|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Chyba pora dołączyć do moich chłopaków
![]() ![]() ![]() ![]()
#2762 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hej, my wróciliśmy do domku dopiero od teściowej z imienin i chyba muszę się wyspać, na wkładce a później przy podcieraniu zauważyłam że śluz jest jakiś taki brunatny, nie całkiem ale taki trochę podbarwiony. Czyżby jakieś pierwsze znaki??
#2763 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja już od godziny 6 na nogach. Wczoraj cały dzień przesiedzieliśmy u teściowej, najadłam się jak głupia, bo teściowa zawsze naszykuje tyle jakby całe wojsko miało się zjechać. Z moim przeziębieniem jest coraz gorzej. Kaszlę jak gruźlik tak, że aż czasami mam wrażenie, ze płuca wypluję,, w nocy mnie taki ból w brzuchu złapał od kaszlu, że aż nie wiedziałam co się dzieje. Katar leje się potokiem z nosa, a jak leżę to zatyka mi obie dziurki i nie mogę oddychać. Chyba bez lekarza się nie obejdzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie ma co szaleć z obwodem, bo za chwilę pewnie się trochę "zmniejszymy". Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bosko! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dziewczyny - te dodatki za 1gr zależą od tego, co akurat dany Rossmann ma! ![]() Ja wczoraj też zrobiłam b.duże zakupy, wydałam 190zł ![]() Cytat:
![]() rusalka - nie mów, że Ty to wszystko sama stworzyłaś! ![]() ![]() A ja nawet głupiej zebry nie umiem bez zakalca upiec ![]() Witam niedzielnie! Wczoraj calutki dzień poza domem. Pojechaliśmy rano do CH, poszłam do fryzjera (czekałam ponad godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam aż mi sklep otworzą, bo nie mam w domu ani okrucha pieczywa ![]() W ogóle moje siedzenie w domu i przede wszystkim pranie Ninowych rzeczy z podwójnym płukaniem jest mega nieekonomiczne! 2 m-ce temu za wodę mieliśmy dopłatę 1,38zł, teraz - ponad 33zł ![]() ![]()
![]() |
#2765 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
rusalka- tak jak pewnie wszystkie dostalam wielkich oczu i slinotoku podziwiajac Twoje slodkosci.dla oczu super,ale dla podniebienia to nawet nie proboje sobie wyobrazic... 1dzien!!! sama w to nie wierze...oby jutro juz Tymus byl na swiecie,zeby nei trzymali mnie tam bez sensu i nei kazali czekac.juz przychodzi milion mysli-przetrwam wszystko,bede dzielna i takie tam,ale zeby tylko maluch byl zdrowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1381648250.902598.jpgImageUploadedByWizaz Forum1381648277.274772.jpg
Pochwale sie jeszcze Tymkowym pokojem,lozeczko jeszcze beZ przescieradla,zeby sie nie kurzylo przez ten tydzien, A na tej czerwonej kanapie moja torba do szpitala,chyba nawet udalo mi sie zgrabnie zapakowac bez wielkiej walizy,biore jeszcze ta cZerwona co stoi z boku(to jest taka wozkowa) i wszystko.zdjecia ciemne chyba,bo pogoda za oknem tez szara bura Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Rozeznanie
|
Witam :-* ale mialam dzis falszywy alarm z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2768 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, witam się weekendowo. Podczytuję Was w miarę na bieżąco ostatnio.
Na kontroli w czwartek wyszło,że moja szyjka się nie skróciła bardziej, ale to wewnętrzne ujście jakieś lekko poszerzone więc mam leżeć kolejny tydzień. Przeraziłam się jak gin kazał mi nabrać dużo powietrza, wstrzymać oddech i próbować przeć - miałam wtedy usg dowcipne w środku i widziałam jaki jest efekt na ekranie: to ujście się zaczęło bardziej powiększać. Tak więc staram się leżeć dużo, nie jest to łatwe. W czwartek mam usg opisowe i od czwartku mam odstawić leki. Ostatnio mam jakieś dziwne napady gorąca-jakby mnie fale ciepła przechodziły, szczególnie w nowy. No i więcej się pocę. To normalne? Czy jakiś objaw zbliżającego się porodu? Mogłybyście polecić jakąś książkę na temat opieki nad dzieckiem lub jakąś sensowną stronę? Bo czytam o ciąży i porodzie a o maluszku i opiece nad nim w sumie za dużo nie wiem.. Nie mam jeszcze żadnej koszuli do karmienia.. w sumie żadnej koszuli do szpitala ( nienawidzę koszul!) , wanienki, prześcieradła do łóżeczka... Zaraz będę musiała zamówić przez allegro. Za oknem tak pięknie w sensie kolorowo-jesiennie, chciałabym móc z małą wychodzić na spacery jak najszybciej. Obawiam się,że jak urodzę to będzie szaro, buro, zimno, mokro.. I że zacznie się okres grypowy i zamkną szpital dla odwiedzających ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło wszystkie brzuchatki oraz te już rozpakowane ![]()
#2769 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ale ja mam z ta zgaga..wczoraj az trzy razy wymiotowalam, a wymioty mam zazwyczaj wieczorej i tylko raz, lek na zgage nie pomaga co robic
![]() ![]()
#2770 |
Zakorzenienie
|
Zwariowane jeszcze nic straconego. To nadal moga saczyc sie wody. Ja w szpitalu mimo pelnego pekniecia pecherza miałam przerwy nawet 12h w odplywie. Bo akurat sie maluch dobrze wpasowal.
Aaby aj lof ju. Wisze Ci kawke ![]() Pepper bardzo mocno trzymam kciuki. Bądź dzielna, szybko wrócisz do siebie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2771 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
![]() Dziś tak jak zwariowane miałam fałszywy alarm..obudziłam się w środku nocy mokra, pościel mokra, wstałam do toalety i poczułam że nogę mam mokrą...wytraszyłam się jak nie wiem. Ale to chyba dlatego byłam taka mokra bo opatuliłam się w nocy jak głupia, i śniło mi się że byłam u fryzjera i rozjaśniła mi babeczka włosy na żółty blond ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
MAM WIEŚCI OD MAOMAMI!!!
"Wylądowałam na porodóce. Póki co męczę się ze skurczami a rozwrcie do tej pory było tylko na dwa palce więcz początek dopiero. Pozdrów wszytskie dziewczyny. Jak dam radę to jeszcze się odezwę" i kolejny: "Skurczy faktycznie nie da się pomylić z niczym innym, france bolą ![]() także Maomami, trzymamy kciuki i Zuzka pewnie będzie dzisiaj po drugiej stronie brzucha! ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że ten laktator za 1gr to nie w każdym Rossmanie, bo ja nie mam żadnego i nie wiem czy kupować, a taki za 1gr to chętnie bym przyjęła. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na szczęście nie mam odruchów wymiotnych przy zgadze i mi pomaga picie zimnego mleka powolutku, małymi łyczkami. Jeśli najczęściej wymiotujesz wieczorem to może bierz żelazo po wymiotach. Tylko tabletek nie można łączyć z kawą, herbatą i przetworami mlecznymi, bo wtedy nieprawidłowo się wchłania. Najlepiej skonsultować wymioty z lekarzem, może on cos poradzi. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Wtajemniczenie
|
maomami ale jej fajnie!
![]() ![]() ![]() a my jeszcze kawalek ...jak zwykle z forum bede pewnie ostatnia ![]()
#2776 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a Ty zaciskaj nogi bo masz termin po mnie ![]() a po globulkach nie zawsze są białe upławy.. ja miałam przeźroczyste ![]() witajcie! ![]() nie zaglądałam wczoraj bo nie miałam kompletnie czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ale chrzczenia łóżka nie będzie, bo TŻ zarządził mi celibat ![]() ![]() a wczoraj się narobiłam bo oczywiści musiałam i ja malować że wieczorem jak się położyłam to się poryczałam z bólu krzyża i całego kręgosłupa ![]() o, moje dziecko nie lubi jak trzymam laptopa na brzuchu bo ewidentnie chce mi go zwalić :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-13 o 09:10 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Rusalka!!!´Cukiernie otworz, powinnas na tym zarabiac! ![]() Ale sie nie wyspalam...maly obudzil sie o 2 potem o 4 i 6. Co chwile jakies koszmary mial, nie dal sie uspokoic. Nie chcial by tata go uspokajal tylko ja, potem mogl tylko tata ehh. Wygladam jak zombi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż wczoraj powiedział że już mogę rodzić, więc w tej kwestii jest bardzo niezdecydowany ![]() ![]() no już coraz bliżej końca, tylko muszę pogonić teścia trochę z robotą bo teraz to już tylko dla niego robota została i w 2 tyg musi się wyrobić, nie ma bata ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a noc wzglednie przespalam,nawet bezsteresowo...rano sie dzis tylko troche zaczelam rozklejac ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Wtajemniczenie
|
Wogóle to witam się w 10 dniu mojego macierzyństwa
![]() Wiem ze mnie wysłuchacie, bo się chwalę ![]() Więc wczoraj miałam odwagę stanąc na wadze i........................ . brakuje mi tylko 2 kg do mojej wagi z przed ciąży, 12 kg za mną, łącznie było 14 kg na plusie, z tym ze w ciągu 5 dni w szpitalu przybrałam 4 kg ale to chyba kroplówki tak zadziałały. Do tego mam już kostki ![]() Teraz czekam az blizna po cc się zagoi i prześpię się na brzuchu ![]() liwka spi teraz na moich rekach i robi śmieszne miny. Dzis ładnie przespała noc ![]() Wogóle tak sobie myśle ze troche brak mi brzuszka, wiem ze mam ja już po tej stronie, ale myśle sobie ze gdybym myślała w tamtej chwili trzeźwiej to pożegnałabym brzuszek. Wam radze to samo, potem możecie żałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Beatka gratuluję utraty wagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mąż wycina wykładzinę ![]() idziemy dzisiaj na obiad do rodziców ![]() MAOMAMI trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pięknie Ci waga spadła, jeszcze kilka dni i wrócisz do swojej wagi sprzed ciąży. Ja rozstępy mam już na brzuchu i udach, mimo, że smaruje się kremem to i tak się pojawiły. Pewnie mi po porodzie tez będzie brakować brzuszka, ale niestety tak już musi być, nie wiem jak mogłabym się z nim pożegnać. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.