Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 20:21   #481
CATUS
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4321028 3]moim zdaniem żadnego kłamstwa nie można usprawiedliwić i bardzo się cieszę, że rodzice nauczyli mnie, że się nie kłamie[/QUOTE]
powiedz to mojej kolezance
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:24   #482
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Dziwi mnie i to bardzo wysyp ostrzeżeń na innym wątku

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:26   #483
I am Rock
lokalna gwiazda

Dziwi mnie, że wizażanka mająca w profilu "włosy z tendencją do przetłuszczania" wystawia złą ocenę szamponowi do włosów suchych - bo przetłuszcza włosy.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:30   #484
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Jeszcze dziwi mnie wtrącenie się do dyskusji typu : Popieram Cię ( w sensie, że kogoś z dyskutantów) i na tym koniec postu

coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:33   #485
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość

Rozumiem, że jesteś za, a nawet przeciw?
Stary 2013-10-10, 20:36   #486
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że wizażanka mająca w profilu "włosy z tendencją do przetłuszczania" wystawia złą ocenę szamponowi do włosów suchych - bo przetłuszcza włosy.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:36   #487
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Jeszcze dziwi mnie wtrącenie się do dyskusji typu : Popieram Cię ( w sensie, że kogoś z dyskutantów) i na tym koniec postu
Nie popieram Cię To ma sens, czasem nie ma się nic do dodania, a zawsze to jeden głos więcej "za". Jak ktoś celnie wyłuszczy problem i wyrazi swoją opinię, która jest w mojej ocenie samą prawdą, to też tylko go poprę, bo co mam jeszcze dodawać? A jak jakaś wypowiedź spotka się z poparciem, to ma większą "moc rażenia" niż ot tak, sama sobie, choćby była bardzo sensowna. To ma sens zwłaszcza na Intymnym - ktoś pisze "zrób tak i tak", inni go popierają, więc tak widocznie powinno się postąpić, a nie że się umaniło popaprańcowi

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-10-10 o 20:38
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:36   #488
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-10-10, 20:37   #489
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Krem tłusty nie matuje, podkład ujędrniający nie rozświetla, szampon wygładzający nie dodaje objętości, puder dla dzieci nie działa jako suchy szampon, oliwka bambino nie nadaje się do olejowania włosów, krem na noc nie zawiera filtra... Skandal

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:39   #490
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Nie popieram Cię To ma sens, czasem nie ma się nic do dodania, a zawsze to jeden głos więcej "za". Jak ktoś celnie wyłuszczy problem i wyrazi swoją opinię, która jest w mojej ocenie samą prawdą, to też tylko go poprę, bo co mam jeszcze dodawać? A jak jakaś wypowiedź spotka się z poparciem, to ma większą "moc rażenia" niż ot tak, sama sobie, choćby była bardzo sensowna.
Nie dodałam, że chodziło mi o konkretną sytuację, że toczy się dyskusja, ktoś wpada i pisze coś w stylu " ten wątek nie ma sensu" Potem wpada koleżanka tej osoby, pisze: ""popieram Cię jak zawsze" I to mnie dziwi

Edytowane przez winter76
Czas edycji: 2013-10-10 o 20:41
Stary 2013-10-10, 20:52   #491
coffee
and cigarettes

Cytat:
Rozumiem, że jesteś za, a nawet przeciw?

Cytat:

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Nie dodałam, że chodziło mi o konkretną sytuację, że toczy się dyskusja, ktoś wpada i pisze coś w stylu " ten wątek nie ma sensu" Potem wpada koleżanka tej osoby, pisze: ""popieram Cię jak zawsze" I to mnie dziwi
Zanim przyszłam na wizaż korzystałam z wykopa trochę, a tam komentarzom dawać można plusy i minusy. I z tego przyzwyczajenia często chciałam komuś na wizażu, z kim się zgadzałam kliknąć plusa.
Stary 2013-10-10, 20:58   #492
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Nie popieram Cię To ma sens, czasem nie ma się nic do dodania, a zawsze to jeden głos więcej "za". Jak ktoś celnie wyłuszczy problem i wyrazi swoją opinię, która jest w mojej ocenie samą prawdą, to też tylko go poprę, bo co mam jeszcze dodawać? A jak jakaś wypowiedź spotka się z poparciem, to ma większą "moc rażenia" niż ot tak, sama sobie, choćby była bardzo sensowna. To ma sens zwłaszcza na Intymnym - ktoś pisze "zrób tak i tak", inni go popierają, więc tak widocznie powinno się postąpić, a nie że się umaniło popaprańcowi
Popieram Cię

Niektóre tematy są jakby sondą- kto jest za, kto jest przeciw, a kto ma to gdzieś. A jak ktoś wyczerpał temat, albo myśli tak samo jak ja i uargumentował to tak, jak ja to chciałam uargumentować, więc napiszę sobie posta pt. "zgadzam się"
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:04   #493
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Krem tłusty nie matuje, podkład ujędrniający nie rozświetla, szampon wygładzający nie dodaje objętości, puder dla dzieci nie działa jako suchy szampon, oliwka bambino nie nadaje się do olejowania włosów, krem na noc nie zawiera filtra... Skandal [COLOR="Silver"]
:
Albo krem BB w wersji jasnej jest za jasny

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:09   #494
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Albo krem BB w wersji jasnej jest za jasny
Czytając recenzje trafiłam na coś takiego:
Kolorystyka podkładów jest do niczego, bo najjaśniejszy podkład jest za jasny, a najciemniejszy za ciemny.
Stary 2013-10-10, 21:12   #495
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Czytając recenzje trafiłam na coś takiego:
Kolorystyka podkładów jest do niczego, bo najjaśniejszy podkład jest za jasny, a najciemniejszy za ciemny.
Miałoby to sens jakby podkład miał tylko dwa odcienie, w innym wypadku logika nakazuję wybrać coś pomiędzy najjaśniejszym a najciemniejszym
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:05   #496
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najbardziej lubię recenzje balsamów/kremów/oliwek do ciała - "Daję jedną gwiazdkę, bo nie nawilża włosów/ciężko się zmywa z włosów/obciąża końcówki."
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:18   #497
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Koleżanka w 3 liceum dowiedziała sie od księdza, że wygląda dziecinnie, bo miała pomalowany każdy paznokieć innym kolorem

Tyle przegrać To ja chyba żłobek jestem

Z kosmetycznych to czytałam złą recenzje wazeliny bo się nie wchłaniała
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:57   #498
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Krem tłusty nie matuje, podkład ujędrniający nie rozświetla, szampon wygładzający nie dodaje objętości, puder dla dzieci nie działa jako suchy szampon, oliwka bambino nie nadaje się do olejowania włosów, krem na noc nie zawiera filtra... Skandal [COLOR="Silver"]
Taaa, widziałam kiedyś recenzję olejku antycellulitowego, który przez wiele wizażanek jest używany do olejowania włosów - jedna z recenzentek napisała "używam go oczywiście tylko do włosów " (to jest takie oczywiste? ), a potem wytknęła mu, że się nie bardzo sprawdza w tej roli i obniżyła ocenę

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2013-10-10 o 23:01
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:01   #499
201604191001
Konto usunięte

To ja chyba muszę odpowiednio ocenić jeden krem do rąk. Do rąk jest świetny ale ja go używam na końcówki włosów i był beznadziejny, miałam wcześniej lepszy.

Co za logika

Dziwią mnie ludzie, którzy nie potrafią na nic czekać.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:05   #500
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Kumpela jest w ciąży i chciałam jej zamiast ciuszków zrobić kosz z kosmetykami. Z KWC mogę się o wybranych produktach dowiedzieć wszystkiego, oprócz tego, czy nadają się do użycia, zgodnie z przeznaczeniem
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:06   #501
Duszaniola
Wtajemniczenie

Recenzje na KWC to temat rzeka. Mnie denerwuje wchodzenie tam, bo nieraz patrzę tylko na gwiazdki. I później się okazuje, że ludzie dają 4 gwiazdki, bo śliczne opakowanie i piękny zapach, ale działa tak sobie. Albo 2 za super działanie, ale źle że np. podkład w słoiczku albo brzydki zapach. Dziwi mnie odejmowanie punktów za zapach/opakowanie (pomijam opakowania, które rozwalają się po pierwszym użyciu). Można wspomnieć, ale to na tyle indywidualna kwestia, że nie rozumiem obniżania za to oceny.

Dziwią mnie też ludzie, którzy wstawiają np. opis na fejsa po angielsku z błędami. I to w takich podstawowych słowach.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:20   #502
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość

Dziwią mnie też ludzie, którzy wstawiają np. opis na fejsa po angielsku z błędami. I to w takich podstawowych słowach.
Nick mam jaki mam. Myślałam, że to znane słowo, że nie ma osoby, która nie wie jak je napisać (nie mówiąc już o przepisaniu), a na wizażu kilka osób zwracając się do mnie pisało "coffe".

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2013-10-10 o 23:22
Stary 2013-10-10, 23:59   #503
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Moja mama uważa, ze córka jest od pomagania w domu, bo syn i mąż tylko przeszkadzają. Z resztą, mój 23 letni brat do dziś mieszka z rodzicami. Moja mama mu sprząta, robi jedzenie i podtyka pod nos, jak ojcu. Brat miał dziewczynę, ale chyba jej się znudzilo bycie z kimś tak wygodnickim. Moja mama uznała i tak, ze co tram, 23 lata, to za młody na śluby itp. Ja w jego wieku juz dawno mieszkałam sama i byłam po ślubie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Co w tym dziwnego? Ja akurat wyprowadziłam się dużo wcześniej, ale jest normą mieszkanie do 24/25 r.ż czyli do skończenia studiów.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
albo odwieczne "nawracanie" np. dziewczyny bezdzietne sobie spokojnie rozmawiają, a nagle wpada jakaś matka i je przekonuje, że życie bez dziecka nie ma sensu czy fanki jakiegoś serialu sobie rozmawiają, a nagle ktoś rzuca hasło, że ten serial jest beznadziejny i coś innego jest lepsze
Mnie zawsze wpienia pewna rzecz na wątkach/forach wegetariańskich lub wegańskich, ogólnie rzadko tam zaglądam, bo nie mam po co. Ale czasem chciałabym się dowiedzieć czy słodycze x mają w sobie tłuszcz roślinny czy zwierzęcy. Ale pomarz pani o takiej odpowiedzi Zaraz teksty o tym, że są przecież orzechy, daktyle i sratata. Sama lubię 'ziarno dla ptaków' ale jednak dla mnie to słodyczy nie pobije i tyle.

Podobnie w temacie pizzy w jakiejś sieciówce, chipsów itd. Jakbym dumała nad tym czy zostać pokutnikiem i jeść marchewkę z groszkiem czy jednak nie zostać i jeść tonami czekoladę to inaczej bym zadała pytanie.

Aż czasem mam ochotę potrollować Np gdyby ktoś założył temat- Zosia czy Brygida, jakie imię dać córce? to napisać - dziecko=problem, idź na skrobankę. Wiem, że to zupełnie inny temat i jego powaga, ale odpowiedź równie na temat.

Chodźmy na wątek pm2013 i wszystkie napiszmy - a ja w tym roku nie będę peemką. Jak nie będę mieć życia jeszcze bardziej to będę odwiedzać każdy wątek i pisać- a ja nie będe mamą styczniową-lutową, a ja nie będę rozwodnikiem 2014, a ja nie jestem tżtówką 2005

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Taaa, widziałam kiedyś recenzję olejku antycellulitowego, który przez wiele wizażanek jest używany do olejowania włosów - jedna z recenzentek napisała "używam go oczywiście tylko do włosów " (to jest takie oczywiste? ), a potem wytknęła mu, że się nie bardzo sprawdza w tej roli i obniżyła ocenę
Dla mnie dziwne jest, że producenci przypisują tym olejkom takie czy inne przeznaczenie, przecież to tak uniwersalny produkt, że łohoho.

winter: o jaki wątek chodzi?

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Recenzje na KWC to temat rzeka. Mnie denerwuje wchodzenie tam, bo nieraz patrzę tylko na gwiazdki. I później się okazuje, że ludzie dają 4 gwiazdki, bo śliczne opakowanie i piękny zapach, ale działa tak sobie. Albo 2 za super działanie, ale źle że np. podkład w słoiczku albo brzydki zapach. Dziwi mnie odejmowanie punktów za zapach/opakowanie (pomijam opakowania, które rozwalają się po pierwszym użyciu). Można wspomnieć, ale to na tyle indywidualna kwestia, że nie rozumiem obniżania za to oceny.

.
A mnie np. denerwuje jak 1/3 odżywki zostaje w opakowaniu, a butelka taka, że ciężko rozciąć, bo gruby plastik, ale też się nie wyciśnie bo nie da się ścisnąć i trzeba wlewać odrobinę wody i potrząsać. Dla mnie to już powód do obniżenia oceny.
A zapach- za smród większości suchych szamponów nie potrafiłabym nie odjąć gwiazki.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 06:41   #504
dacn
Zakorzenienie

Nie czuję zachowań mamusiek, takich siedzących w domu i wiecznie zmęczonych i marudzących. Serio.

Dwie sytuacje: jesteśmy sobie na spotkaniu; ja tradycyjnie sama z dwójką własnych dzieci, znajoma tez z dwójką ale i z mężem, w pewnym momencie jej dziecko zwymiotowało. I do kogo miała pretensje? Oczywiście do mnie, bo stoje jak słup soli zamiast jej pomóc to nic że małe dziecko trzymam na ręce a starszego pilnuję to nic, ze ona była z mężem, ale to ja miałam jej pomagać przy jej dziecku. Coś czuję że to kolejna znajomość do wykreślenia.

Kolejna znajoma z dzieciakami, jest w domu, nie pracuje i nigdy nie pracowała, zajmuje się noworodkiem a dziecko starsze chodzi do przedszkola. I co wymyśliła, że skoro ja jeżdżę samochodem ( sama też ma) to mogę PRZYJEŻDZAĆ do niej, zabierać JEJ starsze dziecko i zawozić do przedszkola....
No sorry , stracone 15-20 minut czasu rano. Po za tym ona nie ma poczucia czasu i obowiązku, więc juz widzę jak punktualnie na mnie by czekała pod klatką. Oczywiście za free, przecież ja mam czas i pieniądze.
Znów to ja jestem najgorsza, bo nie chce pomagać umęczonej matce z dziećmi.

Na serio tak wku... mnie osoby którym wydaje się że mogą żądać ode mnie pomocy że znów skrócimy listę znajomych i osób z którymi można iść na kawę.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:18   #505
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie czuję zachowań mamusiek, takich siedzących w domu i wiecznie zmęczonych i marudzących. Serio.

Dwie sytuacje: jesteśmy sobie na spotkaniu; ja tradycyjnie sama z dwójką własnych dzieci, znajoma tez z dwójką ale i z mężem, w pewnym momencie jej dziecko zwymiotowało. I do kogo miała pretensje? Oczywiście do mnie, bo stoje jak słup soli zamiast jej pomóc to nic że małe dziecko trzymam na ręce a starszego pilnuję to nic, ze ona była z mężem, ale to ja miałam jej pomagać przy jej dziecku. Coś czuję że to kolejna znajomość do wykreślenia.

Kolejna znajoma z dzieciakami, jest w domu, nie pracuje i nigdy nie pracowała, zajmuje się noworodkiem a dziecko starsze chodzi do przedszkola. I co wymyśliła, że skoro ja jeżdżę samochodem ( sama też ma) to mogę PRZYJEŻDZAĆ do niej, zabierać JEJ starsze dziecko i zawozić do przedszkola....
No sorry , stracone 15-20 minut czasu rano. Po za tym ona nie ma poczucia czasu i obowiązku, więc juz widzę jak punktualnie na mnie by czekała pod klatką. Oczywiście za free, przecież ja mam czas i pieniądze.

Na serio tak wku... mnie osoby którym wydaje się że mogą żądać ode mnie pomocy że znów skrócimy listę znajomych i osób z którymi można iść na kawę.
to już standard
mam koleżankę, która siedziała w domu z 2 dzieci, bo sama się chciała zająć dziećmi, więc mąż się w końcu zgodził. spełnił jej życzenie, więc kobieta powinna byś szczęśliwa. ale nie ona mąż się zaharowywał - o 7 wychodził, wracał po 21, a ona do niego miała pretensje, że jej nie pomaga przy dzieciach i nie wraca wcześniej do domu i nawet się chciała z nim rozwieść, bo on taki niedobry
do mnie też miała pretensje, że jej przy dzieciach nie pomagam, bo jej zdaniem mam tyle wolnego czasu

Mnie jeszcze dziwią sytuacje, jeśli chodzi o podwyżki w pracy. Z rok temu jedna mamuśka powiedziała do drugiej koleżanki bezdzietnej "ja potrzebuję podwyżki, bo ja mam wydatki" czyli bezdzietni ludzie mają żyć w kartonach pod mostem i jeść trawę, bo oni nie mają wydatków

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-11, 08:24   #506
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
to już standard
mam koleżankę, która siedziała w domu z 2 dzieci, bo sama się chciała zająć dziećmi, więc mąż się w końcu zgodził. spełnił jej życzenie, więc kobieta powinna byś szczęśliwa. ale nie ona mąż się zaharowywał - o 7 wychodził, wracał po 21, a ona do niego miała pretensje, że jej nie pomaga przy dzieciach i nie wraca wcześniej do domu i nawet się chciała z nim rozwieść, bo on taki niedobry
do mnie też miała pretensje, że jej przy dzieciach nie pomagam, bo jej zdaniem mam tyle wolnego czasu

Mnie jeszcze dziwią sytuacje, jeśli chodzi o podwyżki w pracy. Z rok temu jedna mamuśka powiedziała do drugiej koleżanki bezdzietnej "ja potrzebuję podwyżki, bo ja mam wydatki" czyli bezdzietni ludzie mają żyć w kartonach pod mostem i jeść trawę, bo oni nie mają wydatków
Niestety. Kurcze sama mam dzieci i mam za sobą długi czas spędzony w domu, obecnie pracuje na pełen etat, ale jakoś daję radę i nie jestem jakimś wyjątkiem, wiele kobiet radzi sobie i z macierzyństwem i z pracą i ogarnięciem domu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 08:43   #507
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety. Kurcze sama mam dzieci i mam za sobą długi czas spędzony w domu, obecnie pracuje na pełen etat, ale jakoś daję radę i nie jestem jakimś wyjątkiem, wiele kobiet radzi sobie i z macierzyństwem i z pracą i ogarnięciem domu.
i niektóre jeszcze potrafią się doktoryzować, robić podyplomówki itp. ale jeśli ktoś nie ma dobrej organizacji czasu, to jej nigdy nie będzie miał Są studenci, którzy potrafią robić 2 kierunki i jeszcze gdzieś pracować, a są tacy co ledwo ciągną 1 kierunek i wielce narzekają, że nie mają na nic czasu

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2013-10-11, 09:37   #508
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Dziwią mnie ludzie, którzy wstawiają mega proste opisy w dwóch językach, wątpiąc w co najmniej podstawowe umiejętności językowe swoich znajomych. Np. "At home/W domu", "Party/Impreza!!!" i tego typu No naprawdę.
Cytat:
Mnie dobija wieczne: "Nie masz dzieci, to masz czas" Ja studiowałam dziennie, pracowałam na pełny etat (zmiany 12-godzinne w piątki, soboty i niedziele plus raz na tygodniu po południu), udzielałam się w wolontariacie, a poza tym po prostu musiałam się uczyć i czasami naprawdę przed kolokwium zastanawiałam się, kiedy znajdę czas na naukę. A i tak słyszałam od dwóch pań pracujących ze mną, mających już rodzinę, że "co mi szkodzi wziąć jedną zmianę więcej, ja mam czas, bo nie mam dzieci", normą było też narzekanie na to, jak dużo czasu musi spędzać w tej pracy (tyle samo, co ja, też pełny etat) i zachowywanie się, jakbym ja oprócz pracy nie miała nic innego. Ja wiem, że dzieci zajmują czas, ale nie znaczy to, że osoba bezdzietna leży całe dnie do góry brzuchem Dziwi mnie to.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:12   #509
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Dziwi mnie poparcie dla kar fizycznych wobec dzieci. Bo ponoć bez tego nie da się wychować dziecka na porządnego człowieka i utrzymać niezbędnej dyscypliny. I starłam się nie z ludźmi w wieku moich rodziców a nastolatkami co mnie jeszcze bardziej zdumiało.

Plus jeszcze przeczytałam rewelacje o tym że dzieci zaczynają logicznie myśleć i rozumować koło piątego roku życia i że nauczyciele mogą rzucać w uczniów kluczami bo to nikomu krzywdy nie zrobi
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:26   #510
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

A mnie np. denerwuje jak 1/3 odżywki zostaje w opakowaniu, a butelka taka, że ciężko rozciąć, bo gruby plastik, ale też się nie wyciśnie bo nie da się ścisnąć i trzeba wlewać odrobinę wody i potrząsać. Dla mnie to już powód do obniżenia oceny.
A zapach- za smród większości suchych szamponów nie potrafiłabym nie odjąć gwiazki.
Ok, jak się nie da wycisnąć to mogę zrozumieć. Mi bardziej chodzi o odejmowanie punktów, bo np. opakowanie brzydkie, kupiło się w słoiczku i odejmowanie za słoiczek, bo ktoś woli w tubce.
Jednak zapachy to dla mnie naprawdę indywidualna kwestia. Nieraz ludzie mówili, że coś strasznie śmierdzi, a mi nie śmierdziało lub odwrotnie.

Cytat:

Cytat:
to już standard

Tragedia :/

Mnie ogólnie dziwią matki, które mają kilkuletnie dzieci (bo nie wiem, ile faktycznie czasu zabierają niemowlaki), siedzą w domu, a na nic wiecznie nie mają czasu, za to mają fochy do męża, który zapiernicza w pracy od rana do wieczora, że w domu nie pomaga. Wydaje mi się, że akurat z kilkulatkiem spokojnie da się posprzątać w domu, ugotować obiad itd. Szczególnie, że takie dziecko część dnia przeważnie w przedszkolu jest.

I tak samo nie rozumiem ludzi, którzy decydują się na dzieci, a później robią z siebie męczenników, bo dziecko (pomijam marudzenie na dzieci od czasu do czasu, bo to normalne ).

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie, którzy wstawiają mega proste opisy w dwóch językach, wątpiąc w co najmniej podstawowe umiejętności językowe swoich znajomych. Np. "At home/W domu", "Party/Impreza!!!" i tego typu No naprawdę.
Mnie się to kojarzy z takim "ach, patrzcie jaki jestem fajny, język znam"

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Dziwi mnie poparcie dla kar fizycznych wobec dzieci. Bo ponoć bez tego nie da się wychować dziecka na porządnego człowieka i utrzymać niezbędnej dyscypliny. I starłam się nie z ludźmi w wieku moich rodziców a nastolatkami co mnie jeszcze bardziej zdumiało.

Plus jeszcze przeczytałam rewelacje o tym że dzieci zaczynają logicznie myśleć i rozumować koło piątego roku życia i że nauczyciele mogą rzucać w uczniów kluczami bo to nikomu krzywdy nie zrobi
Przypomniałaś mi, jak słyszałam niedawno rozmowę 2 mamusiek i jedna drugiej mówiła, że ona nie będzie zabraniała czegoś dziecku, bo 5latek nie rozumie słowa "nie". No ręce mi opadły.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości