Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 17:22   #2221
sorento
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Antibia86 super leżaczek i torebka Jeszcze za taką cenę to już w ogóle

dizi super będziecie mieć z siostrą i dzieciaczkami

domii29 Jaś cudny A na tym środkowym zdjęciu to chyba mu się śniło, że jest supermanem Łaoka w górę i lecimy

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj dobry dzień
Od razu zaczęłam się zastanawiać czy oby nie chodzi o to,że jak cos zrobię,załatwię to od razu się psychicznie lepiej czuje co wpływa na stan fizyczny Ja to chyba nie umiem po prostu siedzieć i nic nie robić

Rano miałam zaplanowany wymaz bakteriologiczny przed porodem w szpitalu,więc pojechałam do Ośw.Potem podjechałam po drodze do pracy oddać wniosek o urlop macierzyński i zapłacić składkę na ubezpieczenie.Następnie z mamy zepsutym telefonem do sklepu,oddać l4 do pracy nr 2,zrobiłam zakupy "porodowe"w aptece i kosmetyczne w Rossmanie(super sprawa z tymi miniaturkami kosmetyków,nie musze brac pół łazienki)i jeszcze kawa u mamy,gdzie zostawiłam Lilę o 8

Odpoczęłam trochę po powrocie do domu i zrobiłam obiad,posprzątałam 2 szafki w kuchni i poprasowałam część ubranek dla F.Od razu się lepiej czuje Tż będzie odkurzał i ogarniał kuchnie

Na resztę dnia zaplanowałąm leżenie,leżenie i jeszcze raz leżenie z książką
za dzień Może coś jest w tym co piszesz, ale mnie leń dalej nie opuścił dziś. Jutro go wygonię

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Mój palant od przewijaka twierdzi, że przewijak został przez nas zniszczony podczas transportu, może nam zwrocic część kosztów, w geście dobrej woli ale mamy przyjechać, bo on przelewów na konto nie robi, najchętniej bym mu te rzeczy odwiozła i rzuciła na głowę, ale TŻ powiedział, ze mowy nie ma i nie będzie się takimi głupotami zajmował, woli to wyrzucić do śmieci, więc pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość- jak coś za bardzo zapakowane to należy mieć się na baczności
oj

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie . Otóż z USG wszystko z Małym ok , serduszko nereczki , przepływy w porządku Z badania na samolocie szyjka już skrócona ale rozwarcia brak Pani doktor powiedziała że jeszcze tydzień ma posiedzieć w brzuszku żeby był donoszony a później może wyjść w każdej chwili
A teraz uwaga - Mój Mały Słonik w 36 tc waży - 3277 g , Anoula możesz dopisać Cały czas się z mężem zastanawiamy na czym on tak urósł bo jem normalnie
za wizytę Będzie duży Leoś

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:27   #2222
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Hej Dziewczyny !

Melduję się po wizycie . Otóż z USG wszystko z Małym ok , serduszko nereczki , przepływy w porządku Z badania na samolocie szyjka już skrócona ale rozwarcia brak Pani doktor powiedziała że jeszcze tydzień ma posiedzieć w brzuszku żeby był donoszony a później może wyjść w każdej chwili
A teraz uwaga - Mój Mały Słonik w 36 tc waży - 3277 g , Anoula możesz dopisać Cały czas się z mężem zastanawiamy na czym on tak urósł bo jem normalnie

Pędzę Was troszku ponadrabiać
za udaną wizytę
Ale duży dzieciaczek kawał chłopaka

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:29   #2223
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Hej cioteczki
Ostatnie zdjęcie wymiata
Jaki bosski okruszek

Cytat:
Jaka ładna waga chociaż pamiętaj, że z tymi pomiarami to jest różnie, moja Ola w 39 tygodniu miała ważyć 3100, urodziła się z wagą 3590g.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:29   #2224
anulka2205
Wtajemniczenie

Anoulaq super z uczelnią

Domi ale Jaśko juz zmężniał

Nemosek współczuję wydatków

Cieszę się z wieści od Pauli, bo się martwiłam trochę tą ciszą

Gratuluję wizytek

Więcej nie pamiętam dzieciak mnie tak po galerii przeciągnął, bo jakiś scooby-doo był i różne z nim zabawy, że ledwo żywa jestem, leżę jak dętka, a brzuch jak kamień

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:29   #2225
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny !

Dobrze że wszystko ok , i fajna waga, moja córeczka waży o kilogram mniej, zastanawiam się teraz, czy to nie za mało

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:29   #2226
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

składasz kiedy chcesz, to są całkowicie różne formularze

Wspólczuję , pewnie nie inwestowali bo planowali sprzedaż mieszkania, a z tego piecyka nie da się zrezygnować- to takie niebezpieczne? Nie wiedziałam że jeszcze takie piecyki gdzieś się używa

Domi a nie szkoda ci parkietu? Nie wiem w jakim on jest stanie, ale cyklinowanie czyni cuda i pewnie taniej wyjdzie niż jakieś modzenie z panelami.

Moim zdaniem naturalnego drewna nic nie zastąpi, teraz mam na przykład okna plastikowe - w mieszkaniu w Polsce miałam drewniane i widzę kolosalną różnicę w użytkowaniu na niekorzyść plastikowych

Mój palant od przewijaka twierdzi, że przewijak został przez nas zniszczony podczas transportu, może nam zwrocic część kosztów, w geście dobrej woli ale mamy przyjechać, bo on przelewów na konto nie robi, najchętniej bym mu te rzeczy odwiozła i rzuciła na głowę, ale TŻ powiedział, ze mowy nie ma i nie będzie się takimi głupotami zajmował, woli to wyrzucić do śmieci, więc pozostaje wyciągnąć wnioski na przyszłość- jak coś za bardzo zapakowane to należy mieć się na baczności
Tutaj Cię zdziwię bo za panele wychodzi +/- 600zł a za cyklinowanie gościu nam powiedział 400zł za lakiery i 750 robocizna . A co do parkietu, szkoda go cyklinować, tż go zniszczył krzesłem na kółkach i łóżkiem jak je wysuwał
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:35   #2227
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
zwariowaneserduszko- chodz do mnie, mam troche wiecej do odkurzania a sily i checi brak

nemosek- kocham takie niespodziewane wydatki. My ostatnio bankrutujemy przez nasza kotke- miesiac temu 300 euro, wczoraj 180. Na dniach szykuje sie nastepna wizyta.

kasiula- zjedz sobie czekolade.Ja zrobilam kilka dni temu blok czekoladowy i zajadam codziennie.
no właśnie co z nią,miała chore oczko -dobrze pamiętam?

Trochę sobie kosztuje opieka ale czego się nie robi dla sierściucha kochanego

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43209665]Może to przez pogodę? Ja podobnie się czuję juz drugi dzień. A miewam problemy z ciśnieniem.

Mój Miś też dziś mniej się wierci. A ja mam jakoś mało sił, wczoraj resztkę prasowania chciałam zrobić to prawie padłam nad deską i rozłożyłam to na 2 dni...

Ale jest plus dzisiejszego dnia: u mnie dziś otworzyli Lidla i moja mama upolowała dresik i bluzę [/QUOTE]
Ja ostatnio kupiłam sweterek zielony.Śliczny jest

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
staram się nie przesadzać, ale dopóki jesteśmy u moich rodziców w domu, to jakoś czuję obowiązek, że muszę ugotować, poprać, posprzątać, prasować w ramach podziękowania za to, że nas tak długo przechowują.. mieliśmy tu być tylko dwa tygodnie, góra miesiąc, a już 5 miesiąc leci staram się leżeć i wypoczywać, ale jak jest coś do zrobienia (a zawsze coś się znajdzie) to to robię
już mnie skurczybyki cholerne zaczęły łapać, więc no spa i leżenie do końca dnia

Leosiek kocha mamę i jeszcze chwilkę poczeka

bardzo chętnie, ale siły też już brak

idę się położyć należy mi się!
W to nie wątpię

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:37   #2228
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Kociak85 dobra i taka wygrana

dzidziadziumdzia dla Witusia, jeszcze 300 g i będzie 2 kg a wtedy do domku

Miss Triss, Nasturcja zdrówka dużo!!!!!

issia88 oby skurcze przeszły!!!!

motylek85dobrze, że nocka spokojna Oby tak dalej

anulka2205 u nas też 3 piętro bez windy i opcje są trzy: albo wózek do piwnicy(jeszcze tam nie byłam bo muszę się o klucz do właściciela uśmiechnąć), albo stelaż zostaje przypięty na dole, a ja z gondolką i Tomaszem wędruję na górę-mąż po pracy wniesie stelaż i przed pracą zniesie, albo stelaż zamieszka w samochodzie

sanrinoo żeby dzieć się ujawnił

Nemosek, Kyte, Babku za 9 miesiąc!!! I wszystkie inne rozpoczęte tygodnie

Anoula za bezproblemowe uzyskanie podpisu

Babku mój lekarz też nic nie komentuje dolnej fryzurki

Nemosku oj, to się Wam wydatków nazbierało dzięki za wieści od Paulinki Super, że u nich wszystko ok A czy my już widziałyśmy małą Majunię??

Kasiula

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

I się nie przywitałam Cześć U nas dalej śpiąco i bez weny więc w sumie nie mam co napisać Rano tylko przeorganizowałam szafkę w kuchni, a tak cały dzień przebombiłam Idę robić obiadek i pozmywać, może mnie jeszcze na coś najdzie..
Paulina jeszcze nam córeczki nie ujawniła

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem, wyprałam kombinezony bez wirowania bo są misiowe i bałam się zmechacenia, no i wyschły z wierzchu w środku są nadal mokre i od wody już niezbyt ładnie pachną wilgocią, choć wiszą 2 dzień. Co robić uprać jeszcze raz i wywirować
Daj na szybkie pranko z wirowaniem na mniejszych obrotach i już.

Ja uprałam misiowego z wirowaniem i nic mu się nie stało.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-10, 17:38   #2229
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję dziewczyny że pytacie o Jaśkowy brzuszek
Póki co nic złego się nie dzieje, jeden dzień był taki że dał nam popalić, na drugi dzień z samego rana dostał kropelki i jak ręką odjął...
Dzisiaj była położna i powiedziała że te bóle brzuszka są normalne bo jelitka tego małego człowieczka jeszcze nie są w pełni rozwinięte.
Muszę się zgłosić w następnym tygodniu do lekarza z Jaśkiem bo położną zaniepokoiło to że minęły 3 tygodnie od porodu a Jaś nadal jest lekko przyżółcony...

Zostałam dzisiaj sama z Jaśkiem w domu i radzimy sobie świetnie, jedno pranie już zrobione, drugie się właśnie pierze, kuchnia ogarnięta, obiad ugotowany, zaraz będę wołać robotników żeby coś ciepłego zjedli.

Co do remontu... Mój tatuśko zawołał mojego wujka i swojego kolegę do pomocy + hydraulika do grzejnika. Jest ich w sumie 5 więc remont dość sprawnie idzie, będzie lekkie opóźnienie przez te problemy z grzejnikiem . Jeszcze wczoraj była wersja że w sobotę kończą remont a w niedziele złożą nam meble. Myślę że do wtorku powinni się wyrobić . Póki co w domu sterta brudu i kurzu - nikomu oprócz teściowej to nie przeszkadza, przecież nie da zrobić się remontu bez brudzenia i kurzenia...
Oczywiście po raz kolejny niesamowicie mi głupio bo mój tato kupił wszystkie rzeczy potrzebne do remontu (gips, kleje itd) do tego kupił nam grzejnik za ponad 500zł, dzisiaj przywiózł parapet i zamówił drzwi do tego będzie musiał zapłacić mojemu wujkowi i temu koledze za pomoc z remontem... Liczę się z tym jaką kupe kasy zostawia w sklepach i nawet nie chce słyszeć o tym żebyśmy mu cokolwiek oddawali... Od początku ciąży powtarzałam że za wszystko chce sobie płacić sama, decydując się na dziecko liczyłam się z kosztami wyprawki i utrzymania później takiego szkraba, planowaliśmy ślub to najpierw przekalkulowaliśmy co ile pieniędzy będzie kosztować, teraz planując remont też prosiliśmy mojego tatę żeby mniej więcej powiedział nam jaki to będzie koszt... Oczywiście od początku wszystko praktycznie sponsorują moi rodzice a mi jest serio głupio bo skoro jestem dorosła i mam własną rodzinę to powinniśmy z Damianem sobie wszystko opłacić sami, przecież moi rodzice nie mogą nas ciągle utrzymywać...
Domii , super że Jaśko już nie ma problemów z brzuszkiem
A rodzice chcą Wam pomóc na start , ciesz się tym - dla nich to też przyjemność i nie odbieraj im tego. Jak my braliśmy ślub ponad dwa lata temu to rodzice męża kupili nam meble kuchenne , moja mama pralkę , meble do salonu, babcia kupiła nam lodówkę - także sama widzisz

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
a ja mam dziś jakąś depresje

Leże sobie od rana sama, nudze się strasznie, nic mi dziś nie wychodzi
Ciśnienie tak średnio spada, niy wiem że od razu nie spadnie bo w szpitalu dopiero po całym dniu i nocy zaczeło się normować ale i ta mnie wszystko denerwuje

a do tego Mały mnie jeszcze dziś porządnie nie skopał
Przesyłam Ci mnóstwo przytulasków na poprawę humoru

Cytat:
Hej cioteczki
Ostatnie zdjęcie wymiata
Słodziak Ale dużo już urósł , widać różnicę

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
za wizytę, super że wszystko ok, a dużo jeszcze może przybrać?
Gin powiedziała że ok 500/600 g może spokojnie przybrać - aż się boję

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43211724]Jaki bosski okruszek

Jaka ładna waga chociaż pamiętaj, że z tymi pomiarami to jest różnie, moja Ola w 39 tygodniu miała ważyć 3100, urodziła się z wagą 3590g.[/QUOTE]

Właśnie się boję Weronisiek , bo jak zawyża USG i będzie mniejszy to spoko , a co jak zaniża Nastawiamy się na SN więc wiesz
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:39   #2230
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja lece nadrabiac bo chciałam na kom ale mi net padał. musze sie tylko pochwalić bonabyłam dzisiaj Listonoszkę Kazara za 2 płyny Silan ( torebeczka jak nowa ) no i zakupilismy taki leżaczek https://www.google.pl/search?q=fishe...54%3B500%3B500
teraz czekamy na przesyłke a hustawke kupimy juz chyba po porodzie no chyba ze eentualnie trafi sie cos fajnego za rozsadna cene
Fajny

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-10, 17:40   #2231
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że wszystko ok , i fajna waga, moja córeczka waży o kilogram mniej, zastanawiam się teraz, czy to nie za mało
Nie martw się tym , ja np. się zastanawiam czemu tak dużo
Ale zarówno Twoja Maleńka jak i Leoś mieszczą się w siatkach centylowych także jest wszystko ok
Stary 2013-10-10, 17:43   #2232
Sylwiaaa88
Rozeznanie

A Lineczka gdzie dziś znikła? Miała mieć Ktg ale jeszcze po się nie odzywala? Ale nuda, dziś tak mi wolno czas leci i jakoś tak bardziej dziś mi teskno za Tż
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:44   #2233
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj Cię zdziwię bo za panele wychodzi +/- 600zł a za cyklinowanie gościu nam powiedział 400zł za lakiery i 750 robocizna . A co do parkietu, szkoda go cyklinować, tż go zniszczył krzesłem na kółkach i łóżkiem jak je wysuwał
To fakt odnowa parkietu może wyjść drożej niż panele, też się orientowaliśmy kiedyś. Ale te zniszczenia co piszesz Domii to wszystkie zostają usunięte podczas cyklinowania. Teściowie mieli szpary w parkiecie w miejscach gdzie się woda kiedyś wylała i też podczas cyklinowania wszystko zatuszował facet.
Stary 2013-10-10, 17:44   #2234
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hello!
Nie mam szans teraz nadrobić, więc piszę na bieżąco: wieczór miałam bardzo udany, miło tak pomarudzić z kimś na tym samym etapie a jeszcze ciekawiej byłoby wylądować z rodzoną siostrą na porodówce, zawsze we dwie raźniej musiałabym tylko z tydzień przenosić a sister ze dwa tyg wcześniej

Obudziłam się dziś z mega fatalnym katarem, całe zatoki mam zatkane, aż oczy mi łzawią. Czym się mogę poratować? Są jakieś dozwolone krople do nosa? Miałam jechać dziś na kinderparty do bratanicy męża, ale chyba sobie odpuszczę, nie chcę nikogo zarazić.
Może się tak uda

Do nosa może chociaż woda morska żeby przeczyścić np Quixx
Z kroplami typowo leczniczymi raczej problem będzie.Jak miałam chore zatoki to laryngolog nic nie przepisała.Ale to było w 1 trymestrze.

Domi
Jasiek fajny,jakie minki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-10, 17:45   #2235
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam problem, wyprałam kombinezony bez wirowania bo są misiowe i bałam się zmechacenia, no i wyschły z wierzchu w środku są nadal mokre i od wody już niezbyt ładnie pachną wilgocią, choć wiszą 2 dzień. Co robić uprać jeszcze raz i wywirować
ja bym wyprala raz jeszcze,

Antibia bardzo fajny lezaczek,
własnie ja tez sie musze za jakims rozejrzec,

Domi świetny jest

Olenka super, ze wizyta ok,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:45   #2236
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Kombinezonik przeuroczy, ale cena juz jest dość wysoka, a pewnie będzie jeszcze wyższa.
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
witajcie Mamusie
My zaczęliśmy 33 tc... mówili że będzie się dłużyć a te tyg leeeecą
Może któraś mi tu coś poradzi.. od jakiegoś tyg mam potworne swędzenie dłoni.. ale takie szaleńcze bardziej oczywiście na wieczór ale i w ciągu dnia jest Meksyk :/ wieczorami dochodzi swędzenia stóp.. w zasadzie tylko palce i pięty... wystraszyłam się że to może cholestaza.. ale ASPAT i ALAT super i cała reszta wynikow też.. nie zmieniłam żadnych kosmetyków, nic nowego nie używam.. a szału dostaję i nie wiem jak mam sobie ulżyć..

a tak poza tym od kilku dni czeka fuura prania Małego do wyprasowania no i co? oczywiście NIC mi się nie chce... cały dzień bym leżała
Słyszałam, że jak swędzą dłonie i stopy to w organizmie są jakieś problemy z witaminami, powinnaś to skontrolować u lekarza, mimo iż ostatnie badania były dobre.
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

matko jaka mialam noc, masakra, nie wiadomo jak sie ulozyc zeby bylo dobrze,

czas zasuwa, ja dzis niby 31 tydzien czyli od jutra 8 miesiac,
za tydzień!
Cytat:
Zawsze powtarzałam sobie że jak kiedyś urodzę dziecko to nie chcę być taka jak te wszystkie dziewczyny z perfekcyjnej pani domu którym się wydaje że jak urodziły dziecko to o dom już dbać nie trzeba. Wiem że teściowa mogłaby mnie w wielu rzeczach wyręczyć ale chcę sama Dzisiaj musiałam powiesić pranie na polu bo w domu nie ma nawet gdzie więc ubrałam Jaśka i w wózku leżał obok mnie a ja wieszałam ciuchy za drugim razem poprosiłam mojego tatę żeby do niego zaglądał co chwilkę. Nie raz okropnie się denerwuje kiedy mam coś zaplanowane a Jaśko nie chce spać, oczywiście nie denerwuje się na Jaśka tylko na siebie że nie potrafię pogodzić tego jakoś tak żeby zająć się tym co chciałam zrobić i małym jednocześnie
Ogólnie baaaaardzo podoba mi się macierzyństwo Jaś nawet jak płacze, wymusza, krzyczy i chce się bawić w środku nocy jest najukochańszym szkrabem pod słońcem

Zadzwoniłam do męża praktycznie z płaczem że tragedia jest z tym naszym pokojem i że ciągle coś wychodzi, bo teraz jeszcze pytali mnie co robić z podłogą. Była opcja żeby parkiet cyklinować (chyba dobrze napisałam ), położyć panele, wykładzinę albo zostawić taki brzydki jak teraz Powiedziałam mężowi że ma wziąć od siostry pieniądze które mu wisi bo musimy się zastanowić co zrobić z podłogą i kupić jakieś panele albo wykładzinę a on do mnie "zgadzam się na wszystko, jeśli Tobie się będzie podobać to mi też" no i powiedział że będzie się upominał o pieniądze Uwielbiam mojego męża za to że daje mi we wszystkim wolną rękę
chciałabym mieć tak pozytywne nastawienie po porodzie jak Ty masz i mam nadzieję, że również uda mi się tak fajnie dysponować czasem jak Ty to robisz!
A mężul na medal zasługuje!
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Następne prasowanie skończone
Udeczka się pieką,ziemniaczki gotują
Głodna jestem!
Udka kurczaczkowe, mniami! Muszę kiedyś zrobić.
Cytat:

Za☠☠☠iście tż mnie podbudwał

Naprawa piecyka 2 stówy (co za idioci tutaj mieszkali -gość nam powiedział że piecyk nie łączył i groziło wybuchem)
Jeszcze akumulator w samochodzie i jakieś dysze czy cuś prawie 1000
☠☠☠☠a
Współczuję straszliwie! Te nieoczekiwane wydatki bolą najbardziej!
Cytat:
Ja bym wyprała jeszcze raz z wirowaniem, ale możesz np. zmniejszyć ilość obrotów wirowania, ewentualnie po wyschnięciu przeczesać włoski grzebyczkiem. Będzie wyglądał jak nowy.
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
U mnie w lumpeksie jest zatrzęsienie kombinezonów, niektóre śliczne Póki co mam 3, więc spokojnie mi wystarczy
U mnie też jest ich mnóstwo i czasami nie mogę sie na nie napatrzeć takie są słodziutkie. Na razie jeszcze żadnego nie kupiłam, wyczekuję wyprzedaży, którą robią co jakiś czas.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:46   #2237
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

składasz kiedy chcesz, to są całkowicie różne formularze

Wspólczuję , pewnie nie inwestowali bo planowali sprzedaż mieszkania, a z tego piecyka nie da się zrezygnować- to takie niebezpieczne? Nie wiedziałam że jeszcze takie piecyki gdzieś się używa

Domi a nie szkoda ci parkietu? Nie wiem w jakim on jest stanie, ale cyklinowanie czyni cuda i pewnie taniej wyjdzie niż jakieś modzenie z panelami.

Moim zdaniem naturalnego drewna nic nie zastąpi, teraz mam na przykład okna plastikowe - w mieszkaniu w Polsce miałam drewniane i widzę kolosalną różnicę w użytkowaniu na niekorzyść plastikowych

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny !

za wizytę

Duży dzieciaczek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-10, 17:47   #2238
maomami
Wtajemniczenie

dizi na katar, w sumie zatkane zatoki można tabletki SINUPRET, po nich katar spływa i się nos uwalnia od kataru. Mnie i mężowi pomagają, możesz spróbować

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:02   #2239
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
bardzo, do dzisiaj mi to wypomina

no niestety, cóż zrobić, trzeba to przeżyć

Jasiek wymiata cały

No to już mniejszy stres jakby się akcja zaczęła.

Na uczelni wszystko się udaje jak na razie po mojej myśli, brakuje mi dwóch podpisów , bo nam poodwoływali zajęcia w tym tygodniu.
No widzisz ,super.

Dziękuję za dopisanie wagi

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Jestem!

Ale się nawkurzałam! Przejazd przez Częstochowę to jakaś gehenna - na skrzyżowaniu z pierwszeństwem przejazdu ustawili światła, bo coś kopią, dalej chyba jakiś wypadek, bo policja obfoliowała wszystko, a TVP kręciła reportaż, pod akademikami jakiś gostek leżał nad nim ambulans. Masakra jakaś! Jak normalnie droga w jedną stronę zajmuje mi 20min to tym razem jechałam godzinę.
Po drodze wstąpiłam do Biedronki, kupiłam tetry, chciałam jeszcze kupić ręczniczek kąpielowy, ale wydawał mi się dość lichy jak na swoja cenę i wyczaiłam termometr bezdotykowy za 69zł chyba go kupię następnym razem, bo ma całkiem dobre funkcje.
Zjem coś i poczytam co u Was słychać.
Też bym sie wkurzyła
W Biedronce ten termometr?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Mój też,czym się martwisz?Podobnie terminowo jesteśmy nie?
Waga w normie jak najbardziej tak mi gin powiedział wczoraj.
Mniejszy dzieciaczek po prostu

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Anoulaq super z uczelnią

Domi ale Jaśko juz zmężniał

Nemosek współczuję wydatków

Cieszę się z wieści od Pauli, bo się martwiłam trochę tą ciszą

Gratuluję wizytek

Więcej nie pamiętam dzieciak mnie tak po galerii przeciągnął, bo jakiś scooby-doo był i różne z nim zabawy, że ledwo żywa jestem, leżę jak dętka, a brzuch jak kamień
To Cię Ania wymęczyła.Należy Ci się teraz odpoczynek

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Ale zdziwiłabyś się jak pięknie parkiet można odnowić nawet zniszczony.Fakt drożej ale parkiet to parkiet

Cytat:
To fakt odnowa parkietu może wyjść drożej niż panele, też się orientowaliśmy kiedyś. Ale te zniszczenia co piszesz Domii to wszystkie zostają usunięte podczas cyklinowania. Teściowie mieli szpary w parkiecie w miejscach gdzie się woda kiedyś wylała i też podczas cyklinowania wszystko zatuszował facet.
O racja

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

No właśnie gdzie Lineczka?
Rano miała ktg i cisza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-10, 18:08   #2240
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj byłam w dwóch "moich" i w żadnym nie było nawet jednego. Ale chociaż parę ciuszkow dla małego wyrwalam tylko nie wiem gdzie ja je pomieszcze, trzeba się rozejrzeć za jakąś komoda.
Kasiula ja niestety nie pomogę.
Ja tez cały czas rozglądam się za jakąś super komodą na ciuszki dla Małej i tak żeby na niej przewijak położyć, ale jeszcze nic mi w oko nie wpadło. Jeśli nic nie znajdę to ubranka poukładam w szafie i jakoś będzie.
Cytat:
Ja lece nadrabiac bo chciałam na kom ale mi net padał. musze sie tylko pochwalić bonabyłam dzisiaj Listonoszkę Kazara za 2 płyny Silan ( torebeczka jak nowa ) no i zakupilismy taki leżaczek https://www.google.pl/search?q=fishe...54%3B500%3B500
teraz czekamy na przesyłke a hustawke kupimy juz chyba po porodzie no chyba ze eentualnie trafi sie cos fajnego za rozsadna cene
świetnych zakupów! Ten leżaczek jest super! Gdzie Ty takie łupy wygrzebujesz?
Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hello!
Nie mam szans teraz nadrobić, więc piszę na bieżąco: wieczór miałam bardzo udany, miło tak pomarudzić z kimś na tym samym etapie a jeszcze ciekawiej byłoby wylądować z rodzoną siostrą na porodówce, zawsze we dwie raźniej musiałabym tylko z tydzień przenosić a sister ze dwa tyg wcześniej

Obudziłam się dziś z mega fatalnym katarem, całe zatoki mam zatkane, aż oczy mi łzawią. Czym się mogę poratować? Są jakieś dozwolone krople do nosa? Miałam jechać dziś na kinderparty do bratanicy męża, ale chyba sobie odpuszczę, nie chcę nikogo zarazić.
Fajnie, że obie jesteście w ciąży, przynajmniej dzieciaczki będą się razem wychowywać.
Co do kataru przybijam Ci piątkę, też mam straszliwy i na razie jakoś sobie radzę, nie muszę niczym psikać, ale jak będzie bardzo źle zapsikam Otrivinem (tylko nie wiem czy jest dozwolony dla kobiet w ciąży).
Cytat:
Hej cioteczki
Ostatnie zdjęcie wymiata
Cuuuuuudny Dziubasek! Wygląda jak mały elfik i te duże, ciemne oczka. Nosek ma chyba po Tobie!
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Rano miałam zaplanowany wymaz bakteriologiczny przed porodem w szpitalu,więc pojechałam do Ośw.Potem podjechałam po drodze do pracy oddać wniosek o urlop macierzyński i zapłacić składkę na ubezpieczenie.Następnie z mamy zepsutym telefonem do sklepu,oddać l4 do pracy nr 2,zrobiłam zakupy "porodowe"w aptece i kosmetyczne w Rossmanie(super sprawa z tymi miniaturkami kosmetyków,nie musze brac pół łazienki)i jeszcze kawa u mamy,gdzie zostawiłam Lilę o 8

Odpoczęłam trochę po powrocie do domu i zrobiłam obiad,posprzątałam 2 szafki w kuchni i poprasowałam część ubranek dla F.Od razu się lepiej czuje Tż będzie odkurzał i ogarniał kuchnie
Ale masz intensywny dzień! Zazdroszczę takiej obrotności!
Cytat:

Jestem tego samego zdania co do parkietu. Ja też bym go wycyklinowała i pomalowała. Drewno naturalne jest najlepsze. A co do ceny za panele pewnie wyjdzie Wam więcej niż za cyklinowanie i malowanie.
Na czas malowania może moglibyście się z Jasiem przenieść do Twojej mamy, żeby nie wdychał oparów z lakieru.
A ten gościu od przewijaka to jakiś totalny palant i widocznie chciał się pozbyć uszkodzonego przedmiotu i jeszcze na tym zarobić. Nie denerwuj się, bo szkoda zdrowia Twojego i Maluszka, a na przyszły raz trzeba wszystko dokładnie sprawdzać przed zakupem.
Cytat:
Hej Dziewczyny !

za udaną wizytę! Faktycznie Twój Maluszek już sobie waży dość sporo. Ciekawe jaką będzie miał wagę po porodzie.
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Na uczelni wszystko się udaje jak na razie po mojej myśli, brakuje mi dwóch podpisów , bo nam poodwoływali zajęcia w tym tygodniu.
To dobrze, że tak Ci wszystko się dobrze układa na uczelni, a to dlatego, że my tu mocno kciuki trzymamy.
Stary 2013-10-10, 18:13   #2241
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
za dzień Może coś jest w tym co piszesz, ale mnie leń dalej nie opuścił dziś. Jutro go wygonię
Jeszcze chciałabym więcej zrobić,ale na dziś już koniec.Brzuch mnie ciągnie,do tego bóle...Wziełam fenka,nospę i dycham....Ale jak się 2 tygodnie leżało to chciałoby się wykorzystać lepsze samopoczucie.

Na jutro też mam ambitny plan,ale co będzie to zobaczymy...bo teść mi Lilkę tylko na 2h spacer może wziąć,więc nie poszaleje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:19   #2242
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Hej babeczki nakupowałam pieluszek, w sumie mam ich 262szt w umie nie wiem, czy zaczącod rozm 1 czy 2, ale mam jedno opakowanie 1 i dwa rozmiaru 2. A wy od jakiego rozmiaru zaczniecie pieluszkowanie?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Hej cioteczki
Ostatnie zdjęcie wymiata
Boziu jaki aniołeczek pocieszny:P ale ta minka faktycznie ostatnia jest cudowna hihi
Stary 2013-10-10, 18:20   #2243
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej cioteczki
Ostatnie zdjęcie wymiata
Joł, joł Jasiek! Ale fajny szkrabik

Cytat:
o i taka torebke przepraszam ze sie tak chwale ale juz od roku sie nania czaiłami jak wczoraj zobaczyłam że ktos chce zania 2 silany i zeudalo mi sie byc pierwsza to myslałam ze umre ze szczescia heheh
Ale ustrzeliłaś okazję! Leżaczek też świetny

Cytat:

no palant, że też mu nie wstyd jeszcze z takimi tekstami wyjeżdzać....

Cytat:
Hej Dziewczyny !

klask i: O to się szykuje duży chłopczyk!

Nie pojechałam na te warsztaty, nie chciało mi się Za to zajęłam się trochę dokształcaniem i testuję podgrzewacz TT bo dzisiaj do mnie dotarł. Swoją drogą kliknęłam na allegro wczoraj o 14 a 24h później był listonosz z paczką, uwielbiam takie expresowe zakupy
Jutro mają przyjść moje koszule i szlafrok bo odesłałam, żeby wymienili na mniejsze, mam nadzieję, że będą dobre bo już wtopiłam kasę na kolejne wysyłki... ehhhh...urok kupowania przez internet.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:22   #2244
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
a ja mam dziś jakąś depresje

Leże sobie od rana sama, nudze się strasznie, nic mi dziś nie wychodzi
Ciśnienie tak średnio spada, niy wiem że od razu nie spadnie bo w szpitalu dopiero po całym dniu i nocy zaczeło się normować ale i ta mnie wszystko denerwuje

a do tego Mały mnie jeszcze dziś porządnie nie skopał
oj bedzie dobrze hormony ciążowe dają ci we znaki ale słodkie kopniaczki i wiesz że wszystko ok,że malutki istnieje
Stary 2013-10-10, 18:24   #2245
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
A ile macie metrów kwadratowych tego parkietu?
Wydaje mi się, że ten gościu powiedział Wam bardzo, bardzo zawyżoną cenę. Co do cyklinowania i malowania mogę Ci wszystko powiedzieć co ile kosztuje, albo ewentualnie jak zrobić samemu po kosztach.
U nas w domu w każdym pomieszczeniu jest drewniana podłoga z sosnowych desek, od 30lat nie odświeżana, więc można sobie wyobrazić jak wyglądała. W zeszłym roku razem z mężem i tatą wycyklinowaliśmy i polakierowaliśmy sami podłogę w dwóch pokojach - każdy po 25m2. W tym roku mąż z tatą tak samo robili kolejny pokój - naszą sypialnię.
Nie wyszło nas to drogo, tylko wiadomo trochę trzeba więcej czasu poświęcić niż jeśli chciałoby się położyć panele, ale efekt jest super!
Jeśli chciałabyś się czegoś dowiedzieć pisz śmiało.
Cytat:
Gin powiedziała że ok 500/600 g może spokojnie przybrać - aż się boję

Właśnie się boję Weronisiek , bo jak zawyża USG i będzie mniejszy to spoko , a co jak zaniża Nastawiamy się na SN więc wiesz
Nie masz się czego bać. W najgorszym przypadku Twój Maluszek będzie miał blisko 4kg. Majcia Treli urodziła się SN i ważyła 4110g więc jeśli Trela dała radę to Ty również sobie poradzisz!
Cytat:
Tak w Biedronce, od dzisiaj.
Stary 2013-10-10, 18:28   #2246
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej babeczki nakupowałam pieluszek, w sumie mam ich 262szt w umie nie wiem, czy zaczącod rozm 1 czy 2, ale mam jedno opakowanie 1 i dwa rozmiaru 2. A wy od jakiego rozmiaru zaczniecie pieluszkowanie?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Boziu jaki aniołeczek pocieszny:P ale ta minka faktycznie ostatnia jest cudowna hihi
Jak masz 1 to zacznij od 1 to chyba logiczne. Ja też mam 1 na start.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:28   #2247
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja tez cały czas rozglądam się za jakąś super komodą na ciuszki dla Małej i tak żeby na niej przewijak położyć, ale jeszcze nic mi w oko nie wpadło. Jeśli nic nie znajdę to ubranka poukładam w szafie i jakoś będzie.
Ja już jedną mam z 6cioma szufladami ale całą zapelniona ciuchami małego chociaż te szuflady są dość płytkie. Też bym chciała przewijak na komodę, lecz niestety ta jest za wysoka.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:32   #2248
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Ja już jedną mam z 6cioma szufladami ale całą zapelniona ciuchami małego chociaż te szuflady są dość płytkie. Też bym chciała przewijak na komodę, lecz niestety ta jest za wysoka.
Jedną już masz zapełnioną ubrankami?! To ile Ty musisz mieć ubranek?! Ciężko mi to sobie wyobrazić.
Chciałabym mieć przewijak na komodzie, bo byłoby wygodniej przewijać Małą, pod ręką bym miała wszystkie środki higieniczne i ubranka, ale gdzie ja znajdę taka komodę moich marzeń.
Stary 2013-10-10, 18:34   #2249
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz ,super.

Dziękuję za dopisanie wagi

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Też bym sie wkurzyła

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Mój też,czym się martwisz?Podobnie terminowo jesteśmy nie?
Waga w normie jak najbardziej tak mi gin powiedział wczoraj.
Mniejszy dzieciaczek po prostu

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

To Cię Ania wymęczyła.Należy Ci się teraz odpoczynek

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Ale zdziwiłabyś się jak pięknie parkiet można odnowić nawet zniszczony.Fakt drożej ale parkiet to parkiet

O racja

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

No właśnie gdzie Lineczka?
Rano miała ktg i cisza
taaaa Ani to powiedz mówie, że teraz to sobie poleżę, bo boli mnie brzuch, wyjęła jakąs grę i za nic na świecie nie mogłam leżeć i się z nią bawić, tylko musiałam koniecznie siedzieć na ziemi tuż obok, jak jęczałam, że nie dam rady, to mnie ślicznie mobilizowała "możesz, jesteś dzielna"
a jak już się walnęłam na tej ziemi, to całe szczęście, że mężul już wrócił, bo bym musiała dźwig z wyciągarką zamawiać,żeby do pionu wrócić

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:34   #2250
Miss Triss
Zadomowienie

Słyszałyście o tym?

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dram...lizniaka/9hf7f
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości