|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
chyba mi się takie coś przyda
![]()
|
#992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
![]() Cytat:
Cytat:
uroczy Cytat:
Cytat:
święta z maluchami będą super rok temu na wigilii powiedzieliśmy rodzicom że będą dziadkami..ale było fajnie ![]() już są fajne
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
o tu dobrze widać, fajne
![]() ja to gadżeciara jestem ![]()
26.09.09 Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną27.05.2013 Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2013-10-13 o 18:58 |
|
|
|
#994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- wróciliśmy wygrzani przez słoneczko, tylko młody nabawił się jakiś problemów brzuszkowych dobrze że byli moi rodzice to odespałam noc, ale najprawdopodobniej to ten mój antybiotyk jeździ mu po jelitkach mimo że dajemy osłonę. no ale skończyłam z prochami póki co, więc tyle dobrze
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
jest nas coraz wiecej
karota, no gadzet jak sie patrzy... pomysl sobie, ze to glupie do zmywania jest, a widelcem na talerzu zrobisz to samo
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
strasznie szybko
dzielna malutka !!! Axella jeśli chodzi o łapanie to akurat Przemek jest z tym do przodu, bo łapie wszystko bez problemu, siłą niemal zabiera mi z ręki gazetę czy coś i przekłada z rączki do rączki bez problemu, trzyma też zabawki w jednej łapce i drugą w drugiej i obie próbuje do buzi wsadzić no ale za to nie próbuje w ogóle sam siadać. tzn widzę po nim że chciałby, ale nie bardzo wie jak ... tak więc Zunia jest niesamowita, nie masz co się martwić, każde dziecko inne umiejętności najpierw rozwija.Cytat:
nie wszyscy mają fb więc tu się też pochwalimy spacerem
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-10-13 o 19:39 |
|
|
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie jak dla mnie to to nie jest taka typowo płynna pozycja półleżąca ale chcę jak najdłużej wozić w gondoli, więc pewnie w końcu podniosę troszkę ten zagłówek ![]() Cytat:
Cytat:
za ząbek! Bartek też się buntuje Cytat:
![]() a to ja tak po prostu Płynem do kąpieli Hipp i mam ekologiczny płyn do dezynfekcji zabawek
|
||||
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tu masz rację, ze widelcem to ogarnę co nie zmienia faktu,ze bardzo mi się podoba
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki zaraz na kompie was nadrobie bo jeszvze Nelcie na party nievwidzialam hee
A to Michas w skietach z reniferkami hii https://www.youtube.com/watch?v=Ngzp...e_gdata_player Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1001 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla niej nie ważycie podczas szczepienia? Cytat:
a Kuba boski! i ma fajne gacie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cześć Byłam dziś w szkole, miałyśmy pedicure i depilację pach, mam cudownie miękkie stopy i gładkie paszki zamówiłyśmy sobie z dziewczynami niedzielny obiad później byliśmy u babci po grzyby ![]() dla zainteresowanych: Skład słoiczka Gerber - delikatny indyk po 6. miesiącu: mięso z ud indyka (55%), woda (użyta do przyrządzenia), skrobia kukurydziana. Skład słoiczka Gerber - delikatny kurczak po 6. miesiącu: mięso z ud kurczaka (55%), woda (użyta do przyrządzenia), skrobia kukurydziana ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
slicznie, a Przemo ma boski zebiasty usmiech ![]() Cytat:
warzywka wyciagnelam z wody i w sumie troche jej bylo, bo cala sie nie odaczyla, a one tez nabieraja, musze jutro sie przejsc do miesnego po indyka i nie wiem co jeszcze mu dac piers z indyka, lososia i ja miesa nie kupuje wiec nie wiem, czy taka cielecine, jagniecine i krolika mozna w sklepie kupic ? chyba narazie ogranicze sie do indyka kurde, kurde moze ja tez sie do takiej szkoly zapisze ![]() czyli sloiczki nie warte uwagi :/
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-10-13 o 19:59 |
||
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja posadze to siedzi sama, o ![]() Ost szczepienie 5.09 wiec ponad miesiac temu i wtedy bylo 8 coś. Kolejne szczepienie listopad Co do tego ze przytulanko z maluchem jest wazne-Z jak sie znudzi tulaniem to mnie odpycha i bije A teraz odkryla, ze mam wlosy za ktore mozna ciagac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz wlasnie moj slodziak spi mi na rekach, po wieczornym cysiu ale dzis miala lepszy dzien, podejrzewam, ze dlatego, ze tata jest w domu. Kurcze... chybs nie bede w stanie och rozdzielic na ponad miesiac...Cytat:
wow! Gratulacje dla Zu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Jak uśpić dziecko wieczorem na drzemkę około pół godziny? Marudziła przy zabawie, zasypianie to ryk
wykąpana padła na cycu godzinę wcześniej niż zwykle.
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te bardziej specjalistyczne mięsko to raczej trzeba zamówić, u nas mają ale już zamrożone, więc nie bardzo Cytat:
Bartuś ostatnio jak mam go na rękach to normalnie się przytula i buźkę tak słodko wtula we mnie a za włosy to ciągnie jak oszalały :P muszę spinać, dobrze, że już odrosły trochę
|
||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Petronelcia basenowo
zajecia nr 6i pierwsze nurkowanie film o polnocy usunelam, jeśli ktoras nie zdazyla priv hehe. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-14 o 00:47 |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
u nas grupa jest wymieszana, wiec dzisiaj nurkowaly dzieci, które mialy 6 zajecia. dwojka odpadla, bo najpierw była kontrola czy potrafią wstrzymać oddech
podobno za tydzień zanurzamy się kilka razy, a za jakies 2 miesiące to już będą takie konretne dlugie plywanka pod woda ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- ponadrabiam Was po master chefie, bo niedawno wrocilismy ze spacer Xal - to nasz sposób na dotrwanie do kapieli i nocne spanie. dziecko do wozka i drzemka...a jak uznamy, ze koniec to do domu i sama się budzi hehe. Vil - piękne jesienne zdjęcia
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja się pytam skąd ten uśmiechnięty pełną buzią chłopczyk ma to cudowne body ? Cytat:
Diabli, dajesz Nelce może witaminę C ? Zajęło mi 1,5 tygodnia dojście od czego moje dziecko załatwia się tyle razy co noworodek. Odstawiłam syrop, nystatynę, marchew, jabłko - bez poprawy...Odstawiłam witaminę C a dałam marchewkę i jabłko i moje dziecko zrobiło dwa kupsztale (a robiła 4-6 :mdleje) - normalne Myślę, co jest grane czy to możliwe, ale znalazłam na necie, że niektóre dzieci też tak reagują.---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój na specerach to tylko w nosidle śpi![]() Axella, brawa dla Zu ![]() u nas siadanie też idzie pełną parą jak wcześniej miałam młodego na kolanach to tylko delikatnie ciągnął i półsiad mu pasował, a teraz się drze i wyrywa i musi być 90 stopnico do zabawek to nasz od dawna chwyta pięknie obecnie kocha sophie i oballa, na macie też szaleje i wszystko do buzi pcha ![]() moje wrażenia po nocy bez woombie- będzie w tym spał do 18-stki ![]() aco do siadania w wózku, w instrukcji elei jets napisane, że gondola do 6 miesięcy max, potem spacerówka, niby mamy na płakso rozkładaną, ale nie widzę tego jak młody w niej leży, osttanio albo w nosidełku albo jeździ foteliku
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-10-13 o 20:26 |
||
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas przed każdym nurkowaniem jest "kap, kap, kap" i albo "hop" i zanurzamy dziecko albo "nie" i nie zanurzamy Mysia a czym się różni nosidełko od fotelika w Waszym wózku? |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pfff chciałam przekazać że albo w nosidle go nosimy albo jeździw foteliku już się wyedytowałam :P
|
|
|
#1015 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edit juz widze ja bym zawalu dostala heheCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-13 o 21:27 |
|||||||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby to byly wlasnie te rzadsze miesa, to bym kupila i pomrozila, a body z biedronki ![]() Cytat:
tarmosil go i ma duza metke
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Axela - gratuluje Zuzi, to jest zdolna dziewczynka
![]() Xal - pytałaś czy mam prawko, tak mam, ale auta brak mąż ma służbowe auto więc ja do niego nie wsiadam![]() Innocence - ale Mateuszek śliczne minki robi ![]() Diabli - super ta kurtka. Ja też małej dużo używanych rzeczy kupuje - przecież można kupić ciuszki jak nowe, więc po co przepłacać
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugą walczę z wózkiem ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A Diabli, miałam pisać fajnie, że macie takie rozbudowane te zajęcia później... nie wiem jak nasze pływanie pod wodą będzie wyglądało na kontynuacji ale później mamy się pojawić jak Mały będzie miał ponad półtora roku i będzie już bardziej świadomy tego co się dzieje bo jakbyśmy się zapisali znów na zajęcia dla starszej grupy to to będzie praktycznie to samo co teraz robimy sami będziemy chodzili ale nie wiem czy się odważę zanurzyć go sama
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też szpinak w Księdze dźwięków to przegięcie - już od niemowlaczka pokazywanie dziecku że jest blee Jak czytam Kubusiowe poczynania ze słoiczkami to takam ciekawa jak będzie u nas - mam nadzieję, że podobnie i też zacznę czytać Helence że szpinak jest mniam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

rok temu na wigilii powiedzieliśmy rodzicom że będą dziadkami..ale było fajnie 
dobrze że byli moi rodzice to odespałam noc, ale najprawdopodobniej to ten mój antybiotyk jeździ mu po jelitkach mimo że dajemy osłonę. no ale skończyłam z prochami póki co, więc tyle dobrze
dzielna malutka !!!
ale chcę jak najdłużej wozić w gondoli, więc pewnie w końcu podniosę troszkę ten zagłówek
trudno.

piers z indyka, lososia i ja miesa nie kupuje wiec nie wiem, czy taka cielecine, jagniecine i krolika mozna w sklepie kupic ? chyba narazie ogranicze sie do indyka 

wykąpana padła na cycu godzinę wcześniej niż zwykle.