|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4321028 3]moim zdaniem żadnego kłamstwa nie można usprawiedliwić
i bardzo się cieszę, że rodzice nauczyli mnie, że się nie kłamie[/QUOTE]powiedz to mojej kolezance
|
|
|
|
#482 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dziwi mnie i to bardzo wysyp ostrzeżeń na innym wątku
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#483 |
|
lokalna gwiazda
|
Dziwi mnie, że wizażanka mająca w profilu "włosy z tendencją do przetłuszczania" wystawia złą ocenę szamponowi do włosów suchych - bo przetłuszcza włosy.
|
|
|
|
#484 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#485 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#487 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
To ma sens, czasem nie ma się nic do dodania, a zawsze to jeden głos więcej "za". Jak ktoś celnie wyłuszczy problem i wyrazi swoją opinię, która jest w mojej ocenie samą prawdą, to też tylko go poprę, bo co mam jeszcze dodawać? A jak jakaś wypowiedź spotka się z poparciem, to ma większą "moc rażenia" niż ot tak, sama sobie, choćby była bardzo sensowna. To ma sens zwłaszcza na Intymnym - ktoś pisze "zrób tak i tak", inni go popierają, więc tak widocznie powinno się postąpić, a nie że się umaniło popaprańcowi
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-10 o 20:38 |
||
|
|
|
#488 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#489 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------
|
|
|
|
|
#490 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
I to mnie dziwi
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-10-10 o 20:41 |
|
|
|
|
#491 | |
|
and cigarettes
|
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niektóre tematy są jakby sondą- kto jest za, kto jest przeciw, a kto ma to gdzieś. A jak ktoś wyczerpał temat, albo myśli tak samo jak ja i uargumentował to tak, jak ja to chciałam uargumentować, więc napiszę sobie posta pt. "zgadzam się" |
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#494 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej lubię recenzje balsamów/kremów/oliwek do ciała - "Daję jedną gwiazdkę, bo nie nawilża włosów/ciężko się zmywa z włosów/obciąża końcówki."
|
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), a potem wytknęła mu, że się nie bardzo sprawdza w tej roli i obniżyła ocenę
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2013-10-10 o 23:01 |
|
|
|
|
#499 |
|
Konto usunięte
|
To ja chyba muszę odpowiednio ocenić jeden krem do rąk. Do rąk jest świetny ale ja go używam na końcówki włosów i był beznadziejny, miałam wcześniej lepszy.
Co za logika Dziwią mnie ludzie, którzy nie potrafią na nic czekać. |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Kumpela jest w ciąży i chciałam jej zamiast ciuszków zrobić kosz z kosmetykami. Z KWC mogę się o wybranych produktach dowiedzieć wszystkiego, oprócz tego, czy nadają się do użycia, zgodnie z przeznaczeniem
|
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Recenzje na KWC to temat rzeka. Mnie denerwuje wchodzenie tam, bo nieraz patrzę tylko na gwiazdki. I później się okazuje, że ludzie dają 4 gwiazdki, bo śliczne opakowanie i piękny zapach, ale działa tak sobie. Albo 2 za super działanie, ale źle że np. podkład w słoiczku albo brzydki zapach. Dziwi mnie odejmowanie punktów za zapach/opakowanie (pomijam opakowania, które rozwalają się po pierwszym użyciu). Można wspomnieć, ale to na tyle indywidualna kwestia, że nie rozumiem obniżania za to oceny.
Dziwią mnie też ludzie, którzy wstawiają np. opis na fejsa po angielsku z błędami. I to w takich podstawowych słowach.
|
#502 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2013-10-10 o 23:22 |
|
|
|
|
#503 | ||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ja akurat wyprowadziłam się dużo wcześniej, ale jest normą mieszkanie do 24/25 r.ż czyli do skończenia studiów.---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Zaraz teksty o tym, że są przecież orzechy, daktyle i sratata. Sama lubię 'ziarno dla ptaków' ale jednak dla mnie to słodyczy nie pobije i tyle.Podobnie w temacie pizzy w jakiejś sieciówce, chipsów itd. Jakbym dumała nad tym czy zostać pokutnikiem i jeść marchewkę z groszkiem czy jednak nie zostać i jeść tonami czekoladę to inaczej bym zadała pytanie. Aż czasem mam ochotę potrollować Np gdyby ktoś założył temat- Zosia czy Brygida, jakie imię dać córce? to napisać - dziecko=problem, idź na skrobankę. Wiem, że to zupełnie inny temat i jego powaga, ale odpowiedź równie na temat.Chodźmy na wątek pm2013 i wszystkie napiszmy - a ja w tym roku nie będę peemką. Jak nie będę mieć życia jeszcze bardziej to będę odwiedzać każdy wątek i pisać- a ja nie będe mamą styczniową-lutową, a ja nie będę rozwodnikiem 2014, a ja nie jestem tżtówką 2005 ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
winter: o jaki wątek chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
A zapach- za smród większości suchych szamponów nie potrafiłabym nie odjąć gwiazki.
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czuję zachowań mamusiek, takich siedzących w domu i wiecznie zmęczonych i marudzących. Serio.
Dwie sytuacje: jesteśmy sobie na spotkaniu; ja tradycyjnie sama z dwójką własnych dzieci, znajoma tez z dwójką ale i z mężem, w pewnym momencie jej dziecko zwymiotowało. I do kogo miała pretensje? Oczywiście do mnie, bo stoje jak słup soli zamiast jej pomóc Kolejna znajoma z dzieciakami, jest w domu, nie pracuje i nigdy nie pracowała, zajmuje się noworodkiem a dziecko starsze chodzi do przedszkola. I co wymyśliła, że skoro ja jeżdżę samochodem ( sama też ma) to mogę PRZYJEŻDZAĆ do niej, zabierać JEJ starsze dziecko i zawozić do przedszkola.... No sorry , stracone 15-20 minut czasu rano. Po za tym ona nie ma poczucia czasu i obowiązku, więc juz widzę jak punktualnie na mnie by czekała pod klatką. Oczywiście za free, przecież ja mam czas i pieniądze. Znów to ja jestem najgorsza, bo nie chce pomagać umęczonej matce z dziećmi. Na serio tak wku... mnie osoby którym wydaje się że mogą żądać ode mnie pomocy że znów skrócimy listę znajomych i osób z którymi można iść na kawę. |
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam koleżankę, która siedziała w domu z 2 dzieci, bo sama się chciała zająć dziećmi, więc mąż się w końcu zgodził. spełnił jej życzenie, więc kobieta powinna byś szczęśliwa. ale nie ona mąż się zaharowywał - o 7 wychodził, wracał po 21, a ona do niego miała pretensje, że jej nie pomaga przy dzieciach i nie wraca wcześniej do domu i nawet się chciała z nim rozwieść, bo on taki niedobry do mnie też miała pretensje, że jej przy dzieciach nie pomagam, bo jej zdaniem mam tyle wolnego czasu Mnie jeszcze dziwią sytuacje, jeśli chodzi o podwyżki w pracy. Z rok temu jedna mamuśka powiedziała do drugiej koleżanki bezdzietnej "ja potrzebuję podwyżki, bo ja mam wydatki" czyli bezdzietni ludzie mają żyć w kartonach pod mostem i jeść trawę, bo oni nie mają wydatków
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#508 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
No naprawdę.Cytat:
Ja studiowałam dziennie, pracowałam na pełny etat (zmiany 12-godzinne w piątki, soboty i niedziele plus raz na tygodniu po południu), udzielałam się w wolontariacie, a poza tym po prostu musiałam się uczyć i czasami naprawdę przed kolokwium zastanawiałam się, kiedy znajdę czas na naukę. A i tak słyszałam od dwóch pań pracujących ze mną, mających już rodzinę, że "co mi szkodzi wziąć jedną zmianę więcej, ja mam czas, bo nie mam dzieci", normą było też narzekanie na to, jak dużo czasu musi spędzać w tej pracy (tyle samo, co ja, też pełny etat) i zachowywanie się, jakbym ja oprócz pracy nie miała nic innego. Ja wiem, że dzieci zajmują czas, ale nie znaczy to, że osoba bezdzietna leży całe dnie do góry brzuchem Dziwi mnie to.
|
||
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie poparcie dla kar fizycznych wobec dzieci. Bo ponoć bez tego nie da się wychować dziecka na porządnego człowieka i utrzymać niezbędnej dyscypliny. I starłam się nie z ludźmi w wieku moich rodziców a nastolatkami co mnie jeszcze bardziej zdumiało.
Plus jeszcze przeczytałam rewelacje o tym że dzieci zaczynają logicznie myśleć i rozumować koło piątego roku życia i że nauczyciele mogą rzucać w uczniów kluczami bo to nikomu krzywdy nie zrobi |
|
|
|
#510 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak zapachy to dla mnie naprawdę indywidualna kwestia. Nieraz ludzie mówili, że coś strasznie śmierdzi, a mi nie śmierdziało lub odwrotnie. Cytat:
Cytat:
Mnie ogólnie dziwią matki, które mają kilkuletnie dzieci (bo nie wiem, ile faktycznie czasu zabierają niemowlaki), siedzą w domu, a na nic wiecznie nie mają czasu, za to mają fochy do męża, który zapiernicza w pracy od rana do wieczora, że w domu nie pomaga. Wydaje mi się, że akurat z kilkulatkiem spokojnie da się posprzątać w domu, ugotować obiad itd. Szczególnie, że takie dziecko część dnia przeważnie w przedszkolu jest. I tak samo nie rozumiem ludzi, którzy decydują się na dzieci, a później robią z siebie męczenników, bo dziecko (pomijam marudzenie na dzieci od czasu do czasu, bo to normalne ).Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

i bardzo się cieszę, że rodzice nauczyli mnie, że się nie kłamie[/QUOTE]

A jak jakaś wypowiedź spotka się z poparciem, to ma większą "moc rażenia" niż ot tak, sama sobie, choćby była bardzo sensowna. To ma sens zwłaszcza na Intymnym - ktoś pisze "zrób tak i tak", inni go popierają, więc tak widocznie powinno się postąpić, a nie że się umaniło popaprańcowi

No naprawdę.