|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2079 - post w mamusiach ze zdjęciami
![]()
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() A i w ogóle muszę się pożalić na moje cykle, ja już nic nie rozumiem. Jak w poprzednim wszelkie znaki wskazywały, że owu była to miałam te dziwne plamienia (w sensie nitki w śluzie) i skoro to nie była implantacja no to widocznie coś nie tak, a ten cykl jak już myślałam, że był bezowu to tempka sobie rośnie do góry powoli, jakby słaba owulka była czy coś (może zluteinizował się pęchol?) ale plamień niet. Bądź tu mądry hehe. w 17 dc był ostatni dzień kiedy szyjka była otwarta, potem się zamknęła, tempka wzrosła dopiero w w 22 dc, kiedy będzie @ ???
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
Wcale
![]() Cytat:
W ogole jak to 21tc? Juz? Niemozliwe... ![]()
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Marudo ja sie nie znam aż tak, ale podoba mi się teoria Cebuli
![]() ![]() ![]() ![]()
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
dziekuje Wam Dziewczyny za wczesniejsze kciuki i wszystkie gratki
![]() do lekarza chce isc dopiero ok 24 pazdz.Teraz nie chce sie spieszyc,wole przeczekac i zobaczyc wiecej.Wiem,ze w pierwszej ciazy ma sie inne podejscie,a teraz cierpliwie poczekam. Margot witaj,moze tak jak Dziewczyny Ci doradzaja zmien lekarza. Cebula chodzi Ci o to,ze napisalam 1 dc? Chodzilo mi o to,ze dzisiaj moge skrot " dc" zinterpretowac jako 1 dzien oficjalnej ciazy po tescie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Bazile na pewno 1 ciaza jest inna jak 2. Mniej chyba tego nakręcania teraz? A Tobie się udało w którym cyklu w 1 ciąży a kiedy teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
A wiesz, że ja też
![]() ![]()
#4269 |
Zakorzenienie
|
Jak już podejmę oficjalnie decyzje kiedy zaczynamy starania mam nadzieje ze SANTOM dopisze mnie na 1 strone do Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na cud nie liczę, po prostu ciekawa jestem co się dzieje, bo byłam przekonana, że cykl bezowu a teraz pewna już nie jestem. Muszę lepszy termometr kupić, bo z tym to też trochę jak wróżenie z fusów.
![]() |
#4271 | |
Raczkowanie
|
zamówiłam szalik od Jemioła
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czesc laski ![]() ale ja sie boje jutra, o masakra!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Santi,przeciez nie ma czego sie bac! Powinnas sie mega cieszyc,ze zobaczysz swojego OKRUSZKA ![]() bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- hi hi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-10-14 o 07:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, 24 jest dobrym dniem na pierwszą wizytę. Też uważam, że nie ma się co spieszyć. Jeszcze raz wielkie gratki. Tak bardzo się cieszę ![]() Ooooo! Dziękować ![]() Cytat:
![]() Co do termometru chciałam napisać, że mogę Ci odesłać mój, ale po chwili stwierdziłam, że głupi to pomysł jednak. W końcu wiadomo gdzie sobie tą temperaturę nim mierzyłam ![]() Ja również. Tani i dokładny. Nie bój żaby Sandzia, będzie wszystko w jak najlepszym porządeczku. ![]() Witam się w nowym tygodniu. Co by tu na dziś zaplanować? Hmmmm... ![]() Powiem Wam, że nuda tak w domu siedzieć. Okna bym pomyła, ale z racji niedawno przebytej choroby wolę się nie wystawiać na kolejną. O! A na obiad zrobię zupę cebulową ![]() ![]()
![]() |
#4276 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() Prosze o kciuki o 10:40 bo mam wizyte ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki moje masz ![]()
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() izuchna beda kciuki!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zanim nadrobiłam to mój dzieć wstał, taki uśmiechnięty jejuś ![]() uwielbiam go. Chociaz wcześniej narzekalam że mało się uśmiecha to ostatnio właściwie ciągle ![]() no i w sobote przeraczkował mały kawałek! TŻ się cieszył jak szalony ![]() ale mam szoki tak nagle zaczął robić ogromne postępy. No i antybiotyk chyba mu pomaga, bo dużo mniej kaszlu ![]() w sobote byliśmy na urodzinach TŻ i kolegi tylko do 23 bo jednak mały chory więc ja musiałam być w gotowości. Więc TŻ holowałam bo tak się spił, a ja kurczaki po jednym piwku i wstawaju do dziecka ![]() ![]() mówiłam już że uwielbiam moje dziecko? ![]() Cytat:
![]() ale jaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej gorączki to się boje jak ognia.. szczególnie tej 3-dniówki jak nikt nie będzie mi umiał powiedzieć dlaczego ją ma ![]() no co Ty mówisz?! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a z tego co testowałam i słyszałam to jednak najlepszym wygonieniem jest kąpiel+mocna kawa+przysiady (lub inny wysiłek). Jedyny którego nie spróbowałam ale wszędzie słyszałam że działa. A te seksy, mycie okien to do bajek ![]() ![]() Kamilek ma takie "moNdre" spojrzenie że czasami naprawdę czuje się przy nim jak glupek ![]() o ciuszki się nei bój, ja kazałam teściowej i mamie kupowac same ładne (welurkowe itp) na 56 bo większe już miałam. Straszyły mnie że co jak będzie duże dziecko i było ![]() ![]() No ja mam nadzieje, bo inaczej wychodzę ![]() Cytat:
wow ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Bazile
![]() ![]() gratulacje ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
Lunka, ale fajnie piszesz o Kamilku. Tak, że coraz badziej chcę mieć swojego synka już u boku.
I to raczkowanie.... szok, ze to juz :O Zrobiłam sobie soczek marchwiowy w Linkowej sokowirówce. Przepyszny!
#4282 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc po weekendzie, w ktorym prawie nie dotknelam kompa, jestem z siebie dumna
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No wlasnie, dziwne, ze krotkie badanie potrafi takie skutki wywolac...
![]() |
#4283 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś mam wolnę, trzeba trochę w mieszkaniu ogarnąć ale taaak mi się nie chce ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
kroisz gruszkę w plastry albo kwadraty i na patelni rozpuszczasz masełko jak do bułki tartej i wsypujesz brązowy cukier..jak zacznie bąbelkowac wsadzasz gruszencję i tak z 10 min pichcisz pezrwracając je czasem
![]() przepis piętro wyżej ![]() można zrobić z jakimś sosem przelamującym smak tj np z jogurty i cynamonu czy cuś takiego Witam się poniedziałkowo..dziś mam 4 prace..jazdy ,biuro , wyklad i na koniec wyklad w innej firmie..więc mam łeb zwalony praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ej co u was! dawaj mi tu Marcelka!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak Ty? nie obleciał Cię strach, nawet tyci tyci? ![]() Trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||||
Zadomowienie
|
Witam laseczki moje kochane.
Ale miałam dziś niespodziankę z rana. Przywitał mnie jak zawsze uśmiech mojej córeczki a tam DWA ZĄBKI!!!! ![]() Oglądamy TVN Meteo oczywiście ![]() Izuś - trzymam kciuki. Cytat:
Super ciuszki. łowy czy dostałaś? Rajstopy jeszcze nie doszły, muszę zajrzeć do skrzynki, może awizo czeka. Jak dojdą dam znać ![]() ![]() Cytat:
Pokrecone ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty na cud nie liczysz a my czekamy aż wygnasz TŻ na badania. Maru, no weź się ogarnij dziewczyno i albo robicie dzieciaka albo udajecie, że robicie. Cebulova - Ty chyba lubisz cebulę co? ![]() Santom - 15 to bardzo dobra data ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Luna, wiem, ze zleci, jutro zaczynam 25 tydzien. Leci jak cholera, a potem bede sie martwila jak wy, ze przy dzieck ten czas lecijeszcze szybciej.
Isia brawa za ząbki. I tak! Cebulę lubię bardzo, ale nie na surowo, zreszta skąd niby môj nick? Haha Tak jako ciekawoske powiem wam, ze jeszczeklka lat tem ta cebule to wybieralam ze wszyskiego, tak ie lubilam. A teraz mi sie odmienilo o 180 stopni ![]()
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Lunka - śliczny Kamilek jest, wiesz? No i brawa za raczkowanie
![]() Twój tez tak z Tobą dyskutuje? No wystarczy, że coś do niej powiem, to tak się cieszy, tak gada, że ślina płynie obficie i aż czasami się zapowietrza....i sobie wzdycha. A jak płacze jakie żale z siebie wylewa, ale brzmi to tak żałośnie, jakby naprawdę się żaliła. Nie dziwię Ci się, że go uwielbiasz. To naturalne, ta miłość jest taka gorąca, taka pełna, słodka.... Gorzej jakby było odwrotnie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
moj to nawet jakby bardziej sie rozgadal przez zabki,bo lubi sobie ocierac jezykiem o nie i wydawac rozne dzwieki. co jest ostatnio z tym cytowaniem? Mialam wiecej postow a widze,ze ich brakuje ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() A ze byl u nas moj Szwagier to Jemu powiedzielismy odrazu i zrobili male oblewanko. A w niedziele wieczorem powiedzielismy Rodzicom TZta(bo moj nie wytrzymalby),a cala reszta dowie sie dopiero po wizycie.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-10-14 o 10:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() a myślałam że to już nowy wąteczek dzisiaj będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do wzrostu to mam nadzieje że faktycznie przystopuje synuś troszke ![]() na ostatniej wizycie gin mówił mi właśnie odnośnie wagi że teraz miał poród, przed którym na usg wyszło że dziecko będzie ważyć 4,7 - ja do niego w szoku że to strasznie dużo i pytam i co? (myślałam że usg zawyżyło wagę) a on - no i dziecko urodziło się 5,3 - NATURALNIE. Powiedział że gdyby wiedzieli to byłaby cc, ale że to drugie dziecko i że poród bez problemów sie odbył. Szok.... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- a u mnie powoli zaczynają mi sie te skurcze, takie bóle brzucha jak na okres. Juz jakiś czas temu sie zaczeły, ale wytedy jeszcze sie zastanawiałam co to takiego. Czytałam że tak wyglądają wiec dlatego wiem że to skurcze jakies ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.