Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 10:41   #3931
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Aha.. jeszcze a propos ciuchów ciążowych. Koleżanka poleciła mi taką firmę Happy Mum. Ciuchy są niestety dość drogie, ale mają taką zaletę, że większość z nich da się nosić po ciąży (różne systemy zamków, klapek, ściągaczy). Poza tym może da się coś znaleźć od nich używanego na Allegro? Ja sobie wczoraj przeglądnęłam ich stronę i się po prostu zakochałam
Stary 2013-10-14, 10:53   #3932
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Aha.. jeszcze a propos ciuchów ciążowych. Koleżanka poleciła mi taką firmę Happy Mum. Ciuchy są niestety dość drogie, ale mają taką zaletę, że większość z nich da się nosić po ciąży (różne systemy zamków, klapek, ściągaczy). Poza tym może da się coś znaleźć od nich używanego na Allegro? Ja sobie wczoraj przeglądnęłam ich stronę i się po prostu zakochałam
Potwierdzam Mam dosłownie 3 rzeczy z pierwszej ciąży z tego sklepu. Jakość - super. Ceny - masakra. Ale ja np czekałam na jakieś przeceny (bo robią w czasie kiedy większość sklepów robi) i wtedy kupowałam Zawsze było trochę taniej.
Bluzkę i tunikę nosiłam jak już nie byłam w ciąży - leżały super.

Ogólnie starałam się kupować rzeczy w normalnych sklepach. Jednak ja jestem dość niziutka i drobna i jak brałam większy rozmiar, żeby zmieścił się brzuch to w innych miejscach ciuch nie leżał zbyt dobrze :/ Rękawy wtedy do ziemi..w barach mi wisiało...i często wyglądałam w czymś jak w worku.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 10:54   #3933
Seleniti
Zadomowienie

Podzwoniłam sobie po klinikach i lekarzach, którzy wykonują badania prenatalne i wyszło na to, że w moim mieście pod samym nosem mam lekarza, który wykonuje te badania, a do tego najtaniej z tego wszystkiego także muszę zadzwonić raz jeszcze i się tylko umówić

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:03   #3934
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Podzwoniłam sobie po klinikach i lekarzach, którzy wykonują badania prenatalne i wyszło na to, że w moim mieście pod samym nosem mam lekarza, który wykonuje te badania, a do tego najtaniej z tego wszystkiego także muszę zadzwonić raz jeszcze i się tylko umówić
No to super I ile kosztują u Ciebie? Mój lekarz bierze 190zł.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:11   #3935
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No to super I ile kosztują u Ciebie? Mój lekarz bierze 190zł.
U mnie 200 zł z płytą i zdjęciami

Stary 2013-10-14, 11:16   #3936
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 200 zł z płytą i zdjęciami
A właśnie, ciekawe czy mój daje płytę Zdjęcia na pewno, bo po każdej wizycie dostaje... Jak będę dzwoniła się umówic to muszę koniecznie zapytac
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:17   #3937
Pallas Ril
Rozeznanie

A w ogóle orientowałyście w jakiej formie dostaje się te wyniki? Bo mi koleżanka powiedziała, że to nie jest tak różowo, że jest diagnoza: "Dziecko zdrowe/chore", tylko podobno dostaje się wynik, że na ileś tam procent jest szansa, że Twoje dziecko będzie miało taką i taką chorobę. Przecież to zwariować można :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 11:22   #3938
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Mam bluzkę od nich, superwygodna ale i bardzo droga

Ktoś pytał o wyniki badań prenatalnych - na USG mówią czy wszystko w normie i tyle.

Wróciliśmy ze spaceru

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:24   #3939
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle orientowałyście w jakiej formie dostaje się te wyniki? Bo mi koleżanka powiedziała, że to nie jest tak różowo, że jest diagnoza: "Dziecko zdrowe/chore", tylko podobno dostaje się wynik, że na ileś tam procent jest szansa, że Twoje dziecko będzie miało taką i taką chorobę. Przecież to zwariować można :/
Ale to już mi się wydaje, że dotyczy badań krwi PAPPA, na USG mierzy przezierność itd i mówi wszystko co i jak

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Pamiętam, że mama te wyniki otrzymywała w formie wydruku i tam było wszystko opisane

Stary 2013-10-14, 11:26   #3940
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Ja dziś rano byłam zmuszona wyjść do sklepu po chlebek... powietrze było tak rześkie, że szybko zaniosłam go do domu, wzięłam rękawiczki i heja dalej w trasę Poszłam sobie na "siłownię", taką na świeżym powietrzu. Są tam fajne urządzenia, bo nie siłowe, tylko takie do rozruszania mięśni i poprawy układu oddechowo wydolnościowego. Wszystko naoliwione, rusza się bez oporu, nie obciąża brzuszka, tak więc idealne dla mnie Powiem Wam, że bardzo dobrze mi zrobiły te ćwiczenia. Dużo lepiej się czuję i spacery nie dawały mi nawet połowy tego (często po spacerach czułam się gorzej).

W drodze powrotnej kupiłam sobie też imbir (w końcu). I tu pytanie za 100 pkt, ile tego się daje na kubek herbaty?
Plasterek wystarczy? Zapach tego nie bardzo mi pasuje do zwykłej herbaty, ale wrzuciłam sobie plasterek do pomarańczowej i było nawet dobre. Mam nadzieję, że mi pomoże...

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
JA TEZ MUSZE ZAKUPIC SPODNIE CIAZOWE BO GINEKOLOG MI KAZAŁ ZE NIE ZDROWO JEST GNIESC PLUD W CIASNYCH SPODNIACH
ZYCZE MILEJ NIEDZIELI
Ja po domu nosze spodnie z rozpiętym rozporkiem i wiążę na wstążeczkę (od dziurki na guzik z jednej str i za guzik z drugiej). Polecam ten sposób. A wychodząc z domu można zrobić podobny patent i założyć dłuższy sweterek.

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
nie wiem jak ty ale zawsze buistonosze push-up nosze, by dodać sobie trochę hehe.
czasem bolą, są bardziej czułe. ale nie jest tak źle, pare razy miałam też tak że ... było jak by zimno wpiersi / sutki i strasznie mnie piekły wtedy...

to mnie uspokoiłaś
Ja też mam tyci biuścik, ale push-upy to omijam szerokim łukiem! Nauczyłam się nosić staniki we właściwym rozmiarze (tj push-up 75A zamieniłam na miękki 60DD) i różnica jest ogromna. Biust eksponuje się 1000 razy lepiej, wydaje się tak samo duży (a może i większy), ma ładny kształt, nigdzie nie odstają mi gąbki, stanik leży idealnie, nie suwa się, nie przemieszcza, trzyma cyce sztywno na swoim miejscu i nieraz zapominam, że go mam.
W tej chwili noszę 65DD i jest on na mnie za mały, a mimo to mogę chodzić, skakać, a biust mnie nie boli, bo trzyma się w miseczkach i się nie trzęsie. Nie wiem jak przy większych cycach, ale przy małych, stanik musi być dobrze dobrany (chociaż cena takiego jest nieraz dużo wyższa).

A i się pochwalę przy okazji: wczoraj zamówiłam sobie stanik w większym rozmiarze. Z tabeli wyszło mi 70DD Już nie mogę się doczekać...

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Nudności małe, mam patent na ich "opanowanie": gumy miętowe i tik taki

JUTRO wizyta u pani gin W końcu i ja się doczekałam więc poproszę o kciuki o 11

Dziś pierwsze jak wróciłam do domku, maż zamiast się przywitać mówi że włączył mi lapka bo za tym swoim wizażem się stęskniłam hihi
Też muszę wypróbować ten patent
za wizytę
no mąż słodki

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
kciuki zaciśnietę! bedzie dobrze!

Ja sie zbieram i pędze dopracy z l4 ale mam problem bo jest źle wypisane.Gin wpisał wszędzie daty wrzesniowe a nie październikowe. Idę je pokazać i bede musiała latac i poprawiać. Miałam jutro ale jutro mam usg w innej czesci miasta i chyba nie zdążę załatwić jednego i drugiego. A jutro mija 7 dni od wystawienia
Na moim pierwszym zwolnieniu gin też się machnął i wpisał mi datę bieżącą, a tego dnia byłam w pracy Ale zauważyłam jeszcze przy nim i przy mnie to poprawił

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
''
Znalazłam ćwiczenia na piłce tylko muszę ją najpierw odnaleźć A jak nie to może joga albo callanetics...
Uwielbiam ćwiczenia na piłce! Jak je znajdziesz to
Ja jak ostatnio szukałam ćwiczeń na piłce dla zaciążonych, to tylko 2 ćwiczenia znalazłam
A normalne ćwiczenia, które wykonywałam przed ciążą, to zdecydowanie za ciężkie na teraz...
Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Nasza zonka jako pierwsza nono to super ze sie wszytsko udalo tak sie ciesze no i wszystkiego najlepszego nanowej drodze zycia ****** mnie to czeka za10 dni jeju juz za 10 dni
no, Tobie też mało niewiele zostało
Cytat:
Ja tam sobie zamawiam takie spodnie:
http://allegro.pl/cieple-ciazowe-spo...574627346.html
No, też mnie ciekawi jak jakościowo... bo spodenki bardzo fajne

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:26   #3941
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
I znowu poniedziałek Spędziliśmy cudownie i rodzinnie niedzielę - Mężul zaprosił Nas na obiad, a potem byliśmy na długim spacerku po wrocławskim rynku i jego okolicach. Świeciło słońce i było cudnie. Misia wniebowzięta

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
witajcie

powodzenia na wizycie,daj oczywiście znać

oczywiście kciuki trzymamy już również daj znać co i jak...
ja tego genetycznego najbardziej się boję....
Też się strasznie boję. Ja mam jutro....

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
''

Ja połamana, bo spałam z małym Trzeci dzień gorączki, mam nadzieję że to trzydniówka i jutro przejdzie jak nie to znów lekarz, uwielbiam
Biedactwo oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

A już się nie mieszcze w spodniach, chodzę leginsach. Byłam w h&m w weekend i Ogladalam spodnie ciążowe, zwykłe za 150 zł. ..

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Też ostatnio oglądałam i wszystkie te ciuchy w h&m wyglądają jakby były szyte od rozmiaru 44 wzwyż Ja nie należę do drobinek (noszę 38, 40), ale w jedną nogawkę spodni materiałowych rozmiar 40 włożyłabym dwie swoje nogi

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Ja jestem właśnie po wizycie u gina. Mój robaczek ma już 2,5 cm, nadrobił zaległości i wielkość wg OM już się prawie pokrywa z wielkością wg USG także jest ok Widziałam jak ssie sobie rączkę
Następną wizytę mam 6.11 i to już będzie usg genetyczne

Cytat:
Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i trzymam kciuki za te nadchodzące
Macie jakieś sprawdzone problemy na bezsenność? Ktoś tu pisał o melisie.. Pomaga jak się pije zaraz przed snem?
Niestety bezsenność w ciąży to moja bolączka Dzisiaj np. zasnęłam ok. 2 i z przerwami spałam do 6 (aż Misia wstała). W pierwszej ciąży też miałam ten problem i pogarszał się wraz ze wzrostem brzucha. Nie znalazłam na to sposobu. Zmieniło się po porodzie kiedy spałam jak zabita (tzn. od karmienia do karmienia ).

Cytat:
Też mi się bardzo podobają. Mam zamiar kupić sobie jakąś sukienkę na święta, co by jakoś wyglądać

W ogóle pierwszą ciążę przeszłam całą w leginsach i tunikach. I to nie ciążowych tylko zwykłych. Miałam jedne spodnie z tym takim pasem na brzuch, ale tak mnie irytował, że miałam je ubrane kilka razy. Najwygodniej mi było w getrach, gumkę miałam pod brzuchem. Teraz też zaopatrzyłam się w kilka par

Wiecie co zrobiłam w nocy Poszłam po raz 10. na siku i żeby nie świecić rodzinie światła i świeciłam telefonem. Zrobiłam, wstałam i chciałam spuścić wodę i nagle plum! TELEFON WPADŁ MI DO KIBLA
Na szczęście woda była spuszczona, więc szybko wyciągnęłam, wyłączyłam, rozebrałam i włożyłam do torebki ryżu. Rano nawet się nie przyznałam Mężowi i jak pojechał do pracy do uruchomiłam kominek i jeszcze na nim suszyłam.
Przed chwilą z duszą na ramieniu złożyłam go i uruchomiłam. DZIAŁA
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:30   #3942
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hej laseczki widzę że nadrobiłyście zaległości i stukacie od rana intensywnie kurczę, nie zacytowało mi się to, co było na początku ((

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
My z Tż już po zakupach i badaniach Pobierała mi krew jakaś babka, i dwa razy mnie kuła! Raz z prawej, ale stwierdziła, że lecieć nie chcę I z lewej. I mam ślady, a nigdy nie miałam..
to i tak mało zapłaciłaś jak za te nasze badania kochana... mnie gdyby nie to ze znalam grupe krwi wyszłoby 200 zł ponad
co do badania - ostatnio miałam to samo ;o zawsze bez problemu leciało (a kłuta byłam już w tej ciąży z 20 razy) a ta pinda jeszcze mi tak zasysała tą szczykawę jakby mi tą żyłę chciała wciągnąć przez igłę ! ból i ani jedna kropla. i nagle jak mi nie wsunęła głębiej tą igłę... dokuła tak że aż ku!@$ nogi podniosłam do góry i krzyknęłam. Wkurzona byłan tym bardziej że 2 razy musiałam się ostatnio kłuć tylko i wyłącznie dlatego że panie w lab raz mi zrobiły nie te badanie co zleciłam i drugi raz to samo! zamiast progesteronu - prolaktyne dramat, jeszcze po tym ostatnim pobraniu juz tam nigdy, przenigdy nie wrócę!

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws podnosznia maluchów. Ja też stram sie kucac lub siadać z małą ale i tak sie boję przy każdym podiesieniu.
Cieszę sie bardzo, że mam takie ugodowe dziecko, co nie tylko mama i mama ale i niania i tata i babcia a najbardziej to dziadziuś!
no to pięknie że masz takiego dzieciaczka kochanego mam nadzieję że l4 przejdzie i że w końcu odetchniesz

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hope ostatnie co przeczytałam to to że też po technologii chemicznej jesteś Fajnie, pracujesz może w zawodzie?
aaa no to nie po chemicznej po technologii żywienia nie pracuję narazie nigdzie, niedawno zrezygnować musiałam.

Cytat:
Ja marze by rodzic w wodzie od zawsze i zrobie wszystko by rodzic w wodzie oczywiscie ze płakałam
też mam takie marzenie ale chyba mało realne bo w szpitalach kurcze lipa, prywatne klinki %%% a sprowadzić cały osprzęt do domu to chyba też koszt;/ choć taki poród odpowiadałby mi najbardziej

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po weekendzie
Właśnie też bym chciała wiedzieć skąd te sny się biorą..? Skoro to taki masowy problem.
Dzisiaj mi się śniło, że miałam skurcze mega bolesne i się przebudziłam i już do końca nie byłam pewna czy to się nie działo naprawdę
hej kasianku to fajnie, że weekend miły i fajnie jeśli razem z koleżanką będziecie ciążować i mamusiować trzymam kciukasy.
a te sny to gdzies widzialam cos na ten temat w jednej z książek. Jak doczytam to przyniosę info a fakt fakt, niemal kazda z nas przynosi takie wiesci

Cytat:
Ja jestem właśnie po wizycie u gina. Mój robaczek ma już 2,5 cm, nadrobił zaległości i wielkość wg OM już się prawie pokrywa z wielkością wg USG także jest ok Widziałam jak ssie sobie rączkę
łaaał, Ilkas -to musiał być niesamowity widok cieszę się Twoim szczęściem.
Cytat:
Jak już mi przyjdą to zdam relacje i wrzucę foty
zdaj zdaj, bo tez je mialam zamowic ale obawialam sie ze beda cieniutkie jak leginsy, tylko z kieszeniami ;/

Cytat:
Mi udało się wreszcie pozbyć tych dobijających wymiotów! Okazało się, że wystarczyło zmienić Luteinę doustną na dopochwową Oczywiście jeszcze troszkę mnie muli, ale w porównaniu z tym co było wcześniej to jest przyjemność ) (...) Ktoś tu pisał o melisie.. Pomaga jak się pije zaraz przed snem?
ojeeej, szkoda ze wczesniej nie napisalas, albo ja nie doczytalam, ze bierzesz doustną luteinkę... ona ze swoim smakiem czesto jest przyczyną nudności, nie wiem czemu w ogole giny ją przepisują, dopochwowa to zbawienie super ze ci to pomogło
co do meliski - ja pijam, i tak, pomaga co więcej, mnie bardziej smakuje niż herbatka! choć herbatę pijałam nałogowo momentami. melisę po rraz pierwszy w ciąży spróbowałam u teściowej - i od razu się przestawiłam. Mam melisę z pigwą, i melisę z gruszką. pychotka. polecam. Zwykła też jest ale to już bardziej jak zielona herbatka smakuje, jst taka "cieńsza" w smaku ale w ciąży meliska polecana i czytałam że przed snem jak znalazł na ukojenie. Warto spróbować.

Cytat:
ja zaraz jak skończę skrobać post to zajrzę na tę stronkę

_______
pytałyście mnie o spodnie ciążowe: na początku przewertowałam allegro i zapisałam kilka fajnych, bo są dużo tańsze w większości niż w sklepach. Ale w międzyczasie dupa mi ożyła i byłam raz w mieście, zajrzałam do h&m'u i kupiłam tam swoje pierwsze. Fakt, 149 zł to sporo ale ja raz, że miałam zniżkę od koleżanki, to jeszcze w ogóle nie wydaję kasy na nic ostatnio bo od miesiąca leżę jak kłoda z zalecenia więc odżałowałam, bo w sumie wyszło mi niewiele więcej niż na all. No i plus ze przymierzyłam, dopasowałam na siebie, że widziałam na żywo ten jeans, (czy ciepły, czy elastyczny w biodrach)i fason. Bo ja ogólnie lubię rzeczy bardzo proste, więc te np. kieszenie wymyślane na allegro mnie odstraszały. No i jestem bardzo zadowolona, osobiście polecam, no i drugie spodnie kupię już na allegro-może te co selenitka tam wyszperała tylko poczekam na recenzję
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:42   #3943
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Wiecie co zrobiłam w nocy Poszłam po raz 10. na siku i żeby nie świecić rodzinie światła i świeciłam telefonem. Zrobiłam, wstałam i chciałam spuścić wodę i nagle plum! TELEFON WPADŁ MI DO KIBLA
Na szczęście woda była spuszczona, więc szybko wyciągnęłam, wyłączyłam, rozebrałam i włożyłam do torebki ryżu. Rano nawet się nie przyznałam Mężowi i jak pojechał do pracy do uruchomiłam kominek i jeszcze na nim suszyłam.
No to dałaś czadu, rzeczywiście Ja już tak dużo razy wstaję, że mam rozkład mieszkania opanowany do perfekcji i to robię po ciemku

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
to i tak mało zapłaciłaś jak za te nasze badania kochana... mnie gdyby nie to ze znalam grupe krwi wyszłoby 200 zł ponad
A grupę krwi to po prostu wiesz jaką masz czy masz jakieś dokumenty na to? Bo słyszałam, ze przy przyjęciu do szpitala (na poród) wymagają oficjalnego wydruku z laboratorium z grupa krwi. Nie wiem co się stanie jak nie będziesz miała, pewnie i tak Cię muszą przyjąć jak zaczniesz rodzić Ale wiem, że gdyby coś się (odpukać) stało, to nie mogą Ci podać krwi na podstawie samego Twojego oświadczenia o grupie tylko muszą zrobić badania, które chyba trwają około 40 min, no i wtedy robi się niebezpiecznie :/
Stary 2013-10-14, 11:42   #3944
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Ja tam sobie zamawiam takie spodnie:
http://allegro.pl/cieple-ciazowe-spo...574627346.html

A jeszcze muszę się, któregoś dnia przejechać na taki pasaż targowy gdzie ciuszki bardzo tanie, a pamiętam, że jest tam stoisko z ubraniami ciążowymi, może uda mi się coś upolować, chociaż bardziej chodzi mi o spodnie, bo w żadne się już nie dopinam
Jedziesz do katowic na załęze tak zwany na czorny
Stary 2013-10-14, 11:44   #3945
ilkas
BAN stały

Cytat:
hahaha, niezła nocna przygoda dobrze, że działa

Cytat:
łaaał, Ilkas -to musiał być niesamowity widok cieszę się Twoim szczęściem.
dziękuję oj fakt..niesamowity..aż mi się łezka zakręciła
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:45   #3946
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka z was pisało, że macie koszmary senne. Ja też od paru tygodniu mam problemy ze snem, ale bardziej to wynikło z tego, że musiałam iść do łazienki albo strasznie bolały mnie piersi. Natomiast wczoraj (nie wiem czy to przez wasze sugestie :P) miałam taki koszmar, że szok... Nawet wam nie będę opisywać, bo nie chcę, żebyście się też nakręcały... Macie jakieś sprawdzone problemy na bezsenność? Ktoś tu pisał o melisie.. Pomaga jak się pije zaraz przed snem?

Szukałam jakiś artykułów w necie na ten temat, ale tam same porady w stylu: przewietrz pokój, zrelaksuj się etc
Ja mam ściągnęłam na telefon muzykę relaksu. Taką aplikację. Włącza się na ustawiony czas, słychać w niej głosy natury (np. wiaterek, deszcz, strumyk, odgłos wiosłowania, to co wybiorę) i cichutkie plumkanie na pianinku. Delikatne, cichutkie, wsłuchuję się w to, nie myślę o niczym innym i pomaga. TŻ-owi też to pomaga.

Cytat:
Oglądałam tą stronkę. Rzeczy śliczne i aż byłam zaskoczona, że babki z brzuchami mogą tak rewelacyjnie wyglądać Ale niestety te ceny
Cytat:
o, to super!
Cytat:
Nom, ja nawet nie chcę robić takiego badania. Dostanę jakiś % i całą ciążę będę się stresować, że dziecko będzie chore, albo szybko umrze. Wolę nie wiedzieć, tym bardziej, że są to choroby, z którymi nic nie możesz zrobić by im zapobiec! Tylko czekać.

Oscar Wilde
Stary 2013-10-14, 11:48   #3947
kaorlak
Zadomowienie

[QUOTE=Pallas Ril;43258436]

[/COLOR]

A grupę krwi to po prostu wiesz jaką masz czy masz jakieś dokumenty na to? Bo słyszałam, ze przy przyjęciu do szpitala (na poród) wymagają oficjalnego wydruku z laboratorium z grupa krwi. Nie wiem co się stanie jak nie będziesz miała, pewnie i tak Cię muszą przyjąć jak zaczniesz rodzić Ale wiem, że gdyby coś się (odpukać) stało, to nie mogą Ci podać krwi na podstawie samego Twojego oświadczenia o grupie tylko muszą zrobić badania, które chyba trwają około 40 min, no i wtedy robi się niebezpiecznie :/[/QUOTE

Tak wymagają dokumentu z laboratorium z podpisem osoby wykonującej. Ja mam jeszcze wynik z pierwszej ciąży i lekarz powiedział, że jest ok i nie muszę powtarzać
Stary 2013-10-14, 11:50   #3948
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

aa któraś z Was pisała o swędzącym biuście, czy to dwaKolory?
bo jesli to Ty to raczej smaruj cyca bo rośnie )) jeśli swędzi skóra, czy to na biuście, czy na brzuchu to najprawdopodobniej ma się na rozciąganie i trzebaby przysmarować jej, coby i rozstępom spróbować zapobiec. mnie swędziała już i potem miałam popękane naczynka w tym miejscu a teraz już dostrzegam pierwsze fioletowe rozstępy rossmanowska oliwka mi nie wystarczy jednak, bo wychodzą i muszę doinwestować w coś inszego. ;/

Cytat:
mycha, to chyba mówisz o tych genetycznych/prenatalnych wszystkich. Bo robi się niby dokładne USG (gdzie lekarz od razu sprawdzając mówi co i jak) + ewentualnie test PAPPA i krew. Ale tu krew i PAPPA to już specjalistyczne badanie gdzie lekarz przeprowadza z tobą szczegółowy wywiad, każda odpowiedź ma znaczenie, wysyłają krew gdzieś do specjalistycznego labolatorium, i w sumie to USG + ten test i krew, z czego dostajesz wynik w formie prawdopodobieństwa zaistnienia danych chorób u dziecka, a nie konkretnej odpowiedzi. Dlatego chyba najwymierniejsze jest najpierw samo USG które robi swój gin najczęściej, czyli przezierność karkowa, kość nosowa, i dopiero jeśli miałby jakieś wątpliwości to odsyła na to kompleksowe prenatalne badanie. Bo tak to ze 400 zł trzebaby wydać na całość. mnie narazie wystarczy samo USG u gina, bo obawiam się że moje plamienia plus niskie b.hcg tak zawyżyłoby mi prawodopodobieństwo że nie chcę się tymi wynikami dodatkowo stresować jeśli usg byłoby prawidłowe.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś rano byłam zmuszona wyjść do sklepu po chlebek... powietrze było tak rześkie, że szybko zaniosłam go do domu, wzięłam rękawiczki i heja dalej w trasę Poszłam sobie na "siłownię", taką na świeżym powietrzu. Są tam fajne urządzenia, bo nie siłowe, tylko takie do rozruszania mięśni i poprawy układu oddechowo wydolnościowego. Wszystko naoliwione, rusza się bez oporu, nie obciąża brzuszka, tak więc idealne dla mnie Powiem Wam, że bardzo dobrze mi zrobiły te ćwiczenia. Dużo lepiej się czuję i spacery nie dawały mi nawet połowy tego (często po spacerach czułam się gorzej).
A i się pochwalę przy okazji: wczoraj zamówiłam sobie stanik w większym rozmiarze. Z tabeli wyszło mi 70DD Już nie mogę się doczekać...
brawo za aktywność no a co do staniczka to masz cyca koleżanko z czego kupujesz że tak ci dobrze trzma? ja przy tobie mam mniejsze ale też muszę zakupić coś większego, dobrze trzymającego żeby cyc nie przegrał z grawitacją za bardzo.

Cytat:
Cześć Mamusie!
I znowu poniedziałek Spędziliśmy cudownie i rodzinnie niedzielę - Mężul zaprosił Nas na obiad, a potem byliśmy na długim spacerku po wrocławskim rynku i jego okolicach. Świeciło słońce i było cudnie. Misia wniebowzięta

Też ostatnio oglądałam i wszystkie te ciuchy w h&m wyglądają jakby były szyte od rozmiaru 44 wzwyż Ja nie należę do drobinek (noszę 38, 40), ale w jedną nogawkę spodni materiałowych rozmiar 40 włożyłabym dwie swoje nogi

hahahah no to nieźle z tym telefonem . Nie słyszałam o sposobie z ryżem ale interesujące no i grunt, że działa hehehehehe ja miałam taki przypadek, jak nosiłam tel w tylnej kieszeni. sciagam spodnie a tu plum. tez sie cieszyłam, że nie zdążyłam się załatwić oj , udana jesteś...
co do spodni w hm to nie oglądałam tych materiałowych bo chciałam jeansy ale te z kolei mają w całkiem fajnych fasonach bo i rurki i slimy i normalne proste spodnie. Ja jestem akurat zadowolona z zakupu czekam na brzuch

Cytat:
A grupę krwi to po prostu wiesz jaką masz czy masz jakieś dokumenty na to? Bo słyszałam, ze przy przyjęciu do szpitala (na poród) wymagają oficjalnego wydruku z laboratorium z grupa krwi. Nie wiem co się stanie jak nie będziesz miała, pewnie i tak Cię muszą przyjąć jak zaczniesz rodzić Ale wiem, że gdyby coś się (odpukać) stało, to nie mogą Ci podać krwi na podstawie samego Twojego oświadczenia o grupie tylko muszą zrobić badania, które chyba trwają około 40 min, no i wtedy robi się niebezpiecznie :/
tak, mam na potwierdzenie książeczkę honorowego dawcy krwi, i to im zawsze styknie za dokument. na szczęście, bo 45 zł za to badanie to jakieś nieporozumienie... to powinien każdy człowiek wg mnie mieć zrobione za darmo, a nie jak nie daj Bóg coś się stanie!
właśnie wiem, że na każdą informację wymagają kwitka. szkoda, bo np hiv mogłam też nie płacić, a kurczę nie chciała mi uwierzyć i wpisać mimo iż wiedziałam na 100% że nie mam bo miałam wnik świeży, ale nie miałam papierka. trzeba było też zapłacić z drugiej strony rzetelność lekarzy też jest ważna, więc już nie ma co mącić wody...

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:58
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:51   #3949
VwVampirka
Zakorzenienie

Wiecie, chyba mi ten imbir trochę pomógł... zobaczymy jeszcze wieczorem, bo jak o tej porze jest znośnie, to wieczorem zawsze było najgorzej...

I nie chce mi się siedzieć w domu... tylko co można robić samemu na dworze (między blokami)...

Oscar Wilde
Stary 2013-10-14, 11:51   #3950
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
ja tez mam wlasnie taki sposób na nudności guma mietowa i przechodzi .
trzymam kciuki za wizyte zobaczysz bedzie dobze
to masz fajnego meza

a mam takie pytanie bo ja tez mam 11 tydz tylko niewiem jak sie liczy kiedy sie zaczynaja tygodnie , czyli jak miałam pierwszy dzien miesiaczki w piatek to od kaznego nastepnego piatku tydzien sie nowy zaczyna czy tak ?

za ciebie tez trzymam kciuki za udana wizyte

wiem co czujesz ja tez tak mialam ostatni jak mnie kula dwa razy jakas niedoswiadczona babka była

oo to biedactwo zdrówka zycze

oo to swietnie druga zonka na forum bedzie a nerwy masz jakies juz ?
wiola883 tak mam troche stresa i nie wiem w czym pojde bo brzusio troche juz widac
VwVampirka tak jak obiecalam zapisalam sie do dentysty wizyte mam na jutro na 16 bo po znajomosci
Stary 2013-10-14, 11:55   #3951
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie mamuśki

Następną wizytę mam 6.11 i to już będzie usg genetyczne
Super wieści!!!
Cytat:
to supre wiadomosc

no wlasnie tez tak mi sie wydaje , mi wychodzi ze z om mam 12 a według usg ze 11 bo tydzien puzniej jest i licze według usg bo mi sie wydaje ze bardziej wiarygodniejsze jest ale termin mi zostal z wyliczenia om
Ja tam liczę wg OM. A wg usg ostatnio też miałam 5 dni opóźnienia. Ale wg czegoś trzeba liczyć.... Ja narazie trzymam się OM. Potem to już tygodni tak szczegółowo nie będziemy liczyć, teraz nam się wydaje że tydzień to tak dużo

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:58   #3952
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
mycha, to chyba mówisz o tych genetycznych/prenatalnych wszystkich. Bo robi się niby dokładne USG (gdzie lekarz od razu sprawdzając mówi co i jak) + ewentualnie test PAPPA i krew. Ale tu krew i PAPPA to już specjalistyczne badanie gdzie lekarz przeprowadza z tobą szczegółowy wywiad, każda odpowiedź ma znaczenie, wysyłają krew gdzieś do specjalistycznego labolatorium, i w sumie to USG + ten test i krew, z czego dostajesz wynik w formie prawdopodobieństwa zaistnienia danych chorób u dziecka, a nie konkretnej odpowiedzi. Dlatego chyba najwymierniejsze jest najpierw samo USG które robi swój gin najczęściej, czyli przezierność karkowa, kość nosowa, i dopiero jeśli miałby jakieś wątpliwości to odsyła na to kompleksowe prenatalne badanie. Bo tak to ze 400 zł trzebaby wydać na całość. mnie narazie wystarczy samo USG u gina, bo obawiam się że moje plamienia plus niskie b.hcg tak zawyżyłoby mi prawodopodobieństwo że nie chcę się tymi wynikami dodatkowo stresować jeśli usg byłoby prawidłowe.

hahahah no to nieźle z tym telefonem . Nie słyszałam o sposobie z ryżem ale interesujące no i grunt, że działa hehehehehe ja miałam taki przypadek, jak nosiłam tel w tylnej kieszeni. sciagam spodnie a tu plum. tez sie cieszyłam, że nie zdążyłam się załatwić oj , udana jesteś...
co do spodni w hm to nie oglądałam tych materiałowych bo chciałam jeansy ale te z kolei mają w całkiem fajnych fasonach bo i rurki i slimy i normalne proste spodnie. Ja jestem akurat zadowolona z zakupu czekam na brzuch
Ja zamierzam również poprzestać na usg gina. Chyba że wyszłoby coś nie tak to wtedy dokładniejsze badania. Wolałabym być przygotowana jakby miało być coś nie tak

Co do ryżu to on wyciąga wilgoć. Np. jak w solniczce sól się zbija to wystarczy wrzucić parę ziarenek ryżu i za kilka dni znów jest sypka
Stary 2013-10-14, 12:01   #3953
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
My czasowo to tak samo mamy i mama zapisala mnie na slasku do lekarza i lekarka powiedziala ze najlepiej tak ok 11.12 tygodnia wiec ja mam wizyte na 4 listopada bo to najlepszy czas koszt 230 zl ale chce poszukac jeszcze to w krakowie .... a tobie kiedy powiedzieli ze najlepiej je zrobic
Stary 2013-10-14, 12:01   #3954
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
wiola883 tak mam troche stresa i nie wiem w czym pojde bo brzusio troche juz widac
VwVampirka tak jak obiecalam zapisalam sie do dentysty wizyte mam na jutro na 16 bo po znajomosci
To super! Dla dzidziusia to bardzo ważne. Będę trzymać kciuki, byś szybko wyszła i by nie bolało

Oscar Wilde
Stary 2013-10-14, 12:08   #3955
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Jedziesz do katowic na załęze tak zwany na czorny
Ja jeżdżę do siebie do Sosnowca, albo do Dąbrowy Górniczej bo tam w Niedziele jest właśnie dzień targowy i idzie się obkupić za bardzo śmieszne pieniądze i muszę się tam wybrać za tydzień, czas zacząć polowania na kurtkę zimową haha

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
My czasowo to tak samo mamy i mama zapisala mnie na slasku do lekarza i lekarka powiedziala ze najlepiej tak ok 11.12 tygodnia wiec ja mam wizyte na 4 listopada bo to najlepszy czas koszt 230 zl ale chce poszukac jeszcze to w krakowie .... a tobie kiedy powiedzieli ze najlepiej je zrobic
Mnie gin dała karteczkę, że między 28.10 a 16.11 , jutro zadzwonię i się umówię, bo za niedługo wychodzę na uczelnie ogólnie je się wykonuje między 11 tc a 13 t i 6 dniem ciąży

Kaorlak zdolniacha z Ciebie

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-10-14 o 12:10
Stary 2013-10-14, 12:09   #3956
Pallas Ril
Rozeznanie

Dziewczyny, a możecie polecić jaki stanik ciążowy najlepiej kupić? Tak się właśnie nad tym zastanawiam, bo u mnie rosnące (i bolące ) piersi to na razie jedyny wizualny objaw ciąży (jeśli chodzi o brzuch to jest mniejszy niż przed ciążą z powodu wymiotów :P).

Zastanawiam się czy lepiej kupić z fiszbinami czy bez? Pewnie lepiej jakby był zabudowany bardziej, nie? Koleżanka opowiadała mi też o jakiś stanikach które rosną z piersią przez całą ciążę, ale ona już swój komuś dała, a teraz nie za bardzo mi umie takie znaleźć w necie, a ja z kolei nie umiem sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać?
Stary 2013-10-14, 12:18   #3957
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Witam się po wizycie.
Ciąża potwierdzona, cytologia pobrana, Luteina zamieniona na Duphaston.
Za względu na opóźnienie synka lekarz zaleca badania prenatalne. 600zł...

Mam zakaz:
- podróżowania
- remontowania
- podnoszenia dziecka (powiedziałam ze to nierealne)

Poza tym zostałam zbesztana za to, że za szybko zaszłąm w ciążę po cesarce.

Na koniec wizyty odważyłam się i zapytałam wprost o zwolnienie do pracy. Lekarz nie był zadowolony. Powiedział że o zwolnienie prosi się "od drzwi" bo on wtedy inaczej kartę wypełnia.

Zwolnienie na 2 tygodnie, kolejna wizyta za tydzień, a jeszcze następna za miesiąc.

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na chwilę, piszę póki działają środki uspakajające...

Niestety nie będę majową mamusią, z krwawieniem trafiłam na IP - ciążą obumarła Mam teraz czekać aż natura sama rozwiąże problem a jak zdarzy się coś niepokojącego zgłosić się ponownie na IP... Jest mi mega ciężko, po prostu nie mogę się pozbierać... oto jaki los zgotował nam "prezent" z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu....

Wszystkim Mamusiom życzę zdrowych ciąż i dobrego samopoczucia, trzymajcie się ciepło
Współczuję.

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wiem że nie wolno w ciąży być chrzesną i że czasem to nawet księża zabraniają. Ja miałam być chrzesną u męża siosty syna, ale odmówiłam póki co. Będą czekać aż urodzę
CO za zabobon!

Cytat:
Dziewczyny mające już dzieci, ale małe dzeci - podnosicie je, nosicie na rękach? Ja staram sie unikac podnoszenia mojego 15 kg klocka, ale czasem nie mam wyjscia i muszę. Moja mama zakazała mi podnosić Helusi bo ona sama poroniła jak podniosła ok 12 kg wiadro. Staram się bardzo ale czasem muszę i za każdym razem sie boję...
Tak, podnoszę i noszę, bo muszę. Nie chodzi, a nie ma mnie kto zastąpić.
Liczę się z konsekwencjami.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:25   #3958
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie.
Ciąża potwierdzona, cytologia pobrana, Luteina zamieniona na Duphaston.
Za względu na opóźnienie synka lekarz zaleca badania prenatalne. 600zł...

Mam zakaz:
- podróżowania
- remontowania
- podnoszenia dziecka (powiedziałam ze to nierealne)

Poza tym zostałam zbesztana za to, że za szybko zaszłąm w ciążę po cesarce.

Na koniec wizyty odważyłam się i zapytałam wprost o zwolnienie do pracy. Lekarz nie był zadowolony. Powiedział że o zwolnienie prosi się "od drzwi" bo on wtedy inaczej kartę wypełnia.

Zwolnienie na 2 tygodnie, kolejna wizyta za tydzień, a jeszcze następna za miesiąc.
A czy w Twojej sytuacji nie kwalifikujesz się do refundowanych badań prenatalnych?

Stary 2013-10-14, 12:28   #3959
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
A czy w Twojej sytuacji nie kwalifikujesz się do refundowanych badań prenatalnych?
Lekarz powiedział, ze napisze na skierowaniu o wiotkości starszego dziecka, ale wg niego to nie przejdzie.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:31   #3960
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział, ze napisze na skierowaniu o wiotkości starszego dziecka, ale wg niego to nie przejdzie.
Zawsze warto być dobrej myśli ale aż 600 zł to już liczone za pierwsze i drugie badanie czy aż za jedno?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości