|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
No i po wizycie jestem. Wszystko ok, mała rośnie. Na wadze w ciągu miesiąca plus 1,7 kg. A w sumie od początku 3,5 kg. ![]() Dostałam też skierowanie na glukoze i krew itp... A z tej radości ze wszystko jest dobrze to aż dodam swój brzuszek w 24tc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuszek bardzo ladny ![]() Ja wlasnie sie wazylam i mierzylam, wiec na wadze 4kg na plusie od poczatku, w obwodach ud i bioder bez zmian, brzuch wiadomo wiekszy i w cycki tez mi niestety poszlo
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek ekstra. Ja w 27 nie mam takiego. Wyglada na to ze mały mi sie "rozlał" i piłeczki nie będę już miała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
a mi wszyscy mówią że malutki brzusio mam
![]() i też mi w cycki poszło ale to akurat mnie bardzo cieszy
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() No to znów pospałam dziś nieźle- chyba przez to, że w nocy często się budze i to nie tylko na siku tylko tak po prostu ![]() Dopijam kawke i biorę się za finałowe ogarnianie chałupy Cytat:
- w zyciu tyle nie ważyłam i nie czuję się z tą waga konfortowo . To samo tyczy się mojej wielkiej dooooopy Pocieszam się tym, że może waga spadnie jak się mały urodzi
|
|
|
#1266 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie cudo ![]() Ad ustępowania miejsc: powiem Wam szczerze, że ja tylko dwa razy poprosiłam o miejsce w autobusie. Tak to zawsze ktoś wstawał, jak tylko wsiadałam do autobusu. A jeżdzę tylko środkami komunikacji miejskiej, więc bronię społeczeństwa- ustępują, głównie kobiety 18- 35 lat. Ad zwierzątek: cudne macie te Wasze pupile! Mnie rodzice nie nauczyli miłości do zwierząt. Ad szkoły rodzenia: byłam wczoraj na 1. zajęciach. Ale fajnie; warto Dziewczyny chodzić, zawsze coś tam człowiekowi do głowy wejdzie. A wczoraj partnerzy uczyli się masażu kości krzyżowej na swoich partnerkach- mmmmm....... ![]() Ad seksualności/ kobiecości: ja się czuję bardzo kobieco i lubię swój widok w lustrze, ale nie seksownie. A jeszcze jak czuję ruchy Małej podczas przytulańska- ochota wszelka niestety mi odchodzi. ![]() Miłego dnia Kochane!
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() u Was też taka mgła? normalnie nei widziałam domu sąsiadki po przebudzeniu (to akurat mi bardzo odpowiada )Cytat:
Nie ogarniam, facet jęczy że żona nie okazuje mu zrozumienia że ma trudny okres w pracy a sam się przyznaje że totalnie nie rusza go i nie ogarnia zupełnie nowej sytuacji żony Mój mąż co prawda nie rozumiał czemu płakałam przez źle ustawione kapcie (hormony) ale zarówno w ciąży jak i po urodzeniu młodego byl bardzo zainteresowany, mówił do brzucha, potem brał małego na ręce, nosił po mieszkaniu, mówił że to ich męskie wyprawy, przewijał, odbijał itp. Zgodzę sie tylko z jednym stwierdzeniem że kazdy ma swój rytm dochodzenia do ojcostwa ale to nie znaczy że przez to mogą olewać dziecko i żonę, bo kobiety nikt się nie pyta czy już ogarnął ja instynkt i czy zechce się zajmować swoim maluchem a przecież dziecko ma dwoje rodziców. |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zadziała to wpadnę pod Twój magiczny odkurzacz.
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zguby się znalazły jakie wredne- ukryły się świadomie, chowanego im się zachciało---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Co do listy zakupów- ja parę razy wysłałam męża samego (byłam chora czy w szpitalu- coś takiego) z dokładna listą. Lista zawierała szczególowe opisy produktów oraz częściowo ich lokalizację Pomimo takich zabiegów i tak nie uniknęłam miliona telefonów od męża z dodatkowymi pytaniami a i tak niektóre produkty kupił inne. Ja nie wiem czy to takie skompilowane ? Tym bardziej że kupujemy cały czas to samo i mógł się już przez te 8 lat napatrzeć co w domu leży
|
|
|
#1272 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
nie pamiętam kiedy piłam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko OK i mała zdrowa brzuszek faktycznie mały jak na 24 tc ale bardzo zgrabny ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak spojrzałam ile tych prochów mam to też się załamałam. Tyle, że u mnie jest jakiś problem z wchłanianiem i muszę brać oddzielnie kwas foliowy, Fe, Mg, B12, DHA no i cyklo3 forte. A masz problemy z krążeniem, że kazał Ci brać cyklo3forte? bo ja się tego leku trochę boję i biorę bo muszę. senira666 gratuluje udanych badań! Ja się czuje nie tyle mało sexownie, bo jestem gruba, tylko dlatego, że tak mi się zdrowie posypało i czuje się jak stara babcia. Na nodze mam takiego żylaka, że nie ma mowy żebym gdzieś gołą nogę pokazała (o basenie zapomniałam) no i ta przepuklina masakryczna, która nawet mnie brzydzi
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
zachciało mi się śniadania na słodko i jem serek waniliowy z bułką
dobre
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na szczęście też poszło na razie w brzuch i cyce, które właśnie cały czas rosną....Co do zwierzaków, to ja uwielbiam chyba wszystkie domowe. Od zawsze miałam kota i psy, a od dziecka jeżdżę konno i obecnie z całego zwierzyńca została już tylko siwa, bo cała nasza kochana reszta odeszła ze starości. W ogóle uwielbiam opiekować się zwierzakami, teraz nie mamy w domu żadnego, ale za to z całej okolicy złażą się koty, których nie dotykam, ale zostaje mi ich karmienie ![]() Pochwalę się nia, bo jest to naprawdę kochany zwierzak. Przez to, że leżę to nie widziałam jej już z miesiąc, ale na szczęście w ten weekend do niej pojadę i już nie mogę się doczekać |
|
|
|
|
#1277 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zamknąć ciężarną w domu bo się męczy, trzeba przepuszczać w kolejce i jeszcze tyle kupuje... Ja z gruntu nie mam rozczeniowej postawy w stylu "nalezy mi się" tzn staram się taka nie być, ale czasem naprawdę nie wyrabiam i wtedy dopominam się o swoje. Mój mąz dostał ostatnio listę zakupów z 4 produktami wrócił z 10, do tego ja poprostu lubie robić zakupy bo to ja bardziej ogarniam co mamy w kuchni i o ile chodzenie pomiędzy półkami w swoim tempie mnie nie męczy to o tyle stanie w kolejce już tak i irytuje mnie bardzo gdy do kasy pierwszeństwa staje sobie grupka nastolatków z piwem i czipsami bo tam mniejsza kolejka a kobiety z dzieckiem czy starsi czekają w długich kolejkach. Ja często przepuszczam przed siebie gdy ktoś tam ma mało produktów lub gdy dobrze się czuję a ktos mówi że bardzo mu się śpieszy ale nienawidzę "genu cFFFaniactwa" małaMigotkaa ![]() Cytat:
mnie mały wyssał z 2 nadprogramowych kg w 3tyg a brzuszek śliczny
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2013-10-09 o 11:01 |
||
|
|
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zjadłam już mega dużą bułkę i 2 mega słodkie pączki. Kilogramami się nie przejmuję Odprowadziłam syna do przedszkola i się wkurzyłam 1 wychowawczyni na ponad dwudziestkę dzieci. Wychodzili prawie na przedstawienie i był sajgon. Jedna ryczy, chłopaki się biją. To ma być ten nasz super system oświatowy
|
|
|
|
|
#1279 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43181035]Trzymam kciuki za zdrowie. Masz pięknego psa Biszkoptowy labrador albo golden retriver to moje marzenie. Te psy aż kipią miłością [/QUOTE] To prawda, kochają cały świat. I żarcie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie duzy. Cytat:
No to u mnie byloby podobnie. Ale ja tam zakupy lubie i jeszcze nie czuje sie az tak zle,zeby nie dac rady ich zrobic i postac w kasie. Piekny konik! Zazdroszcze!
|
|
#1281 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
??? jak aprzepuklina?? Cytat:
haha i ja chciałabym mówić 5kg ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
senira666 piękny masz ten brzuszek, taki zgrabniutki. Gratuluję wizyty. Ja też się nie czuję szczególnie seksowna. Brzuszek mi się rozlał, a miałam nadzieję, że choć trochę będzie jak piłeczka, ale to chyba przy mojej tuszy niemożliwe by było. Niby talie jeszcze jakąś mam, co jest miłe, że została. Ale te cycki... Tak mi urosły, że nie mam w co je zmieścić, a zawsze miałam duże. Chętnie oddałabym ich część. Też ogólnie wchodzę w spodnie sprzed ciąży ale boje się je zapiąć na brzuchu więc mam ciążowe. A tak mam plus 5 na wadze czyli właśnie odzyskałam to co straciłam w pierwszych miesiącach. Mam nadzieję, że nie przytyję więcej niż 10 kg. Ostatnio jakoś mniej mi się chce jeść. |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajny kiedys też jeździłam ale to było bardzo dawno- teraz nie mam czasu... Ja też zawsze opiekowałam się wszystkim co do mnie przylazło i co zobaczyłam. Do dziś jak coś zapiszczy w krzakach lecę żeby to zlokalizować i w razie czego ratować Staram się tez pomagać kociemu schronisku do którego mam sentyment (wolontariuszem nie jestem ale odpisuję 1% na nich, czasem jak mają potrzebę robię jakiś drobny przelew a na swoim ślubie zbierałam karmę dla kotków cały samochód kombi mieli załadowany jedzonkiem bo moim goście stanęli na wysokości zadania i przynieśli duuuużo jedzonka)
|
|
|
#1284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety nie przepadam za kotami, bo podwórkowiec sąsiadów szczelał nam wszędzie kupy(nawet na balkonie na pierwszym piętrze) zanim kupiliśmy psa. Teraz nie odważy się wejść
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie o to mi chodzilo. Pisalam o sobie,ze nigdy nie mialam potrzeby stania w takiej kasie (zreszta w Anglii chyba nie ma,nie widzialam i jakos nikt nie przepuszcza tez,ale i np starcy,kaleki nie wpychaja sie w kolejke,kazdy jest traktowany na rownych prawach). Mam sily lazic godzine po sklepie to i postac w kasie 5 minut. Pisze ze swojego punktu widzenia.
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcale nie wiem czy to był dobry pomysł skoro nawet kanapy nie mogę zabrać na zakupy Ja tez noszę ciuszki sprzed ciazy ale chodzę głownie w legginsach bo nie chce uciskać małego człowieka dzinsami. A cycki mam jak Pamela. Masakra. No i moj brzucho tez jest rozlany pewnie ze względu na nadwagę. Moja mama mówi ze tak lepiej bo ona w 7 miesiącu niewidzialna swoich kostek wiec z dwojga złego ta opcja jest chyba lepsza. Chociaż ona miała co mieścić w brzuchu bo ja dziec olbrzym byłam. Co mi rzecz jasna do teraz zostało. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety u nas często jest tak że kolejka dłuższa niż zakupy
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sweet_vintage piękny koń |
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
a to najnowsze foty mojej koty. Ja siedzę w salonie i dopijam kawę a ona popędziła rozciągać się na łóżku
|
|
#1290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oglądałam właśnie supernianie amerykańska na tvn style i się załamałam, jak niektóre rodziny potrafią funkcjonować. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-09 o 11:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

a brzuszek bardzo ladny 

- w zyciu tyle nie ważyłam i nie czuję się z tą waga konfortowo
. To samo tyczy się mojej wielkiej dooooopy
16.06.2012 

nie pamiętam kiedy piłam 

Na ulotce tego ostatniego jest napisane, żeby nie zażywać w ciąży, chyba że jest to bezwzględnie koniecznie. Jak powiedziałam lekarzowi, że brzuch twardnieje mi codziennie po kilka godzin łącznie, to stwierdził, że te czopki mam brać codziennie.... No zwariował chyba 
niestety u nas często jest tak że kolejka dłuższa niż zakupy