Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 09:48   #2581
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dziewczyny podaje Któraś mm z HIPP?
Jedna z Mam styczniowo-lutowych trafiła już drugi raz na zepsute:/po przygotowaniu zważyło się
ja mam HIPPa od 2tyg zycia Mlodego i ani jeszcze mi sie takie cos nie zdarylo, ale dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Coś na posmianie:
Trzej przestępcy trafili do pierdla. Przed osadzeniem mogli wybrać jedną rzecz którą mogą ze sobą zabrać do celi, żeby się nie nudzić. Wybrali. Siedzą sobie w celi, i zaczynają rozmowę.
- Ej, co wybrałeś?
- Karty, jak będzie się nudzić to walniemy sobie w pokera, a Ty?
- Ja wziąłem piłeczkę, jak się znudzę siedzeniem to porzucam o ścianę dla zabawy.
Patrzą na trzeciego, który siedzi z boku i się cieszy jak głupi.
- A ty? Co masz?
- A ja mam tampony
- Tampony? Na chuj ci tampony za kratkami?
- No tu jest napisane: Dzięki nim mogę pływać, biegać, jeździć konno...
oooooooooooo qrwa padlam, musze dzis siostrza go zapodac haha.

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam znad talerza owsianki z gruszką i sokiem malinowym, i talerzem racuchów z jabłkami
my już nie śpimy znaczy od 6 a teraz drzemka Tomaszowa.
!!!!! MniaMmniaM

Cytat:

Kasia gdzieś była jak Cię nie było?
hehe no szlajałam się to Tu to Tam - a co tęskniłaś..??

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

rozgrzeszona

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a wiecie co ?
(nie wiecie to wam powiem )
wczoraj Jakub skonczyl szkole o 16.35 i trening mial 10 minut pozniej . w domu byl ok.18.30 -kapiel i obiadokolacja i zrobila sie godzina 19 .a on 6 stron cwiczen matemat.do odrobienia, + rysunek na plast., .myslalam ze sie zagotuje .babka wie ze w srody duzo dzieci idzie jeszcze po szkole na inne zajecia i miala nie zadawac w ten dzien bo w czwartek na rano . a Kuba ma jeszcze codziennie cwiczyc angielski (na spr)i czytanie lektur . No nic -musial robic -strasznie mi bylo go zal bo rano byl ze mna na basenie potem szkola i ten trening (uwielbia )- byl zmeczony ......
Dzis sie okazalo ze te zadania byly na wtorek - bo jutro maja wycieczke ,w poniedzialek jakas uroczystosc . Obled - zrobil tyle zadan w 2 godziny a mial na to ponad 5 dni
- boshe ty mój ... ale jest Plus z tego że juz ich robic nie musi

Cytat:

Kasia na pasach to trzeba mieć oczy dookoła głowy
no ja miałam .. po temu szłąm wolniej, ten po lewj i tak stał to mógł czekać - no ale żeby z 300metrów nie widzieć że ktoś wchodzi na pasy !!! MASAKABRA

cdn. 82.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-10-11 o 09:50
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:50   #2582
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wolno, tak mysle, bo dostep do czata ogolnego maja wszystkie, ktore maja FB i te ktore nie maja rowniez moglyby miec dostep
a z drugiej strony tak glupio pisac nickami na forum tutaj dostepnym rowniez dla osob postronnych.. hmm

tak w skrocie bez nickow to sie dziewczyny mocno poklocily i wyrzucily swoje zale, co im siedzialo chyba juz dlugo na watrobie, poszly w momentach ostre slowa, oskarzenia o obgadywanie na privach - a zaczelo sie od tego mojego glupiego postu odnosnie malej ilosci mleka wypijanego przez Michasia - i strippi odchodzi z forum.

To byla wymiana zdan bezposrednia osob tam przebywajacych, nie padl zaden atak na inna uzytkowniczke forum zadne zwierze podczas krecenia zdjec nie ucierpialo

no nie wierze ze takie akcje maja miejsce ... swietnie sie bawie czytajac -a wszystko to przez kompleksy,kompleksy ,kompleksy .... mowilam ze bedzie "nie bawie sie z toba ,zabieram zabawki i powiem mamie " .......
Cytat:
wooow ! a co to ??? i gdzie znalazlas ???? ekstraaaa (dokladnie opisuje teraz moj staaaan )
Cytat:
można bez konta czytać
a i tak w sekrecie- mnie też usunęła ze znajomych....ale ja to deowta- muszę moher nabyc
i Ty tez "juz nie jestes w jej bazie ....?"

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-11 o 09:54
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:51   #2583
Agnjeska
Zadomowienie

Byou podziwiam. Ja ostatnio skladalam regal na książki. Szafką. Miedzy półkami a szafką ladna szpara mi wyszła

Pani - hah cóż u mnie strippi w znajomych też niet. Ale to chyba ja 'przypadkiem' usunęłam ahh tragedia.

Dobra idę w końcu ta kawe zrobić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 09:57   #2584
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

no nie wierze ze takie akcje maja miejsce ... swietnie sie bawie czytajac -a wszystko to przez kompleksy,kompleksy ,kompleksy .... mowilam ze bedzie "nie bawie sie z toba ,zabieram zabawki i powiem mamie " .......

wooow ! a co to ??? i gdzie znalazlas ???? ekstraaaa (dokladnie opisuje teraz moj staaaan )

i Ty tez "juz nie jestes w jej bazie ....?"
nie, ja jestem dewota - stara dewota...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Byou podziwiam. Ja ostatnio skladalam regal na książki. Szafką. Miedzy półkami a szafką ladna szpara mi wyszła

Pani - hah cóż u mnie strippi w znajomych też niet. Ale to chyba ja 'przypadkiem' usunęłam ahh tragedia.

Dobra idę w końcu ta kawe zrobić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:04   #2585
BYou
MBZ♥

Kasia baldzio

Nestelle, tu: http://emotikona.pl/emotikony/ albo tu: http://emoty.blox.pl/
klikasz prawym na wybrana emotkę, kopiujesz adres grafiki i wklejasz tu za pomocę tej pocztówki na pasku okienka wiadomości

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:05   #2586
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Tak jak wczoraj pisalam, BLW tlumaczy sie cos jak samoodstawienie od piersi - dzeicko samo decyuje kiedy, co i ile zje. Wiec na czysta metode blw mozna powiedziec, ze jest za pozno - ale na jedzenie raczkami, plus tzw. fingerfood mysle, ze mozecie sobie pozwolic - jako dodatkowy nieduzy posilek w ciagu dnia - a byc moze Jakub bedzie ladnie jadl to moglabys pozniej kolejne posilki papkowe rowniez tak zastapic?
Musisz sprobowac, bo inaczej ciezko cokoliwek doradzic, kazde dziecko jest inne i tylko mama moze okreslic jego potrzeby

Pamietaj tylko, ze dziecko musi siedziec prosto - musi moc wykrztusic jedzenie i lepiej jak dziecko samo sobie dozuje ilosc, wklada do buzi - tak jest bezpiecznie.
Dzieci papkowe niestety tez moga sie zakrztusic, wiec tutaj wedlug mnie forma nie jest az taka wazna - ale warto zapoznac sie z pierwsza pomoca w razie zadlawienia (zakrztuszenie nie jest niebezpieczne, zadlawienie sie juz tak).

To tak w skrocie, nie wiem co jeszce napisac

My na razie jedziemy na teorii, bo jeszcez nie zaczelismy (no oprocz kilku dorbnych testow, dziecko zgarnia sobie cos ze stolu, wsadza do buzi, ssie kawalek chleba czy owoca).
tak, już wiem, dziękuję jeszcze raz

mnie to interesuje głównie w kwestii przepisów, zestawień warzyw/owoców, w ogóle "dań".

widziałam że jest jeszcze książka BLW Książka Kucharska, spotkałaś się z nią?

a karmię w pozycji siedzącej w bujaczku, Jakub musi mieć podparcie żeby siedzieć ale już nie na półleżąco, zawsze to bezpieczniej.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja mam HIPPa od 2tyg zycia Mlodego i ani jeszcze mi sie takie cos nie zdarylo, ale dobrze wiedziec
albo mi się przewidziało albo to już zostało wyjaśnione że to nowa konsystencja mleka a nie coś nie tak. ale ja mam to z nową konsystencją i nic się nie dzieje, ale też nie stoi nigdy, zawsze mieszam i od razu w otwarty i czekający dziób.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:07   #2587
BYou
MBZ♥

Agne, tutaj z krzesełkiem większej filozofii nie było ale jak składaliśmy komodę to skręciłam źle szufladę i byłam zdziwiona, że nie chce wejść w prowadnice także w takich kwestiach to antytalent jestem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 10:07   #2588
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

A i dołączam do grona usuniętych ze znajomych Nic to, płakać nie będę, pozostanie mi żyć nadzieją, że ktoś jeszcze zostanie w tej piaskownicy i będę się miała z kim bawić (i pożyczać zabawki)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:09   #2589
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Nestelle, tu: http://emotikona.pl/emotikony/ albo tu: http://emoty.blox.pl/
klikasz prawym na wybrana emotkę, kopiujesz adres grafiki i wklejasz tu za pomocę tej pocztówki na pasku okienka wiadomości
o dzieki no teraz moje emocje beda bardziej czyteeeeeelne
Stary 2013-10-11, 10:13   #2590
Moderna
Zakorzenienie

Nestelle maria w fotoklubie dostepny czat, strasznie dlugi, nie mialam jak edytowac, wiec pozniej usune temat - niech nikt nie ma mi za zle

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:14
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:17   #2591
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
A i dołączam do grona usuniętych ze znajomych Nic to, płakać nie będę, pozostanie mi żyć nadzieją, że ktoś jeszcze zostanie w tej piaskownicy i będę się miała z kim bawić (i pożyczać zabawki)
uuuuuuu biedactwo , bedzie dobrze .

mam pomysl - moze grupa wsparcia dla usunietych ??? psycholog,kozetka ,wsparcie ,ewentualnie leki jakies dla bardzo roztrzesionych tym faktem ...

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Nestelle maria w fotoklubie dostepny czat, strasznie dlugi, nie mialam jak edytowac, wiec pozniej usune temat - niech nikt nie ma mi za zle
przeczytam jak wroce .dzieki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 10:29   #2592
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
uuuuuuu biedactwo , bedzie dobrze .

mam pomysl - moze grupa wsparcia dla usunietych ??? psycholog,kozetka ,wsparcie ,ewentualnie leki jakies dla bardzo roztrzesionych tym faktem ...

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

przeczytam jak wroce .dzieki
psycholog to nie nam potrzebny
Stary 2013-10-11, 10:51   #2593
Tasia34
Wtajemniczenie

5 stron Nieźle!
Witam się
Poucinało mi jakieś cytaty, bo mi się komp aktualizował, ale niewiele na szczęście
TŻ dostał nową pracę!
Krzyś drzemkuje, choć spał dziś 21-6

Cytat:
Chyba nie musze mowic, ze ja tutaj przez jezdnie przechodze na slepo, owszem rozgladam sie, bo nigdy nie mam stuprocentowej pewnosci, ale wiem, ze nic mi sie nie stanie
Uważaj na polskich kierowców!

Cytat:
Chrzest Tomka zrobiliśmy u Ojców Dominikanów, bo w naszej parafii mamy debila za przeproszeniem nie księdza. Mieliśmy naprawdę spoko, w sobotę, po mszy, z 10 min wszystko trwało. My też bez kościelnego załatwianie papierologi ograniczyło się do wypełnienia karteczki ze zobowiązaniem wychowania w wierze katolickiej. Nie było żadnych nauk, spotkań. Matka chrzestna po rozwodzie, też żyje w konkubinacie. Co prawda nie byliśmy u spowiedzi, komunii też nie przyjmowaliśmy (kto chciał to mógł na tej mszy poprzedzającej chrzest).Ale ja to się cieszyłam że nie muszę się spowiadac. Zawsze byłam do tego przymuszana (rodzice albo głupia katechetka z podstawówki i jeszcze podpis od księdza musiał być że spowiedź odbyta, qrwa ja się pytam co do czego ), msza była dla mnie mordęką, z utęsknieniem czekałam na koniec. Jeszcze jak teraz patrzę jaki cyrk w kościele, pedofilia, zakłamanie to rzygać mi się chce.

I nie mam tu nic do osób wierzących, to jest moje podejście po prostu. Sama jestem wierząca, ale wierzę w Boga a ie w kościół. Znam też paru fajnych księży, ale takich naprawdę z powołania. W gimnazjum nas taki uczył, brzydki jak noc ale tak sympatyczny i mądry że chodziłyśmy z problemami wszystkimi do niego (nawet miłosnymi ) i nam tłumaczył, opowiadał, super był, ze świeczką takich szukać teraz.
A dlaczego chrzciliście w takim razie? Skoro takie negatywne podejście do kościoła masz? (tak tylko z ciekawości pytam, żeby nie było, że się czepiam )

Cytat:
o alergii krzyzowej to napisalam juz chyba na wyrost bo to najczesciej dotyka alergii wziewnej i pokarmowej - czyli np. bedac uczulonym na pylek brzozy mozemy rowniez zareagowac alergicznie np. na jablko, gruszke czy morele - gdyz one maja podobne bialka.

http://www.nexter.pl/pliki/alergeny_...e_krzyzowo.pdf
OOoo, dzięki kochana za ten link
Przyda mi się, bo w moim przypadku to chyba alergie krzyżowe, bo mam jakieś dziwne - czasem mam, czasem nie Przestudiuję sobie.

Cytat:
Jak byłam w Hiszpanii to samo co u ciebie Moderna, wszyscy się zatrzymują. Nawet do pasów nie zdążyłam dojść a wszyscy już czekają żeby mnie przepuścić, W PL to czasami czekam i czekam, nie ważne że deszcz czy matka z wózkiem. Niech stoi i moknie.
Za to w porównaniu z Włochami (zwłaszcza płd.) to jesteśmy wspaniałymi kierowcami - tam na przejściu obowiązuje zasada - kto pierwszy, ten lepszy (pieszy czy kierowca )
A co do sygnalizacji świetlnej we Włoszech:
"Zielone światło to avanti (= iść, jechać )- tłumaczy burmistrz - Czerwone światło...to tylko propozycja.
- A żółte? - zapytano burmistrza.
Żółte - padła odpowiedź - jest, żeby było wesoło."
I tak jest dokładnie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
To wynika, że jest tam 2,6 g kaszki W całym słoiczku

Cytat:
kaszka ryzowa jest bezglutenowa, dlatego najczesciej sie od niej zaczyna (jaglana rowniez). Mozna je przygotowac na wodzie, na mleku mm, na mleku z piersi podobno tez sie da - tak mysle, ze jezeli dajesz juz jakies MM to kup bezmleczna i przygotuj kaszke wlasnie na tym mleku wedlug mnie lepsza jaglana niz orkiszowa gdyz orkiszowa jest z glutenem. A dlugo juz robisz ekspozycje? Gdyz radzi sie dwa miesiace i dopiero wtedy, ale tez stopniowo, wprowadzac glutenowe kaszki
Już chyba kiedyś pytałam, ale nie miałam odp - czy w ogóle trzeba zaczynać od bezglutenowej? Jeśli nie chodzi mi o "dokarmianie" kaszką, tylko o wprowadzenie glutenu, to mogę zacząć po prostu od glutenowej?

c.d.n.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:54   #2594
BYou
MBZ♥

Uwaga chwalę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4890.jpg (74,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4891.jpg (73,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4892.jpg (83,3 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:56
Stary 2013-10-11, 10:57   #2595
BYou
MBZ♥

Tasia za pracę

Stary 2013-10-11, 11:26   #2596
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, fajny tytuł, dopisuję do listy zakupowej, chociaż pogrzebię na chomiku, może coś tam znajdę nielegalnie ...

Chociaż jak tak patrzę na all niedroga ta książka, hmm może zamówię...

Edytuję jeszcze raz....znalazłam w pdf tą książeczkę, całą 280str
O Ty piracie jeden!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny Strippi twierdzi ze obgadwałam ją z którąś z was na pw ?? o co chodzi ?? ja nie mam żadnych wiadomości prywatynych przynać się z którą to niby ją obgadywałąm
wiecie co przykro mi się zrobiło ...
Ech... Jak w podstawówce zupełnie

Cytat:
Przyszly polskie ksiazeczki dla dziecka
ale wiecie co, tak zapakowac ksiazki i wyslac do klienta to chyba tylko Polacy potrafia maja szczescie, ze nie uszkodzone
ksiegarnia internetowa
Ło Matyldo

A propos - zapomniałam się pochwalić - od wczoraj mamy książeczki: Gąsienicę, Pana Pierdziołkę, Miffy, Różnimisie i Piłkę (o kurze) Dziś będziemy czytać

c.d.n.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:38   #2597
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie możesz całość skopiować- ja STARA DEWOTA Ci pozwalam

można bez konta czytać
a i tak w sekrecie- mnie też usunęła ze znajomych....ale ja to deowta- muszę moher nabyc

Cytat:
o matko
to już wiem o co kaman z fanfarami
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
TŻ dostał nową pracę!

Za to w porównaniu z Włochami (zwłaszcza płd.) to jesteśmy wspaniałymi kierowcami - tam na przejściu obowiązuje zasada - kto pierwszy, ten lepszy (pieszy czy kierowca )
"Zielone światło to avanti (= iść, jechać )- tłumaczy burmistrz - Czerwone światło...to tylko propozycja.
I tak jest dokładnie

Już chyba kiedyś pytałam, ale nie miałam odp - czy w ogóle trzeba zaczynać od bezglutenowej? Jeśli nie chodzi mi o "dokarmianie" kaszką, tylko o wprowadzenie glutenu, to mogę zacząć po prostu od glutenowej?.

co do burmistrza
ja zaczynalam od "glutenowej"(jest takie słowo?)

Cytat:
Uwaga chwalę się

fajne te twoje emoty

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

http://dzieci.pl/kalkulator-wzrostu-dziecka.html
Florek w wieku 18 lat 176cm wzrostu
no kto będzie najwyższy na forum, a kto najmniejszy?
albo nie mówcie bo się ofochacie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:38   #2598
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Na szczęście już pracują nad ustawą, będzie tak jak na zachodzie, jeżeli pieszy stoi przed przejsciem to mamy obowiązek zatrzymania auta. A jak nie to mandat. Chociaż zobaczymy jak Polacy ustosunkują się do tego
Jak byłam w Hiszpanii to samo co u ciebie Moderna, wszyscy się zatrzymują. Nawet do pasów nie zdążyłam dojść a wszyscy już czekają żeby mnie przepuścić, W PL to czasami czekam i czekam, nie ważne że deszcz czy matka z wózkiem. Niech stoi i moknie.
.
pracować to powinni nad kultura niektórych kierowców - eh człowiek namieszkał się zaa granicą i aż włos an głwoie się jeży jak widzi co sie na polskich drogach dzieje

Cytat:

no tak "na jakis tam sposob" jestem (pytanie tylko jaaaaaki??? )
na moj kochana na mój

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
helou! wpadam kiedy mogę i nadrabiam ile się da
Jesteśmy po wizycie i ostatnim szczepieniu, następne kiedy Hania skończy rok uff.
Wyniki morfologii mamy dobre, Hania trochę mało przybrała bo przez miesiąc około 200g (170 wyszło na wadze przychodniowej) i pani doktor kazała jednak wprowadzić kaszkę rano lub przed snem. Mówiła o mlecznej ryżowej. Ale widziałam, że wy dajecie kaszki z holle one są bezmleczne i na początek orkiszowa lub jaglana? Trochę się zakręciłam i nie wiem, jaką w takim razie kupić. Jeśli kaszka jest bezmleczna to się ją przygotowuje z mlekiem moim albo mm? A kaszka mleczna już ma w składzie mleko mm? Mówiła tez ,że może być glutenowa bo i tak robię ekspozycję kaszką manną. Czyli jaką najlepiej kupić? Pomóżcie plis
I gdzie w Kraku te kaszki Holle? W realu? w auchan?
za wizyte

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

myślałam, że Miluś się nimi 'zaopiekował'
hehe pewnie by chciał - ale się nie dajem

dobra ide
wróce za godzinę i nadrobiem dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:48   #2599
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dziewczyny, mój kocur wrócił!
Tak się o niego martwiłam całą noc, wychodzę rano go zawołać, patrzę no nie ma Obracam się a on wlatuje do domu, bo drzwi uchylone zostawiłam.
On taki bidny źle się czuje po tej przeprowadce, podsikiwał wszystko (teraz chyba już nie) i sobie pomyślałam, że tak mu tu źle i nigdy już nie wróci Poza tym w okolicy dużo psów, konie, a on nigdy nie był na zewnątrz i wiem, że by sobie nie poradził. Ale zgłodniał i trafił do domku
Ale jest z tego co go oglądałam cały, zdrowy i mocno głodny bo zjadł pół puszki

Także znowu rodzinka w komplecie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Bzinka, widzę że gadacie o Sleekach - ja mam jedną paletkę, ale czaję się na Au Naturel, oglądałam filmiki z opiniami o niej. Masz ją może ?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 11:54   #2600
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a zaczelo sie od tego mojego glupiego postu odnosnie malej ilosci mleka wypijanego przez Michasia - i strippi odchodzi z forum
to nie był głupi post. to był post sytuacyjny. z drugim dnem. bo są osoby, które pamiętają jak S. skarżyła się na to, że Michaś mało przybiera. w kontekście - i bez dopowiedzenia przez Strippi - była to wypowiedź w tonie martwiącym się. dla mnie to było jasne.
Strippi widocznie nie chce się już udzielać. Jej prawo. Jej prawo też czytać co piszemy - a wiemy, że czyta.

Pozdrawiam Cię S. serdecznie <bez podtekstów i ironii - wiem, że Ty myślisz co innego, ale to nie prawda. Tak jak napisałam na fb - powtórzę tutaj - za coś Cię cenię, czegoś w Twoim postępowaniu nie rozumiem. to chyba normalne. prawo e-świata>

Cytat:

no to się ne łapię. bo zdziwionych nie uwzględniłaś

Cytat:
Uwaga chwalę się
cudne.

Cytat:
Dziś będziemy czytać

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
fajne te twoje emoty
trudno przeoczyć, że Ci się podobają
a na stronę nie wejdę, bo mi się znów komp zwiesi... co trzeba podać? może mi któraś sprawdzi te wróżby netowe? (Michał waga startowa: 2650, 52 cm)

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hehe pewnie by chciał - ale się nie dajem
no tak Fifi się zachował

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:56   #2601
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Tak się o niego martwiłam całą noc, wychodzę rano go zawołać, patrzę no nie ma Obracam się a on wlatuje do domu, bo drzwi uchylone zostawiłam.
On taki bidny źle się czuje po tej przeprowadce, podsikiwał wszystko (teraz chyba już nie) i sobie pomyślałam, że tak mu tu źle i nigdy już nie wróci Poza tym w okolicy dużo psów, konie, a on nigdy nie był na zewnątrz i wiem, że by sobie nie poradził. Ale zgłodniał i trafił do domku

Także znowu rodzinka w komplecie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Bzinka, widzę że gadacie o Sleekach - ja mam jedną paletkę, ale czaję się na Au Naturel, oglądałam filmiki z opiniami o niej. Masz ją może ?
Fajnie ze wrocil

Demeter na blogu jamapi w chwili luzu jest zrobiony nimi makijaz i sa swatche, zobacz sobie ...
Stary 2013-10-11, 11:58   #2602
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a na stronę nie wejdę, bo mi się znów komp zwiesi... co trzeba podać? może mi któraś sprawdzi te wróżby netowe? (Michał waga startowa: 2650, 52 cm)
twoj i tż wzrost

Stary 2013-10-11, 12:11   #2603
maria28
Kniaginia

Cytat:
sliczny

mozna tez, jezeli dziewczyny chca to mozna przekopiowac czesc czata do klubu ale ja tam nie wiem, niech inne zdecyduja, bo ja tam malo napisalam

Mnie to do szczęścia niepotrzebne. Ale jak już, to poczytam

Ogólnie można się ubawic. Ech, baby, baby...

Nie widze tych nowych emotek.

Tasia, gratki dla tz!

Byou i dla Ciebie za krzesełko!

Ja mam krzesełko pożyczone od szwagierki, ale jeszcze karmimy w bujaczku, bo za leniwa jestem, żeby je umyć. Pokrowiec upralam.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-11, 12:14   #2604
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ufff cale szczescie
Cytat:
http://dzieci.pl/kalkulator-wzrostu-dziecka.html
179cm
Cytat:
Uwaga chwalę się
suuuuuper
Cytat:

I tak jest dokładnie

Już chyba kiedyś pytałam, ale nie miałam odp - czy w ogóle trzeba zaczynać od bezglutenowej? Jeśli nie chodzi mi o "dokarmianie" kaszką, tylko o wprowadzenie glutenu, to mogę zacząć po prostu od glutenowej?

c.d.n.

bezglutenowe sie daje wtedy keidy chcemy wprowadzic kaszke, ale jeszcze nie mamy ekpozycji na gluten, lub dziecko jest za mlode (bez ekspozycji radza dosc pozno, bo po 10 miesiacu)... wiec lepiej chyba stopniowo wprowadzac glutenowa, najpierw eksponujac, a jak chcemy dac kaszke to bezglutenowa tak sobie mysle, ze byloby ok

a nietolerancja glutenu, bo tez pojawilo sie pytanie objawia sie najczesciej:
zmiany skórne
dolegliwości żołądkowe (biegunki, wzdęcia, bóle brzucha, kolki)
problemy z układem oddechowym (duszności, kaszel, katar).
Stary 2013-10-11, 12:15   #2605
Dragusia88
Zakorzenienie

http://dzieci.pl/kat,1024259,title,N...uticaid=61176d któraś chce ?

Stary 2013-10-11, 12:23   #2606
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

[/COLOR]http://dzieci.pl/kalkulator-wzrostu-dziecka.html
albo nie mówcie bo się ofochacie
184 cm - Dryblas

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Fajnie ze wrocil

Demeter na blogu jamapi w chwili luzu jest zrobiony nimi makijaz i sa swatche, zobacz sobie ...
Że co ?

Dobra, już znalazłam blog, szukam...
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:34   #2607
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Oldzinx to Ty namierzyłaś tą książkę "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały...." w pdf? Czy pomyliłam znów? Ja też poproszę tylko nie wiem której mejla na priv wysłać
Tak mam, jak co na priva maile poproszę to porozsyłam

Cytat:
nie moge, no nie moge
ide na odwyk mialam juz pisac, ze jaki piatek, dzis jest czwartek - sprawdzilam w kalendarzu i faktycznie piatek... niedobrze

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A w ogole to wygonilam teściową, że niby chce usnąć, bo Róża w nocy często się budziła, a czytam wizaż.
U nas był teściu ale musiał już wyjść a szkoda bo fajny jest a i z Tomkiem mam chwilę spokoju (wyrodna matka).

Cytat:
TŻ dostał nową pracę!
Krzyś drzemkuje, choć spał dziś 21-6

A dlaczego chrzciliście w takim razie? Skoro takie negatywne podejście do kościoła masz? (tak tylko z ciekawości pytam, żeby nie było, że się czepiam )

I tak jest dokładnie .
dla Tżta za pracę
Co do italiańców
No jasne że możesz zapytać, z chęcią odpowiem ( w sumie zastanawiałam się czy tam nie dopisać żeby uprzedzić pytania )
Jak pisałam jestem wierząca, jedynie kościół (w szczególności zakłamani księża) przyprawiają mnie o rzygi. A ochrzciłam bo też chce żeby Tomek był katolikiem, ja mam chrzest, mąż też (w sumie to niezgodne z prawem człowieka do wolności wyboru bo przecież narzucamy dziecku wiarę jaką ma przyjąć ) Chrzest odbieram bardziej jako duchowy sakrament (wiadomo musi być cały obrządek w kościele)- dlatego też wybrałam inną parafię, gdzie nie czepiają się o ślub kościelny itd.Znaczy mała aluzja na kazaniu byłą ale ojczulek bardziej skupił się na dziecku i to jakim człowiekiem powinien być i jak my mamy się do tego przyczynić. Bardzo mądre słowa nam mówił, szkoda że nie nagrałam

Cytat:
O Ty piracie jeden!
Haha a co się bedę
ale żeby nie Pana pierdziołkę kupiłam

Mój syn w wieku 18 lat będzie miał 182cm
Stary 2013-10-11, 12:43   #2608
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
twoj i tż wzrost
164 i 184

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:00   #2609
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
164 i 184
181 hihi
Stary 2013-10-11, 13:04   #2610
BYou
MBZ♥

Przy tych samych parametrach co u Paniki dla dziewczynki wychodzi 168 czyli i tak będzie się na mnie patrzeć z góry

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości