|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
![]() ![]() Byłam dziś na szybkich zakupach, kupiłam sweter i spodnie i zamiast 200 zł zapłaciłam 140 bo zniżki jakieś miałam
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-10-11 o 21:17 |
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
szal jest, ale zeby to trwalo wiecznosc to nie powiem
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- |
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Spylam sie kapac i spaciu...
boje sie jutrzejszego dnia jak cho.lera. pierwszy raz zostawie malego na tak dlugo bedziemy wyjezdzac juz o 14tej wiec ponad 12 godz bedzie beze mnie a raczej ja bez niego ![]() mam nadzieje ze nocke jako tako przetrzyma, ostatnio w nocy pil z butli jak mial kilka tyg ![]() najwyzej jak bedzie plakusial i nie bedzie chcial pic z tej butli to przyjade z uu. ale cos czuje ze nawet jak nie bedzie potrzeby (tel od babci) to i tak przyjade ![]() ciekawa jestem tez jak beda sie sprawowac moje uu? ehhh, tyle zmartwien ![]() i jak tu sie cieszyc weselem ![]() no nic, spitalam odezwe sie... kiedys ![]() dobrej nocki |
|
|
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale super!!! Czemu u nas tak nie może być ?? Cytat:
Cytat:
![]() Ale ona cudna
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mały? nawet nie skumal,że mnie nie ma tydzien pozniej załowałam,że nawet odrobinę się nie napiłam i nie pobalowałam cycki- pompowałam regularnie ale za to dekold miałam pierwsza klasa |
|
|
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
no mówisz, że tugeza to jestem nadaje z grzędy
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Cytat:
za ząbka![]() Cytat:
![]() Ja też Cytat:
Pewnie chce Cię upić i wykorzystać Cytat:
Ale cudeńko!!!
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Joł!
Załatwiłam! Nie wszystko, bo nie wszystko się dało w jednym czasie, ale dziecko w Tuli - i nawet największy problem jest żaden Mówię babeczce z dziekanatu, że problem mam spory i dość skomplikowane, ona jakby mnie nie słuchała guga mi do dziecka, które zaciesza i chowa twarz w moją szyję ( ![]() Potem idę po wpis inny, a tam prowadzący się zachwyca moim dzieckiem mówi, że "cała mama" <3 - miód na me serce!, daje wpis, pyta o wiek dziecka, co już robi i mówi " tylko proszę pamiętać, że dziecka nie wolno stawiać" - nooo przywrócił mi gość wiarę w ludzi Idę do dziekanatu z indeksem w pocie czoła wypełnionym jak trza, kolejka jak stąd do afryki i co...? przepuścili mnie! Chyba co zjazd będę zabierać dziecko ze sobą ![]() A co do jedzenia: rano Mała zjadła kawałek chlebka z masłem, ja daję ten co my jemy, taki "półciemny", jakiś pełnoziarnisty, z masłem 82%. I co do zadławienia: ja się nadal boję więc daję maluteńkie skraweczki, nie wagoniki ( Lady - wagonik to taka duża kosteczka?), bo się boję tak - zresztą jak ona ma za duży kawałek to wypluje. Rozmoczy sobie, memła i zjada. Jak wszystko - parę kęsów, więc potem jest pierś do popicia. Potem zjadła troszkę tartej marchwi i tyle, bo pojechałyśmy na uczelnię, i późno wróciłam, więc dalej tylko uu. Znowu jestem w szoku co i ile Wasze dzieci jedzą. Hje: Tobie Polcia płacze, upomina się o jedzenie przy TAKICH porcjach? O_O Niby maluszkowi się nie ogranicza, ale szok szok szoook. Aha, wiecie - znów się przekonałam, że dziecko się zmienia - i to nie ono "się przyzwyczaja" tylko...RODZIC. Moja córka od paru dni problem z zaśnięciem na noc (przy uu też) , siada, wije się, potem popłakuje. My w noszaczy się zamieniliśmy z Tż bo "jak to, przecież o tej porze zawsze już śpi, oczka teraz też trze to..zmęczona"), a tu...się okazało, że dziecko sobie godzinę przestawia! I trzeba się jeszcze chwilę pobawić, a zaśnie bez problemu około 21:00... a wcześniejsze usypianie to strata czasu.. Dopiero dziś do tego doszłam, bo tak sobie wdrukowałam, że "przecież ona zawsze..." ![]() W szoku jestem też jak ona dorośleje! Dziś rano jej się jeszcze chciało spać, mi też, kotłowała się po łóżku sypialnianym naszym i co jakiś czas kładła mi głowę na klacie, przytulała się buzią i obejmowała mnie I już któryś dzień też jest tak, że w pewnym momencie przestaje wstawać, siadać tylko kładzie się i widać, że oczka latają jak na spanie - chwilę tak uleży. A to od dłuższego czasu niemożliwość była (moje dziecko z własnej woli odkąd umie pełzać/siedzieć i stać - nie leży nigdy i samo też nigdy nie zasypia). Co prawda potem siada, strzepuje sen z oczek i wojuje dalej , ale dla mnie to sygnał i zapowiedź, że... w swoim czasie będzie tak, że się po prostu położy i..zaśnie. Co do szykowania się z dzieckiem: robię jak wy wszystkie, tylko myślałam, że macie więcej patentów. Najgorzej jest jak ja w łazience przy lusterku próbuję oko pomalować, bo Mała za mną biegnie i łazi po łazience, a tam trochę rzeczy, których nie powinna ruszać i nie podoba mi się, że raczkuje po podłodze w łazience koło wc. Myję jej zawsze po takiej wycieczce ręce, ale i tak jakoś fuj. A to co jej daję do ręki zajmuje ją na jakieś 40 sekund więc wszystko w biegu robię.Rzadkooo się udaje ją zająć w łóżeczku, zazwyczaj jest wszędzie ze mną i dostaje do rąk coraz to nowe przedmioty. Najgorzej jak się spieszę gdzieś bo muszę zdążyć na konkret godzinę, wychodzę razem z dzieckiem. Ubrać i wyszykować siebie, dziecko, nakarmić wcześniej, spakować cały majdan i być gotowym na czas... ojj pot się leje, ale znacie to na pewno. Blogerka: wiem co czułaś dziś, bo czasem wiesz, że musisz coś zrobić, sama ta czynność zajmuje głupie 5 minut, przecież to mało, a i tak nie jesteś w stanie ich wyłuskać bo dziecię przy nodze stoi.. ![]() Szaja : pisałaś o witaminie D, my mamy podwójną dawkę, ze względu na duże ciemiączko, nadal jest wielgachne...ostatnio dotykałam za pozwoleniem Nancy główki Kubusiowej i on ma malutkie a my..na 3 palce... - usg głowy było raz po urodzeniu (na moją prośbę bo pamiętacie jak Mała była w brzuchu ułożona, ściśnięta), i drugi raz chyba w lipcu- właśnie ze względu na duże ciemię - wszystko w obu okej. Lekarka robiąca usg powiedziała, żeby się nie przejmować, ma czas, no ale nadal jest wielkie.Ale mi elaborat wyszedł.. |
|
|
|
#2294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak serio mówiąc, to ja jestem chyba za dużą sknerą, żeby za taką kasę kupić dwie rzeczy... Co innego buty. Cytat:
![]() A co do drugiego, to - Mój ojciec jest strasznym bluzgaczem, przez co ja i moja siostra też. Nigdy nie zapomnę, jak kiedyś w UK siedziałyśmy z winkiem i nagle moja siostra zaczęła się wkurzać, że czyste skarpety jej męża wszędzie porozrzucane leżą... No i mówi do niego - "Kochanie, tu są takie fajne szufladki, widzisz? A tu masz skarpetki. Więc co masz zrobić? Masz WJE BAĆ te skarpetki do szufladek i będzie porządeczek".
|
|||
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście, że prawda. Nikt nigdy tego nie dementował
![]() a tak serio to spadam zaraz spać
|
|
#2296 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a napisz jak Ty robisz? Cytat:
moja tak ma ze skarpety zdejmuje i po calym domu sie walaja czesto bywa tak ze ma 2 rozne zalozone bo nie moe znalezc od pary ale i tak chwila i juz nie ma, rajstopy tez ciagnie, widzi, ze Jej nie idzie to wsadza do buzi i buzia ciagnie na spacerkach tez zawsze zdejmuje buty, tylko chwala ostatnio skarpety zostawia, ale tylko na spacerze Cytat:
Cytat:
za zebaCytat:
wszystko najlepszego kochany Julasku ![]() swietnie ![]() Jak ja bym chciała zeby moja Nati siedziała |
||||||
|
|
|
#2297 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej niż w czerwonych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do "tatusia" Cytat:
Ale mi humor poprawiłyście ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2299 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
młody mi dzisiaj zeżarł liścia na spacerze chyba mu wpadł do wózka i nie zauważyłam i dopiero jak kończył, to się zorientowałam![]() i licytowałam mu dzisiaj kombinezon i ja głupia myslałam, że poniżej stówki pójdzie http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...602052314.htmlCytat:
siedział tak super wyprostowany, tylko główka pochylona i coś tam grzebał na macie i to tak słodko wyglądałoCytat:
jeszcze ja, jeszcze ja Cytat:
no i nie byle jaka, tylko różowa
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pieke, ale nie zawsze jest i czas i ochota na takie szalenstwa
|
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Badzia-śliczna, poważna Zosia
![]() Debrah-Amelka to prawdziwa damulka ![]() Cała- Gdzie ta tugeza????? TŻ jeszcze z pracy nie wrócił. Od 8 rano
|
|
|
|
#2302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosiliśmy ją na zmianę, zasnąć nie umiała. Raz płakała, raz się śmiała, tarła oczka , za chwilę się jakby bawić chciała ![]() No i właśnie też mówiłam "przecież ona zawsze..." ![]() Cytat:
Cytat:
A ta cena powala ![]() Ja ledwo mam czas żeby obiad przygotować a gdzie tam jeszcze upiec chleb ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Mój od 9.00, dopiero 15 min temu wrócił z pracy ...
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
o japitolejszyn, ale zem sie narobila;p
mam cala lodowke pierogów, wiec jak któraś chce niech wpada plus pani walewska;> i kopytka;p a jutro jeszcze musze zrobic zarzucajke ;p aaaaaaaaaaaaaaa ide myc podlogi i wracam na tugeze, powinnam spac od 23 minut ale cos mi sie nie chce! :P
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A torebunia...prezent od t.
|
|
|
|
|
#2305 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dla mnie to kawa i ciastokurde, w całej mojej mieścinie nie ma takiej hustawki, żeby dziecia włożyć i żeby nie wypadł; wszystkie bez oparcia też chce kupić husiawkę do domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a najlepiej jak to wszystko się rozwali po podłodze, to dopiero jest zabawa![]() Cytat:
Cytat:
u nas ja ejstem bardziej oklęta od TŻ ale to przez pracę moją, bo same ku.wy się tam zawsze sypią![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- jak kupowałam pościel dla Filipa, to gość miał pełno rzeczy z ikei i wzięłam tą sowę pacyknę i wieżę z takich różnokolorowych kubeczków; dzisiaj przyszło i jest szał; jak mu ułożę tą wieżę, to tak fajnie w skupieniu ściąga po kolei te kubeczki ![]() a sowę tak polubił, że nawet jej swojego ukochanego smoczusia oddał: założyłam ją sobie na rękę i mówię: Daj sówce smoczusia. A tn od razu smoczka z dziuba wyciąga i daje no to wzięłam w skrzydełka podziekowałam i potem oddałam ale miał zaciesz
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Hmmm no to czekam...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Charlizz-----------maila Ci wyslalam ![]() Insolito- nie pisalam w k. ale widzialam i cudnie wyglądasz!! lasencja z Ciebie mega ajjjjjjjj padam na pyszczek.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-11 o 22:45 |
|||
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno muszę napisać:
siedzę na podłodze, głowę mam położoną na kanapie i patrzę, jak się młody bawi; a ten przylazł do mnie, stanął przy kanapie, położył głowę tak jak ja i się na mnie patrzy; to mu mówię: Daj mamusi buziaczka.; wyciągnął smoczka, otworzył buźkę szeroko jak do jedzenia i przyłożył do mojej buzi włożył smoczka, siadł i zajął się sówką![]() jak to komicznie wyglądało, jak zamiast złożyć usta do buziaka, to on otworzył na całą szerokość a potem się popłakałam, bo to takie słodkie było
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Deli : ostro szalejesz, nie przeginasz czasem?
Perfekcyjna to się może schować przy tobie... |
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czasie wolnym, jak dziec spi, np teraz ![]() Dobranoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

On zaraz robi zryw i zaczyna się buszowanie

I właśnie jestem dość szczupła, ale widać, że te ciało takie nie wyćwiczone
A na zdjęciu nie widać moich z.a☠☠☠istych boczków 

bedziemy wyjezdzac juz o 14tej wiec ponad 12 godz bedzie beze mnie 
Ale super!!! Czemu u nas tak nie może być ?? 

za ząbka
Chyba, że chodziło o to, że pod wpływem zatrucia coś się w organizmie wydzielało, nie wiem
, beknęła jak stary żul, pośmiała się, ululałam ją i zasnęła