|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Deli: super!
Kurdę, tak Wam strasznie zazdroszczę tego jak jedzą wasze dzieci ;( mnie się nic nie chce gotować, kombinować, myśleć, opadam już trochę z sił, nic się nie zmienia... |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
1. 2 udka plus -> ziele angielskie, lisc laurowy, marchewka, ziemniak, por, seler, pietruszka, koperek, natka, i nie wiem może dodam kluseczek? hmm
2. brokuł, marchewka, por, seler, ziemniak, lubczyk, oregano, ziele angielskie, lisc laurowy i mysle czy dac ryzu. 3. buraczek z kalafiorem plus majeranek A mój sens życia kończy dziś 9 msc... 9 miesięcy noszenia w brzuszku i poza brzuszkiem
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i buziaki za skończone 9 miesięcy idę się zagrzebać w faktury, bo mama młodego zabrała na spacer
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i obserwuje mojego syna i nie mogę wyjść z podziwu. Śpi,usiadł z zamkniętymi oczami patrzę je.but na prawo,wypoziomował się spowrotem i je.but na lewo
Oczy nadal zamknięte. Za chwilę siedzi,chwieje się i je.but przed siebie. Właśnie tak śpi na wpół zgięty![]() Mój cudak Deli- za wyniki.No i za skończone 9 miesięcy Obiad dla synka zrobiony. A ja mam jeszcze chwilę dla siebie. Jakaś taka się zrobiłam ospała ostatnio. Nie chce mi się rano wstawać. Cały dzień jestem zmulona i pod.ku.rwiona. Mąż wraca z pracy późnym wieczorem,zjemy razem (albo i nie ) i dzień się kończy. Ani mały nie ma z niego radości ani ja. Już nawet mnie nie namawia do ![]() źle się dzieje... Oj źle.
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bunga chociaz jest;> ;p
|
|
|
#1958 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja znajoma tak nazwała córeczkę rodziła dwa dni po mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to nie widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może nawet te co Ty ![]() ![]() za skończone 9 m-cyPOWODZENIA
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze se przeczytałam z osesek.pl :
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, też opadłam z sił bo nie miałam już kompletnie pomysłu co gotować. Dzisiaj kupiłam słoiczek. Rybka z warzywami. Wszamał pół dużego
do tej pory jestem w szoku. Łyżeczką, w krzesełku, jak normalny mały człowiek wczoraj sporą (jak na niego) porcję kaszki. A jak teraz wali całe mieszkanie rybą omamuniu!!!o 10 wyszłam z domu wróciłam przed 15 nie ma to jak korzystać z ostanich ładnych dnizaraz was ponadrabiam
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala,u nas tak samo wygląda. Każdy dzień wydaje mi się taki sam No ale u nas to przynajmniej bunga jest. Kurcze przykro mi że u Was bunga niet
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
kochana,a konsultowałaś to z pediatrą? Że Amelcia prawie nie je?
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj kupiłam słoiczek hippa zupka pomidorowa z kluseczkami. obrzydliwa, sama sól:/
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niby dla dzieciJa troszkę sama zaczynam gotować dla Domci, ale brakuje mi pomysłów Ale w sumie w tych słoiczkowych obiadkach też te same warzywka są.
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się skusiłam bo dawno pomidorówki nie jadła. dobrze, że miałam coś w zanadrzu bo sie strasznie krzywiła, może by zjadła, ale wolałam dac cos innego.
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Ellmi a Zuzka spała 2 h, leżałam koło niej i mi się nudziło, to wlazilam na różne wątki
![]() ![]() Ja się nie spodziewam dzidziusia Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli dobrze pamiętam to Hope pisałaś, że po prostu gotujesz pomidora bez skóry tak? I do tego mięsko i ryż? Czy jeszcze coś dodajesz? |
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w weekend pójdziemy do kina na hobbita, pierwszą część widziałam w ciąży. Tylko muszę zobaczyć czy mama by z Amelcią została (Tz pomysł), no i u nas bardzo dobrze z bunga-bunga ostatnio. Chociaż to z czego jestem dumna to fakt, że odkąd jest Amelka to nie zmieniło się nic na gorsze, na lepsze owszem, bardziej się czujemy jedną drużyną we wszystkim, i ona nas bardzo rozczula, taki nasz cudzik mały <3 Co nas mierzi i poraża to codzienność, lęk o pracę, kasę, mieszkanie i pęd by wszystko trybiło jak trybi, bo boimy się, nie możemy zostać na lodzie bo dziecko - to robi stres okropny, od wielu miesięcy, odkąd Tż zmienił pracę - żyjemy w mega niepewności. Cytat:
Gdzie kupiłaś słoiczek z rybą? mnie wkurza strasznie, że gdzie nie pójdę to takie jakieś przebrane to słoiczkowe menu.. no i ostatnio w większości sama gotuję, szkoda mi już na słoiki $.. Co do lekarza - jeszcze nie, boję się z☠☠☠ki ;/ No i musiałabym zaangażować kogoś w pomoc, np t. a chciałabym nie musieć iść z nią do lekarza..;/ a jeśli już to żeby z nami nie wchodziła, a nie wiem jak to zrobić. Pójdę na pewno w przyszłym tygodniu, już pal sześć czy będzie mój lekarz czy nie (ostatnio go nie ma). Martwię się też czy mi się laktacja nie osłabi jak ona odkąd wstaje - tak krótko je? Wtedy już w ogóle bieda będzie;( Nie wiem, to moje dziecko nawet na niektóre rzeczy buzię otwiera, weźmie, zje - ale podasz 2-3 razy i koniec. Zaraz rękę odtrąca, głowę odwraca, oczy trze bo nagle mega zmęczona jest, kończy się piskiem, krzykiem i płaczem. Nie zamierzam, ale nawet gdybym próbowała to nic nie wmuszę, nie da się. Dla mnie, obecnie, jedzenie mojego dziecka, przygotowywanie się do tego, nadzieja a potem znowu klapa - to wyłącznie stres. Dietę rozszerzamy od 5mca - najpierw w miarę okej, potem regres i tak jest do teraz, nie wiem już;( Niczego co je stałego nigdy nie potraktowała jak posiłek, nigdy nie zjadła tyle, żeby się najeść. Zostałam chyba tylko ja i Laurka..Pietraszek z kopyta wystrzelił. |
||
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc już w sumie to inna zupka
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam właśnie Porodówkę i była tam dziewczyna, która urodziła córeczkę z wadą serca i od razu na dzidzie czekała sala operacyjna, bo szanse na przeżycie miała bardzo niewielkie, wiele dzieci z tą wada w ogóle nie przeżywa porodu, te, które przeżywają czeka operacja i znów mnóstwo dzieci jej nie przeżywa
a ta dziewczynka przetrwała i poród i operację, aż się popłakałam ze wzruszenia
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, czytam po necie na temat niejedzenia dzieci w wieku mojej i rady są porażające: odstawić od piersi! przetrzymać a potem wcisnąć butlę, np z kaszą. Pokrzyczy, pokrzyczy i weźmie, bo przecież przy dziecku trzeba być stanowczym, chociaż serce boli (
), to polecają odstawić..;/ w końcu dziecko się zorientuje, że nic nie zdziała wymuszaniem płaczem...
|
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak czytam wypowiedzi tej Dziewczyny to mi się łzy po policzkach leją w ciąży tego nie wykryli, dopiero teraz:/
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dodaję jeszcze pietruszkę i wiem, że dziewczyny zamiast ziemniaka dają kaszę albo ryż ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziec mi zasnal wiec mam chwilke...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() taka osoba co to swoje przeszla potrafi wczuc sie w emocje pacjenta, wie co przezywa, jakie sprzecznosci nim targaja itd... Cytat:
Cytat:
![]() baciki sie naleza
|
||||
|
|
|
#1977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Amelki! Buziaczki od Blanki ![]() Cytat:
![]() Kochana przytulam Cię mocno, mam nadzieję, że szybko się polepszy ![]() Debrah a jakieś słodkie owoce Amelka je? Powiem na naszym przykładzie - siadłam w fotelu, wzięłam nektarynkę w rękę, Blanka przyszła i patrzy co robię. Oderwałam skórkę, przyssała się jakby nigdy nic nie jadła Nektarynki są słodkie i takie soczyste, może załapie.A drugie co mi przyszło do głowy, może to głupie, ale skoro Amelka mniej je teraz, sama mówisz, że zajęt jest stawaniem, to może Jej żołądeczek jest malutki i te trzy łyżeczki plus pierś jej wystarczają??
|
|||
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny maluszek ja też tu kiedyś pisałam,że byłam z Małym na kontroli i czekała mama z 8-miesięczną dziewczynką, dziewczynka czeka na kolejną operację serduszka straszne to takie maleńkie dzieci to w ogóle nie powinny chorować
|
|
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 latek Amelko! ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
skonsultowac sie z lekarzem nie zaszkodzi ale moim zdaniem kazde dziecko ma swoj czas na wszystko.... |
||
|
|
|
#1980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

.

ale bunga chociaz jest;> ;p

moja znajoma tak nazwała córeczkę 
) i o 7;10 już pobudka.
do tej pory jestem w szoku. Łyżeczką, w krzesełku, jak normalny mały człowiek

i niby dla dzieci
), to polecają odstawić..;/ w końcu dziecko się zorientuje, że nic nie zdziała wymuszaniem płaczem...
w ciąży tego nie wykryli, dopiero teraz:/