|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Surka no właśnie świra można dostać z tymi szczepionkami. A nie wiesz czy jak się zaczęło skojarzoną to II szczepienie też musi być skojarzoną?? Ja już naprawdę nie wiem co robić jeszcze po tym jak Antek wariował tak po tych szczepionkach to już w ogóle masakra jakaś. Teraz się będę znowu zamartwiać
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- A teraz już naprawdę uciekam, Miłego dnia |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Łukasz nie miał wcale wieczorem kolek, tylko właśnie w nocy takie objawy jak pisaliśmy, jak była silniejsza kolka to od 1-2 do rana się męczył a jak słabsza to od 4 do rana, teraz ok 5-6 jeszcze trochę czasami się pręży ale już mało. My na początku nie wiedzieliśmy co mamy robić i rozbudzaliśmy go i masowaliśmy i nosiliśmy po kilka godzin. Dopiero potem się zorientowaliśmy, że jego organizm nie potrzebuje wybudzania i lepiej sobie z tym radzi na śpiocha jak go nie ruszamy. Pomogło tez masowanie brzuszka ale przed każdym jedzeniem, lub noszenie na ręce tak aby dłoń masowała brzuszek i tez na krótką chwilę
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Perse tak to ta szczepionka. 13/14 miesiąc życia ją podają. My jej nie mieliśmy, tylko na samą odrę chyba. Dziewczynki na różyczkę szczepili chyba w wieku 15 lat. To nie są groźne choroby jak się da to bym z niej zrezygnowała.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
po spacerku. jest tak ciepło ze az sie spociłam. nie wiem czy mała nie jest za ciepło ubrana
![]() oli fajny blog ![]() laski juz nie straszcie tymi szczepionkami bo ja i tak bacznie obserwuje mała po szczepieniu co do NFZ to ilu lekarzy tyle opini . Ja słyszałam ze szczepionki na NFZ to tylko Polska ma te i jeszcze jakis kraj ze wschodu bo nikt w europie nie chce nimi juz szczepic wiec zagwostka jest zawsze.
|
|
|
|
#2228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też tak słyszałam był właśnie u nas dziadek i mały leżał na macie i tak wymachiwał zabawkami, że przypadkowo łapał wiszące na macie ale to jeszcze nieświadomie zrobił a i jeszcze sam odwrócił się pierwszy raz z brzuszka na plecki
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
ze skojazonej na NFZ nie mozna przejsc
|
|
|
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
Tari- zapytam jutro na szczepieniu
Ewusia- z rota jak sa 2 dawki to trzeba sie z nimi do 24 tz zmieścić. My tez mamy 15tyg i jutro ide na rota Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2231 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ekstra szlafrok no i model też super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dzis beda frytki z kiełbasa i nie wiem jeszcze z jaka sałatka moze pekinska dopiero udało mi sie nadrobic bo piotr miedzy czasie jak go karmiłam walnął mega kupe a ze matka zle załozyła pieluche to było przebieranie |
|||||||
|
|
|
#2232 |
|
Raczkowanie
|
Oliath jak u nas były zaparcia to pediatra pozwoliła na 1 czopka dziennie. szczerze mówiąc miałam wrażenie że gdybym nie zmieniała stopniowo mleka to zaparcia byłyby juz wiecznie, Ty karmisz piersią czy mm?
AgaPlast z tego co mi wiadomo jak zaczniesz szczepionke skojarzoną to musisz ja kontynuowac, ale głowy nie dam sobie uciąć Wiecie może gdzie dostanę takie naklejki dymki które można przykleić na zdjęcie? Takie z gotowymi juz tekstami. Kiedyś gdzieś widziałam taki album i superaśnie to wyglądało Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-10-09 o 12:27 |
|
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku,Adasiu-cały czas o Was myślę i trzymam kciuki.
Ghia-żeby wizyta była udana ![]() Eveewe- dla Aleksa.Aleksandra1112-pocieszę Cię,na pewno nie jesteś najstarszą mamą na naszym wątku ![]() Wszystkim za skończone tygodnie ![]() My dzisiaj mamy dzień marudy,a szkoda,bo chciałam jeszcze trochę podczytać,a i obiad sobie wymyśliłam trochę pracochłonny-domowa pizza z sosem czosnkowym i leczo(do wyboru,jutro będę miała spokój z gotowaniem ![]() Oliath,płaszczyk prześliczny ![]() Wiecie co?Nie pamiętam,kiedy ostatnio normalnie przespałam całą noc.Wyglądam jak zombie... |
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę na spacer.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2236 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja robię mały przegląd Antkowych umiejętności, podkładam zabaweczki patrzę jak chwyta, sprawdzian leżenia na brzuszku też już był tylko skubaniec już sie nauczył się na plecy przekręcać i jak mu się nie chce leżeć na brzuchu to siup i już jest na plecach Ale ze dwa razy bidulek za mały rozmach wziął i doopcia się nie przekręciła i tak utknął na pół przekręcony |
||
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia, doskonale rozumiem Twój smutek związany z zarobkami w naszym kraju.. Ja pracuję w prywatnej placówce i też kasa słaba... Mąż ma działalność, więc bywa różnie. Dzięki Bogu mamy swoje mieszkanie od rodziców męża. Inaczej byłoby ciężko
Cóż, moja edukacja nie trwała długo - zaledwie 3 lata i mam zawód, ale praca ciężka i narażam swoje zdrowie przez kontakt z krwią i innymi płynami ustrojowymi. A nie zarabiam nawet 2 tys. ![]() Aż mi się nie chce wracać do pracy po macierzyńskim. |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Wszedzie jest ciężko z praca ale zarobki jednak za granica sa wyzsze. socjal lepszy , słuzba zdrowia itd... dobra bo mozna by tak długo
![]() A ja postanowiłam sobie troche zaczac pracowac. Jak jest taka sliczna pogoda mała sobie spi na dworku te 4-5 godz. to ja moge wrócic do pracy. Mam swoja działalnosc prowadzona w domu to skorzystam. Oczywiscie nie kosztem dziecia. Jak mała przestanie mi tak pieknie spac to wiadomo ze nianki brac nie bede tylko bede sie bawic z dzieciem
|
|
|
|
#2241 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Konto usunięte
|
Artusiątko
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192121]
Nie myślę, że za granicą jest miodzio, ale zarabia się w zachodnich krajach godziwiej + życie wcale nie jest drastycznie droższe. Widzę to jak np. moja siostra przywozi coś (mieszka w Holandii) zapakowane w ichniejsze gazetki ze sklepów, widzę te ceny - takie same jak u nas lub nieznacznie wyższe, a pensje jednak na wyższym poziomie. Więc można inaczej żyć.[/QUOTE] Perse, nie odbierz tego jako atak czy zbyt osobiście, to dlaczego ciągle siedzisz w Polsce? skoro ktoś jest przekonany, że za granicą jest lepiej, to po co siedzieć w kraju na jaki się narzeka? patriotyzm? wątpię. nikt tutaj nie trzyma na siłę. sądzę, że wiele osób jakby wyjechało za granicę szybko by wróciło tutaj z podkulonym ogonem.
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadna nie zna odpowiedzi na moje wczorajsze pytanie??
![]() My na spacerku, bo piekna pogoda. Hania w samym sweterku bo jak miała na to wiatrowke to byl ryk ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szkolnictwo? mamy możliwość kształcenia się ZA DARMO. u nas czesne nie kosztuje po 15 tysięcy za semestr.
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głosujemy na Surkę!! raz dwa! |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I owszem, masz rację, patriotka ze mnie żadna. Lokalna - owszem, bardzo kocham Śląsk, ale na swój kraj narzekam równo. |
|
|
|
|
#2249 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie służby zdrowia się zgodzę, ale szkolnictwo leci nam na łeb na szyję...
|
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie podpisze dzisiaj z wami bo jakby się można było domyśleć wczoraj jak ojciec został to dziecko spalo cały dzień. A dzisiaj matce trzeba dać popalić. Skrzeczy i marudzi od samego rana. Już na dekiel dostaje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

a ja zapomniałam, że Antek wczoraj 15 tygodni skończył
ale ze mnie matka
jestem a lodówka pusta. Tylko obiad mam ale to chyba za wcześnie na obiad 

ale to jeszcze nieświadomie zrobił a i jeszcze sam odwrócił się pierwszy raz z brzuszka na plecki
[COLOR="Silver"]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)