Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 07:57   #2731
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej hej
Zuzka jeszcze śpi :p
A ja se p leżę koło niej.
Ehh jak fajnie, po serii pobudek o 5-6 :banghead:
Kurcze nabila sobie guza,stała usiadła i z tego siadu poleciała do tylu. I głowa o podłogę. Ma takiego dużego guza że masakra

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ale Ci dobrze
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:06   #2732
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale Ci dobrze
Dalej śpi

Ale ale co by nie było tak pięknie :p to nie spała gdzieś od 4 do 5 rano :banghead::banghead:

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:10   #2733
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej śpi

Ale ale co by nie było tak pięknie :p to nie spała gdzieś od 4 do 5 rano :banghead::banghead:

Cos za cos... Chyba jestem w stanie odzalowac godzinke o 4, by moc wylegiwac sie do 8
Stary 2013-10-15, 08:25   #2734
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Z pracy, więc na szybko - dziekuję za życzenia ;D

Meneq, pewnie, że bym chciala ;D jak wygląda ksztalcenie niepełnosprawnych/ i jakie są te pozalekcyjne zajęcia? i np. w podstawówce - czego sie uczą dzieciaki/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:30   #2735
treselle0
Zadomowienie

witam!
Całkiem ładna nocka za Nami (jak na Olę) I miły poranek, mój kochany tż zrobił pranie i jeszcze pomył wszystkie gary, a troche sie tego uzbierało
Poniewaz ze studiami nie wyszło to chyba zapisze sie na kus jezykowy, chciałabym podniesc kalifikacje i w ogole cos robic poki mogeNo to lece poczytac co tam skrobałyscie
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
tresello mój też w wózku odstawia histerie, pojeździ 15 min i zaczyna się... w nosidle fajnie, bo lubi ale mimo wszystko 9 kg to jest dużo i odczuwam na moim kręgosłupie ten ciężar...
NO WŁSNIE, JA JUZ WYCHODZE ZA JEDNYM RAZEM NA GÓRA PÓŁ GODZ
nadrobiłam, chociaż było ciężko, bo co się cieszyłam, że już coraz bliżej to nagle wyrastała nowa strona, ehhh
tż jest w domu, więc nie mam na nic czasu, on ciągle siedzi przy kompie, bo kończy praktyki i jakieś wyceny robi, ja zatem robię wszystko i jeszcze dodatkowo nie mam kompa
dzisiaj mnie t. podku...wiła, gada z tż przez tel i mój mąż mówi jej ile to Kubuś je i z jakim apetytem, że buzię otwiera i że uwielbia owoce, że mu gotuję różne obiadki i deserki. I mówi, że dziś zjadł mus ze śliwek i gruszki a ta, czemu on je gruszkę przecież za mały i że ona by nie dawała gruszki... srata tata, pewnie lepsza zalewajka albo rosół niż gruszka i w ogóle UWAGA bo będzie hit, on za dużo je, jak nie chciał jeść i był problem, to czemu nie je, trzeba próbować, bo będziemy mieć z nim problem, bo będzie niejadek itd itp a teraz jak je to też źle.
Nie wiem,co jeszcze chciałam, bo już tż przyszedł i stoi nade mną więc pewno muszę mu za niedługo kompa oddać :/ wrrrr :/

aaaa już wiem, wszystkim paniom nauczycielkom z okazji ich święta wszystkiego najlepszego, dużo cierpliwości i radości
dla Kubusia, ładnie zaczął jeść A na t. lepiej spuścić zasłonę milczenia
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:33   #2736
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej
Kurcze nabila sobie guza,stała usiadła i z tego siadu poleciała do tylu. I głowa o podłogę. Ma takiego dużego guza że masakra

oj.. ale nie pierwszy i nie ostatni raz taki przed Tobą

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochane, dziekuje za zainteresowanie
Nie mam jak Wam poodpisywac (blogerko ), czasu brak, spadly na mnie male problemy... (nie chodzi o TZ).
Mam nadzieje, ze z 2 dni do Was wroce.
czekamy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:35   #2737
elllmi
Zakorzenienie

hej
zagrzebuję się w faktury znowu; już mi się to znudziło

Cytat:
Cytat:
Nie mam jak Wam poodpisywac (blogerko ), czasu brak, spadly na mnie male problemy... (nie chodzi o TZ).

trzymaj się

Cytat:
U nas ostatnie kilka nocy spokojnych, z pobudkami na jedzenie ok 2 i 5 i ostateczna pobudka o 7.
Wczoraj szalalam z obiadkami dla Yae - przygotowalam warzywa: bataty, dynie i brokula oraz tofu i rybki (takie http://saichan3500.blog87.fc2.com/blog-entry-852.html).
Yae w koncu usiadla i siedzi. Na pamiatke zdjecie dla wizazowych ciotek
ta sterta białych ścinków to rybki???
a Yae jak zwykle cudna i pięknie siedzi

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:36   #2738
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej!

Nasza noc straszna,był płacz,nie wiem czemu Dzisiaj będę się kładła odpoczywać jak tylko będzie okazja,szkoda że nie umiem spać w dzień

Blogerko wygląda na to że jemu dziecko zwyczajnie przeszkadzało! A jak było w ciąży? Interesował się? Chciał mieć dziecko? Czy to dopiero rzeczywistość tak go "przytłoczyła"?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:36   #2739
hope01
Zakorzenienie

dla Oli i Darii za 9 miesięcy i dla Tosi za 8 miesięcy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:43   #2740
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, jak najmniej sztucznych substancji, czyli ...paraben - wszystko, co się na to kończy, to sztuczny konserwant, substancji z grupy PEG/PPG (sztucznie wytwarzane), różnych substancji drażniących (tu można bardzo dużo wymienić), najlepiej, żeby balsam dla dziecka był też bez parafiny, bo to nie jest cudowna substancja nawilżająca, tylko olej mineralny, który na dłuższą metę podrażnia i wysusza (bo dusi skórę) - czyli paraffinum liquidum, wazelina też nie jest najlepszym składnikiem - petrolatum. Byłoby miło, gdyby zamiast tego miał w sobie jak najwięcej naturalnych olejków, może mieć jakiś pantenol, alantoinę, lanolinę czy inny, naturalny nawilżacz.

Tu pisałam o bardziej szkodliwych, które też się zdarzają w kosmetykach dla dzieci - http://blacksmokey.blogspot.com/2013...-unikac-w.html
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:47   #2741
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43270597]Z pracy, więc na szybko - dziekuję za życzenia ;D

Meneq, pewnie, że bym chciala ;D jak wygląda ksztalcenie niepełnosprawnych/ i jakie są te pozalekcyjne zajęcia? i np. w podstawówce - czego sie uczą dzieciaki/[/QUOTE]

Tak na szybko, to w dwoch szkolach (podstawowka i gimnazjum), w ktorych bylam, byly rowniez dzieci niepelnosprawne (zarowno fizycznie jak i uu), ale jak wyglada ksztalcenie nie mam pojecia. Slyszalam od znajomej, ktora pracowala wlasnie w podstawowce, ze dzieci niepelnosprawne ida do zwyczajnej szkoly, chyba, ze rodzice zdecyduja inaczej. Czego sie ucza, to nie mam pojecia, ale sprawdze i podpytam sasiadki. Zajecia pozalekcyjne, to treningi, kolka zainteresowan, tu tez wiele zalezy od szkoly (odbywaja sie codziennie, rowniez w weekendy czy wakacje).

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
zagrzebuję się w faktury znowu; już mi się to znudziło

[LEFT]

trzymaj się

ta sterta białych ścinków to rybki???
a Yae jak zwykle cudna i pięknie siedzi
Widzialas zdjecie na dole strony? Toz to male rybki jak sie patrzy. W calosci sie je, wiec i bogate zrodla wapnia
Stary 2013-10-15, 08:53   #2742
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Cos za cos... Chyba jestem w stanie odzalowac godzinke o 4, by moc wylegiwac sie do 8
Ja też
Obudziła się 8:25
Pomimo że nie spałam to samo leżenie mi dużo dało.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 08:54   #2743
iffonka7
Zadomowienie

http://www.sadistic.pl/muzyka-w-dzie...n-vt236933.htm porażka
Stary 2013-10-15, 08:58   #2744
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, jak najmniej sztucznych substancji, czyli ...paraben - wszystko, co się na to kończy, to sztuczny konserwant, substancji z grupy PEG/PPG (sztucznie wytwarzane), różnych substancji drażniących (tu można bardzo dużo wymienić), najlepiej, żeby balsam dla dziecka był też bez parafiny, bo to nie jest cudowna substancja nawilżająca, tylko olej mineralny, który na dłuższą metę podrażnia i wysusza (bo dusi skórę) - czyli paraffinum liquidum, wazelina też nie jest najlepszym składnikiem - petrolatum. Byłoby miło, gdyby zamiast tego miał w sobie jak najwięcej naturalnych olejków, może mieć jakiś pantenol, alantoinę, lanolinę czy inny, naturalny nawilżacz.

Tu pisałam o bardziej szkodliwych, które też się zdarzają w kosmetykach dla dzieci - http://blacksmokey.blogspot.com/2013...-unikac-w.html
Dziekuje! A co powiesz, jesli w pierwszej polowie skladu kosmetyku dla dzieci poza woda, gliceryna i oliwa z oliwek sa: kwas hialuronowy, sorbitol, scwaran i behenyl alcohol?
Stary 2013-10-15, 09:02   #2745
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam całkowicie proste, jak druty, w ogóle się nie kręcą, nie falują - nic. Jak spod prostownicy.
no to idealne do boba, mnie się wywijają jak chcą i gdzie chcą

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Powiem Wam jak Ola jada:

7: 00 mleko jakieś 150, czasem 180 i czasem na raty
10:00 180ml mleko, zasypia przy butli
12-13 jest jogurt naturalny wymieszany z deserkiem lub całym owocem
15:00 obiad lub: mleko a obiad po drzemce o 17
No i na noc butla.

Tak myślę czy może nie zrezygnować w jednej butli i np na śniadanie dac jej coś innego? Tylko kurka nie wiem co bo w międzyczasie Ola pije sok, je chrupki/chleb
Co myślicie?
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
ja bym wprowadziła śniadanie o tej 7:00, niedługo bedziecie razem jadały i dobrze jakby sie przyzwyczaiła, że rano zawsze je się śniadanie (tak mysle) o 10 jak idzie spac to lepiej nie, bo pewnie nie zje wszystkiego a bedzie marudna, to tylko sie bedziecie denerwować.

Blogerko, gratuluję decyzji! Trzeba być odważnym, żeby zmienić swoje życie o 180 stopni. Teraz życzę powodzenia w układaniu sobie wszystkiego od nowa

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Hej hej

Ja sie zasze fatalnie czuję jak Ola się uderzy
Wczoraj 2razy pacnęła z siedzenia. Chyba Wam nie pisałam, że Ola siedzi:? Ze stania siedzi normalnie, ale jak się podnosi z raczek to pełna asekuracja: noga jedna z przodu, druga z tyłu
No i jak sobie tak siedzi i to jeszcze na macie, to ja zostwiam, a wczoraj z takiego siedzenia 2 razy uderzyła się w główkę - trafiła w panele
Stary 2013-10-15, 09:04   #2746
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
no to idealne do boba, mnie się wywijają jak chcą i gdzie chcą

ja bym wprowadziła śniadanie o tej 7:00, niedługo bedziecie razem jadały i dobrze jakby sie przyzwyczaiła, że rano zawsze je się śniadanie (tak mysle) o 10 jak idzie spac to lepiej nie, bo pewnie nie zje wszystkiego a bedzie marudna, to tylko sie bedziecie denerwować.

Blogerko, gratuluję decyzji! Trzeba być odważnym, żeby zmienić swoje życie o 180 stopni. Teraz życzę powodzenia w układaniu sobie wszystkiego od nowa

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Wczoraj 2razy pacnęła z siedzenia. Chyba Wam nie pisałam, że Ola siedzi:? Ze stania siedzi normalnie, ale jak się podnosi z raczek to pełna asekuracja: noga jedna z przodu, druga z tyłu
No i jak sobie tak siedzi i to jeszcze na macie, to ja zostwiam, a wczoraj z takiego siedzenia 2 razy uderzyła się w główkę - trafiła w panele
Uderzy sie raz, drugi, trzeci a przy kolejnym bedzie ostrozna. Wiem, ze to nieprzyjemne dla rodzica, ale nie ma lepszego sposobu na nauke
Stary 2013-10-15, 09:07   #2747
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry

u nas pobudka o 2 i w pełni sił do zabawy;p ale wzięliśmy Ją do sibie, szybko zasnęła i spaliśmy wszyscy do 8
teraz się pakuję bo po kaszce jedziemy do Włocławka

Cytat:
mika zdrowka!!
Filmiki i zdjecia obejrzane - cudownosci
misiael scinaj wlosy; fryzura piekna

U nas ostatnie kilka nocy spokojnych, z pobudkami na jedzenie ok 2 i 5 i ostateczna pobudka o 7.
Wczoraj szalalam z obiadkami dla Yae - przygotowalam warzywa: bataty, dynie i brokula oraz tofu i rybki (takie http://saichan3500.blog87.fc2.com/blog-entry-852.html).
Załącznik 5445538
ale słodzina

Cytat:
witam!
Całkiem ładna nocka za Nami (jak na Olę) I miły poranek, mój kochany tż zrobił pranie i jeszcze pomył wszystkie gary, a troche sie tego uzbierało
Poniewaz ze studiami nie wyszło to chyba zapisze sie na kus jezykowy, chciałabym podniesc kalifikacje i w ogole cos robic poki mogeNo to lece poczytac co tam skrobałyscie
dla Kubusia, ładnie zaczął jeść A na t. lepiej spuścić zasłonę milczenia
brawa za nockę
a Tż tam sam z siebie się za to wziął?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

Nasza noc straszna,był płacz,nie wiem czemu Dzisiaj będę się kładła odpoczywać jak tylko będzie okazja,szkoda że nie umiem spać w dzień

Blogerko wygląda na to że jemu dziecko zwyczajnie przeszkadzało! A jak było w ciąży? Interesował się? Chciał mieć dziecko? Czy to dopiero rzeczywistość tak go "przytłoczyła"?

tez nie potrafię w dzień spac:/
współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
podłączam się

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:07   #2748
aska27adopcje
Zadomowienie

dziendobrek .. laski nie jestem w stanie byc na bierzaco 10 stron dzoennie i wy macie dzieci ???

kurde mamy lipe ze zdjeciami. w aparacie nie przestawili z manuala na auto i fotki ciemne, niewyrazne, ziarno jak cholera ... mama robila tel swoim ale miala brudny obiektyw i tez brzydkie sa ... takze zostalismy z beznadziejnymi fotkami .. no trudno :p

zaraz mloda bede usypiac ale ostatnio klade sie z nia i razem spimy ta godzine ...

buxiaki sprobuje cos nadrobic ...
Stary 2013-10-15, 09:16   #2749
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej Nadrabiam

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
długie, za łopatki, ale i tak ciągle chodzę w kitce jak masz fb to jestem np u hope
a marzy mi sie tak
Znalazłam Cię Zaproszenie poszło

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tż po fryzjerze zdj. w załączniku.
U lala Fajnie Całkiem inaczej. Poważniej.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A przypomnij czemu do szpitala idziecie, z tą nereczką ?
Tak, z nereczką. Będą jej robić badanie - Scyntygrafia nerek :/
Niby mamy tam być 3 dni. Ale różnie to bywa w tych szpitalach...

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Fajny ten zegarek? : http://pasooje.pl/pl/zegarki/220-zeg...ferblacie.html
Na hasło jesień jest 30% zniżki i tak dumam czy sobie nie kpić
Nie mój gust
Stary 2013-10-15, 09:23   #2750
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Uderzy sie raz, drugi, trzeci a przy kolejnym bedzie ostrozna. Wiem, ze to nieprzyjemne dla rodzica, ale nie ma lepszego sposobu na nauke
wiem meneq, ale upadek, płacz, i te łzy jak grochy, to sama rozumiesz, 'łamie mi serce'
Cytat:
Dzień dobry

u nas pobudka o 2 i w pełni sił do zabawy;p ale wzięliśmy Ją do sibie, szybko zasnęła i spaliśmy wszyscy do 8brawa za nockę
a Tż tam sam z siebie się za to wziął?
I kto tu komu powinien gratulowac nockiZazdroszcze
SAM Ale ja mam dobrego tz, przekochanego Obsługuje pralkę, prasuje sobie koszule, myje naczynia, posprząta
Stary 2013-10-15, 09:27   #2751
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
mika zdrowka!!
Filmiki i zdjecia obejrzane - cudownosci
misiael scinaj wlosy; fryzura piekna

Załącznik 5445538
to wygląda jak te rybki co obgryzają stopy

i jaki Yae ma fajny wagonik drewniany z myszami?

Cytat:
ja też ja też ! ale duże te nasze dzieciaki !

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

hahaha no wczoraj z tż to oglądaliśmy patrzymy i tylko taki wzrok na siebie o co kaman i ten zez gitarzystki taki very intelidżent

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dziendobrek .. laski nie jestem w stanie byc na bierzaco 10 stron dzoennie i wy macie dzieci ???

kurde mamy lipe ze zdjeciami. w aparacie nie przestawili z manuala na auto i fotki ciemne, niewyrazne, ziarno jak cholera ... mama robila tel swoim ale miala brudny obiektyw i tez brzydkie sa ... takze zostalismy z beznadziejnymi fotkami .. no trudno :p

zaraz mloda bede usypiac ale ostatnio klade sie z nia i razem spimy ta godzine ...

buxiaki sprobuje cos nadrobic ...

ale kto nie przestawił??? fotograf????

Helllo ! ;* witam się ino i lece oglądać chirurgów nowych

a tu coś dla Nas http://kwejk.pl/obrazek/1931020/jest...zwiazanie.html
Stary 2013-10-15, 09:28   #2752
hje
Zakorzenienie

Cytat:
No i teraz pytanie brzmi - czy:
a) zaproponowałabyś, że jej wyjedziesz samochodem z parkingu?
b) zaproponowałabyś, że jej wyjedziesz w gębę, że tak kijowo prowadzi?

Ja właśnie o tym drugim pomyślałam

Blogerko, a jak wieści z frontu? Odezwał się w ogóle paniczfiut?

Nawijko, czekamy

----------------------------

Pola przespała całą noc 22.30-6.30, papu i jeszcze do 7.30 dociągnęła.
Paaaaaskudnie jest
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:28   #2753
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że Wasze szkraby już dawno to mają za sobą i nawijają jak oszalałe ale dziś po prostu mam serce w gardle ze wzruszenia, Mała zaczęła gadać z dnia na dzień :
http://www.youtube.com/watch?v=3NJws...ature=youtu.be
Ale słodziutka jest

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Witam po urlopie, z którego wróciłam jakieś 3 tygodnie temu. Mam jedno usprawiedliwienie - nadrobilam końcówkę 8 wątku, przeczytałam cały 9 no i te 89 stron aktualnego... Zasłużyłam na tytuł nadrabiacza watkowego?

Aż nie wiem do czego się odnieść, bo z tego wszystkiego zapamietałam tylko rozmowę o niedzielnym secie obiadowym - u nas też rosół plus drugie i bynajmniej nie mieszkamy z jakimś starszym pokoleniem. Po prostu niedziela jest bardziej niedzielna. Ale żem temat podlapala .

I mamy od kilku dni ząbka, a już myślałam, że się tego nie doczekamy. I drugi idzie. Oba dolne jedyneczki.
No i dostawaliśmy się od cycusia. Teraz trochę mi tego brakuje...
Czyś Ty oszalała tyle nadrabiać? Czasu masz za dużo? Zamiast nadrabiać tyle stron odzywaj się cześciej

Brawo za ząbka

Cytat:

Hania i lustro
Cudna jest

Cytat:
Trzymaj się i wracaj do nas. Mam nadzieje, że nie są to poważne problemy

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
nie wiem, ale odparzona byla straszna po pierwszym przemyciu olejem zwyklym bo nie mam tutaj jeszcze oliwy z oliwek poprawa o 50% a po kolejnym na noc nie ma nic a bylo tak mocno ze az plakac mi sie chcialo
a sposob wziety od pielegniarek, ktore tak robia w DPS teraz aktualnie
Wczoraj miałam wypróbować ten sposób, ale zapomniałam na szczęście i tak jest lepiej odkąd po każdej kupie myjemy małą żelem i pod kranem

Trzymam kciuki, żeby Natka dała Ci się pouczyć języka Na pewno z czasem będzie Ci coraz łatwiej

Cytat:
Przyłączam się

Cytat:
No to dla Oli za siedzenie. Ja już nie zliczę ile razy Domcia przewróciła się do tyłu i rypnęła głową o podłogę. Na początku płakała, a teraz najpierw zrobi podkówkę, a za chwilę się smieje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:29   #2754
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

U nas nieźle, skóra ładna, strzał z parafiną okazał się strzałem w dziesiątkę. A z rozszerzaniem jakoś idzie ale powoli. Ania toleruje ziemniaka, marchewkę, brokuła, dynię, selera, pietruszkę, królika i chyba kukurydzę (próbowałam z kleikiem i chrupkami ale nie bardzo chce więc pewności nie mam). Nie toleruje ryżu, strasznie po nim wymiotuje. I chyba przeszło jabłko ale jeszcze testujemy. Zjada mały słoiczek na obiad (czasem na raz, czasem na dwa razy). Mamy problem z kaszkami bo te powszechnie dostępne to ryżowe więc odpadają, muszę chyba zgłębić temat holle. Nie wiem na razie czym zagęścić mleko a chciałam żeby się bardziej najadała na noc
Kija, ja kupiłam zwykła błyskawiczną kukurydzianą taką dorosła, sypiesz na mleko i gotowe, kosztowała niecałe 3 zł, bez cukru jest, a jest też waniliowa nawet. I jeszcze jaglaną dorosłą mam, mogę Ci wrzucić jak Laurka gotuje, zapisałam sobie potem dodać do mleka możesz, zblendować na gładko... też niecałe 3 zł

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Blogerko, dużo siły Ci życzę

Charlizz, a takie tam ☠☠☠☠☠☠☠y robie a to jakas awaria sieci, a to cos nie dziala, os trzeba przeinstalowac - taka obsluga malych przedsiębiorstw

Insolito, to ja przy 180cm waze 65-64 i w zasadzie to jest mi z tym dobrze waga nie mala, ale dawno juz mi sie nie zdazylo wazyc mniej

Bokeh, Tz zaszalal, ale zmiana na korzysc

Silver, zaszalej obetnij grzywke - wlosy zawsze odrosną jak Ci sie nie spodoba

To Ty jesteś mózg!

Ile? 180cm? Kurka a wyglądasz na fotkach na niższą zazdroszczę CI wzrostu, ja mam 10 cm mniej więc niby niska nie jestem, ale i jak mi mało

Cytat:
Czesc!
kija ladnie rozszerzanie Wam idzie. Yae tez zareagowala zle na parafine, ale w pore przypomnialam sobie Wasze problemy i odstawilam. Ale, ze z ryzem macie problemy, to naprawde sie dziwie...
black w ciazy doradzalas, co powinno byc w balsamach (o ile dobrze pamietam), a co powinno byc a czego nie w takim uniwersalnym dla dziecka?
meduzza mam nadzieje, ze lepiej sie dogadacie z mama niz ja z moja
A gdzie sie podziala ania? Nie powinna juz do nas wrocic?
aska ale cudo wyszlo z pod Twojej reki! Bomba!
szaja mialam napisac o szkole i udogodnieniach.
Niedaleko domu t. jest park i tam przypadkiem znalazlam rozpiske wszystkich miejsc przyjaznych dla rodzin z dziecmi z uwzglednieniem miejsc do przewijania i pokojow dla matki z dzieckiem - jak na tak niewielkie miasto lista byla nader imponujaca.
A o szkolnictwie, to za wiele powiedziec nie potrafie, poza tym, ze jest system 6-3-3 i istny wyscig po wiedze. Studia trwaja 4 lata i zwykle na tym wszyscy poprzestaja. Jest jeszcze opcja 2 letnich magisterskich. Co ciekawe nasza magisterka nie jest rownorzedna japonskiej tylko ukonczonym 4 lenim japonskim. Rok szkolny zaczyna sie w kwietniu, na studiach sa dwa semestry, ale w nizszych szkolach bodajze trzy. Najdluzsze wakacje przypadaja na wiosne. Obowiazkowa jest nauka do konca gimnazjum. Szkoly prywatne reprezentuja znacznie wyzszy poziom nauczania. Szkola panstwowa naucza wedlug programu ministerstwa, ale jest on niewystarczajacy, zeby np. zdac na studia. Powszechne jest zjawisko ronin - moze znasz ten termin z filmow o samurajach - to taki samuraj, ktory porzucil swojego pana. Obecnie oznacza osobe, ktora ubiega sie o dostanie na studia, zrobila sobie jakby przerwe miedzy liceum a studiami by poprawic wyniki "matury". Luki w programie uzupelnia sie albo podczas bycia roninem, albo po szkole chodzi sie do specjalnych szkolek przygotowujacych do egzaminow na nastepny poziom nauczania. No chyba, ze jest sie w szkole prywatnej, to moze wystarczy. Uwaga - sa specjalne szkolki juz dla niemowlakow, bo sa np. egzaminy wstepne do przedszkola. Poza tym istnieja kyoiku mama - matki, ktore maja swira na punkcie ksztalcenia dzieci. W szkolach podstawowych na pewno (nie wiem jak dalej) po lekcjach dyzurni sprzataja cala szkole. O 12 je sie obiad, ktorego nakladaniem, rozdawaniem i sprzataniem pozniej zajmuja sie dyzurni. Szkoly poczawszy od gimnazjum oferuja bardzo bogaty program zajec pozalekcyjnych. Cos jeszcze chcialabys wiedziec?

meneq, ciekawie piszesz i jeszcze takie rzeczy... mów wszystko co wiesz

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

ja w drodze na uczelnie, niedługo z pociągu wysiadam. Wstałyśmy z Ola o 7, za waszymi radami (treselleo) wprowadzę śniadanie, ale od czwartku jak nie będę się nigdzie rano śpieszyła

Pójdę dziś po te kurtke, która wczoraj przez przypadek upatrzyłam szkoda mi kasy jak cholera, no ale w tamtym roku nie kupowałam, nie będę chodzić jak dziad przecież...
Wczoraj padłam z telefonem w ręku, bo zamiast iść spać,to prasowałam do 22 no ale w tle serial leciał to przeca czysty rilaks :p

Bokeh, z taka fryzurą to dopiero będą Ci panny męża w robocie podrywać

Cytat:
Dżizas, to już?

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-10-15 o 10:02
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:32   #2755
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

i jaki Yae ma fajny wagonik drewniany z myszami?

ja też ja też ! ale duże te nasze dzieciaki !

hahaha no wczoraj z tż to oglądaliśmy patrzymy i tylko taki wzrok na siebie o co kaman i ten zez gitarzystki taki very intelidżent

ale kto nie przestawił??? fotograf????

Helllo ! ;* witam się ino i lece oglądać chirurgów nowych

Podobne, nawet mi to do glowy nie przyszlo.
Kiedy wagonik jedzie, to glowki myszek sie unosza i opadaja. Yae dostala od znajomej t. a uwaga zabawka wyprodukowana w Czechach. I jeszcze kolka tak piszcza, jakby to te myszki piszczaly
Stary 2013-10-15, 09:35   #2756
hje
Zakorzenienie

Iffonka, co do filmiku, jak to tam ktoś skomentował - solówkę na gitarze to nieźle na☠☠☠☠ia

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Charliz, ja młodej też robię zwykłą kaszę manną, zagotować mleko, wsypać kaszkę, gotować 2 minuty i siup. A jeszcze kukurydzianą mamy. I obie nie więcej, niż za 3 zł
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:36   #2757
bokeh
Zakorzenienie

charlizz, serio chciałabyś więcej? ja mam 173 i mi dość, butów na obcasie przez to nie noszę no i tżtów musiałam zawsze szukać wysokich, a tu prosze trafił się pare cm wyższy :P

I niech ino sprobują poderwać

w ogóle miałam dziś gupi sen juz mnie wkurzają te moje sny

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-10-15 o 09:39
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:37   #2758
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
charlizz, serio chciałabyś więcej? ja mam 173 i mi dość, butów na obcasie przez to nie noszę no i tżtów musiałam zawsze szukać wysokich, a tu prosze trafił się pare cm wyższy :P

w ogóle miałam dziś gupi sen juz mnie wkurzają te moje sny
Co Ci sie snilo?
Stary 2013-10-15, 09:39   #2759
Ewik86
Zakorzenienie

Hje tę kaszę manną gotujesz na mm?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 09:40   #2760
elllmi
Zakorzenienie

przerwę sobie zrobiłam

Cytat:
ode mnie też

Cytat:
Widzialas zdjecie na dole strony? Toz to male rybki jak sie patrzy. W calosci sie je, wiec i bogate zrodla wapnia
teraz jeszcze raz obejrzałam, i powiedzmy, że dopatrzyłam się tam rybek

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
widziałam wczoraj na żywo szał normalnie

Cytat:

fakt
i lecę po marker i do lustra malować

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości