|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widze kolczykow na telefonie
![]() Poza tym, moja druhna musi sie ogarnac ![]() Moja kolezanka z Anglii powiedziala, ze chetnie z moja druhna (z PL) zorganizuje mi panienski. Moja druhna teraz sie zastanawia, czy ona tez ma przyjechac na panienski, czy ja chce Dla Was to zapewne dziwne zachowanie, ale ja juz jestem przyzwyczajona ![]() Sent from my RM-825_eu_euro1_217 using Tapatalk
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() wstaliśmy po weselu o 12 ![]() trochę poobserwowałam i : 1.było strasznie ciasno przy stołach, trzeba było bardzo trzymać łokcie przy sobie, aż za..trzeba zwrócić na to uwagę, bo było to dość uciążliwe na dłuższą metę. 2.jedzenie w miarę dobre ale jak dla mnie za mało, szczególnie tych zimnych przystawek a za dużo wolnego miejsca na stole..kiepsko to wyglądało. 3.były koszyczki ratunkowe w łazience(w damskiej były nici, plasterki, tampony i lakier do włosów) 4. dj niestety zawiódł potem coś grał, ale były to takie wolne smętne piosenki, jak się domyślacie nie działało to zagrzewająco na szczęście z tego co mówił nasz zespół o przerwach, to tego problemu nie będzie ![]() 5.oczepiny bardzo fajne, takie 'akurat' bez żadnych kiczowatych zabaw mój TŻ wygrał konkurs z krzesłami ![]() 6.wódka była Wyborowa i czuję się dobrze 7.jeszcze wracając do samej ceremonii w kościele to niestety była to wersja skrócona,bez mszy. Mowię niestety bo całość trwała mniej niż 3o min i jakoś tak wszystko raz, dwa, wcale się nie nacieszyłam tym ślubem, nie wzruszyłam itd..dotąd chodziłam na śluby na mszy i może dlatego takie wrażenie odniosłam.. Żeby nie było, że tylko ja jestem jakaś krytyczna i się czepiam to dodam, że słyszałam jak inni goście mówili między sobą o tym jedzeniu i muzyce Cytat:
piękna ta sukienka jest Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję! Czekamy na zdjęcia na Tobie!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że jutro do mnie dotrą próbki zaproszeń No i muszę się jednak porządnie wziąć za dietę, bo teraz wpadłam w pułapkę "idzie jesień, nie katuj się za bardzo, masz jeszcze 11 miesięcy do ślubu"... a lepiej byłoby mi odwalić te ostatnie 5-7kg teraz i mieć z głowy :PBTW, 11 miesięcy do ślubu |
||
|
|
|
#1025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuję
Co do oczepin to my nie planujemy na szczęście ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie uzmysłowiłam sobie, że do mojego ślubu jest 9 miesięcy ![]() O matko jak ja "świeżo" napisałam wcześniej, przez "rz" haha, jakieś zaćmienie mnie złapało.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." Edytowane przez Hajja Hawwa Czas edycji: 2013-10-13 o 15:49 |
|
|
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
My ciągle na tym samym etapie - ślub 2.08.2014, a my na razie mamy tylko salę i zespół
Największy problem mamy ciągle za kamerzystą i fotografem, a ponadto nie wiem jak ogarnąć temat florystki i fryzjerki - planujecie robienie próbnych fryzur, makijażu? Jeśli chodzi o ciasta, owoce i zimne napoje to organizujemy je we własnym zakresie. Czy wiecie może jakie ilości przyjęło się na jedną osobę?
razem od 10.06.2002 ślub 02.08.2014 Edytowane przez fascinata Czas edycji: 2013-10-13 o 17:57 |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
sprawy ślubne ruszyły
byliśmy na kolejnych przymiarkach obrączek i jesteśmy ju zdecydowani na te http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,3591 dzisiaj je znaleźliśmy i odpowiadają nam bardzo nawet cena dosyć fajna, bo za parę niecały 1000zł.znaleźliśmy też ciekawy garnitur dla tż, o taki : http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-63812# i też w dobrej cenie, bo po obniżce 900zł. i teraz proszę poradźcie mi ![]() - czy do zwykłego garnituru pasuje mucha? zawsze mi się wydawało, że nie... - czy jeśli nie mamy koloru przewodniego granatowego, to taki garnitur nie będzie głupio wyglądał? - czy będzie pasował do mojej sukni :P planujemy do niego dopiąć butonierkę z brzoskwiniowych kwiatów i ewentualnie poszetkę w tym kolorze. ogólnie nie chcemy smokingu, bo szkoda nam 2 tys na jednorazowy wydatek. niestety nie będzie okazji, żeby go założyć drugi raz a jednak chcemy jakoś tak wystylizować tż, żeby się wyróżniał z tłumu. napiszcie proszę co sądzicie.dodam, że tż wyglądał w nim jak milion dolarów, kolor świetnie podkreślał mu oczy
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-10-13 o 18:21 |
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
jestem tu nowa- przyjmiecie nowa pm2014?Bylam juz pm 2015 ale ostatecznie data zmieniona- DZISIAJ PODPISALISMY UMOWE Z SALA strasznie sie ciesze
|
|
|
|
#1029 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy ślub??---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super cena tych obrączek co do garnituru i muchy to do oficjalnych okazji muchę można zakładać do "zwykłego garnituru jak najbardziej (orientowałam się bo sami też planujemy tak) cena garnituru również zachęcająca ![]() a co do koloru to mnie się podoba, myślę, że do Twojej sukni będzie pasował i z brzoskwiniowymi dodatkami też wszystko będzie grało będziecie piękną PM! (my też będziemy kupować w Vistuli ale w przyszłym roku i granat również ale ciemniejszy, ciemny granat po prostu, czarnego nie chcę bo TŻ źle wygląda w czarnym a w stalowym i grafitowym chodzi na co dzień do pracy) ![]() say a powiedz mi do tego koloru garnituru jaką muchę planujecie? (bo właśnie się zastanawiam nad tym, granatowa też?)
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Say-hello
Mi się podoba Sama mam zamiar namówić tż na przymierzenie granatowego |
|
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) do środy mamy zarezerwowany w tej promocyjnej cenie i musimy się zdecydować czy go brać, czy dać sobie więcej czasu.właśnie obawiam się, że on jest trochę zbyt niebieski i może lepszy byłby ciemniejszy... http://www.szarmant.pl/garnitur-slubny tutaj dziś przeczytałam, że mało kto dobrze wygląda w czerni mój tż wydaje mi się, że wygląda dobrze ale ma już jeden czarny garnitur i trochę bez sensu kupować drugi niemal identyczny... a tamtego starego nie chce zakładać.kurde jakie dylematy, gorzej niż przy sukni ślubnej ![]() w vistuli przymierzaliśmy ten garnitur z muchą w tym samy kolorze, ale jakoś mi to nie pasowało... chyba zdecydujemy się na czarny krawat, czarne buty i do tego ten brzoskwiniowy dodatek. Cytat:
wrzucam na chwilę zdjęcie tż, jutro usunę oczywiście kolor nie jest w ogóle odwzorowany koszula oczywiście nie dopasowana, to koszula tż w której przyszedł na zakupy
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-10-13 o 19:15 |
||
|
|
|
#1033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje! ![]() Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. mój TŻ będzie miał muchę do garnituru, też się zastanawiałam ale nawet na stronach producentów garniturów są połączenia z muchą wiec chyba jest OK ![]() 3. nie macie granatowego jako koloru przewodniego ale macie brzoskwinię więc to połączenie wygląda świetnie 4. poszetkę dałabym białą lub w kolorze sukni, brzoskiwiowa butonierka i poszetka w tym samym kolorze może się gryźć... Witam nowe PMki!!! Cashmere gratulacje z okazji zakupu sukni! ![]() Ja dziś kupiłam w Biedronce dwa czekoladowe koszyki Curver za 14.99 zł, w sam raz na koszyczki ratunkowe. Chciałam co prawda wiklinowe z wkładką materiałową, ale akurat mamy w łazience kosz na bieliznę Curver w tym kolorze i jeden taki większy koszyk na chemię, więc te będą do kompletu, no i 2 w cenie 1 ![]() Przyszły moje groszkowe papiery, niestety zaszła pomyłka i dostałam 1 arkusz groszkowego i 10 arkuszy innego, ale jutro ma zostać wysłana prawidłowa przesyłka z 10-cioma groszkowymi. Kartony są ładne, dwustronne, z drugiej strony kolory są odwrócone. W Klubie zamieściłam ostateczną wersję zaproszeń.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-10-13 o 19:23 |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
też macie granatowy?
Cytat:
i z tą poszetką w kolorze sukni chyba masz rację
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Załamałam się. Udusiłabym gościa, koszmar!
http://www.youtube.com/watch?v=5Rtra9StTwo
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
cashmere
Gratuluję sukni! madzixx88 30min to strasznie krótko. Ciekawa jestem co o samym weselu Państwo Młodzi myślą... Witam nowe PM ![]() Wybaczcie, że się nie odzywam-brak humoru... Dzisiaj byliśmy na grzybach więc nieco się odstresowałam. mam problem z moją babcią ;/ aż nie mam ochoty jej widzieć na weselu.
|
|
#1039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o próbne - to tak, planuję zrobić próbny makijaż i fryzurę też tylko najpierw muszę wybrać fryzjerkę ![]() say-hallo - myślę że pasuje, tylko ja bym wolała troszkę ciemniejszy. Byliśmy w wakacje na weselu u kuzyna TŻ i mlody miał granatowy garnitur i czerwoną muchę - fajnie to wyglądało Cytat:
![]() Chciałam się pochwalić że mamy na 99% wybraną piosenkę na 1 taniec Nic odkrywczego, ale jak usłyszałam dzisiaj tą wersję to od razu pomyślałam o weselu ![]() To będzie walc z jakimiś ozdobnikami do tej wersji piosenki ![]() Wykonanie jest cudowne!! http://www.youtube.com/watch?v=uJGIO...xTWdEGgAoIeggQ
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-10-13 o 19:53 |
||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie ta mysle nad garniturem TZ, teoretycznie myslelismy o czerni, jednak wiem, ze dobrze byloby mu w granacie, bo jest blondynem z niebieskimi oczami, ale to troche by sie gryzlo z moimi fioletowymi dodatami, wiec kwestia garnitura zostanie rozstzygnieta gdy przymierzy te 2 kolory. Wczoraj na szybko przechodzilam przez CH i zauwazylam, fajna promocje w wolczance, bo kupujac 2 koszule 3 gratis, jednak nie wiem jak dlugo ta promocja bedzie, bo z Tz az do przyszlego tygodnia nie bedziemy mieli czasu podleciec zobaczyc i przymierzyc ;/
|
#1041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O której godzinie ślubujecie? Cytat:
Tez je rozważamy, tylko w białym złocie. Cytat:
Cytat:
Też rozważamy granatowy (TŻ bardzoooo dobrze w tym kolorze). Much jak najbardziej mitu pasuje, a poszetkę dałabym w kolorze sukni. ![]() Cytat:
Nadrobiłam! My powróciliśmy z wielkopolskich wojaży i tym samym mam wrażenie ruszamy konkretnie z maszyną ślubną. Ostatnio trochę chorowałam, TŻ miał mnóstwo pracy (przejmowanie firmy, awans i takie tam), ja z resztą też, do tego ten niby krótki, ale jednak wymagający przygotowania wyjazd, więc na dużo więcej czasu nie było, a teraz wszystko powinno się trochę uspokoić no i czas ucieka, więc trzeba brać się do roboty. ![]() W tym tygodniu koniecznie szlifuję zaproszenia, btw: zrobiłam znów kolejne Za trzy tygodnie będziemy mieć godzinę, więc wtedy wszystko musi być gotowe, obliczone ile czego potrzeba i najlepiej kupione by raz dwa drukować, składać i móc rozdawać pod koniec listopada. ![]() Na listopad mamy zaplanowanych kilka spraw i myślę, że nim się obejrzymy to będzie grudzień, nowy rok i.. aż się boję myśleć. ![]() W tym tygodniu (przegapiłam , wskoczyła nam jedyna z przodu, więc na chwilę obecną mamy:195 dni do ślubu! ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#1042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super to wyglądało! nie było zbyt ekstrawaganckie, tylko takie subtelne i mogłoby scalić te wasze kolory Cytat:
wkurzam się, bo albo oszczędzimy 300zł jeśli zdecydujemy się do środy na ten garnitur albo sobie poprzymierzamy różne i na spokojnie zdecydujemy... Cytat:
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-10-13 o 20:06 |
|||
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
jestem miszczem fotoszopa
pozmieniałam trochę kolorki ze zdjęcia tego garnituru Vistuli dodałam białą koszulę, czarne buty i krawat, brzoskwiniowy kwiatek i białą poszetkę. chyba fajnie to wygląda
|
#1044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż mojej przyjaciółki miał granatowy garniak - świetnie wyglądał. Może zaraz dorwę jakieś zdjęcie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-10-13 o 20:19 |
||
|
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie, znalazłam cudowne buty do ślubu, mój ideał.. tylko jedno ale.. mają 10 centymetrowy obcas i obawiam się ze w w nich nie wytrzymam całą noc. Czy któraś z was ma buty na wyższym obcasie niż ślubny standard czyli 5cm, max 7?? Chyba zaryzykuje bo buty są świetne..
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby udało ci się znaleźć zdjęcie to dawaj ![]() tę muchę widziałam w Vistuli, ale nie widzę jej na stronie internetowej...
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
oooo to skoro to by dobrze wygladalo, bo oczywiscie musi mi to przymierzyc to w sumie czemu nie, bo lepiej mu w granacie niz w czerni. Trzeba jednak po nowym roku pozwiedzac sklepy i przypasowac, bo nie tylko mi ma sie podobac ale i on musi sie dobrze w tym czuc
tymbardziej, ze sie uparl na muche a ja wole krawat, wiec zapewne upimy i to i to w kosciele mucha, pozniej na sali krawat :P
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zależy od wyprofilowania, ponoć nawet 12 cm louboutiny na cienkiej jak listek podeszwie są mega wygodne (ale nie wiem ile w tym prawdy, niestety nie miałam okazji przymierzać )
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-10-13 o 20:16 |
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
gornek, masz tu fajne zdjęcie
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
zakochalam sie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

Jestem taka szczęśliwa
W tygodniu idę zapłacić pierwszą część, więc jak będzie jak to w nią wskoczę i się obfotografuję, bo można dopiero po podpisaniu umowy. Jak kiedyś dostanę dostęp do klubu 

Dla Was to zapewne dziwne zachowanie, ale ja juz jestem przyzwyczajona
potem coś grał, ale były to takie wolne smętne piosenki, jak się domyślacie nie działało to zagrzewająco
piękna ta sukienka jest

(bo właśnie się zastanawiam nad tym, granatowa też?)