|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Przede mną prasowanie pieluch i mogę rodzić!
|
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A kiedy masz wizytę, najważniejsze żeby szyjka się nie skracała, ale ty chyba miałaś z tym wcześniej problemy. |
|
|
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Gang Iren
|
Trzymam kciuki! Będzie dobrze!!
Świetne!! Oj,chyba chcę mieć jeszcze dziewczynkę ![]() Wow! Szaleństwo,widzę
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Przyczajenie
|
Katarzyniak, przytulam
Kilianna, ten vitagyn c to ma być krem czy globulki ? Maz pojechal kupic i wrócił i z globulkami i z kremem, który ? |
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW: po cc czyszczą wszystko na tyle dokładnie że nic nie leci?
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoooo matko ile to miejsca zajmuje....ja kupowałam partiami i zawsz małą paczkę zanosiłam do pokoju, wszystko leży w kartonach....ale jak bym tak wszystko porozkładała jak ty to cały pokój tez bym zajęła ![]() Ale jesteś moją idolką w jednodniowym wydaniu kasy.... ![]() Ile tysiaków pękło..... ![]() Aaaaaaaaaaaaaaa uświadomiłaś mi ze nie mam jeszcze proszku i płynu do prania.....
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-12 o 17:47 |
|
|
|
|
#2050 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale na szczęście mam też sporo innych kolorków, więc tak tylko różowo nie będzie![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy!Ja czekam do terminu-wcześniej nie rodzę Ja chyba wyrodna matka będę, ale pieluch prasować nie zamierzam ![]() Cytat:
Może jeszcze będziesz mieć
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jem krokieta i czekam aż się szarlotka upiecze
![]() Znalazłam przepis na smakerze bo ten mój przepis już mi się znudził, zaczęłam robić ciasto.....patrze a tam 2-3 kg jabłek na jedną blachę..... musiałam trzec na talarki 2,5 kg jabłek Mam nadzieje że chociaż mi i Lence będzie smakował bo jak nie to tą co dodała ten przepis
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Swoją drogą jeśli Dorotka będzie terminowa to zostało 10 tygodni do porodu
a my dalej w remoncie...i bez wyprawki może któraś za mnie zrobi zakupy? Z ciuszkami mi dobrze poszło, ale całej reszty nie ogarniam
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście skorzystam z Twoich propozycji sprzedawców swoją droga pewnie wiele z nas zrobi u nich zakupy mogliby dawać rabat na hasło wizaz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
tak mnie boli głowa że chyba mi zaraz pęknie
przespałam się trochę ale gówno to pomogło, wzięłam więc apap katarzyniak- współczuję pobytu w szpitalu ale dobrze ze jesteś pod opieką kroliowa nilu- niezły składzik ![]() emma- piękne łupy
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że za jakiś czas pojedziemy wreszcie do hurtowni...jak się nie uda do końca października to chyba all zostanie.
|
|
#2059 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie u diabetologa. Bardzo fajny pan doktor, wszystko mi powiedział, dał glukometr, mnóstwo ulotek i receptę na paski i kazał mierzyć cukier 4x dziennie. Powiedział, że 149 to nie jest bardzo dużo, więc mam się nie przejmować i spokojnie stosować dietę. Kolejna wizyta za tydzień, wtedy zobaczymy pomiary i okaże się, czy wystarczy sama dieta, czy może będzie potrzebna insulina. Ale tak ze mną rozmawiał, że przestałam się w ogóle denerwować. Tylko jak mnie córeczka czekoladą częstowała, to odmawiając bolało mnie serce
![]() Cytat:
Ja się modlę o zdrowe, różowe i terminowe Dzieciątko, płeć jest ostatnią kwestią... Cytat:
Cytat:
Ja miałam podwyższoną glukozę, po 2h 149. Właśnie dziś odbyłam diabetologa. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aż tak dobrze nie jest, leci, tylko może mniej intensywnie. Ze mnie ciekło obficie przez tydzień, a potem jeszcze 4 takiego brudzenia.
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zmierzyłam 96/51 tętno 84 nie jest źle a łeb łupie
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to "puk...puk " z brzuszka potrafi humor poprawić
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły wyniki glukozy
na czczo 80 po 1 h 115 po 2 h 88 jest OK
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- To dobrze ![]() Trochę się denerwuje tą glukozą bo moje dwie babcie miały cukrzyce no i tata bierze insulinę ![]() Jak przed ciążą badałam się to było w normie no ale mogło się pozmieniać...no zobaczymy
|
|
#2064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ile wydałaś ?zgadzam się Mój mnie dziś rano o 6 wygonił z łóżka , zeby napełnić kubeczek siuśkami . Najpierw obudził mnie pukaniem a później jak mu powiedziałam , że mamy jeszcze czas postanowił , ze nie mamy tego czasu i mam wstawać teraz już ![]() Położyłam się po tej glukozie na chwilę dokładnie i 15.30 budzę się a tu 17.30
|
||||
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym mieć takie ciśnienie.
Dziewczyny jakby co to w ten weekend sa rabaty z Twojego Stylu. Np. Na hasło TwojStyl2013 40% na drugi tańszy produkt na happymum Orsay 20% na hasło 22190 Smyk 20% na hasło styl Too secret 25% na hasło ta25jz13 Intymna.pl 25% na hasło TwojStyl2013 Empik 20% na hasło TwojStyl2013 Tchibo 20% na hasło TwojStyl2013 Dodatkowo w Tesco przy zakupie 10 opakowań kapsulek do tassimo za 199 zł ekspres tassimo gratis. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Nareszcie nadrobiłam Was. Muszę czytać na bieżąco, bo później mam do nadrobienia nawet po 20 stron ![]() Pisałyście o ciężkich dniach, ja taki miałam właśnie wczoraj Jestem też po krzywej cukrowej i potrafi ktoś to rozszyfrować? Musiałam przełożyć wczorajszą wizytę na wtorek, więc muszę czekać z analizą wyniku. Wydaje mi się chyba nietypowy ![]() Na czczo 79 Po 1 godzinie 86 Po 2 godzinach 113 Z reguły widzę, że po godzinie jest najwyższy poziom, a po dwóch spada. O co więc chodzi u mnie? Ale poszalałyście z zakupami Ja też już mam sporo ubranek. Muszę jeszcze dokupić kilka body na długi rękaw w rozmiarze 62. Czas zabrać się za akcesoria i rzeczy do szpitala i tu kłania się allegro. Dziękuję z góry za podanie zaufanych sprzedawców
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-10-12 o 18:45 |
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano wybiorę się do apteki
|
|
|
#2068 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wózek taki: http://jedo.pl/pl/#/fyn/classic/ (kolor fioletowy), fotelik taki: http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus (też fioletowy , a łóżeczko takie: http://www.maluszeksklep.pl/pl/lozec...ada-211.p.html
|
||
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze ja mialam badanie po 2 h tylko ciekawe ci by wyszlo po2. EVI ja w ogole nie dopuszczam do siebie mysli o insulinie... jezu (( wczroaj do poopoludnia ani razu nie przekroczylam normy za to przedwczoraj ..... jak bede w domu bede robic przepisy. Z zasad dla nas wazne: mleko i produkty mleczne - byle nie rano! Biale pieczywo idzie w odstawke sprawdz usl siebie bo moze byc inaczej akurat. Z tym nabialem czytalam gdzies i umnie sie potwierdzilo w 100% - cukier za wysoki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie widzę, że mieszczę się w normie, tylko dziwne, że godzinę po wypiciu glukozy (75) mam tylko 86, a po dwóch 113. To mnie najbardziej zastanawia. Przecież to po godzinie wzrasta (nawet norma jest <180), a po dwóch już i norma jest niższa (<140), więc poziom też powinien spadać.
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-10-12 o 18:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Zdobycze prezentuję na fotce. Nie ma wózka, fotelika i łóżeczka, przyjdą do domu za tydzień.

Tyle to zaraz po porodzie pójdzie.

Łoooo matko ile to miejsca zajmuje....ja kupowałam partiami i zawsz małą paczkę zanosiłam do pokoju, wszystko leży w kartonach....ale jak bym tak wszystko porozkładała jak ty to cały pokój tez bym zajęła
ale na szczęście mam też sporo innych kolorków, więc tak tylko różowo nie będzie
Dopiero jakby te bóle były bardzo silne i częste to coś się z tym robi.
za zakupy!

a my dalej w remoncie...i bez wyprawki
16.06.2012
mam nadzieję, że za jakiś czas pojedziemy wreszcie do hurtowni...jak się nie uda do końca października to chyba all zostanie.

ciekawe ci by wyszlo po2.