|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
W środę po 18 mam kolejną wizytę, więc proszę o ![]() Mąż już wrócił z obiadkiem od chińczyka, więc lecę go pochłonąć. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-09 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |||||
Wtajemniczenie
|
ALE NASKOBAŁYŚCIE
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja też z tych fajniejszych, byłam w lipcu na kontroli i pogadać własnie że planujemy drugie dziecko i później jak poszłam we wrześniu już w ciąży to stwierdziła że tylko 50 zł weźmie bo nie spodziewała się że tak szybko przyjde ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio liczyłam to od początku ciązy wydałam już prawie 700zł za wszystkie badania,leki itp..masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko w tej cenie testu Pappa zawiera się usg + krew. Czyli wychodzi 200 zł usg i 200 krew. Przynajmniej tak mi lekarz powiedział, że test Pappa to usg i krew. Czyli jak zrobię sobie usg za 200 zł i (odpukać!) wyjdzie coś nie tak to dopłacę drugie 200 za krew ![]() Ja wolę nie liczyć ile wydaję ![]() ![]()
![]() |
#3185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ja też nie licze tak specjalnie tylko dla kogoś kto nie pracuje to te wydatki są naprawde duże..Muszę liczyć na rodziców i przyszłego męża,który opłaca prawie wszystko. To moja 1 ciąża i po prostu nie wiedziałam,że tak to wszystko wygląda.Poźniej się dziwią,że w Polsce ciągle mało dzieci jest.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
BAN stały
|
Cześć mamuśki
![]() ![]() Kasian trzymam mocno za Ciebie kciuki! Ja miałam identyczną sytuację w pierwszej ciąży. Poszłam do lekarza w 5 tyg i wtedy był tylko pęcherzyk. Pusty. Nie było nic więcej widać ![]() ![]() ![]() Aha, i Emilka w brzuszku od samego początku do końca ciąży była wg USG mniejsza o tydzień niż wg OM. Także do tego faktu zdążyłam się przyzwyczaić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę tą kasę zaoszczędzić niż lekarzom nowe domy budować. Może terminy nie są dogodne na NFZ, ale można dobrego lekarza trafić i sporo na tym zaoszczędzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie Gosiiaczek, czy usg genetyczne robi się przez brzuch czy dopochwowo w 12 tc?? Bonie wiem ją to z braniem tż...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez brzuch. Ewentualnie jak czegoś nie będzie można dojrzeć to się lekarz może przerzucić na chwilę na dowcipne, ale ogólnie przez brzuch. Weź TŻta. To najlepsze usg, bo widzisz na obrazie dziecko w całej okazałości ![]()
![]() |
#3190 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja w końcu po dentyście. Znowu bardzo bolało, ale poszło szybko, bo dziurka była mała. No i mam spokój i czyste sumienie na jakiś czas ![]() ![]() Kaśka, przypomnę Ci jak było z moim pęcherzykiem: Oglądałam go w 7t i 0d od OM i był sam 1 cm pęcherzyk, a w środku NIC! Ani zarodka, ani żółtka, ani kropeczki! Były to dla mnie ciężkie 2 tygodnie, bo zaczynałam wierzyć, że pęcherzyk jest pusty, niektórzy w 5 tc coś widzieli a ja nic! 2 tygodnie później na USG biło serduszko a bobas miał 1 cm + żółtko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i torta domowej roboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Rozeznanie
|
Ja miałam usg prenatalne w 12 tyg robione dopochwowo. 4 dni poźniej u swojej ginki na normalnej wizycie 1 raz zajrzała mi na chwile jedynie bo za szybko na kolejne już przez brzuszek. Myślę,że genetyczne się dopochwowo robi bo lepiej widać,ale nie wiem..może to od lekarza zależy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam dopochwowo
![]() |
#3193 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja urodziłam się w terminie miałam 2100g i babcia mi mówiła że jak mnie pierwszy raz zobaczyła to pomyślała " to dziecko długo nie pozyje" Piekne słowa na przywitanie wnuczki ![]() Z tym że ja podejrzewam że taka malutka byłam bo mam brata 10m8d starszego ![]() Cytat:
![]() ![]() A może 4km ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż to też zalezy od lekarza bo moje dwie bratowe chodzą do tego samego i on też wysyła pacjentki na te badania. A np. mój powiedział mi że to zalezy od Nas , ze może dac nam namiary na klinikę i koszt 250zł, ale on też w 12 -13tc robi takie szczegółowe USG gdzie sprawdza wszystkie parametry dzidziusia itp. Chociaż nie ma aż tak specjalistycznego sprzętu. My już spacerek zaliczony ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki trzymam i życzę smacznego ![]() Cytat:
![]() A wiecie co ja się ostatnio zastanawiałam czy ci lekarze ginekolodzy to nas kojarzą po twarzach czy po innych częściach ciała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje, ze a te 2,5 tygodnia serce bedzie juz pieknie bilo tak jak u Emilki w tym czasie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vampiro dziękuję Ci również za to co napisałaś, czyli jest dla mnie i bejbika nadzieja i to ogromna ![]() Na maliny to juz sezon sie chyba konczy ![]() ![]() ![]() A tort hm.. tez bym zjadla w sumie.. ktora ma urodziny najszybciej? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wyobrazcie sobie ze moja mama urodzina blizniaki 3 dni po terminie z waga 3300 i 3200 ![]() ![]() No lekarz super pod wieloma wzgledami, ja jestem bardzo zadowolona, do tego stopnia, ze dojezdzam do niego 80km. My dzisiaj po 14 na spacerek, bo tak wypadnie Hani spanie, wiec sie kimnie na spacerze mam nadzieje ![]() ![]() A przed chwila musialam przebierac calosciowo moje dziecko, bo kupsko juz drugie dzisiaj wyszlo bokiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mhmmmm, narobiłaś mi apetytu na sajgonki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3198 | ||
Zakorzenienie
|
Mój gin to mnie już po twarzy kojarzy, bo ostatnio jak wchodziłam do ośrodka, to sam pierwszy powiedział mi dzień dobry
![]() Ja urodziny miałam 3 tygodnie temu, ale nie robiłam torta ani nic, bo miałam szczyt mdłości ![]() No ale na 30-tke to tort mi się jak najbardziej należy! Ciekawe, co by powiedziała mama, gdybym zadzwoniła i powiedziała, że mdłości mi już mijają i w końcu może mi zrobić torta na 30-tke ![]() Właśnie na tego Jej torta mam ochotę ![]() Ale nie ma co się łudzić...
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Teraz jak byłam tydzień temu u gina to okazało się, że ciąża też na usg o tydzień młodsza niż wg Om hehe, ale już się tym faktem w ogóle nie przejmuję ![]() Jejku....co moje dziecko dzisiaj zrobiło.... Mój mąż przewijał Emilkę w nocy i nie założył jej spodenek od piżamy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
Ja tam wcale na pojawienie się brzucha nie czekam.
Kregosłup mnie bolał jak diabli, ale ja ogólnie mam problemy z kręgosłupem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak mu wywnioskowałam, że pewnie stąd Tżta uwielbienie do piersi, matczyną się za duzo nie nacieszył ![]() Cytat:
![]() ![]() Ilkas taka mała a taka zdolna ta Twoja córa ![]() ![]()
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam mamuśki
![]() Ja dziś rano zaliczyłam modły ![]() ![]() A teraz tak mi w brzuchu jeździ, że szok. Dobrze, że sama siedze to nikt nie usłyszy. A głodna nie jestem. Kasia- nasz Bąbelek też jest młodszy i to dużo wg OM mam 13 tydz, a USG 10 tydz 1d. Jak poszłam na pierwsze USG, był tylko pęcherzyk maleńki nawet żółtka nie było. Lekarz nie obiecywał nic, a reczej nastawiał negatywnie, ale ja się nastawiłam na dzidzię i mam już w brzuchu takiego co macha rączkami i nózkami. A teraz zobaczę mam nadzieję co się kryje między nogami. Główka do góry i będzie wsio okej ![]() ![]() madziula - mam brzusio podobny do Twojego. Już go tak słodko można miziac i dotykac. I z płaszcza mi już wystaje powoli. Co do obiadu... Dziś robię wątróbkę drobiową z ziemniaczkami i mam jeszcze sałatkę jarzynową. Mąż mnie zwolnił z zupy dziś. I bardzo świetnie, bo wolę drugie ugotowac. ![]() ![]()
#3207 |
Rozeznanie
|
juz po wizycie wszystko ładnie rosnie ja rez bo przez 2 tyg 0,5 kg to zaczynam przybierac na masie , powiedziałam mojej 3 letniej siostrzenicy ze ciocia bedzie miała dzidziusia małego a ona po chwili a kiedy ten dzidzius urosnie ale sie usmiałam i powiedziała rodzicom i pomało wies o mojej ciazy dociera coraz dalej sprytna moja mała
![]() Nikii89 tak miało byc 4 km pisałam szybko teraz ide was nadrabiac
#3208 | |
Zakorzenienie
|
hej DZiewczyny
![]() podczytywałam Was wczoraj, ale po południu zasnęłam + 2 x modły... wieczorem wrócił mąż i tak jakoś zleciało... = / nie cytuje, ale 5 stron nadrobiłam/ ======== poruszłyście widzę temat wizyt na Nfz i prywatnie. moja dobra koleżanka poleciła mi lekarza właśniektóry przyjmuje prywatnie / zresztą w tym szpitalu w którym chce rodzić/ była bardzo zadowolona z niego, jest dokładny itp... ale wizyta 150 zł. druga z kolei znajoma pracuje w szpitalu na patalogi ciązy - jest położną, i też mi poleciła od nich jedną lekarke na nfz/ ale młoda babeczka ok 33-35 lat/ i nie wiem czy ma doświadczenie, znajoma mówi że jest bardzo miła, fajna itp. i że sama by do niej chodziła podczas ciąży ale akurat była na macierzyńckim... kolejną wizytę mam na 28.10. - póki co chodze prywatnie ==== co do przypuszczeń dotyczących płci >> my chcilibysmy dziewczynkę, ale oczywiście jak będzie chłopczyk też będziemy się cieszyć . / u nas jest tak żę u mnie w rodzinie większość dziewczyn: kuzynki, u męża natomiast chłopaki/ ==== - w temacie jedzenia : chińszczyzne uwieeelbiam...a sajgonki próbowałyście robić same ? ja kiedyś kupiłam w biedronce te płaty ryżowe + sosik słodko - kwasny farsz też z ryzu+ mięsko mielone i dużo przypraw... i na głęboki tłuszcz.. fakt trochę zabawy z tym jest ale pychotka wyszło ![]() ==== powodzenia na wszytkich wizytach !!! dziewczyny z plamieniami >> oszczędzajcie się i dbajcie o siebie ==== ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ja w najblizych dniach tez Wam wstawie zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.