałam nigdy bliskiej rodziny na wsi. Pierwsza moja bliższa styczność z krową nastąpiła, gdy byłam nastolatką podczas wyjazdu w góry. Poza tym cieszę się z waszych udanych wizyt, wyników i za wszystki mocno trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ja już sobie upatrzyłam jeden na All, używany (bo nowy, który mi się podoba kosztuje 4 tysie, a to jednak wg mnie za dużo). Mam nadzieję, że będzie w dobrym stanie i nie rozleci się po pół roku używania W razie czego mam 10 dni na zwrot, gdyby okazało się, że od razu coś z nim nie tak.Cytat:
Podziwiam!Może zdradzisz, co wykładasz? Cytat:
![]() Dlatego tak ważni są kochający i akceptujący rodzice, może świat będzie wtedy trochę lepszy ![]() TZ się złośliwie śmieje, że gdy dziecko się urodzi to przynajmniej już nie Stefan będzie na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
Sadlaczyca - ja także gratuluję obrony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W razie potrzeby podaję namiary do Fundacji Feminoteka - można do nich zadzwonić i zapytać jak to wygląda w rzeczywistości, jakie są możliwości itd. (ja do nich dzwoniłam w sprawie badań prenatalnych). Jest też Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny - tutaj na pewno też uzyskasz dobre informacje na temat cc w Twoim przypadku. Próbuj!!! |
|||||||
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj yłam na wizycie. 25 tydzień już się zaczął
![]() I tak: syn synem został - potwierdzają to po raz piaty Chyba będę miała drugiego, może trzecia okaże się córką ![]() Ułożony jest miednicowo Bóle naddupne są i będą. Niekoniecznie o czymś świadczą. Ot, ciąża ![]() Bóle jak po jeździe konnej świadczą o napieraniu dziecka. W mym przypadku przynajmniej. Nie ma jednak nic niepokojącego. Zalecenie to więcej odpoczynku, leżenia, pływanie.
|
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
Magnusia, śliczną masz kotkę
![]() Jeśli chodzi o kupon do H&M, to faktycznie w Twoim Stylu jest karta na 20 zł i ja na pewno skorzystam z niej w ten weekend. Mam już kilka rzeczy upatrzonych i na pewno na 1 komplecie się nie skończy. Co do poczucia atrakcyjności w ciąży, to gdyby nie mój mąż to by chyba umarło z pierwszą chwilą, gdy mój brzuch się zaokrąglił, bo ja zawsze bardzo o swój dbałam i pilnowałam, by był płaski. Mój facet natomiast szaleje za mną tym bardziej im bardziej obła się robię i aż czasem się zastanawiam czy nie jest fetyszystą ciążowego ciała Myślę jednak, że to wszystko tak działa na niego, bo to nie jest "zwykły" brzuch i gdybym takiego dostała od tak po prostu, to na pewno reakcja byłaby inna. Tak więc czuję się na razie bardzo atrakcyjna mimo rosnącego brzucha, ale zobaczymy co będzie dalej...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wróciłam z grzybobrania i jestem wykończona, dawno nie byłam taka padnięta ![]() Kurde ciężko mi było wejść pod górkę, ciągle sapałam no i spojenie łonowe zaczęło boleć więc nazbierałam koszyk i wróciłam, już więcej się nie wybieram na grzyby w tym sezonie
|
#1315 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy wskazanie się znajdzie "na życzenie".Cytat:
A z drugim się zipełnie zgadzam, matki, które nie zajmują się swoim dzieckiem są napiętnowane społecznie. Ojcom uchodzi to zupełnie na sucho... i spotykają się z dużo większym zrozumieniem. Cytat:
![]() a co do samopoczucia i wyglądu - staram się codziennie robić sobie makijaż, nawet jeśli nigdzie nie wychodzę. Staram się ubierać po domowemu (wygodnie) ale nie wyglądać przy tym jak ferdek kiepski. Często odwiedzam kosmetyczkę, żeby mieć w nienagannym stanie łapki i nóżki (ręce sama ogarniam, ale ze stopami już ciężko) Także czuje się kobieco. Jeśli chodzi o wagę - 28 tydzien i 6,4 kg na plusie (tyle dziś u ginekologa na wadze pokazało) i mam obecnie 88,1 kg - też nigdy tyle nie ważyłam, ale cóż poradzić Ciuchy noszę ciążowe, bo są wygodniejsze, ale np jeszcze 2 tyg temu wbiłam się w super sexy sukienkę z mohito sprzed ciąży - na brzuchu ma taką falbankę, która zasłoniła brzuch, do tego czarne grube rajtki i byłam na wysokim obcasie - nikt nie zauważył ciąży zresztą w sobote wyprawiam swoje urodzinki, może jeszcze raz uda mi się w nią wbić, to strzelę fotę i wrzucę do klubu - same ocenicie ![]() także kobieco - tak, seksownie - nie. Jednak bebzol roznegliżowany nie powoduje, że czuje się jak bogini seksu. wynik glukozy miałam 95 na czczo, i 120 po 2óch godzinach. Lekarz stwierdził, że to OK. Któraś miała podobnie?
|
|
#1316 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!!
Nadgoniłam Dzisiaj miałam ciężką noc bo nos kompletnie zatkany a ja nie potrafię i nie lubię oddychać przez usta więc było koszmarnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, łącznie w ciąży już + 6 kg. Czuję się niekomfortowo ![]() Cytat:
Jakie piękne kolory ma ten kot!! |
|||||
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nawet nie musze jezdzic, wystraczy mi przebywanie z nimi , czyszczenie itp. Konie to sa naprawde cudowne zwierzeta...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym patrzyłam na stronę ministerstwa zdrowia i nie widzę tam żadnego rozporządzenia mówiącego coś na ten temat. Coś czuję, że ktoś chce wprowadzić zamieszanie wśród lekarzy i pacjentek.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-10-09 o 12:43 |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ten pas albo majtochy trochę Ci ulżą w bólu. Magnusia fajna kota, taka nietypowa-kolorowa
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę mieć zaświadczenie od ortopedy, tylko mi na szczęście (mam nadzieję) nie grozi utarta chodzenia. Gdybym jednak miała wszczepioną endoprotezę to zrobiłabym wszystko, żeby mieć cc. Jeśli trzeba by było zapłacić komuś to bym zapłaciła. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

A już najdziwniejszy jest ten duphanson i luteina - razem.

), wypisali zwolnienie i sprawdzili puls malucha. Nast. wizyta 31.10, kurczę niedługo. Teraz to już tak cały czas będzie co 2-3tyg? Bo kolejną mam mieć 14 listopada, taką z usg (bo to będzie 32 tydz).
16.06.2012
) i inne zwierzaki.
Podziwiam!
. Gdybym ufała, pewnie nie byłabym już w ciąży.