|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Elo
Cynamonowa, ja biję czołem przed Tobą, nie dziwota, ze tak sie czujesz, kochanie... ja nie wyobrazam sobie, przez co przechodzisz, i bedac na Twoim miejscu pewnie nie radzilabym sobie ani w czesci tak dobrze, jak Ty O, Mela, nareszcie masz swoje wlasne zdjecie w awatarze
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-10-10 o 08:29 |
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Aha przypomniało mi się o DHA. Ja mam na wypisie ze szpitala napisane żeby podawać głównie przy KP, bo MM ma już to w składzie. Tłumaczyli mi to tym, że organizm ludzki tego nie wytwarza, a mało która mama je przynajmniej 2 x w tyg. tłustą rybę morską.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
tfu tfu tfu nam sie nie zdarzylo jeszcze, a z Marysia nigdy sie nie zdarzylo.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203615] Ja na pewno nie szczepie na grypę. A na ospę chcecie szczepic? Ja na dzień dzisiejszy absolutnie nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja przeciw ospie szczepie, bo raz ze Marysia jako zloblkowicz ma darmo, dwa rozmawialam z kolezanka pediatra i mowi, ze powiklania po ospie bywaja bardzo tragiczne, wiec jesli mam darmo, lepiej zebym zaszczepila.Bo najpierw nie chcialam, dlugo mowilam ze nie, a teraz zmienilam zdanie. Cynamonowa moim zdaniem Adas zbiera sily poprostu, trzymam nieustajaco za was kciuki. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic co ty czujesz. buziaki
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak dalam mu cycka bo cos tam jeszcze jest w zapasie. Nagle takie klocie mnie zlapalo jakby mleko sie na zadanie zaczelo tworzyc. A juz mialam mm z boku w razie w bo kupilam takie male buteleczki juz gotowe. To jest takie specjalne mleko dla mam kp , ktore chca tylko dokarmic.
Czyli co wsystkie dzieci Kp powinne ten kwas DHA. brac czy to my mamy mamy brac ?Ja go jadlam w ciazy non stop. Moge i teraz ![]() Ja chyba popelnilam blad bo wykapalam dzis mlodego o 18, a my zawsze kapiemy 21-22 nawet. Sama nie wiem, ale gnomiusz zakimaczyl na cycku i bedzie teraz akcja zabek do lozeczka czas spac isc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2405 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny córeczka mi dorasta!
Weszłam w nocy do sypialni, zaglądam...dziecka nie ma. Patrzę głębiej a moja Misiolina przemieściła się w poprzek łóżka prawie pod przewijak i ciagle przykryta kocykiem normalnie zrobiła się mobilnaZaraz wrzuce do klubu fotkę z tej akcji
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203999]
[/QUOTE] Ja mam o tym info wbite w książeczce zdrowia malej. A my na 12 jedziemy do Kato do kardiologa a potem na 15 rota Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203999]
No ja właśnie sądziłam zawsze, że lepiej, żeby dziecko przeszło ospę w dzieciństwie... Jakie są powikłania? Bo w wieku dorosłym wiem, jak się ospę przechodzi, jak ja i sis byłyśmy chore, to zaraził się od nas tata i pierwszy raz w życiu poszedł wtedy na L4, był bardzo ciężko chory. Ale w dzieciństwie też mogą być jakieś powikłania?[/QUOTE] Dokladnie tak jak ty myslalam, ze lepiej aby w dziecinstwie przeszla. wiesz co nie pytalam jej wnikliwie, tylko uwierzylam na slowo, bo jej corka jest starsza od mojej tylko 4 dni i tez ma ja szczepic. Ale jesli chcesz, to powiedz, poprosze, zeby mi powiedziala - ona pracuje w szpitaliku dzieciecym, wiec chyba wie co mowi. Wiec jesli chcesz, dowiem sie co moze dzieciakom dolegac po ospie i wtedy ci napisze. A dorosli ludzie o wiele ciezej przechodza, to tez slyszalam, ja nigdy nie chorowalam na ospe, moja siostra przyniosla, a w domu nikt nie zachorowal. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- karolajn trzymam kciuki za wizyty
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla matki karmiącej: Omegamed pregna 500mg dha 2 kapsułki Dla dziecka kp: Omegamed 150 mg dha 1 kapsułka twist off za wizytęWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-10 o 09:10 |
|
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff spi
![]() Jesli chodzi o szczepienia to Tz dzis wyglosil taka teorie ze malo nie padlam. Mowie mu, ze czas o szczepieniach cos pomyslec. Na to Tz , ze dobra zdarzy sie i ze "patrz a w krajach gdzie nie ma opieki zdrowotnej ludzie sie nie szczepia i zyja, a w czasie wojny kiedys to co? Tak samo" ![]() Ide spac bo ten cos przezywa przez sen. Wsciekne sie zaraz. Jeszxze jeden stek i wychodze do 2pokoju ![]() Dobranoc Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nieprawda. Koleżanka na studiach (kulturoznastwo) pisała o pająkach i zawsze w Polsce i na świecie pająk to oznaka czegoś mrocznego, złego, nieprzyjemnego. Ktoś kiedyś rzucił hasło, że szczęście przynoszą dla funu i tak zostało.
Natchnęłaś mnie. Cytat:
Jeżeli dziewczyny nie przejdą jako dzieci to wtedy się je zaszczepi. Na 100% będzie można.
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
wow!
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203780] ![]() U nas jest plaga biedronek, wczoraj odkurzyłam 4 trupy, a wieczorem znowu naleciały...[/QUOTE] U nas też. Nawet do Domci doleciały Co do ospy, ja przechodziłam w wieku 6 lat, nawet gorączki nie miałam, tylko swędzące krostki. Byłam wtedy na wakacjach pod namiotem i przetrwałam zaraziłam roczną koleżankę i ona też lekko zniosła. Dla dorosłych ospa to masakra. MMR będę szczepić. Bo świnka u chłopców często daje powikłanie zap. jąder co równa się bezpłodnością najczęściej. Mój wujek tak skończył po śwince... Dzień dobry, klikamy na Surkę!
|
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio nie miałam wogóle czasu na wizaż bo mój mały miał jakieś trudne dni. Ciągle wymagał noszenia na rękach bo inaczej ryczał strasznie. Na dodatek trzeba go było nosić w pionie bo na leżąco też protestował. Na szczęście dzisiaj jest już o niebo lepiej. Uśmiecha się dużo i sam się bawi. Teraz właśnie zasypia sam w łóżeczku z pieluszką na oczkach
|
||
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też raczej nie będę szczepić przeciw ospie, chociaż mąż bardzo chce. On zachorował jak miał niecały roczek i miał 41 st gorączki a wysyp miał wszędzie, nawet na penisku....biedak. Ja miałam ospę jak miałam 18 lat
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to czysta nagonka firm. Sorry pracowałam trochę i mam koleżanki, które nadal pracują i wiem jak to się kręci. Kiedyś tego nie było. Jak chciałaś to jadłaś tran i tyle, jak nie to nie i nikt cię nie ganiał. Ale teraz firmy kasę liczą i naciskają, podnoszą targety przedstawicielom, a ci cisną lekarzy. Dają gadżety nawet w postaci stempelków wyjmowanych z drugiego końca długopisu, żeby tylko przystemplować i już nazwa leku wpisana w receptę! No masakra. Ja tran łykam, dla siebie dla zdrowia.
|
|
#2417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na początek zapytam mojej lekarki, gdyby coś było niejasne, to do Ciebie napiszę Ja niestety mam po ospie ślad na czole, właściwie obok brwi Nie jest to może jakoś mega widoczne, ale ja o tym wiem... A o śwince wiem, odnośnie chłopców, ale boję się tej szczepionki MMR Będę myśleć za 10 miesięcy Te szczepienia to jakaś zmora... |
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Dziś mała zrobiła mi niespodziankę- była tylko jedna pobudka przed 6, czyli po ponad 8 h snu ![]() Dzoan, rozumiem Ciebie doskonale. Sama boję się panicznie pająków i nie wyobrażam sobie co by było gdybym zobaczyła pająka na małej jednocześnie ją trzymając. Koszmar. Cynamonku, będzie dobrze i nie ma innego wyjścia. Twój synek to silny chłop i poradzi sobie ze wszystkim. Karolajn, trzymam kciuki za rota i lekarza. Dziś zaczynam walkę z roztoczami i zaczynam od naszej sypialni, bo w końcu tam mała śpi i spędza całą noc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko ja kolezance ufam i zaszczepie - nie bede tu nikogo namawiac, poprostu wyrazam swoje zdanie. A na grype nie zaszczepie i juz.
Aleks usypia ide spakowac kolejne pudlo ciuchow malego. Marysia dzis w zlobku, mam troszke czasu, bo o 12 mam tesciowa zawiezc do przychodni.
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku, już niedługo
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam ale cie Alex urządził
Maja pierwszy raz zasnęła z tetrą na twarzy. Poszłabym sobie kawę zrobić ale strach ją tak zostawić. Ostatnio wszystko na twarz naciąga. Jedziemy dzis popołudniu do moich rodziców. Mama sie stęskniła za wnuczką
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie macie fotę narzeczonych
Oli Skylie i mojego półdiabełka ![]() Misiaczka- tez mojego tak kiedys odkryłam pod przewijakiem i całego pod kocem Samantha- Twoj Tż to chyba teksty powiela po tym jak mamusia cos powie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka Alicji się zdarzyło tak okupkać, a Małgosia robiła to notorycznie. ALicja często zasypia z tetrą na buzi i nic się nie dzieje bo ona przepuszczalna jest więc ok. Ew przesuń ją tak, żeby tylko oczka miała zasłonięte. Mój bratanek też tylko tak zaśnie i w nocy musi mieć tetrę pod ręką że jak się przebudzi, żeby mógł sobie założyć. Ma pół roku.
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Enlevee dokładnie jest tak jak piszesz. Dziękuję za zrozumienie co do studiów i aplikacji naprawdę sporo wysiłku w to włożyłam, ale tak jak pisałam to było moje marzenie od zawsze. Jak szłam na studia sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Potem zmiany Ziobry otwarcie dostępu do zawodów tylko że rynku nikt już nie dostosował. Rząd nic nie zrobił żeby potem były możliwości na pracę w zawodzie i tu jest zonk. Jedyne czego bym sobie życzyła to praca w wybranym przeze mnie zawodzie która daje satysfakcję zawodową i finansową. Bardzo chciałabym zostać tam gdzie pracuję bo mój bezpośredni szef jest świetny, nauczył mnie wszystkiego w tym zawodzie i jest prawdziwym mentorem jednak to szef mojego szefa decyduje o kasie a tu już liczy się zimna kalkulacja mimo, że stać go na takie podwyżki i to mnie boli.
Cytat:
No ale mam swojego neurologa zaufanego i jak będzie mnie coś niepokoić to się do niego zgłoszę. On już badał Antosia i dla niego nie ma żadnych nieprawidłowości a badał Antosia o wiele dokładniej niż ta lekarka. Na początku ten nasz lekarz bardzo szczegółowo nas wypytywał o różne rzeczy i ....słuchał tego co mówimy dla mnie szok bo zazwyczaj lekarze już mają swoją diagnozę zanim zdążę wyjąć Antka z nosidełka i w ogóle nie chcą słuchać. Potem go dokładnie wyoglądał, układał w różnych pozycjach i wprost powiedział, że ośrodek może specjalnie wyszukiwać nieprawidłowości żeby sobie statystyki podreperować bo najlepsze wyniki są u dzieci zdrowych które tak naprawdę nie potrzebują żądnej rehabilitacji. Ten lekarz jest autorytetem w dziedzinie neurologii więc mam do niego zaufanie nasz pediatra też niczego nieprawidłowego nie widzi w Antku więc się tego trzymam. Dla świętego spokoju ćwiczymy z Antosiem w domu i raz w tygodniu chodzimy na tą rehabilitację. A co do kontroli przez neurologa to u większości dzieciaczków coś by się znalazło tylko dlatego, że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. To co jest w książeczce to jakieś uśrednienie i nie wiem czy jest jakiś maluch który idealnie idzie tym schematem. Tak jak Tosiek kroczy mimo że nie powinien kroczyć już w tym wieku, ale obraca się mimo że ma na to jeszcze sporo czasu no i co w takiej sytuacji rozwija się dobrze czy nie dobrze??Mój Tosiek dziś znowu chciał imprezować o 4 rano. Obudził TŻ tak śpiewał. TŻ się pyta czy mu wódki do mleka dawałam |
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Mały dzisiaj nie bardzo spał. Bąki męczyły. Dostał sok z jabłka i od razu bąki. Teraz śpi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2426 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiem tego wyjaśnić Cytat:
za rehabilitacjęCytat:
za wagę i dzięki za ciekawe info zaporosiła nas dzień wcześniej przyszliśmy, a obiadu nie było, poczęstowała nas 4 dniowymi naleśnikami za to poprawiła się wczoraj i byl pełen obiadCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witam wczoraj byliśmy na obiedzie u teściowej bo się chciała poprawić i tym razem zrobiła obiad doprowadziła oczywiście piotrka do mega płaczu bo mu żyć nie dawała, mieliśmy trochę ubaw z tż bo wpadła w panikę i pytała mnie co mu jest i co ma zrobić żeby go uspokoić, ja tylko wzruszyłam ramionami i powiedziałam "nie wiem" gdy go przejęłam ledwo go uspokoiłam, ale co na chwilę się uspokoił i przysnął to się wybudzał z płaczem więc tyle był z naszej wizyty na podwórku od razu był spokój i zasnął |
||||||
|
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Przez ponad 2 lata pracowałam w firmie farmaceutycznej i dla przykładu: Dicoflor tak reklamowany i zapisywany przez wszystkich pediatrów, a Trilac dla niemowląt ma więcej szczepów bakterii probiotycznych i o połowę tańszy Zawsze biorę zamienniki ale ludziom nie przemówisz że Apap to to samo co paracetamol ;PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2428 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W nocy 7 karmień, ten Mały mnie pomału wykańcza..i jeszcze znowu pobudka po 7. Teraz już zalicza pierwszą dzienną drzemkę...a ile płaczu przy zasypianiu było ![]() Cynamonku tak jak dziewczyny pisały lekarze wiedzą co robią.. Adaś śpiąc zbiera najwięcej sił, a przy tym nie cierpi.. jeszcze troszkę i zobaczycie naocznie poprawę.. super, że lekarze już ją widzą po samych wynikach, to bardzo dobry znak ![]() Cytat:
raz dziennie tak? więcej chyba nie można?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aczkolwiek czasami daruję takiemu życie.. jeśli mąż jest w pobliżu i może sam go wywalić.. albo jak jest mały i chudy, to sama jakoś go przetransportuję na zewnątrz ![]() Nie jestem taka okrutna |
|||||||
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie polecacie nosidelka?(takie co teraz juz mozna niuske nosic?)cos mnie wzielo
czesc wogole ![]() lece zelowac paznokcie dopoki dziadzius wxiol wbuczke na spacer. Cynamonku trzymamy kciuki z Zuzia.Adas napewno zboera sily wszystko bedzie ok juz niedlugo sie to skonczy i bedziecie sie cieszyc soba w stu procentach
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Linomagiem smaruję nie tylko raz dziennie ale tyle razy ile potrzebuje. Buzia już prawie gładziutka tylko z ciemieniuchą jeszcze walczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

12.06.2010
brac ?

Na początek zapytam mojej lekarki, gdyby coś było niejasne, to do Ciebie napiszę
Nie sprawdzała ani razu podnoszenia główki,za rączki itp.. A jak u was dziewczyny? Pediatrzy oceniają jak się rozwijają maluszki,sprawdzają to jakoś na wizytach?
No ale mam swojego neurologa zaufanego i jak będzie mnie coś niepokoić to się do niego zgłoszę. On już badał Antosia i dla niego nie ma żadnych nieprawidłowości a badał Antosia o wiele dokładniej niż ta lekarka. Na początku ten nasz lekarz bardzo szczegółowo nas wypytywał o różne rzeczy i ....słuchał tego co mówimy
dla mnie szok bo zazwyczaj lekarze już mają swoją diagnozę zanim zdążę wyjąć Antka z nosidełka i w ogóle nie chcą słuchać. Potem go dokładnie wyoglądał, układał w różnych pozycjach i wprost powiedział, że ośrodek może specjalnie wyszukiwać nieprawidłowości żeby sobie statystyki podreperować bo najlepsze wyniki są u dzieci zdrowych które tak naprawdę nie potrzebują żądnej rehabilitacji. Ten lekarz jest autorytetem w dziedzinie neurologii więc mam do niego zaufanie nasz pediatra też niczego nieprawidłowego nie widzi w Antku więc się tego trzymam. Dla świętego spokoju ćwiczymy z Antosiem w domu i raz w tygodniu chodzimy na tą rehabilitację. A co do kontroli przez neurologa to u większości dzieciaczków coś by się znalazło tylko dlatego, że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. To co jest w książeczce to jakieś uśrednienie i nie wiem czy jest jakiś maluch który idealnie idzie tym schematem. Tak jak Tosiek kroczy mimo że nie powinien kroczyć już w tym wieku, ale obraca się mimo że ma na to jeszcze sporo czasu no i co w takiej sytuacji rozwija się dobrze czy nie dobrze??
jutro pierwsza rehabilitacja.
dostaliśmy skierowanie do neurologa, on ma ocenić i postanowić co dalej z asymetrią i napięciem. ogólnie stwierdziła, że mała jest strasznie ruchliwa, żywotna i jednocześnie bardzo silna.
za wagę