|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Odnosnie duskusji na temat zawodow i pracy w PL czy za granica- uwazam, ze jezeli ktos dobrze wie czym chce sie zajmowac i robi wszystko aby do tego dojsc to osiahnie sukces i spelnienie wszedzie.
Najgorzej jest z tymi, ktorzy nie wiedza czego chca i co im daje najwieksza satysfakcje zawodowa. Niestety ja naleze do drugiej grupy osob. Ciesze sie, ze sa wsrod nas dziewczyny aktywne i usatysfakcjonowane z zycia zawodowego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Margoś- a co wam tak w tym Krakowie źle? Mąż zapomni jak ak wyglądacie jak będziecie tak często wyjeżdżać.
|
|
|
|
#2313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
En ale ci fajnie, masz z kim pospacerowac. Ja juz sie tyle razy z ghia umawialam i jakos w koncu sie nie udalo, ale moze....
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy odnośnie moich córek. Wstawiłam też do klubu, żeby nie zginęły w gąszczu spamu.
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia- po pierwsze szacun, że ukonczyłaś tak trudne studia, zrobiłaś aplikację.. naprawdę trzeba mieć mega łeb
i trzeba ogromnego samozaparcia i siły przebicia. Jeżeli chodzi o środowisko adwokackie, prawnicze to mam kuzynkę, która jest właśnie po aplikacji..też może bym się porwała na te studia, gdyby nie to, że właśnie- dużo prawników, adwokatów, a co za tym idzie- duży wybór jeżeli chodzi o pracowników. Odnoszę wrażenie, że tu trzeba naprawdę ładnych paru lat, żeby doczłapać się do etapu godziwego wysiłku za pieniądze, które odpowiadają temu wysiłkowi. Ja na te studia bym się nie porwała ze względu na to, że przynajmniej w Krk wygląda to tak- mają stażystów, później może i zatrudniają ale dalej nie są to zarobki odpowiadające wysiłkowi jaki się wkłada- jeśli nie jest się z rodziny prawniczej i nie ma w rodzinie kancelarii, która daje możliwość większych zarobków.. Odnośnie tej branży wypowiadam się tylko i wyłącznie na podstawie obserwacji, rozmów ze znajomymi i tej mojej jednej kuzynki, która akurat ma możliwości większe, bo jest z rodziny prawniczej i nie musi pracować u kogoś.. Niewątpliwie b trudny zawód, zresztą jak każdy, gdzie jest praca z klientem rozbudowana.Mam nadzieję, że w koncu jak zapytasz o podwyżkę Twój pracodawca powie, że nastał ten czas, kiedy Twoja firma nie będzie oszczędzała na dobrych pracownikach. Tego Ci życzę z całego serca ![]() Odnośnie neurologa jakiś nie do konca poukładany i profesjonalny, poszłabym do innego Dotka- ja na studia chcę iść, tylko nie chcę iść byleby iść na coś po prostu, żeby mieć papierek. Jak pójdę na pewno będą to studia zaoczne ze względu na pracę, ale muszę odnaleźć kierunek, który jest przyszłościowy i którego nie odbębnię na pałę ![]() za wizytę, piękną wagę no i za szybkie wyleczenie pleśniawek ![]() Perse- No widzisz, ja bym np. się widziała w przyszłosci w organizacji wesel na dużą skalę, takich ekskluzywnych, ale niestety póki co w Polsce takich rzeczy bardzo mało w porównaniu z krajami zachodnimi. Dlatego ciągle się zbieram i myślę co bym chciała ![]() Margoś- a czemu do Krk Ci niespieszno? za rozwój Piotrka i ładne pałaszowanie buraka ![]() Eveewe- no a powiem Ci jeszcze, że skylie jest jeszcze fajniejsza i ladniejsza na żywo niż na forum i zdj szkoda tylko, że tak rzadko możemy pospacerować, bo tak naprawdę tylko wtedy jak jestem u mamy. Mimo, że bywam dosyc często, to nie zawsze jest czas ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- ej no napisałybyscie cos, bo akurat jak moje dziecko dzisiaj spokojne jest i spi to Wy milczycie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
ale się dyskusja rozwinęła, ja to na początku lubiłam swoją pracę i nawet w zawodzie była do czasu gdy nie zaczeli po mnie jechać jak po szmacie i wszystkie obsuwy zwalać na mnie gdzie kto inny był winny, wtedy chodziłam jak cień
zmieniłam stanowisko przez jakiś czas było fajnie , a potem przyszedł pewien pan z programami efektywności i już cała firma się popsuła, sporo ludzi już odeszło. a co do wyjazdu to ja bym nie umiała żyć bez najbliższych Mela śliczne zdjęcia ze spacerku Margoś ty to jak coś napiszesz
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski, ja jak zwykle z doskoku, ale ostatnio kompletnie nie mam kiedy pisac, bo maly na mnie ciagle wisi, a jak juz wieczorem spi, to tez tak plytko, ze boje sie w klawiature stukac
takze podczytuje stale, ale to tyle z mojej forumowej obecnosci...Zreszta taki mam parszywy nastroj, ze nawet nie chce mi sie smutow znowu walic ![]() teso co do zusu, to wina nasza i nie nasz. Jedna babeczka wprowadzila nas w blad, my jej zaufalismy, sami nic nie doczytujac i wyszla taka kupa czekamy teraz ciagle na decyzje, bo nie wiadomo, czy cokolwiek w ogole dostane![]() A co do spacerków, to ciągle drepczę po parku zachodnim. Nie wiem czemu, ale ciagle mi sie wydaje, że ty jesteś z przeciwnej części wrocławia Widziałam, że pisałyście o pracy i zarobkach. Ja w sumie w temacie nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bo studiów nie mam, bo przerwałam, ale widzę jaką syt ma mój szwagier. Mega inteligentny gosc, naprawdę, łeb jak sklep, skonczyl politologie, jeszcze jeden kierunek podyplomowo na uni jagielońskim, załozyl wlasna firme, a kokosow nie ma i co miesiac nerwowka jak bedzie. z racji tego ze firma dziala w branzy, ktora w ciagu paru lat moze przestac istniec poszedl na kolejne studia. Prawo, ktore robi w 2,5roku. Trzymam za niego kciuki, moze i mu sie uda, bo tak jak pisalyscie, w tym zawodzie zaplecze rodzinne duzo daje, a w jego rodzinie jest troche adwokatów i sedziow, to a nuz da rade.
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Pisze bo mam chwilke zawieszenia bo Justysia usnela przed kapaniem wlasnie, Matiemu wytłumaczyłam ostatki pracy domowej. Bylam dzisiaj w szpitalu i zdjęli mi gips ale chirurg niezbyt zadowolony z wyglądu mojej nogi zresztą ja tez kostka spuchnieta jeszcze bardzo i mam na razie leki przepisane i chodzic w skarpecie uciskowej czy jakos to się tak nazywa i sciagac tylko na noc. Jak tak dalej pojdzie to na chrzciny w japonkach pojde bo żadne buty mi na noge nie wchodzą ![]() Piekna była dzisiaj pogoda i nawet dwie godziny z dzieciaczkami na dworku spedzilam. I nareszcie posprzatalam trochę wokół domu bo noga uwolniona to tak fajnie kwiaty pomarzniete z doniczek powyrzucałam, beton zamiotlam bo straszny syf był niestety bo tesciowa to taki niedbaluch.W nocy jak nie padne to poczytam czego zwyczaj bo ciekawa jestem co u Was słoneczka slychac ![]() A i ja także porownuje moja niunie z umiejetnosciami naszych watkowych dzieciaczkow i widze ze czasem niezle się nakręcam bo Justysia tego nie robi....aj
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem po administracji- samorząd terytorialny, poszłam na ten kierunek bo uwielbiam pracę przy biurku, dać mi stos papierów, druków, komputer, interesantów i jestem najszczęśliwsza na świecie. Niestety już dawno się poddałam i stwierdziłam że bez znajmości i tak doopa z tego będzie
paranoja- wysyłali mnie do żabki ;/ Pytam, jak się ma mój kierunke studiów do kasjera że wysyłacie mnie cholera do żabki ;/ Ostatnie 2 lata pracowałam w niedużej firmie odzieżowej na umowę zlecenie, niestety nie mogłam znaleźć nic lepszego, a skoro miałam zmienić na takie same warunki to przynajmniej tu już wiedziałam jaki szef jest, jak z wypłatami itd. Tyle tylko że okazał się na tyle ludzki że po poinformowaniu go o ciąży dał mi umowę o pracę na rok czasu, dzięki temu mogłam iść na L4 i teraz otzrymuję macierzyński. Wrócić już nie mam gdzie bo stoisku zostało zamknięte Zazdroszczę tym które mają prace w których się spełniają, które lubią, gdzie pracodawca nie traktuje pracownika przedmiotowo, zazdroszczę ale w takim pozytywnym znaczeniu tego słowa |
|
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
dziecko padło niedawno- o dziwo w łożeczku bez woombie
![]() ja zrobiłam 14 słoiczków ![]() pitolenia z tym, że ja pierdziu :P będę kupować jednak :P dałam Hanie odrobinę marchewki na łyżeczce ale była radochaidę czytać te wypociny wasze
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
U nas ciężko. Tż inżynier budowy, ale kokosow nie ma, bo robi uprawnienia i może wtedy będzie łatwiej. Ja animacje kultury, bardziej dla ludzi niż pieniędzy ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Trochę Was podczytuję, ale mam humor do bani i nic ciekawego do powiedzenia... Od wczoraj mamy w gościach Skoka, a TŻ jak zwykle w takich chwilach - ma popołudniówki Dziś rano już wyłam razem z Małym, bo po tym weekendowym wyjeździe chodzę normalnie do tyłu, a tu takie rzeczy ![]() Wesele z 2,5 miesięcznym dzieckiem to jednak pomysł do bani-nawet jak ma się niańkę 10 metrów od sali Nowe miejsce i brak mamy to nie jest to co Kubusie lubią najbardziejNie mógł biedaczek zasnąć, a po pierwszym karmieniu po 2giej budził się co godzinę ![]() Na dodatek nie mamy chrzestnej, bo osoba, którą wytypowaliśmy odmówiła... Powiedziała, że ma już 3 chrześniaków i boi się, że 4ty to za dużo na jej możliwości. Rozumiemy, ale jakoś ... tak przykro (?) nam się zrobiło. No trudno. Zapytamy którąś z moich kuzynek. Młody walczy w łóżeczku, mam nadzieję, że zaraz zaśnie to ogarnę chatę. |
|
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
Ja zaraz odkladam Krolewicza do lozeczka i idę obejrzeć Na dobre.. w telewizji :O szok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2325 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczne te Twoje dziewczyny! Cytat:
były zacisnietetylko szkoda, ze z wizyty nic nie wynika Cytat:
a co do dyskusji o pracy, ja bym w życiu nie wyjechała bo bym umarła z tęsknoty za rodziną i znajomymi, i dobiłby mnie brak znajomości jezyka. I zgadzam sie z tym, że trzeba mieć na siebie pomysł. Ja od gimnazjum (tak, tak niestety musialam przejsc ten etap edukacji) chciałam pracowac z dziećmi i isc na studia pedagogiczne. Dlatego poszłam do liceum o profilu socjalnym potem studia. Juz w liceum wolontariat w domu dziecka i świetlicy caritasu. W wieku 19 lat zaczelam prace w domu dziecka, umowa zlecenie i praca w szatni i kuchni, narobilam sie tam bardzo i średnio to wspominam i tak cały okres studiów. Oczywiscie stale mialam kontakt z dzieciakami i miałam zajecia muzycze z nimi. Po studiach od razu dostalam umowe na rok jako pedagog i jakos zleciało 3 lata pracy. Szkoda tylko, że moja kolejna umowa skończyla sie 30 sierpnia b.r i nie wiem czy po macierzynskim znowu mnie przyjma... ale mam ciagle nadzieje, ze tak bo tam brakuje ludzi z doświadczeniem bo osoby po studiach którzy przychodza to wiecej szkód dzieciakom zrobia niż pozydku a dzieci robią takich wychowawców w bambuko (stare wygi wtedy maja ubaw po pachy czy wasze dzieci bawia sie swoimi nogami?? bo ktoś o tym wspominał a u Zuzi tego nie widze, nie siega stopami do buzi |
|||||||
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabcie
![]() Jakos mi dzionek zleciał na spacerach,karmieniu,przew ijaniu i uspokajaniu płaczliwej dzis Laurki.Upieklam tez ciacha po tórych jak tz do domu wrócł nawet okruchy nie zostały Odwiedziła nas sąsiadka z córeczką,były przy kapaniu Lauli i nam fajnie czas poleciał ![]() Biore sie za nadrabiańsko
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę że poważna dyskusja się toczy
Nie pracuję co prawda w zawodzie (pozdrawiam w tym miejscu Perse ) ale lubię to co robię i to najważniejsze ![]() Dzieć zasnal a ja chyba wypiję piwko i zapadnę w głęboki sen bo padam na ryj jutro pierwsza rehabilitacja.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Dzieci nogami powinny planowo kolo pol roczku dopiero zaczac sie bawic wg mojej madrej ksiazki o rozwoju ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43192270]Artusiątko[/QUOTE]
Słodziak ![]() Ale fajowo ![]() Cytat:
Bluza Ali z Leclerka?Cytat:
![]() Witaj Margosiu |
||
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
my po wizycie u pediatry. piszę co i jak, bo może komuś te wiadomości się przydadzą:
- pytaliśmy o piąstki Oliwii, odchylanie na jedną stronę. babka powyginała małą na prawo i lewo i stwierdziła, że na pewno mała jest spięta i ma asymetrię. powiedziała, że mała jak na swój wiek ma rozbudowaną mimikę twarzy i że to pewnie razem z temperamentem po mamusi dostaliśmy skierowanie do neurologa, on ma ocenić i postanowić co dalej z asymetrią i napięciem. ogólnie stwierdziła, że mała jest strasznie ruchliwa, żywotna i jednocześnie bardzo silna.- nasza Oliwia zauważyliśmy w ciągu dnia pokasłuje, kicha i dziwnie chrumka. jak się okazuje musimy uważać silnie na domowe alergeny. czyli sprzątać na mokro, prać pościel/ koce w temp 60 stopni, dużo wietrzyć dom i coś tam z podlewaniem kwiatów i pleśnią w kwiatach to chrumkanie jest spowodowane katarem na wysokości zatok, którego nie jesteśmy w stanie ściągnąć aspiratorem. pytaliśmy o kota... pani powiedziała, że mają przebywać jak najdalej od siebie albo w ogóle rozdzielić towarzystwo najgorsze jest to, że mała dość sporo kaszle w ciągu dnia i nie wiem jak będzie z tym kotem. jak sprzątanie porządne chaty nic nie da chyba wybierzemy się do alergologa, żeby wyeliminować alergię na sierść. - dopajanie przy mm: nie ma konieczności dopajania przy mm. pani powiedziała, że to zależy od dziecka i jego stanu nawodnienia. w tym celu popatrzyła na skórę małej, na gałki oczne i wymacała brzuszek. i powiedziała, że powinniśmy jej jednak troszkę dawać, bo ma skórę lekko suchą. powiedziała, że napajamy tylko wodą. żadnej glukozy i herbatek w granulacie. powiedziałam, że mała nie chce pić ani wody ani herbatki w saszetce, która nie jest dosładzana. pani powiedziała, że chociaż spróbować podać jej 10 ml, ale 5-6 razy dziennie. byleby się nazbierało te minimum 50 ml/ dzień. mała waży 5600. tyle z konkretów
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
A spotkałam się z koleżankami. Jak super czasami się tak odchamić
|
|
|
|
#2331 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a kanapki chociaz? ![]() Cytat:
Cytat:
Kataryznko za zdrówko mamy Super Szymcio ma szlafroczek ![]() Cytat:
![]() My walczymy z ciemieniuchą oliwkując łepek i wyczesujemy miękką szczoteczką.Pomaga Cytat:
Przewaznie zasypia sama ale czasem zdarza jej sie bunt i zasypia ,,na syrenie".Spi w ciągu dnia z zegarkiem w ręku 40 minut.Cytat:
![]() poczytam,poczytam
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, bo kupiłam na allegro jako używaną
![]() Cytat:
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pytam, bo Lilce kupiłam identyczną/bardzo podobną w Leklercu
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma lipa z tą alergią
Też mam kota i choć mnie wkurza to chyba bym się zapłakała gdybym musiała go oddać.
|
|
|
|
#2336 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest tak ze w umowionym dniu od 13-15 jest te usg i tłum ale szybko to idzie.Ostatnio było chyba 15 osob przed nami a czekalismy pol godz. niecałe![]() Cytat:
Cytat:
Nigdzie nie ma lekko,nawet wyjezdzajac za granice trzeba tam sie ,,ogarnąć" i pracowac zeby cos miec Cytat:
Cytat:
nie znam sie i nie ogarniam tego tematu ![]() Cytat:
![]() u nas tez
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, czytałam że u dzieci do 3 rż badanie polega na pobraniu krwi- w ten sposób bada się alergię.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
coś słabo klikacie
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni, współczuję sytuacji z chrzestna. Poniekąd się jej nie dziwię, choć fakt- przykre to dla Was. Mam nadzieję, że Kubuś szybko zapomni o weselu i da mamie wytchnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, Karo, łącze sie z wami w bólu w wale z Panem Skokiem
mam nadzieje ze moja córeczka nie wstanie tak jak wczoraj o północy i nie zrobi sobie aktywności do 5 rano ![]() ide spac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

No i w końcu nie wiem czy raczej ok z Antkiem czy jednak nie ok

Chodzimy codziennie na dokształt- oglądamy, dotykamy, badamy strukturę... Szał ciał...
12.06.2010
za wizytę, piękną wagę no i
za szybkie wyleczenie pleśniawek 

paranoja- wysyłali mnie do żabki ;/ Pytam, jak się ma mój kierunke studiów do kasjera że wysyłacie mnie cholera do żabki ;/ Ostatnie 2 lata pracowałam w niedużej firmie odzieżowej na umowę zlecenie, niestety nie mogłam znaleźć nic lepszego, a skoro miałam zmienić na takie same warunki to przynajmniej tu już wiedziałam jaki szef jest, jak z wypłatami itd. Tyle tylko że okazał się na tyle ludzki że po poinformowaniu go o ciąży dał mi umowę o pracę na rok czasu, dzięki temu mogłam iść na L4 i teraz otzrymuję macierzyński. Wrócić już nie mam gdzie bo stoisku zostało zamknięte 

czyt ktoś wie jak to wygląda?
jestem a lodówka pusta. Tylko obiad mam ale to chyba za wcześnie na obiad 
dostaliśmy skierowanie do neurologa, on ma ocenić i postanowić co dalej z asymetrią i napięciem. ogólnie stwierdziła, że mała jest strasznie ruchliwa, żywotna i jednocześnie bardzo silna.
Też mam kota i choć mnie wkurza to chyba bym się zapłakała gdybym musiała go oddać.