Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 18:28   #2371
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43238506]Nawijko, nie, nie codziennie. Raz na 2-3 dni z reguły.

Weków nie robię, będę też na mrożonkach bazować, ale... zastanawiam się, czy by trochę dyni nie pomrozić?[/QUOTE]
Zamroz, fajna jest
Ja dynie bardzo czesto wykorzystuje - standardowo do zupek, do deserow (slodka jest, wiec mieszam np z kwasnym jablkiem). Dzis np zrobilam kaszke: dynia, troszke wody+kasza jaglana.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nawijko ja też sama- teściowa wzięła Żuli na spacer, TŻ z pracy jeszcze nie wrócił....
No to umyłam okna, zabezpieczyłam sufity przed grzybem, złożyłam i schowałam leżaczka bujaczka to samo z gondolą, wymyłam meble, ogarnęłam kwiatka i myślę co by tu jeszcze ogarnąć...

Mówicie żeby robić zapasy na zimę? Ja wekować nie umiem, więc chyba pomrożę kawałki dyni i cukinii póki są....
Mam teraz do odrabiania przedmiot-Chłodnictwo i przechowalnictwo. Gdybym chodziła to bym może wiedziała w jakiej tempie i ile można przechowywać warzywa
Och, och, praca wre, widze
Ciasto zrob

Przechowalnictwo? Nie wiedzialam nawet, ze takie slowo istnieje

Ja sie przy Kubie nauczylam wekowac - nic trudnego

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:33   #2372
charlizz
Zadomowienie

Cześć,dziewczyny.

Skoro mowa o przechowalnictwie to Wam powiem, te wczoraj przerobiłam 5 kg patryki i jeszcze więcej pomidorów na leczo i w słoiki. Na obiad zrobiłam pizzę, posprzątalam trochę a dziś rano już nie było znać że cokolwiek ogarniałam. Nie mam siły, nikt nie docenia takiej pracy, mogę odkurzac 3 razy dziennie a i tak zaraz jest syf.

Ciekawe jak Pstryczkowa

Deli, dzięki za mejla

Insolito, jesteś prze ślicz na!

Treselleo, ja jestem wyjątkiem od teorii, która wysnułaś odnośnie spania. Mianowicie u nas nie ma znaczenia czy Ola wypije kaszke czy samo mleko i czy jest to tylko 100ml czy czasem nawet 200ml- zawsze śpi do 6:30 -7:00 bez żadnych pobudek od 19:00.

Debrah, wiem doskonale o czym mówisz z tym rannym zachowaniem dziecka, że się tuli,kładzie główkę jeszcze na kilka minut. i muszę Ci powiedzieć, że u nas właśnie tak jest od kilku dni, a dziś Ola tak się wtuliła, ja ją głaskałam po główce i dospałyśmy jakies 40 minut do 7:20.

Szaja, na męża powiedz mu potem, że wpier.ol też sam mu się spuścił, przeca Ty nic nie robisz

Jeszcze przechowalnictwo (ale świetne słowo!) : ja ogólnie nie robię zapasów na zime, bo i tak w dużej mierze kupuję w sklepach warzywa więc nie ma sensu. Jedynie sąsiadka przyniosła mi swoją marchew to może zamrożę, żeby nie zwiedła. Babcia dała mi swoje gruszki, więc jutro je do gara i zawekuję.
A no i może dynię sobie zamrożę, poki jest

ZNOWU boli mnie głowa, wysiadam, rzadko sa dni, że mnie nie boli chciałam na uczelnie ogarnąć parę rzeczy, no ale nie mam siły

W temacie huśtawek, to zaraz Wam pokazę co ja bym chciała
Szaja, ta, która wrzuciłaś, to do jakiego wieku jest tak mniej więcej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

W ogóle wiecie co... chciałabym coś robić w domu. w sensie wiecie coś w charakterze pracy. Mogłabym pisać prace maturalne/lic ale jestem przeciwna kupowaniu prac,więc odpada. Mogłabym udzielać korepetycji ale tak: z mama już nie jest takie rewele jak kiedyś, certyfikat z ang też już min świadczy o mojej wiedzy - po prostu nie mam już z tym styczności i się cofam, niestety i tym sposobem doszłam do wniosku, że powinnam pouczyć się języka

Marsi, jak Twój włoski??

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:56   #2373
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co za cisza dzis, wszystkie maja TZty obok
A my dzis smi z Kubalkiem, TZ w pracy.
Za to jutro emocjonujacy dzien z tesciem przed tv
mój alwaro dopiero wrócił z arbajten

Cały dzień z małym sama-z resztą żadna to dla mnie nowość Tworzymy brygadę RR i jest git

Faktycznie tu dziś pusto. Wchodzę patrzę a tam nie ma miliona stron do nadrabiania -

Przepis wrzuciłam do k. (ten keczupowy).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:59   #2374
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja aż się boję jak Leo zacznie powtarzać bo u nas w rodzinie to tylko psy nie bluzgają patologia
Weź U nas nie przeklina ZA BARDZO jak na razie tylko Pola Tata "ku.wa" używa jako przerywnika, brat też, ja mięsem rzucam rekreacyjne, tż też, mama jak się wku.wi, to nieźle potrafi pocisnąć, siostra jedynie w krytycznych sytuacjach. W ogóle, to w takiej "szerszej" rodzinie nie przeklinają tylko dwie kuzynki, reszty nie ma co komentować

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
już z grzędy? wiec to prawda,że chodzisz spać z kurami

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
niczego;> pyton wraca jutro:hah aha:
Mój wczoraj już zapukał

Debrah, no właśnie Pola niezły żarłoczek jest. A jakoś tego po niej nie widać bardzo

----------------------------

Tatuś przyjechał, to dziecko oczywiście pięknie nockę przespało. Karmienie o 4.30, spanie 20-8

Chałupkę wysprzątałam, padam na twarz. Oczywiście nie może być dnia bez w☠☠☠☠u z powodu mamy. Nic nie można złego powiedzieć, bo "o co fuczysz!?" Pff Ja przynajmniej nie udaję, że nic się nie dzieje No i jak żem obiadu mogła nie ugotować? A kiedy przepraszam? Z czego? Ktoś mi powiedział? Pół gara żuru z wczoraj zostało, to chyba normalne, że sądziłam, że będzie?
Jesus

Ale ale, jaka piękna dzisiaj pogoda była. Cały tydzień to było nic w porównaniu do tego Ok. 14 w cieniu były 24 stopnie Jak się wychodziło do słońca, to normalnie grzało, jak w te największe cziki
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:00   #2375
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie było mnie caaaały dzień. Tż ma weekend wolny więc wiecie
Idę się wykąpać a potem nadrobię
Stary 2013-10-12, 20:03   #2376
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
W ogóle wiecie co... chciałabym coś robić w domu. w sensie wiecie coś w charakterze pracy. Mogłabym pisać prace maturalne/lic ale jestem przeciwna kupowaniu prac,więc odpada. Mogłabym udzielać korepetycji ale tak: z mama już nie jest takie rewele jak kiedyś, certyfikat z ang też już min świadczy o mojej wiedzy - po prostu nie mam już z tym styczności i się cofam, niestety i tym sposobem doszłam do wniosku, że powinnam pouczyć się języka
Miałam podobne przemyślenia... Ja bym chciała te prace maturalne pisać, bo do tej pory kilka wyszło i mniej jak 16 punktów nikt nie zdobył. Ale jakoś tak nie umiem tego zorganizować

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Tż pojechał po pizzę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:48   #2377
misiaeel
Wtajemniczenie

szaja uwielbiam Dorkę jest przesłodka

hje u mnie w domu jest to samo, jeśli chodzi o rzucanie mięsem wiele razy podejmowaliśmy próby karnego słoika za bluzgi ale nie wychodziło z kolei u teściów nawet kurde nie można powiedzieć

charlizz też bym chciała pracować w domu. ale z drugiej strony chciałabym do ludzi wyjść

Hanulec śpi, chałupa wysprzątana, nawet poprasowałam wszystko i zastanawiam się jakie by tu ciasto zrobić jutro bo strasznie mi się chce coś upiec

aaaaa no i się nie pochwaliłam- Hania raczkuje już na całego

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-12 o 20:50
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:52   #2378
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie umiem was nadrobić, młody bardzo się mobilny zrobił, ciągle go z czegoś ściągam, ciągle się na mnie wspina i ryczy że nie pozwalam. Masakra Mały diabełek. Poza tym w domu małe i większe przeróbki więc czasu maleńko. Postanowiłam też z masy solnej porobić różności, dla siostry obiecałam aniołka bo ma urodziny. Szkoda że doba nie jest z gumy.
Śpieszę Wam donieść, że wczoraj o godzinie 3 w nocy mój kolega przyjął poród własnej żony w środku lasu Nie dojechali do szpitala. To ich 3 dzieciątko, wszystko się szczęśliwie skończyło. Przy wcześniejszych porodach nie był, przy tym nie miał wyjścia
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:59   #2379
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie umiem was nadrobić, młody bardzo się mobilny zrobił, ciągle go z czegoś ściągam, ciągle się na mnie wspina i ryczy że nie pozwalam. Masakra Mały diabełek. Poza tym w domu małe i większe przeróbki więc czasu maleńko. Postanowiłam też z masy solnej porobić różności, dla siostry obiecałam aniołka bo ma urodziny. Szkoda że doba nie jest z gumy.
Śpieszę Wam donieść, że wczoraj o godzinie 3 w nocy mój kolega przyjął poród własnej żony w środku lasu Nie dojechali do szpitala. To ich 3 dzieciątko, wszystko się szczęśliwie skończyło. Przy wcześniejszych porodach nie był, przy tym nie miał wyjścia
sam?? matko boska brawa dla Niego w takim razie za opanowanie i najważniejsze, że się wszytsko dobrze skończyło

Mój Mąż jak mi w nocy wody odeszły to zaczął z nerwów rzygać jak kot i ja Mu jeszcze miętki parzyłam, zanosiłam do łazienki i z wyjazdem do szpitala czekaliśmy jak Mu przejdzie

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-12, 21:02   #2380
Ewik86
Zakorzenienie

Domcię dopadł ten cholerny wirus na całego - kupsztala robi po kilka razy dziennie, wczoraj nawet w nocy przezd 1 kupę robiła I do tego takie straszne odparzenie jej się zrobiło na całej pupci Bidulka moja. Dobrze, że chociaż humor jej dopisuje. Jak do poniedziałku jej nie przejdzie to wybiorę się z nią do lekarza.

Oglądam właśnie TVoP i kogo widzę? Chłopaka z mojej wsi Nawet wygrał bitwę

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W ogóle się nie chwaliłam wczoraj - mamy zęba Słabo widać, ale ostry jak cholera, fajny taki malusi ząbek Moja duża córeczka, kolejny krok ku dorosłości
za zęba

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dżejkobs w najnowszym nabytku
ps. 2 planu nie komentujemy
Ale super huśtawka Sama bym się na niej pobujała

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Nie mowilam Wam wczesniej ale gdzies ponad miesiac temu dzwonili do mnie z bezrobocia ze jest oferta pracy w moim zawodzie w moim miescie na pol etatu zlozylam wiec podanie nie liczac ze sie uda, a tu w tym tygodniu we wtorek dostalam telefon ze jestem zatrudniona i od czwartku bylam juz w pracy - same widzicie ze zamieszanie
Gratuluję pracy!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej laski

Po dzisiejszej nocy nie wiem czy w ogóle żyje. Oskar obudził się o 1 i zrobił taki cyrk jak jeszcze nigdy
Znowu zaczęła się akcja ząb
Nie chciał dać mi nasmarować dziąseł bo tak go bolało. Nie chciał mleka bo wiadomo... Dopiero po godzinie się jakoś uspokoił-zaaplikowałam żel na dziąsła i jak przysypiał dałam mleko. Wypił na szczęście. Matko kiedy to się skończy ?

My będziemy robić bo porosły nam dynie po przeszło 60kg. A jest ich już teraz około 10
Współczuję nocki

60 kg Nieźle

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236341]
----------------
Sprzed kilku dni: pani Prezes [/QUOTE]

Świetna jest

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które już myją ząbki maluchom - co robicie z pastą w buzi malucha? Jakoś płuczecie czy dajecie do połknięcia?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
ożeszwmordę brawa dla tego pana!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:12   #2381
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Nie mowilam Wam wczesniej ale gdzies ponad miesiac temu dzwonili do mnie z bezrobocia ze jest oferta pracy w moim zawodzie w moim miescie na pol etatu zlozylam wiec podanie nie liczac ze sie uda, a tu w tym tygodniu we wtorek dostalam telefon ze jestem zatrudniona i od czwartku bylam juz w pracy - same widzicie ze zamieszanie

brawo a co za praca? jak nie chcesz to nie pisz

a z UU może jesli już będziesz mogła a nadal będzie mleko... chociaż nie wiem czy tak się robi? tylko że będziesz to musiała pogodzić z praca, no i czy Miki będzie chciał?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143]ja też się pożarłam, i ja dziadowi pokażę
kuźwa, NIC nie robię? aha! samo się pierze, samo się wiesza, zakupy robią się same, dzieci karmią, ubierają, prasują i szykują ZA KAŻDYM RAZEM do WSPÓLNEGO wyjścia same, psia jego mać! gotuje się sam obiad, wiecie? Dorka sama się usypia i sama w nocy karmi!!! i samo się do pracy chodzi...

Bałagan jest? Jest. I będzie, bo brudzą 4 osoby, sprząta jedna.
[/QUOTE]

o tak u nas standard, że bałagan, a weź tu nakarm, posprzątaj przygotuj do wyjścia ubierz siebie, zrób pranie pozmywaj oni nie mają wyobraźni jak to wszystko wygląda ale narzekać pierwsi !!! az mi przypomniałaś o co się z moim kłócę non stop.

A pani prezesowa

Cytat:

Cytat:
Jakie przeróbki w domu??

o kurde ! szacun dla tego Pana !!!

Cytat:
sam?? matko boska brawa dla Niego w takim razie za opanowanie i najważniejsze, że się wszytsko dobrze skończyło

Mój Mąż jak mi w nocy wody odeszły to zaczął z nerwów rzygać jak kot i ja Mu jeszcze miętki parzyłam, zanosiłam do łazienki i z wyjazdem do szpitala czekaliśmy jak Mu przejdzie
sory ale wyobraziłam sobie Ciebie ze skurczami parząca miętkę

ah te FACETY....

A my dziś byłyśmy w Ikei są nowe maskotki oczywiście Haneczka wyszła z dwoma nowymi , kupiłam jej jeszcze pudełko na zabawki,
sobie nowe 3 ramki i taka półkę na ramki (niedługo zabraknie mi miejsca na ścianach )

A potem była moja koleżanka i Hanisąłw dostał koszulkę z Elmo i bodziaka z puchatkiem
Stary 2013-10-12, 21:17   #2382
misiaeel
Wtajemniczenie

bokeh ja też się z tego śmieje i wypominam Mu to do tej pory

pochwal się zakupami też muszę się w końcu wybrać do Ikei, chociaż zawsze jadę po ileś tam rzeczy a wychodzę z miliardem pierdułek i zaskoczenie przy kasie

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-12, 21:18   #2383
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Domcię dopadł ten cholerny wirus na całego - kupsztala robi po kilka razy dziennie, wczoraj nawet w nocy przezd 1 kupę robiła I do tego takie straszne odparzenie jej się zrobiło na całej pupci Bidulka moja. Dobrze, że chociaż humor jej dopisuje. Jak do poniedziałku jej nie przejdzie to wybiorę się z nią do lekarza.

U nas dokłądnie TO SAMO ! też ciągle robi kupę dziś był 4 w tym 3 od 6-8 rano... a odparzenie ma takie bidulka moja aż mi sie serce krje... kupiłam to co Hje polecała, tylko że to zamknięte koło bo ciągle te kupy....
A pozatym też normalna pogodna i łobuziara.
Ale moja koleżanka ta co dziś była pracuje w złobku i mówi że tam też prawie wszystkie dzieci miały biegunkę ostatnio.....
Stary 2013-10-12, 21:22   #2384
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U nas dokłądnie TO SAMO ! też ciągle robi kupę dziś był 4 w tym 3 od 6-8 rano... a odparzenie ma takie bidulka moja aż mi sie serce krje... kupiłam to co Hje polecała, tylko że to zamknięte koło bo ciągle te kupy....
A pozatym też normalna pogodna i łobuziara.
Ale moja koleżanka ta co dziś była pracuje w złobku i mówi że tam też prawie wszystkie dzieci miały biegunkę ostatnio.....
Jakiś ten pieprzony wirus panuje A co Hje polecała, bo nie kojarzę?

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-12, 21:23   #2385
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Co za cisza dzis, wszystkie maja TZty obok
A my dzis smi z Kubalkiem, TZ w pracy.
Za to jutro emocjonujacy dzien z tesciem przed tv
Mojego nie było przez pół dnia, bo był na uczelni, a jak wrócił, to trzeba było zrobić obiad, potem wykąpaliśmy małą, bo ją wszystko swędziało od tej wysypki cholernej potrzydniówkowej i się wierciła, potem usypianie smrodka, no i na koniec dnia zrobiłam obiadki na cały tydzień i zamroziłam je. Ufff, teraz mam chwilkę wytchnienia. Zaraz dopiero będę z TŻem oglądać film.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Tatuś przyjechał, to dziecko oczywiście pięknie nockę przespało. Karmienie o 4.30, spanie 20-8
O ja Cię kręcę. Zazdroszczę.

Cytat:
O masakra! Szacun. Nie wiem, co mój by zrobił w takiej sytuacji...

Cytat:

Ojej. Biedactwo! Niech szybko zdrowieje, no i pamiętaj - duuuużo picia!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:25   #2386
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
bokeh ja też się z tego śmieje i wypominam Mu to do tej pory

pochwal się zakupami też muszę się w końcu wybrać do Ikei, chociaż zawsze jadę po ileś tam rzeczy a wychodzę z miliardem pierdułek i zaskoczenie przy kasie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10247826/
i
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00247563/
jeszcze to fajne ejst http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40247575/ do opowiadania bajki o kapturku :P

ale nie wszystkie te nowe pluszaki widziałam dostepne u mnie.

a dla siebie/domu
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70243528/ 3 takie różnych wielkości i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/ jeszcze chće jedną krótszą żeby lepiej się prezentowało, no ale $ następnym razem kupię

jeszcze pudełko ale takie zwykłe przeźroczyste, najpierw chciałam z kółkami bo byly rózne kolory ale stwierdziłam że jak Hania mi się o to oprze to ujedzie
Stary 2013-10-12, 21:26   #2387
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno muszę napisać:
siedzę na podłodze, głowę mam położoną na kanapie i patrzę, jak się młody bawi; a ten przylazł do mnie, stanął przy kanapie, położył głowę tak jak ja i się na mnie patrzy; to mu mówię: Daj mamusi buziaczka.; wyciągnął smoczka, otworzył buźkę szeroko jak do jedzenia i przyłożył do mojej buzi włożył smoczka, siadł i zajął się sówką
jak to komicznie wyglądało, jak zamiast złożyć usta do buziaka, to on otworzył na całą szerokość a potem się popłakałam, bo to takie słodkie było
o ja cie! też bym się popłakała jakby Daria tak zrobiła. Ale słodkieeeeee

Cytat:
Jak to kiedy?
W czasie wolnym, jak dziec spi, np teraz
Taaaaa never

Cytat:
do klubu wrzuciłam mojego jesiennego potworka, choć już na fb się chwaliłam
Widziałam na fb. On taki duży jest czy na zdj tak wyszło??
Pytam dziś Tżta ile by mu dał a on mówi że 1,5 roczku. I powiem Ci że na tyle wygląda na tych fotkach. Albo przynajmniej na roczek.
SŁODZIAK!!!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wogóle on teraz top do niczego nie przydatny...bo nawet umyć go musze
Współczuję strasznie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja myślę, że Deli ma skitraszinego rumuna od bijkory, albo niańke od silver- dziecia jej pilnują, a ona fewciuje chatę i szaleje jak marsi w kuchni.

dziękuję
o mamuniu sikam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

co do kapieli
poszlam wczoraj sie wykapac... mysle sobie, dziec spi, stary spi, mam chwilke a przynajmniej powinnam miec
weszlam do wanny z zamiarem polezenia, popieszczenia swojej alabastrowej skory , porozkoszowania sie zapachami plynow do kapieli, nasmarowania sie po kapieli jedwabistym balsamem z ejwonu za 12,99 itd itp
a jak sie skonczylo?
mega szybka kapiel, wycierania to praktycznie nie bylo bo mlody sie obudzil i wyl dobrze za na samym poczatku opitolilam hery na nogach bo bym szla dzis na wesele w takim futrze ze hej

a co do nocy to mlody budzil sie chyba nawet czesciej niz 2 godz
cos czuje ze dzis to zjem obiad na sali, potancuje troche, na szybko zjem drugi raz i w te pedy do domu i tyle bedzie mojego weselicha

a najlepsze rano=mowie mezulkowi ze mlody ciagle sie budzil i ze cos przeczuwam ze pewnie bede musiala do niego przyjechac w trakcie wesela o babcia moze sobie nie dac rady a ten zamiast mnie jakos wesprzec, pocieszyc ze dadza sobie rade, ze ja nie bede musiala przyjezdzac a jak cos to przeciez zaden problem-przyjedzieMY na chwile itd to ten co? Uwaga, hit!!!!
-TRAFISZ?????
nosz ku.rwa mac!!!!!!!! :pa la:
tatulo-mezulek za dyche!
se koszule dzis sam bedzie prasowal, S.A.M.!!!!!
Dziekuje za uwage, spylam do fryza
JEZU! Pstryczku I LOVE YOU!!!
Uśmiałam się za wszystkie czasy

eff, super że dostałaś pracę!

Deli, zdjęcie śniadanka

Bokeh, ale Hania ma zaciesz na huśtawce!! Super!!
Stary 2013-10-12, 21:26   #2388
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ojej. Biedactwo! Niech szybko zdrowieje, no i pamiętaj - duuuużo picia!
Dziękuję Latam za nią z piciem, ale ona z tych małopijących niestety. Chociaż od dwóch dni wypija ok 50ml dziennie, więc to i tak "dużo".

Bokeh a jak z jedzeniem u Hani? Dajesz jej normalnie jeść?

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-12, 21:28   #2389
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś ten pieprzony wirus panuje A co Hje polecała, bo nie kojarzę?
kurcze nie pamiętam w klubie jest w apteczkowym wątku, coś tam tanno hemal....
Stary 2013-10-12, 21:30   #2390
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie pamiętam w klubie jest w apteczkowym wątku, coś tam tanno hemal....
Ok, zaraz zerknę do klubu.

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-12, 21:31   #2391
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
i
jeszcze to fajne ejst http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40247575/ do opowiadania bajki o kapturku :P

a dla siebie/domu
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70243528/ 3 takie różnych wielkości i http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50152595/ jeszcze chće jedną krótszą żeby lepiej się prezentowało, no ale $ następnym razem kupię

jeszcze pudełko ale takie zwykłe przeźroczyste, najpierw chciałam z kółkami bo byly rózne kolory ale stwierdziłam że jak Hania mi się o to oprze to ujedzie
teraz to już zdecydowanie muszę jechać do Ikei super te zabawki a ramkę mam taką samą;p

Ewik to jest ta maść co polecała hje- http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5237-Tanno_Hermal_Lotio dobra wyczachowało tanno hermal lotio
i zdrówka dla Małej oby jak najszybciej przeszło

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-12, 21:37   #2392
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Latam za nią z piciem, ale ona z tych małopijących niestety. Chociaż od dwóch dni wypija ok 50ml dziennie, więc to i tak "dużo".

Bokeh a jak z jedzeniem u Hani? Dajesz jej normalnie jeść?
ona chce tylko mleko teraz, wiem że szaja pisała że nie można mm (chociaż ona typowo taką wodnistą qpe miała tylko pierwszy dzień to wtedy nicnie chciała jeść) to daje jej mm bo ona nie zje nic innego z łyżeczki ! nie wiem.... teraz t wygląda tak że jest w miare normalna qpa jak z mleka, ale 4 razy dziennie np. i zauważyłam bo wcisłam jej dziś troche marchewki i za jakąś godzine-dwie od razu marchewkowa kupa mało strawiona. Tak jakby od razu co zje to qpa.... jak się nic nie zmieni to ide w pon do lekarza chociażby z tym odparzeniem. A Domcia jak? co je??

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
teraz to już zdecydowanie muszę jechać do Ikei super te zabawki a ramkę mam taką samą;p

Ewik to jest ta maść co polecała hje- http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5237-Tanno_Hermal_Lotio dobra wyczachowało tanno hermal lotio
i zdrówka dla Małej oby jak najszybciej przeszło
ja mam w domu chyba z 30 ramek same białe czarne i teraz te kupiłam szare takie grafitowe a zbawki serio super !!! takie bajkowe jest jeszcze smok wawelski świetny jest
Stary 2013-10-12, 21:41   #2393
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam w domu chyba z 30 ramek same białe czarne i teraz te kupiłam szare takie grafitowe a zbawki serio super !!! takie bajkowe jest jeszcze smok wawelski świetny jest
jeny właśnie jak oglądam Twoje zdjęcia to tak Ci zazdroszczę tych tak idealnie skomponowanych zdjęć na ścianie też muszę się za to zabrać w końcu bo mam całe dwie ściany do ozdjęciowania

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-10-12, 21:46   #2394
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ona chce tylko mleko teraz, wiem że szaja pisała że nie można mm (chociaż ona typowo taką wodnistą qpe miała tylko pierwszy dzień to wtedy nicnie chciała jeść) to daje jej mm bo ona nie zje nic innego z łyżeczki ! nie wiem.... teraz t wygląda tak że jest w miare normalna qpa jak z mleka, ale 4 razy dziennie np. i zauważyłam bo wcisłam jej dziś troche marchewki i za jakąś godzine-dwie od razu marchewkowa kupa mało strawiona. Tak jakby od razu co zje to qpa.... jak się nic nie zmieni to ide w pon do lekarza chociażby z tym odparzeniem. A Domcia jak? co je??
Domcia je normalnie, zresztą ona ma teraz nawet większy apetyt Ugotowałam jej dziś marchewkę z ryżem, zjadła prawie mały słoik, więcej nie chciała, a za chwilę i tak był ryk i musiała mlekiem zapić. Niestety bez mleka nie da rady

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-12, 21:48   #2395
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Z pozdrowieniami ze sniadanka nomnomnomnom
Oszz ty! nawet nie powiększam fotki

Cytat:
Pstryk, my też zamontowaliśmy chuśtawkę i mała ją uwielbia !!!!
Ale cudna! Też musimy kupić.

Cytat:
fotka z serii 'matka, irytujesz mnie juz z tym aparatem'

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Heja laski meludje, ze zyje, jutro chrzciny, wszytsko na wariackich papierach na ostatnia chwile .. dzis pieczenia toru, robienie miesa zupy, pojechanie fotek wywolac, nie mam jeszcze sukienki
Tz jak zwykle na szkoelnie swoje pojechal do wawy i zostalam sama ze wszytskim ...

Widzialam, ze Deli wklejela sniadanko, to ja tez ciasto na chrzciny, tkore wczoraj robilam, bo musi zmieknac, wiec musze robic testy czy to juz a tak serio musze wywiezc je do rodzicow dzisiaj bo cos za szybko ubywa
A ta fotke dam w ramkach dla wszystkich gosci ... nie dalam zaproszen, to bedzie zdjecie na pamiatke
Trzymam kciuki żeby się wszystko udało, mała cudna

Uwielbiam Dorcię

Cytat:

Dobry ten Twój mężulo

Cytat:
Jakie przeróbki w domu??

o kurde ! szacun dla tego Pana !!!
Kochana, umyśliłam sobie, że RTVkę chcę przesunąć bardziej w lewo, i to się wiąże z przekuwaniem gniazdek, poza tym podwieszanie tv, we wnęce chcę półki na książki i jeszcze mąż mi stolik kawowy robi i inne takie

No ja w szoku byłam. Mąż mówił że o 7 po wszystkim przyjechał do pracy i cały rozedrgany i blady Miał jechać jeszcze do tego lasu i komórki szukać, bo dzwonił stamtąd po pogotowie, a oni go pytali gdzie jest, to ten że w lesie No i wkurzył się i ciepnął tel. w las Podziwiam go normalnie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:49   #2396
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
jeny właśnie jak oglądam Twoje zdjęcia to tak Ci zazdroszczę tych tak idealnie skomponowanych zdjęć na ścianie też muszę się za to zabrać w końcu bo mam całe dwie ściany do ozdjęciowania

podziel się ścianami
Stary 2013-10-12, 21:50   #2397
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mam teraz do odrabiania przedmiot-Chłodnictwo i przechowalnictwo. Gdybym chodziła to bym może wiedziała w jakiej tempie i ile można przechowywać warzywa

Cytat:

Debrah, wiem doskonale o czym mówisz z tym rannym zachowaniem dziecka, że się tuli,kładzie główkę jeszcze na kilka minut. i muszę Ci powiedzieć, że u nas właśnie tak jest od kilku dni, a dziś Ola tak się wtuliła, ja ją głaskałam po główce i dospałyśmy jakies 40 minut do 7:20.

Szaja, na męża powiedz mu potem, że wpier.ol też sam mu się spuścił, przeca Ty nic nie robisz

W temacie huśtawek, to zaraz Wam pokazę co ja bym chciała
Szaja, ta, która wrzuciłaś, to do jakiego wieku jest tak mniej więcej?

Dorcia też usypiając szuka mojego dotyku - jeśli nie jest na rękach

Cudnie powiem

A bo ja wiem? Agatka spokojnie by weszła ona chyba do 30kg jest tak producent podaje, bo tam można przód wyjąć a potem tył jeszcze

Cytat:

świetnie!

Cytat:

Cytat:

łooo, kolejny agent

Cytat:
i

a dla siebie/domu

OMG< one są genialne, oglądałam je, nie wiem, czy Agatce nie brać pod choinkę! tam kilka w tym stylu, smok też był, całą baśń można opowiadać jakąś

Cytat:

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Wiesz co, no nie ja pisałam tylko tak w szpitalu mówili od razu - i np. mówili też, że samą wodę po ryżu można albo właśnie kleik ryżowy na wodzie... A w ogóle przez półtorej chyba doby NIC, tylko picie. No i kroplówki - ale fakt, u nas równy tydzień była woda z dupy, że tak powiem już.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:50   #2398
s i l v e r
Zakorzenienie

Aśka, śniadanko
Trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny!

Cytat:
mi Babcia zabroniła się prze chrztem przeglądać z Hanką w lustrze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143]ja też się pożarłam, i ja dziadowi pokażę
kuźwa, NIC nie robię? aha! samo się pierze, samo się wiesza, zakupy robią się same, dzieci karmią, ubierają, prasują i szykują ZA KAŻDYM RAZEM do WSPÓLNEGO wyjścia same, psia jego mać! gotuje się sam obiad, wiecie? Dorka sama się usypia i sama w nocy karmi!!! i samo się do pracy chodzi...

Bałagan jest? Jest. I będzie, bo brudzą 4 osoby, sprząta jedna.
I tekst: przesikała się, bo ŹLE założyłaś pieluchę - zabiłam śmiechem, i mówię: człowieku, się walnij SAM, pieluchę akurat ty teraz zakładałeś

Pacan.[/QUOTE]

faceci.....

Cytat:
hej

młody mi dzisiaj zeżarł liścia na spacerze chyba mu wpadł do wózka i nie zauważyłam i dopiero jak kończył, to się zorientowałam

Daria dziś zjadła pół paragonu

ha! jakie wyszukane menu :d ja ja robię różne rodzaje zup, ale wszystkie mają jedną nazwę: jarzynowa i mrożę o tyle, że kroję warzywa różne, w woreczek, do zamrażalnika (maleńki jest) i po prostu potem wyciągam i gotuję, 30 min. i gotowe.

----------------

Co do menu: dobry pomysł z tymi woreczkami. Też tak będę robić.
Szaja, a ile tego wsadzasz do jednego woreczka?? Podaj przykład

A pani Prezes wymiata
Stary 2013-10-12, 21:52   #2399
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
szaja uwielbiam Dorkę jest przesłodka

hje u mnie w domu jest to samo, jeśli chodzi o rzucanie mięsem wiele razy podejmowaliśmy próby karnego słoika za bluzgi ale nie wychodziło z kolei u teściów nawet kurde nie można powiedzieć

charlizz też bym chciała pracować w domu. ale z drugiej strony chciałabym do ludzi wyjść

Hanulec śpi, chałupa wysprzątana, nawet poprasowałam wszystko i zastanawiam się jakie by tu ciasto zrobić jutro bo strasznie mi się chce coś upiec

U nas też się rzuca mięsem oporowo!

Ja studiuje dziennie, więc do ludzi wychodzę i praca w domu byłaby dla mnie idealnym rozwiązaniem. Ale cóż...

Ciasto? Ja właśnie dokończyłam, zrobiłam kapuczino służę przepisem szybkie dosyć i proste a bardzo efektowne i pyszne

Cytat:
Szkoda że doba nie jest z gumy

ojeju, jakie doskonale trafne stwierdzenie!

A dla Pana chapeau bas!

Cytat:

I tu mnie naszła taka refleksja : szkoda, że ja nie mogłam doświadczyć takiego spontanicznego "zaczyna się" tylko półtora tyg. w szpitalu i takie no to w pon weźmiemy na wywołanie i wiedziałam, że tego i tego o tej i o tej będę miała skurcze. Choć pobyt na patologii wspominam cudownie i chętnie bym tam wróciła jeszcze na jakie 2 tyg, nawet teraz zaraz

Cytat:

Oglądam właśnie TVoP i kogo widzę? Chłopaka z mojej wsi Nawet wygrał bitwę

za zęba

Ale super huśtawka Sama bym się na niej pobujała

Gratuluję pracy!

Współczuję nocki

60 kg Nieźle

Świetna jest

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które już myją ząbki maluchom - co robicie z pastą w buzi malucha? Jakoś płuczecie czy dajecie do połknięcia?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ożeszwmordę brawa dla tego pana!
Buziaki i zdrówka dla Domci

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 21:56   #2400
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Ciasto? Ja właśnie dokończyłam, zrobiłam kapuczino służę przepisem szybkie dosyć i proste a bardzo efektowne i pyszne
to poproszę przepis

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości