Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 17:59   #1741
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no przecie wiem;p az taka blondi to nie jestem
Ja na nią wyszłam, bo teraz jeszcze raz przeczytałam Twój komentarz i wiem, o co Ci chodziło

Przepraszam, jeśli Cię uraziłam

Cytat:
Moze zawyżony rozmiar moja ma te emu z hm 18/19

mam jedną nadzieje, ze moja Amelka nie bedzie miala tak duzej stopy jak mój tzt (rozm 47 ) tylko po mamusi ( 35) hahaha:d ne no najlepiej niech ma 36/37 <marzyciel> ;D
Rozmiar rozmiarowi nierówny, jak i z ciuszkami

Ojessa, a mój brat ma 49 Kajaki nosi

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

hje, czy mamy już pakować walizki na TUGEZE? a weekenda załatwiłaś? bo inaczej nie jadymy
Ten weekend niestety nie Może następny
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:00   #1742
calawdeszczu
Wtajemniczenie

a jeszcze tak apropo tego kataru. to mam tak czekac az przejdzie czy po jakims czasie znow isc do lekarza?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:01   #1743
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
JELOŁ!

chodźcie na Comę z nami, a przed koncertem może jakieś piwko u nas (od nas jest dosłownie 5min do dmit) oczywiście ja soczek
Byłoby ekstra mam tylko nadzieję że jak już będziemy mieli kasiurę to jeszcze będą bilety i bąbla trzeba gdzieś opchnąć, że tak powiem

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hahah Ems dobry ten Twój tz, mój to byle co by ubrał młodej, dziś jej kupił body zielone i niebieskie a jak powiedziałam ze chlopiece to on ze jak to czemu? A takie widać chlopczykowe, no ale fajnie ze w ogole kupił

Insolito zdrowia dla tz niech Was tylko spróbuje zarazić

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Jak nie z autkami, to mogą być w każdym razie możesz być pewna, że nikt Hańci nie pomyli z chłopczykiem jak będzie miała chłopczykowe body

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Wymieniam wszystkie: groszek, abcx2, gs, jeszcze jeden spożywczy, jeden sklep ciuchowy, jeden jakiś stary z bielizną, butami, ciuchami; z artykułami szkolnymi; z pościelą/kwiatami.

Voila

Nie mamy ŻADNYCH ciucholandów, firmowych z ciuchami, nic
Po prostu wieś
Hje a tak z ciekawości to gdzie ta wieś? któraś kiedyś wspominała cos o Kazimierzy Wielkiej, mamy tu kogoś z tamtych okolic?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah to chodzi o wiele rzeczy... o to, że według niego dla mnie tylko Kubuś się liczy, że się go czepiam, jak coś robi nie tak przy Małym, że mało czasu razem spędzamy, potem naszło go na refleksje o zachowaniu Małego i hit, inne dzieci nie płaczą, są grzeczniejsze od Kuby i dlaczego? Bo on to robi specjalnie i w ogóle, czemu ja biegnę na każde jego zawołanie i tak od tego, że nie spędzamy ze sobą czasu zeszło na wychowanie Kuby, na to, że nie pozwalam nikomu zająć się Małym (ciekawe komu chętni aby zająć się Małym wala drzwiami i oknami) itd itp...
O, to widzę że nie tylko mój tż podczas kłótni wymyśla jakieś dzikie pretensje z kosmosu...

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hej laseczki, wracam po chorobie do zywych ... Kiedy wy naklepalyscie tyle stron przeciez do smierci was nie nadrobie
Ja na etapie lataniny przed chrzcinami, jest jeszcze jakies dziecko oprocz naszej Balnki bez chrztu, chyba nie
Mloda ma teraz Taki Etap, ze budzi sie kazdej nocy na 1,5-2 godziny i jeczy, steka, skrzeczy, wlazi na mnie i jeczy, wspina sie, nosic nie do cyca nie, ale jeczec tak

Ide nadrobic troszke ... wrzucam fotke bo dawno jej nie pokazywalam, wczorajsza przed spacerowa ... sorki za wioske, bo nie odkleilam metek z butow, po zrobieniu fotki to zrobilam ...buty ze smyka, bardzo fajne, takie troszke cieplejsze z rozowym kożuszkiem w srodku

Aha kupilam jej kurtale 2 w pepco .. kurna jak kupilam taka droga za 100 w 5,10,15 to si pojawily badzo podobne w pepco za 40 :CRY:
My też bez chrztu, na razie tylko w planach...

Cytat:
dziecie mi śpi kolejną drzemkę, już 1,5 godz
taka piękna pogoda że aż żal że siedzimy w domu, ale co poradzę, jak mu się zasnęło

o właśnie, wychodzicie z dziećmi na spacery - kiedy? Jak przychodzi czas drzemki czy po drzemce? Ja wolę z młodym w czasie drzemki jak tylko robi się marudny to idę na spacer i śpi, jak nie śpi to mu się nudzi

oooo obudził się
My po drzemce bo inaczej jest marud, w wózku nie uśnie

Bylismy dziś u neurologa. (Ta wizyta którą umawialam w sierpniu ) i wszystko jest oki trochę obniżone napięcie mięśniowe w nóżkach ale nie wymaga reh. Olać mamy siedzenie i skupić się na czworakowaniu i jak najwięcej czasu Oli ma spędzać właśnie w pozycji na 4. Powiedział że sadzanie nie zaszkodzi, ale na pewno nie wspomoze rozwoju i szkoda czasu, szczególnie że się chwieje.

O mały włos a byśmy zrezygnowali - było 20 osób w kolejce do rejestracji ja usiadłam z Małym a tż czekał w tej kolejce. Okazało się że było dwóch neuro i my wybraliśmy tego 2 i weszlismy pierwsi bo reszta była do tego pierwszego :P Ale fajny lekarz, widać że się zna na rzeczy i reh. też wiec od razu ćwiczenia pokazał. Ale gdybym była sama to bym musiała zrobić aferę bo nie chcieli mnie wpuścić a tylko my byliśmy z takim małym dzieckiem...

Także dziewczyny które się martwią, raczej nie ma czym - mi sam lekarz powiedział, że on jest jeszcze malutki i ma na wszystko czas.

Byłam na spacerku i tez widziałam takie agentki co to ubrały dziecko w zimowy kombinezon. (18 stopni) śmiem sądzić że w okolicach 0 stopni juz z domu nie wyjdą, no bo w czym niby? Może dwa kombinezony założą?

Laski ze śląska, jeśli którejś zepsułam dziś pogodę to sorry. 3 dzień z rzędu gdy wychodzę z domu to słońce zachodzi za chmury i nie wychodzi już do końca dnia... :P
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:12   #1744
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Jak nie z autkami, to mogą być w każdym razie możesz być pewna, że nikt Hańci nie pomyli z chłopczykiem jak będzie miała chłopczykowe body

O mały włos a byśmy zrezygnowali - było 20 osób w kolejce do rejestracji ja usiadłam z Małym a tż czekał w tej kolejce. Okazało się że było dwóch neuro i my wybraliśmy tego 2 i weszlismy pierwsi bo reszta była do tego pierwszego :P Ale fajny lekarz, widać że się zna na rzeczy i reh. też wiec od razu ćwiczenia pokazał. Ale gdybym była sama to bym musiała zrobić aferę bo nie chcieli mnie wpuścić a tylko my byliśmy z takim małym dzieckiem...

Laski ze śląska, jeśli którejś zepsułam dziś pogodę to sorry. 3 dzień z rzędu gdy wychodzę z domu to słońce zachodzi za chmury i nie wychodzi już do końca dnia... :P
jeden z myszką miki-niebieksi drugi zielony z kaczorem donaldem

Super cieszę się że wszystko dobrze

No spoko ja się załapałam jeszcze na super pogodę, jak wracałam to się spaprała i zaczęło kropić.
Stary 2013-10-09, 18:14   #1745
elllmi
Zakorzenienie

hej
zaczęłam cytować koło południa i teraz skończyłam już widzę, że mi poucinało cytaty trochę pamiętam

gojka, zdrówka
nancy, oby z TŻ się unormowało
debrah, aśka - cudne te wasze dziewuszki

Cytat:
Ja Julki nie mogę spuścić z oka, bo ona sie przemieszcza w szalonym tempie. Albo lezie do kaloryfera, albo do łazienki, jak tylko zobaczy, że drzwi otwarte to leci jak szalona
u nas też łazienka jest najbardziej pożądanym miejscem w domu, bo zazwyczaj drzwi zamknięte; a jak czasem zapomnę i to wyczai, to zapitala jak perszing normalnie i jak tylko usłyszy, że go gonię, to zaczyna piszczeć i jeszcze szybciej przebiera tymi łapkami

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, chyba żeśmy się zdecydowali z TZ- zaczynamy starania o 3 dzidzie
o łaaaaaał
gratuluję będziemy od nowa wszystko razem z Tobą przeżywać

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No właśnie i tu moje pytanie, bo ciągle zapominam.
Czy jak wracacie ze spaceru to Wasze pociechy też mają zimne, a nawet lodowate stopy???????:co nfused: i dłonie??:confus ed:
łapki zawsze ma zimne (teściowa ciągle o to labiedzi, że tak mu zimno bo rączki lodowate), a stopy też często, ale jak zamiast butków założę mu grubaśne skarpety, to ma ciepłe

Cytat:
Laski, dzwoniłam dzis do labka... już są wszystkie wyniki Amelki, jutro lece rano na odczyt.......... już sie bardzo denerwuję. Trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszło, tak sie boje..
dobrze będzie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
W załączeniu moja Niunia na dzisiejszym spacerze, pozdrawiamy kochane ciocie
jaka rozpromieniona

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43195094]Bokeh, obstawiam banana pamiętajcie dziewczyny - po bananie mają prawo czarne nitki w kale się pojawić wyglądające identycznie jak krew! rzadko się nie pojawiają, najczęściej są. Odrobina śluzu też może być, niewielka ilość nie jest problemem.[/QUOTE]

własnie od razu o bananie pomyslałam, bo u nas też takie coś jest na początku jak dawałam banana, to nie było nic takiego, dopiero od jakiegoś czasu się pojawiają te czarne nitki

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja oszaleję przez to moje dziecko
zgadnijcie co dziś wyszło?

taaa... kolejny ząb trzonowy
nieźle

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a u nas chyba () ciutkie lepiej...
katar jakby mniejszy, kaszel tez zelzal. oby to byl poczatek konca bo nie zdzierze
ahas, bym zapomniala, mamy 2 ząba druga dolna jedynka
dobrze, że już lepiej
i za zębolka

Cytat:
serio? maja takie duze stopy???
moja ma długość 11 cm, a Wasze???
u nas też 11 cm ma

Cytat:
Malz ogarnia chalupe (dzwoni do mnie i pado, kochanie, czemu mnie nie uprzedzilas, ze stado bawolow u nas buszowalo? Zaczely w przedpokoju, przebiegly przez salon, zezarly obiad w naszej sypialni a w pokoju Pietraszka to chyba sie gzdzily )

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:16   #1746
hje
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze tak apropo tego kataru. to mam tak czekac az przejdzie czy po jakims czasie znow isc do lekarza?
U takiego małego dziecka katar może i 3 tyg. trzymać...
Pola 2 razy miała taki lekki, bez żadnych innych objawów, a trzymał prawie miesiąc

Cytat:

Hje a tak z ciekawości to gdzie ta wieś? któraś kiedyś wspominała cos o Kazimierzy Wielkiej, mamy tu kogoś z tamtych okolic?
Ja do Kazimierzy Wielkiej mam 50 km, zdecydowanie bliżej jest Eff
Ta wieś to Gnojnik między Nowym Sączem (40km), a Krakowem (70km)
Przez samo centrum biegnie A4, tacy jesteśmy cool

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-09 o 18:17
Stary 2013-10-09, 18:18   #1747
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Jesteśmy w sklepie przy kasie, Mała: różowa czapka, różowa kurtka, różowy smoczek, a kasjerka: "Co Pani ma chłopca czy dziewczynkę?"

Cytat:
Laski, dzwoniłam dzis do labka... już są wszystkie wyniki Amelki, jutro lece rano na odczyt.......... już sie bardzo denerwuję. Trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszło, tak sie boje..
Będzie dobrze

Cytat:
Jej dziewczyny ja tak na szybko! Właśnie przebieralam Hanie I miala w kupie takie 3 nitki sluzu a w nich krew ale nie taka świeża tylko takie też nitki i dziwnie ta qpa smierdziala jak taki zepsuty drób swiezy. Póki co tylko raz teraz. Ale się martwię jakby się powtórzyło to pojde do lekarza. Ale mialyscie tak może? Oprócz tego nie ma gorączki ani nic, nic nowego i innego jeść jej nie dawałam....
Nie mam pojęcia od czego to może być.
Może Szaja ma rację że od banana

Cytat:
Jaka Ona śliczna i jak pięknie kolorowo ubrana!!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
normalnie już mam dosyć. W niedziele wyszliśmy z tego szpitala w poniedziałek wieczorem pojawiła się wysypka, lekarz stwierdził, że to uczulenie. Niedawno jakaś taka gorąca mi się wydała, mierzę temperaturę 38.2..... ech.... oby nic się już nie wykluło...
oby było dobrze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43195431]
Dziewczyny, przewiduję gorący wieczór, dajcie popcorn i colę. Mąż odciąć pani prąd w pokoju, z którego ona się nie chce wynieść.[/QUOTE]

Cytat:

Stary 2013-10-09, 18:21   #1748
misiaeel
Wtajemniczenie

Hania i niezainteresowany zalotami sąsiad;p moje Dziecko aż czkawki ze szczęścia dostało

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:23   #1749
insolito
Zadomowienie

Wieczorem nadrobię Przyszłam pochwalić Piotra, bo właśnie zaliczył swoje pierwsze, samodzielne, dwa kroki

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:31   #1750
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
takie ma girasy ? ło losie

moja ma 16 chyba
Moja tak samo, pewnie gdzieś tak 17 nosi, bo mam dla niej takie jakby balerinki w rozmiarze 18 i są troszkę za duże.

Cytat:
kiedyś była u mnie w sklepie Ania Wyszkoni i mierzyła 35 i był za duży... masakejros..
O losie. W takich momentach dziękuję naturze, że mam 37/38, nigdy nie mam problemu ze znalezieniem butów.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wieczorem nadrobię Przyszłam pochwalić Piotra, bo właśnie zaliczył swoje pierwsze, samodzielne, dwa kroki
Wow!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:32   #1751
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
weszłam na watek dziewczyn listop.-grudn. gdzie akurat pisały o owocach. Dużo z nich przyznało, że owoców jedza malutko (w sensie dzieci), ze nawet całgo jabłka czy banana nie zjedza, gdzie moja to z palcem w oku wciąga (scieram łyzeczką albo na tarce, czasem siatka). Jak u Was wygląda deserek?
No i byłysmy wczoraj u lekarza. Młoda ma 6700 i 67cm, przyrost dobry, wiec sie baardzo ciesze (choc tutaj ten wynik to chyba najmniejszy? ) Pani dr powiedziała, ze po 9 moge jej dac j. naturalny
Ja dziś Darii starłam na tarce małe jabłko i małego banana. Zjadła całe

Cytat:

Malz ogarnia chalupe (dzwoni do mnie i pado, kochanie, czemu mnie nie uprzedzilas, ze stado bawolow u nas buszowalo? Zaczely w przedpokoju, przebiegly przez salon, zezarly obiad w naszej sypialni a w pokoju Pietraszka to chyba sie gzdzily ) kurde az mi glupio, ale co tam poradze, nie chcialo mi sie sprzatac kompletnie. Ja wyszlam przed 14 z domu i teraz siedze sobie na placu zabaw. Maly spi:P
Bylam z mama na sklepach potem na pizzy. I kawuche wypilam w takiej nowej kawiarence u nas, jak to mowi Pstryczkowa, superhiperekstrasnie pyszna

ładne buty

Cytat:
A ja się jarałam że Chodakowską dziś zrobiłam (pierwszy raz )

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

A zawsze na spacery zakladacie dziecia buty, ja dostalam dwie pary w spadku ale mały zawsze podkurcza paluszki i nie potrafie ich założyć.
Ja nie zakładam jej butów bo od razu je zdejmuje raz dwa by je zgubiła na spacerze

Cytat:
kiedyś była u mnie w sklepie Ania Wyszkoni i mierzyła 35 i był za duży... masakejros..
Stary 2013-10-09, 18:39   #1752
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ale swietny kombinezon ---> szkoda ze rozm 86 a nie 80 bo brałabym http://allegro.pl/kombinezon-disney-...609057335.html
jak wczoraj szukałam kombinezonu dla młodego, to widziałam taki super granatowy, pikowany, z brązowymi fragmentami na ramionach, cudny był, ale drooogi;
a tak w ogóle, to zaczęłam licytować kurtkę zimową z reserved, taką jakby narciarską, licytacja od 1 zł, bo rozpruta była pod paszką i zszyta, ale nie było nic widać; spać mi się za chciało i odpuściłam w końcu, bo stwierdziłam, że i tak pewnie cenę wywindują, a tu rano patrzę, że za 12,33 poszła

Cytat:
Ojessa, a mój brat ma 49 Kajaki nosi
jest w ogóle taki numer???

Cytat:
kiedyś Ci już pisałam, że u nas katar ponad 2 tygodnie trwał, także na twoim miejscu jeszcze bym poczekała

Cytat:
Bylismy dziś u neurologa. (Ta wizyta którą umawialam w sierpniu ) i wszystko jest oki

Cytat:
Ja do Kazimierzy Wielkiej mam 50 km, zdecydowanie bliżej jest Eff
Ta wieś to Gnojnik między Nowym Sączem (40km), a Krakowem (70km)
Przez samo centrum biegnie A4, tacy jesteśmy cool
ale nazwa jest genialna jest jakaś geneza powstania?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania i niezainteresowany zalotami sąsiad;p moje Dziecko aż czkawki ze szczęścia dostało
ehh, nie wie co traci

Cytat:
brawo dla bohatera

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:42   #1753
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie złapał deszczyk dopiero jak wracałam ze spaceru

Cytat:
Ojacieniemoge ale zaciesz
Cytat:
BRAWO!!!!

Zobaczyłam dziś ostatni odcinek 5 sezonu "Czasu Honoru" Smutne było
Teraz zacznę 6 sezon
Aha. I zobaczyłam dwa pierwsze odc "Devious maids". Też mnie wciągnęło
Stary 2013-10-09, 18:44   #1754
bokeh
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny Hania znów zrobiła trochę kupy takiej rzadkiej, pozatym jest wesoła bawi się raczkuje, nie ma gorączki, no i nie wiem co robić żadnych oznak niepokojących poza ta qpą.
chyba, że to na ząbkowanie, ale już nie wiem sama..... Oczywiście tż w pracy
Stary 2013-10-09, 18:54   #1755
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja też nie ogarniam i trzymam kciuki za Was

dziewczyny, jestem sobie na spacerku, idzie jakaś pani z wózkiem, patrzę a tam dziecko w kombinezonie zimowym wózek jak się domyślacie pewnie prowadziła babcia

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Czesc
a tz próbował usypiać? Bo moj czasem usypia i jak na poczatku Ola płakała bardzo tak teraz chyba sie troszkę przyzwyczaiła. Jest mama jest cyc, jest tata cyca nie ma
tylko jak odstawisz to pewnie i tak bedzie sie budzic i i tak bedziesz musiała wstawac
Zwykle jak sie usypiamy to TZ w pracy.
A jak jest to chwile poprobuje i: "ja nie umiem"

Cytat:
dziewczyny, chciałam dać dzisiaj Kubie słoiczek hippa krem ze szpinaku z ziemniaczkami i czytam skład a tam m.in:mleko chude, śmietana z mleka... i on jest po 4 m-cu podawałyście może?
Pewnie juz za pozno, ale jak tam jest smietana to ja bym nie dawala.
W ogole dawno juz przestalam patrzec na te sloiczkowe oznaczenia - w nosie mam co producent sobie wymyslil.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nawijko właśnie po ciąży mi przeszło i teraz od nowa lecą. Chyba, że to przez karmienie wypróbuję to co polecasz, dziękuję Bijkorka tej pokrzywy też spróbuję

Na wypadanie jest jeszcze cala masa innych sposobow, ale rozumiem, ze na eksperymentowanie trzeba miec czas.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

marsi, gratuluje odwagi!!

insolito, juuuuz?
Ale sie Piotrusiowi spieszy, zuch chlopak!!

Co do butow workerow - mi sie nie podobaja, ale pewnie przez to, ze moje konskie kopyto (40/41) wyglada w nich jak kajak.
Zawsze zazdroscilam osobom ze stopkami 37/38
Moga chodzic w jakich tylko butach chca, a nie tylko w tych, ktore optycznie skracaja stope.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:58   #1756
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo!! Czyli jest naprawdę szybki!

Cytat:

Rany, jaka uhahana A to spojrzenie na początku: "Mama, patrz, tu jest dziecko"

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O losie. W takich momentach dziękuję naturze, że mam 37/38, nigdy nie mam problemu ze znalezieniem butów.
Ja też

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jest w ogóle taki numer???

ale nazwa jest genialna jest jakaś geneza powstania?[COLOR="Silver"]
No właśnie buty to on kupuje w sklepach sportowych albo jakichś firmowych, no i wiadomo, ceny...

Genez jest dużo Trzy najbardziej rozpowszechnione:
1) W naszym kościele parafialnym w ok. XVII-XVIII wieku była stajnia, gdzie trzymano konie
2) Furmankami wożono tu gnój
3) Mamy tu bardzo żyzną glebę, jakby była nawożona gnojem

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zawsze zazdroscilam osobom ze stopkami 37/38
Moga chodzic w jakich tylko butach chca, a nie tylko w tych, ktore optycznie skracaja stope.
Moja siostra ma 38, a ciężko jej znaleźć dobrego buta, bo ma szeroką stopę. Zawsze znajdzie się jakiś minus
Stary 2013-10-09, 19:04   #1757
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra ma 38, a ciężko jej znaleźć dobrego buta, bo ma szeroką stopę. Zawsze znajdzie się jakiś minus
Ja w druga strone - za waska. Klapeczek na lato sobie nie ubiore, bo paluchy na chodniku od razu Tylko japonki.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:16   #1758
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Byłam na spacerku i tez widziałam takie agentki co to ubrały dziecko w zimowy kombinezon. (18 stopni) śmiem sądzić że w okolicach 0 stopni juz z domu nie wyjdą, no bo w czym niby? Może dwa kombinezony założą?
Kombinezon, dziecko do wózkowego śpiworka, na to koc złożony na 6 i osłonka

Cytat:
Super ale masz dużego synka już
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:23   #1759
s i l v e r
Zakorzenienie

Moje dziecko nagle z dnia na dzień bardzo polubiło leżenie na brzuszku. Mogłaby ciągle leżeć i leżeć
i pełza do tyłu i do przodu (ale częściej do tyłu)
Aaaaaaa i jeszcze coś od wczoraj z pozycji leżącej potrafi SAMA usiąść

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:29   #1760
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Kombinezon, dziecko do wózkowego śpiworka, na to koc złożony na 6 i osłonka
o w morde, padlam!

Cytat:
gratulacje!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:30   #1761
LadyWhisper
Zakorzenienie

znalazłam studia elearningowe - ekonomia - za 170/mies

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:42   #1762
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
MArsi gratuluję decyzji i życzę szybkich II kreseczek

I co mi jeszcze zrobiła?! siedziała w swoim drewnianym krzesełku, ja gotowałam obiad, odwróciłam się tylko żeby w garnku zamieszać, odwracam głowę, a ta jędza mała się odwróciła brzuchem do oparcia i stoi o mało zawału nie dostałam. I to były sekundy. Chyba ją teraz tylko w łóżeczku na moment mogę w miarę bezpiecznie zostawić.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Gojka dużo zdrówka
Moja już od 3 tygodni tak staje mi też w krzesełku. A przodem wychodzi na stół .
Nie można jej na moment samej zostawić.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:55   #1763
insolito
Zadomowienie

Black, zdrówka dla Oliwki

Hje, szczęście, że mam zobaczyła Polę

Cytat:
nawijko Aga w sumie nijak, on się czuje zaniedbany przeze mnie i że liczy się tylko Kubuś :/ szkoda, że nie pamięta już jak ja się czułam w ciąży... ehhh
Mam nadzieję, że dojdziecie z mężem do porozumienia

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.... Dawno mnie nie było... Nie mam zielonego pojęcia co u Was, bo nie jestem w stanie nadrobić... Możliwe, że Black pisała, że byłyśmy w szpitalu, bo na fejsie pisałam... Pisałam i tu na forum, ale widę, że się nie dodało....

Wszystko zaczęło się od kataru... Gorączki nie było, pediatra niczego nie zauważyła, uszka czyste, płucka też.... To było 2 tygodnie temu w środę... W piątek widać było, że mała zaczyna się gorzej czuć, więc planowaliśmy w poniedziałek znowu póść do pediatry.. w sobotę to samo... W niedzielę Paulina zaczęła dziwnie oddychać, tak strasznie szybko jakby przed chwilą biegała... i strasznie jęczała. Pojechaliśmy na pogotowie i od razu skierowanie do szpitala, nawet nie pozwolili nam pojechać do domu po rzeczy... Tylko jak najszybciej na oddział sie zgłosić. Droga z pogotowia do szpitala zajeła nam jakieś 5-10min w tym czasie mała zaczęła tracić przytomność... Oczywiście w szpitalu nie wierzyli nam, że to dziś się zaczęło, na początku potraktowali nas jakby dziecko kilka dni się dusiło a my dopiero teraz przyjechaliśmy.... NA szczęście mojej przyjaciółki mama jest pediatrą na oddziale, więc jak się dowiedzieli to już opieka super.... do poniedziałku Paulina leżała pod tlenem... Na szczęście bardzo szybko i dobrze zareagowała na antybiotyki... Co prawda spędziłyśmy w szpitalu 8 dni... Jesteśmy już w domu, mamy inhalacje i wracamy do formy...

Zastanawiam się kiedy mogę wyjść z nią na spacer??? Od niedzieli wieczora jesteśmy w domu, mała nie kaszle ani nic... Pogoda piękna... Jak myślicie???

Widziałam, że zastanawiacie się co jest dobre na wypadające włosy.. Ja osobiście polecam witaminę A+E w aptece jakieś 5zł 30 tabletek. Mi bardzo pomogła na osłabione włosy i paznokcie..

Postaram się być bardziej na bieżąco... Miłego dnia
Współczuję pobytu w szpitalu, mam nadzieję, że już teraz będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja ostatnio Darii ubrałam różową bluzeczkę. I pani w przychodni powiedziała
"o jaki chłopczyk ładny" .
Ja mówię " to dziewczynka"
a ona " o jaka księżniczka ładna"
Do mnie podeszłą Pani i pyta czy to chłopiec czy dziewczynka, odpowiadam zgodnie z prawdą, ona pyta się do kogo podobny, mówię, że do męza, a ona na to przynajmniej dół ma podobny d Pani Tłumaczę jeszcze raz, że to chłopczyk A Piotr ubrany w bojówki i czarną koszulkę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszły te leggi, które ma Bokeh, fajne to, ciepłe na pewno.

Dziecko właśnie pożera kawałek chlebowej skórki, ciekawe czy zje coś jeszcze dziś (wczoraj bunt na wszystko znowu;( )

I..ściąga wszystkie skarpetki/buciki w sekundę, i ciągle przez to z gołymi nóżkami..
Fota przymiarkowa i z chlebkiem.
Piękna
U nasz też dziś i wczoraj wszytko do jedzenia bee, tylko cycuś ok

Cytat:

ja tam jeszcze niedawno o tym myślałam
a tak serio to jak się dorobimy ( ) chcemy sobie na którąś rocznicę po ślubie pojechać na jakieś hawaje czy kanary i zrobić tam odnowienie przysięgi małżeńskiej, w takiej prostej białej sukni małż w lnianych spodniach a Pietraszko będzie obrączki niósł
wiem, że może trąci tandetą, ale nigdy nie byliśmy razem za granicą na wakacjach i tak chcemy, żeby był taki rhomaticzni akcent

Ładę marzenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hej laseczki, wracam po chorobie do zywych ... Kiedy wy naklepalyscie tyle stron przeciez do smierci was nie nadrobie
Ja na etapie lataniny przed chrzcinami, jest jeszcze jakies dziecko oprocz naszej Balnki bez chrztu, chyba nie
Mloda ma teraz Taki Etap, ze budzi sie kazdej nocy na 1,5-2 godziny i jeczy, steka, skrzeczy, wlazi na mnie i jeczy, wspina sie, nosic nie do cyca nie, ale jeczec tak

Ide nadrobic troszke ... wrzucam fotke bo dawno jej nie pokazywalam, wczorajsza przed spacerowa ... sorki za wioske, bo nie odkleilam metek z butow, po zrobieniu fotki to zrobilam ...buty ze smyka, bardzo fajne, takie troszke cieplejsze z rozowym kożuszkiem w srodku

Aha kupilam jej kurtale 2 w pepco .. kurna jak kupilam taka droga za 100 w 5,10,15 to si pojawily badzo podobne w pepco za 40 :CRY:

Jaka modnisia śliczna

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kłopotów ze spaniem ciąg dalszy - wyobraźcie sobie, że dziś Mała ma nawet problem z jedzeniem uu bo zje 2 minuty i siada, nie może się skoncentrować O_O, to samo z zaśnięciem, zazwyczaj odpływa przy jedzeniu na drzemkę. Dziś oczka trze, zmęczona cholernie, ale siada przy jedzeniu.
Więc zaczęłam kombinować i - laski kp - odkryłam nową pozycję do karmienia: dla dzieci siedzących, ciekawi mnie czy też tak robicie :P
Dziecko siedzi, przodem do mamy, nogi w rozkroku obejmujące mamę.
I tak siedząc sobie je z uu - a rączkami obejmuje mamę w pasie ale to przyjemne jest, taki przyklejony dzidziuś! <3

A właśnie teraz Mała spi, wiecie co? Zapięłam w Tulę, zrobiłam jedno, JEDNO okrążenie po mieszkaniu , patrzę - śpi jak zabita O_O
Nawet za noworodka nie zasnęła tak szybko.
Widać tylko Tula powstrzymała odruchowe siadanie i wszystko co w spaniu przeszkadzało.
U nas też tak jest, tylko Piotrek do raczkowania się przekręca nie chcę Cię martwić, ale u nas trwa to już ok. miesiąc

Cytat:
Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie maluchom buty na zimę?
Mój ma teraz na 12-18 miesięcy

Cytat:
o właśnie, wychodzicie z dziećmi na spacery - kiedy? Jak przychodzi czas drzemki czy po drzemce? Ja wolę z młodym w czasie drzemki jak tylko robi się marudny to idę na spacer i śpi, jak nie śpi to mu się nudzi

oooo obudził się
My wychodzimy po drzemce, bo Pietrek w mieście nie uśnie, wszystko go interesuje, będzie ziewał, tarł oczy a nie zaśnie

Stary 2013-10-09, 20:05   #1764
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

dziewczyny, chyba żeśmy się zdecydowali z TZ- zaczynamy starania o 3 dzidzie
tyle,że ja nadal @ nie mam, znaczy się lekarz radzi odstawić i zaczać się regenrować dietą i witaminami po UU
Cudnie
My też chcemy, ale u mnie @ też niet a ja młodego nie odstawię z wiadomych przyczyn

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jakbym mojego slyszala...

nie wiem kochana co Ci doradzic, sama tego nie ogarniam.
Trzymam kciuki, zeby sie ulozylo!

Blanka wyglada tu jak 2-3latka!!

U nas wyznacznikiem jest jedzenie - Kubus zje i lecimy

Jak radzicie sobie z wozkiem po schodach?
Ja mam ledwie 8 czy 9 schodkow do pokonania, a i tak jęczę, bo coraz trudniej mi jest. Dlatego wychodzac latam na 2x - najpierw wozek, a potem ja z Kuba na rekach.
Ja zostawiam wózek na dole

Cytat:
Doczytałam co nie co

Marsi za decyzję! wow!
A co z tym psem i ta durna baba?

Zdrówka dla Oliwki

Lenova spóźnione ale szczere-dużo miłości!

Bijkora sto lat,przepraszam że nie wczoraj

Hje ale mobilne dziecko! Dobrze że mama w porę zauważyła!

Nancy trzymam kciuki żeby się ułożyło z TZ tem

Więcej nie pamiętam,nie bijcie

U nas dzisiaj jest z 18st. Piękne słońce więc Blanka troszkę luźniej ubrana-bluzka z długim rękawem,kamizelka i kurtka cienka. Mija mnie pani z takim małym brzdącem jak nasze opatulonym jak na zimę i mówi mi że krzywdę dziecku robię tak lekko ubierając. Jak reagujecie na takie teksty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mi tam szkoda jezyk strzępić, odpowiadam lekcewaząco "spoko" albo "super" i w nosie ja mam

Cytat:
Wam dzieci zasypiają w wózkach?
tylko na wsi na polnej drodze

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Ale piękna pogoda aż żyć się chce !

Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za życzenia rocznicowe!
Tak mieliśmy wczoraj rocznicę,niestety w tym roku bardzo skromnie ale najważniejsze że razem
A jaką miłą niespodziankę mieliśmy wczoraj. Weszłam na stare konto ,którego nie używam od jakiegoś czasu a tam-800 zł -zwrót podatku z US. Normalnie manna z nieba !

Black dużo zdrówka dla Oliwki !

Marsi ale cudownie ! To życze aby Wam szybko i bezproblemowo to staranie się udało !

nancy mam nadzieję , że ralecje z tż się poprawią.Trzymam kciuki

Misael brawa dla Hani !

Fewciu jak zdrówko ??
Super

Cytat:
Marsii, gratuluje i .....zazdroszcze! :P cholera, tak bym chciala poczuć te ruchy znowu..

Bedzie dobrze, musi

Stary 2013-10-09, 20:10   #1765
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie podeszłą Pani i pyta czy to chłopiec czy dziewczynka, odpowiadam zgodnie z prawdą, ona pyta się do kogo podobny, mówię, że do męza, a ona na to przynajmniej dół ma podobny d Pani Tłumaczę jeszcze raz, że to chłopczyk A Piotr ubrany w bojówki i czarną koszulkę

PADŁAM!

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Daria wykąpana, dostała mleczko i odłożona do łóżeczka zasnęła w momencie Idę się kapać.
Stary 2013-10-09, 20:12   #1766
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

brawoo

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

kiedyś Ci już pisałam, że u nas katar ponad 2 tygodnie trwał, także na twoim miejscu jeszcze bym poczekała

czekam, czekam

Cytat:
jaka parka

Stary 2013-10-09, 20:19   #1767
calawdeszczu
Wtajemniczenie

mój chorutek tak sobie zasnął...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0343.jpg (86,0 KB, 35 załadowań)

Stary 2013-10-09, 20:19   #1768
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Jej dziewczyny ja tak na szybko! Właśnie przebieralam Hanie I miala w kupie takie 3 nitki sluzu a w nich krew ale nie taka świeża tylko takie też nitki i dziwnie ta qpa smierdziala jak taki zepsuty drób swiezy. Póki co tylko raz teraz. Ale się martwię jakby się powtórzyło to pojde do lekarza. Ale mialyscie tak może? Oprócz tego nie ma gorączki ani nic, nic nowego i innego jeść jej nie dawałam....
Mam nadzieję, że to po bananie

Cytat:
ojaa za decyzję

jeny Hania coraz więcej raczków robi

Cytat:

Piękna

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43194753]Obiadek głównie burak, trochę ziemniaka, nać pietruszki, kawałek selera i korzenia pietruszki, nie pamiętam, czy marchew też. Która zgadnie, co na wierzchu?

Taki gęsty mus mi wyszedł, wrąbała całą miskę.[/QUOTE]

Też żółtko obstawiałam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43195431]b
------------------------
Dziewczyny, przewiduję gorący wieczór, dajcie popcorn i colę. Mąż odciąć pani prąd w pokoju, z którego ona się nie chce wynieść.[/QUOTE]

Cytat:
MArsi gratuluję decyzji i życzę szybkich II kreseczek

p
Lecicie z tymi zębami Gratuluje

Cytat:
a u nas chyba () ciutkie lepiej...
katar jakby mniejszy, kaszel tez zelzal. oby to byl poczatek konca bo nie zdzierze
mlody pogodny, apetyt ma super tylko ten katar i kaszel, wrrrrr
dzis pieknie spal, z nogami na poduszce ale spox spal do 7.30
przed drzemka bawil sie pudlem od hustawki bo akurat kurieros przywiozl, probowal sie wspinac i jak jepnal to tylko podloga zadrzala od glowki
plakusial ale dalam mu do lapki balona na patyku i zaraz byl zaciesz.... mam nadzieje ze nic mu nie bedzie

Mam nnadzieję, że Kubuś juz zdrowy będzie

Gratki ząbka

Cytat:

ja już mam dosyć tego kataru, dzisiaj tydzien czasu już i gówno nie chce się odczepić. Ona juz tak płacze przy odciąganiu i psikaniu wodą, na sam widok już ucieka kiedy to się skonczy
Biedny Julasek

Stary 2013-10-09, 20:22   #1769
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Cytat:

klask i:

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Moje dziecko nagle z dnia na dzień bardzo polubiło leżenie na brzuszku. Mogłaby ciągle leżeć i leżeć
i pełza do tyłu i do przodu (ale częściej do tyłu)
Aaaaaaa i jeszcze coś od wczoraj z pozycji leżącej potrafi SAMA usiąść
klask i:
a tak się martwiłaś ostatnio

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
mój chorutek tak sobie zasnął...

Jakie włosy długie !!!!!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:23   #1770
bokeh
Zakorzenienie

Haneczka wstała o 18 30 a zasnęła o 20... tzn cały dzień prawie nie spała bo co chwilę, się wybudzała z drzemek.

No i na noc wypiła tylko 40ml mleka, a po wstaniu z 20ml wody

a wcześniej jadła 200l o 15.....

Potem chciałam jej dać kaszkę taką pelnoziarnistą i nie chciała.... teraz tego mleka, martwię się.

Chyba z rana pojade do lekarza.

W ogóle tak myślę czy biegunka mogła być reakcją alergiczną za zupe pomidorową? tylko że dałam Hani chyba z 5 połówek małej łyżeczki maluteńko... No i jadła wcześniej pomidory już. No i ta pierwsza kupa była tak 1,5h-2h po tej zupce tak szybko???

Sory, że Wam smęcę ale niepokoję się trochę.

Aha i teraz w zasypianiu trochę była taka marudna i popłakiwała i posmarowałam jej dziąsełka maścią i zasnęła bezproblemu.

Kurdeeeee czemu to takie trudne jak się nie wie jak pomóc i co sie dzieje ! ;(

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-10-09 o 20:26
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości