Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 16:03   #2041
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Melduję się po zakupach Zdobycze prezentuję na fotce. Nie ma wózka, fotelika i łóżeczka, przyjdą do domu za tydzień.

No to ten... rodzimy?
Jesteś hardcorem!
Przede mną prasowanie pieluch i mogę rodzić!
Stary 2013-10-12, 16:05   #2042
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hihi jak mam nadzieję, że która z nas to nie będzie to i mama i dzieciaczek będą zdrowe Mi się aż tak nie śpieszy z wydawaniem małej na świat

Brzuch stwardniał, ale na bardzo krótko. A krzyż to praktycznie boli mnie cały czas, więc tu trudno mi ocenić.

A pytałaś lekarza o te bóle może?
Nie pytałam, to było po mocnych skurczach macicy, brałam wtedy luteinę, i chciała mnie wysłać do szpitala, wolałam nie pytać.
A kiedy masz wizytę, najważniejsze żeby szyjka się nie skracała, ale ty chyba miałaś z tym wcześniej problemy.
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:05   #2043
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
1 paczka wkładów poporodowych - mało Tyle to zaraz po porodzie pójdzie.
A! Jedna, bo u nas w szpitalu dają i w ogóle nie trzeba mieć swoich, te są na wszelki wielki
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:07   #2044
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
S Witam sie prosto ze szpitala
Trzymam kciuki! Będzie dobrze!!

Cytat:

Wstawiam jeszcze łupy, które kupiłam z miesiąc temu
Świetne!! Oj,chyba chcę mieć jeszcze dziewczynkę

Cytat:
Melduję się po zakupach Zdobycze prezentuję na fotce.
Wow! Szaleństwo,widzę
Stary 2013-10-12, 16:08   #2045
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NitkaKitka Pokaż wiadomość
Oj coś mnie zaczyna swędzieć i szczypać, podejrzewam infekcję intymną...kurcze a wczoraj u gina byłam co moge na te początki zapodać? Pimafucin ?
Pimafucin na pewno można, bo dostałam wczoraj od ginki.
Stary 2013-10-12, 16:11   #2046
NitkaKitka
Przyczajenie

Katarzyniak, przytulam

Kilianna, ten vitagyn c to ma być krem czy globulki ? Maz pojechal kupic i wrócił i z globulkami i z kremem, który ?
NitkaKitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:16   #2047
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A! Jedna, bo u nas w szpitalu dają i w ogóle nie trzeba mieć swoich, te są na wszelki wielki
Do domu też będzie mało, ale zawsze można dokupić. Ja wkładów używałam przez ok 1,5 tygodnia, potem tych Belli na noc co masz.

BTW: po cc czyszczą wszystko na tyle dokładnie że nic nie leci?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:17   #2048
jin
Raczkowanie

Cytat:
Melduję się po zakupach Zdobycze prezentuję na fotce. Nie ma wózka, fotelika i łóżeczka, przyjdą do domu za tydzień.

No to ten... rodzimy?
O kurczę! Chyba majątek wydałaś Słodziutkie ubranka. Jaki wózek i fotelik wybrałaś, bo ja się ciągle zastanawiam.
Stary 2013-10-12, 16:19   #2049
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

No to ten... rodzimy?
Łoooo matko ile to miejsca zajmuje....ja kupowałam partiami i zawsz małą paczkę zanosiłam do pokoju, wszystko leży w kartonach....ale jak bym tak wszystko porozkładała jak ty to cały pokój tez bym zajęła
Ale jesteś moją idolką w jednodniowym wydaniu kasy....
Ile tysiaków pękło.....
Aaaaaaaaaaaaaaa uświadomiłaś mi ze nie mam jeszcze proszku i płynu do prania.....

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-10-12 o 16:47
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:25   #2050
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

emma
super ciuszki! też mam tego różowego pajaca z Disneya dostałam od kolegi
Ja go kupiłam za 4 zł nawet ma jeszcze metki
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
udało Ci się polowanie na ciuszki jestem zauroczona tymi podwijanymi portkami na trzecim zdjęciu
do mnie właśnie dzwoniła teściowa - była dziś na zakupach i oczywiście nie mogła minąć uroczych sukieneczek i różowej kurteczki. więc garderoba małej też powiększa się z każdym tygodniem. a ja póki co sama kupiłam tylko 3 pary bodziaków i rajstopki z hello kitty ( krzyczałam, ze nie będzie różu, ale nie wiem co mnie naszło jak je zobaczyłam )
jakoś ja nie mam weny na zakupy. dzisiejsze all uważam za sukces
Wiesz ja też mówiłam, że różu nie, różu nie...tylko niestety fajne rzeczy dla dziewczynki są zazwyczaj w różu właśnie ale na szczęście mam też sporo innych kolorków, więc tak tylko różowo nie będzie
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja tak mam od początku ciąży, średnio co 2-3 dni. Ginka powiedziała, że to normalne, bo wszystko się powiększa Dopiero jakby te bóle były bardzo silne i częste to coś się z tym robi.
Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna z tymi bólami.
Cytat:

No to ten... rodzimy?
za zakupy!
Ja czekam do terminu-wcześniej nie rodzę
Cytat:
Przede mną prasowanie pieluch i mogę rodzić!
Ja chyba wyrodna matka będę, ale pieluch prasować nie zamierzam
Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Nie pytałam, to było po mocnych skurczach macicy, brałam wtedy luteinę, i chciała mnie wysłać do szpitala, wolałam nie pytać.
A kiedy masz wizytę, najważniejsze żeby szyjka się nie skracała, ale ty chyba miałaś z tym wcześniej problemy.
No mam nadzieję, że ta szyjka się nie skraca...może przeholowałam wczoraj w ogrodzie ja to jestem taka głupia...jak usłyszę na wizycie, że jest ok i nie musi pani przez większość czasu leżeć to w drugą stronę przeginam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Świetne!! Oj,chyba chcę mieć jeszcze dziewczynkę
Może jeszcze będziesz mieć
Stary 2013-10-12, 16:28   #2051
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja jem krokieta i czekam aż się szarlotka upiecze
Znalazłam przepis na smakerze bo ten mój przepis już mi się znudził, zaczęłam robić ciasto.....patrze a tam 2-3 kg jabłek na jedną blachę..... musiałam trzec na talarki 2,5 kg jabłek
Mam nadzieje że chociaż mi i Lence będzie smakował bo jak nie to tą co dodała ten przepis

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 16:29   #2052
em ma
Zadomowienie

Swoją drogą jeśli Dorotka będzie terminowa to zostało 10 tygodni do porodu a my dalej w remoncie...i bez wyprawki może któraś za mnie zrobi zakupy? Z ciuszkami mi dobrze poszło, ale całej reszty nie ogarniam
Stary 2013-10-12, 16:39   #2053
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Swoją drogą jeśli Dorotka będzie terminowa to zostało 10 tygodni do porodu a my dalej w remoncie...i bez wyprawki może któraś za mnie zrobi zakupy? Z ciuszkami mi dobrze poszło, ale całej reszty nie ogarniam
Ja Ci powiem jak to zrobić...robisz sobie słabą kawkę...wchodzisz na allegro i kupujesz prawie wszystko o dużo taniej niż w sklepie u jednego sprzedawcy....ja tak zrobiłam....no może u trzech kupowałam
Stary 2013-10-12, 16:48   #2054
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem jak to zrobić...robisz sobie słabą kawkę...wchodzisz na allegro i kupujesz prawie wszystko o dużo taniej niż w sklepie u jednego sprzedawcy....ja tak zrobiłam....no może u trzech kupowałam
Tak właśnie zrobię oczywiście skorzystam z Twoich propozycji sprzedawców swoją droga pewnie wiele z nas zrobi u nich zakupy mogliby dawać rabat na hasło wizaz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:50   #2055
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Tak właśnie zrobię oczywiście skorzystam z Twoich propozycji sprzedawców swoją droga pewnie wiele z nas zrobi u nich zakupy mogliby dawać rabat na hasło wizaz

Właśnie
Stary 2013-10-12, 16:59   #2056
magnusia
Zakorzenienie

tak mnie boli głowa że chyba mi zaraz pęknie
przespałam się trochę ale gówno to pomogło, wzięłam więc apap

katarzyniak
- współczuję pobytu w szpitalu ale dobrze ze jesteś pod opieką

kroliowa nilu- niezły składzik

emma- piękne łupy
Stary 2013-10-12, 17:01   #2057
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ja z tych jestem co właśnie sobie lubi pomacać przed zakupem...i chyba to mój problem mam nadzieję, że za jakiś czas pojedziemy wreszcie do hurtowni...jak się nie uda do końca października to chyba all zostanie.
Stary 2013-10-12, 17:03   #2058
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak mnie boli głowa że chyba mi zaraz pęknie
przespałam się trochę ale gówno to pomogło, wzięłam więc apap
Mierzysz ciśnienie?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:05   #2059
EVI07
Raczkowanie

Jestem po wizycie u diabetologa. Bardzo fajny pan doktor, wszystko mi powiedział, dał glukometr, mnóstwo ulotek i receptę na paski i kazał mierzyć cukier 4x dziennie. Powiedział, że 149 to nie jest bardzo dużo, więc mam się nie przejmować i spokojnie stosować dietę. Kolejna wizyta za tydzień, wtedy zobaczymy pomiary i okaże się, czy wystarczy sama dieta, czy może będzie potrzebna insulina. Ale tak ze mną rozmawiał, że przestałam się w ogóle denerwować. Tylko jak mnie córeczka czekoladą częstowała, to odmawiając bolało mnie serce i naplułam sobie w buty...

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A co do plci to moja kuzynka jak byla w ciazy z 2 dzieckiem i okazalo sie, ze bedzie miala chlopca (pierwszy tez chlopczyk) to w taka depresje qpadla, ze przez tydz.z lozka nie wstawala i ryczala, bo ona chce dziewczynke.....:mur : masakra...
Ludzie są dziwni... Ja się modlę o zdrowe, różowe i terminowe Dzieciątko, płeć jest ostatnią kwestią... Chociaż nie ukrywam, że chciałabym wiedzieć, ale tylko dlatego, że jeśli miałaby być dziewczynka, to ubranek mamy na full po Wiktorii! Dla chłopca jednak trzeba by dokupić, bo w sukieneczkach raczej chodził nie będzie...
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziś wpadła do mnie kuzynka i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy kiedy przyznałam, że będę miała córkę: że dziewczynki są beznadziejne, bo trzeba na nie wydawać więcej kasy, że matki muszą poświęcić im więcej czasu na wychowanie, bo chłopca przejmują ojcowie i matki mogą mieć spokój, bo dziewczyna może zaciążyć, a chłopak to nawet jak dziecko zrobi jakiejś to przynajmniej nie ma się tego dziecka na głowie... A z zaciążoną córką to już jest kłopot, bo jednak z domu wyrzucić nie pasuje? I w ogóle posiadanie dzieci jest bez sensu, bo trzeba na nie wydać mnóstwo kasy, trzeba się użerać z humorami wieku gimnazjalnego, bo z ubranek szybko wyrastają, bo nie ma się swojego życia, bo seks potem nie wychodzi, a nie wiadomo czy na starość takie dziecko choćby szklankę wody poda? Ale najgorsze są i tak te małe dzieci, poniżej pierwszego roku życia, bo są brzydkie, ryczą w nocy i w ogóle nie ma z nich żadnego pożytku... To tak w skrócie, bo pewnie coś jeszcze by mi się przypomniało. Wszystko powiedziane w ramach żartów przez 29 letnią dziewczynę bez choćby cienia instynktu macierzyńskiego, która żyje w luźnym związku, z dnia na dzień... Cóż, niektórzy naprawdę nie powinni mieć dzieci.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej kłaniam się ze szpitala. Ją mam właśnie katar,kaszel bez gorączki ale rodzinny lekarz bal się dać antybiotyk już się ponad tydzień męczyłam. I teraz mam antybiotyk . Wyniki mi poleciały na lep,na szyje,podwyższone leukocyty. Tylko strasznie tęsknię za dziewczynkami.
Która tu miała lekko podwyższone wyniki po glukozie?
Gratuluję poznanych płci.
Trzymaj się Kochana i zdrowiej szybciutko!
Ja miałam podwyższoną glukozę, po 2h 149. Właśnie dziś odbyłam diabetologa.
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Mam w planie zrobic swoje przepisy, musze tylko poczekac do piatku co mi diabetolog powie. I tez bede jadla ciasta i pizze o! Tylko ze dietetyczne oczywiscie bede sie dzielic tym co wyjdzie, a poza tym musze sobie cukier mierzyc, na razie mam do pt czekac. Przeczytalam ze cukrzyca na moim etapie nie powinna zagrozic malemu jakos bardzo, mowie tu o wadach wrodzonych. Jestem troche spokojniejsza, ja bede musiala uwazac na siebie. Po ciazy zaraz wroce do sportu i cukrowi sie nie dam. Planuje na pocieszenie kupic cos nowego do biegania )
Ja właśnie zaczynam się "wgryzać" w temat dietetycznych potraw. Jak coś fajnego wymyślisz, to podziel się proszę, oczywiście się odwzajemnię, jak ogarnę to wszystko. Na razie jestem ogłupiała!
Cytat:
Dziewczyny czy którąś z Was boli/bolał brzuch "jak na okres"? Nie żeby jakoś silnie, ale właśnie takie typowe pobolewania przedokresowe? Ja dziś z rana miałam coś takiego-przeszło po nospie, ale nie powiem, że jakiś niepokój czuję z tego powodu.
Mnie dość często tak pobolewa, niby nie mocno, ale wyraźnie, a już szczególnie po jeździe samochodem. Po nospie mija. Moja ginka mówi, że to skurcze, ale ja nospę już biorę właściwie stale...
Cytat:
S Witam sie prosto ze szpitala moje przeczucie kazalo mi umowic sie do takiego starszego gin.do ktorego rok temu chodzilam, a ktory pracuje w szpitalu co ma wg mnie dobre opinie. I dzis bylam na wizycie, przedstawilam sytuacje a on na to ze: doknal tylko brzucha i mowi ze macica jest napieta, ale szyjka dosc dluga i zamknieta.... Co oczywiscie nie znaczy ze takie napiecie macicy moze doprowadzic do tragedii...dlatego najlepiej polozy mnie w szpitalu i tam porobia mi badania i byc moze dostane kroplowke podlacza z fenoterolem, ktora pomoze zmniejszyc napiecie .... Takze leze sobie grzecznie i czekam glownie do poniedzialku bo wtedy zapadna dec.dot.kroplowki. narazie kazali odstawic fenoterol a dali jakis lek na podtrzymanie ciaze - zastrzyki w tyłek
Trzymajcie się z dzieciaczkiem oboje, będzie dobrze.
Cytat:
Fajnie, że to piszesz Bo ja powoli czuje, że odlatuje. Najgorszą zmorą jest zatkany nos
Paracetamol ja mam zapisany do 8 tabletek na dobę. A na zatkany nos polecam Ci granatowy Sterimar z pomarańczowym delfinkiem i miedzią (CU-napisane na opakowaniu) oraz tabletki Sinupret 3x2 (one są ziołowe i można je śmiało w ciąży brać, niby są na zatoki, ale fajnie rozrzadzają wydzielinę nawet przy katarze). Dla ciężarówek dopuszczony jest też Avamys, ale to jest na receptę, niby przyjmuje się, że jest przeciwalergiczny, ale mnie na zatoki pomógł (ukradłam 1 op. córce). Zresztą ma napisane, że jest też na zatoki.
Cytat:
BTW: po cc czyszczą wszystko na tyle dokładnie że nic nie leci?
Aż tak dobrze nie jest, leci, tylko może mniej intensywnie. Ze mnie ciekło obficie przez tydzień, a potem jeszcze 4 takiego brudzenia.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 17:05   #2060
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mierzysz ciśnienie?

właśnie zmierzyłam 96/51 tętno 84 nie jest źle a łeb łupie
Stary 2013-10-12, 17:10   #2061
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Jak to "puk...puk " z brzuszka potrafi humor poprawić
Stary 2013-10-12, 17:11   #2062
magnusia
Zakorzenienie

przyszły wyniki glukozy

na czczo 80
po 1 h 115
po 2 h 88

jest OK
Stary 2013-10-12, 17:17   #2063
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja z tych jestem co właśnie sobie lubi pomacać przed zakupem...i chyba to mój problem mam nadzieję, że za jakiś czas pojedziemy wreszcie do hurtowni...jak się nie uda do końca października to chyba all zostanie.
Zawsze możesz sobie w sklepie pomacać a zamówić ten sam produkt na allegro po co masz targać, stać w kolejce, ocierać się o ludzi,wysłuchiwać gadania sprzedawcy....jak przyniosą do domku

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
przyszły wyniki glukozy

na czczo 80
po 1 h 115
po 2 h 88

jest OK
To dobrze
Trochę się denerwuje tą glukozą bo moje dwie babcie miały cukrzyce no i tata bierze insulinę
Jak przed ciążą badałam się to było w normie no ale mogło się pozmieniać...no zobaczymy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 17:17   #2064
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Super...jak mąż wróci to też się wybieramy do h&m po fioletowy zestaw a czapka urocza, też o niej myślałam
No u mnie nie było żadnego wyboru jeszcze zastanawialam się nad tym zestawem tygrysa ale doszłam do wniosku , że wolę ten kupić i czapkę mieć gratis
Cytat:
S Witam sie prosto ze szpitala moje przeczucie kazalo mi umowic sie do takiego starszego gin.do ktorego rok temu chodzilam, a ktory pracuje w szpitalu co ma wg mnie dobre opinie. I dzis bylam na wizycie, przedstawilam sytuacje a on na to ze: doknal tylko brzucha i mowi ze macica jest napieta, ale szyjka dosc dluga i zamknieta.... Co oczywiscie nie znaczy ze takie napiecie macicy moze doprowadzic do tragedii...dlatego najlepiej polozy mnie w szpitalu i tam porobia mi badania i byc moze dostane kroplowke podlacza z fenoterolem, ktora pomoze zmniejszyc napiecie .... Takze leze sobie grzecznie i czekam glownie do poniedzialku bo wtedy zapadna dec.dot.kroplowki. narazie kazali odstawic fenoterol a dali jakis lek na podtrzymanie ciaze - zastrzyki w tyłek
ważne , że jesteś pod opieką więc na pewno będzie wszystko dobrze
Cytat:
Katarzyniak trzymaj się!

Wstawiam jeszcze łupy, które kupiłam z miesiąc temu (potem już sobie obiecałam, że koniec z tym i jakoś póki co udaje mi się w tym wytrwać), ale wtedy zdjęć nie porobiłam:
Jakie słodkieeeee
Cytat:

No to ten... rodzimy?
ile wydałaś ?
Cytat:
Jak to "puk...puk " z brzuszka potrafi humor poprawić
zgadzam się
Mój mnie dziś rano o 6 wygonił z łóżka , zeby napełnić kubeczek siuśkami . Najpierw obudził mnie pukaniem a później jak mu powiedziałam , że mamy jeszcze czas postanowił , ze nie mamy tego czasu i mam wstawać teraz już

Położyłam się po tej glukozie na chwilę dokładnie i 15.30 budzę się a tu 17.30
Stary 2013-10-12, 17:18   #2065
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
właśnie zmierzyłam 96/51 tętno 84 nie jest źle a łeb łupie
Chciałabym mieć takie ciśnienie.
Dziewczyny jakby co to w ten weekend sa rabaty z Twojego Stylu.
Np. Na hasło TwojStyl2013 40% na drugi tańszy produkt na happymum
Orsay 20% na hasło 22190
Smyk 20% na hasło styl
Too secret 25% na hasło ta25jz13
Intymna.pl 25% na hasło TwojStyl2013
Empik 20% na hasło TwojStyl2013
Tchibo 20% na hasło TwojStyl2013
Dodatkowo w Tesco przy zakupie 10 opakowań kapsulek do tassimo za 199 zł ekspres tassimo gratis.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:27   #2066
cherubinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny Nareszcie nadrobiłam Was. Muszę czytać na bieżąco, bo później mam do nadrobienia nawet po 20 stron

Pisałyście o ciężkich dniach, ja taki miałam właśnie wczoraj , ale dziś już lepiej.
Jestem też po krzywej cukrowej i potrafi ktoś to rozszyfrować? Musiałam przełożyć wczorajszą wizytę na wtorek, więc muszę czekać z analizą wyniku. Wydaje mi się chyba nietypowy

Na czczo 79
Po 1 godzinie 86
Po 2 godzinach 113

Z reguły widzę, że po godzinie jest najwyższy poziom, a po dwóch spada. O co więc chodzi u mnie?

Ale poszalałyście z zakupami Ja też już mam sporo ubranek. Muszę jeszcze dokupić kilka body na długi rękaw w rozmiarze 62. Czas zabrać się za akcesoria i rzeczy do szpitala i tu kłania się allegro. Dziękuję z góry za podanie zaufanych sprzedawców Przejrzałam i naprawdę kupując u jednego/dwóch góra trzech można skompletować całość. Na grudzień zostawiamy kupno łóżeczka i materaca oraz wózka. W tygodniu zaczynamy malowanie pokoju, oby to przeżyć, posprzątać i odetchnę z ulgą, bo póki co to ten nieogarnięty pokój spędza mi sen z powiek.

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-10-12 o 17:45
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:29   #2067
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość

Paracetamol ja mam zapisany do 8 tabletek na dobę. A na zatkany nos polecam Ci granatowy Sterimar z pomarańczowym delfinkiem i miedzią (CU-napisane na opakowaniu) oraz tabletki Sinupret 3x2 (one są ziołowe i można je śmiało w ciąży brać, niby są na zatoki, ale fajnie rozrzadzają wydzielinę nawet przy katarze). Dla ciężarówek dopuszczony jest też Avamys, ale to jest na receptę, niby przyjmuje się, że jest przeciwalergiczny, ale mnie na zatoki pomógł (ukradłam 1 op. córce). Zresztą ma napisane, że jest też na zatoki.
Dziękuję Rano wybiorę się do apteki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 17:35   #2068
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Lolita, ty jesteś naszym guru jeśli chodzi o zakupy internetowe! Wiem, że podawałaś już sprawdzonych sprzedawców z all, ale nie zarejestrowałam - mogłabyś napisać raz jeszcze? Brakuje mi kilku rzeczy a już nie chce mi się z doopą po sklepach latać

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
O kurczę! Chyba majątek wydałaś Słodziutkie ubranka. Jaki wózek i fotelik wybrałaś, bo ja się ciągle zastanawiam.
Zmieściliśmy się w budżecie Wózek taki: http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/ (kolor fioletowy), fotelik taki: http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus (też fioletowy , a łóżeczko takie: http://www.maluszeksklep.pl/pl/lozec...ada-211.p.html
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:36   #2069
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Nareszcie nadrobiłam Was. Muszę czytać na bieżąco, bo później mam do nadrobienia nawet po 20 stron

Pisałyście o ciężkich dniach, ja taki miałam właśnie wczoraj , ale dziś już lepiej.
Jestem też po krzywej cukrowej i potrafi ktoś to rozszyfrować? Musiałam przełożyć wczorajszą wizytę na wtorek, więc muszę czekać z analizą wyniku. Wydaje mi się chyba nietypowy

Na czczo 79
Po 1 godzinie 89
Po 2 godzinach 113

Z reguły widzę, że po godzinie jest najwyższy poziom, a po dwóch spada. O co więc chodzi u mnie?

Ale poszalałyście z zakupami Ja też już mam sporo ubranek. Muszę jeszcze dokupić kilka body na długi rękaw w rozmiarze 62. Czas zabrać się za akcesoria i rzeczy do szpitala i tu kłania się allegro. Dziękuję z góry za podanie zaufanych sprzedawców Przejrzałam i naprawdę kupując u jednego/dwóch góra trzech można skompletować całość. Na grudzień zostawiamy kupno łóżeczka i materaca oraz wózka. W tygodniu zaczynamy malowanie pokoju, oby to przeżyć, posprzątać i odetchnę z ulgą, bo póki co to ten nieogarnięty pokój spędza mi sen z powiek.
Moze sie czyms zestresowalas? Stres podnosi cukier, tak czy siak jestes w normie
Szkoda ze ja mialam badanie po 2 h tylko ciekawe ci by wyszlo po2.

EVI ja w ogole nie dopuszczam do siebie mysli o insulinie... jezu (( wczroaj do poopoludnia ani razu nie przekroczylam normy za to przedwczoraj ..... jak bede w domu bede robic przepisy.

Z zasad dla nas wazne: mleko i produkty mleczne - byle nie rano! Biale pieczywo idzie w odstawke sprawdz usl siebie bo moze byc inaczej akurat. Z tym nabialem czytalam gdzies i umnie sie potwierdzilo w 100% - cukier za wysoki

Stary 2013-10-12, 17:42   #2070
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Moze sie czyms zestresowalas? Stres podnosi cukier, tak czy siak jestes w normie
Szkoda ze ja mialam badanie po 2 h tylko ciekawe ci by wyszlo po2.
No właśnie widzę, że mieszczę się w normie, tylko dziwne, że godzinę po wypiciu glukozy (75) mam tylko 86, a po dwóch 113. To mnie najbardziej zastanawia. Przecież to po godzinie wzrasta (nawet norma jest <180), a po dwóch już i norma jest niższa (<140), więc poziom też powinien spadać.

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-10-12 o 17:44
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości