Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 16:06   #3451
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a "pozwalasz sobie" na więcej przy insulinie? jak wyglądał posiłek?
ja bym obserwowała ze dwa dni i znów podniosła dawkę. do lekarza już niedługo

Właśnie nie.Już 4 dzień z rzedu mam po obiedzie złe wyniki
Dziś była surówka z oliwą,schab na parze i 3 ziemniaki.
Wczoraj 6 jednostek-nic nie dało,dziś 7 jednostek-jeszcze gorzejNie wiem czy mam jutro podnieść na 8?Tż mówi żebym spróbowała zmienić fiolke z insuliną.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:46   #3452
jana
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:

Kubek, Anitka, Jana - do meldunku!!!!!
Się melduje, dzisiaj w nocy wreszcie spalam, bo od jakiegoś czasu śpię tylko kilka godzin.
Stresuje mnie już poniedziałkowe prenatalne...

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:32   #3453
BERBIE
Zakorzenienie

poszłam i jednak pogarbiłam i poszłam znowu na grzybobranie trochę mniej tych grzybów, ale jeszcze koszyk przyniosłam
muszę wygrzać nogi bo zmarzłam

jak robicie sałatkę gyros?

Hope zamelduj się
Stary 2013-10-12, 17:55   #3454
ciociami
Raczkowanie

Czesc
Ale u nas pogoda leje ze swiata nie widac
Dziewczynki czy cytologia 2 stopien to napewno wszystko ok?
Trzymam kciuki zeby wszystkie cukry I malenstwa te brzuszkowe i te chodzace,pelzajace,gugaja ce mialy sie dobrze.
Mialam nadzieje ze bede miala wiecej czasu zeby z wami pisac ale nie mam Czytam was regularnie.
Pozdrawiam was wszystkie
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:10   #3455
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tc

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:13   #3456
ciociami
Raczkowanie

Salatka gyros ale mi smaka narobilas.
Ja robie tak.
kapusta pekinska,por,pomidor,ogor ek konserwowy,
Majonez,ketchup jak ktos lubi kukurydza I kurczak
Ja mieszam nie ukladam warstwami.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:03   #3457
rena5
Zakorzenienie

Berbie gyrosa robię tak: warstwy od dołu:
1. piersi z kurczaka smażone bez tłuszczu i zalane 1szkl. wody z przyprawą kebab-gyros - gotuję na patelni na małym gazie aż do wyparowania wody
2. cebula w piórka - lekko uduszona
3. kukurydza z puszki
4. ketchup pikantny
5. papryka czerwona pokrojona w małe paseczki
6. ogórki korniszone pokrojone w plastry
7. kapusta pekińska (poszatkowana) z czosnkiem i majonezem

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 19:33   #3458
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Berbie gyrosa robię tak: warstwy od dołu:
1. piersi z kurczaka smażone bez tłuszczu i zalane 1szkl. wody z przyprawą kebab-gyros - gotuję na patelni na małym gazie aż do wyparowania wody
2. cebula w piórka - lekko uduszona
3. kukurydza z puszki
4. ketchup pikantny
5. papryka czerwona pokrojona w małe paseczki
6. ogórki korniszone pokrojone w plastry
7. kapusta pekińska (poszatkowana) z czosnkiem i majonezem

zrobiłam podobnie, dodałam tylko czerwoną fasolę (ostatnio mam na nią fazę) i w innej kolejności warstwy
Stary 2013-10-12, 19:45   #3459
Kubek29
Zadomowienie

Pani- juz sie melduję.
Jakis niedoczas mam.

U mnie ok.
Tzn dobrze sie czuje. Mały daje czadu po jedzeniu i przy kolysankach
W srode mam wizytę, troche sie juz stresuje...

Mam straszna ochote na cos słodkiego. Ale tak ze mysle o tym non stop.
W południe dosłownie rzuciłam sie ma szkockie maslane ciasteczko. Pożarlam w sekundę. Pozniej zalowalam.

O Wiece tez osttanio myślałam... Wieka halo, halo?

Iza, a Ty bierzesz jeszcze insuline do innego posiłku i wtedy działa?
Ten pomysł Twojego TZ zeby zmienić fiolke na nowa dobry. Moze cos jest na rzeczy..

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-12 o 19:53
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:11   #3460
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Iza, a Ty bierzesz jeszcze insuline do innego posiłku i wtedy działa?
Ten pomysł Twojego TZ zeby zmienić fiolke na nowa dobry. Moze cos jest na rzeczy..
Biore insuline do 1 kolacji,ale mniej bo 5 jednostek.Po tej kolacji wyniki są okPo innych posiłkach też,tylko ten obiad

Stary 2013-10-12, 22:46   #3461
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ale Tosia je jeszcze inne rzeczy niz mleko. 600 to wcale nie jest duzo. Jakub majac 5 m-cy w przerwie w rozszerzaniu diety jedzac tylko mleko wypijal 1200 ml na dobe, 6x200.
Monia Tosia oprocz mleka je srednio 150-200ml warzyw/miesko wiec sadze ze tez je nie duzo

Inutil duzo zdrowka dla Julka
Berbie i co zamierzasz z grzybami robic: susyc, marynowac, dusic?
A my dzis wkoncu zakupilismy krzeselko do karmienia dla Tosi - wkoncu...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 22:48   #3462
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza Tak jak pisałam diabetolog mówił mi o 3 dniach na jednej dawce, a potem dopiero podnosić, żeby organizm dobrze przyswoił, ale może skonultuj się z diabetologiem? Jaką masz insulinę

Barbie Jakie okazy znalazłaś Ja zawsze kurczaka do gyrosa marynuję w przyprawie całą noc, wydaje mi się, że wtedy jest lepszy.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 23:00   #3463
eseska
Zakorzenienie

HEJKA! kiedyś się tyle opisałam i mi wcięło wkurzyłam się i nic nie napisałam....
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Od kilku dni znowu męczą mnie myśli o tych torbielach i zwapnieniu, a co za tym idzie, znowu boję się ZD ... Prawie 3 tyg było ok i mi się przypomniało ... Otworzyłam zdjęcia z USG, dopatrując się "płaskiego profilu" itp Coś mnie opętało ...
I jeszcze martwi mnie, to kość udowa jest o parę dni (nie pamiętam teraz o ile - o 3-4?) mniejsza w porównaniu do główki. Czy taka różnica mieści się w "normie"? Tego lekarka też nie skomentowała, więc może jest dobrze?
HOSENKO!:cmok :nie zamartwiaj się!!!!!!!!!!!! i nie szukaj jak nie ma czego! a róznice poszczególnych części ciaął sa normalne!!!!!!!!!!!!1

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

kunia- pierwsze "kosi" - ale jest radość nie?
Zawsze mnie dziwili rodzice którzy swoje dzieci męczyli: A pokaż cioci jak Ty robisz lalilali.... a powiedz wujkowi jak robi piesek.... a gdzie mama ma nos... itd..bez końca.
A teraz sama przy każedej możliwej okazji chwalę się umiejętnościami mojego dziecka, zachęcając ją do śmiałości wśród osób dla niej obcych i cieszę się każdym jej postępem.
ZEBERKO! mam tak samo. na szczęście Zosia dość chętnie chwali się nowymi umiejętnosciami! a KUNIA brawa dla Tosi!
Cytat:
Persuniu- niełatwe życie z niejadkiemale może faktycznie to ząbki?
( nie pocytowalo mi wszystkiego) PERSE! a w nocy je? bo Zo tez miaąl taką faze jak zaczela więcej widzieć to wszystko ja interesowało tylko nie jedzenie!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

ja właśnie wróciłam z babskiej imprezy, 7 mężatek w tym 5 dzieciatych i 2 po 2 #, w ty jedna ja eh.........
BERBIE!

Cytat:
typowy problem podziałek, rozdziłek, strzałek i kreseczek...
wiem co mówię, bo odkąd próbuję karmić dziecko kaszą i zupkami te powyższe mnie prześladują (o rajuuuuu, mój syn wczoraj zjadł za mało zupy z mięsem --> mało żelaza aaaa). i to jest magia cycka. nie wiesz ile zje, wiesz że przybiera...
O tak na cycu bez podziałki jest. a teraz jak Zosia już mm dojada to tez nie utrafi raz 90- raz 150ml (po cycu) jak nie było buteleczki to twierdziłam ze się najadła i już!

Cytat:
Witam

Witam się w 30 tc
Brawo!!!!!!!!!!!!!klask i::jupi :
IZA! a pytanie z innej beczki : naklejki się nic nie odklejają? Bo ja zamówiłam od tego samego sprzedawcy (chyba) naklejki do pokoju Zosi i nam się delikatnie na końca odkleja boje się co będzie jak mała zacznie je zdapywac . te naklejki śa z stworzeniami morskimi, głownie rybki i Zo po lekturze "księg dzwieków" na haslo gdzie sa rybki pokazuje palcem i mówi bool bool

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Kompletnie nie wiem co się dzieje, mam nadzieję tylko, że same dobre wiadomości były jak mnie nie było.

My od ponad miesiąca walczymy z różnymi chorobami. Na przełomie sierpnia i września trafiliśmy z Julkiem do szpitala, okazało się, że był zarażony salmonellą, potem bardzo osłabiony łapał infekcje, aż w zeszłym tygodniu trafiliśmy znowu do szpitala z zapaleniem płuc. Teraz leczymy się w domu i wszystko idzie ku dobremu.

przepraszam, że nic nie odpisuję, ale przeczytałam tylko ostatnią stronę Pozdrawiam i ściskam wszystkie razem i każdą z osobna.
INUTIL! to macie serie.. dobrze ze już na prostą wychodzicie.Biedny Juleczek! Buziak dla niego!

Cytat:
Wygląda na to że insulina nie działaWczoraj zwiększyłam o jednostke cukier-126.Dzisiaj zwiększyłam o 2 jednostki cukier-134
Kurcze Iza ale ten cukier Ci skacze i jest przebiegły! rozumiem ze strasznie się denerwujeszjuz niedługo

Cytat:
poszłam i jednak pogarbiłam i poszłam znowu na grzybobranie trochę mniej tych grzybów, ale jeszcze koszyk przyniosłam
muszę wygrzać nogi bo zmarzłam

jak robicie sałatkę gyros?
BERBIE! kusisz tymi grzybami. Doczytałam ze sałatke już zrobilas ja robie jeszcze inaczej
kurczak optoczony w przyprawie podsmażony na to cebula w kosteczke i ogórek kiszony w kosteczke sos (ketchup+majonez)kukurydz a, znowu sos i pekińska (tylko ja wcześniej posypuje jatą przyprawą a potem odlewam ten sok)

No dizewczyny kto tam się jeszcze nie odmeldował?
Measia a ty gdzie?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyoobrazam teraz karmic bez krzesełka. zosia jest tak ruchliwa ze inaczej byłoby jeszcze cięzej ( a już lekko nie jest)

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 23:20   #3464
Wika28
Zakorzenienie

Kubek, gratuluję prania

agatko, gratuluję tych - 3 kg. Masz jakąś dietę?

Cytat:
To my mamy szafe komandor na przedpokoju,szafe w sypialni i teraz bedą w salonie 2 szafy.
ja mam podobnie a mieszkam sama znaczy - mam jedną szafę w pokoju mniej, ale przymierzam się do kupna

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Zaraz Was spróbuję nadrobić, melduję tylko, że jesteśmy po wizycie u neurologa i mamy zalecone ćwiczenia, jak do końca miesiąca nie będzie poprawy to dostaniemy skierowanie na rehabilitację. Neurolog stwierdziła, że da szanse Olkowi aby z nami poćwiczył, bo on źle znosi jak go obcy "męczą". U niej też płaksiał....
Maga, dobrze, że możecie sami z nim ćwiczyć

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Na mnie przyszły gorsze dni, jutro mój TP, a tu wesele. Ale może chociaż trochę się rozerwę i odgarnę złe myśli...

Na dodatek krowa, której cielakowi tak kibicowałyście pewnie pójdzie na sprzedaż. Oj źle jej się porobiło po tym wycieleniu, źle... 7 stów władowane i na nic...
I do chol... ja mam oszczędzać na swoich badaniach?...

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witam ,ale tu dzisiaj cicho. Ja już mam weekend . ależ mnie ten tydzień wymęczył. A i chciałbym się pochwalić, że mój Staś skończył dzisiaj 4 lata .
wszystkiego najlepszego dla Stasia A ja cały czas myślałam, ze on siedmiolatek już

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a "u mnie" też przyjmuje i za wizytę bierze 200-220zł!
mój bierze 100 zł za wizytę z USG i cytologią i zawsze mi się wydawało, ze to dużo

Cytat:

Moja Malutka od 3 dni robi "kosi kosi" lapkami a dzis to robila z duza czestotliwoscia dodatkowo bardzo jej sie podoba "baran baran bum" glowka zaczela robic to naprawde mocno ale jak uderzy to potem sie smieje z tego - twardy zawodnik z niej
Zdolniacha kiedyś dostałam takie "baran baran bum" - gwiazdki zobaczyłam a dziecko się śmiało

Cytat:
Zawsze mnie dziwili rodzice którzy swoje dzieci męczyli: A pokaż cioci jak Ty robisz lalilali.... a powiedz wujkowi jak robi piesek.... a gdzie mama ma nos... itd..bez końca.
A teraz sama przy każedej możliwej okazji chwalę się umiejętnościami mojego dziecka, zachęcając ją do śmiałości wśród osób dla niej obcych i cieszę się każdym jej postępem.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43231158]

Ja byłam wieeelką przeciwniczką strojenia dzieci, a teraz? Ojeju jak on będzie w tym słodko wyglądał
Absolutnie nie gugać do dziecka! Teraz: Altusiu, Altusiu
I tak dalej.....[/QUOTE]

Cytat:
Witam

Witam się w 30 tc
Iza, gratuluję jeju, kiedy to przeleciało

Cytat:
cierpiałyśmy w ciszy

Hosenko, staraj się nie panikować, jeśli jakoś dasz radę wszystko jest na pewno dobrze, tak jak dziewczyny pisały
A z innej beczki - robiłam dziś królika wedlug Twojego przepisu. Pychota! Mąż zjadł wszystko, objadł się jak bąk, tak ze z kolacji nawet zrezygnował

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2013-10-12 o 23:23
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 23:26   #3465
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monia Tosia oprocz mleka je srednio 150-200ml warzyw/miesko wiec sadze ze tez je nie duzo

nie wiem nawet jak jedzą starsze dzieci, czy częściej/rzadziej, więcej/mniej
Jakub póki co 400-600 ml mm + kasza na 130 ml mm z odrobiną owoców + 190g obiadku + owoce (ok 100g) z kaszą na 90 ml wody/kisiel z owocami. wychodzi 5/6 posiłków.

ja szukam krzesełka ale kiepsko mi idzie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 08:11   #3466
wadera4
Wtajemniczenie

Jakoś przeżyłam ten dzień, ale sama nie wiem jakim cudem...
W kościele non stop chciało mi się ryczeć. Zresztą później wcale nie było lepiej. I takie miałam głupie myśli o moich dwóch aniołkach i o tej krowie (! ) Że one tak samo jak ja lubią zwierzęta i pewnie tam ją głaszczą i pasą ją zieloną trawką I zaraz taki sielankowy obrazek przed oczami - jak to pięknie musi być w niebie
Boże jaka głupia jestem, skąd mi się biorą takie głupoty w głowie
Na sali z kolei myślałam o tym, że gdyby wszystko dobrze poszło, to nie byłoby nas na tym weselu. Bo albo byłabym tuż przed albo tuż po, albo w trakcie

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:16   #3467
BERBIE
Zakorzenienie

witajcie
wadera ja dopiero od jakiegoś czasu nie płaczę w kościele. przedtem nie chciałam tam w ogóle chodzić bo ciągle wyłam.
Stary 2013-10-13, 09:17   #3468
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam....

Inutil i Dużo zdrówka dla Julka!!

Wadera

Wika nie mam diety, po prostu nie biorę leków ... no i zmieniłam przyzwyczajenia żywnościowe. Np odstawiłam ziemniaki!
Za gina płacę 150zł (wizyta+usg)

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:26   #3469
Kubek29
Zadomowienie

Waderko

Wika, nie ma jakiego prania gratulowac.
Wypralam tylko wtedy te pieluchy .... I nawet nie poprasowalam.
Cała reszta czeka i chyba sobie jeszcze troooche pocżeka nie mam mocy

Miłej niedzieli Dziewczyny!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Aha, śniło mi sie dzisiaj ze urodziłam dziecko, zobaczylam tylko twarz czy nie jest nalana i specyficzna dla dzieci z fetopatia cukrzycowa (nie byla) i kazałam je położonym razem z dwoma kocykami dać do prania. Jak przyszedł ktos go zobaczyć to ze spokojem powiedziałam, ze sie pierze w pralce

Tu sie chyba temat prania nałożył i moj strach o to, zeby mi dziecka w szpitalu nie wykapali po
porodzie.
Jakis dziwny ten sen był w klimacie- taki totalnie bez emocji.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-13 o 09:29
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 09:29   #3470
BERBIE
Zakorzenienie

w listopadzie mam zostać chrzestną, będę chrzciła dziewczynkę, która ma ponad 2 lata. muszę jej kupić ubranko do chrztu i mam zamiar kupić coś co będzie mogła nałożyć na święta itp. (jej rodzice nie mają kasy i moim zdaniem bez sensu kupować typowo chrzcielne ciuszki dla już tak dużej dziewczynki). szukam czegoś na allegro ale nic ładnego i stosownego nie widzę, możecie mi polecić jakieś sklepy internetowe z ubraniami dla dzieci?
Stary 2013-10-13, 09:34   #3471
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Iza Tak jak pisałam diabetolog mówił mi o 3 dniach na jednej dawce, a potem dopiero podnosić, żeby organizm dobrze przyswoił, ale może skonultuj się z diabetologiem? Jaką masz insulinę
Ok,to spróbuje dzisiaj 7 jednostek do obiadu.
Do diabetologa ide w środe,insuline biore Humulin R.Wczoraj zmieniłam fiolke,zobacze.

Jutro mam wizyte u gina,ale gin mi nic nie poradzi na cukry.Powiedział ostatnio że jego cukry nie interesują że to sprawa diabetologa.
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
IZA! a pytanie z innej beczki : naklejki się nic nie odklejają? Bo ja zamówiłam od tego samego sprzedawcy (chyba) naklejki do pokoju Zosi i nam się delikatnie na końca odkleja boje się co będzie jak mała zacznie je zdapywac . te naklejki śa z stworzeniami morskimi, głownie rybki i Zo po lekturze "księg dzwieków" na haslo gdzie sa rybki pokazuje palcem i mówi bool bool
Wiesz co mi się nie odklejają.

Masz ściane matowa?
Cytat:

Wczoraj wieczorem popłakałam z powodu cukrów co oczywiście odbiło się "pięknym"wynikiem na czczo 97

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-10-13 o 09:45
Stary 2013-10-13, 10:08   #3472
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Stresuje mnie już poniedziałkowe prenatalne...
będzie dobrze. MUSI być. nie ma innej opcji.

Cytat:
i poszłam znowu na grzybobranie
kurza mordka, mogłam się jednak założyć
moja matka jak Ty - coś porobi w ogrodzie i w ramach nagrody jedzie na grzyby

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Dziewczynki czy cytologia 2 stopien to napewno wszystko ok?

nigdy nie miałam innej :/

Cytat:
Mały daje czadu po jedzeniu i przy kolysankach

i coś miałaś z wynikiem po ciachu?!
u mnie w poradni mówili, że czasem można. zwłaszcza jak ma się grzeczne cukry

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
i Zo po lekturze "księg dzwieków" na haslo gdzie sa rybki pokazuje palcem i mówi bool bool

nasza Księga jest już tak zaczytana, że się zastanawiam czy do introligatora nie oddać...

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
mój bierze 100 zł za wizytę z USG i cytologią i zawsze mi się wydawało, ze to dużo
hehe co dla jednego mało, to dla drugiego dużo a co dla innego dużo, dla kolejnego mało :brzyda l:
ale powiem Ci, że bardzo przyzwoicie "bierze"

Cytat:
nie mam mocy
masz prawo

Cytat:
zobaczylam tylko twarz czy nie jest nalana i specyficzna dla dzieci z fetopatia cukrzycowa (nie byla)
ostatnio sie zastanawiałam nad tym jak to jest mieć Twoją wiedzę i dziecko. czy bym chciała czy nie no i jednak bym chciała

(no i czy będziesz wszystko widzieć i pozostaniesz obiektywna. to takie gUpie dość, ale o tym pomyślałam jak wczoraj oglądaliśmy pierwszy album T. mnie się wydawał najpiękniejszym dzieckiem świata. i jaki był mój szok wczoraj że absolutnie nie był )

Cytat:
i moj strach o to, zeby mi dziecka w szpitalu nie wykapali po porodzie.
dlaczego? tj. słyszałam że np. w Niemczech już się tego nie robi. ale przez jaki czas ma być nie kąpane? no i czym to grozi?
a w ogóle będziesz rodzić "u siebie"?

Iza, easy. Nomen omen- Iziuuutkooooo! im bardziej się denerwujesz, tym jest gorzej. jeśli wiesz, że po obiedzie masz złe cukry, to tylko po obiedzie podnieś sobie jednostkę insuliny i sprawdź co będzie. Insuliną dziecku nie zaszkodzisz, nerwami zaś - tak....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:21   #3473
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie Może płaszczyk w takim stylu http://www.abrakadabra.sklep.pl/Prod...anka_ecru.html
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 10:34   #3474
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Barbie Może płaszczyk w takim stylu http://www.abrakadabra.sklep.pl/Prod...anka_ecru.html
za mały
co do okrycia wierzchniego to chcę kupić kurteczkę/płaszczyk, ale taki co by miała na tą zimę, bo wiem, że nie ma. chodzi mi przede wszystkim o sukienkę.
Stary 2013-10-13, 10:39   #3475
pani22ka
Zakorzenienie

Berbie, wczoraj koleżanka wrzuciła https://www.facebook.com/WeLovePetticoats - kupiła taką spódnicę córeczce na weselicho. Z moich znajomych dwulatek jedna by zwariowała ze szczęścia jakby coś w tym stylu miała, druga ma wywalone (jeszcze) na ciuchy

chyba jednak kupiłabym coś na (super jakość) http://pl.nextdirect.com/pl/Gender-O...tegory-Dresses

darmowa wysyłka. przy pierwszych zakupach /jak ustaliłyśmy z Kubkiem / - 35 zł zniżki (jeśli zaszalałabyś za 175 zł ) kod:NEXT35

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:18   #3476
Hosenka*
Zakorzenienie

Mój gin bierze 150 z USG, czyli tyle płace na każdej wizycie co 3tyg. Raz zapłaciłam 100 zł bo byłam po 2 tyg. Taki rabat

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 11:43   #3477
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Monia niby powinno byc 5 posilkow, ale u nas to nieprzechodzi zawsze, Tosia woli jesc czesciej a mniej, np co 2-2,5h po te 120ml albo 60ml ciezko trafic za jej glodkiem . Dzis np jadla tak: 2 w nocy - cyc, 7.30 - 120ml, 9,30 - 60ml, a teraz spi juz 2h, jak wstanie bedzie (taki jest plan) 190ml cukini z marchewka...potem 190ml wrzywa z mieskiem, kaszka jaglana 120ml (w tym 90ml mm + 30ml wody), 120ml mleka...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:24   #3478
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
W kościele non stop chciało mi się ryczeć. Zresztą później wcale nie było lepiej. I takie miałam głupie myśli o moich dwóch aniołkach i o tej krowie (! ) Że one tak samo jak ja lubią zwierzęta i pewnie tam ją głaszczą i pasą ją zieloną trawką I zaraz taki sielankowy obrazek przed oczami - jak to pięknie musi być w niebie
Boże jaka głupia jestem, skąd mi się biorą takie głupoty w głowie
Na sali z kolei myślałam o tym, że gdyby wszystko dobrze poszło, to nie byłoby nas na tym weselu. Bo albo byłabym tuż przed albo tuż po, albo w trakcie
nie da się uniknąć takich myśli....
Ja myślałam, że temat żałoby mam już dawno za sobą, że jestem silna itp. Ostatnio Szefowa poprosiła mnie bym napisała tekst na 15 października. Wszystko szło gładko, z dystansem a gdy tekst się już ukazał i gdy go przeczytałam, pół dnia ryczałam
Tego się jednak nie przeskoczy...

Cytat:

Wika, nie ma jakiego prania gratulowac.
Wypralam tylko wtedy te pieluchy .... I nawet nie poprasowalam.
Cała reszta czeka i chyba sobie jeszcze troooche pocżeka nie mam mocy
Kubku, moc na resztę jeszcze przyjdzie albo w końcu konieczność jak już Maluch zacznie płakać obok brzucha

Cytat:

Aha, śniło mi sie dzisiaj ze urodziłam dziecko, zobaczylam tylko twarz czy nie jest nalana i specyficzna dla dzieci z fetopatia cukrzycowa (nie byla) i kazałam je położonym razem z dwoma kocykami dać do prania. Jak przyszedł ktos go zobaczyć to ze spokojem powiedziałam, ze sie pierze w pralce

Tu sie chyba temat prania nałożył i moj strach o to, zeby mi dziecka w szpitalu nie wykapali po
porodzie.
Jakis dziwny ten sen był w klimacie- taki totalnie bez emocji.
Ja też miałam dzisiaj sny o dziecku - najpierw urodziłam dziecko, któremu bez przerwy pieluchy musiałam zmieniać i nie byłam wcale szczęśliwa później jakieś tsunami mi je porwało i tak całą noc. Pewnie dlatego, ze Mąż wczoraj musiał wyjechać - nie lubię weekendów bez niego

Cytat:
kurza mordka, mogłam się jednak założyć
moja matka jak Ty - coś porobi w ogrodzie i w ramach nagrody jedzie na grzyby
Moja ma tak samo Ostatnio dzwoni do mnie do pracy i pyta która godzina - mówię jej która jest, ale trochę to dziwne mi się wydało, tym bardziej, ze jakoś tak dziwnie ze mną rozmawia. Pytam co się stało a ona na to, ze poszła sobie odpocząć na grzyby i tak się zamyśliła, że nie wiem gdzie jest Pół godziny ją trzymałam przy tym telefonie i opowiadała mi jaką drogą szła, gdzie skręciła itp. W końcu jakoś wyszła z tego lasu, ale daaaaleko od domu - co nie przeszkodziło jej następnego dnia znowu na grzyby się udać

Cytat:
hehe co dla jednego mało, to dla drugiego dużo a co dla innego dużo, dla kolejnego mało :brzyda l:
ale powiem Ci, że bardzo przyzwoicie "bierze"
no teraz to wiem zwłaszcza gdy inna pani gin skasowała mnie 600 zł za zamrożenie/wypalenie małej nadżerki
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 14:51   #3479
anitaxas
Zadomowienie

Hej
dziewczyny mam "gościa" w domu - tj. moja mama przyjechała na 2 tyg. więc mogę nie być codziennie na forum.

Jana Ty się zdecydowanie za duuużo denerwujesz. Trzymam kciuki za poniedziałkowe badanie i wierzę że wszystko będzie dobrze!!!

Wederko

Agatko
jak to nie bierzesz leków to czy się leczysz??

Izka tak bardzo mi Cię szkoda, że tyle stresu przez te cukry masz

Miłej niedzieli kochane!!! U nas taki piękny dzień - 25st.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 16:41   #3480
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
nie da się uniknąć takich myśli....
Ja myślałam, że temat żałoby mam już dawno za sobą, że jestem silna itp. Ostatnio Szefowa poprosiła mnie bym napisała tekst na 15 października. Wszystko szło gładko, z dystansem a gdy tekst się już ukazał i gdy go przeczytałam, pół dnia ryczałam
Tego się jednak nie przeskoczy...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości