Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 11:46   #2221
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Surka no właśnie świra można dostać z tymi szczepionkami. A nie wiesz czy jak się zaczęło skojarzoną to II szczepienie też musi być skojarzoną?? Ja już naprawdę nie wiem co robić jeszcze po tym jak Antek wariował tak po tych szczepionkach to już w ogóle masakra jakaś. Teraz się będę znowu zamartwiać
Stary 2013-10-09, 11:51   #2222
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Za Margosią i Piotrusiem mi tęskno.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:56   #2223
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Surka no właśnie świra można dostać z tymi szczepionkami. A nie wiesz czy jak się zaczęło skojarzoną to II szczepienie też musi być skojarzoną?? Ja już naprawdę nie wiem co robić jeszcze po tym jak Antek wariował tak po tych szczepionkach to już w ogóle masakra jakaś. Teraz się będę znowu zamartwiać
Nie mam pojęcia, ale chyba tak. Skoro dziewczyny szczepiące już na nfz przeszły na skojarzone to można chyba i na odwrót.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A teraz już naprawdę uciekam, Miłego dnia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:56   #2224
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Hmmm...tylko Mikołaj już nie ma właściwie kolek wieczorem a te odgłosy zawsze są od ok 3 do 7 godz. Wczesniej spi cicho. U Was tez tak było?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------
.
Łukasz nie miał wcale wieczorem kolek, tylko właśnie w nocy takie objawy jak pisaliśmy, jak była silniejsza kolka to od 1-2 do rana się męczył a jak słabsza to od 4 do rana, teraz ok 5-6 jeszcze trochę czasami się pręży ale już mało. My na początku nie wiedzieliśmy co mamy robić i rozbudzaliśmy go i masowaliśmy i nosiliśmy po kilka godzin. Dopiero potem się zorientowaliśmy, że jego organizm nie potrzebuje wybudzania i lepiej sobie z tym radzi na śpiocha jak go nie ruszamy. Pomogło tez masowanie brzuszka ale przed każdym jedzeniem, lub noszenie na ręce tak aby dłoń masowała brzuszek i tez na krótką chwilę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:00   #2225
taribari
Zadomowienie

Perse tak to ta szczepionka. 13/14 miesiąc życia ją podają. My jej nie mieliśmy, tylko na samą odrę chyba. Dziewczynki na różyczkę szczepili chyba w wieku 15 lat. To nie są groźne choroby jak się da to bym z niej zrezygnowała.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:03   #2226
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Z NFZ na skojarzone przejść można, ale odwrotnie z tego co wiem niestety nie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:07   #2227
AgaPlast
Zadomowienie

po spacerku. jest tak ciepło ze az sie spociłam. nie wiem czy mała nie jest za ciepło ubrana

oli fajny blog
laski juz nie straszcie tymi szczepionkami bo ja i tak bacznie obserwuje mała po szczepieniu co do NFZ to ilu lekarzy tyle opini . Ja słyszałam ze szczepionki na NFZ to tylko Polska ma te i jeszcze jakis kraj ze wschodu bo nikt w europie nie chce nimi juz szczepic wiec zagwostka jest zawsze.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:09   #2228
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Na pewno karmie minimum 6 razy bo mały jest tylko na piersi. Najdłuższą przerwe mam w nocy od godziny 20 do 1-2 i jeszcze jedna dłuższa przerwa w dzień ok 3-4h a tak to cyc jest co 2h czasami i częściej... Ale dziękuje za informacje.
A poza tym każdy organizm jest inny tak jak i nasze dzieci w innym tempie się rozwijają tak samo i u nas w różnym czasie przychodzi @...
ja miałam nadzieję, że chociaż jeszcze z pół roku będzie spokój no ale co zrobić. Oby tylko moje okropne bóle głowy nie wróciły które miałam zawsze przed @

Cytat:
Wakacje?? Weź nawet mi nie mów o jakichś wakacjach. Mieszkanie jakoś kupiliśmy, ale szczytem maerzeń to ono nie jest sporo jeszcze trzeba w nim zrobić na zimę podocieplać, kaloryfery zmienić dobrze, że rodzice TŻ nam pomagają bo byłaby klęska. Mnie to wk..wia na maxa moja aplikacja 5 kafli na rok i do gówna psiego mi się to nie przyda ale robić trzeba bo bez tego to pewnie nawet obecnej pracy bym nie utrzymała

No ja wiem że rzeka, szeroka i głęboka nic tylko się w niej utopić

Jaki świetny szlafroczek nie wiedziałam, że robią takie dla niemowlaczków

To mię rozśmieszyłaś, dzięki bardzo mi tego było trzeba

a ja zapomniałam, że Antek wczoraj 15 tygodni skończył ale ze mnie matka Mela gratulację za słuszny wiek

Dzięki

A my prosimy o kciuki dziś o 15 Mamy wizytę u neurologa żeby ocenić postępy Antosia na rehabilitacji (której z resztą więcej nie było niż była ) To nie jest moja neurolog tylko taka z ośrodka rehabilitacyjnego więc ta wizyta to po prostu formalność bo ja mam swojego neurologa i jego się trzymam. Jak mi ta zacznie wymyślać jakieś cuda na patyku to powiem żeby się w doopę pocałowała i się odczepiła od mojego dziecka. Mam opinię mojego neurologa i mojego pediatry i szczerze to im bardziej ufam niż tej przypadkowej lekarce.

Głodna jestem a lodówka pusta. Tylko obiad mam ale to chyba za wcześnie na obiad
trzymam kciuki za Antosia
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moje serduszko dalej cierpi, tak strasznie zalosnie placze, kupka nadal twarda, az kruszaca ta ostatnia teraz.... Boze, bede ryczec razem z nia.... mam dawac czopki caly czas az to sie skonczy?...

biedulka, oby szybko jej przesło
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Piękny poranek- dostałam @
Co się odwlecze to nie uciecze

Ja nie wierzę w autyzm wywołany przez szczepionki. Niestety po szczepieniu wychodzą choroby, które już wcześniej były w dziecku, ale sobie cicho siedziały i wolno się rozwijały. Po szczepieniach one szybko się rozwijają, są widoczne gołym okiem i wszyscy winia szczepienia. Ale to moje zdanie.

A jeśli chodzi o narzekanie na nasz kraj... uważam, że jeśli ktoś myśli, że za granicą jest lodzio miodzio i pieniądze łatwo zdobyć to jest w błędzie. Oczywiście, posiadając niektóre zawody może być łatwiej, ale nic poza tym. Nie demonizujmy naszego kraju, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

współczuję @
też tak słyszałam

był właśnie u nas dziadek i mały leżał na macie i tak wymachiwał zabawkami, że przypadkowo łapał wiszące na macie złapał taką zabawkę, którą do wózka wieszamy i jak ruszał rączką to ona się też cała ruszała i bardzo był zdziwiony dlaczego ale to jeszcze nieświadomie zrobił a i jeszcze sam odwrócił się pierwszy raz z brzuszka na plecki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:09   #2229
AgaPlast
Zadomowienie

ze skojazonej na NFZ nie mozna przejsc
Stary 2013-10-09, 12:17   #2230
karolajn1987
Wtajemniczenie

Tari- zapytam jutro na szczepieniu
Ewusia- z rota jak sa 2 dawki to trzeba sie z nimi do 24 tz zmieścić. My tez mamy 15tyg i jutro ide na rota

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-09, 12:19   #2231
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Co do albumow - ja powoli realizuje pomysl na prezent dla obu Babć. Dwa albumy ze zdjeciami, takie tradycyjne z czarnymi stronami z opisami. Czarne tlo pieknie wydobywa kolory zdjecia. Pierwsze zdjecie jest nasze, zrobione w puszczy na wedrowce juz z plemnikiem
Jestem w trakcie przygotowywania zdjec do wywolania
Mysle czy tez i dla nas takiej pamiatki nie zrobie ale nasz bedzie bardziej rozbudowany.

fajnie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Miś mój o 4:55 skończył dziś 3 miesiące. Słońce moje takie już dorosłe....O i właśnie dostało czkawki. [COLOR="Silver"]

Cytat:
Bry

Kiepska nocka za nami po raz pierwszy w zyciu Lili.
Biedulka moja ma straszne zaparcie, nie daje rady wydusic kupki, normalnie zaklinowana, a tak sie cisnela, ze az spodcona cala.
O 7 rano dalam jej czopeczek, rumianek do picia i kropelki na kolki.
Zasnela przy TV, ale wlasnie placze

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Zobaczcie jak zasnęło moje dziecko wczoraj jak w tramwaju a dziś z konikiem morskim na twarzy.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie dogadaliśmy się rano z Olkiem.. gdy zasypiał po karmieniu przed godz. 7 powiedziałam mu, że wstajemy jak będzie cyfra 8..no i była 7:48
Obdarzył mnie przy tym tyloma uśmiechami, że musiałam mu wybaczyć Teraz zajada swoje piąstki w bujaczku, ale jego cierpliwość się kończy
Piszecie, że Wasze pociechy potrafią przekręcać się, chwytać..a mój w tym czasie zamiast ćwiczyć motorykę ciała, ćwiczy głos..skubany nauczył się pokrzykiwać i matkę teraz popędza

Cytat:
Taki płaszczyk jesienny kupilam Alicji

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

Wklejam wam mojego syncia po kąpieli
ekstra szlafrok no i model też super

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Ja wczoraj zapomnialam ze moje dziecko skonczylo 10 tyg!

Cytat:
Napisane przez aleksandra1112 Pokaż wiadomość
J
U nas wczoraj na USG bioderek wszystko ok.
Grzecznie przeszliśmy badania, aż lekarz pooglądał go bardzo dokładnie, bo cichutko sobie leżał i obserwował co się z nim dzieje.

Cytat:

A my prosimy o kciuki dziś o 15 Mamy wizytę u neurologa żeby ocenić postępy Antosia na rehabilitacji (której z resztą więcej nie było niż była ) To nie jest moja neurolog tylko taka z ośrodka rehabilitacyjnego więc ta wizyta to po prostu formalność bo ja mam swojego neurologa i jego się trzymam. Jak mi ta zacznie wymyślać jakieś cuda na patyku to powiem żeby się w doopę pocałowała i się odczepiła od mojego dziecka. Mam opinię mojego neurologa i mojego pediatry i szczerze to im bardziej ufam niż tej przypadkowej lekarce.

Głodna jestem a lodówka pusta. Tylko obiad mam ale to chyba za wcześnie na obiad

u mnie dzis beda frytki z kiełbasa i nie wiem jeszcze z jaka sałatka moze pekinska

dopiero udało mi sie nadrobic bo piotr miedzy czasie jak go karmiłam walnął mega kupe a ze matka zle załozyła pieluche to było przebieranie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:20   #2232
angelak86
Raczkowanie

Oliath jak u nas były zaparcia to pediatra pozwoliła na 1 czopka dziennie. szczerze mówiąc miałam wrażenie że gdybym nie zmieniała stopniowo mleka to zaparcia byłyby juz wiecznie, Ty karmisz piersią czy mm?

AgaPlast
z tego co mi wiadomo jak zaczniesz szczepionke skojarzoną to musisz ja kontynuowac, ale głowy nie dam sobie uciąć

Wiecie może gdzie dostanę takie naklejki dymki które można przykleić na zdjęcie? Takie z gotowymi juz tekstami. Kiedyś gdzieś widziałam taki album i superaśnie to wyglądało

Edytowane przez angelak86
Czas edycji: 2013-10-09 o 12:27
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:26   #2233
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Tosiu pospał całe pół godziny zdążyłam kilka rachunków zapłacić i załamać się stanem konta Pożalę się trochę bo normalnie mnie już roznosi. Wczoraj się pocięłam z TŻ w sumie to oboje się wściekliśmy na ten pieprzony kraj. Sorry jak obrażam czyjś patriotyzm. Żeby dwoje pracujących i wykształconych ludzi z takim trudem wiązało koniec z końcem to ja czegoś tu ☠☠☠☠a mać nie rozumiem 6 lat temu wróciliśmy do tego wspaniałego kraju żeby skończyć studia i jakoś w swoim kraju sobie normalnie żyć ale się przecież nie da. Tu każdy patrzy jak wykorzystać pracownika do ostatnbiej kropli. TŻ to chyba niedługo będzie tylko spał i pracował coraz więcej obowiązków mu dorzucają. Wraca do domu po 9 czasem 10 godzinach i jeszcze na kompie musi wisiec ze 2 godziny czasem nosz co to ma być w umowie ma wpisane 8 h system pracy U mnie dziewczyny pozdobywały w tym roku tytuły radców prawnych i pracują za takie same pieniądze to na chuj im ten tytuł który taką morderczą męką zdobywały??? Żeby sobie tą sukmanę założyć do sądu?? Brzydka jak noc jest i wole swoje żakiety Coraz częściej myślimy nad powrotem do Londynu. Ciężko będzie z Antkiem wyjechać ale jak się już na maksa w☠☠☠☠imy to wyjedziemy mimo wszystko.
No a teraz mogę komuś przy...dolić jestem tak wściekła
Z tego samego powodu wyemigrowalam do UK, pomimo ukonczenia dwoch kierunkow :/ Moglam pozostac w PL i czekac na sukcesy (finansowe i zawodowe) pare lat (lib dluzej), ale wybralam latwiejsze zycie pod wzgled finansowym. Niestety odbija sie to na rozwoju zawodowym, bo takowego nie ma. Jednak zaczynam rozwazac podjecia sie nauki tu i moze jakos to pojdzie...

Stary 2013-10-09, 12:33   #2234
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Cynamonku,Adasiu-cały czas o Was myślę i trzymam kciuki.
Ghia-żeby wizyta była udana
Eveewe-dla Aleksa.
Aleksandra1112-pocieszę Cię,na pewno nie jesteś najstarszą mamą na naszym wątku
Wszystkim za skończone tygodnie
My dzisiaj mamy dzień marudy,a szkoda,bo chciałam jeszcze trochę podczytać,a i obiad sobie wymyśliłam trochę pracochłonny-domowa pizza z sosem czosnkowym i leczo(do wyboru,jutro będę miała spokój z gotowaniem
Oliath,płaszczyk prześliczny
Wiecie co?Nie pamiętam,kiedy ostatnio normalnie przespałam całą noc.Wyglądam jak zombie...
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:38   #2235
Agrafka86
Wtajemniczenie

Idę na spacer.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:40   #2236
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Wakacje?? Weź nawet mi nie mów o jakichś wakacjach. Mieszkanie jakoś kupiliśmy, ale szczytem maerzeń to ono nie jest sporo jeszcze trzeba w nim zrobić na zimę podocieplać, kaloryfery zmienić dobrze, że rodzice TŻ nam pomagają bo byłaby klęska. Mnie to wk..wia na maxa moja aplikacja 5 kafli na rok i do gówna psiego mi się to nie przyda ale robić trzeba bo bez tego to pewnie nawet obecnej pracy bym nie utrzymała
Zapomniałam dodać, że większość mebli w mieszkaniu mamy z odzysku, jakieś szafy po babci, itp. Gdybym chciała sama wszystko umeblować, to chyba bym musiała wziąć kredyt na 40 lat

Cytat:

A jeśli chodzi o narzekanie na nasz kraj... uważam, że jeśli ktoś myśli, że za granicą jest lodzio miodzio i pieniądze łatwo zdobyć to jest w błędzie. Oczywiście, posiadając niektóre zawody może być łatwiej, ale nic poza tym. Nie demonizujmy naszego kraju, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Nie myślę, że za granicą jest miodzio, ale zarabia się w zachodnich krajach godziwiej + życie wcale nie jest drastycznie droższe. Widzę to jak np. moja siostra przywozi coś (mieszka w Holandii) zapakowane w ichniejsze gazetki ze sklepów, widzę te ceny - takie same jak u nas lub nieznacznie wyższe, a pensje jednak na wyższym poziomie. Więc można inaczej żyć.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:40   #2237
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
po spacerku. jest tak ciepło ze az sie spociłam. nie wiem czy mała nie jest za ciepło ubrana

oli fajny blog
laski juz nie straszcie tymi szczepionkami bo ja i tak bacznie obserwuje mała po szczepieniu co do NFZ to ilu lekarzy tyle opini . Ja słyszałam ze szczepionki na NFZ to tylko Polska ma te i jeszcze jakis kraj ze wschodu bo nikt w europie nie chce nimi juz szczepic wiec zagwostka jest zawsze.
no też tak słyszałam dlatego w ogóle skojarzone wzięłam
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Z tego samego powodu wyemigrowalam do UK, pomimo ukonczenia dwoch kierunkow :/ Moglam pozostac w PL i czekac na sukcesy (finansowe i zawodowe) pare lat (lib dluzej), ale wybralam latwiejsze zycie pod wzgled finansowym. Niestety odbija sie to na rozwoju zawodowym, bo takowego nie ma. Jednak zaczynam rozwazac podjecia sie nauki tu i moze jakos to pojdzie...

Całkowicie Cię rozumiem i popieram i niech Cię nie kusi czasem wracać

A ja robię mały przegląd Antkowych umiejętności, podkładam zabaweczki patrzę jak chwyta, sprawdzian leżenia na brzuszku też już był tylko skubaniec już sie nauczył się na plecy przekręcać i jak mu się nie chce leżeć na brzuchu to siup i już jest na plecach Ale ze dwa razy bidulek za mały rozmach wziął i doopcia się nie przekręciła i tak utknął na pół przekręcony a ja wyrodna matka ani myślałam pomagać musiał sie troszkę nakombinować zanim doopsko przekręcił grubcio jeden doopcia trochę waży
Stary 2013-10-09, 12:41   #2238
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ghia, doskonale rozumiem Twój smutek związany z zarobkami w naszym kraju.. Ja pracuję w prywatnej placówce i też kasa słaba... Mąż ma działalność, więc bywa różnie. Dzięki Bogu mamy swoje mieszkanie od rodziców męża. Inaczej byłoby ciężko
Cóż, moja edukacja nie trwała długo - zaledwie 3 lata i mam zawód, ale praca ciężka i narażam swoje zdrowie przez kontakt z krwią i innymi płynami ustrojowymi. A nie zarabiam nawet 2 tys.
Aż mi się nie chce wracać do pracy po macierzyńskim.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:44   #2239
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Moje serduszko dalej cierpi, tak strasznie zalosnie placze, kupka nadal twarda, az kruszaca ta ostatnia teraz.... Boze, bede ryczec razem z nia.... mam dawac czopki caly czas az to sie skonczy?...

Oj, kochana tak mi przykro to czytac, nic sie nie da zrobic?... moze terapia?... Kim, nie smiej sie, czasem terapia moze zdzialac ten cud, w ktory juz sie przwie nie wierzy i prawie przestalo sie walczyc o niego...

Ale tremę mam... podoba Ci sie choc trochę, mistrzu?
Terapia chetnie, tyle ze on nie chce, a sama bylam na dwoch spotkaniacgh. Tylko co z tego, to trzeba isc we dwoje!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:44   #2240
AgaPlast
Zadomowienie

Wszedzie jest ciężko z praca ale zarobki jednak za granica sa wyzsze. socjal lepszy , słuzba zdrowia itd... dobra bo mozna by tak długo

A ja postanowiłam sobie troche zaczac pracowac. Jak jest taka sliczna pogoda mała sobie spi na dworku te 4-5 godz. to ja moge wrócic do pracy. Mam swoja działalnosc prowadzona w domu to skorzystam. Oczywiscie nie kosztem dziecia. Jak mała przestanie mi tak pieknie spac to wiadomo ze nianki brac nie bede tylko bede sie bawic z dzieciem
Stary 2013-10-09, 12:45   #2241
aleksandra1112
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Cynamonku,Adasiu-cały czas o Was myślę i trzymam kciuki.
Ghia-żeby wizyta była udana
Eveewe-dla Aleksa.
Aleksandra1112-pocieszę Cię,na pewno nie jesteś najstarszą mamą na naszym wątku
Wszystkim za skończone tygodnie
My dzisiaj mamy dzień marudy,a szkoda,bo chciałam jeszcze trochę podczytać,a i obiad sobie wymyśliłam trochę pracochłonny-domowa pizza z sosem czosnkowym i leczo(do wyboru,jutro będę miała spokój z gotowaniem
Oliath,płaszczyk prześliczny
Wiecie co?Nie pamiętam,kiedy ostatnio normalnie przespałam całą noc.Wyglądam jak zombie...
I pomyśleć, że człowiek ma teraz takie przyziemne marzenie, żeby przespać całą noc
aleksandra1112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:47   #2242
Konto usunięte

Artusiątko
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:48   #2243
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192121]
Nie myślę, że za granicą jest miodzio, ale zarabia się w zachodnich krajach godziwiej + życie wcale nie jest drastycznie droższe. Widzę to jak np. moja siostra przywozi coś (mieszka w Holandii) zapakowane w ichniejsze gazetki ze sklepów, widzę te ceny - takie same jak u nas lub nieznacznie wyższe, a pensje jednak na wyższym poziomie. Więc można inaczej żyć.[/QUOTE]
Perse, nie odbierz tego jako atak czy zbyt osobiście, to dlaczego ciągle siedzisz w Polsce?

skoro ktoś jest przekonany, że za granicą jest lepiej, to po co siedzieć w kraju na jaki się narzeka? patriotyzm? wątpię. nikt tutaj nie trzyma na siłę. sądzę, że wiele osób jakby wyjechało za granicę szybko by wróciło tutaj z podkulonym ogonem.
Stary 2013-10-09, 12:48   #2244
karolajn1987
Wtajemniczenie

Zadna nie zna odpowiedzi na moje wczorajsze pytanie??
My na spacerku, bo piekna pogoda. Hania w samym sweterku bo jak miała na to wiatrowke to byl ryk

Stary 2013-10-09, 12:53   #2245
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Wszedzie jest ciężko z praca ale zarobki jednak za granica sa wyzsze. socjal lepszy , słuzba zdrowia itd... dobra bo mozna by tak długo
służbę zdrowia akurat mamy całkiem na poziomie, uważam, że Niemcy czy UK mogą nam pozazdrościć.
a szkolnictwo? mamy możliwość kształcenia się ZA DARMO. u nas czesne nie kosztuje po 15 tysięcy za semestr.
Stary 2013-10-09, 12:54   #2246
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zadna nie zna odpowiedzi na moje wczorajsze pytanie??
My na spacerku, bo piekna pogoda. Hania w samym sweterku bo jak miała na to wiatrowke to byl ryk

umknęło mi, powtórzysz pytanie?

Głosujemy na Surkę!!
raz dwa!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:59   #2247
Konto usunięte

Cytat:
Perse, nie odbierz tego jako atak czy zbyt osobiście, to dlaczego ciągle siedzisz w Polsce?

skoro ktoś jest przekonany, że za granicą jest lepiej, to po co siedzieć w kraju na jaki się narzeka? patriotyzm? wątpię. nikt tutaj nie trzyma na siłę. sądzę, że wiele osób jakby wyjechało za granicę szybko by wróciło tutaj z podkulonym ogonem.
Ponieważ nie mogę wyjechać ze względów rodzinnych. Odpowiem Ci w klubie.
I owszem, masz rację, patriotka ze mnie żadna. Lokalna - owszem, bardzo kocham Śląsk, ale na swój kraj narzekam równo.
Stary 2013-10-09, 13:03   #2248
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192270]Artusiątko[/QUOTE]

piękny uśmiech

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:05   #2249
Konto usunięte

Cytat:
służbę zdrowia akurat mamy całkiem na poziomie, uważam, że Niemcy czy UK mogą nam pozazdrościć.
a szkolnictwo? mamy możliwość kształcenia się ZA DARMO. u nas czesne nie kosztuje po 15 tysięcy za semestr.
Odnośnie służby zdrowia się zgodzę, ale szkolnictwo leci nam na łeb na szyję...
Stary 2013-10-09, 13:09   #2250
misiaczka555
Wtajemniczenie

Nie podpisze dzisiaj z wami bo jakby się można było domyśleć wczoraj jak ojciec został to dziecko spalo cały dzień. A dzisiaj matce trzeba dać popalić. Skrzeczy i marudzi od samego rana. Już na dekiel dostaje

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości