My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 09:01   #601
asia1206
Raczkowanie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

docik10 fakt-mimo,że wiedziałam iż nadejdzie ten dzień to w życiu bym nie wpadła na to że akurat wczoraj-zaskoczyło mnie to moje kochanie

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:01   #602
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
no_doubt kocham Niebieską piosenkę ale całej bym nie chciała tańczyć a tutaj trochę improwizacji i myślę,że jakoś wybrniemy-mój Tż też jest szczęśliwya jak mu jeszcze wczoraj powiedziałam,że figurkę na tort znalazłam pary młodej na ścigaczu i że taką będziemy mieć to cieszył się jak dziecko
Na kurs to raczej pójdziemy dla własnego i gości bezpieczeństwa bo nie jedna ciocia,teściowa po tańcu z M będą miały problemy z chodzeniem,a i ja święta nie jestem bo tak jak enzunio zaczynam w pewnym momencie przejmować kontrole-mój Tż już sie do tego przyzwyczaił(nawet w łóżku)ale inni mogą mieć ze mną problem
My chyba też 2-3 lekcje weźmiemy, by nikomu krzywdy w tańcu na weselu nie zrobić

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:03   #603
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a oni otwierają grupę dopiero jak będzie 100% chętnych? my na razie kupimy karnet na 4 zajęcia i zobaczymy jak nam się spodoba. jesteśmy bardzo bardzo początkujący (szczególnie ja ). zdamy relację na pewno
poza tym fajnie byłoby spotkać znajomą PMkę na kursie
Pewnie nie ale 25% to trochę mało żeby otworzyć. Bo rozumiem że Wy idziecie na 19.30?
Muszę dzisiaj koniecznie obgadać temat z TŻ. Trochę nie chce mi się czekać do nowego roku, z drugiej strony nie wiem czy TŻ odważy się pójść na grupę. My też nie umiemy tańczyć, ani ze sobą ani z innymi.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:04   #604
asia1206
Raczkowanie

no_doubt dokładnie-zastanawiam się jeszcze czy oprócz kursu nie wykupić OC czy chociaż polisy ubezpieczeniowej na wyższą kwotę

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-10, 09:05   #605
docik10
Zakorzenienie

say-hello
ale co racja to racja. Ja czekam na ten dzień.... Oczywiście i tak po ślubie będę trzymać linię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1275495666_by_Mlody1987bydg_600.jpg (45,7 KB, 56 załadowań)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:07
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:07   #606
no_doubt
Wtajemniczenie

asia1206 dobry pomysł

A tak z innej mańki, co sądzicie o tym zaproszeniu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (69,1 KB, 19 załadowań)

Stary 2013-10-10, 09:07   #607
asia1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
say-hello
ale co racja to racja. Ja czekam na ten dzień.... Oczywiście i tak po ślubie będę trzymać linię

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-10, 09:08   #608
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
say-hello

Ale mnie wkurzają takie gadanie :P w sensie, że do ślubu dziewczyna o siebie dba itp itd a już po, to łazi w rozciągniętym dresie, nieumalowana i generalnie nie dba o siebie.

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:09   #609
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
asia1206 dobry pomysł

Piękne

:
Stary 2013-10-10, 09:09   #610
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomysł fajny ale brakuje mi jakiejś wyrazistości, koloru, Choćby mały akcent. Takie tylko białe lub kremowe zaproszenia są dla mnie komunijne

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:10   #611
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Wujowie na weselach którzy biorą to tańca to najgorsze co może być :P. Po tańcach z niektórymi to ręce mnie tak bolą bo miotają tobą na prawo i lewo już nie wspomnę o podeptanych stopach :P, ale co zrobić zatańczyć trzeba
Ja jestem w ogóle bardzo ciekawa jak wyjdzie moje wesele, bo nasze wesela i wesela w rodzinie TŻta to dwie różne bajki. U mnue jest taka tradycja, że kobieta NIE MOŻE siedzieć przy stole. Bo zaraz jakiś facet unosi się honorem i nie patrzy czy zna tą kobietę czy nie zna i prosi do tańca. Nasze kobiety też nie odmawiają. W rodzinie TŻta raczej tańczy się tylko ze swoim partnerem (nie mówię oczywiście o PM, bo oni tańczą ze wszystkimi, normalnie), poza tym kobiety siedzą przy stole i gadają, faceci tam sobie drinkują, wiadomo. U nas to jest nie do pomyślenia, bo nie po to gra muzyka, żeby siedzieć. I nikt, dosłownie nikt nie siedzi, kiedy gra muzyka, od tego są przerwy. A u TŻta w rodzinie tych przerw jest baaardzo mało bo i tak kto chce ten nie tańczy tylko siedzi przy stole. U nas do zajechania. I teraz ciekawa jestem jak zareagują te dwie rodziny na siebie, dwa różne zwyczaje obchodzenia wesel. U mnie nie ma czegoś takiego jak śpiewanie przy stołach, u TŻta jest, bo skoro mało tańczą to muszą mieć jakąś rozrywkę Ciekawa jestem czy np. nie będzie tak, że nasi panowie zaczną prosić do tańca, a one odmawiając sprawią, że panowie poczują się urażeni, bo to wielki dyshonor. Uprzedziłam teściową, że niech raczej nie liczy, że w chwili gdy gra muzyka, będzie siedziała przy stole. Jest przerażona I dobrze.

ZA godzinę przyjeżdża TŻ od lekarza i zamawiamy zaproszenia

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:14
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:12   #612
asia1206
Raczkowanie

[Bno_doubt][/B] mnie się podoba,oj te zaproszenia mnie wykończą nadal nie wiem w co celować...aha a czy któraś z Was ma wierszyk proszący by w prezencie były pieniądze?My aktualnie niczego nie potrzebujemy,a za uzbieraną kwotę chcemy kupić inny samochód,no i te nieszczęsne kwiaty-ja ich nie chcę-jak zasugerować coś innego?

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-10, 09:14   #613
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ale mnie wkurzają takie gadanie :P w sensie, że do ślubu dziewczyna o siebie dba itp itd a już po, to łazi w rozciągniętym dresie, nieumalowana i generalnie nie dba o siebie.
A własnie powinno być tak, że po ślubie, też powinnyśmy dbać o sobie, żeby nie żałował A tak poważnie, to każda powinna chcieć podobać się swojemu mężowi przez całe wspólne życie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
[Bno_doubt][/B] mnie się podoba,oj te zaproszenia mnie wykończą nadal nie wiem w co celować...aha a czy któraś z Was ma wierszyk proszący by w prezencie były pieniądze?My aktualnie niczego nie potrzebujemy,a za uzbieraną kwotę chcemy kupić inny samochód,no i te nieszczęsne kwiaty-ja ich nie chcę-jak zasugerować coś innego?
http://www.dal.opole.pl/zamiast_prezentow_-_teksty.html

:
Stary 2013-10-10, 09:14   #614
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Pomysł fajny ale brakuje mi jakiejś wyrazistości, koloru, Choćby mały akcent. Takie tylko białe lub kremowe zaproszenia są dla mnie komunijne
Dzięki za opinię Wszystko kwestia gustu. Dla mnie to klasyka i elegancja Chcę albo maksymalnie eleganckie lub super śmieszne Czekam na próbkę tego zaproszenia

asia1206
dzięki

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:15
Stary 2013-10-10, 09:18   #615
enzunio
BAN stały

Cytat:
Dzięki za opinię Wszystko kwestia gustu. Dla mnie to klasyka i elegancja Chcę albo maksymalnie eleganckie lub super śmieszne Czekam na próbkę tego zaproszenia

asia1206
dzięki
Bardzo mi się podobają Podobne w swojej ofercie ma "mój" sprzedawca http://allegro.pl/listing/user/listi...41768&id=74192
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:21   #616
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja jestem w ogóle bardzo ciekawa jak wyjdzie moje wesele, bo nasze wesela i wesela w rodzinie TŻta to dwie różne bajki. U mnue jest taka tradycja, że kobieta NIE MOŻE siedzieć przy stole. Bo zaraz jakiś facet unosi się honorem i nie patrzy czy zna tą kobietę czy nie zna i prosi do tańca. Nasze kobiety też nie odmawiają. W rodzinie TŻta raczej tańczy się tylko ze swoim partnerem (nie mówię oczywiście o PM, bo oni tańczą ze wszystkimi, normalnie), poza tym kobiety siedzą przy stole i gadają, faceci tam sobie drinkują, wiadomo. U nas to jest nie do pomyślenia, bo nie po to gra muzyka, żeby siedzieć. I nikt, dosłownie nikt nie siedzi, kiedy gra muzyka, od tego są przerwy. A u TŻta w rodzinie tych przerw jest baaardzo mało bo i tak kto chce ten nie tańczy tylko siedzi przy stole. U nas do zajechania. I teraz ciekawa jestem jak zareagują te dwie rodziny na siebie, dwa różne zwyczaje obchodzenia wesel. U mnie nie ma czegoś takiego jak śpiewanie przy stołach, u TŻta jest, bo skoro mało tańczą to muszą mieć jakąś rozrywkę Ciekawa jestem czy np. nie będzie tak, że nasi panowie zaczną prosić do tańca, a one odmawiając sprawią, że panowie poczują się urażeni, bo to wielki dyshonor. Uprzedziłam teściową, że niech raczej nie liczy, że w chwili gdy gra muzyka, będzie siedziała przy stole. Jest przerażona I dobrze.

ZA godzinę przyjeżdża TŻ od lekarza i zamawiamy zaproszenia
Moi rodzice na moim pierwszym weselu czy weselu siostry starali się trzymać razem z rodzicami Tż i jedni jak i drudzy bardzo dużo tańczyli. Moja mama wychodzi z założenia, że to wesele ich dzieci więc nie wypada siedzieć za stołem. Zauważyłam na płycie brata tż, że teście sporo czasu spędzili za stołem. Moja mama nie potrafi tego strawić Ja też jestem tego zdania, że młodzi i rodzice powinni dużo tańczyć bo są gospodarzami na weselu, a nie ma nic gorszego jak gospodarz siedzi za stołem Byłam na takim weselu i było totalną klapą.

:
Stary 2013-10-10, 09:21   #617
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
http://slub-wesele.pl/tekst-na-zaproszenia

http://www.sun-flower.com.pl/pl/stro...-do-zaproszen/

czasami można wejść na stronę firm, które oferują zaproszenia i one też maja różne teksty do wyboru W sumie to wszystkie sa bardzo do siebie podobne.

Stary 2013-10-10, 09:21   #618
asia1206
Raczkowanie

docik10 no_doubtżycie mi ratujesz-dziękuje

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-10, 09:24   #619
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podobają Podobne w swojej ofercie ma "mój" sprzedawca http://allegro.pl/listing/user/listi...41768&id=74192
Faktycznie bardzooo podobneee

Stary 2013-10-10, 09:24   #620
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Pewnie nie ale 25% to trochę mało żeby otworzyć. Bo rozumiem że Wy idziecie na 19.30?
Muszę dzisiaj koniecznie obgadać temat z TŻ. Trochę nie chce mi się czekać do nowego roku, z drugiej strony nie wiem czy TŻ odważy się pójść na grupę. My też nie umiemy tańczyć, ani ze sobą ani z innymi.
tak, my na 19:30. o ile tżtowi będzie odpowiadać, bo jeszcze z nim nie uzgodniłam. ale myślę, że się zgodzi my wolimy zacząć jak najszybciej, bo może się okazać, że jestem takim beztalenciem, że nikt mnie nigdy nie nauczy tańczyć

Cytat:
say-hello
hahaha ja po ślubie chcę ściąć włosy, ale nie dlatego, że się chcę zapuścić czy cos. najchętniej teraz już bym ścięła, ale muszę mieć długie do fryzury ślubnej
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:24   #621
kasia1201
Rozeznanie

Asia nie przejmuj się. Ja też mam 7 letniego syna o którym były przypomniał sobie jak się zaręczyłam. Nie przejmuj się i nie pokazuje nic po sobie. Ciesz się swoim szczęściem ! Piękny pierścień masz . Gratulacje i myśl tylko o swoim szczęściu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:25   #622
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
asia1206 dobry pomysł

Bardzo ładne
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:31   #623
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mój TŻ też się wkurza że nie daję się prowadzić
Mój za to prowadzi bardzo mocno i agresywnie i nie jestem w stanie się do niego dostosować. rchę sobie poćwiczymy...

Cytat:
Ja też nie chodziłam w długich sukniach (no mam jedną taka letnią ) Ostatnio jednak byłam starszą na weselu, więc kupiłam sobie długą. O masakra - miałam wrażenie, że zaraz się przewrócę, w tańcu cały czas się na nią patrzyłam, by jej nie nadepnąć... no istny szok. Aż się boję nagrania z tego wesela. Młoda miała długą suknię i nie zauważyłam, by czuła się bardziej nieswojo niż ja. Wręcz przeciwnie - suknia ma halkę na dole z kołem, nie plącze się pod nogami. Chyba nie jest tak źle jak to sobie wyobrażamy... Pierwszy taniec powinien być ok
Dziewczyny, to w czym Wy na studniówce byłyście? U mnie połowa szkoły miała długie i balowe suknie
Akurat w kwestii długości nie mam żadnego stresu uwielbiam długie spódnice i chodzę w takich od lat. Na studniówce miałam balową, ale z wyjętym kołem i bez halki. Nic mi się nigdzie nie plątało i spokojnie tańczyłam całą noc. Kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
Bosz co ja wczoraj miałam za dzien
Asia, współczuję. Byli potrafią po latach przypomnieć sobie i nage zadzwonić z niecierpiącą zwłoki sprawą. Mój po 4 latach wycyganił od mojej dobrej koleżanki mój numer, "bo mamy jakieś wspólne sprawy". O ile pamiętam dzieci wspólnych nie mamy i nic innego wspónego mieć nie będziemy...

Ale za to gratuluję zaręczyn

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
nigdy n ie rozumiałam tych problemów " w co ja się dziś ubiorę", ja otwieram szafę i bez większych namysłów coś wybieram może nie mam takich problemów bo moja szafa w szwach nie pęka?
Ja czasem mam taki problem-bo nigdy mi sie nie chce prasować na bieżąco i przed wyjściem też nie...

Cytat:
Taniec REWELACJA!!!!! Jeszcze nie mogę się przestać uśmiechać Super pomysł )))))))) I faktycznie - żadnego kursi i zawiłego układu nie wymaga
Do mnie łączone tańce nie przemawiają...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 09:33   #624
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
A własnie powinno być tak, że po ślubie, też powinnyśmy dbać o sobie, żeby nie żałował A tak poważnie, to każda powinna chcieć podobać się swojemu mężowi przez całe wspólne życie

Myślę, że nam tu wszystkim dbanie o siebie nie będzie sprawiało problemu

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:35   #625
misia880
Zakorzenienie

Linaewen u nas nikt nie był w jakiś balowych kieckach, może z 3-4 dziewczyny miały długą sukienke ale raczej prosta skromną. Studniówka to nie bal książęcy :p u nas panowała szyk i elegancja na studniówce :P a nie balowe kiece :P

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:37   #626
asia1206
Raczkowanie

kasia1201 Kasiu bardzo Tobie dziękuję za to co napisałaś-to dla mnie wiele znaczyMy pewnie u mnie pomieszkamy max 2 lata a później przeprowadzimy się do domu Tż-a więc będzie też większa odległość od niego-najgorsze w tym wszystkim jest to,że go wcale nie interesuje syn-daje M do dziadków gdzie i on mieszka i jak M wraca to pytam co robił z tatą-odpowiedź-nic-tata tylko siedział na komputerze i pił piwo z kolegami...i takie tam-szkoda mi tylko dziadka bo bardzo kocha swojego wnuka i nieba by mu uchylił,a jako,że to starszy człowiek i M jest z nim bardzo związany pozwalam by tak jeździł co któryś weekend-wiem i to na 100% że jak zabraknie dziadka
to ojciec zapomni o M-przykre ale prawdziwe...zresztą M już nie raz mówił że bardziej kocha Tż niż ojca...

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-10, 09:39   #627
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Linaewen u nas nikt nie był w jakiś balowych kieckach, może z 3-4 dziewczyny miały długą sukienke ale raczej prosta skromną. Studniówka to nie bal książęcy :p u nas panowała szyk i elegancja na studniówce :P a nie balowe kiece :P
U mnie nieliczne roczniki ( w tym nasz, niestety) nie miały balu na zamku Książ, więc balowe pasowały jak najbardziej
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-10-10, 09:40   #628
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
U mnie nieliczne roczniki ( w tym nasz, niestety) nie miały balu na zamku Książ, więc balowe pasowały jak najbardziej
nie zrozumiałam :P na jakim zamku ?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:44   #629
Dotka90
Zakorzenienie

Asia, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
to jest piękna klasyka ja napisałam, że jest oklepana przez nas, bo dużo jej słuchaliśmy:

"to jest też nasza piosenka ale stwierdziliśmy, że chcemy coś mniej oklepanego przez nas samych "
Aaaa rozumiem! My też tego często słuchamy

Cytat:
Pierścionek boski A co do byłych... też jestem po 6scioletnim związku i chyba do mojego byłego nie dotarło, że prawie 4 lata temu się rozstaliśmy... Do dzisiaj ma czasami jakieś przebłyski i wydzwania do mnie nocami i pisze głupie smsy bez składu i ładu. Musimy dać radę i to przetrwać
Co jest z tymi byłymi?! Ja byłam z moim ex jakieś 8 czy 9 m-cy, a on jak już z TŻtem byłam, to wypisywał do mnie, że mnie kocha i że byłam milością jego życia i nie wiadomo co. WTF

no doubt - zaproszenia fajne, dla mnie eleganckie, nie komunijne
Ale z tego, co kojarzę to IMO za drogie. Tzn. ja bym tyle za nie nie dała
Ale to już moje prywatne zdanie.

Linaewen, mój też tak mocno prowadzi, co mnie doprowadza do szału,bo się czuję jak jakaś kukiełka, tylko przebieram tymi nogami, a w ogóle nie czuję żebym miała nad tym jakąś kontrolę

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Misia, no na zamku Książ mieli studniówkę

My mieliśmy w Muzeum Narodowym
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:46   #630
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nie zrozumiałam :P na jakim zamku ?
Zamek Książ-jeden z zamków Piastów.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Linaewen, mój też tak mocno prowadzi, co mnie doprowadza do szału,bo się czuję jak jakaś kukiełka, tylko przebieram tymi nogami, a w ogóle nie czuję żebym miała nad tym jakąś kontrolę
No mam dokładnie to samo. Czasem to nie czuję, że tańczę, tylko biegam i staram się nie przestraszyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości