|
|
#2731 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale lubiem to ![]() ![]() sto lat sto lat niech żyje nam Cytat:
![]() Ale ja też się focham bo mnie kilka dni nie było i nikt nie wspomniał o mnie![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2013-10-13 o 17:26 |
|||||
|
|
|
#2732 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam nikogo na wsi, NIKOGO...! ![]() Silikonowy podobno łatwiej czyścić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wcześniej ulewał naprawdę baaardzo dużo, aż się martwiliśmy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasia - toś poszalała A ja drugi rok nie piję, niesamowite stwierdzenie... ![]() Hej Krzyś drugi dzień nie robi kupci. Może dlatego, że od piątku nie jadł słoiczka..? Dziś dostał groszek - który nota bene zrobił furorę chyba większą, niż marchewka! Prawie wyrwał mi filiżankę ![]() Pogoda nadal piękna, kocham taka jesień, a park wygląda przecudownie
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś dostał parę łyżeczek banana - mina bezcenna )i dziś pierwszy raz żółtko miętosił, hm... następny raz w słoiku bo wszystko na podłodze haha. czekamy na tż'ta który wraca z poznania z pierwszych zajęć.
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam posta, sprawdziłam Juniorowi pieluchę i musiałam zaprać spodenki, bodziaka i bujaczek
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
no to obaliłaś moją teorię (ale prawie) We wt dowiem się ile wskazuje licznik, obstawiam 9-9,2 więc nie wiele mniej ![]() że tak powiem szczupła pupka nie daje wszystkiego :P
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) hehe To dobrze.. wszystko zalezy od dziecka... Mój wymuszacz jest i spi, ale ma trudnosci z zasnieciem czesto... taki typ.. nie wiem... Nie zmienie tego.. Moze jakby poplakal w lozeczku to by sie nauczyl sam zasypiac...bo poki co nie bylismy konsekwentni..niestety..j akos tak lepiej i cieplej jak jest blisko nas.. spi z nami i moglby w lozeczku ale ..Ostatnio uslyszalam od znajomej tekst:...'' i co spi wam maly w lozeczku... ja odp. ze nie..a ona to tak myslalam..bo nie kladziecie go i nie uczycie... ''(ale znawczyni, latwe to nie?? ) ehhh Cytat:
) Na szczescie go nie wzielo, dalam aspiryne i zaraz go wysmaruje czyms ![]() Jak maly zasnie kupuje ten gryzak chyba ok... nie pamietam gdzies link widzialam tego co dziewczyny zamawialy.. http://allegro.pl/kidsme-silikonowy-...518259252.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oparcie mam tylko w mojej mamie, która chętnie z wnusią zostaje mimo że pracuje czasami 10,11 godz. - kochana jest ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
jest!----------------------- Tasia34 widzę że już po temacie
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-10-13 o 19:47 |
||
|
|
|
#2739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
padłam (rozwaliłaś mi system) Cytat:
Cytat:
Ty się tu pode mnie nie podpinaj, co.... si,si
|
|
#2740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajowy wierszyk Kuba na pewno da radę -3mam ![]() aż mi się ''gimnazjum''przypomniało , jak z psiapsiółką też takie wierszyki pisałyśmy np o Panu od Sztuki '' Janusz Janusz nie daj sie, zmień skarpety umyj SIĘ '' ![]() Cytat:
no więc jutro Powinno mi się udać chociaż ciut nadrobic, z rana żem sama z Milusiem tylko w domu, a po południu idę do MaCaDonalda, - bo tam za free WiFi - a muszem na kompa SFORmatowanego dac kilka programow, i potrzebuje dostepu do neta, wiec moze wtedy reszte sie uda ![]() no wiec Dobrej Nocy Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-10-13 o 21:05 |
||
|
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anika_s;43243746]
A DZIS MAMY PÓŁ ROCZKU [/QUOTE![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo już nie pamiętam![]() Cytat:
U Filipa też głównie jak plastelina tylko kilka razy była rzadka. |
||||
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś dziwiłam się że Jakub wysiedział w bujaczku moje mycie włosów, czesanie, suszenie (a bujaczka w tamtym czasie nie znosił). Nawet nie pisnął. A potem prałam... WSZYSTKO, kąpałam.. |
|
|
|
|
#2745 |
|
MBZ♥
|
Dam Wam szansę do rana--bo idę nadrobić-- na witanie fanfarami, kFiatami, buziakami, czerwonym dywanem i co tam jeszcze macie w repertuarze
wszak nie było mnie od piatku![]() Lecę czytać |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty widzisz filmik? Bo ja myślałam, że jak ktoś nie ma fb to nie widzi. Cytat:
Cytat:
A jak wypiłaś winko to odciągałaś mleko i wylewałaś? Cytat:
![]() czy aby na pewno o to słowo Ci chodziło ![]() ![]() Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Panika no mój rzadko siedzi. Bo jak tylko się obudzi to ciągle w ruchu. Witam się wieczorową porą. Ja nie wiem co w moje dzieci dzisiaj wstąpiło. Ale nie mogły dzisiaj zasnąć. Julkę udało mi się uśpić o 21 a Mati jeszcze rządzi i nie wygląda na zmęczonego. Dobra lece bo już marudzi. mam nadzieję, że zaśnie. Dobranoc
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribxx95kciz.png Mateusz http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6hdge1k1rja4i.png Edytowane przez nati_85 Czas edycji: 2013-10-13 o 22:29 |
|||||
|
|
|
#2747 |
|
MBZ♥
|
Nadrabianie vol 1
Demeter super, że Włóczykij wrócił Moderna i jak stoliczek? ![]() Oliwko mi chodziło o zupki dla maluszków bo ja przyprawiam ale jestem ciekawa jak u Innych![]() Zdrówka dla Anielki. I mam nadzieję, że chrzciny udane ![]() Oldzinx, ja mam 164cm ![]() Dragusiu widze, że emotki przypasowały ![]() Jola, dalej trzymam za Ewunię![]() ze wzrostem to poszalałaś ![]() A warunki w szpitalu pozazdrościć. Tylko i tak oddałybyśmy wszelakie wygody by tylko Maluszki nie chorowały... Monicca ja daję ziele ang, listek laurowy, pieprz w ziarenku i inne zioła ale to do takiego zaparzacza od herbaty i potem wywalam Roszpunce lepiej smakują takie dania.Broszurowa to raczej z miękkich. MamoNastuni też mogłam poczekać na Męża ze skłądaniem ale za bardzo kusiło ![]() Komentarzami się nie przejmuj ![]() Despa przyznaj się, że masz jakichś pomagierów w domu bo normalnie jak możesz mieć tyle czasu ![]() Agatko ja tęskniłam w sobie za Tobą ![]() Tasiu też ubieram na cebulkę I u nas też nie ma to jak pierdyknąć oballem z łóżeczka ![]() Luna, mam nadzieję, że lek pomoże ![]() Nestelle, przejrzałaś mnie pragnęłam uwagi![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Nadrabianie vol 2 Tasiu i jak montowanie suszary? ![]() Nestelle, nie bawię się z Tobą bo oszukujesz-Twoja doba nie trwa 24 godziny-no nie ma bata na Mariolę ![]() Kasia coś było na rzeczy z tym rodzeństwiem dla Milusińskego? ![]() Pani, Teściowa to na długo? fanfary masz jakeś w zanadrzu![]() Klementyna, powód edycji ![]() Demeter to ile będzie trwać wątek zależy tylko i wyłącznie od nas więc dbajmy o atmosferę, ni fochajmy, pmawiajmy itp a nieporozumienia wyjaśniajmy odrazu bez foszków.Jola za spankoLuna przecież był ślub czyp iszesz o jakimś innym?A z mlekiem chodziło nie o przygotownie tylko o zmianę składu-dodali skrobię i stąd to wytrącanie się:/ Nati za mobilność Matiego. I nie znikaj![]() Sorce, hej hej ![]() MamoNastuni, Roszpunka budzi się ok 8-9 ![]() DLa Solenizantów |
|
|
|
#2748 |
|
MBZ♥
|
Nadrabianie vol 3
Pani obserwuj te placki-ale mam nadzieję, że to nic poważnego a sklepowe brzośki, nektaryny, winogron czy arbuza wcinamyFajny relaksik ![]() Alliw, krzesełko to chicco polly 2w1 ![]() Tasiu, nic tak nie cieszy jak chichrołki dziecka co? Oliwko oby Twój post o wieczności był proroczy ![]() Oldzinx dla Mamci![]() Malpko za Twe przybycieEwka, silikonowy bo z siatką to się pochlastać idzie ![]() Kasia ale mi zrobiłaś smaka na malibu ![]() Oldzinx, no wiesz-patologikos żeby dziecku kaszki wyjadać ![]() Nati jak Roszpunka siękręci raz na plecki, raz na brzunio to się zdarzy, że uleje:/ Nestelle jestem pod wrażeniem Roszkowego spanka ![]() I witam Cię chlebem, solą i czym tam chcesz słodyczami nie bo nie jadasz![]() Maria, foty chcę zobaczyć jak się prezentowałaś ![]() Mam nadzieję, że Róża już spokojniejsza ![]() Demeter spróbuj prenalen ten syrop w fotoklubie Moderna podała link o lekach i o przenikaniu do pokarmu ![]() Eluśka, współczuję chorego TŻ niech moc będzie z Tobą![]() Dragusiu zdarzają się plasteliniaki oraz bardziej wolne kupsztale zależy co Roszpunecznik zje![]() U nas teraz banan wiedzie prym nad innymi owocami, no może jeszcze maliny robią taką furorę ![]() Tasiu to Cię Krzyś urządził z praniem ![]() Eluśka, a siedzenie przy łóżeczku i głaskanie może by pomogło? tak żeby czuł Waszą/Twoją obecność?A może faktycznie taki typ![]() Bo takie zostawienie na wypłakanie to raczej niedobry pomysł:/ taki maluszek nie zrozumie tego i potem sygnał dla niego:po co płakać jak i tak nikt nie przyjdzie, nie pomoże, nie utuli:/ Anika, a jak Hachiko-Chahiko? ![]() Moi Rodzice, Sis i Jej Przyjaciółka też zakochani w Roszpunce teściowa szkoda gadać ![]() Ufff nadrobiłam ![]() Za nami cudny weekend we Troje przed nami tydzień w rozłące...jesień jak chce potrafi być piękna |
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Wybiegajac w przyszlosc, jaki krem na zimno (i mroz)? Te na kazda pogode chyba odpadaja ze wzgledu na wode na pierwszym miejscu w skladzie (przynajmniej bd) ale czego szukac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BYou- przejrzałaś mnie- ale
|
|
#2751 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Mnie też cały weekend nie było, liczę na godne powitanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A biały, czy była jakaś w białym oprócz PM? ![]() Oj laski, uśmiałam się przez Was przed snem ![]() i I proszę o radę: dziecko mnie gryzie jednym zębem podczas karmienia. Do łez. Moich. Zaciska zęba, odsysam go wtedy, mówię, że nie wolno i za chwilę karmię znów. Boli cholernie, aż boję się go karmić. Macie jakąś radę na to? Próbowałam dziś karmić przez nakładkę, ale był ryk, nie chciał zassać.
|
|
#2752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zapraszam na kawkę i sernik![]() Cytat:
U nas też tak często było, że nagle przestawał się bawić siedział i się nie ruszał na bujaczku, to znaczyło właśnie kupę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Piękny weekend był, oby więcej takich. Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u mojej koleżanki, która ma 2 miesięczne i 2 letnie dziecko. Nie mogłyśmy się nagadać tyle jej nie widziałam. Po za tym mamy 2 dolną jedynkę, wyszła 3 dni temu. I jakby nocki troszkę lepsze, nie wstaję już co godzinę- dwie tylko 2-3 razy |
|||
|
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzenienie
|
wow. i co on z nim robi?
Cytat:
Cytat:
wypisałam sobie wczoraj z dzieciowj gazety, że poniżej 7 stopni ma być wazelina lub maść cholesterolowa. I te będziemy stosować (choć ta maść to jeszcze dla mnie czarna magia). Mojemu Młodemu nie służą kremy drogeryjne ![]() rajuuu współczuję... i dlatego ja nie tęsknię za zębiskami Torresinka.... Cytat:
BYou, no właśnie Wy jecie, Despowa Emila je... heh. no na razie mój je tylko eko-jabłka i eko-gruchy. ale to nie ta radość co przy nektarynie... Moje dziecko wczoraj i przedwczoraj urządziło histerie przed spaniem. Nigdy dotąd tego nie było. Jak dla mnie ewidentnie przebodźcowany przez t. BYou, dawaj historię o t. daleko od niej mieszkacie? a od Twoich rodziców?
|
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
a dziekuję
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- dzis czeka mnie wizyta w urzedzie bo jeszcze becikowego nie załatwiłam
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
czytam ,czytam i uwierzyc nie moge .... ![]() ze niby dla mnie wrzaski ,oklaski ? ze niby kochacie i tesknicie ? ze kwiaty na powitanie przynosicie ? o dzieki ,dzieki ...przestancie ... juz mi sie z ta radoscia ,fanfarami nie narzucajcie ehhh co za pogoda ? nic mi sie nie chce .... Roszek spi ,Jakub w szkole -elegacnki troszke pamietniczka ![]() w sobote Kuba mial znowu turiej pilki -swietie mu poszlo ![]() a potem przyjechal braciszek z dziewczyna w ciazy .jest juz prawie w 8 mies - slicznie wyglada . moj tz wykazal sie dyplomacja i kultura i stwierdzil -zwracajac sie do mnie "ze ja przy niej bylam oooogroooomna...." .Juz chcialam mu powiedziec ze "koniec ,mam dosyc ,powiem mamie ,zabieram zabawki i wyrzucam go z mojej bazy ...bedzie foch nad fochami .... " ale przypomnialam sobie ze ja ie strippi wiec tylko gromy polecialy z oczu ... szybko zrozumial i zaczal sie wycofywac "yyyyy bo wiesz tzn.yyyyy...mials brzuszek troszke wiekszy ,taki wiesz ...yyyy no wiekszy ... no co ? nie moge powiedziec ??? .." ehhhh no mialam ,mialam ....nie musi zaraz wypominac ,nie ? ![]() przyjechal potem ze sushi -wiec wybaczylam .potem poszlismy na parapetowke - byly 3 niemowlaki - moj , 2,5 miesieczna kasia i 5 miesieczna wera . moj- okazalo sie -ze najdluzszy (co nie dziwi ) i najszczuplejszy . dziewczynki sa okazaaale . byly tez starszaki -wiec krzyki ,smiechy , gonitwa po domu .... ktos spadl ze schodow ,ktos przewrocil sie o wlasne nogi ,Kuba popuscil w spodnie ze smiechu ![]() a Ninka wbila sobie flet w podniebienie ....... krew sie laaaala .ide nadrabiac .....
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
witanko!
FANFAR, pokłon, FANFAR, klęk na kolana! Chryste! Flet w podniebienie? Krew? Musiało ją to cholernie boleć!
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fanfary dla wszystkich dawno niewidzianych mamuś ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Ale smarowalabym bardzo cieniutka warstwa, gdyz grubsza warstwa nosi ze soba straszny dyskomfort Kiedys moj lekarz mi pokazal jak powinnam smarowac skore wazelina, to byla to taka mini kropelka wazeliny na cale moje przedramie, po nasmarowaniu skora miala sie nie świecić
|
|
#2758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja też - techniem bałdzo bałdzo, no ale kompem trza sie dzielić
Cytat:
- że ma byc lepsze ''podobno'' hihi.Cytat:
![]() za spanie ![]() fajowe ![]() Cytat:
eh juz sie czujem jak jakis krasnoludek :P Cytat:
haha nie miał wyjśćia - widać ze był porażony szybkościa i zwinnościa Milusia nigdzie mi nie odchodzic :P bo beda
|
||||
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Hej! JUz nie wiem, komu fanfary, komu gratki
pogubiłam się, ale składam należyty hołd wszystkim U nas wszystko OK (nie musicie gratulować i fanfarować ) Korzystałyśmy mocno ze słonecznych dni i spędzałyśmy je poza domem. Cytat:
Laseczki, wyprowadzcie mnie z bledu, jesli sie mylę - w tygodniu dajemy sloiczki (mamy skonczone 6 miesiecy) - 2 razy z mieskiem, 2 razy z rybą, reszta warzywa same (do tego co drugi dzień poł żóltka)? Do tego jemy owoce z kidsme (banan, gruszka, brzoskwinia, nektarynka) i ze sloiczków. Oprocz tego cycuś. No i będzie raz dziennie kaszka. Mam cos jeszcze wprowadzić? Jakies picie? Oprócz mleczka Hania nic innego jeszcze nie piła. Acha ach i jeszcze jedno - co robimy po zakończeniu ekspozycji na gluten? Czyli jak jest poniżej 7 stopni, to trzeba smarować buźkę kremem? Mi pediatra powiedziała, że jak będzie poniżej 5st to żeby wtedy zacząc zakładac rajstopki pod spodnie. Przygotowujemy się do chrztu za 2 tyg, mamy białe body i rajstopki, do tego pudrowo różową sukienkę z różami tiulowymi, na to białe futerko i kozaczki białe chanelki pikowane. No i białą czapę/opaskę kremową z h&m. Jeszcze nie mierzyłam Hani tego zestawu ale chyba będzie ok
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-10-14 o 09:43 |
|
|
|
|
#2760 |
|
MBZ♥
|
![]() ![]() Pani, temat t. jest dłuuuuugi, ciągnie się od ślubu opowiem kiedyś w k![]() A t. już pojechała czy jeszcze gości?? Moi Rodzice i teściowie mieszkają od nas ok 220 km. Co nie przekszadza moim nas odwiedzać, spędzać z nami święta, wpadać na weekend na grzyby. Teściowie nie byli ni razu bo za daleko![]() Monicca Nestelle, zamknij Męża w piwnicy za ten tekst haniebny Nince nic nie jest? ![]() Córko współczuję tego podgryzania ![]() Od rana w łóżeczku słychać było mamamamamama |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

ale lubiem to 

,nikt nie tesknil ,nikt mnie nie szukal to jest niedopuszczalne i nie wyobrazalne

)
Moze jakby poplakal w lozeczku to by sie nauczyl sam zasypiac...bo poki co nie bylismy konsekwentni..niestety..j akos tak lepiej i cieplej jak jest blisko nas.. spi z nami i moglby w lozeczku ale ..

jest!

... szybko zrozumial i zaczal sie wycofywac "yyyyy bo wiesz tzn.yyyyy...mials brzuszek troszke wiekszy ,taki wiesz ...yyyy no wiekszy ... no co ? nie moge powiedziec ??? .."
....... krew sie laaaala .