|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Luna podpowiedz mi jak zrobic taki podpis jak Ty masz?
Probowalam cos wyklikac,ale mi nie wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hej babki,
Melduję, że żyję. Dziś 3dc i @ już nie mam... zresztą już wczoraj jej prawie nie było ![]() Bazile gratulacje. Zazdraszczam - pozytywnie ofkors! ![]() RODZICIE JUŻ???
#4293 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny, uwielbiam czytać jak piszecie o maluchach już się swojego doczekać nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
Skierka, cos tam sie dzieje, czekamy jak na szpilkach na Tymusia
![]() Kwitka, teraz sie uda, czuje to w kościach ![]() Lilith i Ty też się niebawem rozpakujesz, to juz zaraz ![]()
#4295 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#4296 |
Zadomowienie
|
No to niech poczeka jeszcze chociaz ze dwa tygodnie synek. Skurcze przepowiadajace chyba moga byc wczesniej. Choc ja nie do konca sie orientuje...
#4297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżu!!!! Współczuje tej kobiecie. To nienaturalne mieć takie duże dziecko. Też myślicie, że te dzieci teraz takie duże się rodzą przez witaminy, które jemy w ciąży? Czy przez żywność w której pełno tych hormonów, żeby tylko szybciej urosły i do uboju? A co do skurczy to muszą być, macica ćwiczy. Jak się zacznie poród, to wierz mi, że rozpoznasz. Boli jak skur....czybyk. ![]() Wątek to jeszcze tak z tydzień pociągniemy. Cytat:
![]() Moja Lidka po spacerku i butli pięknie zasnęła. Ta książka jest moim zbawieniem.... ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hm,cos sie zwolnilo z watkiem,ale na pewno damy rade. Ja bede teraz powoli odstawiac Malego od piersi,wiec musze sie wkoncu wziac za Twoja ksiazke,skoro takie cuda dziala. A co powiecie w temacie: czy mozna czy nie karmic piersia jak sie jest w ciazy? Moja kolezanka ma 3 dzieci i Ona strasznie dlugo karmila cala trojke,dzieci sa w rownych odtsepach co 2 lata i zawsze prawie do samego konca ciazy karmila, w mniejszych juz ilosciach ale mimo wszystko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Isia coś może być z tymi duzymi dziecmi i witaminami, hormonami w zarciu.
Ja witamin nie jem, staram sie za to duzo warzyw i owocow. Ciekawe jak duze bedzie moje dziecię. Laskiiiiii! Proszę spamowac, Linki owulacja niedlugo, dajmy szansę dziewczynie!
#4301 | ||
Zadomowienie
|
Eluś - właśnie przyszły rajstopki!!!!
![]() Dzięki ![]() Cytat:
Wiesz, to chyba sprawa organizmu, jeden podoła inny nie. Moja znajoma nie wiedząc, że jest w ciąży nagle straciła pokarm. Pamietaj, że Twój organizm teraz skupi się na ciąży, tam będzie pchać te wszystkie ważne składniki i minerały. Jak coś" zostanie" to może da radę jeszcze wyprodukować mleko. Zazdroszczę Ci, że jeszcze karmisz. Mi zostało tylko karmienie w nocy, ale i tak z oporami. A tak to lubię...tylko wtedy ona jest spokojna, wtulona we mnie. Sycę się jej ciałkiem, jej ciepłem, bliskością. Patrzymy sobie w oczy i mówię jej jak bardzo ją kocham, jak się cieszę, że jest z nami i bardzo długo czekałam na nią. To są takie piękne chwile, tylko ja i ona i cisza, wypełniona miłością i czułością. Karmienie butelką to już nie to samo ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Póki dziecię śpi, to siedzę tu i piszę a w chałupie sajgon! ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Santom - a czemu jak chce wejść w nasze poprzednie wątki to wyskakuje błąd wczytywania strony???? Widzicie jak spamuje??? ![]() Chociaz Linka da sobie radę i bez nas. Coś czuję, że ona teraz zaciąży.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Tylko niech sie wezmą z męzem za seks
![]()
#4303 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia Isia...
edit: teraz powinno juz chodzic Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-10-14 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Niech ktos mi kopa zasadzi.
![]()
#4306 |
Zakorzenienie
|
cebulova, a czemu? zasluzylas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no totalnie zero popędu...zeruśko! sikam na te testy i sikam..i narazie owu nie widać ani nie słychać..za to po tym wstrętnym Clo mam same negatywne skutki. Isia jeśli faktycznie czujesz i faktycznie zaciąże to chyba pojade osobiscie pkp Ci podziękować i wycałować i wyściskać i w ogole..noge Ci tydzien gotować i sprzątać chate na błysk!!!! ![]() ![]() jesteś kochana ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Na rozpęd.
![]()
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra nie wiedziała że jest w ciąży, a karmiła jeszcze piersią i mały jej odrzuciła pierś sam. Przestało mu mleko smakować i ona przestała karmić ![]()
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
Hej postaram sie was narobic z koma poki co pisze z telefonu.od rana mam okropna biegunke i wymioty.nawet woda wymiotowalam @ powinna byc w czwartek.obawiam sie ze to jednak jakis wirus.brzuch mnie boli i draznia wszelkie zapachy.mialam zamiar jutro rano zrobic test.myslicie ze warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
No dobra to i ja trochę pospamuję.
Jakoś mi źle i smutno ostatnio więc nie ma co pisać. W czwartek mam wizytę i złe przeczucia co do tych moich twardnień i skurczy ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Nie boj się ![]() ![]() [QUOTE=bazile;43255014]teraz udalo sie w 2 cyklu,a w pierwszej ciazy w 8 ![]() a moze poprostu dopisac Dziewczyny jako przyszle staraczki,przeciez Penne tez za jakis czas zacznie. Santi,przeciez nie ma czego sie bac! Powinnas sie mega cieszyc,ze zobaczysz swojego OKRUSZKA ![]() bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- QUOTE] To szybciutko teraz się udało ![]() Gratuluję raz jeszcze ![]() A dopisanie nas zobowiązuje ![]() ![]() ![]() A on pomogl Ci w wyznaczaniu tych dni? Uzywalas go długi okres czasu? Cytat:
![]() Wpisanie na 1 strone - chcę ale się boje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja trzymam za Ciebie kciuki i nie puszczam. Linko napisz mi proszę. Mam zamiar zrobić badania za jakiś czas, miesiąc może. Morfologia, siuśki, podstawowe przesiewowe. Pomyślałam, że dołożę do tego pakietu jakieś badania hormonalne. Proponujesz coś? Może TSH? Prolaktyna? Estrogeny, progesteron czy tez FSH,LH? Czy w jakimś konkretnym dniu cyklu powinnam to zrobić? Pomyslalam ze jak już się badam a badam się raz na jakiś czas(rok-dwa) to mogę od razu zrobić sobie badania dodatkowe. Kochane testujcie jutro i nie bójcie się badań!!! Jutro szczęśliwy dzień, moje urodziny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Witam sie po dlugiej nieobebosci. Jestem ostatnio tak zajeta ze ciezko cokolwiek nadrobic a napisanie graniczy juz z cudem...
Bazile ogromne gratulacje ![]() Apropo witamin to ja cala ciaze bralam, jadlam sporo, odzywialam sie zdrowo duzo owocow itp i co? I synus urodzil sie z waga 2920 a do tego straszyli mnie ciagle hipotrofia plodu... Takze mysle ze nie jest powiedziane ze akurat przez witaminy takie spore dzieci sie rodza. Ja bym bardziej obstawiala hormony ktorymi faszerowane sa kurczaki, genetycznie modyfikowana zywnosc itp... Nie pamietam co jeszcze komu mialam napisac wiec pogratuluje zafasolkowanym kolejnych tygodni ![]() A co u nas? Przede wszystkim cieszy mnie to ze synus ladnie przybiera, w ciagu 3 tygodni juz 900 gram do przodu ![]() ![]() ![]() ![]() Do tego niestety zaczely sie u nas wieczorne problemy z brzuszkiem. Wydaje mi sie ze to kolki bo jest niespokojny podkurcza nozki i placze. Przechodzi dopiero po kilku godzinach kiedy zrobi w koncu kupke. Daje mu wieczorami Sab Simplex ale niewiele pomaga... Do tego pijam herbatke z kopru wloskiego ale tez chyba nie przynosi to rezultatow... Chyba pozostanie nam przeczekac ten ciezki okres... |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby się udało ![]() Cytat:
![]() Ja jestem wściekła.Zawsze co miesiąc mierzył i ważył dziecko.Dziś się pyta kiedy było mierzone,mówie że miesiąc temu a on tylko sprawdził tętno mówiąc że przysługują 3 usg na nfz ![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wszystkie najlepszego Agata, tak na zaś, jakbym jutro zapomniała ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
szybki spamik
![]() i idę podsmażyć sobie na obiadek pierożki z kapustą i grzybami ![]()
#4320 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobic ci to dokladne usg. Mnie np kieruja na takie do szpitala, bo w gabinecie najpierw byl kiepski sprzet, a potem go calkiem zabrali. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.