|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43238506]Nawijko, nie, nie codziennie. Raz na 2-3 dni z reguły.
Weków nie robię, będę też na mrożonkach bazować, ale... zastanawiam się, czy by trochę dyni nie pomrozić?[/QUOTE] Zamroz, fajna jest Ja dynie bardzo czesto wykorzystuje - standardowo do zupek, do deserow (slodka jest, wiec mieszam np z kwasnym jablkiem). Dzis np zrobilam kaszke: dynia, troszke wody+kasza jaglana. Cytat:
![]() Ciasto zrob ![]() Przechowalnictwo? Nie wiedzialam nawet, ze takie slowo istnieje ![]() Ja sie przy Kubie nauczylam wekowac - nic trudnego
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,dziewczyny.
Skoro mowa o przechowalnictwie to Wam powiem, te wczoraj przerobiłam 5 kg patryki i jeszcze więcej pomidorów na leczo i w słoiki. Na obiad zrobiłam pizzę, posprzątalam trochę a dziś rano już nie było znać że cokolwiek ogarniałam. Nie mam siły, nikt nie docenia takiej pracy, mogę odkurzac 3 razy dziennie a i tak zaraz jest syf. Ciekawe jak Pstryczkowa ![]() Deli, dzięki za mejla Insolito, jesteś prze ślicz na! Treselleo, ja jestem wyjątkiem od teorii, która wysnułaś odnośnie spania. Mianowicie u nas nie ma znaczenia czy Ola wypije kaszke czy samo mleko i czy jest to tylko 100ml czy czasem nawet 200ml- zawsze śpi do 6:30 -7:00 bez żadnych pobudek od 19:00. Debrah, wiem doskonale o czym mówisz z tym rannym zachowaniem dziecka, że się tuli,kładzie główkę jeszcze na kilka minut. i muszę Ci powiedzieć, że u nas właśnie tak jest od kilku dni, a dziś Ola tak się wtuliła, ja ją głaskałam po główce i dospałyśmy jakies 40 minut do 7:20. Szaja, na męża powiedz mu potem, że wpier.ol też sam mu się spuścił, przeca Ty nic nie robisz Jeszcze przechowalnictwo (ale świetne słowo!) : ja ogólnie nie robię zapasów na zime, bo i tak w dużej mierze kupuję w sklepach warzywa więc nie ma sensu. Jedynie sąsiadka przyniosła mi swoją marchew to może zamrożę, żeby nie zwiedła. Babcia dała mi swoje gruszki, więc jutro je do gara i zawekuję. A no i może dynię sobie zamrożę, poki jest ZNOWU boli mnie głowa, wysiadam, rzadko sa dni, że mnie nie boli chciałam na uczelnie ogarnąć parę rzeczy, no ale nie mam siły ![]() W temacie huśtawek, to zaraz Wam pokazę co ja bym chciała Szaja, ta, która wrzuciłaś, to do jakiego wieku jest tak mniej więcej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- W ogóle wiecie co... chciałabym coś robić w domu. w sensie wiecie coś w charakterze pracy. Mogłabym pisać prace maturalne/lic ale jestem przeciwna kupowaniu prac,więc odpada. Mogłabym udzielać korepetycji ale tak: z mama już nie jest takie rewele jak kiedyś, certyfikat z ang też już min świadczy o mojej wiedzy - po prostu nie mam już z tym styczności i się cofam, niestety i tym sposobem doszłam do wniosku, że powinnam pouczyć się języka Marsi, jak Twój włoski?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały dzień z małym sama-z resztą żadna to dla mnie nowość Tworzymy brygadę RR i jest git ![]() Faktycznie tu dziś pusto. Wchodzę patrzę a tam nie ma miliona stron do nadrabiania - Przepis wrzuciłam do k. (ten keczupowy).
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie przeklina ZA BARDZO jak na razie tylko Pola ![]() Mój wczoraj już zapukał ![]() Debrah, no właśnie Pola niezły żarłoczek jest. A jakoś tego po niej nie widać bardzo ![]() ---------------------------- Tatuś przyjechał, to dziecko oczywiście pięknie nockę przespało. Karmienie o 4.30, spanie 20-8 Chałupkę wysprzątałam, padam na twarz. Oczywiście nie może być dnia bez w☠☠☠☠u z powodu mamy. Nic nie można złego powiedzieć, bo "o co fuczysz!?" Pff No i jak żem obiadu mogła nie ugotować? A kiedy przepraszam? Z czego? Ktoś mi powiedział? Pół gara żuru z wczoraj zostało, to chyba normalne, że sądziłam, że będzie?Jesus ![]() Ale ale, jaka piękna dzisiaj pogoda była. Cały tydzień to było nic w porównaniu do tego Jak się wychodziło do słońca, to normalnie grzało, jak w te największe cziki |
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie caaaały dzień. Tż ma weekend wolny więc wiecie ![]() ![]() Idę się wykąpać a potem nadrobię
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Tż pojechał po pizzę
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja uwielbiam Dorkę jest przesłodka
hje u mnie w domu jest to samo, jeśli chodzi o rzucanie mięsem wiele razy podejmowaliśmy próby karnego słoika za bluzgi ale nie wychodziło z kolei u teściów nawet kurde nie można powiedziećcharlizz też bym chciała pracować w domu. ale z drugiej strony chciałabym do ludzi wyjść ![]() Hanulec śpi, chałupa wysprzątana, nawet poprasowałam wszystko i zastanawiam się jakie by tu ciasto zrobić jutro bo strasznie mi się chce coś upiec![]() aaaaa no i się nie pochwaliłam- Hania raczkuje już na całego
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-10-12 o 20:50 |
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie umiem was nadrobić, młody bardzo się mobilny zrobił, ciągle go z czegoś ściągam, ciągle się na mnie wspina i ryczy że nie pozwalam. Masakra
Mały diabełek. Poza tym w domu małe i większe przeróbki więc czasu maleńko. Postanowiłam też z masy solnej porobić różności, dla siostry obiecałam aniołka bo ma urodziny. Szkoda że doba nie jest z gumy.Śpieszę Wam donieść, że wczoraj o godzinie 3 w nocy mój kolega przyjął poród własnej żony w środku lasu Nie dojechali do szpitala. To ich 3 dzieciątko, wszystko się szczęśliwie skończyło. Przy wcześniejszych porodach nie był, przy tym nie miał wyjścia
|
#2379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój Mąż jak mi w nocy wody odeszły to zaczął z nerwów rzygać jak kot i ja Mu jeszcze miętki parzyłam, zanosiłam do łazienki i z wyjazdem do szpitala czekaliśmy jak Mu przejdzie
|
|
#2380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Domcię dopadł ten cholerny wirus na całego - kupsztala robi po kilka razy dziennie, wczoraj nawet w nocy przezd 1 kupę robiła I do tego takie straszne odparzenie jej się zrobiło na całej pupci Bidulka moja. Dobrze, że chociaż humor jej dopisuje. Jak do poniedziałku jej nie przejdzie to wybiorę się z nią do lekarza.Oglądam właśnie TVoP i kogo widzę? Chłopaka z mojej wsi Nawet wygrał bitwę ![]() Cytat:
za zębaAle super huśtawka Sama bym się na niej pobujała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
60 kg Nieźle ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236341] ---------------- Sprzed kilku dni: pani Prezes Świetna jest ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które już myją ząbki maluchom - co robicie z pastą w buzi malucha? Jakoś płuczecie czy dajecie do połknięcia? ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
brawa dla tego pana!
|
||||
|
|
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo a co za praca? jak nie chcesz to nie pisz ![]() a z UU może jesli już będziesz mogła a nadal będzie mleko... chociaż nie wiem czy tak się robi? tylko że będziesz to musiała pogodzić z praca, no i czy Miki będzie chciał? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143]ja też się pożarłam, i ja dziadowi pokażę kuźwa, NIC nie robię? aha! samo się pierze, samo się wiesza, zakupy robią się same, dzieci karmią, ubierają, prasują i szykują ZA KAŻDYM RAZEM do WSPÓLNEGO wyjścia same, psia jego mać! gotuje się sam obiad, wiecie? Dorka sama się usypia i sama w nocy karmi!!! i samo się do pracy chodzi... Bałagan jest? Jest. I będzie, bo brudzą 4 osoby, sprząta jedna. [/QUOTE] o tak u nas standard, że bałagan, a weź tu nakarm, posprzątaj przygotuj do wyjścia ubierz siebie, zrób pranie pozmywaj oni nie mają wyobraźni jak to wszystko wygląda ale narzekać pierwsi !!! az mi przypomniałaś o co się z moim kłócę non stop.A pani prezesowa ![]() Cytat:
![]() o kurde ! szacun dla tego Pana !!! Cytat:
ah te FACETY.... A my dziś byłyśmy w Ikei są nowe maskotki oczywiście Haneczka wyszła z dwoma nowymi , kupiłam jej jeszcze pudełko na zabawki, sobie nowe 3 ramki i taka półkę na ramki (niedługo zabraknie mi miejsca na ścianach A potem była moja koleżanka i Hanisąłw dostał koszulkę z Elmo i bodziaka z puchatkiem
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh ja też się z tego śmieje i wypominam Mu to do tej pory
![]() pochwal się zakupami też muszę się w końcu wybrać do Ikei, chociaż zawsze jadę po ileś tam rzeczy a wychodzę z miliardem pierdułek i zaskoczenie przy kasie
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pozatym też normalna pogodna i łobuziara. Ale moja koleżanka ta co dziś była pracuje w złobku i mówi że tam też prawie wszystkie dzieci miały biegunkę ostatnio.....
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz dopiero będę z TŻem oglądać film. ![]() Cytat:
Zazdroszczę. ![]() Cytat:
Szacun. Nie wiem, co mój by zrobił w takiej sytuacji... Cytat:
Biedactwo! Niech szybko zdrowieje, no i pamiętaj - duuuużo picia!
|
||||
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00247563/ jeszcze to fajne ejst http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40247575/ do opowiadania bajki o kapturku :P ale nie wszystkie te nowe pluszaki widziałam dostepne u mnie. a dla siebie/domu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70243528/ 3 takie różnych wielkości i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/ jeszcze chće jedną krótszą żeby lepiej się prezentowało, no ale $ następnym razem kupię jeszcze pudełko ale takie zwykłe przeźroczyste, najpierw chciałam z kółkami bo byly rózne kolory ale stwierdziłam że jak Hania mi się o to oprze to ujedzie
|
|
#2387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaa ![]() Cytat:
Pytam dziś Tżta ile by mu dał a on mówi że 1,5 roczku. I powiem Ci że na tyle wygląda na tych fotkach. Albo przynajmniej na roczek. SŁODZIAK!!! Współczuję strasznie Cytat:
Cytat:
Uśmiałam się za wszystkie czasy eff, super że dostałaś pracę! ![]() Deli, zdjęcie śniadanka ![]() Bokeh, ale Hania ma zaciesz na huśtawce!!
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bokeh a jak z jedzeniem u Hani? Dajesz jej normalnie jeść? |
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie pamiętam w klubie jest w apteczkowym wątku, coś tam tanno hemal....
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, zaraz zerknę do klubu.
|
|
|
|
#2391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super te zabawkiEwik to jest ta maść co polecała hje- http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5237-Tanno_Hermal_Lotio dobra wyczachowało tanno hermal lotio i zdrówka dla Małej
|
|
#2392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
same białe czarne i teraz te kupiłam szare takie grafitowe a zbawki serio super !!! takie bajkowe jest jeszcze smok wawelski świetny jest
|
|
#2393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ugotowałam jej dziś marchewkę z ryżem, zjadła prawie mały słoik, więcej nie chciała, a za chwilę i tak był ryk i musiała mlekiem zapić. Niestety bez mleka nie da rady |
|
|
|
|
#2395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oszz ty! nawet nie powiększam fotki
![]() Ale cudna! Też musimy kupić. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236341] Sprzed kilku dni: pani Prezes Uwielbiam Dorcię ![]() Cytat:
Dobry ten Twój mężulo ![]() Kochana, umyśliłam sobie, że RTVkę chcę przesunąć bardziej w lewo, i to się wiąże z przekuwaniem gniazdek, poza tym podwieszanie tv, we wnęce chcę półki na książki i jeszcze mąż mi stolik kawowy robi i inne takie ![]() No ja w szoku byłam. Mąż mówił że o 7 po wszystkim przyjechał do pracy i cały rozedrgany i blady Miał jechać jeszcze do tego lasu i komórki szukać, bo dzwonił stamtąd po pogotowie, a oni go pytali gdzie jest, to ten że w lesie Podziwiam go normalnie
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziel się ścianami ![]()
|
|
#2397 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dorcia też usypiając szuka mojego dotyku - jeśli nie jest na rękach Cudnie powiemA bo ja wiem? Agatka spokojnie by weszła ona chyba do 30kg jest tak producent podaje, bo tam można przód wyjąć a potem tył jeszcześwietnie! Cytat:
![]() Cytat:
łooo, kolejny agent ![]() Cytat:
Cytat:
tylko tak w szpitalu mówili od razu - i np. mówili też, że samą wodę po ryżu można albo właśnie kleik ryżowy na wodzie... A w ogóle przez półtorej chyba doby NIC, tylko picie. No i kroplówki - ale fakt, u nas równy tydzień była woda z dupy, że tak powiem już.
|
||||||
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Aśka, śniadanko
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny! ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143]ja też się pożarłam, i ja dziadowi pokażę kuźwa, NIC nie robię? aha! samo się pierze, samo się wiesza, zakupy robią się same, dzieci karmią, ubierają, prasują i szykują ZA KAŻDYM RAZEM do WSPÓLNEGO wyjścia same, psia jego mać! gotuje się sam obiad, wiecie? Dorka sama się usypia i sama w nocy karmi!!! i samo się do pracy chodzi... Bałagan jest? Jest. I będzie, bo brudzą 4 osoby, sprząta jedna. I tekst: przesikała się, bo ŹLE założyłaś pieluchę - zabiłam śmiechem, i mówię: człowieku, się walnij SAM, pieluchę akurat ty teraz zakładałeś Pacan.[/QUOTE] faceci..... Cytat:
Daria dziś zjadła pół paragonu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236341] ha! jakie wyszukane menu :d ja ja robię różne rodzaje zup, ale wszystkie mają jedną nazwę: jarzynowa ---------------- Sprzed kilku dni: pani Prezes Co do menu: dobry pomysł z tymi woreczkami. Też tak będę robić. Szaja, a ile tego wsadzasz do jednego woreczka?? Podaj przykład ![]() A pani Prezes wymiata
|
|
#2399 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja studiuje dziennie, więc do ludzi wychodzę i praca w domu byłaby dla mnie idealnym rozwiązaniem. Ale cóż... Ciasto? Ja właśnie dokończyłam, zrobiłam kapuczino służę przepisem szybkie dosyć i proste a bardzo efektowne i pyszne ![]() ojeju, jakie doskonale trafne stwierdzenie! A dla Pana chapeau bas! Cytat:
i chętnie bym tam wróciła jeszcze na jakie 2 tyg, nawet teraz zaraz ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

i w słoiki. Na obiad zrobiłam pizzę, posprzątalam trochę a dziś rano już nie było znać że cokolwiek ogarniałam. Nie mam siły, nikt nie docenia takiej pracy, mogę odkurzac 3 razy dziennie a i tak zaraz jest syf.
powiedz mu potem, że wpier.ol też sam mu się spuścił, przeca Ty nic nie robisz
chciałam na uczelnie ogarnąć parę rzeczy, no ale nie mam siły 
ale jestem przeciwna kupowaniu prac,więc odpada. Mogłabym udzielać korepetycji ale tak: z mama już nie jest takie rewele jak kiedyś, certyfikat z ang też już min świadczy o mojej wiedzy - po prostu nie mam już z tym styczności i się cofam, niestety
U nas nie przeklina ZA BARDZO jak na razie tylko Pola 

i zastanawiam się jakie by tu ciasto zrobić jutro bo strasznie mi się chce coś upiec

Słabo widać, ale ostry jak cholera, fajny taki malusi ząbek 
Nieźle