|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
za wejście w dżony!!! ja narazie mogę pomarzyć :PCytat:
Cytat:
za schodzącą przepuklinę!Cytat:
Cytat:
za idealne dziecko,trzymaj tak dalej ![]() Kurde,wszystkie piszecie,żeby nie iść na to szczepienie. Sprawdzałam swoją temperaturę jeszcze 2 razy po dwóch tabletkach paracetamolu i wróciła do normy 36.6. Sprawdzę jeszcze sobie i Młodemu jutro rano i najwyżej pójdę i pogadam z osobą,która będzie szczepić i może mi doradzi. Młody ten swój katar ma od urodzenia,tzn,kichanie,pi sałam o tym wczesniej i kilka z Was odpisało,że Wasze dzieciaczki mają podobnie więc gdybym miała się tym przejmować,to nigdy bym go nie zaszczepiła. Dziękuję bardzo za Wasze komentarze |
|||||
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Narobiłyście mi smaku na świeży chlebek z masłem, że aż mam ochotę napaść na jakąś piekarnię :P
Lecę się myć i spać. Mąż ma zamiar czekać do północy na bardziej oficjalne wyniki referendum ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3123 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szczepienia odłóż jeśli możesz Cytat:
![]() Cytat:
A jak Wam się spało? Pamiętacie sny?? ![]() Pamiętam jak dziś pierwszą noc w naszym mieszkaniu-kot nie wiedział o co chodzi i ganiał po meblach, więc cała nocka nieprzespana Cytat:
![]() Co za BABA --- Hej Wiecie co się dziś stało?? ![]() Widzieliśmy jak kotka auto przejechało Przebiegł obok nas i prosto pod auto wbiegł.... TŻ pobiegł do niego sprawdzić czy uda się go uratować-w pobliżu jest lecznica, więc byłaby szansa, ale kotek tylko drygnął kilka razy i nic się nie dało już zrobić |
||||||
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Skylie a czy ten zabieg jest straszny?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
On dzielnie słucha a potem tłumaczy nawet innym ![]() Np. jak byliśmy na weselu teraz i pan młody (jego najlepszy kumpel) strasznie go namawiał i prosił byśmy zostali na poprawinach do końca, a TŻ odmówił i zaargumentował, że nie możemy, bo musimy wykąpać dziecko o 18, bo tak robimy codziennie ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mykam, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie zielonych kupek moja takie robi cały czas. Niby po koprze i rumianku. Odstawiłam to a kupy dalej zielone. Zapytam w środę pediatrę. Na pewno się nie przejadą, max zjada 600 ml.
Przed chwilą zauważyłam zaczerwienienie na mojej kochanej dupince:banghead: Uciekam spać ![]() Neni mogę pożyczać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka poszło
|
|
|
|
#3129 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43251610] U nas dramatu odnośnie jedzenia część kolejna. Artek zje to swoje dzienne minimum, ale co ja się muszę przy tym narobić, dziś już miałam łzy w oczach, jak wypychał smoczek... Jestem tym strasznie zmęczona, bo mnie to okropnie stresuje, wczoraj mnie tak głowa bolała już z nerwów w nocy. [/QUOTE] Perse już wczoraj miałam napisać, że moja koleżanka też przy córce tak miała.. karmiła mm i mała nie chciała jej jeść.. dosłownie ociupinkę wciągała i nie chciała więcej.. koleżanka miała takiego stresa, ta sytuacja doprowadzał ją do łez.. musiała karmić na śpiocha, bo tylko wtedy udawało jej się wepchnąć w małą mleczko.. widziałam, że usypiała ją w wózku i jedną reką potrząsała nim, a drugą wciskała butelkę, a i tak ciężko szło..pediatra jej powtarzała, że dziecko zjada tyle ile potrzebuje.. dziewczynka ma już ponad 3 lata i wszystko ok no ale tak czy siak ciężki to był dla niej okres ![]() Cytat:
za schodzącą przepuklinę..obyście pożegnali równie szybko wodniaczka ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że teraz ładnie u niego ruszy Cytat:
żeby się nic nie rozwinęłoCytat:
|
||||||||
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, biedny kociak
![]() Teraz idę już na serio spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Tweed ja jak Mela układam małą. Raz jeden bok raz drugi i zawsze ma coś za plackami żeby nie mogła się odchylić. W kiedy mam ją na oku czyli na spacerze to śpi na pleckach.
