Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 11:28   #2581
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny...
Gdybym miala taka mozliwosc, to zrobilabym chocby teraz tak, jak blogerka...
Aż tak?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pstryniu, chcę coś takiego - http://pst.postris.com/posts/75963_471083447_l.jpg Długiego boba.

Blogerko, żenada, mi się takie zachowanie nie mieści w głowie...
Ja takie coś sobie szczeliłam i jestem zadowolona bardzo

Blogerko, już nawet mój były przyszły niedoszły mąż ( ) mi pomagał jak już był i to bez gadania. Dobrze zrobiłas,ile się można męczyć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:28   #2582
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Pogrubione - co to znaczy? I jeszcze dzia? Czasami mam wrazenie, ze po japonsku mowisz ;-)
matahari

mata-macie - gacie po tacie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:33   #2583
charlizz
Zadomowienie

Kurka jadę dziś tylko na jeden wykład, na pierwszy i ostatni się nie opłaca

Myślę co by tu sobie zrobić dobrego do jedzenia jak wrócę. Co dziś jecie?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:34   #2584
bokeh
Zakorzenienie

tż miał mieć wolne ale poszedł do pracy ! i po co mi pieprzy że ma wolne uhuu ale super mam wolne, a potem wylatuje z tekstem "muszę NA CHWILĘ do pracy" ja mhm czyli wieczorem będzie normalnie ryczeć mi się chce
Stary 2013-10-14, 11:39   #2585
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Leczo

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tż miał mieć wolne ale poszedł do pracy ! i po co mi pieprzy że ma wolne uhuu ale super mam wolne, a potem wylatuje z tekstem "muszę NA CHWILĘ do pracy" ja mhm czyli wieczorem będzie normalnie ryczeć mi się chce

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:39   #2586
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, chyba jutro.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:44   #2587
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Chciałbym zmienić małej mleko. Z hippa na BD, używacie dalej tego mleka? i nadal macie pozytywne opinie?
Chce zmienić nie dlatego, że źle toleruje, ale dlatego, że ono drogie jak cholera..., ale w sumie już sama nie wiem co robić. Może to za późno na zmiane? Albo boję się, że jej zaszkodzę. Sama nie wiem
Ja używam BD i dalej sobie chwalę to mleko. Teraz już przejdziemy na 3. Nigdy nic Darii nie było po nim. No ale każde dziecko inaczej reaguje.
Cena jest naprawdę zachęcająca a skoro dziecko przybiera na wadze i jak mleczko smakuje to po co przepłacać

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Black ślicznie wyglądacie nie ciągnie Cię Oliwka za włosy? mnie Hania notorycznie wyrywa i ciagnie:/ dlatego wieczne związane
U nas tak samo zawsze muszę mieć związane włosy.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ja tez muszę pochwalić TŻ Wczorajszej nocy Nada obudziła się o 1 i zachciało jej się zabaw. A ten wstał bez gadania i bawili się do 3,potem nakarmił i uspał Jeszcze rano o 7 do niej wstał, a ja sie wylegiwałam do 9 A on mówi pośpij sobie, ciągle nie dosypiasz Nie wierzę w to Ale pojechał już niestety.
Wow!! dla Tż!

Cytat:
Miała fazę na to jakiś czas temu, non stop mnie ciągnęła, a teraz już raczej tego nie robi, dlatego we wtorek idę do fryzjera, chcę sobie zrobić nową fryzurę.
Oooo! A jaką fryzurę???

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ja sobie ostatnio kupilam takie blyszczace, troche jakby lateksowe (ale takie bardziej matowe - poszukam pozniej) czarne spodnie w reserved i czuje sie w nich lachon tylko jak sie siedzi calymi dniami z dzieckiem w domu to nawet nie ma co sie lachonic
no DOKŁADNIE!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mąż był w lidlu. Mówił że sajgon był, tak ludzie się pchali.
Wziął 4 kombinezony :banghead: bo nie wiedział który kolor . No a rozmiar musimy przymierzyć.
Dwie pary rękawiczek i jakaś bluzę.
A później 3 kombinezony będę musiała oddać
Jak będą cienkie jak Ill mówi to pewnie i tak zostawimy na wczesna zimę.
Ale to dopiero po 15 sprawdzimy wszystko.

Cytat:
też bym się wybrała, ale jeszcze nigdy nie jechałam autobusem z wózkiem
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam wtargania wózka do autobusu/ pociągu/busa :banghead:
Ja już duuuuuuuuuużo razy jeździłam z Darią autobusami. No ale jak się nie ma auta to nie ma innego wyjścia.
U nas jeżdżą autobusy niskopodłogowe więc nie ma żadnego problemu żeby wjechać wózkiem.
Tramwajami nie jeżdżę bo nie chce mi się prosić ludzi o pomoc z wózkiem

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Matka głupia nie pochwaliła dziecka

Pola wczoraj załapała wreszcie i umie pić przez rurkę (czyt. słomkę)
Łał!
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A jeszcze zapomniałam napisać Młoda sobie wczoraj jak zawsze pełza po chacie, a w końcu mama mówi, że ona coś je. Tż do niej poszedł i się okazało, że się zerzygała i zlizywała to z podłogi
Jak kot
hahahahahhahahaha

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:46
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:46   #2588
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
cała ja nie używałąm BD wiec nie pomoge w tej sprawie ale wydaje mi się że zmienic mleko zawsze można i wcale nie jest teraz za późno, chyba nawet lepiej zmienić jak dziecko jest większa (takie jak nasze) niż zmieniać jak dziecko ma miesiac i każda zmiana to dla niego coś wielkiego.

U nas nocka, hmmmmmm sam nie wiem usnął o 20 a od 22 - 1 ciagłe pobudki, wstał o 6.

zgadzam się
ja u Agatki po roku to gdy ona jeść nie chciała to kombinowałam, i np. gerber ma waniliowe czy z miodem - i takie nawet dawałam

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Taki sweterek kupilam Niuni w pepco
i wspomnienie lata
śliczny ciuszek

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

tzt juz pojechal;( ja wcinam domową bułkę z domową pastą, wlasnie slysze z Amelki odkurzacza"pora posprzatac!!" no wlasnie.. hah... a później sie biore za cwiczenia. Od tego tygodnia abs x2 plus przysiady.

eee jaki odkurzacz?

Cytat:
to moja jeszcze tego nie ogarnęła
a co do pogody to u nas taka mgła, że nic nie widac:/

też bym się wybrała, ale jeszcze nigdy nie jechałam autobusem z wózkiem
no co ty? żaden problem, tzn u nas 90% niskopodłogowych, więc luz, normalnie wsiadam i tyle

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam wtargania wózka do autobusu/ pociągu/busa :banghead:

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
jak wyżej, ZERO targania normalnie jakbym na krawężnik wjeżdżała i tyle

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie pochwalilam sie, ale ostatnio rozszerzylam dzialanosc o uslugi informatyczne (czyli zwiazane z moimi studiami) i nie wyrabiam sie ze zleceniami tzn. Nie ma ich az tak duzo, ale biorac pod uwage ze nie mam z kim zostawic Zosi to moj wolny czas rowna sie teraz zero! Bo albo korepetycje albo zlecenia.. ale ciesze sie bo sie rozwijam w koncu zawodowo a i kasa wpada

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Ale się wku....am!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Dziś miałam mieć wizytę prywatną u okulisty (WRESZCIE). Moja t. miała być z Darią przez ten czas. I co??? Zadzwoniła do Tżta że ona ma COŚ do roboty!!!!!! No i nie pójdę bo nie mam z kim Darii zostawić.... Ona ZAWSZE z takim czymś wyskoczy. Jak nie chciała z nią zostać to mogła od razu powiedzieć!!!!!!

Idę do dziecia bo marudna jest. Ululam ją do snu i przyjdę nadrobić Was.
omg, koszmarna baba
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:48   #2589
Delicjanka
Zakorzenienie

Szaja, poproszę przepis na babeczki! cuuuuuuuuuuuuuuuuuudne <3

a odkurzacz taki ---> http://sklep.megadyskont.pl/pl/spiew...092-w1094.html

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:07   #2590
calawdeszczu
Wtajemniczenie

silver, szaja- jakoś nie mam odwagi chyba zmienić tego mleka. Biję się z myślami. Poczytałam po necie i kurcze to BD ma sporo negatywnych opinii- trochę mnie to odstrasza szczerze powiem. Poza tym ona jak nie chce nic innego jeść,a teraz ma jakiś dziwny okres, że tylko mleko i koniec to żal mi zmieniać, bo ten hipp ratuje nas w takich sytuacjach, bo jednak jej smakuje. Chyba jeszcze się wstrzymam.

Szykuję się do zrobienia zapasów Julkowych. Słyszała któraś o jakiejś promo na pampersy?

Są tu jeszcze dziewczyny, które używają wielorazówek? Ja chcę swoje popchnąć w świat, więc jak ktoś zainteresowany to priv
Niestety mimo chęci u nas się nie sprawdziły.

Stary 2013-10-14, 12:09   #2591
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
silver, szaja- jakoś nie mam odwagi chyba zmienić tego mleka. Biję się z myślami. Poczytałam po necie i kurcze to BD ma sporo negatywnych opinii- trochę mnie to odstrasza szczerze powiem. Poza tym ona jak nie chce nic innego jeść,a teraz ma jakiś dziwny okres, że tylko mleko i koniec to żal mi zmieniać, bo ten hipp ratuje nas w takich sytuacjach, bo jednak jej smakuje. Chyba jeszcze się wstrzymam.

Szykuję się do zrobienia zapasów Julkowych. Słyszała któraś o jakiejś promo na pampersy?

Są tu jeszcze dziewczyny, które używają wielorazówek? Ja chcę swoje popchnąć w świat, więc jak ktoś zainteresowany to priv
Niestety mimo chęci u nas się nie sprawdziły.
A ile kosztuje ten hipp? ja jak jestem w szkole to Amelka dostaje bebilon2 850gr chyba 42 zł. Ale nie zmienie jej, bo po tym jej brzuszek nie boli.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-14, 12:12   #2592
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile kosztuje ten hipp? ja jak jestem w szkole to Amelka dostaje bebilon2 850gr chyba 42 zł. Ale nie zmienie jej, bo po tym jej brzuszek nie boli.

też koło 40 zł. Zależy gdzie kupujesz. I też się boje zmieniać ze względu na bolący brzuszek. A bebilon u nas się kompletnie nie sprawdził.

Stary 2013-10-14, 12:16   #2593
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem, ale ślini się jeszcze bardziej ( aż jej leci taka rzeka po brodzie i w dół po klatce) no ale ma kreski na dziąsłach już dłuuuugo i nic ciągle tlyko coraz to inne objawy na zęby, ale zębów brak

A na dłubalni to Ty na zdjęciu no nie???

u nas to samo

nooo miałam... 28 lat chyba.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
fewcia, hje - ale chyba fewcia. Napisalam, ze czuje sie jak nianka, bo co innego jesli kobieta - samotna matka wychowuje dziecko sama a co innego jak sie mieszka z ojcem dziecka i teraz powiedz jak to wyglada, kiedy kobieta sama 24 h na dobe wychowuje dziecko. w pewnym momencie naprawde poczulam sie jakbym dla tz byla opiekunka do jego dziecka, kims kto wychowuje dziecko wtedy kiedy jego rodzice juz wychodza i on nie musi udawac zainteresowanego swoim dzieckiem ojca. Troszke wyolbrzymam ale naprawde tak to mniej wiecej wygladalo. Co to znaczy, ze on sobie wychodzi a ja zostaje sama z pusta lodowka i nie mam juz nawet jak do sklepu wyskoczyc po 18. Mogl uprzedzic, zrobilabym zakupy w dzien. Dwa, nie mam nianki, ktora tz spalil!! ale nowej nie kupi bo "nie ma pieniedzy", mial zalatwic od kumpla u ktorego na ostatnim pochlaju zabral nianke bez bazy, mial wrocic po baze, dwa tyg czekalam! zeby sie dowiedziec,ze to przeciez moj problem. Powiedz sama jak to wyglada. W dupie ma czy bede miala chociaz minimum wygody opiekujac sie sama, w dupie ma moje potrzeby.
Tu w domu za to czuje sie jak "Sierota" rodzice / siostry prawie z rak mi Borysa wyrywaja "daj mi go, zrob sobie na spokojnie kawe, zjedz na spokojnie sniadanie, idz wykap sie sama" A wiecie, dla mnie to takie oczywistosci i nawet nie postrzegam tego jako jakieswielkie utrudnienie. Owszem pewne rzeczy sa trudne jak np. wyszykowanie sie na spacer jak nie ma kto na 5 min zajac sie dzieckiem, bo wtedy przygotowania trwaja 30 min ale takie robienie sniadania / kawy z dzieckiem na rece i pozniej jedzenie razem z nim to juz dla mnie cos oczywistego i nawet mi smutno troche ze jem bez Borynia

Pozniej reszte nadrobie bo mi Borynio klawiature w laptopie zepsul i nie ogarniam jeszcze laptopa siostry.

Aha, nasza wczorajsza klotnia z TZ zaczela sie od tego ze "ukradlam" mu pilota od garazu, zeby wyjsc z domu po bulki do sklepu. haha, "ukradlam" bo moj jest zepsuty, i nie mialam jak wyjsc z domu. Oczywiscie moglam ksiezniczke obudzic i zapytac czy moge, ale wtedy ksiezniczka by sie sfochowala, ze ja obudzilam "rano" czyli o 11.
I tak zle i tak niedobrze. Aha, no i oczyweiscie zamiast krasc moglam sobie sama jechac z zepsutym wozkiem bez hamulca, autobusem do miasta nie wiadomo gdzie naprawic tego pilota bo on jest nie jest serwisem od naprawy pilotow. a klucza od furtki mi nie znbajdzie, mam prosic jego kolegem ktory go ma zeby mi pozyczyl i jechac do miasta, autobusem z wozkiem bez hamulca dorobic go sobie.
No i powiedzcie czy to nie jest chamstwo?
Dodam, ze po te bulki szlam z dzieckiem, czyli zeby isc do sklepu ooddalonego 200 m musialam zrobic ale przygotowania. Zamiast oddac ojcu dziecko i pojsc na spokojnie. Tak, to w normalnych domach wyglada. A ja czy jest TZ w domu czy go nie ma w 95% wszytsko organizowalam tak jakby go nie bylo i jakbym musiala sobie radzic sama. Juz w ostatnich tygodniach probowalam rano raz na jakis czas prosic go grzecznie, zeby zmienil Borysowi pampresa po nocy, to tez prowokowal klotnie, bo "o co mi chodzi", czego ja chce. I probowal mi "tlumaczyc" ze jak chce zebysmy na rowni dzielili obowiazki - bez komentarza, zmiana raz na jakis czas pampka to podzial obowiazkow 50 / 50 to man isc do roboty i go utrzymuwac a on sam bedzie dziecko wychowywal, ??

dupeczek, bo nawet nie porządny dupek

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Blogerko,paskudna sytuacja, jeju ja bym chyba ubiła
czasem narzekam na TZ jak sobie włączy xboxa albo pochłoną go książki ( w ciągu kiu tygodniu przeczytał 4 tomy gry o tron po 500-600 stron każdy ) wiadomo,że wtedy się wkurzałam,że też bym tak chciała poleżeć i się relaksować
no ale w sobote bylam na koncercie- nie bylo problemu, zostałm, wykąpał ululal
tak samo codziennie usypia malego, nie mam większych zastrzeżeń bo się bardzo interesuje dzieckiem

ja też, wielki nerwus jestem i nie pociągnęłabym tego, puściłyby nerwy

Cytat:
Pstryniu, chcę coś takiego - http://pst.postris.com/posts/75963_471083447_l.jpg Długiego boba.

Blogerko, żenada, mi się takie zachowanie nie mieści w głowie...
świetny bob

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

krupnik gotuję

Dorcia już pierwsze danie zjadła - kalafior, ziemniaczek, wołowinka, marchewka, koperek, zmiksowałam. Na drugie to samo, ale z zacierkami

Cytat:
przyjeżdżaj

Cytat:
Szaja, poproszę przepis na babeczki! cuuuuuuuuuuuuuuuuuudne <3

a odkurzacz taki ---> http://sklep.megadyskont.pl/pl/spiew...092-w1094.html
serio chesz? to machnę opis, banalne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:17   #2594
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43258155]u nas to samo

nooo miałam... 28 lat chyba.

dupeczek, bo nawet nie porządny dupek

ja też, wielki nerwus jestem i nie pociągnęłabym tego, puściłyby nerwy

świetny bob

krupnik gotuję

Dorcia już pierwsze danie zjadła - kalafior, ziemniaczek, wołowinka, marchewka, koperek, zmiksowałam. Na drugie to samo, ale z zacierkami

przyjeżdżaj

serio chesz? to machnę opis, banalne[/QUOTE]

No chce!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-14, 12:19   #2595
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]
Babeczki:[/QUOTE]

ale smakowicie wyglądają
Masz talent
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurcze, a nie dasz rady z Daria isc? moze ktos tam by ja na chwilke popilnowal...
chyba bałabym się ją z kimś obcym zostawić

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

Dodam, ze po te bulki szlam z dzieckiem, czyli zeby isc do sklepu ooddalonego 200 m musialam zrobic ale przygotowania. Zamiast oddac ojcu dziecko i pojsc na spokojnie. Tak, to w normalnych domach wyglada. A ja czy jest TZ w domu czy go nie ma w 95% wszytsko organizowalam tak jakby go nie bylo i jakbym musiala sobie radzic sama. Juz w ostatnich tygodniach probowalam rano raz na jakis czas prosic go grzecznie, zeby zmienil Borysowi pampresa po nocy, to tez prowokowal klotnie, bo "o co mi chodzi", czego ja chce. I probowal mi "tlumaczyc" ze jak chce zebysmy na rowni dzielili obowiazki - bez komentarza, zmiana raz na jakis czas pampka to podzial obowiazkow 50 / 50 to man isc do roboty i go utrzymuwac a on sam bedzie dziecko wychowywal, ??
O kurde!!! To jest chore że on jest w domu a Ty musisz wszystko robić sama!!
Tak się nie zachowuje ojciec.... Masakra. Bardzo dobrze zrobiłaś.
A po jego zachowaniu...wygląda to tak jakby mu nie zależało...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Silver - Ale piękna pogoda u Was, u mnie brzydki weekend był a dzisiaj to nawet deszcz pada. A Daria słodziutka jak zwykle! A to wymiksowanie się teściowej od opieki nad Darią, masakra! Co za kobieta...a ona wiedziała że Ty masz wizytę u lekarza a nie że chcesz wyjść dla przyjemności gdzies? Jeśli tak to chamstwo do kwadratu...i jeszcze w ostatniej chwili...
Oczywiście wiedziała że mam wizytę u okulisty.
Ostatnio tż w sobotę do niej dzwonił żeby się upewnić czy przyjedzie do Darii. Mówiła" TAAAAK , OCZYWIŚCIE. Będę o 14.00...."
Dziś tż wyszedł o 9.00 do pracy a jego mamuśka zadzwoniła do niego koło 9.30 że nie przyjedzie.... A niech spada na drzewo!!!!!!

Cytat:
Piękna fryzurka!

Cytat:
silver, ale chamsko się t. zachowała. Jak TŻ na to zareagował? mam nadzieje, że dał jej do wiwatu, że Cię zostawiła w czarnej
Tż ją opierd...lił przez ten telefon!! BO TAK QRWA SIĘ NIE ROBI!!!!! NO.....
Ona coś tam się jeszcze głupio tłumaczyła ale się rozłączył...
Co ona może mieć do roboty. Całymi dniami siedzi w domu SAMA i się nudzi. Nie pracuje ani nic.....

Cytat:
O kurcze
A rano o Was myślałam że tak fajnie że macie jeszcze razem dziś wolne.
Ehhh dla Tżta

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-14 o 12:20
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:26   #2596
treselle0
Zadomowienie

dziękuję za odpowiedzi odnosnie koscioła. Tak mnie natchnęło, bo od pewnego czasu chodzimy osobno, a jak juz zabieramy Ole to ona musi byc na rekach zeby choc troche wytrzymac. No i tu jest problem, Ola strajkuje wozku i płacze dopoki jej sie nie wyciagnie.Na rekach sie cieszy, w wozku płacz przez to na spacerach nosiłam ją w nosidle, ale ile mozna...Ma ktoras z Was tez tak??
a jeszcze wczoraj mielismy akcję: histeria w aucie Wracamy z kręgielni i ledwo wsiedliśmy do auta już płacz, choc jeszcze chwilę temu smiechu po pachy, na stacji benzynowej nakarmiłam, dziecko szczesliwe to jedziemy dalej, ale ledwo znalazła się w foteliku znowu płacz, i to coraz silniejszy, a że jedziemy przez las, ciemno,no to za bardzo jak stanąć nie ma. Na szczescie przypomniała mi sie opowiesc jednej z Was (chyba ewulki) o poskromieniu histerii za pomocą cyca No to wyciągnęłam tajną broń, a że artyleria skromna to wyobraźcie sobie w jakiej pozycji przejechałam te kilometry do domu ... dziecko - cycek w buzi i spi, a 'kochany' Tż pekał ze smiechu i robił mi zdjęcia zza kierownicy
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:28   #2597
s i l v e r
Zakorzenienie

Za tydzień z Darią do szpitala idziemy

Myślę czy sobie nie machnąć grzywki. Tylko nie wiem czy mi będzie pasować. Doradzicie??

Nadrobiłam i idę ćwiczyć.
Stary 2013-10-14, 12:34   #2598
pstryczek84
Zakorzenienie

Szajus - napisalam Ci mejla, looknij na wolna chwilke

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:34   #2599
bokeh
Zakorzenienie

Szaja, jak to 28:P ja mówiłam o tym co taka malutka w kucykach stoisz :P?

i dzięki za troskę, ale umówiłam go do fryzjera na 16 więc myślę że się spręzy.... a jak nie to się wnerwię.

W ogole zaraz wyjde z siebie Hania zasnęłą koło 10 ale po 20 minutach tż ją obudził bo sie cicho zachowywać nie umie i do teraz tak mi marudzi! widzę że spiąca ale maruda;( już nie mam siły..... a on wziął dupe w troki i zadowolony
Stary 2013-10-14, 12:40   #2600
e_vel
Wtajemniczenie

kutwa... zjadło mi całego megaśnego wpisa dżizas, a tyle napisałam Mam focha i nie będę pisać od nowa
Przeżyłam tamten tydzień, oczywiście nie nadrobiłam weekendu bo nie miałam jak.
Majusi wyszła dolna dwójka. Już normalnie chyba przestanę Wam pisać, że ma kolejnego zęba bo sama nie mogę w to uwierzyć... Tak mi jej żal bo tak strasznie się męczy przy tym...

Źle się czuję bo zjawił się @ (3dni później niż powinien )

W czwartek się umówiłam do fryzjera na ścięcie włosów. A jutro mamy dermatologa z Mają. Ciekawe czy teraz chociaż ją obejrzy...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:47   #2601
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedzi odnosnie koscioła. Tak mnie natchnęło, bo od pewnego czasu chodzimy osobno, a jak juz zabieramy Ole to ona musi byc na rekach zeby choc troche wytrzymac. No i tu jest problem, Ola strajkuje wozku i płacze dopoki jej sie nie wyciagnie.Na rekach sie cieszy, w wozku płacz przez to na spacerach nosiłam ją w nosidle, ale ile mozna...Ma ktoras z Was tez tak??
a jeszcze wczoraj mielismy akcję: histeria w aucie Wracamy z kręgielni i ledwo wsiedliśmy do auta już płacz, choc jeszcze chwilę temu smiechu po pachy, na stacji benzynowej nakarmiłam, dziecko szczesliwe to jedziemy dalej, ale ledwo znalazła się w foteliku znowu płacz, i to coraz silniejszy, a że jedziemy przez las, ciemno,no to za bardzo jak stanąć nie ma. Na szczescie przypomniała mi sie opowiesc jednej z Was (chyba ewulki) o poskromieniu histerii za pomocą cyca No to wyciągnęłam tajną broń, a że artyleria skromna to wyobraźcie sobie w jakiej pozycji przejechałam te kilometry do domu ... dziecko - cycek w buzi i spi, a 'kochany' Tż pekał ze smiechu i robił mi zdjęcia zza kierownicy
U nas sa problemy wozkowe, ale w samochodzie placz jest tylko, kiedy pieluszke zmoczy. I wczoraj tez debiutowalam karmiac podczas jazdy - tz sie nie polapal ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:47   #2602
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar się bawi więc jestem

Wczoraj miałam taki zakręcony dzień że ahh...
Byliśmy w mieście na zakupach,potem mnie naszło na sprzątanie. I tak sprzątałam że zapomniałam wziąć pigułe
I słuchajcie w jakim momencie sobie o niej przypomniałam przed
Przechodzimy do rzeczy a ja nagle zryw z łóżka i ; o k.wa nie wzięłam dziś tabletki

Przyszły mi dziś ciuchy które zamawiałam ale z dwóch nie jestem zadowolona
No cóż. Bywa.

Blogerko- lepszej decyzji nie mogłaś podjąć. Takie życie jak do tej pory prowadziłaś to nie było "normalne" życie. Dziecko ma ojca,ty masz partnera życiowego i OBOWIĄZKIEM jest pomoc z jego strony. Widzisz teraz masz pomoc rodziców/siostry i to jest naturalne i normalne. Tak być powinno. Bądź dzielna
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:47   #2603
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

kutwa... zjadło mi całego megaśnego wpisa dżizas, a tyle napisałam Mam focha i nie będę pisać od nowa
Majusi wyszła dolna dwójka. Już normalnie chyba przestanę Wam pisać, że ma kolejnego zęba bo sama nie mogę w to uwierzyć... Tak mi jej żal bo tak strasznie się męczy przy tym...

W czwartek się umówiłam do fryzjera na ścięcie włosów. A jutro mamy dermatologa z Mają. Ciekawe czy teraz chociaż ją obejrzy...
a ja nie zapisalam kiedy powinnam dostać @ i tera mam zagadke. ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-14, 12:54   #2604
treselle0
Zadomowienie

Black ładny bob!
Ja tez mam, zaczęłm od asymetrycznego, a teraz zmieniłam na równej długości. To bardzo ładna fryzura, ale nie polecam jak komus kręcą się włosy.A ja takie mam, wiec jak odrosną to chyba zmienię, albo właśnie takie jak black chce zrobię.

Próbowałam Oli dać chlebka, ale jeszcze sie dławi (być moze dawałam za małe kawałki i nie miała szansy pogryzc) wiec wrzucam jej do zupki
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:05   #2605
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar się bawi więc jestem

Wczoraj miałam taki zakręcony dzień że ahh...
Byliśmy w mieście na zakupach,potem mnie naszło na sprzątanie. I tak sprzątałam że zapomniałam wziąć pigułe
I słuchajcie w jakim momencie sobie o niej przypomniałam przed
Przechodzimy do rzeczy a ja nagle zryw z łóżka i ; o k.wa nie wzięłam dziś tabletki
o to jednak lepiej już między Wami? to dobrze

U nas bunga nie ma od dwóch tygodni? Zmęczona jestem za bardzo. Wczoraj mąż stwierdził, że niedługo zapomni jak to sie robi

Silver myślę, że grzywka będzie Ci pasować Też kiedyś miałam grzywkę, ale tak mnie wkur*iała, że w końcu zapuściłam. Przetłuszczała mi się strasznie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:13   #2606
badziabadzia
Zakorzenienie

Mala, pokaż co kupilaś

Black sliczny fryz natchnęlaś mnie! Chyba wybiorę się do fryzjera

Blogerko, brak słow na twojego pożalsiebożetż..

Wlasnie wrocilysmy ze spacerku, ale dziś piękna pogoda
Stary 2013-10-14, 13:22   #2607
Konto usunięte

Cytat:
Szaja, jak to 28:P ja mówiłam o tym co taka malutka w kucykach stoisz :P?
taaak ja

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

łooo to ile już zębów?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No cóż. Bywa.

Blogerko- lepszej decyzji nie mogłaś podjąć. Takie życie jak do tej pory prowadziłaś to nie było "normalne" życie. Dziecko ma ojca,ty masz partnera życiowego i OBOWIĄZKIEM jest pomoc z jego strony. Widzisz teraz masz pomoc rodziców/siostry i to jest naturalne i normalne. Tak być powinno. Bądź dzielna
dokładnie

Pstryniu, odpisałam jak coś to pisz że mail jest bo rzadko zaglądam.
Stary 2013-10-14, 13:34   #2608
hope01
Zakorzenienie

Hey,
Nadrobiłam weekend,
Laurki news mnie powalił, dyć mój by zażygał się, zasrał się, i zemdlał
Blogerko tulam CIę mocno i rozumiem ja tyle razy zwyzywałam TZta i straszyłam, że jak mu nawet każę wypierdalać to on ma to w dupie. Tylko, że nasze waćby a Wasze to niebo a ziemia...

Hje Ty kłusowniku
Pola niezły... kociak
Silver Darunia piękna (już ze zjeżdżalni?) nazwy zdjęć też spoko

Nawijko nie tylko Deli się ucieszyła, że odmówił roli i tulam Cię

Aśka super że chrzciny udane i tort piękny

Insolito super przystojniaki

Misiael brawa dla raczkującej Hani

Dziewczyny.. ja jeździłam z Młodym z wózkiem w autobusie MPK już kilka razy

My też się wczoraj wyspacerowaliśmy
Zaraz biorę Młodego i wio póki nie leje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:35   #2609
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43259218]taaak ja

łooo to ile już zębów?

dokładnie

Pstryniu, odpisałam jak coś to pisz że mail jest bo rzadko zaglądam.[/QUOTE]

Słodziak taki a pozanałam bo dziewczyny mają takie same oczy
Stary 2013-10-14, 13:36   #2610
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver ale teściowa się okropnie zachowala! Nienawidzę takich sytuacji!

Blogerko nie chciałam Cię urazić Twój TZ Cię zwyczajnie nie szanuje

TzBokeh Wracaj do domu!

Nawijko Odezwij się!

Badzia a czego uczysz?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości