|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Zuzia i Majka są śliczniutkie
Trele... opis porodu b.ciekawy,podobnie jak Lili czytałam jak jakieś opowiadanie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Pewnie Ci się będa dłuzyc te trzy tygodnie ale mam potem już bedziecie razem , duze silne I zdrowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Niezłe teksty ![]() Byłaś bardzo dzielna !Scenariusz jak na film Zachowałaś zimną krew.
|
|||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodkości!!!!!! Kojarzy mi się z krasnoludkiem
Mam info od Pepper!! "10:45 urodził się Tymuś, 3350g, 53cm. Zdrowiutki, ladnie je... Nie umiem opisac szczęścia , odezwe się jutro bo dziś nie mam siły już." Tak więc witamy kolejnego maluszka po tej stronie |
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla Tymka!!!!! Super kolejny dzieciaczek
|
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż zazdroszczę ale tak to jest, że "szewc bez butów chodzi" hehe
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiście Pepper przedstawia Wam Tymusia!!
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy na świecie Gratulacje Pepper |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne te dzieciaczki Wiecie co pisałam Wam kiedyś o mojej przyjaciółce która też jest w ciąży. Wszystko szło dobrze, mały był główką w dół i wstawiony w kanał ,a ostatnio na usg okazało się że główka sie podniosła i będzie mieć cesarkę zaplanowaną prawdopodobnie jeśli do czwartku nic się nie zmieni. Ale numer jak to usłyszałam Była nastawiona na sn i to bardzo a tutaj maluch taką niespodziankę sprawił ![]() Podobno tak się zdarza
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele
fajny opis, będziesz mił wspominać poród, a najbardziej moment kiedy ją pierwszy raz zobaczyłaśDziewczynki piekne zdjęcia maluszków paulina, pepper
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz kazał przypiąć do karty kopię grupy |
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padłam Cytat:
A dwa dni pòźniej już plecami do moich pleców. Nie wiem gdzie prawda . Możliwe żeby sie obróciła? PAULA - Twoja Majeczka ma sliczne usteczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Maluszek uroczy ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Trele za opisp.s. robimy szafę
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Tymek jest uroczy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3258 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękny chłopczyk! |
|||
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trele, ale super opis! Uśmiałam się |
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla małej dobrze że u Was wszystko w porządku, jest przesłodka ![]() wiem, że Cię nie było w moim poście, byłaś u Ryby, początkowo miałam wpisać tylko nowo narodzone dzieciaczki, ale Dzidzia prosiła o zmianę długości Witka a Beatka wybrała imię, więc one były przekopiowane ze względu na zmiany (dla ułatwienia dla Ryby) a Ciebie i Domi zostawiłam w spokoju teraz już Rybka wraca więc wszystko wróci do należytego porządku ![]() kolejna śliczna panienka ![]() przy Twoim opisie na zaminę śmiałam się i łzy mi w oczach stawały, super napisane ![]() Cytat:
![]() jakie te Wasze dzieci są cudowne |
||
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos jeszcze dla mam rodzácych po raz drugi !! Tak jak pisałam na izbie przyjęć , egzaminowali dwie babki przede mna mimo , że byłam pierwsza. Prxyjechała angielka ,druga ciáża - syczała troche ale znośnie. Zabrali do gabinetu, 3min babka zaczyna krzyczec. Wstaje inna położna za biurka i ciágnie butle z gazem do gabinetu. Nagle wychodza obie położne ( tamtej pewnie daly czas na ubranie) I smieja sie do siebie pod nosem - pewnie że tamta panikuje. Nagle ryk za drzwi I juz obie biegna z wòzkiem z powrotem, pakuja ja pol naga na wozek, I wioza na porodòwke , kilka sal dalej pamietam jeszcze że ona tak wisiała na tym wòzku , ustnik z gazu miala w buzi choc butla zostala, I byla na zdrowym haju Za 4 min wracaja I dzwoni telefon - tamta juz urodziła Da sie - da sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
ja po usg, mała bezwstydnica pokazała to co ma miedzy nogami (lekarz "widzi pani cipkę?":P) mała waży 2,5 kg, i data porodu wg wielkosci dziecka to 30 listopad jest w polozeniu głowkowym stopien łozyska1 więc jestem w albo 32 i 2d tyg albo w 33i 2d kto tam wie:P
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplemety dla Majeczki
Trele - dzielna mamusia z Ciebie świetny opis!A moja Majeczka to wykapany tatuś i usteczka też ma po nim takie całuśne ![]() Cytat:
Cytat:
na długość są ok tylko wiszą na niej bo chudziutka jest.Cytat:
Słodziak mały |
|||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam stopień łożyska 3, dziecko na USG olbrzym to chyba zacznę sugerować się tą datą z USG
![]() Dzisiaj naklęłam się i wytoczyłam walkę z fotelikiem, musiałam go ubrać w wyprane rzeczy ale mam do niego budkę
|
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Pepper!! Gratulacje!! Paulina- Maja jest piękna!! |
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pepper - Tymuś słodki
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nadrobiłam 30 stron i wiecej nie daje rady. :P reszta na dniach. ![]() My już w DOmku od 14tej ![]() Dziękujemy za wszystkie kciukasy i gratulacje! Przydały się.!! Skrótowo napiszę kilka informacji w piatek zrobili mi badania i lekarz nie wiedział co ma robić kazał czekać, w sobote i niedziele KTG, skurcze raz były raz nie. Na osłuchu tętno małego róznie wyczuwalne, czasami takie przerwy były, ale na USG nie było tego widać.. nie było widać też że jest owinięty pepowiną trzykrotnie. W poniedziałek wrócił Ordynator i to on skierował mnie na reszte badań. w pon o 8 rano zjadłam zupkę mleczną i już był obchód i od tej chwili ciągle marzyłam by zjeść kanapkę z pasztetem. Całę badania ciągle mówiłam- zaraz jem kanapkę z pasztetem no i własnie na osłuchu słyszałam tylko- nie dobrze, źle, trzeba reagować.. głupia zapytałam czy wyjdę dzisij do domu- wyśmiali mnie ale nic nie mówili. Badanie trwało 4 godziny po czym kazali spakować rzeczy i przynieść podpaski i podkłady, papier i recznik i na porodówkę. Nie ukrrywam- NIE MIAŁAM rzeczy do porodu Zrobił to przepięknie, nie ważne. No w każdym badź razie na lekarzy trafiłam ideallnie. potem po cc to wiadomo.. no a dzis jestesmy w domu. :P mały nadal ma problemy z jedzeniem. Jest strasznym śpiochem no ale to w opisie dokładnie będzie ;p Zdjecie na dniach bo musze sie ogarnąć w domku. Położna jutro przychodzi i mam stresa ze ja pierdziu. Co do małęgo- idziemy w tym tygodniu do lekarza, a sami w domu mamy kontrolować tętno czy nie spada no i tym jestem załamana, że nie zauważę i coś sie stanie ale to mi nie daje żyć, spać nie mogę bo sie boje, już chyba z 4 noce bez snu, wczoraj troche pospałam bo dałam małego na 3 godziny do położnej bo nie dawałam rady. Nie mogę jeść ze stresu a jeszcze laktacja znów szwankuje:/ nie moge wyciągnąc tych 60 ml i mały sie strasznie denerwuje. Nie chce dokarmiac mm ale w szpitalu musiałam bo mały stracił na wadze prawie 400 g i lekarz mu zlecił. Ogólnie nie było tragicznie, ale jednak moja psychika jest do du.py. Nawet siedząc w domu chce mi sie płakać ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Pepper gratuluję!!!
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Nie mam jeszcze fotelika
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

śliczne dzieciaczki

mokre chusteczki też mam pampersa...
na szczęście mała doktor powiedziała ze ona spròbuje vacum . nie wiem zkád ta kobieta miała w sobie tyle siły, szarpała , że o mało z butòw nie wypadła- raz dwa trzy i poczułam ze głowka poszła, ale nie słyszałam placzu. Zaczełam krzyczeć, a one na mnie że mam przeć I wyskoczyła cała. Połozyli ja na brzuchu I przez chwile tylko na mnie patrzyła aż zaczeła płakać, ja z nià , moja mama z nami.
) 

ale to mi nie daje żyć, spać nie mogę bo sie boje, już chyba z 4 noce bez snu, wczoraj troche pospałam bo dałam małego na 3 godziny do położnej bo nie dawałam rady. Nie mogę jeść ze stresu a jeszcze laktacja znów szwankuje:/ nie moge wyciągnąc tych 60 ml i mały sie strasznie denerwuje. Nie chce dokarmiac mm ale w szpitalu musiałam bo mały stracił na wadze prawie 400 g i lekarz mu zlecił.