Neni współczuje widoku tego kotka Po kolejnym dniu dostosowywania sie do Mai cyklów mogę powiedzieć że to działa Jak sobie teraz przypomnę co kiedyś mówiłam..że Maja była marudna, że sama nie wie czego chce itp właśnie że wiedziała czego chce tylko durna matka nie zwracała na to uwagi
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny kiciorek A dla Twojego Tżta wielkie brawa za to, że nie przeszedł obojętnie koło potrąconego kotka Ja już się kładę.. oczy mnie bolą ze zmęczenia.. padam, a pewnie zaraz Maly będzie wołał jeść.. Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
AGRAFKA- nie bardzo. Jest to zabieg w znieczuleniu ogolnym, po ktorym dziecko w zasadzie zaraz sie wybudza i po kilku godzinach wychodzi sie do domu. Pierwszy dzien dziecko jest przymulone po operacji, znieczuleniu i srodkach p. bolowych i spi. A na drugi dzien funkcjonuje juz normalnie. Trzeba uwazac zeby sie nie forsowalo, nie bigalo czy chodzilo. Blizna po zabiegu jest na ok 5-6 cm na brzuszku a wlasciwie w faldce pod. Sam zabieg polegal na otwarciu jamy brzusznej i zamknieciu kanalu laczacego jame brzuszna z workiem mosznowym. U nas kanal okazal sie naprawde duzy i nie bylo najmniejszej szansy na jego samoistne zamkniecie
Tak wiec nie zamartwiaj sie bo to naprawde nie jest.nic strasznego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
Skylie chirurg mówił, że zrobimy USG i będziemy czekać aż Michał skończy rok i jak sytuacja będzie tego wymagać to zabieg.
Dziękuję za odpowiedź Ja idę spać. Mały zjadł o 22:00 to może pospi trochę. Wczoraj zjadł o 20:00 i spał do 3:00 także może dzisiaj do 5:00 pospi ![]() Dobranoc. Życzę spokojnej nocy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3135 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też staram się obserwować dziecko, ale nie wiem np. co robić, gdy jest marudne ![]() Cytat:
Ehh biedny kindziorek ![]() Jak wróciłam do domu to wytuliłam swojego. Zamknęła mi się przeglądarka i nie wiem, gdzie skończyłam narabiać ![]() Ale widziałam, że Karolajn pije ![]() ![]() I jak tam? Mnie wczoraj porobiło to piwko jak gówniarę![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Dzięki! Już wiem co będę zaraz oglądała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czym odciągacie? Cytat:
Na plecach śpi tylko w wózku A tak w ogóle to jestem sama w domu-TŻ ma pierwszą nockę. I tak właśnie sobie uświadomiłam, że będę pierwszy raz w życiu sama w domu przez całą noc
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-13 o 23:19 |
||||||||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
I tu też nikogo nie ma, gadam sama do siebie
Idę się bać pod kołdrę! Pa |
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43251610]
Na tym, co mam, Artek mnie okrutnie obkopuje zawsze. Ja tak samo. Mam ją Ale mata jeszcze nie interesuje Artka tak bardzo.Ojeju współczuję Kurcze, my też się kłócimy często z TŻem, ale zwykle o jakieś jego nieświadome błędy, jakby mi tak powiedział, to bym się chyba ugotowała z wściekłości.Zresztą u nas dzisiaj kolejna kłótnia. Wyszłam z Małym na spacer, a ten został w domu i miał posprzątać coś tam. Zrobił może 1/3 tego, co miał No i mój TŻ jest również ekspertem w sprawie dziecka. Różne takie ciekawostki mi opowiada , a najbardziej lubię tę, co Wy - "on jest głodny", bo jak mu przykłada palec do policzka, to Mały go próbuje złapać i to niezbity dowód na to, że jest głodny. Ech...U nas dramatu odnośnie jedzenia część kolejna. Artek zje to swoje dzienne minimum, ale co ja się muszę przy tym narobić, dziś już miałam łzy w oczach, jak wypychał smoczek... Jestem tym strasznie zmęczona, bo mnie to okropnie stresuje, wczoraj mnie tak głowa bolała już z nerwów w nocy. Ja czasami ściągam karuzelę. Odciągam, potem mam nadzieję Królewicz wstanie i łaskawie coś zje, a potem spanie... Surka klikam [/QUOTE]u mnie tez ciagle maly siw ygina przy karmieniu, jutro zmienie smoczek na ten wiekszy od 3 miesiecy, moze sie denerwuje ze chce pic a za wolno mu leci? sproobuje i dam znac
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu u nas tez malej nic nie bylo. Tyljo Malgos miala katar dlatwgo dr odlozyl szczepienie o tydzien.
I karmienie - juz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni nie chce sie mądrzyć bo dopiero drugi dzień obserwuje Maje i próbuje odgadnąć czego w danym momencie potrzebuje. Ale zauważyłam że Maja marudzi gdy 1) nie została zaspokojona jej potrzeba 2) nie ma już ochoty np ćwiczyć na brzuszku czy bujać w huśtawce. Wtedy nie zmuszam na siłę bo kończy się płaczem. U nas po aktywności fizycznej Maja jest zmęczona i je mleczko, tule ją i usypia. Grunt to w porę to zauważyć. Niestety nie jest to łatwe bo nie moge na nią patrzeć cały czas. Ale myśle że obie z córeczką poradzimy sobie z tym
Maja pewnie jak podrośnie to też będzie bardziej cierpliwa bo jak narazie to musi mieć wszystko na wczorajJak wszystkie piją to i ja drineczka popijam z TZ ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Kathe a pamiętasz kiedy przeszliście na smoczki 2? Bo ja mam tylko dwie jedynki i strasznie mi to utrudnia życie a w szafce czeka sześć 2
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że wychodzimy powoli na prosta...
![]() Adaś kiepsko przechodzi odwyk od morfiny- przynajmniej tak mi sie wydaje, że to jest powodem... ;( Nie śpi ciągiem juz 16 godzin. Z lekarzem będziemy mogli porozmawiać dopiero jutro na obchodzie a pielęgniarki nic nie mogą zrobić :/ Ją sie chyba zaraz przekrece z nerwów ;( Nie wiem co zrobić ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka- trzymam właśnie Młodego. Tzn Adaś leży mi na ręce i kolanach. Ale zasnąć nadal nie może...
Był lekarz. Nic nie mogą zrobić- Adaś musi sam zasnąć. Nie wiedziałam, że to wszystko będzie takie trudne ![]() Adaś wygląda jak swój cień. W wieku 14 tygodni waży 4,3kg ;( Jak nie wpadne w jakąś chorobę psychiczna to będzie cud. Wyszło jeszcze kilka dodatkowych rzeczy ale to juz Wam kiedyś opisze w klubie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cynamonku czesto o was myśle i wierze że za jakiś czas zapomnicie o tym koszmarze.
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
Adaś na Intensywnej terapii jednocześnie dostawał 18lekow. Mówią, że to może być efekt ich odstawienia. Dodatkowo jakiś idiota zadecydował żeby z dnia na dzień uciac Adasiowi morfine o 50%- podobno tak szybko nie schodzi sie przy "odwyku" :/
Adaś nadal karmiony jest przez sonde. Boję sie, że zapomniał jak sie je normalnie... ![]() Jeszcze przed operacja jak go przystawialam do piersi kiedy juz miał sonde to kiepsko mu szło A Ty dlaczego nie śpisz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3145 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonku Adaś to silny chłopak, oby jego organizm szybko sobie poradził z tym odstawieniem i oby poczuł sie lepiej i odpoczął. Ważne, ze czuje Ciebie, Twoja miłość i troskę. Trzymam kciuki za niedzielnego maluszka!
My po karmieniu, jednak da sie wsunac 100 ml bez płaczu... Jak jest ciemno, cisza i spokój. Teraz zasypia z kupa w pieluszce, ale nie chce go rozbudzać, najwyżej wcześniej sie obudzi... Ja też raz byłam świadkiem potrącenia kota szczęście w nieszczęściu, ze na amen, jakby sie miał kociak męczyć, to gorzej...Padam ze zmęczenia. Mały usypia i ja też chce... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynomonku
Adaś da radę. Taki malusi organizm, a już tyle przeszedł![]() Trzymajcie się ! Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
To ja jeszcze tylko jedno napisze i spadam żeby Wam humorow nie psuć.
To nie tak wszystko powinno wyglądać. To nie w szpitalu powinnam siedzieć i dogladac zaplatanego w kilometry rurek synka ![]() Cholerny rozrusznik miga dioda w nogach Adasia. Młody za chwilę dobije do 20h ciaglego niespania. Adaś jest teraz we własnym świecie do którego ja nie mam dostępu. Nie umiem pomoc własnemu dziecku- to boli najbardziej. Psychicznie i fizycznie ;( Uzeram sie z pielęgniarkami o każda ☠☠☠☠☠☠☠e. A to, że leki na czas nie podane, a to zimne mleko prosto z lodówki chcą mu podać, a to opatrunek zapominają zmienić... :/ Zabronilam zmieniac pieluchy Młodemu- mimo, że sie boję to sama to robię. Mam ochotę rozerwać te durne pielęgniarki na strzępy- dra gęby na cały regulator a Adasia każdy dźwięk pobudza... Żeby sie tymi ciastkami udlawily :/ Wszystkie...jak leci :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze
![]() Neni, ja robię: woda morska+ aspirator w stylu fridy. Na razie tragedii nie ma, bo wystarczy osiągnąć 3 razy w ciągu dnia. Teraz słyszę, że ładnie oddycha. Cynamonku, niestety życie czasami nie jest takie jak sobie myśleliśmy, że będzie. A najbardziej boli, kiedy cierpią te delikatne i niewinne istotki. Pogadaj z lekarzami o braku snu Adasia, może coś pomyślą. Pielęgniarki bym chyba pozabijala no, ale nie nauczysz nikogo wrażliwości na siłę. Trzymajcie się dzielnie, a Adamowi życzę snu, zdrowia, siły i mocnego serca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-14 o 05:01 |
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynomonku
tak mi przykro chciałabym żeby los przestał Cię doświadczać. Życzę by wyszło słońce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonowa
trzymaj się JAKOŚ, poszukaj w sobie ostatnie gramy sił i bądź dzielna, bo Adaś wróci lada dzień do siebie i będzie potrzebował mamę spokojną i przy zmysłach. jestem przekonana, że z karmieniem będzie dobrze, ssanie to instynkt, i jak ta morfina zejdzie i jak Adaś "wróci" to ten instynkt będzie silniejszy niż niemoc i zapomnienie jak się ssa i wierzę, że uda Wam się. może i będzie ciężko na początku, ale myślę, że Adaś tęskni za mleczkiem w ustach i ssaniem ciepłego cyca. poza tym myślę, że Twój syn ma szczęście, że jesteś jego mamą i że taka dzielna jesteś! tak jak pisałaś, inne matki po hotelach śpią, a Ty przy nim, i właśnie ta twoja obecność łagodzi mu ten okropny czas. my tu wszystkie trzymamy kciuki!!!! i modlimy się za Was i tulimy!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

za wejście w dżony!!! ja narazie mogę pomarzyć :P
jakis dramat, jak mni jutro nie przejdzie, jade do lekarza, bo to co najmniej dziwne jest... zwlaszcza ze okolice macicy tez pobolewaja

Ostatnio ponoć wpadła na genialny pomysł, żebysmy w tż wrócili do niej
okazało się, że barat tżta też o to pytała
moze uda sie pozniej cosik nadrobic.Wczoraj spalismy w nowym mieszkanku.Sąsiedzi z góry zrobili domówke=dziś byłam kierowcą bo tz słabutki 

, a najbardziej lubię tę, co Wy - "on jest głodny", bo jak mu przykłada palec do policzka, to Mały go próbuje złapać i to niezbity dowód na to, że jest głodny. Ech...

Adaś da radę. Taki malusi organizm, a już tyle przeszedł