|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Ekspert
|
Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?
Czy trądzik ma wpływ na naszą samoocenę i poczucie pewności? Ile razy zadawałyście sobie to pytanie? Jak radzić sobie z poczuciem niepewności, które jest często o wiele większym wyzwaniem niż leczenie cery trądzikowej? Podzielcie się swoimi opiniami. Czekamy. Przy okazji przypominamy, że kończy się nasza akcja z Eucerin DermoPURIFYER. Można zdobyć fajne nagrody. ;-)
Zapraszamy Was do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=722522 |
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
kiedy sie konczy ,ze tak straszysz?
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie za kilka dni, zazwyczaj nowy wątek tak co trzy dni jest, więc możliwe, że to znów będzie mniej-więcej tyle.
Ja się cieszę, bo po tym salicylu mam teraz chociaż czyściutkie czoło, żadnych grudek, jak zawsze, żadnych wągrów, więc jestem szczęśliwa, a z suchą skórą sobie doskonale poradziłam, ale wiem, że te wszystkie pryszcze, grudki i wągry do mnie wrócą po czasie (to trochę tak, jak po oczyszczaniu u kosmetyczki, czy coś - jednak tego to już w ogóle nie polecam, bo efekty i tak są krótsze i jeszcze obolała, mega czerwona miejscami twarz). |
|
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz uzywam jakiegos "wynalazku" z paese jakiegos fluidu matujacego z kwasem hialuronowym, na pocztaku byl ok ale teraz jakby pod koniec konstystencja sie zmienila i zle sie rozprowadza, jak mowilam colorstay dla mnie okropnie zapchal choc efekt kryjacy ok utrwalam twarz pudrem transparentnym Kryloan, mam go juz dwa lata i bede chyba miec wieki, jest mega wydajny, cena ok 60 zl na allegro, nie zapycha, pieknie matuje, uzywany przy sesjach fotograficznych, u mnie sie sprawdza na co dzien przy moim swiecacym czole. korektora aktualnie uzywam art scenic z eveline , fajny ale polecam tez pan stick z maX factor - podkład w sztyfcie, uzywalam jako korektora, swietnie maskuje fajny jest ten tonik z Eucerin ![]()
|
|
#486 |
|
Przyczajenie
|
Zupełnie się zgadzam, że makijaż powinien być! No i powinien być lekki, ale skutecznie maskujący, w zależności od potrzeb
![]() Jeśli mamy się źle czuć w pełnym makijażu to wystarczy tylko korektor, jednak czemu odmawiać sobie przyjemności wklepania jakiegoś dobrego podkładu, który nie zaszkodzi a doda nam pewności siebie? ![]() Ja to lubię. Ciężko mi się pokazać ze swoimi bliznami i przebarwieniami, po prostu. Moim najlepszym podkładem jest Revlon Colorstay i przy nim zostanę. Nie zapycha, zapobiega błyszczeniu, długotrwały. Same plusy. No i najważniejsza jest higiena makijażu... Pomijając dbałość o akcesoria. Nie rozumiem jak można smarować twarz kremem i czekając aż krem się wchłonie, żeby kontunuować makijaż, dotykać telefonu.... A widziałam, że wiele dziewczyn tak robi.
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie bierzcie tego w pomarańczowym opakowaniu, bo to shit jakich mało
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
hejka nie ma co ukrywac mam dość spore niedoskonałości a do tego bardzo bardzo jasną karnacje czy ktos moze mogłby polecic jakis fajny podkład ?/
![]() [eucerin][/eucerin] |
|
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie za dużo zachodu :P palcami wygodniej, a tu musisz wszystko dokładnie umyć i roboty więcej.
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- w regulaminie jest chyba napisane, ze 12.10, a tu końca nie widać
|
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cena jest przystępna, a do tego ma bardzo dużą gamę kolorystyczną, zwłaszcza tych jasnych kolorów myślę, że coś dla siebie byś dobrała koniecznie poproś w drogerii o pomoc pań tam pracujących w dobrze koloru
|
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oundation.html
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#494 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja właśnie tak zrobiłam i trafiłam w 10
|
|
|
|
|
#495 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [eucerin] [/eucerin] ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
[eucerin] [/eucerin] |
||
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o jasny odcień to Revlon Colorstay ma duży wybór lub Lancome, Teint Idole Ultra 24H ale on ma mniejsze krycie.
|
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#498 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Tanie półki sklepowe też mają coraz więcej jasnych odcieni do zaoferowania.
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolory naprawdę ultrajasne, ja mam C01, a jest trochę za jasny, co nigdy mi się nie zdarzyło. C00 to ponoć śnieżna biel
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on ma nawet większą pojemność.
|
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) chociaż nie ukrywam, że zawsze na większe wyjścia modeluje twarz pudrem brązującym z rozświetlającymi drobinkami
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
chyba zamówię ten podkład, bo wszystkie odcienie dostępne w drogeriach są za ciemne dla mojej trupio bladej twarzy i cały makijaż wygląda przez to nienaturalnie
(
|
|
|
|
#506 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za wszystkie propozycje
![]() Affinitone będzie dla mnie niestety raczej za ciemny Moze sprobuje z Revlon Colorstayz bo faktycznie ma bardzo jasne odcienie i dość dobre opinie ![]() Aktualnie używam Kobo fluidu w sztyfcie odcien jest ok(402) ale mam wrazenie jakby nie trzymał sie skury wystarczy dotknąc palcem czy chysteczką i juz go nie ma
|
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem blada a mam kolor 03 light sand beige
|
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Najgorsze jest światło w drogeriach czy perfumeriach, często kolor jest przekłamany przez takie kiepskie światło. Dodatkowo konsultantki niekiedy też nie potrafią nam pomóc.
|
|
|
|
#509 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam na to sposób .Kupuję w drogerii dwa najbardziej zbliżone odcienie do mojej cery i mieszam je ze sobą .Bardzo często w Rosmanie są promocje na podkłady 40% taniej i wówczas można mieć dwa w cenie jednego,tak naprawdę niczym nie ryzykując.
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Proponuję sok z marchwi na poprawę kolorytu skóry . Mam też ten sam problem .Bardzo jasna skóra ,ale odkąd piję soki systematycznie z marchwi i buraka ,twarz wygląda zupełnie inaczej i łatwiej jest dopasować podkład .
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

(