Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 11:05   #3061
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jaśko właśnie zasnął więc ja mogę napisać coś więcej...
Byliśmy z nim dzisiaj na pobraniu krwi i tak strasznie płakał że i mi łzy w oczach stały
Ogólnie troszkę się martwię wynikami bo dostaliśmy od razu i kilka jest ponad normę a kilka poniżej... w środę mamy iść do lekarza na kontrolę i przy okazji pokazać wyniki

Ogólnie Jaśkowi się coś przestawiło i w nocy zamiast spać od 2 do ponad 5 leżał, oczy jak 5zł i nawet nie zamierzał spać... Ledwo dzisiaj na oczy patrzę
Oby do środy ale narazie nie zamartwiaj się
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:06   #3062
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tak samo też sparzyć.
a dodatkowo dla odświeżenia w szpitalu też można poprosić o szklankę wrzątku i wrzucić tak przed użyciem

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:06   #3063
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Czytałam instrukcje butelki, i tam było napisane żeby najpierw przemyć płynem do naczyń a później wyparzyć.I tak też zrobię
Ja tez tak robie. Moje szczotka do butelek I płynem do naczyn a później sterylizator

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:09   #3064
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale mam kiepski dzień. Normalnie zmulona jestem niesamowicie. Wypilam kawę, ale nie pomogło. Brzuch twardy, nie dam rady siedzieć ani chodzić zbyt długo. Jak leżę, to kręgosłup mi tak naparza, ze mam ochotę krzyczec Ja pitolę, Bejbziol jak nie zostanie noblistą albo kimś mega mądrym, to ja nie wiem... znaczy, że nie ma sprawiedliwości na tym swiecie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

A używacie zwykłego płynu do naczyń do mycia butelek, czy jakiegoś specjalnego "do butelek i smoczków"?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:10   #3065
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Byliśmy z nim dzisiaj na pobraniu krwi i tak strasznie płakał że i mi łzy w oczach stały
Ogólnie troszkę się martwię wynikami bo dostaliśmy od razu i kilka jest ponad normę a kilka poniżej... w środę mamy iść do lekarza na kontrolę i przy okazji pokazać wyniki

Ogólnie Jaśkowi się coś przestawiło i w nocy zamiast spać od 2 do ponad 5 leżał, oczy jak 5zł i nawet nie zamierzał spać... Ledwo dzisiaj na oczy patrzę
Domii wynikami nie martw się na razie , lekarz niech to oceni
A co do zmęczenia to współczuję, może zdrzemnij się jak Jaśko będzie spał ? odeśpisz troszkę :prztul:

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
pierwszy był indukowany też po terminie, jak o 14 podpięli mi oxy to urodziłam 22.25. położna masowała mi szyjkę na każdym skurczu myślałam że ją pogryzę. później miałam pełne rozwarcie ale główka się nie wstawiała i nie pozwalali mi przeć, tylko że tego nie dało się opanować. Leżałam na lewym boku a główka nic, dopiero w ostatniej chwili jak miałam już mieć cc i był przy mnie anestezjolog to się główka wstawiła, ale byłam tak wyczerpana że nie miałam siły przeć, więc wypchali go ze mnie rozcinając porządnie. Darłam się przez wiele godzin, mąż nie wytrzymał i uciekł pod koniec. Mały był duży jak na mnie miał 3700 a ja drobinka.
Naprawdę drugi poród to była bajka, nie miałam krzyżowych bóli więc się nie darłam. Jakoś tak spokojnie było, mąż nie uciekł był ze mną do końca, nacięli mnie tylko odrobinkę że normalnie umiałam siedzieć. Synuś był mniejszy 3150 i było to czuć przy porodzie, położna mnie cały czas pocieszała że za drugim razem jest zazwyczaj gładko bo szlaki przetarte.
Ło mamo

Ja czasami nie rozumiem na co Ci lekarze czekają, skoro tak się męczyłaś i nie było tak długo postępu porodu to czemu wcześniej o cc nie zadecydowali.
Ja się już boję bo mój synuś na pewno będzie duży , w 36 tyg. miał już prawie 3300 g
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:11   #3066
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Może to chwilowy spadek formy psychicznej

dobrze, że wizyta już niedługo
kurcze chyba za dużo leżę i myślę, przez drugim porodem pracowałam niemal do końca i nie miałam zbyt dużo czasu na rozmyślanie o tym co będzie.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:13   #3067
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Domii nie martw się, może to nic groźnego najważniejsze co lekarz na to powie a nawet jakby co to przecież coś na to poradzi a Jaś sobie z nocy dzień zrobił heh;D

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 11:13   #3068
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ale mam kiepski dzień. Normalnie zmulona jestem niesamowicie. Wypilam kawę, ale nie pomogło. Brzuch twardy, nie dam rady siedzieć ani chodzić zbyt długo. Jak leżę, to kręgosłup mi tak naparza, ze mam ochotę krzyczec Ja pitolę, Bejbziol jak nie zostanie noblistą albo kimś mega mądrym, to ja nie wiem... znaczy, że nie ma sprawiedliwości na tym swiecie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

A używacie zwykłego płynu do naczyń do mycia butelek, czy jakiegoś specjalnego "do butelek i smoczków"?
Ja zwyklego.

DOMI - mały pilnował żeby mama z tata nie broili

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:19   #3069
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
pierwszy był indukowany też po terminie, jak o 14 podpięli mi oxy to urodziłam 22.25. położna masowała mi szyjkę na każdym skurczu myślałam że ją pogryzę. później miałam pełne rozwarcie ale główka się nie wstawiała i nie pozwalali mi przeć, tylko że tego nie dało się opanować. Leżałam na lewym boku a główka nic, dopiero w ostatniej chwili jak miałam już mieć cc i był przy mnie anestezjolog to się główka wstawiła, ale byłam tak wyczerpana że nie miałam siły przeć, więc wypchali go ze mnie rozcinając porządnie. Darłam się przez wiele godzin, mąż nie wytrzymał i uciekł pod koniec. Mały był duży jak na mnie miał 3700 a ja drobinka.
Naprawdę drugi poród to była bajka, nie miałam krzyżowych bóli więc się nie darłam. Jakoś tak spokojnie było, mąż nie uciekł był ze mną do końca, nacięli mnie tylko odrobinkę że normalnie umiałam siedzieć. Synuś był mniejszy 3150 i było to czuć przy porodzie, położna mnie cały czas pocieszała że za drugim razem jest zazwyczaj gładko bo szlaki przetarte.
Matko! Jak przeczytałam Twój skrócony opis pierwszego porodu to się przeraziłam. Nie wiem jak ja bym zniosła takie męczarnie, ale Ty sobie poradziłaś z nimi świetnie. Drugi poród na pewno będzie łatwiejszy!
Cytat:
Bejbziol Ci te wszystkie męczarnie wynagrodzi po wielokroć! A patrząc jaka ma mądrą mamę to na pewno będzie jakimś doktorem albo uczonym.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
DOMI - mały pilnował żeby mama z tata nie broili
Oooo właśnie! ak też mogło być!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:23   #3070
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Zwykłego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:23   #3071
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Zwykłym
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Domii wynikami nie martw się na razie , lekarz niech to oceni
A co do zmęczenia to współczuję, może zdrzemnij się jak Jaśko będzie spał ? odeśpisz troszkę :prztul:

Ło mamo

Ja czasami nie rozumiem na co Ci lekarze czekają, skoro tak się męczyłaś i nie było tak długo postępu porodu to czemu wcześniej o cc nie zadecydowali.
Ja się już boję bo mój synuś na pewno będzie duży , w 36 tyg. miał już prawie 3300 g
A ja coś czuje że moja się przekręciła główką w dół..boje się już porodu sn. Wczoraj koleżanka która urodziła 2 miesiące temu powiedziała że gdyby wiedziała jaki to ból od razu załatwiłaby sobie cesarke...i tak wszyscy mi w kółko gadają, szwagierka tak samo, ,że jak chce sn to nie wiem na co się piszę
Stary 2013-10-14, 11:24   #3072
Aagateczka87
Raczkowanie

jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:24   #3073
anulka2205
Wtajemniczenie

Nasturcja faktycznie dużo musisz znosić podczas tej ciązy

Newtrend, ale przeszłaś ale sama widziałaś, że za drugim razem już było łatwiej, teraz tez będzie

Domi nie martw się na zapas, lekarka kiedyś powiedziała, że u malucha prawie nigdy nie ma tak, żeby każdy parametr był w normie
A co do nocnego czuwania, to trzeba było kupic stopery nie tylko teściowej, ale jeszcze takie malusie dla Jaśka

Agateczka łacze się w niedogodnościach

Nemosek ktoś tu nam wczoraj obiecywał foteczki

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:26
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:27   #3074
24Kasiula24
Raczkowanie

Pepper pewnie juz tuli Tymusia )

A my witamy się w 38 tyg

Koło 14 jade odebrać wyniki moczu, trzymajcie kciuki żeby nie było białka, to wtedy ciśnienie będzie spowodowanie ciążą a nie zatruciem ciążowym, ehh denerwuje się ;/

Wstawiłam ostatnie ciuszki Malutkiego, więc może już wychodzić
Wczoraj byliśmy w tesco i kupiliśmy dwa półśpiochy i dwa body rozmiar 50 bo nic małego nie mamy, a lekarz mówił, że więcej niż 3kg z groszem to mieć nie będzie Tam są tak piękne ciuszki, że nie mogłam się zdecydować

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami.

Ja też już bym chciała urodzić, ciężko mi...
A najgorzej w nocy jak obracam się na bok to całe spojenie łonowe mnie kuje;/
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:28   #3075
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

to trzymam mocno kciuki obyś się jak najszybciej rozpakowała!!
Stary 2013-10-14, 11:29   #3076
domii29
Zakorzenienie

Prawdopodobnie nasz Jasiek ma anemie, sprawdzam sobie w internecie co to wszystko oznacza i ma poniżej normy erytocyty, hemoglobinę, hematokryt, neutrofile a powyżej normy MCH, RDW-SD, RDW-CV (tych jeszcze nie sprawdzałam), monocyty, eozynofile
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:29   #3077
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze chyba za dużo leżę i myślę, przez drugim porodem pracowałam niemal do końca i nie miałam zbyt dużo czasu na rozmyślanie o tym co będzie.
Ludzie, ja to wałkuję w myślach non- stop....ostatnio naszły mnie myśli żeby sobie zmienić z cc na sn, mimo że mam jakieś tam wskazania no i uważam, że sn jest zagrożeniem dla dziecka, bo stwierdziłam, że panicznie boję się operacji i nie wejdę dobrowolnie na stół już po prostu całkiem głupieję, ciekawe co ja jeszcze wymyślę przez te dwa tygodnie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:30   #3078
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Prawdopodobnie nasz Jasiek ma anemie, sprawdzam sobie w internecie co to wszystko oznacza i ma poniżej normy erytocyty, hemoglobinę, hematokryt, neutrofile a powyżej normy MCH, RDW-SD, RDW-CV (tych jeszcze nie sprawdzałam), monocyty, eozynofile
spokojnie, dostanie żelazo i będzie dobrze

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-10-14, 11:32   #3079
Kociak85
Zadomowienie

Miss Triss, ja zamawiałam tą pościel Safari tutaj dokładnie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3611468920
I kupiłam też u niego drugą zmianę i prześcieradła. Jak przyjdą to powiem czy warto i czy wszystko bez problemów się odbyło

domi, to jak masz chwilkę to leć odespać
Stary 2013-10-14, 11:33   #3080
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Pospałam dziś prawie do 10 Zawartość brzucha jakaś wyjątkowo spokojna, mało ruchów od rana

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:38   #3081
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
A ja coś czuje że moja się przekręciła główką w dół..boje się już porodu sn. Wczoraj koleżanka która urodziła 2 miesiące temu powiedziała że gdyby wiedziała jaki to ból od razu załatwiłaby sobie cesarke...i tak wszyscy mi w kółko gadają, szwagierka tak samo, ,że jak chce sn to nie wiem na co się piszę
To dobrze, że się przekręciła główką do dołu, a co do gadania wszystkich jaki to poród siłami natury jest bolesny to olej ich. Zdania na temat, który poród lepszy są podzielone, jest wielu zwolenników SN i są także zwolennicy CC. Nie ważne ile osób będzie Ci mówić, że to jest najgorszy ból na świecie i jakby wiedzieli to by sobie CC załatwili. Ważne jak Ty będziesz do tego nastawiona. Może być też tak, że zacznie się akcja u Ciebie i w kilka godzin bez większych męczarni urodzisz SN i będziesz wszystkim zachwalać, że wcale nie jest tak strasznie. Najważniejsze jest Twoje nastawienie do tego, a co się będzie działo to już tylko wola nieba.
[QUOTE=Aagateczka87;432582 67]jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami./QUOTE]
No nie wierzę, żeby któraś na ochotnika chciała zostać parą dzisiejszego dnia! Trzymam kciuki, zeby u Ciebie się akcja rozkręciła!
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A my witamy się w 38 tyg

Koło 14 jade odebrać wyniki moczu, trzymajcie kciuki żeby nie było białka, to wtedy ciśnienie będzie spowodowanie ciążą a nie zatruciem ciążowym, ehh denerwuje się ;/
za tydzień, już teraz ciąża donoszona więc możesz rodzić.
Trzymam kciuki za dobre wyniki moczu, koniecznie bez białka!
Cytat:
Lekarz coś na to zaradzi, nie martw się na zapas!
Stary 2013-10-14, 11:39   #3082
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Zwykłym

Kyte ja też się nasłuchałam dużo, słyszałam opinie że cc jest super ale też dużo moich koleżanek było bardzo niezadowolonych że miały cc i żałowały że nie było im dane rodzić siłami natury.
Ja póki co idę rodzić SN , a co będzie to się okaże - przyjmę to i tyle.
Wcześniej podejrzewali że będę miała wskazania okulistyczne do cc ale dwóch lekarzy stwierdziło że mogę SN więc bedę, choć mogłam dostać ten papierek na CC.
Tylko widzisz ja wychodzę z założenia że nie będę kusić losu i prosić się o cc , jeżeli w trakcie porodu wyjdzie że jest taka konieczność to ok - ale nic na własne życzenie. Później bym tylko do siebie mogła mieć pretensje.
Cytat:
Pepper pewnie juz tuli Tymusia )

A my witamy się w 38 tyg

Ja też już bym chciała urodzić, ciężko mi...
A najgorzej w nocy jak obracam się na bok to całe spojenie łonowe mnie kuje;/
za wyniki i za tydzień

Mnie też tak spojenie kuje , niefajne uczucie
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:39   #3083
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłym

Mi na szczęście nikt nie "doradza" w sprawie porodu, ale nie tak dawno wpadłam na jakiś wątek w necie, w którym wypowiadały się o swoich porodach położne, lekarki, znajome położnych i lekarek itp. i wynikało z przeważających opinii w nim, że żadna rozsądna kobieta, która pracuje przy porodach jak rodzi sama, to nie decyduje się na sn

w sumie w realu miałam styczność tylko z jedną lekarką-ginekolożką, która rodziła no i miała cc, ale nie wiem dlaczego

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:42   #3084
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ludzie, ja to wałkuję w myślach non- stop....ostatnio naszły mnie myśli żeby sobie zmienić z cc na sn, mimo że mam jakieś tam wskazania no i uważam, że sn jest zagrożeniem dla dziecka, bo stwierdziłam, że panicznie boję się operacji i nie wejdę dobrowolnie na stół już po prostu całkiem głupieję, ciekawe co ja jeszcze wymyślę przez te dwa tygodnie
Za dużo myślisz jednym zdaniem. Jeszcze nie raz będziesz miała wątpliwości czy aby CC jest dobrym wyborem i czy nie rodzić SN, ale przez takie mysli można tylko zwariować.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Miss Triss, ja zamawiałam tą pościel Safari tutaj dokładnie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3611468920
I kupiłam też u niego drugą zmianę i prześcieradła. Jak przyjdą to powiem czy warto i czy wszystko bez problemów się odbyło
Bardzo dziękuję za linka!
Stary 2013-10-14, 11:43   #3085
Aagateczka87
Raczkowanie

[QUOTE=Miss Triss;43258470]To dobrze, że się przekręciła główką do dołu, a co do gadania wszystkich jaki to poród siłami natury jest bolesny to olej ich. Zdania na temat, który poród lepszy są podzielone, jest wielu zwolenników SN i są także zwolennicy CC. Nie ważne ile osób będzie Ci mówić, że to jest najgorszy ból na świecie i jakby wiedzieli to by sobie CC załatwili. Ważne jak Ty będziesz do tego nastawiona. Może być też tak, że zacznie się akcja u Ciebie i w kilka godzin bez większych męczarni urodzisz SN i będziesz wszystkim zachwalać, że wcale nie jest tak strasznie. Najważniejsze jest Twoje nastawienie do tego, a co się będzie działo to już tylko wola nieba.
Cytat:
jejku, Dziewczyny ja chcę być parą dla Pepper.... ogólnie to od trzech dni wieczorami przez godzinę -półtorej mam skurcze co ok 3-5 min... ale potem przechodzą.... ogólnie kiepsko się czuję, jak Anula jakaś taka dziwnie nabuzowana, niespokojna i już chcę urodzić.... jutro mam wizytę u lekarza a na czwartek termin, mam nadzieję, że najpóźniej w środę Majka będzie już z nami./QUOTE]
No nie wierzę, żeby któraś na ochotnika chciała zostać parą dzisiejszego dnia! Trzymam kciuki, zeby u Ciebie się akcja rozkręciła!

za tydzień, już teraz ciąża donoszona więc możesz rodzić.
Trzymam kciuki za dobre wyniki moczu, koniecznie bez białka!

Lekarz coś na to zaradzi, nie martw się na zapas!
nie ominie mnie to a mimo, że nie mam dużego brzucha to strasznie mi ciąży i Mała ma mało miejsca, poza tym męczące przepowiadacze też nie są przyjemne, więc wole mieć to już za sobą i cieszyć się Małą na zewnątrz.... tylko jakby moje zdanie na ten temat miało jakiekolwiek znaczenie....

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:43   #3086
sorento
Rozeznanie

nemosek Dobrze, że nie zaginęłaś w tych liściach Czekamy na zdjęcia
A leniwy weekend też od czasu do czasu musi być, dla męża, że się tak wszystkim zajął.

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
A Zuzol potrafi zabic swoimi tekstami i zupelnie rozbroic
Jak idzie spac to mowi - o juz jest ciemnosc
Ostatniej mocy przyszlam do niej w krotkich gaciach a ona do mnie - mamusiu masz gola dupe?

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
chyba mi czop odchodzi pospałabym sobie, ale nie da chyba rady
Heh, Maoami też pisała o 2 w nocy, że jej odchodzi, a o 15 tuliła Zuziaka więc...

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A najlepszy tekst byl, jak nasz sasiad przyszedl mierzyc nam kabine prysznicowa.I zdjal bluze. Daniel stwierdzil, ze sie rozebral do nagosci. I jak moj maz przyszedl to Daniel mu oznajmil, ze byl u nas Markus i ze byl nagi.Mina mojego meza bezcenna

Maoami za mleczko!!!!

peppermint patty czekamy na wieści!!!

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Obecnie ma system pol na pol.sonda z butelka na zmiane.4 na 4 a to juz duży postep.
Jest nadzieja ze tydzień do 10 dni i będzie z nami

weronisiek88 za wizytę!

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
podsyłam wam coś pieknego
http://www.cecijane.net/birth-films/
oglądnęłam 2 i jestem zaryczana cała W ogóle widzę, że odkąd jestem w ciąży, to jak w filmie się rodzi dzieć to momentalnie łzy w oczach..

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zobaczymy czy w ogóle mi się uda dostać :P
żeby się udało

Cytat:
Oj ja też mam sny..i takie bardzo realne.. Ale mój mąż tak się boi COKOLWIEK że nic z tego..Nawet na rocznice nie było nic a nic Jeszcze przed narodzinami chciałabym coś ten teges bo jak dojdzie okres tego połogu to ja oszaleje!
Chatka troszkę ogarnięta robię sobie kawkę i dalej działam Właśnie kończy się ostatnie pranie dzieciowe- pościel do wózka , rożek kombinezon, i koooonieeeec
Zrób mu poranną pobudkę, może taki na wpół śpiący zapomni, że się boi
za koniec przygotowań

Cytat:
Dasz radę Zresztą do wszystko zależy od osoby-koleżanka trafiła do szpitala z prawie 5cm rozwarciem, bo tak ją wszyscy straszyli, że co skurcz to stwierdzała, że to chyba jeszcze nie to Zwłaszcza, że jak siedziała, to się czas między skurczami zwiększał A potem w godzinkę było po wszystkim
Zresztą, jak Maoami pisała wczoraj-bolało, ale było warto-ja się tego mocno trzymam

Cytat:
Pozytywnie rozmyślaj tylko

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:46   #3087
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Nic się nie martw, napewno jest wszystko ok

W nocy Tż się ze mnie śmiał,bo mu powiedziałam ze jak wstaję z łóżka lub się przekręcam to czuję się jak słonica haha

Dzięki dziewczyny za kciuki
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:46   #3088
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nemosek Dobrze, że nie zaginęłaś w tych liściach Czekamy na zdjęcia
A leniwy weekend też od czasu do czasu musi być, dla męża, że się tak wszystkim zajął.

Heh, Maoami też pisała o 2 w nocy, że jej odchodzi, a o 15 tuliła Zuziaka więc...

Maoami za mleczko!!!!

peppermint patty czekamy na wieści!!!

weronisiek88 za wizytę!

oglądnęłam 2 i jestem zaryczana cała W ogóle widzę, że odkąd jestem w ciąży, to jak w filmie się rodzi dzieć to momentalnie łzy w oczach..

żeby się udało

Zrób mu poranną pobudkę, może taki na wpół śpiący zapomni, że się boi
za koniec przygotowań

Dasz radę Zresztą do wszystko zależy od osoby-koleżanka trafiła do szpitala z prawie 5cm rozwarciem, bo tak ją wszyscy straszyli, że co skurcz to stwierdzała, że to chyba jeszcze nie to Zwłaszcza, że jak siedziała, to się czas między skurczami zwiększał A potem w godzinkę było po wszystkim
Zresztą, jak Maoami pisała wczoraj-bolało, ale było warto-ja się tego mocno trzymam

Pozytywnie rozmyślaj tylko
do 15tej to się już chyba nie wyrobię

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-10-14, 11:47   #3089
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Tylko widzisz ja wychodzę z założenia że nie będę kusić losu i prosić się o cc , jeżeli w trakcie porodu wyjdzie że jest taka konieczność to ok - ale nic na własne życzenie. Później bym tylko do siebie mogła mieć pretensje.
dokładnie

Aagateczka za Was, już niedługo

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:55   #3090
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Ja też taka wrażliwa się teraz zrobiłam na Dzieciaczki, wcześniej mnie to rozczulało, ale teraz to nie mogę nadążyć ocierać łzy.
Cytat:
W nocy Tż się ze mnie śmiał,bo mu powiedziałam ze jak wstaję z łóżka lub się przekręcam to czuję się jak słonica haha
Szkoda, że faceci nie mogą choć na chwilę zabrać od nas brzuszek i tak sobie np. jeden dzień i noc z nim pochodzić. Nie byłoby im chyba wtedy do śmiechu.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
do 15tej to się już chyba nie wyrobię
Do 15 może nie, ale przecież dzień o 15 się nie kończy. Zawsze możesz dołączyć troszkę później.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości