Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 09:54   #2551
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
My jak zwykle w weekend odwiedzamy babcie W sobotę byliśmy u moich rodziców, dziś u teściów. Piotrek bawił się z swoim braciszkiem Oleczkiem (synem mojej siostry), oj jacy oni są cudni razem, ganiają się na czworakach, śmieją do siebie i przytulają I ja już nie mogę się doczekać jak Piotrek będzie gadał, no mówie Wam jak Olek teraz cos palnie to klękajcie narody

w załaczniku moje chłopaki kochane
fajni są

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kochane

My dziś byliśmy w Bielsku było cudnie, bardzo piękne miasto i chodź bywałam czasem to nigy na rynku i w okolicach Zdjęcia udane, aparat się nie zepsuł

Tylko Hania i dalsza historia kupowa mnie martwi, dziś zrobiła chyba z 5-6 i to nie takie typowe biegunkowe tylko jak za niemowlaka, mam wrażenie że co zje to zaraz kupa nie ogarniam tego normalnie nic jej się nie dzieje tylko to.... może jakiś probiotyk? Wiecie nie chce lecieć do lekarza "bo dziecko robi dużo kup..." A może jakieś badania krwi np? nie wiem. Ewik a jak Domcia????
a na którym rynku? BB ma dwa

Zęby?

Świetna rodzinna fotka

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

aha i nauczyła się robić "papa" i jak stoi to się puszcza i tak ustoi kilka-kilkanaście sekund
puszcza ci się córka?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

gdzieś czytałam, że cukinia nie nadaje się do mrożenia, bo zawiera za dużo wody

wiesz co, kroję w kawałki, mrożę w woreczku razem z innymi warzywami już na zupkę i jest ok, nic się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
bo jak biegunka to nie uzywam chusteczek bo to podraznia dodatkowo
a co i jeszcze mama mi powiedziala, ze na odparzenie dupcie przmyc oliwka z oliwek a jak nie ma to nawet zwyklym olejem tak zrobilam i jeszcze maka ziemniaczana
i co polowa zeszla teraz nanoc ponownie tak zrobilam
wiec wyprobujcie dziewczyny
a propos, ja to się zastanawiam, bo te wszystkie stare sposoby mam i babć to na pewno ręce i nogi mają (miały), ale teraz pytanie - czy czasem nie jest tak, że ich kosmetyki miały inne, proste składy i dlatego działały?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tylko wiesz...na all też nie widzisz czy ciepły. Na tych zdjęciach co ja pokazałam z takim samym kombinezonem jak ja kupiłam to też nie widać czy on ciepły czy nie...widać że ma polar w środku i tyle. Tylko że ja za niego dałam 12 zł więc się nie zastanawiałam, przyda mi się i cieńszy i grubszy jak za oba zapłaciłam 28 zł. A może tylko ja mam takie spaczone odczucie a dla innych byłby ok? Może TŻ by kupił i ewentualnie byś oceniła i zwróciła później. W Lidlu można tak (TŻ może zapytać bo nie wiem czy to we wszystkich czy akurat w moim) bo ja kiedyś zwracałam następnego dnia po zakupie ciuch. Bo wiesz...może w tym roku coś ulepszyli i są cieplejsze te kombinezony? Widzę już jedną różnicę bo w moim przy nogawce jest zwykła gumeczka którą się nakłada na stópkę a dopiero na to bucik a w tym roku zrobili takie gumowe/silikonowe zakończenie do nałożenia na bucik. Może i ocieplili bardziej

można w każdym lidlu wymienić towar spokojnie i oddać też

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

za papa
a co do jedzenia, jadłospis Hani-
8- mleko 180ml
11/12- kaszka 150
15- obiadek 200
17/18 jakiś deserek, banan albo jabłuszko
no i wieczorne mleko z kaszka 210

Dziewczyny wiecie do dzisiaj wymyśliłam
że do prezentów pod choinkę dla Rodziców i mojej Sis dołożymy kalendarz ze zdjęciami Hani;p zrobimy Jej sesję (sami;p) np na grudzień w czapie mikołaja, na luty z dnia urodzin czy na lipiec z wakacji nad morzem.
tak sobie wymyśliłam o
U nas jest tak:
- 5 rano kp
- 8 kaszka (ale coś ostatnio nie bardzo chce, nie wiem, czy jej się nie znudziło to już), ok. 150ml łyżeczką
- 11:30 pierwsze danie
- 14 drugie danie
- ok. 17 różnie - pierś, kromka z masłem, owoce - wczoraj na urodzinach byłam z nią to zjadła kromeczkę z masłem malutką i do tego łyżkę ryżu i łyżkę startej marchwii
- 19-20 kp albo kaszka, czasem i to i to w nocy kp, dzisiaj 2 razy

A popatrz sobie na digital scrapbooking, łatwe to a efektowne:

http://www.workshopamyloid.org/wp-co...ng-layouts.jpg
http://pixelbooking.com/media/catalo...g-layout-3.jpg

ja robiłam np. takie:

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...iewczynka.html
http://www.szajajaba.blogspot.com/20...kcji-hehe.html

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Muszę sobie jeszcze raz odnaleźć tego bloga z jedzeniem dla dzieci, może też pokombinuję coś.
Próbowałam z żółtkiem, otwierała dziób, zjadła 1/2 z przygotowanej porcji (pół żółtka) do spółki z chlebkiem. Robię teraz tak, że razem jemy śniadanie, albo z obiadu to co może zjeść (np ziemniaki moje, cokolwiek), żeby załapała schemat, że teraz jemy. Tylko nie wiem co mam jej dawać, nie umiem wymyślać, będę się posiłkować tym blogiem i Waszymi przepisami. Nadal zjada parę kęsów i mini porcje - jak czytam o tych 210ml kaszy to wyglądam tak no ale cóż.

Mogłybyście mi pokazać (Ladyyy?) fotką zdjęcie posiłku dziecia, ale takiego stałego, nie kaszy - np ile chlebka dzieć jednorazowo dostaje itepe?
Ciężko mi sobie wyobrazić jaki ona ma teraz żołądek i ile musi zjeść stałego by być najedzona..np mam taką myśl jakby np słoiczek marchewki zastąpić kawałkiem marchewy to ile by to było, jaka porcja:P
Kromeczka chleba z masłem - smaruję normalnie, by to masełko też czuła, a wielkość - jak masz zwykły chleb, to na środku największa kromka jest, prawda? no to nie taka tylko powiedzmy daj chleb na pół i z połowy tej połowy kromka. Skórki odkrawam oczywiście

Ale dla Dorki to mało zazwyczaj, do tego kp jeszcze albo jak wczoraj - łyżka startej, surowej marchwii i łyżka gotowanego na miękko ryżu.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny...
Gdybym miala taka mozliwosc, to zrobilabym chocby teraz tak, jak blogerka...
ojjj tak niefajnie?

Babeczki:
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:03   #2552
badziabadzia
Zakorzenienie

Hje, Pola rozwaliła system
Stary 2013-10-14, 10:06   #2553
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,

widzę,że pytałyście o mnie, dziekuje serdecznie
u nas niestety narządy rozrywkowe odwiesiliśmy na haczyk bo mieliśmy lekkie spięcia przez weekend więc nici ze staranek bo już pewnie dawno po owu

w sobotę byłam na koncercie Roguckiego, było naprawdę super, dobrze mi zrobiło wyjście
mały troszkę płakał TZ jak się przebudził na cycka a tu butelka z mlekiem- nie tknąl

wczoraj mieliśmy znajomych z córeczką, było bardzo sympatycznie, troszkę odpoczełam, Leoś jest przekochany więc luzik

Blogerko bardzo Ci współczuje, to ciężkie decyzje mam nadzieję,że jeszcze zawalczycie o siebie
jeśli mogę zapytać, Wy jesteście małżeństwem? macie dlugi staż w związku?
Cytat:
Taki sweterek kupilam Niuni w pepco
i wspomnienie lata
śliczna niunia
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No to z racji tego, że ja rzadko w sumie jakieś fotki wklejam, to dodaję coś od siebie.
ale ona się zminiła, śliczna jest

Cytat:

niżej parę jesiennych widoczków
i
oba widoczki sliczne

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja przymykam oko, jak moja mama daje Oli "rarytasy", odkąd jej kategorycznie nie bronię, to mam wrażenie, że ona już nie ma takiego ciśnienia by dawać jej różne rzeczy.
ja też przymykam oko, Leo je domowe ciasta i czekolady też mu dam troszkę polizać,solonej zupy od nas spróbuje
przy Samuelu miałam absolutnego świra by nie dawać nic co jest niedozwoloe dla dzieciaczków
c

Cytat:

Aska a ten tort, o jaaaa, już kiedyś go podziwiałam na jakimś blogu ale to takie pracochłonne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:11   #2554
badziabadzia
Zakorzenienie

Musze sie dokopać do Aski tortu bo tak wszystkie zachwalaja czyzby tęczowy?
Stary 2013-10-14, 10:11   #2555
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Ale się wku....am!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Dziś miałam mieć wizytę prywatną u okulisty (WRESZCIE). Moja t. miała być z Darią przez ten czas. I co??? Zadzwoniła do Tżta że ona ma COŚ do roboty!!!!!! No i nie pójdę bo nie mam z kim Darii zostawić.... Ona ZAWSZE z takim czymś wyskoczy. Jak nie chciała z nią zostać to mogła od razu powiedzieć!!!!!!

Idę do dziecia bo marudna jest. Ululam ją do snu i przyjdę nadrobić Was.
Stary 2013-10-14, 10:11   #2556
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
za bardzo Cię nie widać, ale Oliwka cudna jakie ma oczka? szare?
Ma błękitne i myślę, że chyba już jej się nie zmienią... Chociaż w sumie ja miałam niebieskie oczy gdzieś do 5. roku życia, potem mi się zaczęły zielone robić i teraz nie ma w nich ani jednej nuty niebieskości...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:13   #2557
hje
Zakorzenienie

Silver, ale t. pipa pipowata!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:17   #2558
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]

U nas jest tak:
- 5 rano kp
- 8 kaszka (ale coś ostatnio nie bardzo chce, nie wiem, czy jej się nie znudziło to już), ok. 150ml łyżeczką
- 11:30 pierwsze danie
- 14 drugie danie
- ok. 17 różnie - pierś, kromka z masłem, owoce - wczoraj na urodzinach byłam z nią to zjadła kromeczkę z masłem malutką i do tego łyżkę ryżu i łyżkę startej marchwii
- 19-20 kp albo kaszka, czasem i to i to w nocy kp, dzisiaj 2 razy

A popatrz sobie na digital scrapbooking, łatwe to a efektowne:

http://www.workshopamyloid.org/wp-co...ng-layouts.jpg
http://pixelbooking.com/media/catalo...g-layout-3.jpg

ja robiłam np. takie:

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...iewczynka.html
http://www.szajajaba.blogspot.com/20...kcji-hehe.html

Babeczki:[/QUOTE]

o dzięki zainteresuję się tym
a babeczki piękne!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Dziś miałam mieć wizytę prywatną u okulisty (WRESZCIE). Moja t. miała być z Darią przez ten czas. I co??? Zadzwoniła do Tżta że ona ma COŚ do roboty!!!!!! No i nie pójdę bo nie mam z kim Darii zostawić.... Ona ZAWSZE z takim czymś wyskoczy. Jak nie chciała z nią zostać to mogła od razu powiedzieć!!!!!!

brak słów na t.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:21   #2559
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:

że do prezentów pod choinkę dla Rodziców i mojej Sis dołożymy kalendarz ze zdjęciami Hani;p zrobimy Jej sesję (sami;p) np na grudzień w czapie mikołaja, na luty z dnia urodzin czy na lipiec z wakacji nad morzem.
tak sobie wymyśliłam o
ja tez takie cos zrobie

Cytat:
Kurde, dziewczyny...

az tak źle jest?

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ja tez muszę pochwalić TŻ Wczorajszej nocy Nada obudziła się o 1 i zachciało jej się zabaw. A ten wstał bez gadania i bawili się do 3,potem nakarmił i uspał Jeszcze rano o 7 do niej wstał, a ja sie wylegiwałam do 9 A on mówi pośpij sobie, ciągle nie dosypiasz Nie wierzę w to Ale pojechał już niestety.

Cytat:

Miała fazę na to jakiś czas temu, non stop mnie ciągnęła, a teraz już raczej tego nie robi, dlatego we wtorek idę do fryzjera, chcę sobie zrobić nową fryzurę.

co planujesz?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Matka głupia nie pochwaliła dziecka

Pola wczoraj załapała wreszcie i umie pić przez rurkę (czyt. słomkę)
łał!!!!
ja sie jaram jak mlody wypije troche z niekapka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie pochwalilam sie, ale ostatnio rozszerzylam dzialanosc o uslugi informatyczne (czyli zwiazane z moimi studiami) i nie wyrabiam sie ze zleceniami tzn. Nie ma ich az tak duzo, ale biorac pod uwage ze nie mam z kim zostawic Zosi to moj wolny czas rowna sie teraz zero! Bo albo korepetycje albo zlecenia.. ale ciesze sie bo sie rozwijam w koncu zawodowo a i kasa wpada

super!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:25   #2560
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laski wpadlam sie tylko przywitac i pochwlalic, ze juz po chrzcinach, wszytsko wyszlo super, mloda w kosciele grzeczniutka, mimo, ze byla godzinna msza ... czasami tylko meme i nienienie gadala .. najsmieszniej bylo jak siadz kazanie mowi a ta nienienienienei jak kataryna
Zarcia zostalo tyle, ze wszystkim dalam walówke i nie bede musiala 3 dni gotowac TZ ...
wrzuce zdj do klubu, jutro, bo mama robila i musze zgrac ...

Chwale sie tortem, opylalo sie robic go 2 dni na raty ... mina po ukrojeniu 1 kawalka bezcenna ... ale wniosek mam 1, nienawidze lukru plastycznego i wiecej nie robie .. tort moze i ladny, ale zdecydowanie lepszy jest ze smietana na wierzchu

Jutro w koncu do was wracam ...
Super, że wszystko się udało, a tort pięęęękny

Cytat:
My jak zwykle w weekend odwiedzamy babcie W sobotę byliśmy u moich rodziców, dziś u teściów. Piotrek bawił się z swoim braciszkiem Oleczkiem (synem mojej siostry), oj jacy oni są cudni razem, ganiają się na czworakach, śmieją do siebie i przytulają I ja już nie mogę się doczekać jak Piotrek będzie gadał, no mówie Wam jak Olek teraz cos palnie to klękajcie narody

Ale drugie zdjęcie jest świetne!

Cytat:

Tylko Hania i dalsza historia kupowa mnie martwi, dziś zrobiła chyba z 5-6 i to nie takie typowe biegunkowe tylko jak za niemowlaka, mam wrażenie że co zje to zaraz kupa nie ogarniam tego normalnie nic jej się nie dzieje tylko to.... może jakiś probiotyk? Wiecie nie chce lecieć do lekarza "bo dziecko robi dużo kup..." A może jakieś badania krwi np? nie wiem. Ewik a jak Domcia????
Byłam dziś z Domcią u lekarza i babeczka powiedziała, że biegunka u tak małych dzieci może się utrzymywać 7-10 dni. Nie wiem czy u Hani to też ten wirus, a jeśli tak to kazała nam smecte podawać - 1 saszetkę podzielić na trzy razy w ciągu dnia i do tego probiotyk. No i dużo pić. Dopóki nic więcej jej nie dolega i nie robi 20 i więcej kup dziennie to źle nie jest.

Cytat:
tak sobie wymyśliłam o
Bardzo fajny pomysł

Cytat:
Nigdy w życiu! Jestem pewna, że nigdy się tak mocno nie zżyję z żadnymi innymi dziewczynami, Wy jesteście wyjątkowe i z tego wątku nigdy nie odejdę! Wytrwałam, jak było trudno, przez pierwsze miesiące życia małej, gdy były kolki i absorbowała cały mój czas, teraz nic mi nie jest straszne. Zostanę tu na zawsze!
To brzmi jak groźba Żartuję oczywiście

Cytat:
Kurde, dziewczyny...
Aż tak źle jest?

Cytat:
moja Niunia
Pięknota!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:27   #2561
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze zapomniałam napisać Młoda sobie wczoraj jak zawsze pełza po chacie, a w końcu mama mówi, że ona coś je. Tż do niej poszedł i się okazało, że się zerzygała i zlizywała to z podłogi
Jak kot
o matko

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]

Kromeczka chleba z masłem - smaruję normalnie, by to masełko też czuła, a wielkość - jak masz zwykły chleb, to na środku największa kromka jest, prawda? no to nie taka tylko powiedzmy daj chleb na pół i z połowy tej połowy kromka. Skórki odkrawam oczywiście
[/QUOTE]

Cytat:
Hej.

kurcze, a nie dasz rady z Daria isc? moze ktos tam by ja na chwilke popilnowal...

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hje - to akurat mój błąd bo zbyt wiele razy "straszyłam" go wyprowadzką, pakowałam się, a nigdy nie byłam w stanie dopiąć tego do końca. Za pierwszym razem prosił, żebym została i pytał co ma zrobić, żebym zmieniła zdanie. Myślę, że teraz do samego końca nie wierzył, że tak się stanie. Ale mam dość. Wczoraj spłkałam się jak głupia siedzac sama przy kominku i pijąc martini, poczułam się jak opiekunka do jego dziecka. Nie chce tak żyć. Czuję że zrobiłam krok wstecz wracając do rodziców, ale nie pozwolę by ktoś mi mówił że nie robię nic, keidy ja każdego dnia dajęz siebie jakieś 80%. Opiekuję się dzieckiem sama praktycznie całą dobę, staram się ogarnąć wszytsko, łącznie z samą sobą, non stop z dzieckiem na ręku albo u nogi
wg mnie to zrobilas krok na przod!

Cytat:
za to mama czestowala dzisiaj Borynia miesem z patelni w takiej panierce ala KFC, ja sama tego bym nie zjadla bo to dla mnie sola i tluszczem wsiaknietym w bulke ocieka a co dopiero moje dziecko biedne. Dlatego czuje, ze lekko tutaj nie bede miala, no ale zawsze to lzej niz nie byc docenianym a wrecz sluchac codzien ze gowno sie robi. Male dziecko wychowywac samemu - gowniana robota. To tylko taki ojciec nierob moze powiedziec.
moim zdaniem na samym poczatku jasno i stanowczo zaznacz granice, co moze Borys jesc a co nie...

cudne foteczki dzieciaczkow!!!!
aśka - za torta!!!! szacun kobito!

Stary 2013-10-14, 10:29   #2562
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

łał!!!!
ja sie jaram jak mlody wypije troche z niekapka
Pola za to w niekapku nie gustuje :
Stary 2013-10-14, 10:31   #2563
pstryczek84
Zakorzenienie

Po obiadku jedziemy z mlodym na chwilke do tesciow...
wczoraj byly u nich takie mini poprawiny, taka bardziej posiadowka w domu ale ja z Kuba zostalam bo ma jeszcze ten katar i lekki kaszelek a bylo troche osob, w tym jedna chrychajaca wiec wolalam zostac...
dzis juz nikogo nie bedzie to na spokojnie sobie pojedziemy...
tesciowadala wczoraj walowke, "resztki" z wesela - o mamunciu, obzarlam sie jak dzika locha jak to ktoras napisala
dzis mamy dostac napoje i "napoje"

Stary 2013-10-14, 10:32   #2564
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]Babeczki:[/QUOTE]

Świetne!

Cytat:
Hej.

Ale Cię załatwiła, chamstwo

Misiaela Domcia też mnie ciągnie za włosy, nawet w nocy jak je na śpiocha to mnie ciąga

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-14, 10:32   #2565
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pola za to w niekapku nie gustuje :
ona od razu wyzszy level preferuje

Stary 2013-10-14, 10:34   #2566
hje
Zakorzenienie

Cytat:
o mamunciu, obzarlam sie jak dzika locha jak to ktoras napisala

dzis mamy dostac napoje i "napoje"

Stary 2013-10-14, 10:38   #2567
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Bokeh a Hani zęby nie idą?? mojemu jak szły to srakę miał aż żrąco zieloną i bardzo często tak ze dwa dni wcześniej :P
A jak masz jakieś obawy to daj dicoflor
nie wiem, ale ślini się jeszcze bardziej ( aż jej leci taka rzeka po brodzie i w dół po klatce) no ale ma kreski na dziąsłach już dłuuuugo i nic ciągle tlyko coraz to inne objawy na zęby, ale zębów brak

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hejka

kurka, ale ciemno jak się wstaje i mgła u nas taka, że hej
Pobudka o 7. W nocy chwilki na jedzonko, więc tradycyjnie

nawijko
, co się u Ciebie dzieje, że chciałabyś podjąć taką decyzję... ?

elmi
, ale macie tak widoki a ostatnia fotka

Chciałbym zmienić małej mleko. Z hippa na BD, używacie dalej tego mleka? i nadal macie pozytywne opinie?
Chce zmienić nie dlatego, że źle toleruje, ale dlatego, że ono drogie jak cholera..., ale w sumie już sama nie wiem co robić. Może to za późno na zmiane? Albo boję się, że jej zaszkodzę. Sama nie wiem

miłego dnia

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Black, Oliwka coraz bardziej do Ciebie podobna
Dostała w końcu tą wysypkę i to była 3dniówka, czy nie? Jak już pisałaś, to sorry, ale chyba przegapiłam.

Bokeh
, Ty robisz ze statywu ta zdjęcia, czy stawiasz gdzieś aparat? Bo tak się zastanawiam, czy statyw wozisz też ze sobą.
Bo my mamy taki wielki, że nie wyobrażam sobie go ciągać na takie wycieczki Zdjęcie piękne
A jak żeś równo stopy ustawiła

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

słodziak i jak zwykle w pięknej opasce

no właśnie, miała ostatnio impre rozrkęcić i zamilkła. Może jednak poszła bungować
co do mleka, wydaje mi się że możesz zmienić pomieszaj stopniowo wprowadź nowe, przecież teraz dziecko co chwilę będzie coś nowego jadło/piło.

A co do zdjęć to tym razem robiła mi moja koleżanka ustawiłam ją w miejscu które wybrałam pokazałam jak wykadrować jak nacisnąć
Bo robiłam wczoraj plener ślubny tej koleżance, pieknie było

A czasem wybieram jakieś drzewo czy tam coś gdzie stawiam aparat, nie noszę statywu na takie wypady bo bym się nie ogarnęła z wszystkim

Cytat:
hej
Filipa już odstawiłam do teściowej i teraz zasiadam z fakturami

do później

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]fajni są

a na którym rynku? BB ma dwa

Zęby?

Świetna rodzinna fotka

[/QUOTE]

na starym nie byłam na obu :P

Zęby... no może
Jest lepiej tzn te qpy lepsze więc chyba jeszcze poczekam, kupię probiotyk i będę obserwować.

Dziękować

A na dłubalni to Ty na zdjęciu no nie???

Cytat:
Hej.

o jezuuu!!!! co za kobieta !
Stary 2013-10-14, 10:41   #2568
blogerka
Wtajemniczenie

fewcia, hje - ale chyba fewcia. Napisalam, ze czuje sie jak nianka, bo co innego jesli kobieta - samotna matka wychowuje dziecko sama a co innego jak sie mieszka z ojcem dziecka i teraz powiedz jak to wyglada, kiedy kobieta sama 24 h na dobe wychowuje dziecko. w pewnym momencie naprawde poczulam sie jakbym dla tz byla opiekunka do jego dziecka, kims kto wychowuje dziecko wtedy kiedy jego rodzice juz wychodza i on nie musi udawac zainteresowanego swoim dzieckiem ojca. Troszke wyolbrzymam ale naprawde tak to mniej wiecej wygladalo. Co to znaczy, ze on sobie wychodzi a ja zostaje sama z pusta lodowka i nie mam juz nawet jak do sklepu wyskoczyc po 18. Mogl uprzedzic, zrobilabym zakupy w dzien. Dwa, nie mam nianki, ktora tz spalil!! ale nowej nie kupi bo "nie ma pieniedzy", mial zalatwic od kumpla u ktorego na ostatnim pochlaju zabral nianke bez bazy, mial wrocic po baze, dwa tyg czekalam! zeby sie dowiedziec,ze to przeciez moj problem. Powiedz sama jak to wyglada. W dupie ma czy bede miala chociaz minimum wygody opiekujac sie sama, w dupie ma moje potrzeby.
Tu w domu za to czuje sie jak "Sierota" rodzice / siostry prawie z rak mi Borysa wyrywaja "daj mi go, zrob sobie na spokojnie kawe, zjedz na spokojnie sniadanie, idz wykap sie sama" A wiecie, dla mnie to takie oczywistosci i nawet nie postrzegam tego jako jakieswielkie utrudnienie. Owszem pewne rzeczy sa trudne jak np. wyszykowanie sie na spacer jak nie ma kto na 5 min zajac sie dzieckiem, bo wtedy przygotowania trwaja 30 min ale takie robienie sniadania / kawy z dzieckiem na rece i pozniej jedzenie razem z nim to juz dla mnie cos oczywistego i nawet mi smutno troche ze jem bez Borynia

Pozniej reszte nadrobie bo mi Borynio klawiature w laptopie zepsul i nie ogarniam jeszcze laptopa siostry.

Aha, nasza wczorajsza klotnia z TZ zaczela sie od tego ze "ukradlam" mu pilota od garazu, zeby wyjsc z domu po bulki do sklepu. haha, "ukradlam" bo moj jest zepsuty, i nie mialam jak wyjsc z domu. Oczywiscie moglam ksiezniczke obudzic i zapytac czy moge, ale wtedy ksiezniczka by sie sfochowala, ze ja obudzilam "rano" czyli o 11.
I tak zle i tak niedobrze. Aha, no i oczyweiscie zamiast krasc moglam sobie sama jechac z zepsutym wozkiem bez hamulca, autobusem do miasta nie wiadomo gdzie naprawic tego pilota bo on jest nie jest serwisem od naprawy pilotow. a klucza od furtki mi nie znbajdzie, mam prosic jego kolegem ktory go ma zeby mi pozyczyl i jechac do miasta, autobusem z wozkiem bez hamulca dorobic go sobie.
No i powiedzcie czy to nie jest chamstwo?
Dodam, ze po te bulki szlam z dzieckiem, czyli zeby isc do sklepu ooddalonego 200 m musialam zrobic ale przygotowania. Zamiast oddac ojcu dziecko i pojsc na spokojnie. Tak, to w normalnych domach wyglada. A ja czy jest TZ w domu czy go nie ma w 95% wszytsko organizowalam tak jakby go nie bylo i jakbym musiala sobie radzic sama. Juz w ostatnich tygodniach probowalam rano raz na jakis czas prosic go grzecznie, zeby zmienil Borysowi pampresa po nocy, to tez prowokowal klotnie, bo "o co mi chodzi", czego ja chce. I probowal mi "tlumaczyc" ze jak chce zebysmy na rowni dzielili obowiazki - bez komentarza, zmiana raz na jakis czas pampka to podzial obowiazkow 50 / 50 to man isc do roboty i go utrzymuwac a on sam bedzie dziecko wychowywal, ??

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-10-14 o 10:53
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:41   #2569
s i l v e r
Zakorzenienie

Dałam dziś Darii chleb z serkiem do smarowania (tak jak Lady ), w kosteczkę i wcinała aż jej się uszy trzęsły

Cytat:
jeszcze Wam pokażę nas wszystkich
Ale pięknie!
Fajni jesteście

Cytat:
Kochana, dzis nudy, nie ma sie czym pochwalic
Ledwie calodzienne ogladanie tv, zabawa w noszacza i milion pytan na temat tego, co zrobie z otrzymanej od niego dyni
Przyszalelismy dzis i obiad byl o 11:30

Cytat:
Ps. Dziiiiiwne. Większość osób kocha jedzenie (w tym ja).
i ja, i ja!!

Black śliczna fotka

Cytat:
Ja uwazam podobnie jak TzBokeh i wielokrotnie ubolewalam nad tym, dlaczego ludzie musza jesc - meczace to
jedzenie to sama przyjemność

Cytat:
miałam pisać, żebyś fotki pokazała, ale już widziałam, śliczna jest; Daria sama zjeżdżała? TŻ chciał dzisiaj tak Filipa puścić, ale spanikowałam, że się przewróci do tyłu i rąbnie główką
Nie zjeżdżała sama Też się bałam. Trzymałam ją i powolutku zjechała a jaki zaciesz miałaaaaaa

ellmi, piękne jesienne zdjęcia!
Cytat:
Kurde, dziewczyny...
O kurcze aż tak źle?

idę nadrabiać dalej

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-14 o 10:42
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:47   #2570
blogerka
Wtajemniczenie

nawijka - a co u Was się dzieje? Aż tak źle?
Stary 2013-10-14, 10:48   #2571
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
fewcia, hje - ale chyba fewcia. Napisalam, ze czuje sie jak nianka, bo co innego jesli kobieta - samotna matka wychowuje dziecko sama a co innego jak sie mieszka z ojcem dziecka i teraz powiedz jak to wyglada, kiedy kobieta sama 24 h na dobe wychowuje dziecko. w pewnym momencie naprawde poczulam sie jakbym dla tz byla opiekunka do jego dziecka, kims kto wychowuje dziecko wtedy kiedy jego rodzice juz wychodza i on nie musi udawac zainteresowanego swoim dzieckiem ojca. Troszke wyolbrzymam ale naprawde tak to mniej wiecej wygladalo. Co to znaczy, ze on sobie wychodzi a ja zostaje sama z pusta lodowka i nie mam juz nawet jak do sklepu wyskoczyc po 18. Mogl uprzedzic, zrobilabym zakupy w dzien. Dwa, nie mam nianki, ktora tz spalil!! ale nowej nie kupi bo "nie ma pieniedzy", mial zalatwic od kumpla u ktorego na ostatnim pochlaju zabral nianke bez bazy, mial wrocic po baze, dwa tyg czekalam! zeby sie dowiedziec,ze to przeciez moj problem. Powiedz sama jak to wyglada. W dupie ma czy bede miala chociaz minimum wygody opiekujac sie sama, w dupie ma moje potrzeby.
Tu w domu za to czuje sie jak "Sierota" rodzice / siostry prawie z rak mi Borysa wyrywaja "daj mi go, zrob sobie na spokojnie kawe, zjedz na spokojnie sniadanie, idz wykap sie sama" A wiecie, dla mnie to takie oczywistosci i nawet nie postrzegam tego jako jakieswielkie utrudnienie. Owszem pewne rzeczy sa trudne jak np. wyszykowanie sie na spacer jak nie ma kto na 5 min zajac sie dzieckiem, bo wtedy przygotowania trwaja 30 min ale takie robienie sniadania / kawy z dzieckiem na rece i pozniej jedzenie razem z nim to juz dla mnie cos oczywistego i nawet mi smutno troche ze jem bez Borynia

Pozniej reszte nadrobie bo mi Borynio klawiature w laptopie zepsul i nie ogarniam jeszcze laptopa siostry.

Aha, nasza wczorajsza klotnia z TZ zaczela sie od tego ze "ukradlam" mu pilota od garazu, zeby wyjsc z domu po bulki do sklepu. haha, "ukradlam" bo moj jest zepsuty, i nie mialam jak wyjsc z domu. Oczywiscie moglam ksiezniczke obudzic i zapytac czy moge, ale wtedy ksiezniczka by sie sfochowala, ze ja obudzilam "rano" czyli o 11.
I tak zle i tak niedobrze. Aha, no i oczyweiscie zamiast krasc moglam sobie sama jechac z zepsutym wozkiem bez hamulca, autobusem do miasta nie wiadomo gdzie naprawic tego pilota bo on jest nie jest serwisem od naprawy pilotow. a klucza od furtki mi nie znbajdzie, mam prosic jego kolegem ktory go ma zeby mi pozyczyl i jechac do miasta, autobusem z wozkiem bez hamulca dorobic go sobie.
Chamstwo do potęgi + zero szacunku. Burak z niego okropny, który myśli tylko o swojej dupie

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-14, 10:55   #2572
pstryczek84
Zakorzenienie

ehh, blogerko - brak słow poprostu!

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

mata baby
k.

Stary 2013-10-14, 11:04   #2573
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Sweterek taki (ten pierwszy, beżowy), on ma jeszcze tył dłuższy niż przód
http://www.takko-fashion.com/pl_pl/panie/casual.html

Spodnie prawie identyczne jak te, czarne rurki z delikatną imitacją węża. Nawt szczupło w nich wyglądam
http://sprzedajemy. pl/new-look-spodnie-wezowe-z-usa,4808212
Fajne
Ale ja tu czegoś nie rozumiem A jak masz wyglądać, no chyba nie grubo w rozmiarze 34 pewnie. Litości chudzinko

A chłopaki super! To drugie zdjęcie jak sie chochrają do siebie Super...
Między synkiem mojego brata a Igusiem jest pół roku różnicy, tzn. bratanek mój starszy o pół roku i powiem Ci że średnio jest zainteresowany. Iguś np. lezie do niego a ten w płacz, sam to wcale nie podchodzi do Igiego z własnej woli. Mam nadzieję że to się zmieni i będą fajnie chłopaki razem się bawić jak będą starsi

Blogerko, gratuluję odwagi i po tym co piszesz nie dziwię się że w końcu pękłaś bo nikt nie jest z kamienia i ileż można znosić takie teksty i prostackie zachowanie.

Nawijko ojjjj aż tak źle?

Sarah - śmieszka mała z Natusi, a sweterek śliczny! Co tam słychać? Już się zaklimatyzowałaś w miarę? Języka się uczysz?

Silver - Ale piękna pogoda u Was, u mnie brzydki weekend był a dzisiaj to nawet deszcz pada. A Daria słodziutka jak zwykle! A to wymiksowanie się teściowej od opieki nad Darią, masakra! Co za kobieta...a ona wiedziała że Ty masz wizytę u lekarza a nie że chcesz wyjść dla przyjemności gdzies? Jeśli tak to chamstwo do kwadratu...i jeszcze w ostatniej chwili...

aaa bo nie pisałam wcześniej marsi powodzenia w staraniach, ja czuję że będzie księżniczka tym razem

nancy co do kombinezonu to właśnie też się zdziwiłam że się nastawiłaś na ten lidlowy skoro Kubuś raczej nie będzie jeszcze chodził zimą. Ja kupiłam celowo taki do bucików bo Iguś łazi przy meblach i na bank do końca zimy będzie chodził samodzielnie.
Stary 2013-10-14, 11:09   #2574
marsi11
Zakorzenienie

Blogerko,paskudna sytuacja, jeju ja bym chyba ubiła
czasem narzekam na TZ jak sobie włączy xboxa albo pochłoną go książki ( w ciągu kiu tygodniu przeczytał 4 tomy gry o tron po 500-600 stron każdy ) wiadomo,że wtedy się wkurzałam,że też bym tak chciała poleżeć i się relaksować
no ale w sobote bylam na koncercie- nie bylo problemu, zostałm, wykąpał ululal
tak samo codziennie usypia malego, nie mam większych zastrzeżeń bo się bardzo interesuje dzieckiem

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:11
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:12   #2575
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Dodam, ze po te bulki szlam z dzieckiem, czyli zeby isc do sklepu ooddalonego 200 m musialam zrobic ale przygotowania. Zamiast oddac ojcu dziecko i pojsc na spokojnie. Tak, to w normalnych domach wyglada. A ja czy jest TZ w domu czy go nie ma w 95% wszytsko organizowalam tak jakby go nie bylo i jakbym musiala sobie radzic sama. Juz w ostatnich tygodniach probowalam rano raz na jakis czas prosic go grzecznie, zeby zmienil Borysowi pampresa po nocy, to tez prowokowal klotnie, bo "o co mi chodzi", czego ja chce. I probowal mi "tlumaczyc" ze jak chce zebysmy na rowni dzielili obowiazki - bez komentarza, zmiana raz na jakis czas pampka to podzial obowiazkow 50 / 50 to man isc do roboty i go utrzymuwac a on sam bedzie dziecko wychowywal, ??

O losie, dobrze zrobiłaś, po pierwsze koleś nie dorósł do roli ojca, po 2 nie ma za grosz szacunku do Ciebie i jest skretyniałym chamem.

A ja ide umyje okna... o ile Ameloś pozwoli

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:16   #2576
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryniu, chcę coś takiego - http://pst.postris.com/posts/75963_471083447_l.jpg Długiego boba.

Blogerko, żenada, mi się takie zachowanie nie mieści w głowie...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:21   #2577
hje
Zakorzenienie

Blogerko, mam nadzieję, że Cię to nie urazi, ale Twój "pożalsiębożetż" to zwykły kawał fiuta
Stary 2013-10-14, 11:22   #2578
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Weekend byl uroczy! Wczoraj z przyjaciolmi piknik zrobilismy. Stesknilam sie za Wami.

Cytat:
ehh, blogerko - brak słow poprostu!

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

matababy
k.
Pogrubione - co to znaczy? I jeszcze dzia? Czasami mam wrazenie, ze po japonsku mowisz ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:22   #2579
hje
Zakorzenienie

Black, kiedy się idziesz ścinać? Bo ja też chcę, tylko nie wiem, kiedy i też chcę boba, tylko krótkiego
Stary 2013-10-14, 11:27   #2580
calawdeszczu
Wtajemniczenie

silver, ale chamsko się t. zachowała. Jak TŻ na to zareagował? mam nadzieje, że dał jej do wiwatu, że Cię zostawiła w czarnej

blogerko, straszny samolub z Twojego TŻ. Zero jakiegokolwiek zainteresowania- sorry, ale tak to wygląda. Skoro wózek Ci nie działa kilka dni a on ma to gdzieś... U nas jak sie coś zepsuje to od razu małż leci naprawia, żebym mogła iść z małą na spacer- bez żadnych dąsów i fochów. W ogóle jego zachowanie można skwitować jako żenadę.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości